Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  5708
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  Genesis 2:17

  Veel christenen geloven dit. Nochthans staat nergens Genesis dat het de bedoeling was dat de mens niet zou sterven. Ook dat staat nergens in Genesis, het is een eigen invulling. Het begrip 'hemel' komt uberhaupt in heel Genesis niet voor, dus ik vraag me af hoe je hier bij komt. Op grond van alleen Genesis, is dat is een correcte vaststelling. Hoe kom je erbij dat dit de uiteindelijke bestemming van mensen is/was ? Ook dat staat namelijk nergens in Genesis. De mens wordt Eden uit gestuurd, maar daar blijft het bij. Dat is onbekend. De tekst is onduidelijk en is op meerdere manieren te interpreteren. Daar is Genesis nu weer wel duidelijk over. Aan het einde van Genesis 3 staat dat God dacht dat de mens aan hem gelijk was, nu hij kennis van goed en kwaad had. Om te voorkomen dat hij ook nog een onsterfelijk zou worden door het eten van de vruchten van de levensboom, stuurde hij de mens weg. De mens is dus niet onsterfelijk gemaakt. En god is dat ook niet. Immers, de mens was aan hem gelijk na het verkrijgen van kennis van goed en kwaad en wilde voorkomen dat hij daarbuiten ook nog eens onsterfelijk zou worden. Met andere woorden @Yoni, als je Genesis gewoon door leest staan de antwoorden van deze vragen daar gewoon in.
 2. Dat beloof ik

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Was dat een quote....? Ik zie geen bronvermelding en alleen maar een stuk tekst, te vergelijken met de van hem gebruikelijke onzin.
 3. Dat beloof ik

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Waarom beperken tot hulpverleners? Omdat zij degenen zijn die deze randdebielen in deze situatie tot de orde moesten roepen, waarschijnlijk. Ik mag toch aan nemen dat in België het opzettelijk besmetten van anderen dan hulpverleners ook strafbaar is. en het gaat verder: Jesaja 26:21. Kijk hoe God zijn woning verlaat en de mensen op aarde voor hun wandaden laat boeten. Wat moeten we als beschaafd land met de behoorlijk grote groep mensen die er zo écht over denkt, mensen die geen beschermende maatregelen treffen en dus een gevaar zijn voor de volksgezondheid ?
 4. Dat beloof ik

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Wie kan een inschatting maken van de doden die een rechtstreeks gevolg zijn van dit beleid? .. Nul. Want het is slechts een vage suggestie zonder en snipper concreet bewijs.
 5. Dat beloof ik

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Bestaan eer überhaupt wel landen waar jij niet de pik op hebt ?
 6. Dat beloof ik

  Cartoonist Tjarko Evenboer gelooft nu in universele mystiek

  Volgens veel christenen is 'zonde' een breder begrip dan louter moreel. Als christenen het over 'zonde' hebben, dan gaat daar pas in tweede of derde instantie over (tenzij je een vervelende versie van christendom tegenkomt). Op de eerste plaats is zonde een existentieel begrip dat heeft te maken met tragiek en vervreemding. En daarover spreken wordt pas zinvol als je het Licht hebt gezien Dat is jouw invulling. De aan mij gerichte vraag was wat 'zonde' voor mij betekent. 😕 Ik heb dat regelmatig, dat ik een boom geestelijk of spiritueel beschadig.😵
 7. Dat beloof ik

  Het boek der Openbaring en haar betekenis

  Dat is nu het nadeel van leden van sommige geloofsgemeenschappen. Ze staan alleen maar op zenden, niet op ontvangen. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat Jehova's niet gaan als je ze vriendelijk vraag om weg te gaan en juist als je een leuk gesprek met ze hebt, er vandoor gaan. Modestus schreef dat hij aan het vasten is en dus even hier niet komt.
 8. Dat beloof ik

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Wat een idiote uitspraak. Vanaf het begin hebben virologen en de media het virus serieus genomen. Het zijn politici en religieuze extremisten, zoals Trump, die 'ḱop in het zand' gedrag vertoonden waardoor veel mensen dachten dat het wel mee zou vallen. De slachting die komende maanden in de VS plaats zal vinden is niet te overzien. U mag het wel over China hebben, maar als ik over uw Vlaanderen begin hebt Ge ineens lange teentjes ? Naar Trump luisteren, dan komt alles goed. Volgens hem zijn er maar 15 slachtoffers, is daarna alles over en zijn we met Pasen met zijn allen weer aan het werk.
 9. Dat beloof ik

  Laatste dagen - Openbaring

  Allemaal gewoon verklaarbaar en waargenomen, al eeuwenlang. Sinds 10 jaar kan iedereen video's op youtube zetten die door elke zot die dat leuk vindt worden bestempeld als: nee hoor, is eindtijd. Het zijn ook andere kleuren, dat heb ik laten zien
 10. Dat beloof ik

  Laatste dagen - Openbaring

  Volgens mij heb ik mijn punt toch goed onderbouwd weergegeven, dat het een raar fenomeen is die wereldwijd plaats vind. Nee, je hebt alleen laten zien dat je een paar video's op Youtube hebt gevonden. En die heb ik ook van geel en groen water. Het is een vreemd fenomeen die niet normaal is. Nee, jij ziet het als teken van de eindtijd: En ik heb laten zien dat dit onterecht is, want Openbaring heeft het niet over roodgekleurde rivieren, maar water dat in bloed verandert. Openbaring 16:4 , het wordt in het eerste filmpje van je serie posts van 2 uur geleden genoemd na 1:01: 'and they turnen into blood'. Gebeurt dat op één van 7985 video's die je hebt geplaatst en nog gaat plaatsen ? Nee. Nergens. En nu ben je uitgeluld. Nou nee.... Ik laat juist zien dat het verschijnsel waarvan jij denkt dat het in het rood plaats vindt dat het daarom een wereldwijd eindsein is, in feite in allerlei kleuren plaats vindt.
 11. Dat beloof ik

  Cartoonist Tjarko Evenboer gelooft nu in universele mystiek

  Dat zijn geen spirituele waarden en normen, maar die welke in de christelijke Bijbel worden omschreven. Dat hoeft persé, maar dat was de vraag ook niet. De vraag was wat ik zonder zonde versta.
 12. Dat beloof ik

  Cartoonist Tjarko Evenboer gelooft nu in universele mystiek

  Een term die een christen gebruikt om gedrag aan te duiden dat volgens zijn normen en waarden verkeerd is.
 13. Dat beloof ik

  Laatste dagen - Openbaring

  Rood gekleurd water Fijn. Dan zijn we er dus uit. Het is niet wat er in Openbaringen staat. Dus jouw verbinding daarmee is onterecht. Nogmaals dat claim ik niet. Nee, dat claim je niet, maar je ziet het als teken ven de eindtijd. Maar Openbaringen heeft het daarbij niet over rode rivieren, maar water dat in bloed veranderd. Nu ook wereldwijd, GEEL water !!!, Het spaghettimonster komt er aan!!! GROEN water !!! John Cruijff leeft waarlijk !!! etc. etc.
 14. Dat beloof ik

  Laatste dagen - Openbaring

  @Thinkfree en ziin dat rivieren van bloed, zoals in openbaring staat, of zijn dat rivieren met rood gekleurd water?
 15. Dat beloof ik

  Laatste dagen - Openbaring

  In Openbaring staat trouwens dat het water in bloed verandert. Niet dat het water rood wordt. Het water in de rivier van de video is niet in bloed verandert Zeker niet over een lengte van 61 km. Kom op zeg. Dat kan niet.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid