Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  3126
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Willempie geplaatst

 1. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  We leven nu en niet 2000 jaar geleden. Er bestaan regels voor juist taalgebruik. De Nederlandse transliteratie voor de Jad is de J en niet de Y. Het mag lekker onbelangrijk lijken maar met die "onbelangrijke" dingen is de Babylonische spraakverwarring ontstaan. Slordig gebruik van taal valt in het begin niet zoveel op maar wat later veroorzaakt het slordige communicatie en onbegrip. Slordig taalgebruik veroorzaakt zelfs ook slordig denken want we denken in taal. Het is dus niet zo onbelangrijk als je lijkt te denken.
 2. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  En dat voor een JG! Heel veel! Eigenlijk zelfs alles. Wil ye dat we voortaan Yehovah's Getuigen gaan gebruiken i.p.v. Jehovah's Getuigen? Moeten we dan voortaan ook spreken over Yoden en Yudah? Ya?
 3. Willempie

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  Niet Yom maar Jom. Anders gaan we jullie voortaan Yehovah's Getuigen noemen. We zitten hier op een Nederlandstalig forum, niet op een Engelstalig. Ik hoop dat jij het wel begrijpt. Anderen hier blijkbaar niet. Taalpurist zijn wordt steeds moeilijker. Maar ik ben van mening dat het juiste gebruik van taal ontzettend belangrijk is, om genuanceerde communicatie mogelijk te houden.
 4. Willempie

  Duizend jarige vredesrijk

  Ik heb helaas al meer van dit soort figuren meegemaakt maar gelukkig nog niet zoveel.
 5. Willempie

  Duizend jarige vredesrijk

  Hierin geef ik je volkomen gelijk. Wat WdG hier op dit forum presteert is diep en diep treurig en een christen volkomen onwaardig. Indien hij dit bewust doet is hij niets anders dan een trol en indien hij zich van geen kwaad bewust is, is hij heel erg dom bezig. Naar een ander luisteren doet hij volgens mij al lang niet meer. Misschien kan hij het niet eens meer.
 6. Willempie

  Nashville-verklaring

  Nee. Nee. Nee. Dit offer staat niet alleen maar in een tijdslijn maar centraal in het universum van tijd, ruimte en materie. Het Lam van God is het eerste sterrenbeeld en is de hoeksteen van de hele schepping. Als je het kunt zien. Als je het zo ziet, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik jouw mening volkomen begrijp. Zelf zie ik het volkomen anders. Blijkbaar lees ik de Bijbel heel anders dan jij dat doet.
 7. Willempie

  Vraag n.a.v. topic "de Belofte"

  En dit illustreert maar weer eens hoe verwoestend de kerkdogma's (kunnen) zijn. Je herkent werkelijk alles aan de vruchten. Ik vraag me wel eens af of jij niet gewoon een trol bent die tot doel heeft zo veel mogelijk mensen tegen elkaar op te zetten en dit forum om zeep te helpen, met behulp van goedbedoelende maar naïeve christenen die op jouw gedram blijven reageren i.p.v. je gewoon in de (geestelijke) negeerstand te zetten. Het lukt je aardig, moet ik zeggen. Gefeliciteerd!
 8. Willempie

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Er is een tijd voor alles. Misschien kun je hier t.z.t. nog delen hoe God jullie huidige problemen heeft opgelost. Dat zou een mooi getuigenis zijn. Ik heb nog nooit meegemaakt dat Hij iemands vertrouwen beschaamd heeft. Je zou dan de eerste zijn. Maar dat gaat dus niet gebeuren. Ook jullie vertrouwen zal niet worden beschaamd.
 9. Willempie

  Barmhartigheid wil Ik en geen offers

  Gaitema, Het lijkt me dat dit forum jou geen goed doet. Soms ben ik het geneuzel hier allemaal ook een beetje zat en dan neem ik afstand. Wees sterk! Vertrouw op onze hemelse Vader, vooral als het erop aankomt. Vertrouwen is de grootste eer die we Hem kunnen geven. Het komt altijd in orde. Onze beproevingen dienen om ons geloof op te bouwen en ons sterk te maken. Ze maken ons ook meer geschikt om anderen bij te staan omdat we die dan beter begrijpen als ze het moeilijk hebben. Als je zelf nooit pijn hebt gekend kun je een ander met pijn ook niet begrijpen en bijstaan. Het ga je goed. Dank onder alles! Wees niet bevreesd want God heeft jullie meer lief dan jullie in staat zijn te beseffen. Wees niet bang voor de toekomst want God is daar al. En laat je boosheid varen, alsjeblieft. Als je boos bent op anderen, vergeef ze dan. Zelfs als je diep in je hart boos bent op God, omdat je niet begrijpt wat Hij doet, vertel Hem hem dan maar alles waarvan jij denkt dat het niet goed is. Dat vindt Hij helemaal niet erg. Dan kan Hij je helen en trainen voor Zijn Koninkrijk.
 10. Willempie

  Een VERGELIJKING

  Ye hebt bijna gelijk. Als ye nu op een Engelstalig forum zou zitten zou ye helemaal correct zijn. Maar ya... Ye zal het wel goed bedoelen.
 11. Willempie

  Geestig/Humor/grappig

 12. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Gaan we weer over op geheimtaal? Wil je niet dat ik het begrijp?
 13. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Doe ik. Elke dag en elk moment weer opnieuw. Ik ben er nog lang niet. Ik ga regelmatig op mijn bek en dan sta ik weer op om door te gaan.
 14. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  In ieder geval miljoenen. Maar het mogen er nog veel meer worden. De nood is groot.
 15. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Religie is inderdaad een probleem. Een vertrouwens- en liefdesrelatie met de Schepper is de oplossing.
 16. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Ja, daarom wat? Zodra het erop aankomt ga je je weer verschuilen. Je hoeft je niet te verschuilen, TTC. Je bent een waardevol mens en God heeft ook met jou een speciale bedoeling. Het is niet aan mij of anderen om over jou te oordelen maar je hebt geen enkele reden om je moeten te verschuilen. Je mag er gewoon zijn, hoe dan ook.
 17. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  De enige actie die ik kan ondernemen is zo goed als mogelijk luisteren naar de stem van de Heilige Geest in mij en daaraan gehoorzamen. In mijn geval vindt dat alles plaats binnen mijn directe omgeving. Ik jaag geen hogere dingen na dan die mij worden gegeven. Er zijn mensen die tot hogere zaken worden geroepen en die steun ik van harte. Als ik vragen mag: "Wat doe jij?", behalve een monetaire oplossing promoten waarvan je best wel weet dat die in het huidige wereldbestel nooit werkelijkheid zal worden? Wat doe jij, TTC? Ben je in ieder geval tot steun van de mensen om jou heen die jouw steun zo hard nodig hebben?
 18. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Ik ben, denk ik, niet degene die het moeilijk maakt. Ik heb geen politieke macht. Ik snap heel goed wat je bedoelt. Maar theoretische oplossingen voor de wereldproblemen kunnen alleen maar in de praktijk gebracht worden door integere politici. En die zijn helaas altijd in de minderheid. Het overgrote merendeel van de politici bestaat uit carrièrejagers. Dat is altijd al zo geweest en zal nooit veranderen. Een klein deel bestaat uit mensen die uit idealistische overwegingen een wereldregering nastreven. Onder leiding van wie of wat? Dat blijft onduidelijk. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het aantal psychopaten onder politici aanmerkelijk hoger is dan onder de rest van de bevolking. En dat is eigenlijk ook best wel logisch. Want welk normaal mens durft te beweren dat hij of zij de juiste persoon is om alle andere mensen te leiden? De politiek trekt altijd de verkeerde mensen aan. En revoluties blijken ook niet de oplossing te zijn want na elke revolutie wordt de leiding weer overgenomen door.......politici. Er bestaan dus best wel oplossingen maar die blijven theoretisch en worden niet uitgevoerd. Ik zie uit naar de heerschappij van een volkomen integere Koning die rechtvaardig is en een schild voor de armen en onderdrukten. En die komt. Tot dan is deze wereld gedoemd tot mislukken.
 19. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Een interessant onderwerp. De zucht naar geld(ingsdrang). Een alternatief voor vertrouwen op de Schepper? Een slecht alternatief natuurlijk want het doet alleen maar schade, aan jezelf en aan de rest van de schepping. Als je de Schepper niet meer vertrouwt zoek je naar alternatieven om daar je vertrouwen op te kunnen stellen. Maar er bestaan geen goede alternatieven!
 20. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  Dat is helemaal geen probleem. De zucht naar geld wel. Er is ruimte genoeg en (de mogelijkheid tot het produceren van) voedsel genoeg. Meer dan genoeg zelfs.
 21. Willempie

  Een VERGELIJKING

  Noem me een zeikerd maar het blijft me irriteren dat jullie de Engelse transliteratie Yeshua blijven gebruiken i.p.v. de Nederlandse Jeshua. Indien je de Grieks/Latijnse naam Jezus niet wilt gebruiken en liever zijn Hebreeuwse naam gebruikt, doe dat dan wel correct, alsjeblieft, om mij en mogelijk anderen niet langer te ergeren.
 22. Willempie

  Nashville-verklaring

  Ik moet weer aan het werk. Tot later en bedankt voor de reactie.
 23. Willempie

  Nashville-verklaring

  Huilruimtes in universiteiten. Is dit een voorbeeld? Ik zie dat je hoofdstroom media nog volkomen serieus neemt. Is Jordan Peterson voor jou trouwens ook iemand die doorslaat of neem je die wel serieus?
 24. Willempie

  De kennis van Eva of het gebrek daaraan

  En ze had ook gewoon kunnen luisteren naar Adam en die vertrouwen.
 25. Willempie

  Nashville-verklaring

  Het is tegen-wetenschappelijk om te leren dat er geen verschillen bestaan tussen mannelijk en vrouwelijk. Het is wel erg goed om te leren mensen die "anders" zijn te accepteren omdat alle mensen in wezen "anders" zijn. Ook ik ben "anders" en jij ook. Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Anders gezegd: Het is onjuist om mensen in groepen te verdelen maar juist om mensen als waardevolle individuen te zien. En jongens mogen gewoon mannelijk zijn en meisjes mogen gewoon vrouwelijk zijn. Die hoeven zich niet aan te passen aan de leer van extremistische activisten die alle mensen hetzelfde willen hebben. De jeugd dient geleerd te worden zichzelf en anderen te respecteren i.p.v. ze te onderwijzen dat ze gediscrimineerd worden door een onderdrukkend, patriarchisch (of christelijk) systeem. Nog anders gezegd: "Je bent niet zielig, onderdrukt en gediscrimineerd. Je bent gewoon een waardevol mens en je moet opstaan en niet blijven liggen. Je moet jezelf ontplooien en als je iets wilt bereiken in je leven zul je daar hard voor moeten werken. Het komt niet allemaal vanzelf. En je schiet er helemaal niets mee op om de schuld van jouw problemen bij anderen te zoeken". Begrijp je nu een beetje waar ik het over heb? Of nog steeds niet?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid