Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  11030
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

 • Rang
  CrediOrca

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

 • Religie
  Ietsisme

Recente profielbezoeken

3251 profielweergaven
 1. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Bij dat begrip ‘mindfulness’ meen ik te mogen veronderstellen dat er iets ‘opgevuld’ wordt, dit kan volgens mij op verschillende manieren beschouwd worden. In duale zin bracht het me tot heel wat termen die ik in de handboeken van de GGZ kan terugvinden, waaronder met stip de elementen van beperkte- en/of begrensde rationaliteit zijn blijven hangen. Simpel gezegd wil dit zeggen dat wanneer diverse informatie ontbreekt de beoordeling van een gegeven situatie eerder onbewust berust op een stelsel van halve waarheden, niet ‘full’. Bijgevolg leidt ‘mindfulness’ ook tot meer bewustwording, met mogelijks neveneffecten die de perceptie geven dat het om een stoornis zou gaan. Vandaar de stelling, vandaag kunnen we bij de ziekenkas terecht voor onze nieuwste psychische kwelling, de omgekeerde wereld.
 2. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Het leven is als surfen op de verschillende bestaansgolven, het enige dat je misschien niet weet is dat ze er zijn. Maar soms, heel soms, kan een golf je ook dermate verrassen dat je toch even wat tijd nodig hebt om een en ander te bevatten, waarna je amper nog iemand vindt die enig geloof hecht aan je verhaal. Het is ook op deze manier dat we inzicht kunnen verwerven in wat Erich Fromm de angst voor vrijheid heeft genoemd, paradoxaal genoeg is het nu net dat inzicht dat angstig maakt, en onbegrepen door velen. Het zit in kleine dingen, dat ook. Het aantal planeten in het heelal is ongetwijfeld reusachtig groot. In onze Melkweg alleen al zijn er zo'n 100 miljard sterren. Een team astronomen heeft in januari 2012 berekend dat het merendeel van die sterren een planetenstelsel heeft. En er zijn miljarden melkwegstelsels... Dat wil dus zeggen dat het heelal bezaaid is met planeten. Miljarden miljarden planeten! En op minstens één van die planeten kampt men met een pensioenprobleem, er is niet genoeg geld, zeggen ze.
 3. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Het mag duidelijk zijn wat je doel is.
 4. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Denk je nu echter dat iedereen iedereen hier is blind?
 5. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Je kan het niet gek genoeg bedenken, hoe bijkomende informatie tot heel andere scenario’s kan leiden dan diegene die je gewend bent. Zo las ik nog niet zo lang geleden dat er in ons zonnestelsel minstens 10 miljard bewoonbare planeten zouden zijn, het zou dus goed kunnen dat het Global Migration Pact er weldra heel anders gaat uitzien. Alle gekheid op een stokje, er zijn echter nog scenario’s die dat Global Migration Pact er anders kunnen laten uitzien, als we onze economie hervormen en meer co-creatief zouden gaan denken. Vergeten we dan te denken of krijgen we niet genoeg informatie die ons inspireert?
 6. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Dat heeft niets met die schuldenberg te maken, hoe groot is die wereldwijd? Wat is de kost dan?
 7. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Aanslagplegers? We hadden het over het Jubeljaar of Heilige Jaren.
 8. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Is een grote oorlog nodig om alle mensen beter te maken en hen de fouten te doen inzien die ze hebben gemaakt?
 9. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Ik weet niet wat die vleselijke lusten nu te maken hebben met de techniciteit van een Jubeljaar, maar dat ga je wel kunnen uitleggen. Verzorg je, pijnlijk!
 10. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Het vreemde, zelfs mysterieuze, aan allerhande citaten is dat ze voor de ene betekenisloos zijn en voor de andere als een streling voor de ziel. Maar misschien dat die streling je ook kan achtervolgen voor de rest van je leven, in de zin van hoop en zingeving. Of vooruit duwen, al naargelang van hoe je dit beschouwen wil. Soms zijn citaten ook indringend dubbel waardoor twijfel je verlammen kan, zelfs je hart pijnlijk verscheurend. Maar hoe dan ook, ze zijn er wellicht ook niet zonder reden, voor wie het de interesse genieten kan.
 11. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Tiens, dan zou je morgen wellicht die Jubeljaren en Heilige Jaren effectief gaan toepassen, zoiets? Ik zal maar niet vragen waarom ze dat vergeten zijn, het zou immers nog een paar eeuwen kunnen duren.
 12. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Als we het idee van een paradigmashift ernstig nemen dan zal de interesse misschien heel wat minder worden, soms lijkend dat het leven niet anders is dan een overweldigende aaneenschakeling van paradigmashifts. O leven, zelfs als snap ik er maar bitter weinig van, wat ben je toch een wonder om te mogen leren kennen, in hoop, liefde en vertrouwen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid