Spring naar bijdragen

WdG

Members
 • Aantal bijdragen

  3115
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over WdG

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

1349 profielweergaven
 1. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Waar staat dat precies? Citeer het maar eens, in de context. Ik pak even de tekst erbij: Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam demonen uitgedreven, en in Uw Naam veel krachten gedaan? Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt! Dat is dan een vreemde conclusie. Zelfs als jouw citaat klopt, en je trekt het ook nog eens uit de context, dan is het altijd nog een vraag! NERGENS staat dat ze het daadwerkelijk gedaan hebben. Dat bedenk je echt zelf. Er staat wel dat ze beweren (zeggen) dat ze krachten gedaan hebben in Zijn Naam, maar, dat is dan ook alles. Ze zeggen het, waarmee niet bewezen is dat ze het daadwerkelijk gedaan hebben. Ik wist niet dat jij alles geloofde wat mensen zeggen. Sterker nog, dat doe je niet. Zonder bewijs kan jij dus niet beweren dat deze mensen daadwerkelijk die krachten gedaan hebben. Enige dat je kunt bewijzen is dat ze het gezegd hebben. Is dat zo moeilijk om in te zien??
 2. WdG

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  Jezus geeft ons een opdracht: Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle kreaturen. Die geloofd zal hebben, en gedoopt zal zijn, zal zalig worden; maar die niet zal geloofd hebben, zal verdoemd worden. En degenen, die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij duivelen uitwerpen; met nieuwe tongen zullen zij spreken. Slangen zullen zij opnemen; en al is het, dat zij iets dodelijks zullen drinken, dat zal hun niet schaden; op kranken zullen zij de handen leggen, en zij zullen gezond worden.
 3. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Wat staat er, sjako? Staat er dat ze wonderen hebben verricht? Of staat er dat ze krachten gedaan hebben? Of staat er dat ze zeggen dat ze in Zijn Naam....? Ten eerste staat er niet dat ze wonderen verricht hebben, dus dat is al jouw eerste vergissing. Ten tweede, en dat is jouw tweede denkfout, staat er ook niet dat ze ook maar iets gedaan hebben. Wat er wel staat is dat ze ZEGGEN dat ze iets gedaan hebben, niks meer, niks minder. Goed lezen, sjako: Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam demonen uitgedreven, en in Uw Naam veel krachten gedaan? Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt! Ik beperk me tot wat Jezus ons leert, en dat is dat Jezus het NIET verbiedt krachten te doen in Zijn Naam. Sterker nog, NIEMAND odet een kracht in Zijn Naam, en zal kwaad van Hem kunnen spreken. Krachten doen in Naam van Jezus is iets heel normaals voor een Christen: En Johannes antwoordde Hem: Meester, wij hebben iemand gezien die demonen uitdreef in Uw Naam, iemand die ons niet volgt; en wij hebben het hem verboden, omdat hij ons niet volgt. Maar Jezus zei: Verbied het hem niet, want er is niemand die een kracht doen zal in Mijn Naam en kort daarna kwaad van Mij zal kunnen spreken.
 4. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Kwestie van goed lezen, sjako. Wat komt volgens Jezus niet van God? Je legt een verkeerde nadruk. Inderdaad, deze mensen zeggen het. De vraag is of ze het ook gedaan hebben. Ik ga ervan uit dat deze mensen liegen! Er staan wel meer leugens in de Bijbel. De duivel loog. De dwaas liegt door te zeggen dat er geen God is, en zo liegen deze mensen door te beweren dat ze van alles gedaan hebben, terwijl het niet zo is. Daarom zijn het werkers der wetteloosheid (en dat is iets anders dan wetteloze mensen!), omdat ze wel praatjes hebben, maar geen daden. Dus, sjako: geen woorden, maar daden! Dat betekent, het evangelie verkondigen, zieken genezen, demonen uitdrijven, zoals Jezus en Zijn volgelingen dat deden. Waarom blijf je volhouden dat we dat niet zouden moeten doen? Je negeert een oproep van Jezus, onze God!
 5. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  "Ik ben de weg de waarheid en het leven" Jezus Christus
 6. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Dit is dus het grote probleem! Wanneer we geloven en niet twijfelen, is alles mogelijk [bij twijfel moet je ervan uit gaan dat je niks ontvangt], want laat hij er in geloof om vragen en daarbij niet twijfelen. Immers, wie twijfelt, lijkt op een golf van de zee, die door de wind voortgestuwd en op- en neergeworpen wordt. Want zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere. Dit is echt onzin, sjako, en dat weet je ook. Ook in de Bijbel deden tovenaars hun wonderen, bezweringen en genezingen. De Bijbel is duidelijk daarover! De vraag is in Wiens Naam ze het doen! Sterker nog: zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere.
 7. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Het probleem is dat sjako niet wedergeboren is (hij zal dat zelf bevestigen), en daarom kan hij het Koninkrijk niet zien.
 8. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Tja, de Bijbel leert ons dat Jezus en Zijn volgelingen het evangelie verkondigen, zieken genezen, demonen uitdrijven, enz. De Bijbel leert ons tevens dat zowel Jezus als Zijn volgelingen niet altijd succes hebben. In het geval van Jezus lag het aan het ongeloof van de ontvangers (Hij kon slechts weinigen genezen, en niet iedereen aanvaardt Hem als God en Verlosser). In het geval van de volgelingen lag het niet alleen aan het ongeloof van de ontvangers, maar ook aan het ongeloof van de volgelingen zelf. Denk aan de maanzieke jongen die niet door de discipelen genezen kon worden, vw. hun ongeloof. Daarnaast zijn er ook mensen die beweren dat ze zieken genezen, dat ze het evangelie verkondigen, dat ze demonen uitdrijven, maar het helemaal niet doen. Deze mensen heeft Jezus nooit gekend. Helaas zijn er veel nep-genezingen, nep-duivels-uitdrijvingen. En, als laatste: Jezus en Zijn volgelingen werden bespot, denk aan Jezus die een duivel uitdrijft, maar denk ook aan Stefanus. Ook nu wordt Jezus nog bespot. Ook nu worden Zijn volgelingen nog bespot. Laat je leiden door de Heilige Geest, en je zult zeker ontdekken wat waar is, en wat niet waar is. Ik beweer dus NIET dat ieder youtube-filmpje m.b.t. genezingen waar is. Er zijn - nogmaals - veel nep-genezingen, zoals er ook veel nep-bekeringen zijn. Dan is en blijft het dus een kwestie van geloven: Geloof je dat Jezus en Zijn volgelingen het evangelie verkondigen, zieken genezen, doden opwekken, demonen uitdrijven of niet?
 9. WdG

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  Dat is het punt. God heeft ingegrepen. Weet je ook wanneer?
 10. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  De laatste vijand die tenietgedaan wordt, is de dood. Zijn er volgens jou al vijanden tenietgedaan? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet? Tevens: Er is een natuurlijk lichaam en er is een geestelijk lichaam. En: Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden.
 11. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Heb je een voorstel?
 12. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Je mag me negeren. Maar, nu je er toch bent... Dat bedoel ik dus. Je hebt het niet begrepen. Het antwoord is uiteraard "nee". Moet ik het weer opnieuw uitleggen...? Iets van reincarnatie?
 13. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Zwijgen is goud in dit geval. Waar brengen zij die Jezus afwijzen de eeuwigheid door?
 14. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Waar breng je de eeuwigheid door, nadat jij je huidige lichaam verlaten hebt?
 15. WdG

  De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...

  Nee, voor wedergeborenen zou de reactie moeten zijn: "Dit is heel gewoon". Probleem is dat de meeste gelovigen zich beperken tot het zichtbare en de vergeving van zonden. Nu is het zo dat ALS de vergeving van zonden het enige geweest was dat HIJ voor ons gedaan had, dan hebben we nog alle reden om zeer dankbaar te zijn. Echter, Gods Liefde gaat oneindig veel verder. HIJ vergeeft ons niet 'slechts', maar, HIJ voorziet ons in alles, geeft leven in overvloed, geneest, geeft rust en vrede, enz. enz. enz. Wat wij 'moeten' doen? In dankbaarheid aanvaarden en toestaan dat HIJ in en door ons werkt.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid