Spring naar bijdragen

WdG

Members
 • Aantal bijdragen

  2524
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over WdG

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

1146 profielweergaven
 1. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Toch wel enkele positieve ervaringen... Zie het zo, Gaitema, denk eens aan Stefanus. De mensen waren niet in staat de wijsheid en de Geest, door Wie hij sprak, te weerstaan. Zo werkt het ook met ons. Wat gebeurde er met Stefanus? Iets heel herkenbaars, lees maar eens: Toen zetten zij mannen aan om te zeggen: Wij hebben hem lasterlijke woorden tegen Mozes en God horen spreken. De zgn. "vromen" draaiden de boel om. Ze beschuldigden Stefanus ten onrechte. Ze riepen zelfs valse getuigen op: En zij lieten valse getuigen optreden, die zeiden: Deze man houdt niet op lasterlijke woorden te spreken. Stefanus sprak de waarheid. Toch werd hij beschuldigd. Stefanus hoefde zich niet te verantwoorden. Dat hoef jij ook niet. Als jij naar de geestelijke gaven streeft, zullen sommigen jou beschuldigen. Je bent in een goed gezelschap.
 2. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Laat je niet provoceren, Gaitema! Je hoeft je ook niet te verdedigen of je te verantwoorden. Ik ken de waarheid, en, velen met mij.
 3. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Heel goed, Gaitema! Weet je dat Jezus jouw getuigenis, de verkondiging van Zijn Evangelie door jou bevestigt met tekenen en wonderen!? Dat zijn waarschijnlijk die bijzondere ervaringen. Ga er mee door, Gaitema! Je bent een trouwe dienstknecht, je loon zal groot zijn, ook als het soms anders lijkt. Verkondig Zijn Woord, en, bid voor mensen. Leg zieken de handen op, en ze zullen genezen. God heeft grote plannen met ieder mens, ook met jou. Een klein beetje geloof, zo klein als een mosterdzaadje, is voldoende! Ik zegen je in de Naam van onze Koning, onze God, onze Verlosser, onze Geneesheer, onze Beste Vriend, Jezus Christus!
 4. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  De Bijbel maakt ons op meerdere plaatsen duidelijk dat we moeten streven naar de Geestelijke gaven. Het zijn als het ware stukken gereedschap in de bediening, waarbij iedere gelovige een of meerdere gaven ontvangt: Streef dus naar de beste genadegaven. En ik wijs u een weg die dit alles nog overtreft. Hoe weinig gelovigen streven nog naar deze gaven? Het is soms hoogdrempelig te bidden voor je zieke buurman, of, beter geformuleerd: hem of haar de handen op te leggen. Jezus roept op zieken te genezen! We hebben de autoriteit over demonische machten. Jezus' Naam staat boven alle andere namen. Jezus' Naam staat boven iedere ziekte. Vaak werken verschillende gaven samen; geloof en genezing, kennis en wijsheid, tongentaal en de uitleg daarvan. In Zijn Lichaam heel gewoon, maar, wat is de huidige kerk afgedwaald van dit Lichaam!
 5. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  En als ze u niet zullen ontvangen, vertrek dan uit die stad en schud ook het stof af van uw voeten, tot een getuigenis tegen hen. Er zijn dus mensen die jou niet willen ontvangen, Gaitema. Sla het stof van je schoenen. En, weet je wat opvallend is? Lees verder in Lukas: Zij vertrokken en reisden door alle dorpen, en zij verkondigden het Evangelie en genazen overal de zieken. Er moet toch wel geloof aanwezig zijn geweest, ofwel bij degene die uitgezonden werden, of bij de zieken, of bij beide. En, was iedereen gelovig? Nee, zeker niet. Het is een hele eenvoudige opdracht: genees de zieken. En, het probleem? Er zijn mensen die niet willen geloven, niet willen ontvangen. God is met jullie, Gaitema. Laat je niet ontmoedigen! Wat er ook gebeurt, jullie zijn nooit alleen. En, willen mensen je niet? Sla het stof van de schoenen! Je levert geen kritiek, je spot, Lobke! Zoals Jezus bespot werd, zoals Stefanus bespot werd, zoals Zijn volgelingen bespot werden. Genezing is een onderdeel van het geloof. Jij ontmoedigt mensen door dit te ontkennen. Weet je wat het probleem is, en daar gaat dit topic over: de gaven van de Heilige Geest worden ontkend. Paulus waarschuwt niet voor niets: Wat nu de geestelijke gaven betreft, broeders, wil ik niet dat u onwetend bent. Mensen lijden door een gebrek aan kennis, omdat anderen hun taken niet uitvoeren!
 6. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Ik weet niet of ze allemaal gecontroleerd konden worden, misschien wel, misschien niet. Daar is tegenwoordig trouwens ook sprake van. Je kunt een willekeurige genezing pakken, en deze gaan controleren, bijvoorbeeld bij wings of healing. Getuigenissen genoeg, met namen. Mail de betreffende personen, bel ze, bel hun arts. Ik hoop dat je trouwens begrijpt dat het mogelijk niet eens toegestaan is dat in dit forum namen van derden, inclusief gegevens geplaatst worden. Om iets te controleren, mag wel enig initiatief verwacht worden. Controle is heel eenvoudig. Wat ga je ontdekken? Dat er helaas misbruik gemaakt wordt, dat er ook nep-genezingen zijn, dat er sprake is van hoogmoed. Maar, wat je ook gaat ontdekken is dat er tal van feitelijke wonderen en genezingen zijn, dat er wel degelijk uitstekende bedieningen zijn, dat de gaven van de Heilige Geest nog steeds aanwezig zijn. Alles is heel eenvoudig te controleren!
 7. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Het is ook de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig maken we ook het omgekeerde mee; dat mensen EN artsen het wel geloven en aannemen. We hebben regelmatig gezien dat operaties niet doorgingen, omdat de patient wonderbaarlijk genezen was. Dat is bekend, Kaasjeskruid.
 8. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  "Uw geloof...." - Je blijft spotten, komt voor je eigen rekening. Ik heb meegemaakt dat iemand uit een rolstoel opstond, wonderbaarlijk genezen na gebed. De dominee wilde niet dat de betreffende vrouw in de gemeente ging getuigen, omdat de gemeente niet geloofde in genezingen en wonderen. De arts van de vrouw heeft het verhaal bevestigd. Nog geloofden sommigen het niet, ondanks het feit dat de genezing zichtbaar was, bewezen was, met verklaring van een arts. Tja, wat wil je nog meer? Gods Woord is medicijn voor ons vlees! DAT leert de Bijbel ons. Door ZIJN striemen zijn we genezen! DAT leert de Bijbel ons. Je hoeft het niet te geloven. Je kunt er ook je voordeel mee doen.
 9. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Jezus is onze Verlosser, onze Geneesheer, onze Beste Vriend, onze God. Aan jou dit te geloven of niet. God geeft, maar, satan neemt, steelt en verwoest. Er zijn mensen die dat niet accepteren en in de autoriteit van Christus staan, omdat ze beseffen dat Dezelfde Geest die Jezus uit de dood heeft laten opstaan IN hun woont! Alle eer komt uitsluitend Jezus toe. Niks van mijzelf, maar alles van HEM. Inderdaad, het is werkelijk gebeurd. Wat een onzin, Lobke. Vanwaar deze spot? De wonderen mogen wel degelijk gezien worden. Misschien tijd je ogen eens te openen? En, er waren plaatsen waar Jezus maar weinigen de handen op kon leggen.... Je hebt helemaal gelijk, Gaitema: je ontvangt geen kritiek, maar ordinaire spot. Ik heb zelfs wel eens mensen doktersraporten laten zien, voor en na een gebed, voor en na de genezing, inclusief de verklaring van de arts. (veel) mensen geloofden het nog niet.
 10. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Wederom een half antwoord. Geloof je dat de gaven van de Heilige Geest nog aanwezig zijn? Geloof je in de gave der profetie, woord van wijsheid, woord van kennis, gaven der genezingen en alle andere gaven? Het antwoord op deze vraag is uiteraard nee. Deze ouders zijn niet zo geinteresseerd in een forum waar de Godheid van Jezus bespot wordt.
 11. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Gelukkig is credible een forumpje, waar geen verantwoording afgelegd hoeft te worden. Je zult het met de getuigenis moeten doen. Je kunt het geloven, zonder te controleren. Je kunt het ook afwijzen. Heel simpel, als ze u niet zullen ontvangen, vertrek dan uit die stad en schud ook het stof af van uw voeten, tot een getuigenis tegen hen.
 12. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Waarom denk je? Je kunt ook aanvaarden dat er wonderen plaatsvinden, dat de gaven van de Geest nog aanwezig zijn. Er is een verschil tussen kritiek en spot. Misschien moet je eens leren dat onderscheid te maken! Klopt. Er is ook in het ziekenhuis veel over gesproken, met grote gevolgen! Verkondig dat het Koninkrijk nabij is. Sla het stof van je schoenen en ga verder. Het lijkt erop dat Gaitema dat doet.
 13. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Begrijpelijk, Gaitema. Je hoeft niet alle pareltjes voor de zwijnen te gooien, leert de Bijbel ons. Mensen bespotten wonderen en wonderbaarlijke genezingen eerder dan dat ze God er voor danken! En, eigenlijk is dat merkwaardig. Wie wil niet dat zijn kind, partner, vader of moeder het goed gaat? Wie wil niet dat mensen genezen? Veel gelovigen voeren hun taken niet meer uit, omdat ze het "zelf beter" weten. Verkondig het evangelie, en de tekenen en wonderen zullen volgen. Ter overweging: wanneer we Zijn Koninkrijk gevonden hebben en beseffen dat we de gerechtigheid Gods in Christus zijn, zullen de wonderen ons volgen i.p.v. andersom. Wij hoeven geen wonderen te volgen, wonderen volgen ons. Voor God is een wonder heel gewoon!
 14. WdG

  Het sterven van de Heer Jezus

  Uiteraard hanteer ik ook die definitie. Uitgaande van de huidige definitie waren het geen drie dagen. Uitgaande van de Bijbelse definitie wel.
 15. WdG

  Gaven van de Heilige Geest

  Gisteren ontving ik het bericht van twee in eerste instantie wanhopige ouders. Ze hebben een dochtertje gekregen dat met een vreselijke auto immuunziekte geboren werd. De artsen gaven haar slechts enkele weken. Ze kon slechts voedsel binnen krijgen door een slang. De ouders accepteeerden dit niet, en spraken volledige gezondheid uit over het kindje in Naam van Jezus Christus. Tot verbazing van de artsen is het kind volledig genezen en eet het nu gewoon. Het is inmiddels een half jaar oud. Niks wijst er meer op dat het kind deze vreselijke ziekte heeft. Ook voor jullie dochtertje geldt dat Jezus oneindig veel groter is dan iedere kwaal die jullie dochter (nog) heeft. Ik spreek leven uit in Naam van Jezus Christus over jullie dochter, dat het haar goed gaat, zowel in haar lichaam als in haar ziel. Ik spreek ook uit dat het jullie goed gaat in alles, Gaitema! Een fijn weekend gewenst en Gods Zegen!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid