Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  10446
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

 • Rang
  CrediOrca

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

 • Religie
  Ietsisme

Recente profielbezoeken

3137 profielweergaven
 1. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Over welke fout tegen de logica gaat het precies?
 2. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Hier iets concreet voor je, je kan nu zelf laten zien of je bereid bent tot een volwassen debat over het inhoudelijke van het topic. Omdenken is een kwestie van moed en doorzetten, het is op deze manier dat je ook een aantal hardnekkige denkpatronen kan doorbreken en iets te zien krijgen dat je eerder niet zag of zelfs nog nooit bij hebt stilgestaan. Toegepast op onze economie wordt een dergelijke oefening zelfs overweldigend, met mogelijkerwijs het spontaan ontwikkelen van een aantal psychische ongemakken waarover men zegt dat ze onherstelbaar zijn. Dit is quasi letterlijk de omgekeerde wereld, door fouten tegen de logica te doorbreken voor jezelf een onherstelbare psychische stoornis ontwikkelen, niet wanneer we ons aanpassen aan een systeem waarin deze fouten als normaal geacht worden, zelfs in alle onwetendheid daarover.
 3. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Schizofrenie heeft te maken met het menselijke ontwikkelingspotentieel, het spirituele deel dat binnen een 'platland' omgeving niet (h)erkend wordt.
 4. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Ken iemand die burgerlijk ingenieur is die een psychose heeft gehad, te hard gestudeerd dan? En die geniale man van het Nash-evenwicht is schizofreen, over welk gedrag wil je het dan hebben?
 5. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Reclame voor psychoses? Alsof het een ziekte zou zijn?
 6. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Dank Sjako, dan kunnen we verder met waar het inhoudelijk om gaat, aan de hand van een stelling/exploot die iedereen zelfstandig kan onderzoeken op waarachtigheid. Over OPS-lijderschap en hoe dat zich kan ontwikkelen door gedegen onderzoek en introspectie. Omdenken is een kwestie van moed en doorzetten, het is op deze manier dat je ook een aantal hardnekkige denkpatronen kan doorbreken en iets te zien krijgen dat je eerder niet zag of zelfs nog nooit bij hebt stilgestaan. Toegepast op onze economie wordt een dergelijke oefening zelfs overweldigend, met mogelijkerwijs het spontaan ontwikkelen van een aantal psychische ongemakken waarover men zegt dat ze onherstelbaar zijn. Dit is quasi letterlijk de omgekeerde wereld, door fouten tegen de logica te doorbreken voor jezelf een onherstelbare psychische stoornis ontwikkelen, niet wanneer we ons aanpassen aan een systeem waarin deze fouten als normaal geacht worden, zelfs in alle onwetendheid daarover.
 7. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Je zal het maar meemaken, het is om angstig van te worden.
 8. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Johannes van het Kruis, jouw doel kennen we onderhand wel.
 9. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Zo start het, vervolgens ga je de tunnel in, wat voor velen misschien een minder prettige gedachte is.
 10. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Dan kunnen we verder met de destructie, het inhoudelijke debat voedend en stereotiep voor dat waar er nu net aandacht voor gevraagd wordt en ten behoeve van veel lotgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.
 11. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Ja, het is niet alleen een gezegde, het is een kwestie van doen tot het bittere einde, alwaar je zal vinden wat je al bent.
 12. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Begrijpen elkaar maar al te goed lieve Dolce Vita, soms dalen we terug tot niveaus om de klimmers een handje te helpen, dat ken je ook. Je begrijpt er maar weinig van, het proces is de weg.
 13. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Met de positieve desintegratie theorie van psychiater Dabrowski in het achterhoofd, wanneer we ons fysiek onttrekken of geestelijk ontworstelen uit de toxische omgeving (level 1) dan ontwikkelt zich misschien ook het idee betrokken te zijn in een complot, mogelijkerwijs zelfs als ‘des duivels’ gepercipieerd. Echter, wanneer we dit nuchter bekijken eerder normaal dan verbazingwekkend omdat het eigen is aan de specifieke speltheoretische configuratie van hoe we onze economie hebben ingericht. Maar hierin kunnen we ook verstrikt raken waardoor alternatieve spelvormen weinig tot geen aandacht krijgen en dan ook moeilijk tot ontwikkeling kunnen komen. En wie zich hier wel door laat leiden zal mogen vaststellen dat de kloof tussen wat is en wat mogelijk is steeds groter wordt, met inbegrip van het innerlijk opwekken van nare gevoelens als gevolg van het, in vergelijking, weinig ethische karakter van het traditionele zero-sumspel. En dan komt de pijnlijke paradox, voor wie zich goed voelt binnen het stereotiepe en cultureel diep ingeburgerde zero-sumspel is er ook helemaal niets aan de hand, met een spreektaal die voor anderen misschien ook als stigmatiserend en bedreigend ervaren kan worden. En zowat elk debat hierover leidt steevast tot chaos en tumult, een debat waarin een minderheid doorgaans geen schijn van kans heeft om vervolgens misschien een innerlijke gewetenslast te ontwikkelen die steeds ondraaglijker wordt.
 14. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Duidelijk. Bij overgave liggen die vruchten hier op aarde, wat we vandaag zaaien.
 15. TTC

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Als roepend in een woestijn waar zandkorrels strijden om een stukje strand, verblind door het stof. Wat betekent dat?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid