Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  6621
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Recente profielbezoeken

1559 profielweergaven
 1. TTC

  Reis van de Held, Jezus.

  Volgens deze vertaling wel, volgens een andere dan weer niet. Maar het is inmiddels wel duidelijk.
 2. TTC

  Reis van de Held, Jezus.

  Mooie verwijzing naar dat elixir, prachtig.
 3. TTC

  Reis van de Held, Jezus.

  Wie de reis durft maken komt vaak tot ontnuchterende ontdekkingen, alsof we leven in een grote leugen die op zich in alle talen ontkend wordt. De getuigenissen zijn legio, het resultaat een wereld in crisis om redenen die bijna te absurd zijn om er nog woorden aan te verspillen. En toch staat alles in de Bijbel.
 4. Kunnen ook dit topic misschien beter sluiten.
 5. We hebben inmiddels voldoende studiemateriaal en bewijslast verzameld, ondanks amper geloofwaardig blijkt het toch waar te zijn.
 6. Richtingsverandering van een beweging, deeltjes of straling, door een krachtcomponent loodrecht op de bewegingsrichting (deflectie). Het implementeren op zich is eenvoudig, dat is een louter technische aangelegenheid. Je zal dan enkel nog rekening dienen te houden met de antagonisten die er alles aan zullen doen om om dit tegen te werken. Zo moeilijk is het dus allemaal niet, de paus zegt het nu ook.
 7. Wil je weer een debat over dat Jubeljaar misschien? Hebben we eerder al eens gehad, het was leerzaam.
 8. Aan wie stel je die vraag, aan de paus?
 9. Zoals we hier al meermaals besproken hebben, net zoals in het veel pogingen ondermijnd werd. Paus Franciscus veroordeelt in strenge bewoordingen – en niet voor de eerste keer – de huidige economische constellatie in de wereld. Die wereld heeft géén lessen getrokken uit de financiële crisis die 10 jaar geleden begon. Er bestond nochtans de mogelijkheid om een meer rechtvaardige economie op te bouwen, maar “we” lieten die kans aan ons voorbij gaan. In plaats daarvan zijn egoïsme, roofzucht, speculatie, kortzichtigheid en oppervlakkigheidweer helemaal terug, aldus het hoofd van het Vaticaan. Eerder dit jaar waarschuwde de Paus nog voor een Derde Wereldoorlog door de nucleaire dreiging. Niet geheel onterecht overigens als we naar Israel en Iran kijken. (bron) In de bijbel staan ook de antwoorden maar dat blijken maar weinigen te begrijpen. Met deze premisse kan/mag het debat starten, waarachtig of niet?
 10. TTC

  Reis van de Held, Jezus.

  Het loopt weer een beetje de spuitgaten uit, even terug in herinnering brengen waar dit topic over gaat.
 11. TTC

  Reis van de Held, Jezus.

  Nee, we zijn altijd onderdeel van het Goddelijk maar als fictief personage kunnen we dat vergeten, het lijkt er dan op dat we het kunnen worden. Jezus heeft nooit anders gezegd.
 12. Uiteraard niet, de vraag was of al die onzin ook kan leiden tot iets zinnigs in de vorm van meer samenhorigheid en vrede op aarde. Niet ergens in een hemel die wel/niet bestaat maar hier op aarde zoals je naar verwees, iets pragmatisch dus. Maar ik begrijp nu beter dat die vrede ook niet jouw interesse geniet, dat maakt het uiteindelijk wel veel realistischer gezien de menselijke geschiedenis.
 13. Dan zou je die vrede toch weer naar de toekomst willen schuiven? Of is dat doel simpelweg niet realiseerbaar?
 14. Vind de dagelijkse praktijk fascinerend, het is bijna alsof je zegt dat al die verschillende strekkingen ooit tot het idee gaan komen om samen te werken. Geloof je dat zelf ook?
×