Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  4684
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Dat beloof ik geplaatst

 1. Dat beloof ik

  Hoe we aan de Bijbel gekomen zijn

  Ben jij zo iemand die sites uit het Engels vertaald en bij lastige woorden niet eens de moeite neemt om de Nederlandse term op te zoeken? Heretic(k) is engels voor het algemeen bekende Nederlandse woord 'ketter'. Het woord heretick bestaat niet in het Nederlands.
 2. Dat beloof ik

  Nepbijbels: Is jouw bijbel echt?

  Heel goed. Ik heb nog wel wat Monopoly geld voor je in ruil voor jouw euros. Monopoly en Euro heten niet voor niets zo. Monopoly geld vertegenwoordigt wel degelijk een waarde, maar dan in het monopoly spel. En Euro's vertegenwoordigen ook een waarde in andere omstandigheden. Hetzelfde is er aan de hand met Bijbels: andere mensen, andere omstandigheden, andere Bijbels. Dat wil echter niet zeggen dat je Bijbels onderling maar kunt uitwisselen. Dat gaat niet, en dat gaat ook niet met Monopoly-geld en Euro's.
 3. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Alsof dat nu niet zo is..... Dat maakt niets uit, elke gelovige houdt zijn eigen gebruiken. Je gaat er van uit dat elke katholiek hetzelfde geloof heeft, maar dat is niet zo en dat weet iedereen. Feitelijk verandert er niets. Behalve dat Willempie lidmaatschapsgeld moet gaan betalen, waarmee dan weer de schadevergoedingen worden betaald die de RK-kerk steeds maar weer moet afdragen.
 4. Dat beloof ik

  Kinderen neutraal opvoeden

  Probleem in de vraag is dat er geen omschrijving bij staat van neutraal opvoeden. Je kunt je kind opvoeden in een geloof en bijbrengen dat alle anderen fout zijn, of je kind bijbrengen dat het respect moet hebben voor anderen en dat iedereen recht heeft op zijn eigen geloof, of je kun je kind zonder geloof opvoeden. En valt de tweede mogelijkheid nu wel of niet onder neutraal? Ben je wel neutraal als je je kind zonder geloof groot brengt en leert dat alle gelovigen dom zijn? Kortom, neutraal is niet zo zwart wit als je denkt.
 5. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Tegen meerprijs is alles mogelijk 😁, maar gratis kan ook en dan is het kaal, dat klopt.
 6. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Nee, dan zou je voor paal staan. Het bewijs trekken dat je bent opgelicht... proest....
 7. Dat beloof ik

  Nepbijbels: Is jouw bijbel echt?

  Ik denk niet dat @ChristiaanTSABS.nl nog van zich zal laten horen. Als ik de site zie (https://www.tsabs.nl/) , dan zijn de teksten daarvan gekopieerd en geplakt. Verder lijk het er op dat hij voornamelijk kan spreken, maar niet luisteren. Inhoudelijk op kritiek ingaan en dus een echt gesprek, zal van hem niet moeten worden verwacht.
 8. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  En waar kun je dan parkeren ?
 9. Dat beloof ik

  Nepbijbels: Is jouw bijbel echt?

  Dat is natuurlijk een giller. Hierdoor is elke Bijbel echt...... Ja maar wacht even, de vraag was hoe je kunt zien of een Bijbel echt is. Dat is iets anders dan de vraag of een Bijbel van God is. Welke geloofsrichting je ook pakt, de aanhangers zullen altijd van mening zijn dat hun Bijbel van hun God is. Het lijkt er op dat je met inhoudsloze termen smijt, zonder werkelijk de inhoud achter je vraag te willen zien. Voor alle duidelijkheid: nergens in de boeken die samen de verzameling vormen die met 'Bijbel' wordt aangeduid, heeft God of Jezus het ooit over 'Bijbel' gehad. Daar waar werd gesproken over 'God's woord' bedoelde men een boek of boeken die toendertijd bekend waren bij de mensen. IN GEEN ENKEL GEVAL betrof dit het boek dat we tegenwoordig kennen als 'Bijbel'. Dan zou je conclusie moeten zijn dat de Maker van hemel en aarde NIET in staat is om zijn woord in het Nederlands beschikbaar te stellen. Het is er immers volgens jou niet .... Kortom: je stukje raakt kant noch wal.....
 10. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Erkend 😂😂 ? . Door wie ? Je mag echt geen burgerlijk huwelijk sluiten hoor. Voor kerk, wellicht maar daar is geen 'erkenning' voor nodig, alleen eigen kerk en en voorganger die wat prevelt en zegt dat de hele boel wordt gezegd. Je bent opgelicht en als je er op wordt gewezen zie je het nog niet.... Mijn certificaat is net zo 'erkend' of 'geldig' als het certificaat waar je 40 euro voor hebt moeten betalen.
 11. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Je bent dus opgelicht. Die van mij was gratis.
 12. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Leuven, AD 2019 Dinsdag 17 september In verenigde vergadering bijeen gekomen: Het Bestuur van de Nationaal-Vlaamse Christelijke Kerk Overwegende betreffende: Ons algemeen gewaardeerd en exceptioneel functionerend lid genaamd F.U.N. Damenteel. Hem gezien zijn buitengewone diensten en inzet, te benoemen tot: Priester der 1e klasse. De benoeming is onherroepelijk, geldt onvoorwaardelijk en voor de duur van het leven. .... Voila, printen en klaar. Gefeliciteerd.
 13. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Ik zou zeggen, vraag het aan 'via via', niet aan mij. Als het toch van mij wil weten, dan verwijs is ik serieus naar mijn vorige antwoord. Doe gewoon zoals zovele Christenen de afgelopen honderden jaren hebben gedaan: afsplitsen en voor jezelf beginnen. Ik kan me voorstellen dat het schokkend is om met zo'n eenvoudig antwoord te worden geconfronteerd, maar zo ligt het wel. Het heeft het voordeel dat je volledig je eigen regels kunt volgen en jezelf niet hoeft te conformeren aan anderen.
 14. Dat beloof ik

  Neuralink

  Dat is allemaal ook mogelijk zonder gechipt brein.
 15. Dat beloof ik

  Ordained priesthood

  Begin je eigen geloof, noem je zelf priester en voila...
 16. Dat beloof ik

  ongelovigen en kwade geesten

  In principe niet. Maar het is het wel als je, zoals hier, stelt: op zo'n moment is er psychisch iets fout gegaan.
 17. Dat beloof ik

  Geestig/Humor/grappig

  Ik kende de dansende Joden wel van deze, met Ajax teksten.
 18. Dat beloof ik

  Het hiernamaals

  Typisch jij weer. Jezus zegt helemaal niet dat je geen contact mag hebben met je familie. Jezus zegt hier dat familie niet belangrijker moet zijn dan Hij en dat we hem altijd moeten volgen. Het is weer kwaadsprekerij en laster wat nergens gegrond is. Ik beweer ook niet dat Jezus het zegt. Ik beweer dat op grond hiervan veel JG geen contact meer hebben met hun familie. De beweringen van het WTG en de uitspraken uit de Bijbel van Jezus, dat zijn 2 totaal verschillende zaken die je niet door elkaar moet halen.
 19. Dat beloof ik

  Abortus

  Jaaaa. Als het op twitter staat is het waar. Heel betrouwbaar medium.
 20. Dat beloof ik

  Het hiernamaals

  De test is nochthans duidelijk: en wordt door JG letterlijk genomen. Met name de laatste 2 regels zorgen voor veel verdriet in families van mensen die zijn gehersenspoeld door de JG en die geen contact meer met hun familie hebben.
 21. Dat beloof ik

  Profeten extremisten?

  Leuk verzonnen, maar deze lezing klot niet. Het komt totaal niet overeen met Genesis 6. Daarin wordt de vloed aangekondigd, en daar wordt bij verteld dat al het leven wordt vernietigd en alle mensen en dieren zullen sterven. Geen kans op overleving voor hen die zich alsnog bekeren. Daarnaast krijgt Noach volgens Genesis de mededeling van God pas nadat hij zijn zonen had gekregen, dus hij was ouder dan 500. De vloed kwam toen Noach 600 was. Tussen de mededeling en de vloed zit volgens het verhaal bij lange na geen 120 jaar. Ja je hebt gelijk. Door wat research trof ik deze website waar uw licht op geschenen wordt. https://www.gotquestions.org/Nederlands/leeftijd-grens.html Dat is dan een waardeloos stukje 'research' geweest.
 22. Dat beloof ik

  Abortus

  🤣
 23. Dat beloof ik

  Abortus

  Ik zou niet weten waarom ik vrienden zou moeten zijn met iemand die me vergelijkt met nazi's en dat weigert terug te nemen.
 24. Dat beloof ik

  De Opname

  Iedereen weet dat men in het jaar 70 nog geen TV had. Je staat dus (weer) onzin te verkopen. Er zijn zoveel zaken uit de Bijbel die we in geen enkel ander schrijven terug vinden.
 25. Dat beloof ik

  Abortus

  Zijt gijn dien bleiter bij de moderatie mss? Nou, dat ging snel. Toont maar weer eens aan hoe jouw manier van discussie voeren is: veel schelden en vooral niet luisteren.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid