Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  15263
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

 • Rang
  CrediOrca

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

 • Religie
  Ietsisme

Recente profielbezoeken

3903 profielweergaven
 1. Net moeilijk gesprek gehad bij de dokter, ik blokkeerde helemaal, kreeg het woord euthanasie niet eens uitgesproken en de tranen sprongen in de ogen, de pijn diep, verwoestend. Tussendoor maar even bloed afgenomen, bloeddruk plots op 18, anders normaal. Hierna toch dat woord uitgesproken, heb gezegd dat stigma en niet eens jezelf meer mogen zijn dodelijk is, ondanks alle hoop en inzichten die ik uit een voortschrijdend onderzoek heb kunnen ventileren, maar het is allemaal nutteloos, alsof ik vergif ben, onbegrepen, afgewezen en telkens opnieuw geraakt in het diepste van m’n zelfbewustzijn, ondraaglijk, druppel per druppel. De procedure wordt nu opgestart, eerst zoeken naar een psychiater, ik zakte bijna door de grond bij het idee alleen al, alsof men dan plots wel gaat luisteren naar wat klanten inhoudelijk trachten te zeggen? Maar goed, de procedure is ingeleid, een mijlpaal.
 2. TTC

  Inspirerende quotes

  De zoeker is altijd het gezochte, dat is gekend.
 3. TTC

  Inspirerende quotes

  Een theoloog bestaat eigenlijk niet, het is een manifestatie van bewustzijn.
 4. Apart is het idee dat de mensheid voor een onmogelijke opdracht staat, als geld uit het niets komt en we dat geld ook nog moeten terugbetalen, aan wie zouden we het dan willen teruggeven? Het is quasi hetzelfde dan wanneer een aantal E-werkers aan GGZ-experten tracht uit te leggen dat we ook geld kunnen genereren uit de bestaande geldhoeveelheid, exact evenveel dan de schulden hoog zijn. Uitleggen vertaalt zich dan naar de onmogelijkheid om überhaupt nog GGZ-experten te vinden die E-werkers willen begrijpen maar wel doctoraten schrijven over stigma, pas nadat de proefkonijnen zijn opgelost in het niets. Geef toe, prettig is anders, maar je mag nog altijd folders vouwen, voel je niet verplicht, van harte.
 5. Een waan is een vaste en heel persoonlijke overtuiging die niet door anderen wordt gedeeld en waaraan wordt vastgehouden zonder voldoende grond, ondanks bewijzen van de onjuistheid ervan. Variaties zijn mogelijk, dat ondanks de bewijslast een meerderheid vasthoudt aan een overtuiging die slechts door een minderheid als een waan gezien wordt, vertaald als de waan van de dag die zich ontvouwt als de tirannie van de meerderheid.
 6. Als het op je eentje al tot de nodige verwarring kan leiden, hoe gaat het dan worden wanneer we dat in groep zouden doen? Kortom, GGZ-expertise is meer dan wenselijk wanneer we het over de aspiraties van de nieuwe GGZ willen hebben, tenzij E-werkers al bij aanvang zullen mogen besluiten dat er al geen consensus zou bestaan over wat derde orde veranderingen nu precies zijn.
 7. TTC

  Inspirerende quotes

  Als in elk atoom bewustzijn schuilt, dan lijkt het ook de potentie in zich te herbergen om in slaap te kunnen vallen.
 8. Biflatie biedt in monetaire zin sinds oudsher onbegrensde mogelijkheden, van waaruit mag blijken dat onze economie berust op beperkte rationaliteit die, wanneer dat lang genoeg volgehouden wordt, perverse effecten als normaal doet lijken. Herstel kan daarom ook een zeer woelig proces worden en veel GGZ-experten in verwarring brengen, omdat het op deze manier volstrekt onduidelijk wordt wat nu precies als stoornis gezien dient te worden, en wat onderdeel is van herstel. Voor E-werkers in de GGZ wordt het daarom nog moeilijker, wanneer blijkt dat GGZ-experten totaal geen notie blijken te hebben van diverse opties die in de vergetelheid zijn geraakt, maar op zich wel diverse stoornissen kan voeden wanneer deze kennis toegelaten wordt. Kortom, en dat is ook waarom een aantal in alle integriteit hulpvragen blijft stellen, ter preventie van nog veel meer chaotische verwarring en bijhorende averij. Kortom, het volledige spectrum beschouwend, een menselijk drama waarin het ongeloof en de emoties getart worden, gedreven door onwetendheid.
 9. TTC

  Inspirerende quotes

  Biflatie biedt in monetaire zin sinds oudsher onbegrensde mogelijkheden, van waaruit mag blijken dat onze economie berust op beperkte rationaliteit die, wanneer dat lang genoeg volgehouden wordt, perverse effecten als normaal doet lijken.
 10. TTC

  Inspirerende quotes

  Waarom zou je iedereen willen pijnigen, angst om te sterven?
 11. TTC

  Inspirerende quotes

  Voorbij aan zelfrealisatie is er verbondenheid, het is immers geen trofee voor het ego, dat zou absurd zijn.
 12. Je houdt het niet voor mogelijk, onwaarschijnlijk is het.
 13. TTC

  Inspirerende quotes

  Het vergt een grote mate van intelligentie en verbeeldingskracht om domheid te verzinnen, in het andere geval had het leven misschien geen zin gehad.
 14. In wat een aantal E-werkers kapitale denkfouten noemt, vinden ze een zeer verfijnd bipolair element dat veel experten lijkt te ontgaan, maar ook totaal de interesse niet geniet wanneer ze hierover in alle integriteit hulpvragen krijgen toegespeeld. Kortom, het wordt steeds eenvoudiger, wat niet per definitie wil zeggen prettiger om getuige van te zijn, omwille van wat komt, niet omwille van wat mogelijk is, twee verschillende dingen.
 15. Het leven is het voortschrijdende proces waarin we zoveel mogelijk labels trachten te verzamelen, om finaal niets meer durven te zeggen. Het is altijd al zo geweest, niets nieuws onder de zon.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid