Spring naar bijdragen

Gilgamesh

Members
 • Aantal bijdragen

  341
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Sorry, Mystic. Ik ben nu even met een dame in gesprek. Zou ik je mogen vragen om te stoppen met reageren tenzij het opbouwende kritiek is, of ook echt iets toevoegt aan een vraagstuk/discussie? Als iemand zijn/haar persoonlijk verhaal vertelt en je scheept deze persoon af als idioot is zeer asociaal. Er was eens een man in Afrika die met zichzelf overhoop lag. De medicijnman van zijn stam bekeek zijn geval en legde hem uit wat er was gebeurd. Het was simpel: iemand had zijn testikels gestolen. Een blik van de man in zijn broek zou hem hebben geleerd dat zijn ballen nog steeds daar zaten waar ze hoorden te zitten. Maar ja, als de medicijnman zei dat de ballen gestolen waren, dan waren ze gestolen. Maar door wie dan, zo vroeg hij de medicijnman. Welnu, om daar achter te komen, zo antwoordde de medicijnman, moesten de goden worden geraadpleegd en dat ging tijd kosten. Dus verzocht hij de man om enige dagen later terug te komen. Nadat de man vertrokken was, ging de medicijnman naar de schoonzuster van de getroubleerde man. Hij wist dat ze onlangs ruzie had gemaakt met haar schoonbroer. Hij legde haar uit dat ze daarbij, al wist ze het misschien niet meer, de ballen van haar schoonbroer had gestolen. En nu was die schoonbroer zeer ziek en dat was een slechte zaak. Ze moest de ballen teruggeven. Een blik in haar boodschappentas (of wat het ook mocht zijn waarin ze zaken van belang bewaarde) zou haar hebben geleerd dat daarin geen ballen zaten. Maar ja, als de medicijnman het zei, dan zou het wel zo zijn. Enige dagen later werd een treffen geregeld in de hut van de medicijnman, waarbij de man en zijn schoonzuster aanwezig waren. De medicijnman verklaarde dat de goden hem hadden verteld dat de schoonzus schuldig was aan de diefstal van testikels en dat ze het goed ging maken door haar schoonbroer zijn bezittingen terug te geven. Aldus overhandigde zij haar schoonbroer de boodschappentas en, voila: zijn testikels zaten opeens weer hun natuurlijke plaats.
 2. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Wat deed een wet tegen smadelijke godslastering in ons seculiere rechtsstelsel? Wat doet de tekst "God zij met ons" op een muntstuk van twee Euro? Wat doen christenen op een forum als dat van Freethinker?
 3. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Er is geen Heilige Geest of God. Dat zijn slechts zaken die men je wijsmaakt. Ze hebben niets uit te staan hebben met jouw behoeften of dat van C-F-K. Het zijn nep-middelen. Ze bestrijden slechts symptomen. Heb ik ooit gezegd dat je een slecht leven leidde? Je leidde slechts een leven met de onvermijdelijke fouten die bij het leven horen. Die bewustwording kennen we allemaal. Daar heb je echter geen smoesje bij nodig. Vergeving vragen bij God lost niets op. Het is alleen maar vluchtgedrag. Wat een boek is dat geschreven is door mensen die vaak heel goed begrepen wat mensen bezielt. Je zult erin aantreffen wat je wilt. Er is geen heilige geest. Er is geen Allah. Je belazert jezelf. Je drinkt wezenlijk dezelfde alcohol die C-F-K drinkt.
 4. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Sorry, Mystic. Ik ben nu even met een dame in gesprek.
 5. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Ze zijn niet leeg. Ze zijn wel hard omdat ik er (zuur) bij zat te lachen. Het openingsbericht is zo herkenbaar. Er is geen verschil met wat ik al zo vaak op christelijke en islamitische fora kon lezen, waar regelmatig dat verschijnsel opduikt van mensen die gaan projecteren op hun eigen verleden dat opeens blijkbaar behoorlijk verkeerd was. Ze gaan het inkleuren als bijverschijnsel van de placebo die ze bij hun culturele apotheek hebben betroken. En ja hoor: opeens werden ogen en hart ‘geopend’ en werd bij God gebeden om vergeving voor hun ‘zonde’. Was je verleden verkeerd, was je te materialistisch, verwaarloosde je je vrienden? Dat kan. Goed dat je het inziet. Maar stel het gewoon nuchter vast en ga nuchter op een betere manier verder.
 6. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Doorgaans doe ik op dit soort fora weinig meer dan onzinnige uitspraken over wetenschap of complotten onderuit halen. Dat maakt me trouwens al onpopulair genoeg. Waarom ik op dit specifieke onderwerp reageerde? Wel, het werkte op mijn lachspieren. Wezenlijk gaat het om iemand die niet lekker in zijn vel zit en die naar een placebo heeft gegrepen, waarna anderen die stap toejuichen.
 7. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Dat zou niks nieuws zijn. Ik ben er al eens van afgegooid. Maar kom. Zulke berichten kan je toch niet meer serieus nemen?
 8. Gilgamesh

  De eeuwige zonde?

  Ik nu ook! Ik heb je post een aantal keer gelezen en het ontroerde me zelfs een beetje. Dat herken ik heel erg. Nu ik me er meer in ben gaan verdiepen, merk ik pas hoe erg ik zondig. Elke dag betrap ik mezelf op zaken waarvan ik nu weet dat het dus niet de bedoeling is. Van de kleinste zaken zoals een klein roddeltje op de werkvloer (beschuldigingen) tot bijvoorbeeld vloeken. Hoewel ik pas net bezig ben met het lezen van de bijbel, momenteel bij Johannes 6 volgens mij, merk ik al wel dat ik langzamerhand anders aan het denken ben en mijn acties erop aanpas om meer in het licht te komen. Nog even en de tranen springen in mijn ogen. Wat een stel idioten zijn jullie toch.
 9. Gilgamesh

  Poll over 9/11

  Van: Steven de Jong 20 april 2011 Pijnlijk nieuws voor mensen die geloven dat 9/11 een ‘inside job’ was, de maanlanding in een tv-studio opgenomen werd en Obama zijn geboortecertificaat heeft vervalst. Psychologen van de Universiteit van Kent hebben deze maand vastgesteld dat complotdenkers zelf een Machiavellistische mentaliteit hebben. Zij dromen ervan om als machthebber de burgerij te belazeren voor een hoger doel. Volgens de onderzoekers Karen Douglas en Robbie Sutton treedt bij complotdenkers “psychologische projectie†op, de neiging om de eigen houding toe te dichten aan anderen. 189 studenten werden in het onderzoek langs de zogeheten Machiavelli-meetlat gelegd, met stellingen als ‘de beste manier om mensen naar je hand te zetten, is te zeggen wat ze willen horen’. Daarna moesten de studenten op een schaal van 1 tot 7 aangeven hoe waarschijnlijk een bepaalde samenzweringstheorie is. De uitkomst: mensen met een ‘lagere’ moraal zijn eerder aanhanger van een complottheorie dan mensen die van nature eerlijk zijn. In het British Journal of Social Psychology beschrijven Douglas en Sutton het krachtig: “De overtuiging ‘ze hebben het gedaan’ is ingegeven door de perceptie ‘ik zou het doen’.†De psyche van complotdenkers is eerder onderzocht. Het tijdschrift Miller-McCune wijst op een studie uit 2007 van Patrick Leman. Volgens de Britse psycholoog voorzien complottheorieën in een gevoel van veiligheid en voorspelbaarheid. Dat is aantrekkelijk voor mensen die niet kunnen leven met een instabiele omgeving. http://www.nrc.nl/stevendejong/2011/04/ ... menzweren/
 10. Gilgamesh

  Redden katholieke kerk

  Belachelijk. Willempie is tot hogere zaken geroepen. Ik zie hem beginnen met het afschaffen van die walgelijke democratie en de absolute macht naar zich toe trekken. Daarbij gaat hij over lijken, dat van Rutte op de eerste plaats, die hij op het marktplein van Delft laat spietsen ten aanschouwen van een dol-enthousiast publiek. Bij de volgende Troonrede ontvouwt hij zijn plannen tot expansie van ons Koninkrijk en legt (ook publiekelijk) zijn gade Maxima over de knie en trakteert haar op billenkoek omdat hij er genoeg van heeft dat ze hem steeds een 'beetje dom' noemt. Ruimdenkend en tegelijk gewiekst huwelijkt hij vervolgens zijn oogappel Amalia uit aan een van de dochters van Obama, zodat Nederland aan de westelijke flank is gedekt. Dan trekt hij op naar Duitsland waar hij die Mannschaft verplettert in het stadion van München, om dan zijn ogen te richten op Rusland. Dat land wordt van de kaart geveegd door met kernbommen uitgeruste vliegtuigen van Malaysia Airlines (Alexia, gedeeltelijk besneden, wordt eerst in het geheim uitgehuwelijkt aan de koning van Maleisië, die ouwe viespeuk van een Yang di-Pertuan Agong). De piloten/zelfmoordenaars zijn gerecruteerd uit de rangen van de IS, onder voorwaarde dat een totaal besneden Ariane wordt geschonken aan de islamitische pedofiel AbÅ« Bakr al-BaghdÄdi. Een wat zure appel misschien, maar we hebben het ervoor over, want ja, zo zal ons land weer stijgen tot de hoogten waartoe het is voorbestemd, dat alles onder de leiding van onze innig geliefde Willimpie. Eindelijk weer eens een ECHTE koning!
 11. Gilgamesh

  Poll over 9/11

  En wanneer je bezig bent om je huiswerk te doen, beste Student, richt ik mijn gebed naar boven.
 12. Gilgamesh

  Poll over 9/11

  Wat je niet allemaal citeert: Ik geef je hier de correcte citaten: Beste Student, doe gewoon je huiswerk.
 13. Gilgamesh

  Poll over 9/11

  Dom dom dom van mij trouwens om met bronnen komen voor Student. Die schrijft gewoon 'BBC=samenzweerder' en dat geeft al aan hoe groot zijn interesse voor een echte discussie is: nul.
 14. Gilgamesh

  Poll over 9/11

  http://911research.wtc7.net/pentagon/ev ... #witnesses Met bronnen dus.
 15. Gilgamesh

  Poll over 9/11

  Kijk, net dit soort opmerkingen dragen ertoe bij dat zij die in 9/11 een inside job zien niet erg geloofwaardig over komen. Uiteindelijk hebben ze niet concreets.Nu even de heer Tim Roemer die zich versprak en even een raket (missile) noemde en meteen erna een vliegtuig. Een bewijs dat er toch een raket werd gebruikt tegen het Pentagon? Hoe geloofwaardig is dat als je de tientallen getuigenverklaringen leest van mensen (zowel binnen het Pentagon als in de directe omgeving ervan) die een vliegtuig zagen? Ga je nu schrijven 'getuige=samenzweerder?'
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid