Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  3663
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  God, de eeuwige wiskundige muzikant

 2. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Waarom wordt er in onze huidige seculiere maatschappij vrijwel niets ondernomen tegen slavernij? Mensenhandel, kinderhandel voor de seksindustrie? Gedwongen slavernij? In lybië bestaat er weer een heuse slavenmarkt. Waarom wordt dat doodgezwegen en waarom wordt daar vrijwel niets tegen ondernomen? Jij vindt de Bijbel immoreel maar de Bijbel vertelt ons dat we onze medemensen goed dienen te behandelen. De Bijbel is niet immoreel maar wij zijn zelf immoreel.
 3. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Niemand probeert slavernij goed te maken. In de oudtijd verkochten mensen zichzelf als slaaf, om zo een beetje een redelijk leven te kunnen leiden. Eigenlijk doen we dat nu nog steeds. Maar tegenwoordig vinden er veel ernstiger vormen van slavernij plaats. Daar horen we ons druk over te maken en niet over de toestand van duizenden jaren geleden.
 4. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Natuurlijk wel. Daarom vertelt de Bijbel ons ook dat dat ontoelaatbaar is. De moderne slavernij is echter vele malen erger dan die in de Bijbelse tijd maar daar hoor je nooit iemand over. Waarom maak jij je druk over een vorm van slavernij uit een ver verleden en niet over die van vandaag?
 5. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Moderne slavernij is een ontzettend groot probleem, ondanks dat we er maar weinig over vernemen. Onze politici hebben kennelijk andere prioriteiten.
 6. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Dat klopt. Dat is de vloek van religie. Weet je trouwens wat religie betekent? Maar echte volgelingen van Jezus hebben zich nu juist wel ingezet voor de afschaffing van slavernij en doen dat nog steeds. En de hele Bijbel gaat in wezen over verlossing uit de slavernij. Dat is zelfs waar de tien geboden (woorden) mee beginnen.
 7. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  De moderne slavernij is inderdaad verschrikkelijk en ik kan absoluut niet begrijpen dat die door de media wordt verzwegen. Trump is dit aan het aanpakken en alleen al daarom al verdient hij onze steun en gebeden. Slavernij in de Bijbelse tijd was iets heel anders. De slavernij in onze tijd is demonisch.
 8. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Dit gaat dus over geestelijke vrijheid. Zelfs in slavernij kunnen wij vrij zijn. Overigens gaat zo'n beetje de hele Bijbel over verlossing uit slavernij.
 9. Willempie

  Muziek topic

  Heel veel Psalmen zijn opgedragen aan de grote koordirigent. Hoe mooi is dit en hoe ontzettend jammer om dit allemaal te moeten missen, als je nergens in gelooft..
 10. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Slavernij komt nog steeds voor, of wij het nu acceptabel vinden of niet. Eigenlijk zijn we allemaal slaven. Ik ben liever slaaf van een goede meester dan van een slechte. Ik ben zelfs liever slaaf van een goede meester dan dat ik zogenaamd vrij ben. De slaaf van Abraham zou al diens bezittingen hebben geërfd indien Abraham geen eigen zoon gekregen zou hebben. Wij denken bij slavernij altijd aan de negerslaven uit Afrika. In de Bijbelse tijd was een slaaf een soort dienstknecht. In ieder geval is slavernij, of je het nu acceptabel vindt of niet, gewoon nu nog steeds onderdeel van onze samenleving. De Bijbel vertelt meesters om hun slaven goed te behandelen en slaven om hun meesters gehoorzaam te zijn en dat lijkt me een goede zaak.
 11. Willempie

  Opgeruimd staat netjes.

  Misschien wel relevant:
 12. Willempie

  Muziek topic

  Ontroerend! Should my heart not be humble Should my eyes fail to see Should my feet sometimes stumble On the way, stay with me Like the lamb that in springtime Wanders far from the fold Comes the darkness and the frost I get lost, I grow cold I grow cold, I grow weary, and I know I have sinned And I go seeking shelter and I cry in the wind And though I grope and I blunder and I'm weak and I'm wrong Though the road buckles under where I walk, walk along Till I find to my wonder every path leads to thee All that I can do is pray, stay with me Stay with me
 13. Willempie

  Waarde of gevaar van het geloof

  Net als Jezus.
 14. Willempie

  Opgeruimd staat netjes.

  Misschien is dit wel symbolisch voor het christendom in Europa.
 15. Willempie

  Oorsprong van moraliteit

  Daarmee is de klassieke mechanica dus niet gefalsifieerd.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid