Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
  • Aantal bijdragen

    11.916
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Dat beloof ik

  1. 1 uur geleden zei Figulus:

    Zelfverklaarde christenen die lijden aan Bijbel analfabetisme. Meer kan ik er niet van maken. God is liefde en Zijn Woord leert wat liefde is. Als homoseksualiteit universeel gepraktiseerd zou worden, dan zou het menselijke ras na een generatie uitgeroeid zijn. Daar valt niets liefs aan te ontdekken.

    Met zo'n kinderlijk kortzichtige visie kan ik me voorstellen dat je al vrij snel bij veel zaken tot de conclusie komt 'er niet  meer van te kunnen maken'. Daar valt dan ook niets liefs aan te ontdekken.

    22 uur geleden zei Hopper:

    https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/weerwind-d66-zwicht-niet-voor-vuig-rechts-anti-transsentiment-in-tweede-kamer

     

    Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) is niet van plan om een voorstel tot verruiming van de Transgenderwet in te trekken. Een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer vroeg daar wel om. Een motie van NSC en SGP om dit wetsvoorstel binnen een maand in te trekken, werd dinsdag nipt aangenomen met 73 stemmen voor en 70 tegen. Dat meldt ANP. Weerwind had het verzoek eerder ontraden en hij laat weten niet van standpunt te veranderen.

    Weerwind haalde dinsdag fel uit naar de manier waarop tegenstanders van het wetsvoorstel af willen komen voordat het debat erover is afgerond. "Het is opvallend dat partijen die zich manifesteren als het staatsrechtelijk geweten van de Kamer, een wetgevingsproces op deze wijze willen torpederen.   

    Het staatsrechtelijk geweten is ook in Wilders' ijkast belandt.

    En dan nu inhoud in plaats van een slogan uit de onderbuik.
    Weerwind heeft gelijk. We hebben nu ene demissionair kabinet, het voorstel was controversieel verklaard en daarmee wordt het pas dan behandeld, als er weer een normaal kabinet zit. Deze motie op dit moment is dus staatsrechtelijk belachelijk. Daarmee heeft Weerwind dus volkomen gelijk als hij refereert aan 'staatsrechtelijk geweten'.

  2. Op 9-4-2024 om 11:46 zei sjako:

    Wij bestuderen heel serieus de Bijbel en zijn daar blij mee. Dus is de gemiddelde Getuige beter onderlegd dan een gemiddelde huisbewoner.

    Een opmerking als die hierboven laat zien dat dit niet zo is. De gemiddelde getuige zal wellicht op bepaalde gebieden iets meer weten dat een gemiddelde Huisbewoner, maar dat is dan hooguit alleen op de manier waarop getuigen tegen de Bijbel aan kijken (let op: niet te verwarren met bijbelkennis). 
    Er komen meer zaken te pas aan een discussie over de Bijbel dan alleen de visie van getuigen daarop. Ik denk dan aan zaken als maatschappijkennis, geschiedenis, politiek. De gemiddelde getuige heeft van deze zaken nauwelijks kaas gegeten.

    Grappig, maar gisteren was ik aan het wandelen toen er 2 getuigen voorbij kwamen fietsen. De één zei tegen de ander dat Huisbewoners toch maar moeilijk zijn te weerleggen.

  3. Op 15-4-2024 om 16:35 zei sjako:

    Geschiedkundig klopt het ook niet altijd. Dus het kunnen niet geïnspireerde boeken zijn.

    De conclusie daarvan kan dan alleen maar zijn dat Genesis ook geen geïnspireerd boek kan zijn. Die wil je dan dus  ook schrappen uit de canon?

  4. Op 17-4-2024 om 10:43 zei Barnabas:

    De leiding werd dus niet door Debora op zich genomen maar door Barak en andere mannen die het gevecht aangingen. Barak heeft Debora wel gevraagd om mee te gaan en zij heeft daarmee ingestemd, maar meer dan meegaan doet zij niet

    Dat Sisera uiteindelijk wordt gedood door een vrouw, dat laat je in deze studie dan maar even weg?

  5. 3 minuten geleden zei Robert Frans:

    Het is volgens mij ook létterlijk een Amerikaanse afbeelding, namelijk over de stichting van het betreffende land. Volgens mij heeft Jezus daar hun Onafhankelijkheidsverklaring in de hand, staan achter Hem onder meer de Founding Fathers en rondom Hem Amerikanen uit allerlei tijden, staten/kolonies en klassen. Op de achtergrond het Capitool en het Hooggerechtshof, de twee belangrijkste symbolen van hun democratische overheidsmacht.

    Er is nog veel meer symboliek uit te halen, zoals de man op de voorgrond met zijn gezicht in zijn handen of het jongetje dat op die Verklaring wijst, maar die weet ik zo snel niet te duiden. De algehele betekenis lijkt mij echter wel duidelijk: het is Jezus zelf die de onafhankelijkheid en zo het bestaansrecht van Amerika sanctioneert. One nation under one God. Als we dat maar even weten.

    Het spreekt voor zich dat er geen inheemse Amerikanen te vinden zijn.

    Dat dus, ik vrees dat @Modestus absoluut niet in de gaten heeft wat hij als plaatje heeft gepost. Vandaar mijn vraag aan hem om daar bij na te denken.

  6. 17 minuten geleden zei Modestus:

    @Dat beloof ik Ik heb zelfs niet opgemerkt hoe ze hem afgebeeld hebben. Ze mogen van mij Hem ook als negroïde of mongoloïde mens afbeelden. En dat doen ze ook. Zolang als we niet vergeten dat het een beeld is en geen realistische portret.

    Racisme is een waanzin. En de waarheid is dat we geen geëvalueerde apen zijn, maar broeders en zusters van dezelfde ouders Adam en Eva. Christus is dus aan allen verwant. Rassen- of klassenstrijd is zinloos.

    Zeker is racisme waanzin, maar jij bent degene die een plaatje post met Jezus als Arier met blond haar en blauwe ogen, omgeven door 70 blanken (waarvan de meeste man) en exact 2 negroïde mannen.
    Misschien toch eens goed nadenken als je een plaatje post.

  7. 6 uur geleden zei Hopper:
    10 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Leuke zin, klinkt mooi. Maart inhoudelijk volledige onzin. Kun je in eenvoudige Nederlandse bewoordingen de lezers uitleggen wat hier staat, in 1 of 2 zinnen? En andere kunnen we gewoon verder met Israël en Hamas in plaats van dit geneuzel.

    Het is aan jou als atheïst zijnde ook niet besteedt.

    Zoals ik al dacht. Dan gaan we maar verder met Israël en Hamas. 

  8. 13 uur geleden zei Modestus:

    jezus-christus-koning.jpg

    'Nu dan, koningen, weest wijs: wordt onderricht, gij allen die de aarde oordeelt. 

    Dient de Heer in vreze, juicht hem toe met ontzag. Gelukzalig zijn allen die op Hem hebben vertrouwd.'

    Erg Amerikaans plaatje. Maar serieus, Jezus afgebeeld als Arische Übermensch? Dat is toch wel erg overdreven hoor.

  9. 6 uur geleden zei Hopper:

    , die weten niet dat de existerende denker zichzelf op het moment van denken integreert in zijn bestaan.

    Leuke zin, klinkt mooi. Maart inhoudelijk volledige onzin. Kun je in eenvoudige Nederlandse bewoordingen de lezers uitleggen wat hier staat, in 1 of 2 zinnen? En andere kunnen we gewoon verder met Israël en Hamas in plaats van dit geneuzel.

  10. 4 minuten geleden zei Noel2:

    Ondertussen proberen allerlei mensen wanhopig aan hun identiteit vast te houden door agressief oorlog te voeren.

    Zo mogen we dat toch wel zien?

    Dat denk ik niet. Mensen voeren geen oorlog 'om aan hun identiteit vast te houden'.
    Zowel een Jood als een Palestijn zullen zeggen dat er oorlog is omdat ze worden aangevallen. 

    2 uur geleden zei Hopper:

    Ik beschik over denkvermogen.   Denkvermogen heeft geen identiteit, en dat is gelijk het probleem: de meeste mensen denken  zichzelf als een identiteit.  Ze zijn dus wat het eigen denken opbrengt.

    Het is andersom. Dat iemand een identiteit heeft, houdt in dat hij denkt. De identiteit geeft het denkvermogen. Zonder identiteit is er geen denkvermogen.

  11. 1 minuut geleden zei Fundamenteel:

    Neen het gaat over een predikant die is neergestoken om luidop ons geloof te belijden en omdat ie kritiek op de islam had. Niet op transgenders zoals je dacht, en alsof het dan “begrijpelijk” is? Je bent echt gestoord dan en anti westerse normen en waarden.

    Ik heb mijn vorige post nog iets aangepast.

     

    3 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Een simpel voorbeeld. Je mag homoseksualiteit best als zonder benoemen. Wat niet mag is wat deze priester doet: stellen dat hij mensen die daar op tegen zijn de kop van de romp af trekt. Want dat is bedreiging.

     

  12. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Waar is de vrijheid van meningsuiting beperkt dan? De holocaust ontkennen mss ja, that’s it. Gij moogt Hamas vervloeken, homoseksualiteit als zonde benoemen en in een normale samenleving wekt dat geen agressie op. Wie dat normaal vindt is gestoord ja.

    Of gaan we straks voornaamwoorden afdwingen zoals in Schotland? En de realiteit strafbaar maken met gedachtenpolitie? 

    Een simpel voorbeeld. Je mag homoseksualiteit best als zonder benoemen. Wat niet mag is wat deze priester doet: stellen dat hij mensen die daar op tegen zijn de kop van de romp af trekt. Want dat is bedreiging.

    Ik weet dat voor jou de wereld eenvoudiger is te verwerken in zwart-wit, als eenvoudig overal 2 mogelijkheden in waren.
    Dat is hier niet zo. Als je dat niet begrijpt is dat vervelend voor je, maar in het kader van deze discussie is het irrelevant om daar op verder te gaan. Deze discussie gaat namelijk niet over jou.

  13. 9 uur geleden zei Fundamenteel:

    Vrijheid van meningsuiting is heilig in het westen. 
    Geen enkele mening lokt agressie bij normale mensen uit.

    Het is niet heilig, zo wordt het bijvoorbeeld begrensd door verplichtingen die je hebt geen opzichte van anderen ((je mag bijvoorbeeld niet beledigen of bedreigen). En als je anderen dan toch bedreigt, tsja van kunnen die zomaar eens boos worden. 

  14. 1 uur geleden zei Flawless victory:
    1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Dat is niet gek. Met zulke uitspraken wek je nogal agressie op. En dat is dan ook gebeurd, kennelijk.

    Dat jij met dit soort getroll hier nog steeds kunt schrijven is mij een raadsel. Walgelijk.

    Deze priester zegt zelf dat ie bepaalde mensen de kop van de romp zal trekken als hij die tegenkomt. Wie kaatst kan de bal verwachten.

    21 minuten geleden zei Robert Frans:

    Dat praat zo'n aanslag natuurlijk nooit goed, daar zul je het toch wel mee eens zijn.

    Natuurlijk praat ik de aanslag niet goed. Maar hij lokt de agressie zelf wel uit. 

  15. 1 uur geleden zei Flawless victory:

    Op Telegram berichtte Amir  Tsarfati zojuist dat bisschop Mar Mari Emanuel in zijn kerk in Sydney is neergestoken. Ik heb (helaas) de videobeelden gezien, ik hoop dat hij het overleeft, maar op de beelden is te zien dat hij onder andere in zijn nek is gestoken.

    De dader is een islamitische terrorist. Zojuist lees ik dat de conditie van bisschop Mar Mari Emanuel stabiel is.

    Dat is niet gek. Met zulke uitspraken wek je nogal agressie op. En dat is dan ook gebeurd, kennelijk.

  16. 9 uur geleden zei sjako:

    De Mozaische wet was als een scheidsmuur tussen de heidenen en de Joden. Maar nu zijn ze één groep verzoend door Jezus loskoopoffer

    O, ze zijn verzoend? Ga ze dat even vertellen jn het Midden Oosten, want de strijdende partijen weten dat niet hoor.

    5 uur geleden zei sjako:

    Dat moet wetenschappelijk worden vastgesteld. In de deuterocanonieke boeken staan zaken die niet kloppen met andere bewezen wel geïnspireerde Bijbelboeken

    Dat is geen wetenschap, maar geloof.

    5 uur geleden zei sjako:

    Bovendien geloof ik dat hij rechtstreeks geïnspireerd werd door God.

    Wat is het nu? Wetenschappelijk vastgesteld of simpelweg je eigen geloof?

  17. 6 uur geleden zei sjako:

    De Sabbat was enkel gegeven aan de Joden. Het was een onderdeel van de Mozaische wet. Die is niet geldig voor christenen die onder de Wet van de Christus vallen. Christenen ondergaan een grotere sabbat.

    Exodus 31:16 De Israëlieten moeten de sabbat onderhouden; dat moeten ze in elke generatie doen. Het is een blijvend verbond.  17 Het is een blijvend teken tussen mij en het volk Israël, want in zes dagen heeft Jehovah de hemel en de aarde gemaakt, en op de zevende dag hield hij op met werken en nam hij rust.”’

    Ik leer @Robert Frans niet de les, maar eerder de RKK.

    Zeker staat er Israël. En in dit geval maken jullie daar geen geestelijk Israël van, zoals in veel ander gevallen wel gebeurt? Waarom niet? Niet omdat dit ergens in de Bijbel staat, want daar staat het niet, maar omdat beter uitkomt.

  18. 9 uur geleden zei sjako:

    Nergens in de Bijbel staat dat de sabbat nog moet worden onderhouden

    God rustte uit op de zevende dag en verklaarde die heilig (Gen 2:2).

    Gedenk de Sabbath (Ex 20:8)., kwestie van de tien geboden kennen, Sjako. Een dan anderen, @Robert Frans, de les leren over wat wel en niet Bijbels is...?

  19. 9 uur geleden zei sjako:
    15 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Het gebruik om geen verjaardag te vieren van deze mensen komt uit het Jodendom, want ze waren Joden. Daarmee neem je een gebruik uit het Jodendom over. Is dat geen probleem voor de JG?

    De Joden vierden idd geen verjaardagen zoals de heidense volken om hen heen. Aangezien Jezus’ leer een voortzetting is van de Tenach werden er ook geen verjaardagen gevierd, laat staan die van Jezus zelf. 

    Vierden die dat wel dan? Waar staat dat?

  20. 8 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Neen, daar gaat het niet over? Jullie mogen het daarover hebben, maar in de links die ik naar voren bracht, ging de explosieve toename in genderdysforie niet over uitzonderingen. 4 op 5 lijden aan genderdysforie en zijn NIET in het verkeerde geslacht geboren.

    Dus 1 op de 5 is dat wel. Er zijn dus wel degelijk een hoop mensen in het verkeerde geslacht geboren, ook volgens jouw cijfers.

  21. 11 minuten geleden zei Fundamenteel:
    5 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Waarom is correctie van een verkeerd ontwikkelde lip geen mishandeling en correctie van een verkeerd ontwikkeld geslacht wel?  Wat is dit, knal je nu gewoon de een na de andere gedachteloze buikkramp naar buiten?

    Dat is wat ik bedoel met "perfect". Je wordt niet in het verkeerde geslacht geboren, geslacht is bepaald bij conceptie. De spermacel heeft een X of een Y chromosoom. En ja er zijn uitzonderingen, maar ze zijn niet representatief in dit debat.

    Je schrijft tekst, maar geeft geen antwoord op de vraag. Die uitzonderingen, daar hebben we het nu juist over.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid