Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  2114
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  Muziek topic

  https://youtu.be/8mgaICZS79Y
 2. Hier moet ik het helaas mee eens zijn, met de kanttekening dat er uiteraard wel kernzaken zijn die overeind moeten blijven. Zoals de kruisiging en opstanding van Jezus. Daarzonder blijft er helemaal niets van het zogenaamde christendom over.
 3. Willempie

  Pinkstergemeente - Een sekte?

  Het woord christenen komt uit het Grieks. Erg overdreven hoor. Volgelingen van Jezus weten elkaar prima te vinden, uit allerlei verschillende denominaties. Geen enkel probleem!
 4. En eigenlijk staat er niets over onkuisheid maar wel over echtbreken (of overspel).
 5. Rare vertaling trouwens. In het Hebreeuws staat er eigenlijk dat je niet moet begeren wat van een ander is.
 6. Mijn probleem met heel deze onzinnige discussie is misschien wel juist dat ik het te goed snap.
 7. Het heeft niets te maken met zoeken naar de waarheid maar wel met een verkeerde geest binnen het WTG. Het kruis is een vloek inderdaad (maar geestelijk gezien onze verlossing). En een paal werd gebruikt om mensen op te spietsen en niet om mensen aan te kruisigen. Het kruisigen van mensen is uiteraard godslasterlijk maar deze, door het WTG geïnitieerde discussie beschouw ik als te walgelijk voor woorden en volkomen ongepast op een christelijk (jongeren)forum. Ik heb dat zo duidelijk als ik kan gezegd en ik ga hier verder geen woord of gedachte meer aan verspillen. Ik word hier letterlijk ziek van.
 8. Ik respecteer jou en andere JG's maar ik veracht het WTG en haar leer en ben niet van plan dat nog langer onder stoelen of banken te steken. Daarvoor zijn God en Zijn Zoon mij te heilig. Deze hele discussie tussen paal of kruis is m.i. godslasterlijk. Dit hoort gewoon niet thuis op een christelijk forum. Indien ik om deze duidelijke taal een ban moet krijgen, dan is dat maar zo. Ik heb gewoon genoeg van dit onheilige geneuzel. Dus doe wat je niet laten kunt. Maar nog liever heb ik dat je je gaat richten op de zaken die van belang zijn, namelijk op jouw persoonlijke relatie met Jezus. De gevolgen van mijn uitgesproken mening neem ik voor lief. Ik neem de volle verantwoording voor mijn uitspraken. Ik heb hier momenteel misschien wel een bijzonder reden voor die ik mogelijk later zal uitleggen.
 9. Ik zeg het gewoon zoals het is. Het is gewoon gezeik. Het gaat nergens over. Het lijkt wel politiek. Ik zou wel willen dat je je wat minder gehoorzaam opstelt t.o.v het WTG. en wat meer je gezonde verstand gaat gebruiken. De leer van het WTG is vooral vleselijk, uiterlijk en werelds gericht, dit in tegenstelling tot de leer van Jezus en zijn apostelen. Ze slaat de plank tweemaal mis. Ten eerste wil het WTG de aardse plaats van Israël innemen. Dat is tot mislukken gedoemd want dat maakt God namelijk uit en niet het WTG. Ten tweede ontgaat de geestelijke boodschap het genootschap en dat is nu juist waar het in het christendom om gaat. Het gaat in eerste instantie om een herstelde relatie en niet om wereldse heerschappij. Met andere woorden: Doordat het WTG ten onrechte de plaats van Israël wil innemen op deze aarde mist ze de kern van de christelijke boodschap. De, door het WTG geïnitieerde, discussie over paal versus kruis is slechts een kenmerk van een uiterlijk gerichte en zieke organisatie en denkwijze. Dit is bewust duidelijke taal en ik ga hiervoor geen excuses maken. modbreak Trajecto: Je mag de dingen die je vindt duidelijk opschrijven maar je moet beter op je taalgebruik letten. Doe dat dus voortaan. Nu laat ik het bij deze modbreak maar wees je er van bewust dat het zo echt niet kan. De dingen moeten er staan zonder grof en kwetsend te zijn.
 10. Waarom blijf je hierover doorzeiken? Wat is het belang ervan? modbreak Trajecto: De eerste zin heeft ongewenst taalgebruik. Wat sjako zegt is gewoon reageren in het kader van dit topic. Of je het een belangrijke zaak vindt of niet is juist iets dat hier verteld en uitgelegd kan worden. Dat jij het een onbelangrijke zaak vindt mag je natuurlijk ook zeggen, maar dat moet dan wel op een andere manier.
 11. Het antwoord is, volgens mij, dat het kruis alreeds betekenis had voor de Joden, voordat Jezus werd gekruisigd. Het kruis, de laatste letter van het Hebreeuwse alefbet, heeft een heel bijzondere betekenis. Het duidt de laatste toestand aan, voordat er iets nieuws kan ontstaan. De tav (400) beeldt de verst mogelijke ontwikkeling aan voor de mens in deze wereld. Daarna komt de 500. Dat is, net als de de achtste dag, iets nieuws.
 12. Onjuist. Kruisingen door de Romeinen zijn juist wel vastgesteld. Maar ik snap werkelijk niet waarom het WTG hier een punt van betekenis van maakt. Wat is in hemelsnaam de meerwaarde van een paal boven een kruis? Misschien omdat de laatste letter van het Hebreeuwse alfabet oorspronkelijk een kruis is? Waarom zegt Jezus tegen zijn volgelingen dat ze hun kruis (nee, geen paal) moeten opnemen en dragen? Al voordat Hij werd gekruisigd? Heeft dat dan voor JG's geen enkele betekenis? Ik blijf me verbazen! Dan doe je jezelf ernstig tekort. Want God is echt niet opgehouden om mensen met bijzonder inzicht en wijsheid uit te rusten. Indien je dat niet gelooft ben je geheel en al aangewezen op jouw eigen beperkte verstand, of op een zelf aangesteld gezagsorgaan ergens in New York. Erg jammer en ook niet verstandig.
 13. Willempie

  Opname gemeente

  Wat mij ook erg helpt om de Bijbel steeds beter te begrijpen is om te proberen alle vooroordelen en dogma's uit mijn hoofd te sluiten. Dat is moeilijker dan je zou denken. Gewoon lezen wat er staat en aan wie de boodschap is gericht. En teksten vergelijken met andere teksten die verband met elkaar houden. En vooral niet het zogenaamde oude testament negeren. En lezen wat Joden over de oude teksten hebben geschreven en nog steeds doen. Daarnaast zijn er heel goede Bijbelleraren, tegenwoordig ook gemakkelijk via het internet te vinden. Maar onderscheidingsvermogen is daar wel een vereiste en dat is een gave van de Heilige Geest. Daarnaast vind ik het belangrijk om altijd in gedachte te houden dat geen mens onfeilbaar is. Iemand kan op bepaalde punten zeer wijs en geleerd zijn en op sommige andere punten de plank (een beetje of erg) misslaan. Ik dus ook. Sommige zaken zie ik nu toch wat anders dan jaren geleden. Blijven leren en groeien dus, zonder ooit op de gedachte te komen dat je het nu allemaal wel (beter) weet. Maar dat alles natuurlijk wel zonder Jezus los te laten, in wie alle kennis en wijsheid is besloten, zoals Paulus dat zo treffend en mooi zegt.
 14. Willempie

  Opname gemeente

  God wil graag dat we Hem Vader noemen. Dat betekent uiteraard dat we Hem als onze Vader beschouwen. Dat is genoeg. En om op het oorspronkelijke onderwerp terug te komen: Natuurlijk wil onze Vader zijn kinderen graag bij zich hebben.
 15. Willempie

  Opname gemeente

  God liefhebben en vertrouwen en je naasten liefhebben, niet met woorden maar met daden.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid