Spring naar bijdragen

Desid

Members
 • Aantal bijdragen

  1306
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Desid

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

1278 profielweergaven
 1. Desid

  Satan is Lucifer

  Omdat lucifer een naam is voor de morgenster, en vertaling van fosforos. Christus is als de morgenster. Dat is toch simpel? Net zoals de Romeinen, christen of niet christen, het woord voor zon gebruikten, sol. En sommigen bedoelden daarmee ook de god Sol, maar niet iedereen die sol zei bedoelde de god.
 2. Desid

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Grotendeels flauwekul. Dat is, ten eerste, een vals dilemma. Ten tweede zijn er zat boeken in de Bijbel die in de loop van de tijd flink herschreven zijn. De Bijbel die wij kennen is vrijwel hetzelfde als hoe de geschriften van de bijbel eruitzagen rond 150 na Christus.
 3. Desid

  Satan is Lucifer

  Dat is een slecht advies. Historisch gezien een uiterst belabberd boek. Dat is geen link met het christendom. Hoe kom je erbij. Christenen hebben die tempel in de 4e eeuw afgebroken. Toen waren ze er ook toe in staat.
 4. Desid

  Satan is Lucifer

  Nee, fosforos/lucifer is een benaming voor Afrodite/Venus. Op zichzelf betekent fosforos/lucifer gewoon lichtbrenger of morgenster. Met Venus is die er dus alleen omdat de morgenster toevallig de planeet Venus is. We weten helemaal niet of dat al een herkenbare heilige plek van christenen was toen. En Golgoto lag bij een steengroeve, superhandig als je een tempel wilt bouwen.
 5. Desid

  Satan is Lucifer

  Tempel van Venus was in 2e eeuw dus die keizer wist wellicht niets van christenen. Ook opzet om Christus aan Venus te linken is geen bewijs voor. Al in het Grieks is Phosphoros een naam voor de planeet Venus / Aphrodite.
 6. Desid

  Vurige slangen, een koperen slang en engelen

  1. De hele taalstructuur heeft niet van dit soort verbanden. Het zijn een paar toevalstreffers. 2. In de tijd toen de bijbel geschreven werd, was deze benadering nog niet bekend. Sterker nog, het toekennen van getallen aan de letters op de manier zoals je deed is overgenomen van de Grieken.
 7. Desid

  Vurige slangen, een koperen slang en engelen

  Tuurlijk.. haha zo kun je alles wel aantonen.
 8. Desid

  Satan is Lucifer

  Welke bijbel bedoel je? 'Ze'? Niet alle Romeinen zijn hetzelfde. Zeker, net als het anderen vrij staat dat wel te doen. Hoe kom je er nou weer bij dat men Christus aan Venus linkte? Doe ff normaal.
 9. Desid

  Satan is Lucifer

  Je haalt van alles door elkaar. De inquisitie is bijv iets uit de late middeleeuwen. Maar goed, het blijkt maar weer hoe moeilijk het is een standpunt te veranderen, zelfs als men toegeeft dat er geen poot is om op te staan. Welnu, als de Grieken dat met fosforos doen, dan de Romeinen met lucifer. Niets mis mee. Het is pas veel later dat Lucifer vrijwel exclusief met Satan in verbinding wordt gebracht.
 10. Desid

  Satan is Lucifer

  Ben je het met me eens dat het normaal is dat christenen de fosforos uit 2Pt. 2:29 aanbidden?
 11. Desid

  Vurige slangen, een koperen slang en engelen

  Dat vind jij. Maar jij kán niets anders vinden zonder je geloof te verliezen. (Het gaat te ver voeren hier een discussie over Daniël te beginnen, maar ik sta open voor een nieuw topic.) Gewoon een kwestie van niet meer claimen dan er staat. Nee hoor, er zijn talloze profetieën bekend die achteraf worden gedaan. Neem bijvoorbeeld de dichtwerken van Vergilius.
 12. Desid

  Satan is Lucifer

  Nee hoor, dat is niet waar. Sommige latere kerkvaders vonden dat, maar lang niet alle. Dat is geen argument, maar een gebrek aan ontwikkeling.
 13. Desid

  Satan is Lucifer

  Ah, wat je dus in feite zegt, is dat je mening tegen de gegevens van de Bijbel ingaat, maar dat je toch gelijk hebt... op basis van wat? Onderbuikgevoelens?
 14. Desid

  Vurige slangen, een koperen slang en engelen

  1. Nee, want volgens de wetenschap gaat het t/m de Seleuciden. Dus het wetenschappelijk standpunt is coherent. 2. De verwijzing in Ezechiël kan prima verklaard worden. Ezechiël hoeft helemaal niet naar het boek Daniël te verwijzen, en Daniël zelf heeft wellicht wel bestaan. 3. De wetenschap erkent zeker het bestaan van profetie, en dat weten ze doordat er vele profetieën zijn die niet zijn uitgekomen. Dus het fenomeen profetie bestaat. Het is beslist niet zo dat profetieën altijd ná de tijd waarover geprofeteerd wordt gedateerd worden.
 15. Desid

  Satan is Lucifer

  In het Grieks staat fosforos, slimmerik. Dat is gewoon het equivalent van lucifer. En als je dus de Vulgaat in het Nederlands zou vertalen, zou je ook vertalen met morgenster, net als vanuit het Grieks. Het blijft dus gewoon staan: fosforos = lucifer = morgenster. En als je daar iets tegen hebt, heb je dus iets tegen de Bijbel zelf. Pilletje al ingenomen vanochtend?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid