Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  5038
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat beloof ik

  666

  In hoeveel topics ga je dat filmpje nou plaatsen ? Na 5 seconden al klaar er mee. "The Bible is a book of history, it starts earlier then any other historybook." Klaar. Het begint met een verhaal dat overeenkomt met andere scheppingsverhalen uit het Midden Oosten en die zijn zo'n 3000 tot 4000 jaar ontstaan. Verder terug gaat het niet. Dat kan hij op zijn eigen manier wel, maar kennelijk begrijpt U hem niet.
 2. Dat beloof ik

  Wat is momenteel de 'beste' Nederlandstalige Bijbelvertaling en waarom?

  Dat is een betekenisloze bewering, want de oorspronkelijke teksten zijn geen van allen bekend. Daarmee doel je waarschijnlijk op je eigen interpretatie, zonder die van anderen ook in beschouwing te nemen. Een kinderbijbel lijkt mij het best, want daarin zijn in het algemeen de gewelddadige teksten weg gelaten.
 3. Dat beloof ik

  Vaccineren of niet?

  Nee hoor, want het is gevaccineerd. Soms wel. Andersom is dat altijd het geval. Ik heb die bordjes nog nooit gezien. Wel is het zo dat mensen na hun vaccinatie te horen krijgen hoe lang het duurt voordat hij werkt, dat is namelijk niet direct zo; dat je deze zin plaatst laat zien dat je waarschijnlijk niet weet hoe een vaccinatie werkt. Nee, dat klopt niet.
 4. Dat beloof ik

  Opvoeden en pubers

  Mensen die opzien tegen de puberteit van hun kinderen, zijn dat vaak uit onzekerheid. Ofwel omtrent hun eigen standpunt, ofwel omdat ze het over puberteit moeten hebben en daar schaamte bij hebben. Het is dus zaak dat je geen problemen met het verdedigen van je eigen standpunten, en geen schaamte hebt bij het bespreken van puber specifieke zaken als seksualiteit en ageren tegen de ouders.
 5. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Ik leg simpel uit dat het niet klopt, en direct komt je met een andere oversteekplek... wat een onzin is dat. Wat ik dus zei: 0 bewijs en een hoop suggestie.
 6. Dat beloof ik

  Prediker 3:22

  Straf? Daar merk je dan toch niets van, je wordt niet wakker gemaakt om te worden beoordeeld. Klinkt niet als straf.
 7. Dat beloof ik

  Vaccineren of niet?

  Gevaccineerden worden niet ziek maar kunnen wel overdragen De reden dat dit niet mag is dat een school een concentratie is van kinderen en het besmettingsgevaar nu eenmaal moet worden beperkt. Dat de ouders dat niet inzien is één ding, maar als school heb je ook een verantwoordelijkheid.
 8. Dat beloof ik

  Prediker 3:22

  Ook in Jesaja 26, maar dan iets eerder, vers 14: "doden zullen niet opstaan, schimmen niet herleven".
 9. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Flauwekul. Als het boven je vermogen uit gaat kun je ook niet weten wat het is, en dus ook niet stellen dat 'onze psyche is geraakt door een andere pyche'. Zoals ik al zei: 0 bewijzen. De ppt bevat enorm veel suggestie, maar niet meer dan dat. En er wordt gewoon in gelogen. Hier een link naar de wérkelijke situatie bij Nuweiba. Er is geen landbrug. https://earth.google.com/web/@28.98480816,34.75213387,9.81339552a,82671.35366298d,35y,4.03084091h,2.57937596t,0r
 10. Dat beloof ik

  Prediker 3:22

  Dat volgt wel uit Prediker 3:22.
 11. Dat beloof ik

  Heilige leerplicht van Lucifer

  Het gebruik van hoofdletters verandert dat volgens jou?
 12. Dat beloof ik

  Geest

  Misschien toch nog eens nadenken over wat ik al eerder schreef: Bovendien, als ik deze beweringen van jou achter elkaar zet: dan volgt daaruit dat je dus denkt dat God ook een samenstelling is. Waarvan is God dan een samenstelling? Let op, je kunt je natuurlijk op elk moment beseffen dat een gevolgtrekking niet kan. Maar dan moet je een stap terug doen en beseffen dat tenminste één van de beweringen waaruit de gevolgtrekking deed, dus ook niet klopt.
 13. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Van Daniken? Dat is fantasie.
 14. Dat beloof ik

  Prediker 3:22

  1. Hoezo kun je er niets van maken? Er staat in wat oudere bewoordingen "Pluk de dag, voordat je het weet ben je dood en dan is er niemand meer die je laat genieten". Als je vragen hier over hebt, ben ik erg benieuwd, daar ben ik juist naar op zoek. 2. Vreugde putten uit alles wat men onderneemt. Alles dus. In Prediker 3:22 wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen.
 15. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Zou je kunnen aangeven wat je hier mee bedoelt, en wat is verboden archeologie? Precies? Nee hoor. Hoogstens kun je stellen dat die geologische gebeurtenissen en de veronderstelde exodus misschien in dezelfde periode gebeurden, maar daar bewijs je helemaal niets mee. Als er, zoals je zegt, een tsunami was, dan had er gestaan dat het water zich terug trok, maar er staat dat het water uiteen week. Ook zou een tsunami moeten hebben plaats gevonden direct na de uitbarsting. Maar de doortocht vond pas plaats een tijdje nadat de wolk hen was voor gegaan. Jouw vulkaan past dus domweg niet in het exodus verhaal. En nu het toch over archeologie gaat. Er is geen enkel bewijs voor het exodus verhaal.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid