Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  5431
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Willempie geplaatst

 1. Willempie

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Ook jij snapt het blijkbaar niet. "Die gast" is nu geen gesprekspartner meer. Ophouden nu met over hem te lullen. Het is klaar en voorbij. Bid maar voor hem als je zo christelijk bent.
 2. Willempie

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Misschien heb ik wat te fel gereageerd. Het ging mij erom dat op het moment dat iemand niet meer kan reageren, je moet stoppen om over die persoon te praten. Het is dan klaar. Fundamenteel kan zich niet meer verdedigen of reageren en ik vind het gemeen en harteloos om dan nog door te gaan. Dat beschouw ik als zout in de wonden strooien. Dat is het. Mijn bedoeling was dus om voor Fundamenteel op te komen omdat hij dat zelf niet langer kan. modbreak Trajecto: Nou oké, ik kon dat er niet echt in herkennen. Op zich prima als je het voor Fundamenteel wilt opnemen.
 3. Willempie

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Je kunt het niet nalaten om nog even na te schoppen? Je bent een kleinzielig, miezerig, haatdragend kereltje en God's oordeel over jou is welverdiend. Ik weet niet hoe blij jouw buren met jou zijn (waarschijnlijk helemaal niet) maar je mag je gelukkig prijzen dat ik niet jouw buurman ben. Ik ben nogal onverdraagzaam t.o.v. jouw type mens. Ik denk dat jij van hetzelfde type bent van die mijn opa aan de Duitsers heeft verraden. Wees maar erg trots op jezelf en blijf vooral jezelf verhogen. Jouw straf komt en die is welverdiend. Iedere dag is er eentje minder voor je. modbreak Trajecto: Nou nou, kom kom! Ik denk nu toch eerder dat DBI zich wat zorgen maakt om Fundamenteel. Dat is toch niet laakbaar?
 4. Willempie

  Ravi Zacharias

  Ravi is aan het einde van zijn aardse leven. Hij is voor heel veel mensen een bron van inspiratie geweest en nog.
 5. Willempie

  Vaccineren of niet?

  O man.... Wat heb jij het toch hoog in je bolletje. Ziekelijk gewoon.
 6. Willempie

  Nepbijbels: Is jouw bijbel echt?

  Inderdaad. Misschien bedoelt @Ricky Tjin het iets anders? Ik kan Walter Veith wel waarderen maar meen dat hij te ver doorslaat in de richting van Ellen White haar leringen. Naar mijn mening zijn die beperkt en leggen onjuiste accenten waardoor de Bijbel ook weer door een bepaalde, van hogerhand opgelegde wijze, gelezen dient te worden. Ik ben me ervan bewust dat ik me zeer gebrekkig uitdruk maar hoop dat het toch een beetje begrijpelijk is. En het is mijn indruk maar hoor. Zelf ben ik blij en dankbaar dat ik, door contact met veel verschillende gemeenschappen, weet dat er verschillende visies naast elkaar mogen bestaan zodat ik kan vergelijken en hopelijk geen kokervisie heb. O, wat druk ik me zwak uit. Ik kan beter maar even stoppen met reageren voor vandaag.
 7. Willempie

  Ravi Zacharias

  We hebben elkaar nodig. Dank God voor éénheid in verscheidenheid. Het was nooit de bedoeling dat we allemaal hetzelfde zouden worden maar wel dat we elkaar lief hebben en aanvaarden zoals we zijn. Daaraan, en alleen daaraan, is de Kerk, het lichaam van Jezus, te herkennen. Allen die Jezus liefhebben zijn familie van elkaar. In die familie is geen plaats voor concurrentie, jaloezie, haantjesgedrag, geldzucht, roddel, laster etc. etc. "Leiderschap is dienen, de minste zijn." Daarin onderscheidt de Kerk zich van de wereld.
 8. Willempie

  Ravi Zacharias

  Dit is een christen ding. Sommigen zullen het niet begrijpen.
 9. Willempie

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  En wat nu, als ik jou een extremist vind?
 10. Willempie

  Muziek topic

 11. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Goed hoor. Als je nog een zinnig argument weet te bedenken hoor ik dat graag.
 12. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Dat denk ik ook. Helaas! Volslagen onzin. Juist als je de massamedia volgt leef je in een bubbel. Je moet juist ook kennis nemen van "de oppositie" om een helderder beeld te krijgen. Als die oppositie wordt verbannen en belachelijk gemaakt hoor je eigenlijk, als normaal denkend mens, genoeg te weten. Dat gebeurde in de dertiger jaren van de vorige eeuw ook. Je kunt daarvan leren of het negeren.
 13. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Ik ga het nu heel hard stellen. Het is van de duivel, "de mensenmoordenaar van den beginne." Er is lang een "grijs" gebied geweest maar dat is nu voorbij. Het gaat nu óf voor de Schepper óf voor de misleider. Daar gaat ook Openbaring over. Johannes kreeg de hele geschiedenis van de mensheid en de voltooiing daarvan geopenbaard. De tijd van de oogst is aangebroken. Daarbij is sprake van tarwe en kaf, zoals Jezus ook al duidelijk heeft verteld. Het kaf wordt verbrand en de tarwe wordt afgescheiden, gemalen en tot brood verwerkt. Daarmee komt de tarwe tot zijn doel maar het gaat niet zonder pijn. Het einddoel overstijgt al ons lijden. De tegenstanders van God worden opgeruimd, volkomen terecht. God's oordeel is volkomen rechtvaardig. Corona of geen corona. Dat is bijzaak.
 14. Willempie

  Fototopic [Algemeen]

  Helemaal mee eens hoor. We gaan niet het slechte goed noemen en het goede slecht. Tegelijkertijd voel ik mij niet gemachtigd om andere zondaren terecht te wijzen. Dat recht heb ik al lang verspeeld. Als God wil dat ik iemand terecht wijs (en ik probeer steeds beter te luisteren naar zijn stem), zal ik dat doen, maar niet van harte. Veel liever bemoedig ik de mensen om mij heen en help ik ze voor zover ik kan. Maar we moeten zonde gewoon bij de naam blijven noemen, ook die van onszelf, en niet gaan relativeren. "Barmhartigheid roemt over het oordeel." Dus ook bij God. Maar wat slecht is blijft slecht en wat goed is blijft goed, de hele geschiedenis van de mensheid door en ook nu nog. Daar verandert niets aan. Wat er wel verandert is dat God een oordeel gaat vellen. Als je Jezus aanvaardt als God's vrijspraak ben je vrijgesproken. Indien je Jezus verwerpt blijf je onder God's oordeel.
 15. Willempie

  Fototopic [Algemeen]

  En zo zijn er nog veel andere zondes en volgens de Wet staan we allemaal schuldig. Maar als zondigen de norm wordt in de maatschappij, als principe of als symptoom, kun je in de geschiedenisboeken lezen waar dat steeds op uitdraait. Enfin, nog één keer dan, denk ik. De laatste en ernstigste crisis voordat het beest voorgoed wordt overwonnen en het rechtmatige koningschap wordt overgedragen aan de Mensenzoon. Nog even volhouden. Het gaat nu in razend tempo allemaal. Je ziet het scenario in Openbaring voor je ogen ontvouwen. Onze verlossing komt steeds dichterbij.
 16. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Je bezorgdheid wordt gewaardeerd. Ik weet namelijk uit ervaring dat ik vatbaar ben voor hersenspoeling en moet daar dus voortdurend tegen waken. Toch denk ik dat je het grootste gevaar loopt door met de massa mee te huppelen. Verder lees ik zoveel mogelijk (niet alleen de Bijbel hoewel die wel altijd bovenop ligt) en kijk ik geen televisie meer (dat helpt ook enorm). De dagelijkse krant heb ik opgezegd met de mededeling dat ik geïnteresseerd ben in objectief nieuws en dat de subjectieve opinies van journalisten mij in het geheel niet boeien. Eigenlijk bevestig je juist, zonder het te beseffen, wat ik bedoelde. Geeft niet. Misschien kun je er zelf niets aan doen.
 17. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Wat je nu nog niet ziet is dat het gewoon om hetzelfde gaat. Ik neem jou persoonlijk niets kwalijk (het is niet zo gemakkelijk hersenspoeling te herkennen als je denkt daar zelf immuun voor te zijn) maar ik zie grote overeenkomsten tussen de dertiger jaren van de vorige eeuw en wat er nu gaande is. En ook toen geloofden de mensen dat het allemaal wel los zou lopen. Waarschuwingen werden belachelijk gemaakt en/of niet geloofd. Tot het te laat was.
 18. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Orange man bad! Orange man bad! Orange man bad! Heil Hitler! Heil Hitler! Dat krijg je van indoctrinatie (lees hersenspoeling).
 19. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Als je niet zo vooringenomen was zou je kunnen weten dat er inmiddels al heel wat gerenommeerde wetenschappers zijn die de werking onderschrijven en dat er wereldwijd al honderden, zo niet duizenden, artsen zijn die hun patiënten met dit middel, in combinatie met zink en andere middelen, hebben (helpen) genezen. Als dit zo is, is het verbieden of verhinderen van deze medicatie niets minder dan moord.
 20. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Het wordt steeds gekker en doorzichtiger. Feike Sijbesma, als Coronagezant aangesteld door Hugo de Jonge, droeg in die rol bij aan de keus voor AstraZeneca als vaccinleverancier. AstraZeneca ontving honderden miljoenen euro’s van ons belastinggeld. En zijn broer is daar heel toevallig directeur van. 😏 Net als Ab Osterhaus, die heel toevallig 😏 aandeelhouder bleek te zijn van het bedrijf waar hij voor een vermogen aan (overigens ongebruikte) vaccins liet bestellen. Het is me wat met die mensen die wij allemaal klakkeloos dienen te geloven en te gehoorzamen. Ze voelen zich blijkbaar al zo machtig en onaantastbaar dat ze niet eens langer de schijn proberen op te houden integer te zijn. Maar maak je niet al te veel zorgen want over hun lot is al in de hemel besloten. Tenzij de zich nog bekeren natuurlijk maar die kans is m.i. niet groot. Nog een paar jaartjes. Het is allemaal maar korte termijnpolitiek. Hoe lang zijn de Nazi´s nu helemaal aan de macht geweest?Met hun overdadige schrans- en zuippartijen, te midden van gestolen kunstwerken in hun paleizen? En hoe liep het met ze af? Net zo gaat er afgerekend worden met alle mensen die de duivel dienen i.p.v. Jezus. Demologie contra theologie. Democratie verwordt tot demoncratie. Maar in Openbaring kunnen we precies lezen waar het op uitdraait en wie er gaat overwinnen. Een korte tijd nog. Volhouden!
 21. Willempie

  2de coronagolf op komst

  Maart: 63.163 testen – 12.714 positief (20,13%) April: 175.509 testen – 30.808 positief (17,55%) Mei: 124.195 testen – 6.626 positief (5,34%) Juni: 251.956 testen – 3.335 positief (1,32%) Juli: 348.142 testen – 2.861 positief (0,82%) Het is spotgoedkoop. Het patent is verlopen. Dit is m.i. dan ook één van de beste verklaringen voor het feit dat de meeste doden in verpleeg- en verzorgingstehuizen zijn gevallen, waar de bewoners als criminelen werden opgesloten.
 22. Willempie

  Hongerige magen

  Ik weet het ook allemaal niet maar ten gevolge van wat ik lees kom ik tot de voorzichtige conclusie dat er geen sprake is van overbevolking maar wel van verstedelijking en de schadelijke gevolgen van de groene revolutie (monocultuur en de kleine boertjes van hun grond verdrijven). Zelfs in Nederland, één van de dichtst bevolkde landen ter wereld, is nog ruimte te over. Je hoeft alleen maar even de Afsluitdijk over te rijden om dit zelf te kunnen zien. Om over Afrika maar helemaal niet te spreken. Er is ruimte zat en ruimschoots voldoende grond om voor iedereen voedsel te verbouwen. "Overbevolking" is niet het probleem waar deze wereld mee te maken heeft. Hebzucht is een veel groter probleem.
 23. Willempie

  Als je niet snapt wat antisemitisme is

  Heel geestig! Suez kanaal en straat van Tiran. Later meer.
 24. Willempie

  Als je niet snapt wat antisemitisme is

  En dit is nu juist het probleem. Het zijn de leiders die de twee-staten oplossing meerdere malen afwezen en niet de mensen die er wonen. Dat is niet waar. Israël heeft, na vredesonderhandelingen, grote stukken van het veroverd gebied weer afgestaan. Dit was inclusief de Gazastrook maar die wilde Egypte niet terug. Over de Golanhoogte zijn niet eens onderhandelingen mogelijk omdat Syrië officieel nog steeds in oorlog is met Israël. Dat is geen propaganda maar de keiharde realiteit, die door geen normaal mens ontkend wordt. Het ging trouwens niet over grondgebied maar over vrije doorgang van schepen van en naar Israël. Het voorstel van de Verenigde Naties voor een twee-statenoplossing werd door de Arabieren afgewezen. Het was dus inderdaad geen akkoord met de Arabische staten. Dit is inderdaad een enorm probleem. Hoe kun je zoiets oplossen? En ook dan klopt het niet met de waarheid. Want dat plaatje bestond ooit op papier maar is nooit de werkelijkheid geworden.
 25. Willempie

  De macht van begeerte

  Het enige dat ik hier nog over kwijt wil is dat hij heel veel politieke vijanden had en, nadat hij niet middels intimidatie en omkoping te stoppen bleek, uiteindelijk is vermoord, net zoals nog een aantal anderen in die tijd die een bedreiging vormden voor de toenmalige machtselite (the Democratic Party, die immers de segregatie in stand wilde houden). Er staat trouwens ook in het bovenstaande rapport dat er geen bewijzen waren maar slechts geruchten. Dan moet je je toch wel gaan afvragen, als normaal denkend mens, waar die geruchten dan wel vandaan kwamen. Je hoeft die in ieder geval niet klakkeloos voor waar aan te nemen. Dat valt onder laster, vooral ook omdat hij zich niet kon of kan verdedigen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid