Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  4835
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Willempie geplaatst

 1. Willempie

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Je hebt geen idee wat extreme regimes zijn. De V.S. zijn gewoon democratisch.
 2. Willempie

  Muziek topic

  Ik dacht dat het om dezelfde persoon ging. Mijn fout. Komt door een boek dat ik onlangs weer eens gelezen heb, een roman waarin beide personen vereenzelvigd worden. Maar dat is speculatie. "Some scholars have equated this Simon Niger with Simon of Cyrene, who carried the cross of Christ (Longnecker, 416; Walaskay, 125; see Mk 15:21=Matt 27:32=Lk 23:26). John Stott reasons that Simon Niger was “just conceivably none other than Simon of Cyrene who carried the cross for Jesus and who must have become a believer, since his sons Alexander and Rufus were known to the Christian community” (Stott, 216)."
 3. Er bestaan landen waar geld in overvloed is maar bijna niets te koop. Zimbabwe, Angola, Venezuela. De hoeveelheid geld is dus niet het probleem. Het feit dat er bijna niets meer wordt geproduceerd is dat. Maar nogmaals: Dit is slechts één van de uiterlijke symptomen van een dieper liggend probleem. Jij bent door iets geobsedeerd waarvoor je gestudeerd hebt en waarover je heel veel hebt nagedacht. Je kunt niet van alle andere mensen verwachten dat ze jou in die obsessie volgen. Alhoewel je natuurlijk wel een belangrijk punt hebt. Maar zo zijn er nog zo ontzettend veel andere belangrijke punten.
 4. Het spijt me dat ik dit moet zeggen maar ook jij bent eigenlijk, blijkbaar zonder het te beseffen, alleen maar gericht op de buitenkant, en dan met name op het monetaire stelsel in deze wereld. Dat is het werkelijke probleem helemaal niet maar slechts één van de symptomen. Je dringt op de één of andere manier maar niet tot de kern door.
 5. Nee hoor. Lees je de Bijbel trouwens wel? Het is inderdaad tijd om wakker te worden maar niet om deze corrupte wereld te continueren. De verandering die nodig is komt niet van beneden maar van boven.
 6. Het is al veel te laat. Het gaat nu niet langer om de buitenkant van de dingen want die is bezig te exploderen. Het gaat nu om jou en om mij. Hiermee bedoel ik geenszins dat we egocentrisch moeten worden. Wat ik wel bedoel is dat het om onze ziel gaat en niet langer om deze wereld. Die is onherroepelijk aan haar einde. We krijgen nog een wereldregering die veel mensen de laatste hoop zal geven om de wereldproblemen op te lossen maar die zal helemaal funest blijken en dan is het tijd voor iets heel nieuws.
 7. En het gaat nog veel erger worden. Maar het duurt niet zo lang meer totdat we verlost worden. In de tussentijd schuilen bij je Maker. Dat is de enige rots waarop wij kunnen staan. Alles daaromheen is aan het instorten. De wereld redden is al onmogelijk. Het enige dat we nu nog kunnen is standhouden.
 8. Willempie

  Muziek topic

  Ik neem dit terug. Je bent onze moppersmurf. Iemand anders hier is de zeiksmurf. Wat ik je trouwens nog wilde vragen: Mag je nog vissen of mag dat ook niet meer?
 9. Abel staat voor de ziel, het innerlijk dus, en Kaïn voor de mens die alleen op de buitenkant gericht is en Abel daarom uit de weg wil hebben. Kaïn vindt Abel alleen maar lastig. Hij verstoort zijn denkwereld. Hij klopt niet. Hij is niet rond. Daarom moet hij weg, net zoals Jozef weg moet en Mozes eigenlijk niet geboren mag worden en Jezus natuurlijk al helemaal niet. Maar de Farao en Herodus kunnen een tijdje hun gang gaan, totdat de Schepper zegt: "Nu is het genoeg." Datzelfde geldt voor de toekomstige wereldleider waarover vooral Daniël en Johannes schreven. Uiteindelijk gaat het Woord van God over verlossing en hereniging. De geschiedenis van de mensheid is zeer dramatisch maar uiteindelijk gebeurt wat de Schepper wil en komt het dus goed.
 10. Ook bij Bijbelstudie kan men alleen de buitenkant ervan bestuderen i.p.v. het Woord van God. Men kan die bijvoorbeeld historisch bestuderen of letterkundig. Of leerkundig, in de zin van kerkdogma's die bepaalde instituten hanteren. Dat is allemaal buitenkant en leidt altijd tot verdeeldheid en agressie. Als je de Bijbel bestudeert als het Woord van God probeer je te ontdekken wat de bedoeling van de woorden is, niet voor vroeger maar voor altijd, dus ook voor nu. Uiteindelijk kun je dan gaan ontdekken dat die hele Bijbel gewoon in jouzelf aanwezig is, vanaf het scheppingsverhaal tot en met Openbaring. Je ontdekt jezelf dan in die verhalen. Je hebt bijvoorbeeld Abel in je maar ook Kaïn die Abel wil en kan doden, om maar een voorbeeld te noemen.
 11. Willempie

  Muziek topic

  Jij bent op dit forum gewoon onze zeiksmurf. Ik neem je dat trouwens geenszins kwalijk. Doe ik ook niet. Hij is trouwens overleden.
 12. Als we alleen naar het uiterlijke kijken zien we slechts een deel van de werkelijkheid. Alles heeft een buitenkant en een binnenkant. De binnenkant is de bron/kern en de buitenkant komt daaruit voort of is slechts een (tijdelijke) bescherming voor de kern. Als systeemdenken het doel wordt i.p.v. een hulpmiddel kan dat problemen veroorzaken. Want waar gaat het nu eigenlijk in werkelijkheid om? Wat is ons doel?
 13. Willempie

  Muziek topic

  Helemaal correct hoor. Zeiksmurf! Ik wilde gewoon een mooi liedje laten horen. Ik weet dat Bill Withers geen gospelartiest was en dat hij niet het evangelie verkondigde. Hij schreef en vertolkte gewoon mooie muziek.
 14. Willempie

  Muziek topic

  Maar Simon Niger moest Hem wel helpen zijn last te dragen... ...en voor de rest heb je natuurlijk gelijk. Maar eenzijdig gelijk want het ene sluit het andere niet uit. "Draagt elkanders lasten."
 15. Willempie

  Muziek topic

  We zijn inderdaad geen leunstoelen maar zelfs Mozes moest door mensen worden ondersteund. Staat gewoon in je Bijbel hoor. Nog zo'n prachtig nummer van Bill Withers:
 16. Willempie

  Muziek topic

  Ik weet natuurlijk dat God de eerste oorzaak is maar zonder hulp van mensen was ik er al lang niet meer geweest, en jij waarschijnlijk ook niet. Dan mag je God daarvoor danken. Zo af en toe mag ik van God ook weer iemand bijstaan, troosten, bemoedigen en praktisch helpen. Dan wil ik dat die persoon God dankbaar is en alle eer geeft. God is de eerste oorzaak maar Hij heeft ons echt niet geschapen om alleen te zijn. Dan zou er ook geen Kerk nodig zijn en zou onze aanwezigheid in deze wereld zelfs volstrekt nutteloos zijn. God gebruikt mensen. Maar dat weet je zelf ook wel. Je staat gewoon weer in de strijdmodus. Ik ga niet altijd happen hoor. Je zoek et maar uit. Trouwens: Zonder vader en moeder had je hier niet eens geweest.
 17. Willempie

  Muziek topic

  Nee, maar we kunnen toch ook niet zonder elkaar.
 18. Een democratisch verkozen regering is over het algemeen genomen minder slecht dan een dictatuur maar democratie heeft inderdaad ook zwakheden. Dat is bekend. Uiteindelijk holt democratie zichzelf uit en krijgen we weer een (Europese of mondiale) dictatuur van mensen die zichzelf hebben uitgekozen. Wat er nu allemaal gaande is zal dat proces wel enorm versnellen. Maar het is ons allemaal al van tevoren aangezegd. In de tussentijd mogen kinderen van God gewoon bij Hem schuilen en hoeven nergens bang voor te zijn. Uiteindelijk gebeurt er toch wat Hij wil, ondanks alle tegenstand.
 19. Willempie

  Muziek topic

  Vandaag overleden:
 20. Dit is humor. Mijn complimenten! Humor is bedoeld om ons leed te verzachten en dus zeer waardevol.
 21. Die zoektocht naar buitenaards leven begrijp ik helemaal niet. Het geheim van het leven ligt voor je voeten. Dat zie je niet en dan ga je het in de ruimte zoeken? En de zucht naar geld is de wortel van veel (of alle) kwaad, volgens het Boek. Op dit moment is er wel een gigantische "reset" gaande. Ik weet dat de Schepper alles in Zijn hand heeft. Zelfs indien dit alles resulteert in een wereldregering, want daar word nu al openlijk over gesproken, weten diegenen die de Bijbel lezen dat God nog steeds alles in Zijn hand heeft omdat alles al van tevoren is verteld. Er breken zware tijden aan, zwaarder dan deze wereld ooit gekend heeft. Dan moet je op een rots staan om niet omvergekegeld te worden. Er is maar één rots waarop wij kunnen staan. De rest om ons heen dondert in elkaar. Maar als je op die rots bouwt blijf je gewoon overeind. En, volkomen off-topic, ik heb het bruine vermoeden dat Obama weer terugkeert, via de Verenigde Naties. In dat geval zal hij het zijn waarover de Bijbel spreekt als de mens van zeer grote zonde van de eindtijd. Het is niet Trump. Die beschouw ik eerder als een weerhouder voordat de pleuris pas goed uitbreekt. Dit is dus slecht nieuws voor de god-haters maar goed nieuws voor diegenen die Hem liefhebben en Hem onvoorwaardelijk vertrouwen.
 22. Willempie

  Muziek topic

  Voor de Bruid:
 23. Willempie

  Genesis 2:17

  Dat zijn allemaal bijzaken. Zelfs Luther en Calvijn waren het niet eens over de juiste viering en/of betekenis van het avondmaal. Waar kun je je niet allemaal druk over maken!
 24. Willempie

  Genesis 2:17

  Ja, dat krijg je als je de Schepper bewust ongehoorzaam bent. Vooral als die Schepper zich al op een heel bijzondere wijze aan je heeft geopenbaard. Wie veel gegeven is heeft ook meer verantwoording af te leggen. Ik hoop dat je echt zo simpel bent als je je hier voordoet. Dan is jou niet veel gegeven en zal God je wel genadig zijn. Dat hoop ik oprecht.
 25. Willempie

  Genesis 2:17

  Argumenten???????????????
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid