Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  6224
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Van alle argumenten die ik hier heb voorbij zien komen Is dit toch wel een van de meest radeloze. Beweren dat een uitspraak van Jezus niet voor iedereen is bedoeld maar alleen voor een persoon en een specifieke situatie. Aan dan staat er nota bene in die tekst zelf dat het geldt alle rijken. Blijkbaar voorzag de schrijver al dat rijken hier een probleem mee zouden hebben.
 2. Dat beloof ik

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Met uitzondering van 2 Samuel 21:19 dan , want daar staat de verkeerde naam vermeld ?
 3. Dat beloof ik

  2de coronagolf op komst

  Jawel. Steeds weer. Ik heb het voorbeeld aangehaald van het krukje en het venster. Steeds reacties over het krukje, en niet over het zicht. Het zou goed zijn als je mijn hele uitspraak aanhaalt en geen delen weg laat die er toen doen. De hele uitspraak was: We hebben het hier niet over een krukje, maar over serieuze ziekte die duizenden doden eist.
 4. Dat beloof ik

  Rellen Amerika

  Laat je niet gek maken door de MSM, er is niets aan de hand in New York. 😛
 5. Dat beloof ik

  2de coronagolf op komst

  Willen lezen is het probleem niet. Maar kritisch lezen en niet alles klakkeloos aannemen, dat is een kunst.
 6. Dat beloof ik

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Deze tekst is nooit opgevat als een categorisch gebod. Zo is het ook niet bedoeld. Wat snap je daar niet aan. Dat die tekst nooit als categorisch verbod is opgevat snap ik goed, daar zorgden de puissant rijke Romeinen wel voor die het Christendom in hun land invoerden. Er is echter niets onduidelijk aan ‘Aan één ding ontbreekt het u nog: ga verkopen wat u hebt en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen.’
 7. Dat beloof ik

  2de coronagolf op komst

  Als er neveneffecten zijn bij 100000 mensen op 8 miljard mensen, werkt dat niet hetzelfde voor 8 miljard mensen. Dat zeg ik toch ? Vaccins werken niet altijd en er zijn bijwerkingen.
 8. Dat beloof ik

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Dat is volgens de tekst niet mogelijk. Wat begrijp je niet aan : ‘Aan één ding ontbreekt het u nog: ga verkopen wat u hebt en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen.’ Ik begrijp best wel dat het voor een hoop rijke christenen een nogal lastige tekst is, waar ze niet mee uit de voeten kunnen.
 9. Dat beloof ik

  2de coronagolf op komst

  Dat is ene heel andere bewering dan Met 100% veilig, zeg je iets over de bijwerkingen. En dat klopt, er is geen 100% veilig vaccin. Er kunnen altijd bijwerkingen zijn en die zijn duidelijk vermeld op de pagina's van het RIVM, hier bv die van mazelen: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/bmr. Met 'hetzelfde werken' zeg je iets over de werking. En inderdaad, vaccins werken niet altijd. Ook daarover is onbetwiste duidelijkheid. Verrek, laat dat nou op dezelde webpagina staan, bovenaan. Op één of andere manier ga je er vanuit dat overheden stellen dat vaccinaties altijd werken en geen bijwerkingen hebben. Maar dat beweert de overheid dus niet.
 10. Dat beloof ik

  2de coronagolf op komst

  Dat doet het niet. Het laat wél een enorme ongefundeerde angst zien. Eerst virologen afzeiken en twee regels verder virologen aanhalen. Lekker consequent verhaal joh! Ziedaar de kern van van jouw betogen over vaccins. Vanwege jouw geloof ben je er tegen. En daarom sleep je er alles bij om vaccinaties af te kraken, onzin of niet. Hoe jouw geloof ook in elkaar steekt: dat je tegen vaccins bent heb je er zelf bij verzonnen, want er is geen enkele bijbeltekst die daarover iets zegt. Er valt niet te discussiëren met opmerkingen die worden gedaan vanuit een gebrek aan kennis.
 11. Dat beloof ik

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Daar staat dat een rijke man uit Arimathea arriveerde, genaamd Josef, die ook leerling van Jezus was geworden. Op dat moment moet je toch al vraagtekens bij de tekst plaatsen, want én rijk én volgeling van Jezus, dat kan niet. Marcus 10:21-23 . Jezus keek hem aan en ging van hem houden. Hij zei Hem: ‘Aan één ding ontbreekt het u nog: ga verkopen wat u hebt en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen.’ Maar hij verstrakte bij dat woord en ging verdrietig weg, want het was iemand met veel bezit. Jezus liet zijn blik rondgaan en zei tegen zijn leerlingen: ‘Wat is het toch moeilijk voor mensen met geld om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ Maar een hoop ongeletterde bijbelgebruikers weten dit niet en slikken het slot van Matteus 27 voor zoete koek.
 12. Dat beloof ik

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Hier worden geen geslachtsregisters genoemd. Hier wordt twee keer een relatie tussen vader en zoon gelegd. Daarbij wordt Maria niet genoemd.
 13. Dat beloof ik

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Dit zijn inderdaad geen echte contradicties. Deze zijn dat bv wel: Rechtvaardigen. (Romeinen 3:10) Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet een; vs: (Genesis 7:1) Daarna zeide de HEERE tot Noach: Ga gij, en uw ganse huis in de ark; want u heb Ik gezien rechtvaardig voor Mijn aangezicht in dit geslacht. of: (Lucas 1: 5-6) In de dagen van Herodes, den koning van Judea, was een zeker priester, met name Zacharias, van de dagorde van Abia; en zijn vrouw was uit de dochteren van Aaron, en haar naam Elizabet. En zij waren beiden rechtvaardig voor God, wandelende in al de geboden en rechten des Heeren, onberispelijk. Wat zat er in de ark? (1 Koningen 8:9) Er was niets in de ark, dan alleen de twee stenen tafelen, die Mozes bij Horeb daarin gelegd had, als de HEERE een verbond maakte met de kinderen Israels, toen zij uit Egypteland uitgetogen waren. vs: (Hebreeen 9:4) Hebbende een gouden wierookvat, en de ark des verbonds, alom met goud overdekt, in welke was de gouden kruik, daar het Manna in was, en de staf van Aäron, die gebloeid had, en de tafelen des verbonds. Heette de vader van Jozef nu Jakob, of Heli ? (Mattheus 1:16) En Jakob gewon Jozef, den man van Maria, uit welke geboren is JEZUS, gezegd Christus. vs: (Lukas 3:23) En Hij, Jezus, begon omtrent dertig jaren oud te wezen, zijnde (alzo men meende) de zoon van Jozef, den zoon van Heli.
 14. Dat beloof ik

  Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?

  Wettisch geneuzel? Nee hoor alleen maar het begrip dat christenen de nieuwe maans-dagen, sabbatten en Loofhutten feest zullen gaan vieren, net als de rest van de wereld. Mijn excuses als ik hamerend over kom. Opmerkelijk om te lezen dat Joden dan kerstfeest zouden gaan vieren.
 15. Dat beloof ik

  Rellen Amerika

  Tsja als politici als Halsema gaan toestaan dat dit soort rellenschoppers meer rechten krijgen dan andere (blanke?) Nederlanders en niet ingrijpen bij demonstraties al op de Dam, dan kun je genoeg mensen op de been brengen. Maar de meeste Nederlanders hebben wel enig verstand. Wat in Amerika ook mee speelt is dat men al behoorlijk over de kook is vanwege het gebrek aan grip op corona.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid