Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  4355
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Nee hoor. https://www.justid.nl/organisatie/JDS/registratie.aspx
 2. Willempie

  Beste katholieke bijbel? Petrus Canisius?

  Leugen.
 3. Willempie

  Wat raakt jou? Wat spreekt je aan.

  Jou raakt het dus niet. Wat raakt jou?
 4. Willempie

  Wat raakt jou? Wat spreekt je aan.

  Aangrijpend! Peterson is een bijzonder wijs, gevoelig en liefdevol mens. Indien je het filmpje niet wilt uitkijken/uitluisteren, bekijk dan in ieder geval zijn laatste reactie helemaal aan het eind.
 5. Willempie

  De drieëenheid voor Nicea

  Misschien helpt het als we hier ons lineaire tijdsdenken los laten. God staat boven (maar niet buiten) de tijd. God's Zoon komt uit God voort. Dus niet ergens lang geleden maar altijd. Dit geldt overigens eveneens voor de schepping.
 6. Willempie

  Muziek topic

  De boodschap is duidelijk, niet alleen maar door Bob Dylan uiteraard maar door vele andere profeten. Of je luistert of je luistert niet. Zo is het altijd al geweest.
 7. Willempie

  Muziek topic

 8. Willempie

  De gezalfde(n)

  Voortdurend.
 9. Willempie

  Overbevolkte aarde?

  Nelson Mandela is veroordeeld wegens gewelddadig terrorisme, en terecht. Maar na een lange tijd in de gevangenis is hij er als een gelouterd mens uitgekomen. Mandela is als president m.i een zegen voor Zuid-Afrika geweest en heeft een bloedige burgeroorlog voorkomen. De huidige president en zijn aanhangers zijn uiterst corrupt en voeren het land naar de afgrond. En dat terwijl het zo'n prachtig land is met prachtige mensen en overvloedige rijkdom.
 10. Willempie

  Overbevolkte aarde?

  Nee, dat was eenvoudig voorspelbaar. Als je de voedselproducenten van hun land afjaagt krijg te te maken met voedseltekorten. Dat is niet zo moeilijk. De Zuid-Afrikaanse machthebbers lijken niets van hun bovenburen te hebben geleerd. Ze worden dan ook voornamelijk gedreven door haat en niet door verstand.
 11. Willempie

  Overbevolkte aarde?

  ik heb veel compassie met de gewone mensen daar. Ik heb er lang gewoond en veel op gereisd. Het zijn voor het overgrote deel lieve mensen die alles voor je over hebben. De corrupte leiders die de boel vergallen worden altijd ondersteund door westerse mijn- en oliemaatschappijen. ik mag het niet zeggen maar doe het toch. Voor verreweg de meeste landen in Afrika was de tijd dat ze koloniën waren de beste voor alle inwoners. Die tijd heeft voor bijvoorbeeld Angola en Mozambique helemaal niet lang geduurd. We spreken over enkele tientallen jaren. De beslissing van de Portugese regering om die landen officieel tot koloniën te verklaren was om er orde en recht te brengen. Voor die tijd werden die landen uitgebuit door multinationals. De ambtenaren die er toen naar toe werden gestuurd waren voor het overgrote deel gewone mensen die het beste voor het land en de bewoners voorhadden. Nadat de landen gedekoloniseerd en zogenaamd vrij waren namen de multinationals de boel weer over. Die leggen aan niemand verantwoording af en hun enige motivatie is zoveel mogelijk winst maken. Ze hebben genoeg geld en macht om stromannen aan te stellen om hun belangen te behartigen en doen dat dan ook zo'n beetje overal in Afrika. Het is een dieptreurige situatie. Momenteel is China bezig het continent over te nemen, vanwege de grondstoffen. China heeft veel geleerd van de fouten die de Europese landen in Afrika hebben gemaakt en voor veel Afrikanen is de Chinese overname een zegen. Waarom ze het niet zelf kunnen is een lang verhaal. In het kort: Het interesseert ze gewoon te weinig. Ik spreek nu uiteraard veralgemeniserend maar Afrikanen leven van dag tot dag.
 12. Willempie

  Overbevolkte aarde?

  Ik geloof niet eens onvoorwaardelijk in overbevolking, wel in verstedelijking, leegloop van natuurlijke voedselproductiegebieden, monocultuur (met grote dank aan de "groene revolutie allesweters" 😢) met alle nadelige gevolgen van dien, overconsumptie, vluchtelingenstromen door oorlogen, klimaatveranderingen door ontbossing, zeer ernstige vervuiling van het leefklimaat enzovoorts enzovoorts. Afrika bijvoorbeeld zou zeer wel in staat moeten zijn nog veel meer inwoners te voeden en van de eerste levensbehoeften te voorzien dan nu het geval is. Het is vruchtbaar en rijk genoeg. Helaas.......
 13. Willempie

  De gezalfde(n)

  O wat erg! Wanneer ga je nu gewoon eens goed lezen wat de ander schrijft? Of moeten we de moed maar helemaal opgeven?
 14. Willempie

  Ouders als voorbeeld

  Het verschil is dat het ene als (zeer zware) straf is bedoeld en zo wordt ervaren en het andere niet.
 15. Willempie

  De gezalfde(n)

  Nogmaals: Niemand heeft dit volgens mij gezegd, @Kaasjeskruid niet en de schrijver van zijn citaat ook niet. Het is mij een raadsel waarom jij denkt van wel. Indien je dus op deze wijze doorgaat gaan we nog meer langs elkaar heen praten dan alreeds het geval is. Voor alle duidelijkheid: De 144.000 verzegelden zijn niet dezelfden als de de ontelbare schare die uit de grote verdrukking komt. Je hoeft dit dus helemaal niet aan te tonen want dat is ons volkomen duidelijk. Nee en ja: Je begrijpt het blijkbaar verkeerd.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid