Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  2690
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  De hel

  Ik begrijp dat je gewoon stug doorgaat met het beweren van zaken die niet in de Bijbel staan, maar als een ander dat doet, dan wijs je hem er wel op dat dit niet kan.... Het kan maar duidelijk zijn. Dit noemt men : meten met 2 maten.
 2. Dat beloof ik

  De hel

  Dat is geen probleem, dat kan ik wel even aangeven hoor. Volgens mij staat er nergens dat mensen 'opnieuw worden geschapen'. Nergens staat dat Lazarus molecuul voor molecuul weer is opgebouwd. De mensen in die tijd hadden domweg überhaupt geen idee over 'molecuul'. Nergens staat dat Lazarus' herinneringen weer terug werden gepland. En dan schrijf jij dus de zinnen: De laatste zin, schreef je, doelend op de onsterfelijke ziel. Maar je hebt niet in de gaten dat je zo aan het draaien bent, dat de 2 zinnen die je zelf daar voor schrijft óók niet door de Bijbel worden geleerd. Je zet jezelf dus enorm voor schut, zonder het in de gaten te hebben. Volgens mij wordt er ook nergens geschreven dat je in de hemel een ander lichaam nodig zou hebben in leven op aarde. Hetzelfde geldt voor de bewering dat God alle sterren bij naam kent.
 3. Dat beloof ik

  De hel

  Een groot deel van de tekst die je hier schreef, wordt 'nergens in de Bijbel geleerd'. Dat is dus een kreet die je er ook maar bij haalt en net zo goed weer opzettelijk weg laat, al naar gelang het je uit komt.
 4. Dat beloof ik

  De hel

  Niet. Want het was geen geheel nieuwe leer, het was een verandering van een reeds bestaande leer. Je hebt het dus ook vanuit jouw eigen inzicht samengesteld, jouw Godsbeeld. Ik geloof dat de bijbel een verzameling getuigenverslagen zijn van mensen met Godservaringen. Mijn vrouw heeft ze net zoals de profeten. Ook ik heb mijn ervaringen. Die sluiten aan bij de mensen uit de bijbel. Zoals ook de bijna dood ervaringen van mensen. Daar hecht ik geloof aan. En zo heb je jouw godsbeeld dus ook samengesteld naar eigen inzicht... Je geeft niet voor niets geen antwoord op de vraag waarom dat ik een boek moet staan. Dat jouw beeld deels op een boek is gebaseerd is geen antwoord op die vraag.
 5. Dat beloof ik

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Mooi, dus die man zonder armen en benen heeft inmiddels armen en benen? Je zegt het zelf....
 6. Dat beloof ik

  't Stamcafé (Praatvaria)

  @Willempie: Ik vind het nogal kinderachtig om daarmee te komen, terwijl ik gewoon het feit presenteer dat Trump naar de hoeren ging terwijl zijn vrouw zwanger was. Het is goed voor te stellen dat fanatieke aanhangers zoals jij er moeite mee hebben om dit onder ogen te zien, maar het helpt niet om dan maar met totaal niet ter zake doende suggesties als deze te komen. Komt nog bij dat je hiermee mij beschuldigt van laster, vuilspuiterij, kwaadsprekerij, roddel en haat en daarmee mij veroordeelt. En daarmee doe je precies datgene wat je zelf omschrijft: 'Als je het leuk vindt om mensen aan te klagen heb je een groot probleem'. Dan heeft Trump nog heel wat uit te leggen. Aha, vandaar Trump's politiek 'America First' en alle internationale samenwerking de nek om draaien.
 7. Dat beloof ik

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Ik dacht: Nou gaan we het meemaken. Maar aan het eind: nope, nog steeds geen armen en benen.
 8. Dat beloof ik

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Probleem 5, Hoe versier je een vrouw. https://www.trouw.nl/home/trump-zat-er-klaar-voor-op-de-rand-van-het-hotelbed~a835b7ee/ Oplossing: Niet. Je bestelt gewoon een hoer en betaalt haar ook nog eens om erover te zwijgen dat je seks met haar had terwijl je vrouw zwanger was.
 9. Dat beloof ik

  Is de Statenvertaling nog van deze tijd?

  Ik kan er niet omheen om te wijzen op een paar verzen verderop in Galaten 5. 'De hele wet is vervuld met één uitspraak: Heb uw naaste lief als Uzelf. Maar als U elkaar aanvliegt, pas dan maar op dat U niet door elkaar wordt verslonden'.
 10. Dat beloof ik

  Het probleem kindermisbruik

  Die cirkelmethode is niet bepaald zaligmakend hoor. Heb zelf ook eens van zo'n cirkel deel uitgemaakt en ik moet zeggen dat het een ronduit frustrerende ervaring was. Het wordt gebracht als het ei van Columbus, maar dat is het niet. De aard en drang blijft nu eenmaal vaak bij pedo's; dat laat zo'n cirkel niet verdwijnen. Cirkels zijn hooguit een methode om iemand in de gaten te houden, niet meer dan dat. En het lukt nooit om iemand 24/7 in de gaten te houden.
 11. Dat beloof ik

  Israël 2018

  Ik geloof dat het weer eens tijd is voor een lesje Vaderlandsche Taal. Naaste betekent in het Nederlands volgens Van Dale 'medemens'. Jij bepaalt niet wie je medemens is, dat overkomt je. Een religie kan dus niet worden gezien als 'naaste'. Wat je doet is een complete groep uit de samenleving uitsluiten vanwege hun religie. Dat is discriminatie. Ik ben blij dat ik niet zo'n negatieve instelling heb. Mensen als jij zouden tegen zichzelf moeten worden beschermd.
 12. Dat beloof ik

  Israël 2018

  Ziedaar het begin van alle godsdienstoorlogen. Een vreedzame samenleving begint met elkaar niet naar de kliko te wensen. Heb uw naaste lief. als je die vergeet, vergeet dan alles maar.
 13. Dat beloof ik

  Het probleem kindermisbruik

  Het is een utopie om te denken dat een persoon met een bepaalde status binnen een religieuze groep, daarmee zomaar automatisch over 'een zekere mate van deskundigheid' heeft op juridisch en psychologisch gebied. Kort en duidelijk: ze hebben dat niet.
 14. Dat beloof ik

  Het probleem kindermisbruik

  Een misbruiker wordt uit de JG gezet (mag ik hopen) en er zal dus nooit een nieuwe gemeente op de hoogte worden gesteld. Ik denk ook dat de JG zo'n lijst heeft. Maar dat betekent wel dat de JG bijhouden (zonder dat ze er uit worden gezet) wie van de leden misbruik pleegt, zonder dat aan Justitie te melden en dat maakt de JG medeplichtig aan het misbruik. Daar heb je gelijk in. Maar de JG denkt van wel, dus je gaat hier in tegen wat de lijn is ?
 15. Dat beloof ik

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Lag het maar zo simpel. Maar goed, als je deze vergelijking maakt, moet je hem eigenlijk iets aanpassen. Ten eerste weten wie niet dat Pietje de pannenkoeken uitvond, maar weten we wel dat er op een gegeven moment een aantal pannenkoekenbakkers waren die verschillende koeken bakten, maar die allemaal pannenkoeken noemden en die zeiden allemaal dat te doen volgens het enige echte recept van Pietje. Pietje zelf heeft echter nooit een recept achtergelaten.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid