Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  4300
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  Vergeving in de opvoeding

  Ze hadden kunnen weten dat de waarschuwing van hun Schepper serieus bedoeld was.
 2. Willempie

  Het geloof van of in Jezus Christus? Rom. 3:22

  We weten dat er codexen bestaan. We weten ook dat die op oudere teksten baseren. Ik snap wel dat jij dat niet leuk vindt maar het is natuurlijk gewoon wel zo.
 3. Willempie

  Muziek topic

 4. Willempie

  De donkere zijde verslaan

  Het is nog veel erger dan wij weten. Er komt wel steeds meer aan het licht. https://steempeak.com/informationwar/@gomeravibz/2100-caged-children-liberated-and-saved-by-u-s-marines-and-navy-seals-from-deepstate-owned-underground-bases-in-california
 5. Willempie

  Muziek topic

  Voor alle volkeren!
 6. Willempie

  Muziek topic

  Dit, en dit alleen, is wat mensen onoverwinnelijk maakt. We leven in een heel bijzondere tijd. Voor wie de ogen open heeft.
 7. Willempie

  Het hiernamaals

  Niet alles wat het WTG leert is afwijkend van hoe andere christenen de Bijbel lezen. Daar gaat het me niet om. Dat snap je heus wel.
 8. Willempie

  Het hiernamaals

  Ik veroordeel je niet. Ik stel er vragen bij. Dat is iets anders. Jij bent hier op dit forum om de WTG leer te prediken. Dan moet je je niet persoonlijk aangevallen voelen als christenen, die die leer onjuist vinden, daar iets van vinden. Je blijft de vraag ontwijken, misschien omdat je diep in jouw eigen hart wel voelt dat er iets niet klopt. Met "wij" bedoel je de volgelingen van het WTG. Correct? En alle christenen (volgelingen van Jezus) die de leer van het WTG niet aanhangen, en geen lid zijn van de organisatie, zijn volgens het WTG geen christenen. Omdat je het blijkbaar zelf niet durft te zeggen zal ik het maar voor je doen. En corrigeer me dan maar als ik het fout formuleer. Maar duidelijk en concreet alsjeblieft en niet vaag en ontwijkend.
 9. Willempie

  Het hiernamaals

  Nee, dat vind ik juist niet. Je loopt ten onrechte dingen voor me in te vullen. Waarom doe je dat? En waarom geef je niet duidelijk antwoord op mijn vragen? Je kunt ze wel negeren maar ze blijven gewoon staan hoor.
 10. Willempie

  Het hiernamaals

  Kun je deze vraag niet rechtstreeks beantwoorden, @sjako?
 11. Willempie

  Het hiernamaals

  Ook ja. Een groot deel van onze taal kun je figuurlijk noemen maar dat betekent nog niet dat we er niet letterlijk mee zeggen wat we bedoelen. Nee, die worden gewoon vernietigd. Een hele geruststelling! En ze hoeven dus geen lid te worden van jullie organisatie?
 12. Willempie

  Geestig/Humor/grappig

 13. Willempie

  Het hiernamaals

  Komt uit de zee. (Er zijn aanwijzingen dat in Ninevé een soort visgod werd aanbeden dus dat zal op zich al wel indruk hebben gemaakt.) Wat zal hij er afschrikwekkend hebben uitgezien, na drie dagen in de bek of maag van die vis, mogelijk geheel gebleekt, en wat van zijn kleding? Begint te waarschuwen voor totale vernietiging van de stad, zonder enige bekeringsdrang. "Ik moet dit van de allerhoogste God aan jullie melden (en verheug me zeer op jullie ondergang, stelletje ontaarde hufters)." Overigens is er daarna blijkbaar een monument voor Jona gebouwd. https://www.trouw.nl/religie-filosofie/dilemma-het-graf-van-jona-bewaren-of-nineve-opgraven~b54fb8f5/ "De Spaanse joodse reiziger Benjamin van Tudela bezocht kort na 1165 Mosul en herkende in de ruïnes ten oosten van de Tigris de resten van Ninive. In 1184 deed de Arabische geograaf en geleerde Ibn Jubayr dezelfde ontdekking. De ruïnes waren nog altijd bekend onder de naam 'Ninawa'. In 1327 was de Marokkaanse reiziger Ibn Battuta er en hij schreef dat bij de tombe van de profeet Jonas een groot dorp lag met uitgestrekte ruïnes." (Wikipedia)
 14. Willempie

  Het hiernamaals

  Daar zijn zeker gradaties in. Denk jij dat Jezus bedoelde dat hij een deur was, van hout met scharnieren en zo? Maar het is omdat wij weten wat een deur is, op het laagste niveau, dat wij kunnen begrijpen wat Jezus bedoelt. Letterlijk maar op een hoger niveau. Als het puntje bij paaltje komt worden je antwoorden generiek en vaag. Moet je JG worden of niet? Geef daar nou eens gewoon duidelijk antwoord op.
 15. Willempie

  Het hiernamaals

  Je blijft dus gewoon om de hete brei heendraaien.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid