Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  3357
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ondanks het feit dat er nog steeds een gedeeltelijke bedekking over het Joodse volk ligt m.b.t. tot het bloedoffer van Jezus, is de Bijbelse betekenis van bloed in het joodse gedachtegoed niet verloren gegaan. Hopelijk helpt de onderstaande link om er iets meer van te weten te komen. https://petersteffens.nl/artikel/verbiedt-de-bijbel-bloedtransfusie/ We zitten momenteel trouwens wel in de verkeerde draad.
 2. Willempie

  Sabbatsjaar

  Dat is onjuist, TTC. Ik geloof het namelijk wel.
 3. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Ik twijfel erg of ik hier nog inhoudelijk op moet ingaan. Volgens mij is hier namelijk meer sprake van een koppige poging tot zelfhandhaving dan van een zinnig gesprek. Als ik een zogenaamde natuurwetenschapper aanspreek op het feit dat hij niet eens de regels van zijn eigen taal begrijpt en hij zegt dan dat dat slechts spelfouten betreft krijg ik het vermoeden dat een zinnig gesprek niet eens mogelijk is. Bovendien lijk je nog steeds te ontkennen dat een atoomkern niet hetzelfde is als een atoom. Het is in en en in triest maar zo is het blijkbaar met je gesteld. Het is niet mijn bedoeling jou te vernederen, al zal je dat wel zo ervaren. Ik meen af en toe tegengas te moeten geven tegen "alwetende" atheïsten die op dit forum blijkbaar ten doel hebben om (jonge) gelovigen in de war te brengen en van het geloof af te brengen. Dat zal ik ook wel blijven doen. Ik ga er echter van uit dat mijn voorlaatste reactie op jouw onzin voldoende duidelijk is voor de (meeste) mensen op dit forum. Indien niet, dan hoor ik het wel. Dan krijg je er alsnog van langs. Het spijt me voor je maar je roept het over jezelf af.
 4. Willempie

  Is Jezus een pacifist?

  Zonder dat hij daarvan op de hoogte was. Het is bijzonder raar inderdaad. Lot moet wel stomdronken zijn geweest. Overigens worden er in de bijbel gebeurtenissen medegedeeld zonder dat daar een waardeoordeel aan wordt gehangen. Het is zo gegaan. Klaar. Jezus is geen voorstander van geweld en oorlog. Dat moge duidelijk zijn.
 5. Willempie

  Is Jezus een pacifist?

  Dat is moeilijk te verteren inderdaad. De enige verklaring die ik kan bedenken is dat gastvrijheid tegenover vreemdelingen in die tijd iets heiligs was. Lot dacht dat hij de keuze had tussen zijn gasten of zijn dochters naar buiten te sturen. Het zal voor hem geen gemakkelijke beslissing zijn geweest. Gelukkig wisten zijn gasten zowel Lot als zijn dochters te beschermen. En hier schep je een vals dilemma. Nogmaals, want ik heb het al eerder aangevoerd: Als je je mag verdedigen mag je dus ook het risico lopen iemand te doden. Zelfs als je iemand alleen maar wegduwt kan het zomaar zijn dat die persoon valt en ongelukkig met zijn hoofd terechtkomt en sterft. Het WTG is gek op regeltjes maar hierop hebben ze volgens mij geen antwoord. Corrigeer me maar als ik het verkeerd heb. Persoonlijk zal ik liever iemand doden dan toelaten dat een onschuldige letsel wordt toegebracht.
 6. Willempie

  Is seks een basisbehoefte?

  Ik denk dat we moeten oppassen elkaar geen onnodige en ondraaglijke lasten op te leggen. Indien je niet langer wilt masturberen (of ermee wilt proberen te stoppen) is dat goed. Je zult dan ook ontdekken dat de seksuele energie wordt omgezet in iets hogers. Maar het is geen moeten. Het is mogen. Er is geen Bijbels verbod op masturbatie. We worden wel opgeroepen tot zelfbeheersing. Zelf ben ik trouwens niet in staat gebleken me op dat gebied te (blijven) beheersen, hoe zeer ik dat ook heb geprobeerd. Ik ben daar niet trots op maar schaam me ervoor. Ik zie het als een zwakte. Ik had het liever anders gehad. Maar als ik zwak ben is God machtig. En hoe meer wij zondigen, hoe meer God's genade zichtbaar wordt. Zoals Paulus ook al zei, is dit geen verontschuldiging om dan maar lekker te zondigen.
 7. Willempie

  Is Jezus een pacifist?

  Zodra je jezelf verdedigt loop je al het risico iemand te doden. Nee, er wordt van je verwacht je land en haar inwoners te verdedigen tegen invallen van buitenaf. Als God je opdraagt een politiek ambt te bekleden, dan heb je dat maar gewoon te doen.
 8. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Zo is dat, broeder. We hebben in deze tijd de opdracht om vast te houden wat we hebben.
 9. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Ik ben er vrijwel zeker van dat het Darwinisme op de laatste benen loopt en al heel spoedig, binnen een jaar of tien zelfs al, een achterhaalde hypothese zal zijn geworden.
 10. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Jij begrijpt het veel beter dan @Bonjour. Die veronderstelt kennelijk dat alfadeeltjes gelijk zijn aan heliumatomen. Nog maar even, voor alle duidelijkheid: Alfadeeltjes vormen straling. Zodra alfadeeltjes heliumatomen vormen, door het aantrekken van elektronen (twee per alfadeeltje) zijn ze stabiel en niet langer ioniserend. Dan vormen ze dus geen straling meer. Een alfadeeltje wordt een heliumkern zodra er zich twee elektronen omheen begeven. Maar dat gaat ontzettend snel zodra alfadeeltjes vrijkomen. Vandaar dat ze een bereik van slechts enkele centimeters hebben en onmogelijk door papier of huid kunnen heendringen. Zodra een alfadeeltje elektronen tegenkomt wordt het de kern van een heliumatoom en heeft het niet langer iets met alfastraling te maken. Duidelijker kan ik het, denk ik, niet uitleggen. Je zegt dus volkomen terecht dat Bonjour appels met peren vergelijkt. Maar ik vermoed dat hij inmiddels zijn denkfout ook wel inziet en begrijpt dat een heliumkern niet hetzelfde is als een heliumatoom. Of, anders uitgedrukt, dat alfastraling heel iets anders is dan heliumgas.
 11. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Nee. Je begrijpt er werkelijk niets van. Een helium-atoom heeft geen andere oorsprong dan het alfadeeltje dat, nadat het is uitgestoten door een atoomkern, het juiste aantal elektronen om zich heen verzamelt en daarmee een heliumatoom vormt. Wat is jouw vakgebied? Waarom weiger je dat openbaar te maken? Nogmaals: Niemand hier weet waarover je het hebt.
 12. Willempie

  't Stamcafé (Praatvaria)

  We moeten (natuur)wetenschappers gewoon voor honderd procent vertrouwen, zelfs wanneer zij zich uitlaten over zaken die niets met hun vakgebied hebben te maken. We mogen er geen vragen over stellen. Dat is de inhoud van de jongste religie. En als ze ons vertellen dat atoomproeven geen enkele schade veroorzaken dienen wij ze blind te geloven.
 13. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Alfadeeltjes worden uitgestoten door atoomkernen. Een alfadeeltje is inderdaad precies twee protonen plus twee neutronen. Die deeltjes hebben een bereik van enkele centimeters omdat ze in lucht teveel weerstand ondervinden omdat ze zo groot zijn. Door papier kunnen ze al helemaal niet. Eventuele variërende snelheid is hierbij, voor zover ik heb geleerd en meen te weten, geen factor. Wat is jouw vakgebied?
 14. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Wat is jouw vakgebied?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid