Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  2534
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Beste Gaitema, Denk jezelf eens in dat jij zou moeten rechtspreken (De Bijbel zegt dat we dat inderdaad zullen doen trouwens.)! Je zult verreweg de meeste mensen willen vrijspreken, en dat nog juridisch legitiem kunnen ook, want de straf of de boete is al betaald. En bedenk dan dat wij niet rechtvaardiger of barmhartiger zijn dat God. De uitverkorenen zijn uiteraard de eersten, dus niet de snelsten, de rijksten, de slimsten, de hoogst opgeleiden, de heiligsten of de machtigsten. "De hoeren en tollenaars zullen U voorgaan.....". Bedenk dat ongelovigen hier bezig zijn zichzelf te overtuigen en te rechtvaardigen, net zoals wij soms (moeten we eigenlijk niet doen), dus laat dat je niet teveel irriteren of in verwarring brengen. Ten laatste, en ik zeg er nadrukkelijk bij dat dit ik hiermee niemand hier persoonlijk op het oog heb, wil ik je het gezegde meegeven dat "een dwaas meer vragen kan stellen dan duizend wijzen kunnen beantwoorden." Wat de duivel betreft: Als die geen functie meer zou hebben in de schepping dan zou hij er niet meer zijn. Hij heeft slechts net zoveel macht als wij hem toestaan want Jezus heeft hem al lang overwonnen. Hij siddert voor onze krachtige gebeden en de autoriteit die we van Jezus over hem hebben ontvangen. En verder laten we hem maar aan God over, of aan Michaël als de tijd daar is. God zegene je. Hij laat niet verloren gaan wat zijn hand is begonnen. Wees sterk, broeder! Bid zonder ophouden en lees je Bijbel dagelijks! Wees voor niets bevreesd en dank God voortdurend voor alles wat Hij ons heeft gegeven. Waar wij God het allerblijste mee kunnen maken is Hem volkomen te vertrouwen. Ik hoop niet al te prekerig over te komen maar dacht dat ik je mogelijk een beetje kon bemoedigen.
 2. Willempie

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  verbaast (stam + t)
 3. Willempie

  Reïncarnatie

  Christenen geloven niet in reïncarnatie. Joden wel een beetje maar op een totaal andere manier dan in het reïncarnatiegeloof.
 4. Willempie

  Waarom moeten wij wedergeboren worden?

  Het is best wel moeilijk dit in woorden te vangen, lijkt me. Hierbij een poging, voor wat het waard is. De mens werd door God verteld dat het eten van de boom der kennis de dood ten gevolge zou hebben. Goed, we zijn dus sterfelijk geworden. Maar er stierf ook iets in de mens, namelijk de geest. De Bijbel vertelt ons dat de mens zonder God eigenlijk al dood is. Dus moeten we opnieuw geboren worden. Onze geest moet opnieuw tot leven gewekt worden. Dat doet God al voor ons als we Jezus vragen in ons hart te komen wonen, om het zo maar eens kinderlijk uit te drukken. Als God ons opnieuw geboren heeft laten worden, dan weten we dat. Het is God's Geest, die ons als onderpand is gegeven, die ons de zekerheid geeft dat we kinderen van God zijn. Dan zijn we opnieuw geboren in Zijn Koninkrijk omdat Hij dan onze Koning is. Als mensen die zekerheid nog niet hebben mogen ze God daar gewoon om vragen, maar dan wel in geloof en vertrouwen dat God zijn beloftes houdt en ons geeft waarom we vragen. Na die nieuwe geboorte moeten we natuurlijk nog groeien en dat groeien stopt nooit meer zolang we blijven vertrouwen. Maar Billy Graham legt het waarschijnlijk beter en duidelijker uit dan ik dat kan.
 5. Willempie

  Muziek topic

 6. Willempie

  Muziek topic

 7. Willempie

  De Hemel

  Dogma's worden per definitie door mensen vastgelegd. Je zou je eens moeten afvragen waarom mensen dat doen. Is de Bijbel niet genoeg? Of niet duidelijk genoeg?
 8. Willempie

  De Hemel

  Dogma's zijn menselijke leerstellingen die verder gaan dan God's Woord.
 9. Willempie

  De Hemel

  Omdat dit zo duidelijk in de Bijbel staat hoeft daar geen dogma over geformuleerd te worden. Waarheden en dogma's zijn geen synoniemen.
 10. Willempie

  De Hemel

  Valt wel mee, denk ik. Ja. Ik onderwerp mijn denken aan de Bijbel en aan God's Geest, niet aan menselijke denkconstructies. Dogmatisch denken heb ik afgeleerd.
 11. Willempie

  De Hemel

  Dat denk ik niet. Ik denk dat het WTG mensen leert wettisch te denken, net zoals in het jodendom een probleem was en nu nog is, en ook binnen het christendom overigens. Het WTG heeft oude dogma's en wetjes vervangen door andere. Het principe blijft hetzelfde. Het is juist dat waarvoor Jezus en de apostelen voortdurend waarschuwden. Lees de brief aan de Galaten maar eens zorgvuldig en kijk of je niet je vrijheid in Jezus kunt hervinden. Want dat is namelijk waarom het gaat. Het gaat absoluut niet om gebruiken en regeltjes, heidens of niet.
 12. Willempie

  De Hemel

  Dit zijn slechts uiterlijke zaken die weinig hebben te maken met waar het werkelijk om gaat. We moeten ons op de boodschap richten en niet op uiterlijke randverschijnselen. Die doen er niet of nauwelijks toe en leiden alleen maar af.
 13. Willempie

  De Hemel

  Zelfs het hellenisme heeft nauwelijks of zelfs geen invloed gehad op de samenstelling van het Nieuwe Testament, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd. Het is zeker niet "algemeen bekend". Onze westerse manier van denken echter is wel puur hellenistisch en daardoor zijn ook de kerkelijke dogma's ontstaan. De Bijbel is niet dogmatisch in de hellenistische zin. Dat blijkt alleen al uit het feit dat je tegen ieder kerkdogma talloze Bijbelteksten kan aanvoeren die tegen dit dogma ingaan. Er is niets fout aan de Bijbel zoals die aan ons is overgeleverd. Er is iets fout aan onze manier van denken.
 14. Willempie

  De Hemel

  Informatie op Wikipedia is vaak simplistisch en incorrect. Het gnosticisme is, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, nooit een hoofdstroming geweest binnen het christendom, zelfs niet een grote of belangrijke stroming. Philo heeft ook geen overheersende invloed gehad op het christendom. Indien het je interesseert kan ik je een boek aanbevelen van een echte kenner, "De Apocriefen van het Nieuwe Testament", van A.F.J. Klijn. Hij legt daarin goed uit hoe het huidige Nieuwe Testament is ontstaan en welke geschriften er verder nog in omloop waren bij de eerste christenen.
 15. Willempie

  Muziek topic

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid