Spring naar bijdragen

TTC

Members
  • Aantal bijdragen

    25.533
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over TTC

  • Rang
    Credible Leviathan

Contact Methods

  • Website URL
    https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

  • Religie
    Ietsisme

Recente profielbezoeken

14.407 profielweergaven
  1. Voor de opdracht van deze week is het vrij eenvoudig om een variatie van 2 tot 60 te noteren, sterk afhankelijk van de omgevingsfactoren.
  2. Moderne wetenschap heeft verschillende kenmerken, die min of meer gelden in uiteenlopende vakgebieden. Wetenschap wil onder meer aspecten van de ervaren werkelijkheid op een systematische en gedegen wijze onderzoeken en proberen te begrijpen. Daarmee kan men de werkelijkheid zoals de natuur soms beheersen en soms verschijnselen voorspellen.
  3. Wiskundige puzzels zijn puzzels die zijdelings of rechtstreeks verband houden met wiskunde. Professor Schuh noemde het zuivere puzzels in tegenstelling tot puzzels die zoals kruiswoordpuzzels aan een bepaalde taal gebonden zijn en/of waarvan de oplossing op toeval of raden berust. Een magisch vierkant of tovervierkant is een vierkant schema waarin getallen zodanig zijn ingevuld dat de kolommen, de rijen en de beide diagonalen alle dezelfde som opleveren. Deze som wordt de magische constante of het karakteristieke getal genoemd.
  4. In de futurologie is een technologische singulariteit een toekomstig breekpunt wanneer de technologische vooruitgang zo snel gaat dat mensen met hun tegenwoordige intelligentie de resulterende maatschappij niet meer kunnen begrijpen. Die verandering zou in gang worden gezet door de eerste kunstmatige intelligenties of posthumans die zichzelf in hoog tempo blijven verbeteren. Deze singulariteit is genoemd naar analogie met het astronomisch punt in de ruimte-tijd waar de natuurwetten hun geldigheid verliezen.
  5. De kaart is niet de weg, dat klopt.
  6. Ja, we kunnen ze netjes ordenen, en dan een topic openen over korte, lange, brede en/of smalle wegen.
  7. Zelden mals zijn de oefeningen die we doorheen allerhande workshops voor de kiezen krijgen, zelfs pincet en fluweelzachte handschoentjes genoodzakend om er enigszins enige helderheid in te kunnen scheppen.
  8. Een cascade is een waterval die bestaat uit een trapsgewijze opeenvolging van kleine watervallen. De term cascade wordt ook wel gebruikt voor een reeks van opeenvolgende verschijnselen.
  9. Het keuzeaxioma is een enigszins controversieel axioma uit de verzamelingenleer, dat in 1904 werd geformuleerd door Ernst Zermelo. Het keuzeaxioma zegt dat het, gegeven een oneindige verzameling van verzamelingen, altijd mogelijk is om uit elk van deze verzamelingen precies één element te kiezen, ook al is er geen keuzeregel gedefinieerd die bepaalt welk element uit ieder van deze verzamelingen gekozen moet worden.
  10. Scholen die zich registreren als MOS-school profileren zich als scholen die een duurzame leer- en leefomgeving creëren. MOS is een netoverschrijdend programma, dit wil zeggen dat de scholen van alle onderwijsnetten beroep kunnen doen op ondersteuning door MOS.
  11. In Authentic Movement word je uitgenodigd om deze directe belichaamde ervaring in te gaan en zo toegang te krijgen tot je innerlijke wijsheid. De herkenning en de erkenning van deze gedeelde ervaringen is diep verbindend. Jung zijn concept van Actieve Verbeelding ligt mee aan de basis van Authentic Movement.
  12. Een keuze is het resultaat van een cognitief proces, waarbij de merites van meerdere keuzemogelijkheden tegen elkaar worden afgewogen. Een keuze resulteert in de selectie van een van de meerdere keuzemogelijkheden. Tijdens het selectieproces kunnen zich ook nieuwe keuzemogelijkheden aandienen.
  13. Een proportionele, integrerende en differentiërende regelaar of PID-regelaar is een modulerende regeling in regelkringen waarmee terugkoppeling wordt gegeven om een proces naar de instelwaarde te brengen.
  14. Fuzzy logic kan gezien worden als een uitbreiding van de booleaanse logica.
  15. Of er ook al een hier en nu bestond voorafgaand aan dat er zuurstof was dat ons in staat stelt om te ademen, is nog een ander paar mouwtjes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid