Spring naar bijdragen

Flash Gordon

Members
  • Aantal bijdragen

    1.437
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Flash Gordon

  1. 6 uur geleden zei Dwarrel:

    lees ik het goed als sjako, flash en naeve evt. geintereerd zijn in mod-taken (in huidige vorm)

     

    @sjako

    @Flash Gordon

    @Naeva

     

    Zoals je al heel lang weet

    4 uur geleden zei Desid:

    Ik vind dat nieuwe mod's qua ideeën wel in de lijn moeten liggen van de doelstelling van dit forum. In de nu genoemde namen heb ik niet bij allen vertrouwen in objectiviteit en competentie. Mij zul je hier daarom niet meer zien.

    Past bij je

    Op 27-1-2018 om 22:35 zei Flash Gordon:

    Geen zorgen, de onzichtbare crew die de facto dit forum de rug heeft toegekeerd maar wel beslist, wil mij niet als mod. Dus niemand hoeft zich daar zorgen over te maken

    Maar lees dit nog eens

  2. 11 uur geleden zei sjako:

    Je bent meer dan welkom. Als jij nu ook moderator wordt dan kunnen we gelijk wat zaken doorgesproken.

    :) ik heb me al maanden geleden, bij herhaling, beschikbaar gesteld. De crew kent mij en klaagde liever dat ze het zo zwaar hadden en niemand wilde helpen, dan mij accepteren. Dus Zeeland graag, modereren ligt minder in het verschiet 

  3. Tussen het Nieuwe Revu-artikel en vandaag ligt een lange weg met veel hoogtepunten en een paar dieptepunten. Maar de tendens is al lange tijd neerwaarts. Het lot van veel fora, zonder twijfel. En voor een jongerenforum waarvan de bevolking volwassen of zelfs oud is geworden en waar nieuwe aanwas van jongeren ontbreekt is dat helemaal duidelijk.

    Dat de crew, op één na, dit forum volledig in de steek laat, helpt niet masr illustreert wel dat het einde onontkoombaar is geworden. De gekkies hebben het overgenomen en als @Thorgrem stopt als mod resteert alleen de gekte.

    Maar de dingen zijn zoals ze zijn. Ik heb vooral goede herinneringen per saldo. Heb hier veel geleerd en heb mooie mensen leren kennen met wie ik ook buiten dit forum meer of minder intensief, langer of korter, een weg gedeeld heb.

    Ik heb een dwarse puber zien veranderen tot hij priester werd. Ik heb mensen katholiek zien worden, en ik heb interesse, begrip, waardering en respect zien groeien in alle richtingen. 

    Oprichters, verzorgers, crewleden en users uit het verleden, jullie hebben credible tot iets moois helpen groeien. Dank aan wie dit nog lezen.

    Moge de patiënt in vrede sterven en als een mooie herinnering zo nu en dan nog eens een glimlach op een gezicht veroorzaken. 

     

  4. Beste Thorgrem, je mag heel tevreden zijn. Uitstekend werk als mod en inderdaad daarmee de oorzaak van een leefbaar forum. Je zal gemist worden.

    Je bescheidenheid siert je, maar heel nu en dan heb je wel laten doorschemeren hoe de rest van de crew je in de steek gelaten heeft. Voor de gewone users is dat, als ze opletten, ook wel goed zichtbaar. Ik vind het knap dat je het hebt gedaan.

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik de overdaad aan gekkies, het gebrek aan echte aanwezigheid van de oude garde, de kennelijke volmaakte desinteresse van de rest van de crew en het gebrek aan werkelijk boeiende onderwerpen mij niet geboeid houden. Als jij nu ook nog eens stopt als mod, hoezeer je gerespecteerde keuze ook natuurlijk, denk ik dat ik het hier goeddeels voor gezien houd.

    Hoe dan ook, dank voor je inzet en tot Facebook :)

  5. 11 uur geleden zei Dolce Vita:

    Fijn dat jullie het eens zijn, doch waar is het niet en "Bijbels" is het al helemaal niet. Jullie geven jezelf m.i. veel te veel eer en hebben een tamelijk eendimensionale (platlandse) opvatting van bewustzijn.  Zonder zelfreflectie en een grondige introspectie op de eigen spirituele (dwz geestelijke) autobiografie, het geleefde leven, ontwikkelt zich dat niet. Dit laatste overigens slechts bedoeld als algemene opmerking en niet als persoonlijke.

    Je toont een fundamenteel gebrek aan theologisch inzicht. Geeft niet en opnieuw is de reactie 100% voorspelbaar, maar het blijft een feit

  6. Op 10-1-2018 om 00:48 zei Kaasjeskruid:

    De meeste zonden gebeuren bewust. Ook bij Christenen.

    Alle zonden gebeuren bewust. Het is nu juist het bewuste dat een handeling tot menselijk handelen verheft, en daarmee onderwerp van een moraaltheologische beoordeling. Onbewust zondigen is onmogelijk.

    Neemt niet weg dat ik weet wat het antwoord gaat zijn hoor. 

  7. 9 uur geleden zei ZENODotus:

    Ik was een gamer in de jaren '80, dus is al een tijdje geleden :D... Maar ik zie het probleem niet zo... Ooit heb ik een psychologisch verhaal geschreven (die trouwens in de prijzen is gevallen) van een vrouw die de liefde van haar leven, die ernstig gehandicapt was geworden, bevredigde met verhalen over haar seksuele escapades... Toen kreeg ik ook van een christen de opmerking dat God misschien dat verhaal niet zo leuk zou hebben gevonden (die persoon snapte trouwens niet helemaal wat de moraal van het verhaal was trouwens)... Maar het blijft wel amusement... En als je de Bijbel leest is die ook niet vrij van al de aspecten uit de krochten van de samenleving, niet voor niets heb je vaak gestripte versies voor kinderen (de Bijbel is namelijk geen boek voor kinderen).

    Ik vind het dus vooral aan jezelf liggen: kan jij het met je geweten verzoenen om in je vrije tijd pixels te doden?

    Jij hebt breaking the waves geschreven? WoW 

  8. 4 uur geleden zei Mullog:

    Kijk om je heen. De hele wereld wordt door ons ingrijpen een groot cultuurlandschap met daarin verspreid de nodige vuilnisbelten, smog steden, oceanen met plastic soepkommen met afmetingen van een klein continent, kaalslag en woestijn vorming waar wij de grond uitputten en schroot dat in zo'n concentratie om onze planeet draait dat het een hele toer is een schone baan voor nog meer schroot te vinden. Dieren sterven uit, niet alleen omdat wij ze uitmoorden maar ook omdat we hun leefgebied inpikken en/of decimeren. En er is geen enkele weerstand vanuit het planten of dierenrijk.

    Als dat niet "evident" impiceert, dan weet ik het ook niet meer.  

    Het zegt helemaal niks want het heeft geen context. In het pad van een kudde op hol geslagen buffels, in een leeuwenkooi, in het water naast een witte haai, is een mens alles behalve gelijkwaardig.

    De paradox is dat één mens niet of nauwelijks gelijkwaardig is aan dieren maar dat de mensheid superieur is (als dat het juiste woord is in dit verband).  

    :+ gelovige

  9. Feit is dat onder chimpansees moord, oorlog, verkrachting, zijn aangetoond. Niet uit biologische noodzaak of zoiets, maar als sociologisch verschijnsel. Mensen die er niet tegen kunnen dat we niet uniek zijn ontkennen dat makkelijk, maar dat is gevolg van starten met de aanname dat mensen anders zijn dan dieren. Laat die aanname los, en je constateert al snel dat mensen, chimpansees en bonobo's in hoge mate op elkaar lijken, inclusief allerlei sociaal gedraag (of asociaal), inclusief een kennelijk ethisch bewustzijn en dergelijke.

     

    Maar nogmaals, open daar leuk een topic over. Hier is het echt off topic.

    1 uur geleden zei Willempie:

    Bewust? "Kom, laten we eens lekker gaan moorden."? Zouden die chimpansees dan volgens jou berecht moeten worden? 

    Chimpansees kennen al een rudimentaire vorm van "rechtspraak"

  10. 59 minuten geleden zei Naeva:

    Ik heb op het boek geboden via Marktplaats, wil het nu toch wel eens lezen. 

    Net als 'Het heilige' van Rudolf Otto, dat wat overlap heeft met het onderwerp.

    Als je het echt wil lezen en niet kan vinden, mag je het hier lezen. Met witte handschoenen asn natuurlijk

  11. Om nog even terug te komen op @Naeva, wellicht is het nog wel aardig om daar wat zaken op aan te vullen. VWB Finkers: hij en Reve zijn voor mij schoolvoorbeelden van katholieke denkers, die vanuit een mystiek geloof leven (of leefden). En inderdaad zie je bij beiden die eenheid van kunst, humor en geloof terug komen. Veel christenen, en ook veel katholieken, herkennen dat bij Finkers niet zo heel makkelijk, maar bij Reve helemaal niet. En toch gaat hij hierin dieper en verder, tot in de diepte van wat mystiek werkelijk is. Als je het kan hebben, zou ik je zeker zijn "Vier pleidooien" adviseren, waarin hij op een juridisch correcte, maar vooral op een diepgelovige manier het wezen van de religieuze voorstelling bespreekt. Lang voor D'66 uit pesterigheid het verbod op godslastering uit het wetboek wilde schrappen, stelde Reve het met zijn pleidooi al op inhoudelijke gronden buiten werking. Wat hij feitelijk deed was de vraag opwerpen waarom een bepaalde formulering juridische bescherming zou moeten genieten, boven een andere formulering. Hij vroeg zich daartoe af waarom het niet aanstootgevend is je God voor te stellen als een lam met doorboorde poten dat door ons gedood en gegeten wordt, maar het wel aanstootgevend is je God voor te stellen als een muisgrijze ezel die in zijn geheime opening genomen wordt. Voor wie zich er overheen kan zetten dat alleen zijn/haar eigen beeld toegestaan mag zijn, legt Reve hier de essentie van de religieuze voorstelling, en daarmee ook van de religieuze ervaring bloot. God is nooit de voorstelling, maar de voorstelling is wel onze weg tot dat wat gelovigen God noemen.

     

    Ook een aardige: de filosoof Arthur Schopenhauer, bekend van zijn werk "De wereld als wil en voorstelling", stelt vast dat de wil die de wereld regeert niet vrij is, en hij toont op vrij overtuigende wijze aan dat het ervaren van een vrije wil nog niets zegt over het bestaan van een vrije wil. Toch ziet hij één ontsnapping aan de regering van de wil: muziek. En combineer dat eens met het Luthers/Calvinistische idee van de onvrijheid van de menselijke wil, tenzij de mens vrijheid hervindt in God. 

  12. 2 uur geleden zei Willempie:

    Aansluitend op de bovenstaande bijdragen vraag ik me af of iemand die "in niets gelooft" en slechts natuurwetenschappelijk kan denken wel in staat is om kunstzinnig te zijn. Het is zomaar een gedachte. Het lijkt me nogal haaks op elkaar te staan. Ik denk nu voornamelijk aan poëtrie, muziek en proza maar mogelijk geldt het ook voor beeldende kunst.

    Geen idee waarom dat niet zou kunnen, eerlijk gezegd. Het idee dat zulks elkaar uitsluit lijkt me eerder een typerend voorbeeld van de arrogantie van gelovigen waar veel niet-gelovigen zich zo aan storen. Ook al geloof ik dat je het zo helemaal niet bedoelt hoor.

    1 uur geleden zei Mullog:

    ik zie een atheïst geen kunst verwoesten

    En je begon nog wel zo goed! -O-

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid