Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  3760
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat is een vreemde vraag. Ik ben ook de eigenaar van mijn linkerbeen, van andere onderdelen van mijn lichaam en over mijn gehele lichaam.
 2. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik ben toch echt de enige die over mijn eigen leven gaat. Ieder ander die dat doet pleegt moord. IEDER ander.
 3. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Geen abortus provocatus. De vraag was wat de beslissing zou zijn. Dit is nu typisch een voorbeeld van geen beslissing nemen. Lastig he, dochters, zelfs als ze hypothetisch zijn. Bedenk wel dat als jij beslist en je dochter gewoon moet gehoorzamen, dat jij dan ook verantwoordelijk bent voor de rest. Uiteraard heeft de vader inspraak in de abortus. En zolang hij dezelfde mening heeft als de moeder is dat geen probleem. Maar zodra de moeder het echt niet met hem eens is, dan is het háár lichaam en kan zij zelfstandig beslissen. In de praktijk komt dat er dus op neer dat de mening van de man helemaal niet mee telt. Dat maakt haar geen opperwezen, maar zij is nu eenmaal de drager van de vrucht. Met het betitelen van levens als 'heilig' sla je elke discussie dood. Leven is niet heilig. Het is wel bijzonder, als het je eigen kinderen betreft. En ik heb dat enkele malen mee gemaakt: een geboorte. De geboorte van je eigen kind, dat is uniek. Ik noem het geen wonder, want dat is het niet. Over heel de wereld vinden elk uur miljoenen geboortes plaats, dus een wonder is dat écht niet. Zo een paar honderd meer of minder op die hele massa maakt echt niets uit. Wat heb ik te maken met jou manier van opvoeden? Niets, en daar gaat het nu ook niet over. Het gaat over jouw hypothetische dochter.
 4. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Wat ben ik blij voor jouw dochter dat ze slechts hypothetisch is. "Ze heeft te luisteren en te gehoorzamen aan mijn beslissing". Zo voed je geen zelfstandig nadenkende wezens op.
 5. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik ga niets nog eens in de verf zetten. Ik heb nu al veel te vaak moeten verwijzen naar vorige berichten mij, die simpel en duidelijk zijn en slechts enkele regels lang. Geboren worden is geen fundamenteel recht, maar puur toeval. 90% van de bevruchte eicellen worden niet geboren. Zie mijn berichten van gisteren, 7.29 en 8.21 uur. Deze dus. Daar zit geen woord christenbashen bij dus laat dat calimero gedrag achterwege.
 6. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat de helft van die baby ontstaan is door de vader. Dus niet enkel de moeder haar lichaam. Het is een individueel lichaam verenigd uit moeder en vader. Waarom mag dan alleen de moeder beslissen van u? Een valide argument en geen vergelijking met de middeleeuwen aub. Als een bevruchting de meiose passeerde spreken we al van leven en niet langer levensvatbaar. Dat leven verdient ook het recht niet,vroegtijdig,vermoord te woorden. Ik vraag naar de rechten van het kind, en U komt met de rechten van de vader. Overigens is niet de helft van de baby ontstaan door de vader. De helft van de bevruchting is ontstaan door de vader, maar dat is wat anders. De verdere ontwikkeling van de baby vindt geheel en al plaats in een vrouw. De man is slechts gedurende 2,3 seconden nodig. De overige 9 maanden is aan de vrouw. En dat vind U de helft? Ga toch fietsen ....
 7. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat schreef ik dan ook in het vergelijk tussen vrouwen- en mannenrechten in de te nemen beslissing. Ik vergeleek dat niet met jij benoemt als "de rechten van het ongeboren kind". Rechten overigens, waar ik al diverse keren om vroeg; wat versta je daar onder, wat bedoel je daar mee? Zolang je daar niet mee komt, blijft het vaag en is het voor anderen niet mogelijk om daar op te reageren.
 8. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Maar geef dan eens aan wat die rechten volgens jou zouden moeten zijn, concreet, wat zou daar in moeten staan volgens jou?
 9. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat heb ik in mijn post van vrijdag te 7.00 uur gedaan. Daar staat het. Het is onderhand de 4e of 5e keer dat ik daar naar toe verwijs. Dat staat in mijn berichten van gisteren, zaterdag, 7.29 en 8.21 uur. Ga je deze vraag nu ook 5 keer herhalen, of ga je mijn antwoord lezen ? De door mij genoemde berichten zijn hooguit enkele regels lang. Eenvoudig, daar hou ik van. Dat is vervelend, ik zou zeggen: lees gewoon datgene wat een ander schrijft.
 10. Dat beloof ik

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  Amusant, wat mensen zoal verzinnen om hun geloof aan de man te brengen.
 11. Dat beloof ik

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  Het is wel in topic, want Jezus zou dit afkeuren. En zich helemaal te pletter lachen.
 12. Dat beloof ik

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  😂😂😂😂
 13. Dat beloof ik

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  Ja dus? De dat de Shoa heeft plaatsgevonden is ook een hypothese. Nee, de holocaust is een algemeen bekend feit. Een hypothese over wat Jezus gezegd heeft is niets meer dan een idee zonder enige onderbouwing of bewijs over wat hij zei. Dat bedenk ik niet, maar dat is wat een hypothese in houd.
 14. Dat beloof ik

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  Dat is onjuist volgens historici. Er zijn wel degelijk beredeneerde hypothesen te maken over wat Jezus predikte. Het gaat erom welke hypothese het best beredeneerd is. Een hypothese is een onbewezen stelling. Ik ridiculiseer niet. Jij vertaalde wel degelijk. Wat ben je voor onzin aan het schrijven. Eerst dat je vertaalt (zie hieronder) en daarna dat er gene sprake van is dat je vertaalt. Man, man. Kies iets en blijf daarbij, maar ga niet zwalken als een dronken Q-lite schrijfster. Dat is uiteraard jouw vrijheid, maar jouw mening is niets meer waard dan die van christenen. Er zijn geen oorspronkelijke woorden door Jezus zelf opgeschreven en bewaard. Jezus heeft Q-Lite niet geschreven. Q-Lite is samengesteld door mensen die niet anders deden dan de schrijvers van andere evangelien: Weergeven hoe zij denken over Jezus. Dat is niet mijn idee, zo werkt dat nu eenmaal met geschiedenis en wetenschap. Dat kan heel makkelijk, zolang je maar bedenkt dat Q-Lite een hypothese is, niet meer en minder.
 15. Dat beloof ik

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Het wordt vervelend dat ik telkens moet herhalen dat ik hier gisteren om 7.00 uur al op heb geantwoord. Ik heb helemaal niet de behoefte om een ethisch verschil uit te leggen, aangezien er volgens mij geen ethisch verschil is. U vindt van wel, soi, maar dan hoef ik dat verschil toch niet te duider zeker, hoe is 't !? Daarmee verschillen uw en mijn mening. Om daar nou van de te maken dat ik het christendom loop te bashen... Kom aan hé, U bent niet 'het Christendom'. Ik vraag me af wat hier mee nu precies wordt bedoeld. Welke kinderrechten worden er volgens jou genegeerd als een vrouw abortus pleegt?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid