Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  3373
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  Ongelovige!
 2. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  Ik geef alleen maar aan dat de bijbelse Jezus geen pacifist is. Ik ben ook vaak aan het trekken en kamperen en heb dan een mes bij. Ik pas er wel voor om een zwaard mee te nemen. Dat zijn echt 2 verschillende zaken.
 3. Dat beloof ik

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Je mist wat ik zeg en maakt het jezelf daardoor te gemakkelijk (=onnodig te moeilijk). Het wezen van de golf meet je in frequenties alleen. Dat je een golf op meer manieren kunt merken in omgeving, energie, de onderliggende deeltjes is een heel andere zaak. Dat geldt evenzo voor geluidsgolven. Je hoort een toon en sommige tonen breken glas, maar je waarneming en identificering van die tonen is altijd in Hertz, dat is in frequenties. Hieruit blijkt dat je bijna niets weet van golven. Ga eens kijken waar elke brugklasser kijkt, op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Golf_(natuurkunde) Lees het door, laat het tot je doordringen en als je vervolgens een beetje begrijpt hoe het in elkaar zit, kom dan eens terug. Nee, en er is geen sprake nog. Lees eerst eens in, in plaats van bij je standpunt te blijven. Het is niet vreemd dat iedereen er mee is gestopt om jou iets uit te leggen over natuurkunde. Een frequentie beweegt zich niet voort. Een golf beweegt zich voort en golven kunnen weer een frequentie hebben. Vanzelf, je hebt gelijk. Dat heb ik al de hele tijd.
 4. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  En die heirscharen dan? Wie is daar aanvoerder van?
 5. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  Jij denkt dat een pacifist zulke teksten gebruikt? Ja hoor. Binnen hun context gezien zijn dit dus heel pacifistische teksten volgens jou?
 6. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  De gelijkenis zelf eindigt na vers 25. Vers 26 gaat verder met de afsluitende woorden 'Ik zeg jullie' en maakt geen deel uit van de gelijkenis maar bevat de uitleg. Vers 27 maakt deel uit van de uitleg van de gelijkenis.
 7. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  Al zijn het gelijkenissen, de boodschap er achter kan niet volledig omgedraaid zijn want dan klopt de gelijkenis niet meer.
 8. Dat beloof ik

  Is Jezus een pacifist?

  Dat staat er inderdaad! Maar elders staat het tegenovergestelde, dus je kunt kiezen. Is dat niet mooi? (Lukas 22:36) Hij zeide dan tot hen: Maar nu, wie een buidel heeft, die neme hem, desgelijks ook een male; en die geen heeft, die verkope zijn kleed, en kope een zwaard. en: (Mattheus 10:34) Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. ook, hier al eerder genoemd: (Lukas 19:27) Doch deze mijn vijanden, die niet hebben gewild, dat ik over hen koning zoude zijn, brengt ze hier, en slaat ze hier voor mij dood.
 9. Dat beloof ik

  Is seks een basisbehoefte?

  Ik lees dat enige verdieping in de materie ook hier geen kwaad kan voordat je verder gaat vanuit onkunde. Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon. Dat mannen dat meer aanmaken is nogal logisch. Vrouwen maken weer andere stoffen aan. https://nl.wikipedia.org/wiki/Geslachtshormoon
 10. Dat beloof ik

  Is seks een basisbehoefte?

  Ik wilde nou net Maslow er bij gaan halen. Waarom mag die niet mee doen?
 11. Dat beloof ik

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  'het wezen van een golf uitsluitend waarnemen in frequenties?". Een golf heeft wel meer eigenschappen dan alleen frequenties. "een verschijnsel dat zich uitsluitend manifesteert aan ons in frequenties?". Niet waar, je kunt licht ook anders meten. Lees voor de lol eens https://nl.wikipedia.org/wiki/Dualiteit_van_golven_en_deeltjes Niet te volgen, je wil wellichts iets duidelijk maken, maar wat precies ? Als je heel de klas op een trein zet, neemt de frequentie toe? Het maakt toch niet uit of de klas in een cirkel of op een trein staat? [Aanvulling: uit de rest van je bericht blijkt dat je een rijdende trein bedoelt, het was handig geweest om dat er bij te zetten] Ik heb je hiervoor al uitgelegd dat snelheid en frequentie twee totaal verschillende zaken zijn. De enige overeenkomst is dat ze per tijdseenheid worden uitgedrukt (trillingen per tijdseenheid en meters per tijdseenheid). Het gaat hier om natuurkunde, het is er of het is er niet. In dit geval zijn snelheid en frequentie 2 verschillende zaken. 'Als je het ziet' is iets dat alleen telt in de wereld van geloof. Een frequentie beweegt zich niet voort. Een golf beweegt zich voort en golven kunnen weer een frequentie hebben. Nee, als je eerst 2 borden voorbij ziet komen en daarna in hetzelfde tijdsbestek 10, dan is de snelheid het 5-voudige. Als de snelheid zou zijn verdubbeld, zou je er 4 voorbij zien komen. Je redenatie begint nu echt een beetje lachwekkend te worden hoor. Jij bent het, die denkt dat je licht alleen in frequenties kunt meten. En dat is een verkeerd uitgangspunt, waaruit blijkt dat je de hele materie niet snapt. Ook dit klopt niet. De toon wordt voor de luisteraar alleen hoger als de zender naar hem toe komt. Als degen die 'Hallo" zegt zich verwijderd, wordt de toon juist lager. De onkunde is schrijnend. Niet de natuur, maar Einstein, leert de constantheid van snelheid van het licht, namelijk in het vacuüm. Ik schreef dan ook niet dat de natuur ons dat leert, maar de natuurkunde. Zo langzamerhand heb ik de motivatie niet meer om je het verschil uit te leggen. We hebben het over licht, weet je nog. Licht kun je op meer manieren meten dan als golf, zie hiervoor in deze post van mij. En in de post daarvoor. Ik vermoed dat dit komt omdat je weigert iets aan te nemen en bij de standpunten blijft die je vanuit het ontbreken van de kennis inneemt. En dat is frustrerend. In de regel is het namelijk zo dat iemand die ergens kennis over vergaard, iets met die kennis doet. Bij jou lijkt dat niet zo te zijn. Het heeft dan in de regel weinig zin om iemand nog iets uit te gaan leggen.
 12. Dat beloof ik

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Jij doet niet eens alsof; en hebt er geen enkel zinnig woord tegenin gebracht waaruit blijkt dat jouw kwalificatie van totale onzin, geen totale onzin is. Dat is vooral enigszins dommig, en wordt pas grappig als een van ons erin vastloopt en dat zelf niet doorheeft. Aangezien je het kennelijk niet snapt, zal ik het nog eens uitleggen. Wat ik schreef sloeg op dit stukje van jouw hand. Licht wordt weliswaar waargenomen in verschillende frequenties (wat logisch is, als je begrijpt dat het elektromagnetische straling is van bepaalde golflengtes), maar dat is iets anders dan de snelheid waarmee het zich voort plant. Een frequentie is geen verschijnsel per tijdseenheid, frequentie is hoe vaak per tijdseenheid van een bepaald verschijnsel zich voor doet. Ik geeft toe dat het een beetje lastig kan zijn, omdat het verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van het gebied waarin de term wordt gebruikt. Dat zegt niets over de snelheid waarmee dat verschijnsel zich verplaatst. Snelheid is inderdaad ook een eenheid per tijd, dat klopt, maar datgene wat er per tijdseenheid wordt gemeten is iets compleet anders dan bij frequentie. Als je denkt die twee toch met elkaar te kunnen vergelijken, begrijp je het niet. Je kunt het enigszins vergelijken met geluidsgolven. Daarin bestaan ook verschillende frequenties, die zich met dezelfde snelheid voortplanten: het is niet zo dat je de radio aan zet en dan eerst de lage tonen hoort en daarna de hoge.... dat zou wat zijn. Nee, je hoort ze allemaal tegelijk omdat die verschillende frequenties zich met dezelfde snelheid voortbewegen. De leer van de constantheid van het licht bestaat niet. En zegt dus ook niets expliciet. Waarschijnlijk, ik weet ook niet precies waar je dit vandaan hebt, heb je dit op een of andere manier zelf bedacht uit het gegeven dat natuurkunde ons leert dat snelheid van het licht in vacuüm een constante is.
 13. De Vaticaanse beerput gaat nu steeds verder open. Opmerkelijk is dat er nu een 'handboek voor vaders' blijkt te bestaan. Bedoeld voor priesters die er achter komen dat ze vader zijn. Dit is ontdekt door een Ier die er achter kwam dat de plaatselijke priester zijn vader is. Ondertussen heeft, verspreid over de wereld 50.000 (!) lotgenoten gevonden in 175 landen. Ook de heteroseksuele priesters blijken dus massaal het celibaat te ontduiken. https://www.nu.nl/buitenland/5749716/vaticaan-bevestigt-bestaan-geheim-handboek-voor-vader-geworden-priesters.html
 14. Dat beloof ik

  Eindtijd

  Zie daar het gevaar van orthodoxe christenen: ze willen dat we zo snel mogelijk dood gaan.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid