Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  4849
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  Vergeving in de opvoeding

  Dat weten we niet. Als je Genesis leest, dan staat daar alleen iets in over kennis van goed en kwaad. Niet over kennis van serieus en niet serieus. Dat zijn verschillende zaken. Ik snap wel dat jij dat niet leuk vindt maar het is natuurlijk gewoon wel zo.
 2. Dat beloof ik

  Het geloof van of in Jezus Christus? Rom. 3:22

  We weten dat er codexen bestaan. We weten ook dat die op oudere teksten baseren. Ik snap wel dat jij dat niet leuk vindt maar het is natuurlijk gewoon wel zo. Dat zie je mij ook niet ontkennen. Ik schrijf slechts dat je de vraag "in of van" alleen kunt beantwoorden als je het origineel hebt. En dat hebben we niet. Ik snap wel dat jij dat niet leuk vindt maar het is natuurlijk gewoon wel zo.
 3. Dat beloof ik

  Het geloof van of in Jezus Christus? Rom. 3:22

  Hangt er maar van af welk ‘origineel’. Het verschil zal hem zitten in het gebruik van de Codex die gebruikt is. Elke codex is een kopie. We weten niet of daar een letterlijke van een (eventueel) origineel bij zit. Dus weten we het niet.
 4. Dat beloof ik

  Vergeving in de opvoeding

  Genesis spreekt niet over subjectief en objectief. Ze wisten pas van goed en kwaad na de boom. Voorafgaand daaraan, wisten ze niet of het advies van God goed of slecht was.
 5. Dat beloof ik

  Het geloof van of in Jezus Christus? Rom. 3:22

  In de Concordant Greek Text 1975 staat het zo: Dat is niet het origineel. Scriptute4all stelt maar dat is een waardeloze bewering, aangezien niemand de originele inhoud kent, en je dus ook niet kunt stellen dat dit een representatieve vertegenwoordiger daarvan is.
 6. Dat beloof ik

  Vergeving in de opvoeding

  Woorden, maar het lijkt me sterk dat er iemand is die begrijpt wat er staat.
 7. Dat beloof ik

  Het geloof van of in Jezus Christus? Rom. 3:22

  Als je niet welke vertaling van een stuk tekst juist is (wat voor tekst het nu is, Bijbels of niet) kunt jet best naar het origineel kijken. Als er gene origineel is, zul je nooit weten wat de juiste vertaling is. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die te vuurt en te zwaard "Van" of juist "in" verdedigen, maar dat is dan op grond van persoonlijke overtuiging, in plaats van feiten. Ik mag toch hopen dat je naar het laatste op zoek bent. Welnu, het antwoord daarop, bij gebrek aan originele brief, is: "We weten het niet".
 8. Dat beloof ik

  Sabbath

  Je ontwijkt en stelt de zaak verkeerd voor. Het is niet het nuttigen van eten op Sabbath dat het probleem vormt, en dat weet je heel goed. Dat je de zaak pntwijkt zegt genoeg; je weet heel goed waar de schoen wringt en wil daar vandaan blijven.
 9. Dat beloof ik

  Vergeving in de opvoeding

  Onzin, want volgens het verhaal van Genesis kenden ze dat verschil niet Als je stelt dat ze zijn geschapen om het verschil wél te kennen, is God dus al op voorhand op de hoogte geweest van wat er stond te gebeuren en dus treft de mens dan geen blaam.
 10. Dat beloof ik

  Daniël en eindtijd

  Daar gaat het mij ook helemaal niet om Jij noemt een paar landen en kwakt daar ineens Vlaanderen tussen. En dat is geen land. Dat is wat ik nu al een paar keer stelde.
 11. Dat beloof ik

  Sabbath

  Je schreef eerder: lastig he, consequnet blijven volhouden terwijl je er naast zit?
 12. Dat beloof ik

  Sabbath

  Dat deden die Farizeeers, want zo staat het in Deuteromium 5. Niks eigen invulling aan geven dus: "Want gij zult gedenken, dat gij dienstknechten in het land Egypte geweest zijt, en dat de HERE, uw God, u vandaar heeft uitgeleid met een sterke hand en met een uitgestrekte arm; daarom heeft u de HERE, uw God, geboden de sabbatdag te houden’ (vers 15). " In Numeri 15 leen we dat iemand op Gods uitdrukkelijke bevel tot dood wordt veroordeeld wegens het sprokkelen van hout op sabbath. Je kunt dus wel enorm zitten afgeven op de Farizeeërs, maar wat ze dachten was volkomen normaal en dit geval is daar GEEN LETTER zelfverzonnen regels door de Farizeeërs bij.
 13. Dat beloof ik

  Sabbath

  In dit verhaal deden de Farizeeërs niets anders dan zich houden aan reeds lang bekende regels. Jouw opmerking dat het zou gaan om 'zelfverzonnen wetjes' slaat de plank mis.
 14. Dat beloof ik

  Daniël en eindtijd

  Uiteraard denk je dat, want dat wordt je zo voor gekauwd en je mag er niet aan twijfelen. Er is nog geen federale regering, wel al een Vlaamse en Waalse. Koekoek. En ook federale brouwerijen. Maar Vlaanderen is geen land. Dat jullie er zelf zo'n vreemde organisatie aan hangen doordat je onderling niet kunt samenwerken, ge moet dat zelf weten maar val anderen er niet mee lastig.
 15. Dat beloof ik

  Daniël en eindtijd

  Vlaanderen is geen land. Het is een deel van Belgie, dus in die zin is de mening van Valaanderen (mocht die er zijn) totaal niet van belang.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid