Spring naar bijdragen

WdG

Members
 • Aantal bijdragen

  1704
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over WdG

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. WdG

  Jehovah's getuigen

  Is Jezus de aartsengel Michaël? Om een hoop tijd te besparen voor alle partijen: een evt. discussie die gevoerd gaat worden kan op onderstaande link nagelezen worden (en daar hoef je geen profeet voor te zijn....): http://www.avjg.info/artikelen/is-jezus-de-aartsengel-michael.aspx
 2. WdG

  Jezus en Thomas

  Waar baseer je dat op? In Efeze 4 noemt Paulus vijf functies die door Christus zijn gegeven aan de gemeenten: apostelen, profeten, evangelisten, herders en leraars. Zijn er volgens jou tegenwoordig ook geen profeten, evangelisten, herders en leraars meer?
 3. WdG

  Jezus en Thomas

  Waarom geldt een deel van de opdracht dan wel voor jou?
 4. WdG

  Jehovah's getuigen

  De vraag is dus "waar staat dat in de Bijbel?" De vraag is niet of er andere groeperingen in geloven? En, de discussie m.b.t. de Drie-ene God staat er eveneens los van! Michaël komt enkele malen voor in de Bijbel. In Daniël 10, 12 en 21, Judas 9 en Openbaring 12 (voor zover ik weet). Engelen zijn onderdeel de schepping, Michaël dus ook. Jezus Christus is geen onderdeel van de schepping. Hij is de Zoon van God en bovendien God Zelf. Jezus is dus geen onderdeel van de schepping, ofwel. Jezus is geen engel, want een engel is een schepsel! Jehovah's-getuigen erkennen Jezus niet als God. Zij lasteren God hiermee, en daarom denken zij de engel Michaël te kunnen vereenzelvigen met Jezus Christus. God heeft de wereld door Jezus Christus gemaakt (Hebr. 1). Hij is zoveel meer geworden dan de engelen (Hebr. 1). Alle engelen, inclusief Michaël dienen Jezus. Laten wij acht slaan op die grote zaligheid die door Jezus Christus is verkondigd (Hebr. 2)!
 5. WdG

  Jehovah's getuigen

  Je ontwijkt de vraag middels twee afleidingsmanoeuvres: (1) te beweren dat "jullie" niet de enige zijn en (2) te beweren dat een ander iets afwijkends heeft.
 6. WdG

  Jezus en Thomas

  Mijn excuses, was niet insinuerend bedoeld. Maar, fijn dat je met "nee" antwoordt! Ben het met je eens. Interessant dat je Markus 16 aanhaalt! Jezus sprak tegen "hen" een duidelijke opdracht. Er is dus een onderscheid tussen diegenen die geloven en die niet geloven (zalig en verdoemd). Zijn we dat met elkaar eens? Markus gaat verder met een aantal eigenschappen en tekenen die de gelovigen zullen volgen. Het lijkt erop dat je deze tekenen in de huidige tijd systematisch negeert. Waarom toch? Ik begrijp dat het spannende tekenen zijn. Misschien heb je nog nooit meegemaakt dat er demonen werden uitgedreven, of dat er zieken werden genezen, door het opleggen van de handen? Misschien heb je wel eens iets dodelijks gedronken, zonder het door te hebben. Neem je de hele opdracht aan, of beperk jij je tot het eerste deel? En Hij zei tegen hen: Ga heen in heel de wereld, predik het Evangelie aan alle schepselen. Wie geloofd zal hebben en gedoopt zal zijn, zal zalig worden, maar wie niet geloofd zal hebben, zal verdoemd worden. En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven; in vreemde talen zullen zij spreken; slangen zullen zij oppakken; en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal het hen beslist niet schaden; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden.
 7. WdG

  Jezus en Thomas

  Dat betekent dat je in iets van een "uitverkiezing" gelooft? Zo niet, hoe kunnen mensen dan tot geloof komen? Uitsluitend door het lezen van de Bijbel en op basis daarvan te gaan geloven?
 8. WdG

  Jezus en Thomas

  Daar verschillen we, zoals geconstateerd, dan van mening. Dat mag. Wat ik me dan wel afvraag is hoe jij het verklaart (en ik spreek uit ervaring!) dat er mensen tot geloof zijn gekomen door dromen en visioenen?
 9. WdG

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Voor dat eerste mijn dank. Dat tweede is waar, maar het zegt nog niks over jouw gevoel daarvoor.
 10. WdG

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Ik had van jou wel een beetje meer gevoel voor humor verwacht...
 11. WdG

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Dat dacht ik ook al! Dus niet alleen de verbeter-demon, maar ook de vetzucht-demon uitdrijven! Dat belooft wat! We wachten het resultaat af....
 12. WdG

  Jezus en Thomas

  Het valt me op dat ook nu de visie bestaat dat mensen "toen" door zien tot geloof konden komen, terwijl tegenwoordig mensen uitsluitend "zonder zien" tot geloof "mogen" komen, analoog aan de Gaven van de Geest die "toen" wel aanwezig waren en tegenwoordig niet meer, en dat terwijl Paulus aangaf aan dat alle gaven functioneren analoog aan het menselijk lichaam. Ieder deel heeft een functie (maar sommige delen zijn belangrijker dan andere [1 Kor 12]). Alle Christenen horen samen te dienen, als delen van het Lichaam van Christus, zodat het lichaam volledig kan functioneren. Daarom heeft een kerk voorgangers, leraren, dienaren, beheerders, evangelisten, enz. enz. nodig om te kunnen functioneren. Alle Gaven van de Geest horen dus met elkaar samen te werken. Als dat niet gebeurt, dan functioneert een kerk niet optimaal. De bediening geschiedt door de liefde (1 Kor 13).
 13. WdG

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Je kunt ook de verbeter-demon bij "Dat beloof ik" uitdrijven!
 14. WdG

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Je moet er dan ook niet op in gaan, Gaitema. Het is een zwaktebod van "Dat beloof ik". Hij heeft geen weerwoord op de inhoud, dan maar op de grammatica. Zie het als een groot compliment! De lagere school hebben we allemaal achter de rug. God kent jouw kwaliteiten, en jij kent God! God kent ook de kwaliteiten van "Dat beloof ik", maar hij kent God helaas niet. En... "als met al" ?? Tikfoutje, of val je nu zelf door het mandje?
 15. WdG

  Jezus en Thomas

  De een heeft een woord van wijsheid, de ander een van kennis. Weer een ander geneest. Anderen spreken in vreemde talen, en een ander legt ze uit, en weer een ander profeteert. De gaven van de Geest zijn de manier waarop God Christenen in staat stelt om die dingen te doen waartoe Hij ons heeft geroepen, om de wereld te bereiken, elkaar te bemoedigen en te helpen. De Heilige Geest verdeelt de Gaven zoals Hij wil (1 Korintiërs 12)! Ik stel voor dat we het aan God overlaten van wie Hij een evangelist maakt, of een uitlegger van talen en van wie Hij een profeet maakt of aan wie Hij visioenen geeft. Jij of ik bepalen dat niet. Een orakel (Grieks: χρησμός) verwijst in de eerste plaats naar een persoon of bemiddelaar die beweert over profetische gaven te beschikken en in staat is een door een godheid ingefluisterde boodschap te brengen, of het verwijst naar die uitspraak zelf.
×