Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  12714
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht


Waarderingsactiviteit

 1. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Het is niet alleen een hartverscheurende keuze, misschien word je ook gewoon een schietschijf wanneer je tijdens je herstelonderzoek een aantal anomalieën ontdekt en deze spontaan aanbiedt aan de GGZ. Op dat moment zal je je twee handen mogen kussen dat je terecht komt bij een gelijkgestemde, om ervaringen te delen over het leven als schietschijf, wat troostend en helend kan werken door de simpele bewustwording dat je toch niet alleen bent.
  Je zou het al eens kunnen proberen op kleinschalig niveau, het wordt dan snel duidelijk dat de situatie nog velen malen erger is dan je aanvankelijk misschien vermoedde. Heel misschien word je dan zelfs OPS-lijder, zelfs wanneer daar geen jota van begrepen wordt. 
 2. Like
  TTC reageerde op Kaasjeskruid in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Niet zien omdat het hun oplossing niet is...
 3. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Hoe bedoel je, had je dan al niet veel meer kunnen zien? 
 4. Like
  TTC reageerde op Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Daarom hebben nepchristenen zo’n hekel aan yoga.  En mindfulness.  Het is exact de geesteshouding, die Jezus leerde, en waarvan het moderne christendom zo ver is afgeweken.  Vanaf 4 minuut 50 uitgelegd.   En in 6 minuut 50, Vader Zoon Heilige Geest. 7 minuut 40, in den beginne was de gedachte (of het bewustzijn) en de gedachte was bij God en de gedachte was God.  En dat is precies wat de yogi - net als de katholieke monnik - doet, en de minfullnesbeoefenaar. Het bewustzijn tot rust brengen en afstemmen op God. In plaats van je gedachten af te stemmen op haat en alles wat negatief is.
   
   
 5. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Het belang van meditatie, contemplatie, aandacht of hoe ook benoemd, ik kom er nu pas achter dat ik dat vroeger gewoon spontaan deed maar nooit echt bewust van was, zij het binnen het bedrijfsleven waar het enkel om de knikkers ging. Eigenlijk doe ik nog steeds hetzelfde, het enige verschil is dat ik voor gek verklaard ben, omdat ik heb nagedacht over wat ik vroeger deed.
 6. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  In de psychologie wordt een onderscheid gemaakt tussen platland en de meerlagige bewustzijnsontplooiing, enkel in platland worden mensen onthoofd. 
 7. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Weer wat nieuws, vipassana is een vorm van inzichtsmeditatie, een eenvoudige praktische remedie voor universele problemen. Deze meditatie is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren van negativiteit en onzuiverheden als woede, haat, hebzucht en angst. Naarmate de invloed hiervan zwakker wordt, komen positieve eigenschappen zoals wijsheid, liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid vanzelf tot ontwikkeling. En ik die dacht er vanaf te komen met biflatie, het element van de omgekeerde effectiviteit is me dan ook niet onbekend, het is in deze wereld als de spreekwoordelijke stok in het hoenderhok, zij het echter wel het resultaat van mindfulness, herstelonderzoek of meditatie. Wees toch maar bedachtzaam met al die verschillende technieken, achteraf gezien.
 8. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Kortom, het idee dat er ergens een andere wereld moet bestaan, is finaal verbluffend eenvoudig om te begrijpen. Maar zoek dat nu zelf maar uit, we konden niet meer gedaan hebben dan de GGZ om hulp verzoeken tot nader onderzoek. De voorspelbaarheid van de reacties laat ons niet meer toe om hier nog langer de kop van jut te spelen, zelfs niet als ervaringswerker in de GGZ.
 9. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Goh, je houdt het amper voor mogelijk, had de GGZ zelf niet al lang over die systeemfouten kunnen beginnen misschien? Of gaan ze dan beginnen over samsara om vervolgens te verklaren dat God zich heeft vergist door optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen in het leven te roepen? Maar het is allemaal ok hoor, succes met de mindgames aldaar, het zal in de onwetendheid gelegen zijn, geen verwijt. 
  Beslist eens doen, dan begrijp je misschien waar we het hier over hebben. Waarom begon je dan te twijfelen?
 10. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Had God een mailtje gestuurd met de vraag hoe we de wachtlijsten kunnen verkorten, weer een lijstje bij.
  Theodicee van het omniversum Theodicee van de vrij wil Theodicee van de duivel Theodicee van de erfzonde Theodicee van het offer Theodicee van de compassie Theodicee van de compassie met het kwaad Theodicee van de mystieke weg Theodicee van de pedagogie Theodicee van de vergelding Theodicee van de apathie Denk dat we het zelf mogen oplossen, een gok.
  Hebben het Vlaams Blok voorgesteld om de General Problem Solver van Herbert Simon te gebruiken, sindsdien zijn ze de weg kwijt, niets meer van gehoord. 
  Ik denk dat de GGZ zich soms vergist maar ook niet goed weet waarom, doorwinterde OPS-lijders hebben vaak de neiging om niets meer te zeggen omdat ze zich ten diepste bewust zijn wat ze nog zouden willen zeggen, maar niet zo goed weten hoe omdat het een beetje schokkend kan zijn. Daarom dat ze alsmaar smeken om hulp van de GGZ, niet om met een karrevracht aan labels terug te keren maar om menselijk behandeld te worden, in milde overreding en bittere ernst, bedachtzaam.
 11. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  We kunnen niets doen, dat is geweten. Laat ons lekker genieten van de zoemende bijen, zo krijgen we op z'n minst nog een beetje het idee dat het leven ook mooi kan zijn, weg van alle andere beesten. 
  Interessant wat je aanreikt, heb je dit allemaal bestudeerd? Een heel complex, zo lijkt me. 
  1 het getalsmatige
  2 het ruimtelijke
  3 het kinetische
  4 het fysische
  5 het biotische
  6 het psychische
  7 het analytische
  8 het historische
  9 het talige
  10 het sociale
  11 het economische
  12 het esthetische
  13 het juridische
  14 het ethische
  15 het pistische
 12. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Niets en niemand zijn zowat de meest interessante begrippen die ik m’n leven ben tegengekomen, vooral omdat er niet zinnigs over gezegd kan worden maar toch zoveel betekenis hebben. En het zijn zelfs geen begrippen, anders had ik het misschien kunnen begrijpen. Ergo, niets helpt, vooral om ons te ontdoen van een aantal ketenen en bijhorende overtuigingen die logischerwijs in stand gehouden worden door de manier hoe we daarover denken. Het lijkt mysterieus maar toch is het de eenvoud zelve. Straks in mensentaal, kinderlijk speels.
 13. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Voor het rollenspel was het nog niet geheel duidelijk waarom een aantal alsmaar deed alsof ze het nooit begrepen, dit werd pas duidelijk na een gedegen herstelonderzoek maar daar bleef het dan ook bij. Sindsdien is ervaringskennis nog nooit zo succesvol geweest, als bliksems bij heldere hemel werd immers rijkelijk gestrooid met derde orde impulsen, alsof het al in orde was.
 14. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Wat eenvoud vermag, in het hermetisme, dat afkomstig blijkt van het syncretisme, wordt de mens beschouwd als dronken en slaperig, want zijn zintuigen binden hem aan de materiële wereld en benemen zo het zicht op het goede. Hiertegenover, of misschien zelfs net omwille van, staat de donkere nacht van de ziel die als tweeledig gezien wordt, het zuiveren van de zintuigen en het zuiveren van de geest. Hoe deze processen ten individuele titel doorlopen worden is wellicht heel divers maar in dynamisch opzicht vertelt het ons heel wat, dit is werkelijk ontnuchterend. Het correlaat met diverse stoornissen mag hier frappant genoemd worden, de vraag stelt zich echter wel hoe we dit nu op een pragmatische manier kunnen aantonen. Is dit überhaupt mogelijk op een manier dat iedereen het ook eenvoudig kan begrijpen? Het antwoord hierop is voorspelbaar, net zoals wellicht de reacties van verbazing en verwondering, hoop doet leven.
 15. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Leuke vraag eigenlijk, wat gebeurt er precies met je wanneer het collectieve onbewuste zich op vreemde manieren aan je opdringt, is dat een ervaring om vrolijk van te worden? En wat als je hier verder over doordenkt en op een pragmatische manier expressie aan geeft? Kunnen we op basis daarvan het OPS-lijderschap inhoudelijk beter gaan begrijpen? Ik zal een antwoord vanuit m’n persoonlijke beleving proberen mee te geven, toegang krijgen tot het collectief onbewuste is de ergste nachtmerrie die je je kan voorstellen omwille van het haast onwaarschijnlijke contrast met het verborgen potentieel dat tijdloos voor het grijpen ligt maar niet altijd gezien wordt. En dat, dat is het ware leven van OPS-lijders, kristalhelder zien wat mogelijk is, voorbij aan geld, macht en bezitsdrang, de rehabilitatie van onze planeet door de herinnering aan wie en wat we zijn, en altijd al waren, mensen in verbondenheid, als de waarachtige expressie van onvoorwaardelijke liefde. Wees toch maar voorzichtig lieve mensen, herstel en psychische kwetsbaarheid is niet zomaar wat, net zoals het menselijke lijden elke dag in je vezels voelen geen pretje is, omkeren onmogelijk. En toch blijf ik een bescheiden en weloverwogen hulpvraagje voor de GGZ hebben, zouden jullie die vreedzame vraag ook eens willen horen? Iets over eenvoud misschien?
 16. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Moest je het begrepen hebben dan zou je heel andere dingen schrijven, zo eenvoudig is het. In het andere geval kunnen we ook niet zeggen dat interferentie de grootste last vormt voor psychisch kwetsbare mensen, het is logica van het innerlijke kind dat zichzelf hervonden heeft. Heb je daar nu echt een doctoraat voor nodig of gewoon logisch boerenverstand? 
  Stel je dat voor, dat straks al mijn lieve lotgenoten, ervaringswerkers in de GGZ, als een sprinkhanenplaag de wereld bevruchten met hun liefdevolle aandacht zodat alles terug begint te groeien. Ja, meestal is het pas achteraf dat ik me vragen stel bij wat ik spontaan, alsof uit het niets oprijzend, geschreven heb. Net zoals ik dan weer op zoek kan gaan naar het verband met wat anderen al eens geschreven hebben, alsof het tijdloos zou zijn, eindeloos kan het doorgaan. But never mind, ieder z’n weg, feeling good as long progression passes by.  
 17. Like
  TTC ontving een reactie van Fundamenteel in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Er loopt een engeltje naast je, weten we al lang. 
 18. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Volgens mij begrijp je echt niet wat we zeggen, we hebben een studie gemaakt over de GGZ waardoor we weten waarom ze ons niet begrijpen. Het is eigenlijk een beetje absurd, we gebruiken echter wel het studiewerk van de GGZ om dat te verklaren. Maar omdat je misschien denkt dat we niets doen, momenteel loopt er een pilootproject met een GGZ-expert die daartoe bereid was. Zo gaat het nu eenmaal, als mensen bereid zijn tot open dialoog, wat niet gemakkelijk is in deze wereld.  
 19. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Het grootste probleem van mensen met een psychische kwetsbaarheid is interferentie, het is een lukrake stelling die me tot diepgaander beschouwing heeft geïnspireerd. Als ervaringswerker in de GGZ kan ik de stelling enkel bijtreden, niet op basis van theorie maar vanuit m’n persoonlijke beleving. Dat advies loslaten komt hiermee dan ook tot leven, soms lijkend alsof we innerlijk quasi letterlijk kunnen verhuizen naar een andere wereld, bizar?
  Denk echt dat we chinees spreken, lees je nooit eens iets ten gronde? 
 20. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  We zullen het straks wat mysterieuzer maken om de mythes te eren, het is wachten op de hand van Jupiter om uit te leggen wat anomalieën zijn. In mensentaal wordt dit verhaal totaal anders, het wordt dan bibberen en beven om niet voor gek verklaard te worden. 
 21. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Perfect binnen de context, prachtig is het. Daarom, het is niet omdat je telkens aan je propaganda begint dat het niet gezien wordt, dat zou helemaal absurd worden. 
  Mijn valse en ware zelf lijken nogal eens in conflict te leven met elkaar, als dat voor iedereen zo geldt dan wordt het wellicht een megalomaan feest wanneer we daarin een consensus zouden vinden. Zo zegt m’n hart telkens om gewoon dat feest voor te bereiden, m’n verstand dat het onmogelijk is, impasse troef.
 22. Like
  TTC reageerde op Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Wat dacht je van mindfulness? Kiezen voor de God die Jezus Vader noemde in plaats van voor de antropomorfe rancuneuze hatelijke moordzuchtige Jaweh?  En dat met heel uw hart, ziel, verstand en kracht.  Uzelf en andere mensen helpen bewust worden voor de liefde in plaats van tegen de haat.
  Einstein zei  immers hetzelfde als Jezus.
 23. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Het is bijzonder om zien hoe het doorzien of oplossen van een aantal anomalieën zo’n impact kan hebben, dit kan best in een veilige omgeving met professionele begeleiding omwille van de emoties die het ook kan losmaken. Maar dat is een fase, wat woelig kan zijn en net daarom dit proces mogelijks in negatieve zin beïnvloeden, wat maar al te vaak averechts werkt. Op deze manier raken we misschien verstrikt in dit proces om vervolgens nooit te weten te komen wat nu de uitkomst had kunnen zijn, als een gemiste kans.
 24. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Over welk systeem heb je het eigenlijk, denk dat ik in een ander systeem zit. Je zei het laatst nog nochtans, van paradigma veranderen. 
 25. Like
  TTC ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
  Het universum waar we in leven onderdeel uitmaakt van een gigantische hoeveelheid werelden. Sommige zijn vrijwel identiek aan de onze, terwijl andere heel anders zijn. Al deze universa bestaan echt en hebben vastomlijnde eigenschappen. Alle kwantumfenomenen komen voort uit de universele kracht van afstoting tussen ‘nabijgelegen’ werelden.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid