Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  4404
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Jij begon zelf over het bewijsvraagstuk. Ik niet. Ik probeer je juist tegemoet te komen door een poging me in jouw denkwereld te verplaatsen en me jouw taalgebruik eigen te maken. Gemakkelijk is dat niet trouwens omdat die niet erg consistent blijken te zijn. Dingen die jij niet wilt geloven zijn niet te bewijzen maar de zaken waarin jij wel gelooft dan weer wel? Ik heb niet de indruk dat jij hyperintelligent bent. Denk jij dat wel van jezelf?
 2. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Ik heb dit nooit bewijs genoemd. Er is een verschil tussen ervaringen en aanwijzingen en bewijs. Ik weet niet zeker van wie dit oorspronkelijk afkomstig is maar het moet een wijs mens zijn geweest: "The proof is in the pudding." C.S. Lewis?
 3. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Dat is geen bewijs.
 4. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Er is inderdaad geen bewijs van wat dan ook, behalve in de wiskunde. Zelfs bewijzen in de rechtspraak blijken achteraf niet altijd te kloppen. Je kunt zelfs niet eens bewijzen dat je wel werkelijk bestaat. Jij en anderen kunnen dat ervaren maar onmogelijk bewijzen. Probeer het maar eens.
 5. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Ze kunnen uiteraard wel worden geverifieerd, maar niet wiskundig bewezen. Dat is wat anders. Wetenschappers kunnen natuurlijk wel patronen onderzoeken, zoals ze bij ontzettend veel andere zaken ook doen.
 6. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Grappig! Het gaat uiteraard over de visie van die schrijvers. 😉 ik zal bij gelegenheid wat teksten voor je opsnorren. Ik kom ze regelmatig tegen.
 7. Willempie

  Doodgaan, wat is dat dan?

  Dank je Sjako. Ik had die informatie natuurlijk ook gewoon zelf kunnen opzoeken maar wilde het graag van jou lezen. De Nieuwe Wereldvertaling is uiteraard een vertaling uit het Engels. Het is dus een vertaling van een vertaling (van weer andere vertalingen?). Het is geen slechte vertaling maar uiteraard wel beïnvloed door de overtuigingen van de vertalers. Dat is niet meer dan logisch. Wat ik jammer vind is dat de vertalers (of vertaler?) anoniem zijn, zogezegd om alle eer aan God te geven en om zich niet te laten voorstaan op academische kwalificaties. Dat laatste roept immers onmiddellijk de vraag op of die er dan wel zijn. Op Westcott en Hort is nogal wat wetenschappelijke kritiek maar daar wil ik nu verder geen oordeel over vellen. Samengevat: De NWV is een vrij goede vertaling, net zoals vele andere, maar om die nu superieur te vinden gaat veel te ver. Gelukkig zeg je wel ook andere vertalingen te gebruiken. Dat is voor goede Bijbelstudie heel nuttig. Het mag trouwens wel een Godswonder heten dat de King James en de Statenvertaling, gezien allerlei beperkingen in die tijd, vergeleken met nu, zulke uitstekende vertalingen zijn geworden, ondanks dat vertalingen nu eenmaal nooit helemaal perfect kunnen zijn. Dat mag volgens mij ook wel eens wat meer benadrukt worden. Maar dit was even off topic dus nu weer verder over doodgaan. 😆
 8. Willempie

  Doodgaan, wat is dat dan?

  Ik had deze vraag al eerder gesteld maar er geen reactie op gekregen. Dit doe je best wel vaak, vragen negeren. Op welke bron(nen) is de Nieuwe Wereld Vertaling gebaseerd? Het zou toch niet zo vreselijk moeilijk moeten zijn hier antwoord op te geven. Helemaal niet! God heeft jou in Jezus rechtvaardig verklaard. Je staat in het boek des levens. Dat je jezelf niet als rechtvaardig beschouwt doet daar niet aan af. Ik beschouw mezelf als rechtvaardig in Jezus, anders niet. Dit is gewoon wat de bijbel ons vertelt. Ik verzin het niet zelf.
 9. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Er zijn genoeg teksten, zowel in het zogenaamde Oude Testament als wel het Nieuwe, waarin de schrijvers beweren na hun lichamelijke dood bij de Here God te zijn. Ontken je dit?
 10. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Dit lees je van zo'n beetje alle, indien niet alle, overlevenden van een bijna verdrinkingsdood. Heel bijzonder!
 11. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Ik heb er ook één ontmoet. Die had in Canada een motorongeluk gehad waardoor hij zeer ernstig hersenletsel had opgelopen. Ook klinisch dood en opgegeven geweest. Hij vertelde me dat hij een gebouw zag waar prachtige muziek vandaan kwam maar hij mocht er niet naar binnen. Hij moest weer terug naar zijn lichaam. De man was ongelovig.
 12. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Helemaal goed. Het zijn geen bewijzen in de wiskundige betekenis maar wel sterke aanwijzingen die voor de mensen die het zelf hebben ervaren bewijs genoeg zijn.
 13. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Goed. Wordt dat dan een studie van het WTG die je gaat citeren?
 14. Willempie

  Bewijs leven na de dood

  Waar staat dat dan in de Bijbel? Dat van die gezalfden? Ken je daar dan verhalen of getuigenissen over? Of verzon je het ter plekke?
 15. Willempie

  Gesol met Valentinus

  Welk verhaal past niet in de Bijbel? Denk je nu echt dat er mensen zijn geweest die, als in een complot, een fout beeld probeerden neer te zetten? Met welk doel dan? Om voor hun geloof gemarteld en vermoord te worden? Van de leerlingen van Jezus is alleen Johannes dit lot gespaard gebleven. Hij werd "slechts" verbannen. De overigen werden gedood om wat ze wisten en vertelden, niet vanwege een leugen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid