Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  5331
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Gewoon niet meer reageren op mensen die geen oor hebben voor andere meningen dan hun eigen overtuiging. Sommigen hebben zich zo laten hersenspoelen dat praten geen enkele zin meer heeft. Die worden dan ergens in de toekomst met een enorme schok uit hun hypnose gewekt. Anderen zijn zo eigenwijs dat ieder gesprek alleen nog maar in ruzie kan ontaarden. Dat moet ik zelf ook steeds weer leren. Er zijn mensen waar je een normaal gesprek mee kunt voeren en er zijn mensen waarmee dat gewoon onmogelijk is. Er zijn ook mensen die er een duivels genoegen in scheppen anderen te kleineren. Misschien heeft dat te maken met een overgecompenseerd minderwaardigheidscomplex. Je komt ze overal tegen, ook op je werk. Mensen die een negatieve invloed op je hebben kun je beter vermijden, voor je eigen bestwil. Ik wil niet fatalistisch zijn maar wel realistisch.
 2. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Titel spreekt voor zich.
 3. Willempie

  Donald Trump versus The New World Order

  Dat komt omdat je je, net als heel veel anderen, compleet hebt laten hersenspoelen. Alleen de duivel kan niets goeds doen.
 4. Willempie

  2de coronagolf op komst

  De besmetting niet, inderdaad. Of je er ziek van wordt, en in welke mate, wel. De hoeveelheid coronadeeltjes die je binnenkrijgt is uiteraard ook van belang. Duizend deeltjes? Geen probleem. Je lichaam ruimt die op. Een miljoen deeltjes? Je lichaam gaat afweerstoffen vormen die het virus uitschakelen. Daarnaast gaan onbesmette cellen de besmette cellen vernietigen. Een miljard deeltjes gaat mogelijk problemen geven. Je lichaam kan dat mogelijk niet meer aan, vooral als je immuunsysteem al verzwakt is door andere oorzaken. Dan ga je dus iets eerder dood. Is dat heel erg? Of moeten we gewoon accepteren dat het nu eenmaal zo is, net zoals met "gewone" griepgolven?
 5. Willempie

  Wetten van Mozus

  Hangt er van af wat die persoon met de wetten van Mozes bedoelt. Vanaf Exodus tot en met Deuteronomium kun je de wetten of richtlijnen lezen die God door middel van Mozes aan Israël gaf. De tien geboden zijn de voornaamsten maar daarnaast waren er nog ruim zeshonderd andere wetten, regels of richtlijnen die golden voor de toenmalige Israëlische samenleving, de feestdagen en de tempeldienst. https://www.herschepping.nl/05vs/wet_02wet_van_Mozes.php
 6. Willempie

  Zou God en Zijn Zoon kunnen zondigen?

  Ik begrijp wat je zegt. We zullen echter toch een keuze moeten maken. Indien het ons niet interesseert hebben we ook al een keuze gemaakt. Als we zeggen dat er teveel keuzemogelijkheden zijn om te hoeven kiezen maken we de keuze om niet te kiezen. Voor mij persoonlijk bestaat er geen alternatief. Niet voor mij en niet voor deze wereld. Ik buig òf voor de almachtige Schepper van het heelal òf voor de duivel, de leugenaar en moordenaar van den beginne. Het is niet anders. Ik weet gewoon dat zolang ik me God's kind weet in ieder geval minder schade veroorzaak dan wanneer ik me laat meeslepen door deze wereld, die in werkelijkheid in zijn algemeenheid nog onder controle staat van de duivel. En ja, die bestaat. Vraag het maar aan de overlevenden van de concentratiekampen. Of aan de slachtoffers van kinderhandel in de seksindustrie. Enzovoorts. En, om terug te komen op het onderwerp: Natuurlijk kan God kan niet zondigen. Jezus kon als mensenzoon wel zondigen maar heeft dat niet gedaan. Daarom is Hij door God uitermate verhoogd en komt Hij terug als de enige rechtmatige Koning van deze wereld, zoals zo mooi beschreven staat in de Bijbel. Uiteindelijk zal elke knie zich voor Hem buigen.
 7. Willempie

  Zou God en Zijn Zoon kunnen zondigen?

  Ze aanbidden wel dezelfde God als ons maar erkennen nu nog niet Jezus als de Gezalfde. Alhoewel: Er zijn nog nooit zoveel joden geweest die Jezus erkennen als nu het geval is. Het zijn er inmiddels miljoenen. Dat staat trouwens ook duidelijk geprofeteerd. Maar dan moet je wel de TeNaCH lezen om dit te lezen. En als hun verwerping van het evangelie de heidenen al zoveel goeds heeft gebracht, hoeveel te meer zal hun aanvaarding van het evangelie de mensheid tot zegen strekken.
 8. Willempie

  Zou God en Zijn Zoon kunnen zondigen?

  De God die joden en christenen aanbidden kan niet samengevat worden in een beeld. Hij gaat alle beelden te boven. Ook de beelden die wij in onze geest vormen. Het gouden kalf (ronding) kan een consistent beeld zijn. Het klopt allemaal, volgens onze redenaties. Maar toch klopt het niet. Het kenmerk van de God van de Bijbel is dat Hij nu juist niet klopt met onze denkbeelden. Je hebt dan de keuze om jouw denkbeeld te vervangen door die van God of Hem te verwerpen vanwege jouw denkbeelden. In ieder geval is de God van Israël uniek en niet te vergelijken met andere goden.
 9. Willempie

  Rellen Amerika

  Een tijdelijke correctie. Een laatste kans. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Wie had tien jaar geleden kunnen bedenken dat God nog één maal zo duidelijk zou ingrijpen in de geschiedenis? De NWO had bijna haar doel bereikt en God steekt er een stokje voor. Nu nog niet! Ik wil nog meer kinderen in Mijn Koninkrijk. Ik houd jullie tegen totdat het de tijd is. God's plan is volmaakt. We kunnen dat nu al zien maar uiteindelijk zal de hele mensheid dit erkennen.
 10. Willempie

  Rellen Amerika

  Of het tij werkelijk keert weet ik niet. Het kan ook tijdelijk zijn, voordat de boel ineenstort. Het is me wel duidelijk dat God een aantal zeer krachtige boodschappers heeft aangesteld. Deze is er één van.
 11. Willempie

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Bijna iedereen begrijpt volgens mij dat hij het heeft over de toenmalige bekende geschriften.
 12. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Ik heb het al eerder aan je gevraagd. Als je er geen antwoord op wil geven mag je dat gewoon zeggen. Wat heb jij beloofd en aan wie? Ik heb ook een belofte afgelegd. Ik weet wat en aan wie.
 13. Willempie

  Waarom komt niet iedereen tot geloof?

  Het lijkt bijna of je de betekenis van het woord "soms" niet begrijpt. God kan jou best dwingen maar Hij verkiest om dat niet te doen. In sommige, uitzonderlijke gevallen doet Hij dat wel. Daar heeft Hij dan blijkbaar een bijzondere bedoeling mee. Maar in het algemeen geldt nu dat er genoeg licht is voor diegenen die willen zien en genoeg duisternis voor diegenen die de duisternis prefereren. Dat is rechtvaardig. Want als dit niet zo zou zijn, zouden we geen vrije wil hebben en vrije keuzes kunnen maken. Oké. Ik ben niet katholiek en heb niet de indruk dat God mij iets oplegt. Ik mag me Zijn kind weten en Hem mijn vader noemen. Dat is het in wezen. En dat is mij genoeg. Maar het heeft wel gevolgen. Alles wat wij denken en doen heeft consequenties. We hebben de vrijheid om van onze samenleving een hel te maken. We hebben de vrijheid om anderen bewust schade te doen. Maar dat is geen echte vrijheid. Want als je God niet wilt dienen, dien je automatisch iets of iemand anders. Die zogenaamde vrijheid, zoals jij die blijkbaar bedoelt, is een illusie.
 14. Willempie

  Waarom komt niet iedereen tot geloof?

  Nog even dan want ik moet zo weer naar mijn werk. Een aardse vader voedt zijn kind op tot dat zelfstandig is. Onze hemelse Vader voedt ons op totdat we perfect zijn. Dat proces zou zelfs na ons aardse sterven kunnen doorgaan. Een kind vertrouwt de aardse vader (en moeder) gewoonlijk blindelings, vooral in het beginstadium. Later begint het kind vaak te denken dat de vader en moeder gek zijn en dat hij of zij het allemaal veel beter weet. Dat geldt voor de aardse verhoudingen, hoewel het "eert uw vader en uw moeder" de enige van de tien woorden is waaraan een speciale belofte gekoppeld is. In het christendom hoort dit dus inderdaad anders te werken. Over wiens wil sterker is blijf ik vooralsnog van mening dat dit niet echt ter zake doet. Nogmaals, indien mijn kind een eigen wil heeft en daarnaar handelt, hetgeen ook de bedoeling is, zegt dat helemaal niets over de sterkte van mijn wil. Mijn wil wordt daardoor niet verzwakt. Als ik mijn kind zou tiranniseren en dwingen zou mijn wil niet sterker worden maar dan zou ik mijn wil eigenlijk ten kwade laten gelden. Je lijkt het niet helemaal goed te begrijpen. God wil ons niet dwingen. Dat is wat ik steeds probeer te zeggen. Dat God ons wel wil dwingen heb ik niet beweerd dus hoe je hierbij komt is voor mij weer onbegrijpelijk. Ik moet nu echt weg. Ik weet niet of het zinvol is hier nog op terug te komen. Heeft ook iets met de wil te maken.
 15. Willempie

  Waarom komt niet iedereen tot geloof?

  Soms dus wel. Ik noemde de voorbeelden. Het lijken nu uitzonderingen te zijn. Dat is iets dat God zelf bepaalt. En uiteindelijk misschien wel ons allemaal, tot onze uiteindelijke redding. Dat hoop ik althans en die hoop is Bijbels gezien niet geheel ongegrond. Maar in het algemeen geldt dat je zelf de keuze zult moeten maken om open te staan voor God's liefde of niet. En voor de hel kun je nu ook al vrijwillig kiezen. Niet verstandig maar het kan wel. Dat geldt al voor in dit leven.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid