Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  6634
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  God is boos

  Dat is ook wat, een paar dagen geleden schreef je nog dat begeerte fout was en nu geeft God ons alles wat we begeren. Lastig hoor....
 2. Dat beloof ik

  Genesis 1 en Genesis 2

  De schrijver bespreekt hier slechts enkele, door hem zelf gekozen zaken. Los van de vraag of hij gelijk heeft bij die zaken, laat hij een heleboel andere onvermeld, zoals bv de zaken die ik noemde.
 3. Dat beloof ik

  2de coronagolf op komst

  als je iets wil zeggen, zeg dat dan en laat anderen niet raden naar je standpunt.
 4. Dat beloof ik

  Over brood

  Ja, Hij verbood het hem vervolgens ook weer, dus... Verboden? Dat verzin je er toch echt zelf bij. Er staat zelfs héél iets anders, namelijk dat hij complimenten kreeg omdat hij zijn zoon wilde offeren. Vervolgens was er ineens een bokje, dat de plaats in nam.
 5. Dat beloof ik

  Genesis 1 en Genesis 2

  Als je de verhalen letterlijk neemt, kun je tot geen andere conclusie komen dan dat het twee verschillende verhalen zijn. Enkele voorbeelden. In Genesis 1 vloeit al het water naar 1 plaats, dat is de zee en het droge is de aarde. Maar in Genesis 2 welt overal op aardewater uit de aarde op, dat de grond bevloeit. In Genesis 1 krijgt de mensen na hun schepping de opdracht om de hele aarde te bevolken. Maar in Genesis 2 wordt een tuin aangelegd en de mens in die tuin geplaatst om die te bewerken en te bewaken. In Genesis 1 wordt de mens mannelijk en vrouwelijk geschapen. Maar in Genesis 2 eerst een man, en pas later, toen God inzag dat het niet goed was dat de mens alleen was, een vrouw. In Genesis 1 krijgen de mensen de opdracht om de aarde te bevolken, als ze beide zijn geschapen. Maar in 2 wordt hij al in de tuin geplaatst, terwijl hij nog maar alleen is. Door deze verschillend is een stelling als zou het om één en hetzelfde verhaal gaan, onhoudbaar. Kortom, het gaat duidelijk om twee verschillende verhalen. Twee versies van een scheppingsverhaal dat in die streken in nog vele andere versies bekend was.
 6. Dat beloof ik

  Hongerige magen

  In dat geval zul je dus ook praktische zaken in aanmerking moeten nemen zoals woestijnen, oerwouden en bergen. Maar dat doe je niet en daardoor gaat je idee volledig mank. Daar sta ik niet van te kijken.
 7. Dat beloof ik

  Hongerige magen

  Als dát de vraag is dan is het antwoord. Daarvoor heb je een oppervlakte nodig van 729 vierkante kilometer, dus zeg maar 40 bij 38 kilometer. https://nl.metrotime.be/2015/04/03/must-read/hoeveel-plaats-nemen-alle-mensen-ter-de-wereld-in-als-ze-heel-dicht-bij-elkaar-zouden-staan/ Het gaat mij puur technisch en even theoretisch over de mogelijkheid dat de hele wereldbevolking past op een gebied met die oppervlakte. Om jouw eigen woorden te gebruiken. Over simplistisch gesproken. Hehe, blij dat je het ziet. Welnu, de beide voorstellingen zijn daarin gelijk.
 8. Dat beloof ik

  Hongerige magen

  Nee want de voorstelling dat de hele wereldbevolking op Afrika's grondgebed kan leven klopt niet, dat heb ik laten zien. Daarom zette ik er ook het idee naast dat de hele wereldbevolking ook op het gebied van de Stille Oceaan kan leven. In dat laatste geval zal iedereen zeggen: Maar dat kan niet. Exact, dat kan niet. En om precies dezelfde redenen kan het in het grootste deel van Afrika ook niet: ongeschikt.
 9. Dat beloof ik

  Over brood

  Dan snap je niet wat God wilde laten zien. Namelijk dat Hij in tegenstelling tot andere goden geen mensenoffers verlangt. Daarom houdt Hij dat ook tegen. God is pas tevreden als Abraham bereid is zijn zoon voor hem te doden, en jij stelt dus: daardoor laat God zien dat hij geen mensenoffers verlangt. Tsja,... ik vind het niet zo goed klinken hoor....
 10. Dat beloof ik

  Hongerige magen

  Ik herhaalde slechts zijn eigen woorden. In de laatste zin geeft hij zelf al aan dat wel of niet vruchtbaar hem niet interesseert. Het doet er uiteraard wel degelijk toe. Als je redeneert zoals hij kun je de mensen ook verdelen over de stille oceaan. Heb je lekker veel leefgebied per persoon.
 11. Dat beloof ik

  De ijdelheid van 'presteren' en 'winnen'

  Het belletje dat bij mij gaat rinkelen zegt dat je erg veel kijkt op 1 of 2 anderen hier, die structureel geen inhoudelijke reactie geven op kritische vragen. Zo heb ik nu al een paar keer gevraagd Als jouw God geen mammon is, zou hij geen goud en zilver voor zich laten verzamelen. Maar dat doet Hij dus wel.
 12. Dat beloof ik

  Geloven zonder Geloof

  Q is net zo wetenschappelijk als het lego kasteel van mijn neefje. Volledig verzinnen op basis van bestaande kastelen. Iedereen weet dat die bestaande kastelen niet zijn gebaseerd op het lego kasteel. Dat is met Q net zo.
 13. Dat beloof ik

  Over brood

  Mijn persoonlijke favoriet is Genesis 22, waarin God pas tevreden is als Abraham laat zien dat hij zijn zoon wil doden.
 14. Dat beloof ik

  Hongerige magen

  Je simpele voorbeelden gaan over de praktische inrichting van de bevolking. Dan gaan er andere scenario's draaien. Uiteraard gaan er andere scenario's draaien zodra je de kwestie overbevolking anders bekijkt dat louter als een deling van oppervlakte door aantal mensen. Dat heet dan praktijk ipv theorie. En dat doe jij ook, want jij hebt het over Dus jij mag het wel hebben over praktische inrichting, maar als ik praktische zaken noem mg dat niet? Ik vermoed omdat uit de praktische zaken die ik noem, direct blijkt dat je de kwestie van overbevolking op jouw manier niet kunt versimpelen.
 15. Dat beloof ik

  Hongerige magen

  Ben jij naast een botte bijl in een Indianendorp geboren of zo? Jou is geen manieren bijgebracht, geloof ik. Ik wil alleen maar aangeven dat je met een simpele deling (oppervlakte gedeeld door bewoners) niet kunt aangeven of er sprake is van overbevolking. Dan spelen er echt nog andere zaken mee. Gezien de simpele stelling dacht ik dit het beste te illustreren met simpele voorbeelden. En aan de reacties te merken zijn ze duidelijk, want bij gebrek aan argumenten wordt ik weer aangevallen. Als je denkt overbevolking alleen te kunnen vast stellen aan de hand van het aantal mensen, denk je echt veel te simpel over de kwestie.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid