Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  4157
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Willempie geplaatst

 1. Willempie

  Verwarring, escapisme en stigma

  Zelfs indien het schuldenprobleem wordt opgelost zijn we nog helemaal niet bij het echte probleem. Het schuldenprobleem is slechts één van de vele symptomen van een verziekt systeem.
 2. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Zeer ernstig inderdaad en de medische wetenschap staat hier vrijwel machteloos tegenover. Ik denk dat een liefdevolle kerkgemeenschap, waar je gewoon jezelf mag zijn, hier wel uitkomst kan bieden.
 3. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Er zijn twee soorten OPS. De andere heeft niets met oplosmiddelen van doen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwijkende_persoonlijkheidsstoornis
 4. Willempie

  Profeten extremisten?

  Ja, daar kan ik wel mee instemmen. Als iemand zich zelf uitgeeft voor profeet is er alle reden tot argwaan. Zelfs indien ik over profetische gaven zou beschikken zou ik mezelf nooit een profeet durven noemen. Dat valt wel mee. Ook dat valt wel mee. Je weet ondertussen vast wel dat ik absoluut niets heb met enge sektes, zoals het WTG, maar ik neem wel nog steeds profeten waar.
 5. Willempie

  Profeten extremisten?

  De Bijbel geeft daar een duidelijk antwoord op. Aan de vruchten herken je de boom. Als de profetieën niet letterlijk uitkomen heb je te maken met valse profeten. Maar profeten vertellen niet alleen maar wat er gaat gebeuren. Ze geven God's woord door. In de TeNaCH spreken profeten van God altijd tegen onrecht en de onherroepelijke gevolgen daarvan.
 6. Willempie

  The Family

  En ondertussen is Canada in een socialistische dictatuur aan het veranderen. Je hebt je focus verkeerd.
 7. Willempie

  The Family

  Volgens onze massamedia wel, ja. Die bepalen tegenwoordig voor ons wie we aardig moeten vinden en wie niet. Zeer onrustbarend, vooral als je kennis neemt van wie in de media investeren terwijl het waarachtig geen goede investering meer is.
 8. Willempie

  The Family

  Dat deed ik toch? Of was ik te subtiel? Dat mag. Er is volgens mij iets ernstigs mis met deze hele wereld. Zelf denk ik dat we heel erg moeten oppassen voor het zondebokmechanisme, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is namelijk niet zo dat alle problemen worden veroorzaakt door Trump of Poetin of zo. En zodra onze massamedia iemand heel erg zwart beginnen te maken word ik heel erg wantrouwend. Dat was namelijk niet het geval met Hitler, Mussolini, Stalin, Mao en Pot. Nog een verschilletje.
 9. Willempie

  The Family

  Sorry maar ik vind dit een beetje kinderachtig, net zoiets als het spelletje "zoek de verschillen". Want wat moet de conclusie dan zijn? Dat Trump net zo verdorven is als Hitler of dat Hitler zo slecht nog niet was? Het kan namelijk allebei en het is daarom nietszeggend en zinloos. Vandaar dat ik de opmerking maakte dat Hitler ook niet rookte en zo kan ik nog wel een paar overeenkomsten bedenken. Ik kan ook wel wat verschillen bedenken. Trump heeft geen snorretje. Even interessant en waardevol.
 10. Willempie

  The Family

  De vergelijking van Trump met Hitler gaat op alle punten mank en is ongepast. Het is ongefundeerde retoriek van zijn tegenstanders en meer niet. De tactiek is duidelijk en wordt al vele jaren toegepast.
 11. Willempie

  The Family

  En hij rookte ook niet.
 12. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Er is maar één manier om werkelijk vrij te worden en dat is om Jezus in ons hart toe te laten en Hem te gehoorzamen. Alleen dan worden we werkelijk mens en waarlijk vrij. De rest is niets anders dan illusionair.
 13. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  We hoeven niet onwetend te zijn. God heeft ons de Bijbel gegeven en die is uitermate duidelijk. God heeft ons geschapen met een vrije wil en we kunnen er voor kiezen Hem te gehoorzamen of niet. Die keuze heeft wel ernstige consequenties en die worden ons ook duidelijk in de Bijbel uitgelegd. We kunnen dat serieus nemen of niet maar onwetendheid is niet nodig en geen excuus. Onwetendheid komt vooral voort uit ongeïnteresseerdheid, hetgeen een ernstige zonde tegen de Schepper is. Voor wat betreft mensen schrik aanjagen beschouw ik dat meer als waarschuwen. Het zijn ernstige zaken waarover we het hebben en onze keuzes hebben ernstige gevolgen, voor onszelf maar ook voor de rest van de schepping. Het is dus ontzettend belangrijk het uiterst serieus te nemen en ons niet te laten misleiden en verblinden door de duivel.
 14. Willempie

  Muziek topic

  Bijzonder mooie uitvoering.
 15. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Vergeet de demonische invloeden niet. Zonder die serieus te nemen kunnen we er altijd over blijven denken en praten zonder er ooit iets van te begrijpen. Er is werkelijk niets menselijks aan mensenhaat en sadisme. Het is gewoon duivels, zoals Jezus ook onomwonden zei. De uitdrukking "addergebroed" mag sommigen zeer tegen de borst stuiten maar Hij spreekt gewoon de onverbloemde en harde waarheid. Als we God en/of mensen haten zijn we van de duivel. Punt.
 16. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Wel, ik ken het niet. Ik was al op mijn zestiende de deur uit en heb altijd gedaan wat ik zelf wilde. Haat en sadisme zijn rechtstreeks afkomstig van de duivel en zijn handlangers maar als je niet in die bovennatuurlijke wereld gelooft moet je er uiteraard andere oorzaken voor bedenken. Floris Bakels schrijft over zijn ervaringen in de concentratiekampen dat niet iedereen in God geloofde maar wel in de duivel en demonen. Je kon ze voortdurend aan het werk zien. Het heeft niets menselijks meer als je niet kunt stoppen met schoppen als je slachtoffer al lang is overleden, om maar eens iets te noemen. Dat zijn gewoon demonische manifestaties en daar is helemaal niets Freudiaans aan.
 17. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Dat mag je zelf uitleggen want het kwam van jou. ...zonder door te hebben dat zoiets te wijten kan zijn aan dat fenomeen ‘angst voor vrijheid’.
 18. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Het is geen angst voor vrijheid. Het is angst voor afkeuring, hoon, baanverlies, degradatie en erger.
 19. Willempie

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Ik heb het artikel in je bronvermelding met weerzin gelezen. Je begrijpt hieruit dat ik het met de schrijver van het artikel oneens ben. De zin "100.000.000 normale mensen zijn in de laatste vijftig jaar omgebracht door normale mensen" getuigt m.i. van een ernstig gebrek aan historische kennis en van een voor mij onbevattelijke naïviteit. Hitler, Stalin, Mao en Pot waren geen normale mensen. Het waren bezeten mensen. De mensen in Litouwen die het leuk vonden om Joden met koevoeten en stalen staven de hersenen in te slaan waren geen normale mensen maar bezetenen. De mensen die net deden of ze niet wisten wat er aan het gebeuren was kan ik nog wel als normaal zien. Angst is een slechte raadgever maar wel menselijk. De mensen die hun uiterste best deden om anderen te redden waren geen psychiatrische probleemgevallen maar gewoon normale mensen die hun angst overwonnen.
 20. Willempie

  Muziek topic

 21. Willempie

  Muziek topic

 22. Willempie

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Ik denk helemaal niet dat het gevaarlijk is om deze zaken aan de kaak te stellen. Het helpt alleen zo weinig. De dieven lachen erom en de slachtoffers kunnen weinig of niets aan de situatie veranderen. De enige oplossing is een verandering van hart en ook daarom is het zo belangrijk om het evangelie te blijven uitdragen, in woord en daad. Dieven kunnen van hart veranderen zodat ze ophouden met stelen en de bestolenen kunnen hun zorgen bij God brengen in plaats van in de slachtofferrol te blijven hangen. God helpt iedereen die zijn vertrouwen op Hem stelt i.p.v. op afgoden.
 23. Willempie

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Dat is wel hoe ik het begrijp, ja. Heeft ook alles te maken met goed rentmeesterschap. Anders is het pure afgoderij, om op het onderwerp van deze draad terug te komen. En die afgoderij is vooral in je eigen nadeel omdat afgoden je niet kunnen helpen als het erop aankomt. Ze kunnen zelfs verbrijzeld worden.
 24. Willempie

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Het is een waarschuwing om ons vertrouwen niet op aardse bezittingen te stellen.
 25. Willempie

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Voedsel, kleding en onderdak. Als je daaraan geen gebrek hebt behoor je al tot de rijke minderheid op deze wereld. Wat heb je eraan om een half miljoen aan bezittingen te hebben als je dood gaat? Maar het gaat natuurlijk niet alleen om jezelf. Het kan zeer pijnlijk zijn om met echte armoede geconfronteerd te worden, vooral als je gaat beseffen hoe de armen worden bestolen en verdrukt.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid