Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  4133
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  Nibiru

  En daarmee zijn we terug aan het begin: Jij vraagt hier deze zaak te weerleggen. Dat hoeft dus niet, want het is puur speculatie. Wellicht, misschien, het is allemaal speculatie. Ik heb geen reden om te geloven dat de Big BANG niet door God is ontstaan. Och, dat is toch weer een stap verder dan wat het Amerikaanse JG Hoofdkwartier aan het eind van de vorige eeuw nog dicteerde, nl dat de Big Bang onzin was.
 2. Dat beloof ik

  Nibiru

  De NASA weet heel goed wat het doet -- het gehele concept hangt notabene af van deze speculatieve materie. Negatieve massa is een gebied van de ruimte waarin vanuit de waarnemer de massadichtheid als negatief wordt gemeten, hetgeen zou kunnen plaatsvinden vanwege een gebied met ruimte waarin de stresscomponent van de Einstein stress-energietensor groter is dan de massadichtheid. Zelfs ik weet dat in de theoretische fysica negatieve massa materie is waarvan de massa tegenovergesteld is aan de massa van de normale materie. De dichtstbijzijnde bekende vertegenwoordiger is een regio met negatieve drukdichtheid geproduceerd door het Casimir-effect. In het begin zou een massa-equivalent van een astroide nodig zijn (of nog meer), wat nu is teruggebracht tot enkele kilogrammen. Jammer dat je de rest van mijn post weg laat en daar niet op in gaat: Je begint nu over iets totaal anders dat niets met je stelling te maken heeft. Keep it simple.
 3. Dat beloof ik

  De drieëenheid voor Nicea

  @sjako, je bent het toch niet vergeten he ? Bij zo'n onderzoek kan het nooit kwaad om kritisch te lezen. Het stuk waar je aan refereert: https://restitutio.org/2019/04/12/the-trinity-before-nicea/ is ronduit amateuristisch en wel hierom. Hij geeft om te beginnen aan het geloof van de christenen in de 2e en 3e eeuw te onderzoeken ( I intend to investigate the beliefs of key Christians in the second and third centuries to answer this question). Vervolgens geeft hij aan dat er in die enorm veel is geschreven door die mensen. Nou, daar moet je dan als onderzoeker érg blij mee zij. Maar wat doe deze Sean Finnigan? Hij besluit zich te beperken tot het werk van Matt Slick, die het onderzoek dat Finnigan wilde doen, al eens deed. Met alle respect, dan is Finnigan dus helemaal niets aan het onderzoeken, maar gewoon het werk aan het lezen van iemand die dat onderzoek deed. Dan zul je denken "Hoe komt Finnigan er bij om juist Slick te lezen?" , hoe maakt hij het onderscheid met andere onderzoekers? Nou dat is heel simpel: Finnigan heeft gegoogled en gewoon de bovenste treffer gepakt.... (because his article on carm.org rises to the very top in the search engine query). Bovendien, zo zegt hij ook nog eens was het een lekker simpel stuk dat zich baseerde op slechts 6 bronnen (Also, since his article is brief, citing only six sources, I can adequately interact with it in an essay of this length.) Finnigan heeft dus helemaal geen onderzoek gedaan. Hij heeft gegoogled en de bovenste treffer gepakt omdat dit een lekker kort stukje was waarbij weinig bronnen werden geraadpleegd. Als je nu weet dat er over een onderwerp enorm veel bronnen beschikbaar zijn, en je maakt je er zó met een Jantje van Leiden af, kun je niet verwachten serieus te worden genomen. Dit is wel érg doorzichtig en makkelijk.
 4. Dat beloof ik

  Nibiru

  De Bijbel zat niet fout, want de Bijbel zegt al dat de aarde rond is. Als je je een beetje verdiept in de Bijbel dan sta je soms verrast hoe accuraat die wetenschappelijk is Als je nu goed wil discussiëren, geef je daarbij even aan waar dat in de Bijbel staat. Kort : het staat er niet in. Maar als ik hier op ga aandringen, zal ik waarschijnlijk hetzelfde gebeuren als in dit topic, dan negeer je het totaal en komt er helemaal geen antwoord. Waarom 'toeval'? De kans dat het niet goed zou gaan was veel groter. De kracht was precies goed. Was die maar een beetje anders geweest dan was alles weer terug gevallen door de zwaartekracht en was er geen heelal geweest. Wellicht is dat ook wel 'ik-weet-niet-hoe-vaak' gebeurd. Dat het huidige universum er een keer uitrolt heet dan toeval. De kans dat je geen prijs hebt met de loterij is veel groter dan de hoofdprijs. Toch is er altijd iemand die de hoofdprijs wint. Dat lot was precies goed. Was die maar een beetje anders geweest dan had die persoon geen hoofdprijs.
 5. Dat beloof ik

  Nibiru

  Ehm, nee. Daarmee doe je de wetenschap destijds echt te kort. In de Middeleeuwen wist men allang van een ronde aarde. ... en vervolgens volgt een heel stuk tekst waarin je volledig voorbij gaat aan het reeds genoemde feit dat Galilei gelijk had en de kerk dat pas in 1992 toegaf.
 6. Dat beloof ik

  Nibiru

  Vervang 'de hand van God' door 'toeval' en je hebt gewoon een punt dat niet valt tegen te praten. Wellicht nog aangevuld met 'of het er anders uitgezien'.
 7. Dat beloof ik

  Nibiru

  Klinkt goed. Ware het niet dat de bedenker van dit stuk kennelijk niet weet wat vacuüm is. Een vacuüm is een ruimte zonder materie en druk (een absoluut vacuum bestaat trouwens niet). De term vacuüm heeft niets met energieveld te maken. Zo kunnen licht of andere elektromagnetische straling zich gewoon door een vacuüm verplaatsen. Als je stelt 'een energiedichtheidsveld lager dan vacuum, dus negatieve energie' dan snap je de materie dus niet. Het wordt steeds gekker. Energie wordt niet uitgedrukt in kilogrammen, maar in Joules. Misschien toch eerst eens even verdiepen voordat je teksten gaat copy-pasten ? Zeg @Fundamenteel, Het ding neemt geen kiekjes zoals jij dat doet met je camera 😕:
 8. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Wat is het verschil tussen zondigen tegen de hg en God? Houden die er verschillende normen op na?
 9. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Nog een verschil met een badmeester
 10. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Was het maar een badmeester, die redt gewoon om te redden, zonder als bijkomende voorwaarde hem eeuwig te aanbidden.
 11. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Wat een zieke gedachte om daar dan gelijk verkrachting en stalking aan te koppelen. Dat zijn jouw gedachten, niet de mijne. Ik zou gewoon op zoek naar een ander meisje gaan.
 12. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Het ging mij om deze opmerking: Dat is toch onzin....
 13. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Heb je écht niet in de gaten dat dit complete onzin is ? Onvoorwaardelijk betekent..... ehhhh......... onvoorwaardelijk. Dat wil dus zeggen: zonder voorwaarden. Als iemand daarbij dan stelt "ja, maar het moet wel van 2 kanten komen" , dan stelt hij voorwaarden. En dan is dat dus niet onvoorwaardelijk. Je stelling hierboven is dus onzin. Heel erg dat ik dit aan een volwassene moet uitleggen. God heeft 1 onvoorwaardelijke weg gegeven tot behoudt Jezus christus. Buiten die weg is er onvoorwaardelijke haat. Ga gewoon eens in op wat ik schreef. Misschien eerst eens even goed stil staan bij de betekenis van 'onvoorwaardelijk' in plaats van er te pas en te onpas mee te smijten. Het is complete waanzin om tegelijkertijd te beweren dat God onvoorwaardelijk liefheeft én haat.
 14. Dat beloof ik

  De gave van het geloof.

  Heb je écht niet in de gaten dat dit complete onzin is ? Onvoorwaardelijk betekent..... ehhhh......... onvoorwaardelijk. Dat wil dus zeggen: zonder voorwaarden. Als iemand daarbij dan stelt "ja, maar het moet wel van 2 kanten komen" , dan stelt hij voorwaarden. En dan is dat dus niet onvoorwaardelijk. Je stelling hierboven is dus onzin. Heel erg dat ik dit aan een volwassene moet uitleggen.
 15. Dat beloof ik

  Nibiru

  Dan heb ik iets gemist denk ik. Welke archeologische vondst bewijst iets uit Genesis?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid