Spring naar bijdragen

HJW

Members
 • Aantal bijdragen

  2337
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over HJW

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

1651 profielweergaven
 1. HJW

  Modbreak @ Desid, betreffende WTG

  Ik schrijf niets voor. Ik constateer slechts dat ze hun eigen woorden, waar ze constant op hameren, niet waar maken: wij volgen de bijbel, wij geloven zoals de eerste christenen geloofden. En dat blijkt dan dus niet te kloppen. Ik stel er uitdrukkelijk bij dat ze wat mij betreft niet hoeven te vertrekken. Ik schrijf ze dus niets voor. Ik geef wel aan wat de bijbel leert en hoe de christenen het werkelijk in de eerste eeuw deden. En constateer dan een verschil met hun werkwijze en de constatering is dan terecht dat zij de bijbel niet volgen als ze die niet uitkomt. En dat heeft grote gevolgen voor de geloofwaardigheid. En er moet een reden zijn waarom ze afwijken. Als ik dan kijk hoe Sjako regelmatig schermt met de geweldige hoeveelheid uren die JG’s aan prediken besteden, dan constateer ik dat dat blijkbaar heel erg belangrijk is. En dan is de stap niet groot om te veronderstellen dat het maken van predikingsurem belangrijker is dan het volgen van de bijbel, Natuurlijk is er de mogelijkheid dat ik mij vergis, dus gaf ik ook de ruimte om mijn gedachten te weerleggen. Daarop kwam geen inhoudelijke reactie. De ervaring op dit forum leert dat als Sjako iets denkt te kunnen onderbouwen, dat hij dan wel degelijk met een inhoudelijke reactie komt, eventueel met bijbehorende teksten. Daarover kun je dan in discussie. De ervaring leert ook dat Sjako gaat ontwijken danwel naar de vragensteller gaat wijzen als hij inhoudelijk geen argument heeft. Dan komt hij met “strikvragen” of “drogreden” of iets dergelijks. En dat laatste is hier weer eens het geval. Zo kun je behoorlijk goed afleiden of je al dan niet iets zegt wat feitelijk waar is, maar wat Sjako niet uitkomt. Dus tja..... ik denk nog meer dan eerder dat Sjako de bijbel niet volgt als het hem niet past, en dat het maken van predilkingsuren inderdaad belangrijker is. En dat mag toch gewoon geconstateerd worden ? Dat dat zijn geloofwaardigheid behoorlijk aantast is vervelend voor hem, maar niet meer dan een logische consequentie. Dat hij daarmee van dit forum zou moeten vertrekken om zodoende WEL de bijbel te volgen, is niet waartoe ik oproep.
 2. HJW

  De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah

  Dat er later allerlei theorieën zijn bedacht weet ik wel. Vraag was of jij kunt aantonen dat dit is wat de eerste christenen geloofden. Het is niet netjes een tekst heel anders weer te geven dan wat er staat. Geeft aan dat de kennis niet bij jullie te vinden is. En wie zijn degenen dan ? PS de 144.000 geeft gewoon aan dat het om het gehele volk Israël gaat. Dan past het ook het beste in de gehele lijn van de bijbel.
 3. HJW

  De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah

  Hier zegt hij iets over de geliefden in Rome. Er waren meer christenen, ook buiten Rome. Daarover heeft hij het niet. Dus de christenen uit Jeruzalem vallen er niet onder. En de christenen in Colosse niet, en van andere plekken ook niet. Alleen de christenen uit Rome. Je kunt hieruit dus nooit afleiden dat alle eerste christenen onder de 144.000 zullen vallen en dat de christenen dat ook geloofden. Je pakt nu een tekst die niet gelinkt is aan een aantal en linkt die dan maar met 144.000. Heb je bronnen uit de eerste eeuw die aangeven dat de eerste christenen die link net zoals jij maakten ? Zo kun je overal een verhaal achter krijgen.
 4. HJW

  Modbreak @ Desid, betreffende WTG

  En de gebruikelijke techniek....... Maar de vraag waarom je de bijbel terzijde legt en je eigen gang gaat, die vraag kun je (als zovele andere vragen) nu mooi aan de kant schuiven. De gebruikelijke techniek.....
 5. HJW

  Modbreak @ Desid, betreffende WTG

  Het is één van de meerdere punten waaruit blijkt dat deze JG’s zich niet aan de bijbel houden. Ze hoeven van mij niet weg, maar hun geloofwaardigheid ligt natuurlijk wel aan gruzelementen. De bijbelse opdracht wordt bewust terzijde geschoven. Ik kan geen andere conclusie trekken (maar misschien kunnen de heren mij van iets anders overtuigen) dat het schrijven van predikingsuren toch belangrijker is dan het volgen van de bijbel.
 6. HJW

  De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah

  Het is geen inzicht, het is een visie. Hoe weet jij dat de eerste christenen al toebehoorden tot die 144k ? En hoe kan het dan dat het inzicht pas in de jaren 30 van de vorige eeuw kwam ? Dat gaat niet samen. Heb je daar een bron voor dat zij zo over zichzelf dachten ?
 7. HJW

  Modbreak @ Desid, betreffende WTG

  Ik zeg nou juist dat de toonzetting wel anders had gemogen. En als over de katholieke kerk gaat, geldt wat mij betreft hetzelfde. Gelijke monniken, gelijke kappen. Verdoezelen van kindermisbruik is walgelijk, waar het ook gebeurt. De hoge pief van de RKK die in Australië is veroordeeld, is terecht veroordeeld. Zo zou het dan ook moeten zijn met ouderlingen in de JG indien zij dingen verzwegen hebben. Daarnaast zou ik niemand die historische waarschijnlijkheden zoekt doorverwijzen naar de JG site. Het is wel bewezen dat de JG niet aan waarheidsvinding doen, maar alleen selectief dat accepteren wat hun visie ondersteunt.
 8. HJW

  Modbreak @ Desid, betreffende WTG

  Waarschuwingspunt gaat te ver. Toonzetting had wel anders gemogen, maat inhoudelijk heeft Desid uiteraard wel een punt.
 9. Dat dacht ik al, maar wilde toch mogelijke misverstanden voorkomen.
 10. Oke, de zin waarin dat staat over de mislukking is op twee manieren uitlegbaar. Ik gaf het boek aan, ter nuancering van het boek van Keller. Niet als anti-bijbel.
 11. Ik ken de kritiek op het boek. De kritiek is wel opvallend omdat aan de ene kant hij het een betrouwbaar boek noemt, om het even later als mislukking weg te zetten. Mijn echte punt was: je kunt wel een boek noemen die de bijbel 99,99999% gelijk geeft, maar dat is een eenzijdige blik. Verbreed je blik dan ook eens met een boek dat een andere benadering heeft. Het ligt allemaal genuanceerd.
 12. Dan zou je het boek "de bijbel als mythe"van Israel Finkelstein eens moeten lezen. Is van heel wat recentere datum en dan blijft er van die 99,99999% niet zo heel veel meer over.
 13. HJW

  Religieus horizontalisme

  Ik zou zeggen: leef ernaar. Haal eerst de drogredenen en je ad hominems argumenten uit je eigen verhaal. En nogmaals: inhoudelijk hebben we best raakvlakken. Daar zit het niet in.
 14. HJW

  Religieus horizontalisme

  En we zijn weer terug bij de eerste verdedigingslinie: alles is een drogreden. Iemand anders voor een "idioot" uitmaken is een ad hominems argument. En dan scherm je er zelf mee. Volgens Q-lite: focus on your own imperfections. Maar dat is toch te lastig, blijkbaar. Q-lite: Rather than finding fault with how others behave or appear, you should be more concerned with your own actions So you can see from people’s actions if they are following a good path, you should not concern yourself with how they appear to you or how your feelings are towards different people. hearing his words and acting on them, not just admiring Him and his words or praising them. In fact the saying says that if you don’t act on them your whole discipleship becomes a failure.
 15. HJW

  Religieus horizontalisme

  Je eerste zin......daar denk ik anders over, maar dat weet je inmiddels wel. En de houding van Zendeling op dit forum is niet in lijn met jouw gedachten uit je eerste zin. Blijkbaar wil Zendeling hogerop komen, want hij neemt iedereen de maat en stelt zichzelf daarboven. En dan ook nog je eigen verheven woorden niet naleven. Dat zou toch moeten leiden tot enige bescheidenheid en nuance. Ik neem slechts de maat van degenen die anderen de maat nemen en dan blijkt dat er geen reden is om jezelf meer verheven te achten dan een ander. En daarnaast neem ik mijzelf vrij constant de maat. Gelijke monniken, gelijke kappen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid