Spring naar bijdragen

Maison

Members
 • Aantal bijdragen

  218
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Seksualiteit in de verkeringstijd

  Islam? http://jij.eenvandaag.nl/uitslagen/46505/helft_meiden_seksueel_ge_ntimideerd
 2. Ex moslim

  Hi daar, ik denk niet dat het een goed idee is omdat er al veel geschreven is hierover. Wat ik wel mis als Moslim zijnde is een onderzoek naar wat de Moslim verkeerd doet zonder hierbij politiek of welvaart te gebruiken (dus ook geen terreur, baarden die haatzaaien , economische problemen etc.) Ik zal je een stukje helpen : Stel de Islam is niet waar, wat heeft de Moslim verkeerd gedaan ten tijde van zijn/haar leven? Er was geloof in 1 God, Zijn engelen en al Zijn profeten vanaf Adam en Eva Er was goedheid naar de medemens ongeacht zijn status,geloof etc. Er werd gebeden 6x per dag beginnend met een rituele wassing om 0400 uur in de ochtend terwijl "slaap" op dat moment machtig is. Er werd gevast 30 dagen terwijl er dorst en honger heerste. Gods Naam werd genoemd bij elke aanvang maaltijd of gebeurtenis oftewel enkele keren per dag voor de rest van zijn/haar leven. Je zou hierover kunnen schrijven en de bewijzen of de Islam echt of verzonnen is doen er niet toe. Succes.
 3. De theologie van de machteloze God

  Wat betekekent het dan wel als de context betekenis niet verward word met de betekenis uit een woordenboek? De topic begint over Christus (oftewel God in de drie eenheid leer) die machteloos is!! De eeuwenoude vraag over de drieeenheid laat zich hier weer horen. Aan het einde gaat het over verschillende soorten lijdensvormen die toegeschreven worden aan God, waar kan ik terug vinden dat God direct verantwoordelijk is voor al het leed?
 4. Oorzaak van het lijden

  Helemaal mee eens.
 5. De theologie van de machteloze God

  God is almacht. God zei: “Er moet …. komen” en het was er (Genesis 1:3, 6, 9,etc.).
 6. De theologie van de machteloze God

  De god die bedoeld word is geen god maar de Heer Jezus, een profeet van vlees en bloed die machteloos is zonder de hulp van God.
 7. Oorzaak van het lijden

  Ook deze worden toegelaten door God maar of Hij er direct verantwoordelijk voor is weet ik niet.
 8. Oorzaak van het lijden

  Idd extreem leed waar ik persoonlijk om walg en dan praten we over anno 2016, hoe walgelijk was het vroeger wel niet waar bijvoorbeeld Hitler zijn wrede gang kon gaan? God keurt het niet goed al deze wreedheden maar laat de mens het zelf uitzoeken blijkbaar, zou er geen wreedheid bestaan dan zag het leven er anders uit...alleen hoe zou het dan eruit zien vraag ik me vaak af?
 9. Oorzaak van het lijden

  Lijden: Geloof: Zondeval daar is het lijden voor zowel mens als dier ontstaan. Wetenschap: momenteel geen antwoord
 10. Oorzaak van het lijden

  Hoe ik aan mijn kennis kom? Https://wikipedia.brains geraadpleegt.
 11. Oorzaak van het lijden

  Zonder lijden zou geluk niet ervaren kunnen worden. Het hiernamaals kent of geluk alleen of alleen het lijden omdat men het lijden/geluk heeft gekend in zijn aardse leven. (ben benieuwd hoe de mens die het lijden of geluk "niet" heeft ervaren ermee zal omgaan)
 12. De theologie van de machteloze God

  Hallo allen, Ik was een tijdje druk en heb het een en ander gemist hier. Leuke verandering zie ik en het bevalt me wel. Om terug te komen op de titel "De theologie van de machteloze God" Machteloos betekent dat er een vergelijking gemaakt word met iets of iemand die wel macht heeft over die desbetreffende kwestie.....wie/wat is dan machtiger?
 13. Is Jezus God, zoon van God of een profeet?

  Jezus werd eerst aangezien als profeet en daarna als God. Dit heeft te maken met de drie eenheid leer die door mensen is ontstaan. In de Bijbel staat dat Jezus God aanbid en gehoorzaamd ( Jezus kan dus nooit God zijn). Zoals er al eerder is gemeld zijn hier al meerdere topics over geweest.
 14. Atheïsten en moraal

  Heb je het hier nu over dieren of mensen? Op het menselijke domein kan onderzoek wel tot onthutsende resultaten leiden, iets dat ook tot zeer nare gevolgen kan leiden. Net zoals die hond vroeg of laat tot een tegenreactie komt, dynamisch gezien lijkt me hier geen verschil. Ik wou verwijzen naar het eigen leven van 'moraliteit', zich manifesterend doorheen hond en mens. Mijn excuses,heb jouw tekst te snel gelezen. Je had het over occult dynamisme (mensen) waar we zeker het fijne niet kennen.
 15. Atheïsten en moraal

  Dieren hebben idd hun eigen leven. Denk dat "onderzoeken" niet nodig is en persoonlijk raad ik dit iedereen af want zoals elke onderzoek zijn er vaak ook sporen van misbruik.
×