Spring naar bijdragen

Mullog

Members
 • Aantal bijdragen

  2965
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Mullog

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mullog

  Profeten extremisten?

  Dat waren geen wereldmachten. Voor hun werelddeel wel. Overigens negeren al die voorspellingen bijvoorbeeld ook maar even het rijk van Dzjengis Khan, wat in de wereldgeschiedenis het grootste rijk is geweest. Op dit moment, maar het is hard aan het veranderen (als de feitelijke economische macht al niet bij China ligt). maar praktisch betekent dat toch dat het geen gezag heeft en daarmee niet aan de beschrijving voldoet? Nee, ik probeer te begrijpen wat jullie schrijven en vraag naar zaken waarvan ik denk dat die niet in lijn zijn met wat jullie vinden dat er voorspeld is. Lariekoek. De islam is maar door één man gecreëerd, Mohammed, en dat was alles behalve een RK. Zelfs geen christen.
 2. Mullog

  Profeten extremisten?

  De Volkenbond is niet de Amerikanen. De VN ook niet. @antoon heeft het over de Amerikanen. Maar als ik het zo lees zit hij er ernstig naast met zijn Amerikanen. Natuurlijk waren die er wel, Maya's, Azteken, Sioux, Delaware en hoe ze zich ook allemaal mochten noemen of door ons genoemd worden. Ze waren er allemaal al. Volgens mij heeft de Volkerenbond nooit enige macht van betekenis kunnen uitoefenen. En de VN heeft zeker zijn nut in internationale politiek maar ook daarvan durf ik te beweren dat het geen organisatie is die in de praktijk veel macht uit kan oefenen. De veiligheidsraad is een krachteloos lichaam waarbij resoluties met regelmaat worden geveto'd door een permanent lid of worden genegeerd door de partijen waarop het betrekking heeft. Ik kan de beelden die jullie schetsen niet echt rijmen met de werkelijkheid. En als dit nu eens China wordt? Of misschien de EU. Welke bevoegdheden? En zo kunnen we overal wel betekenis in leggen. Waarom heeft men het niet over de macht van de Islam net zijn oliestaten? Toch ook geen onberekende factor en nog wel op de drempel van waar het zich allemaal afspeelt? Is dat dan misschien China?
 3. Mullog

  Profeten extremisten?

  Dat snap ik. Copy/paste. De NBV heb ik overgetypt :-( Waar staat in openbaringen dat de Amerikanen op het toneel gaan verschijnen?
 4. Mullog

  Profeten extremisten?

  Het enige wat je weet is dat ze buiten de tempel zijn. Als jij mij kunt aanwijzen waar staat dat ze nog steeds op het plateau lopen, dan hoor ik dat graag. Verder is het volstrekt irrelevant op zich nog steeds op het plateau lopen of niet. En wanneer heb je de tempel verlaten? Als je van de trappen van het gebouw gelopen bent of als je je buiten de muren hebt begeven? Dat staat in de Statenvertaling. De NBV vertaling die ik gebruikt heb is modern Nederlands en voor mij begrijpelijker. Bijvoorbeeld, als je de zin "Hier zal niet een steen op den anderen steen gelaten worden, die niet afgebroken zal worden" goed leest is dat in modern Nederlands een vreemde zin. Wat is het onderwerp van "die niet afgebroken zal worden"? Bedankt.
 5. Mullog

  Profeten extremisten?

  Ik wil graag weten waar jij natie tegen natie vandaan haalt. Volgens mij wordt dit nergens gezegd.
 6. Mullog

  Profeten extremisten?

  De tekst van Mattheus 24 luidt: Jezus loopt niet in de tempel. Ze zijn buiten de tempel en kijken terug op het complex. Jezus zegt dat geen enkele steen op de ander zal blijven. Als hij had gezegd "geen steen zal op de andere blijven" was er denk ik geen probleem geweest. Dan kan die uitspraak opgevat worden als de vernietiging van de tempel, met hier en daar een stukje ruïne dat achter blijft. Door de toevoeging van "enkele" wordt het heel specifiek en expliciet gemaakt en klopt het niet meer.
 7. Mullog

  Profeten extremisten?

  Geen verstand van bouwkunde, schat ik zo in.
 8. Mullog

  Profeten extremisten?

  Jezus zal toch nooit natie tegen natie gezegd hebben? Het hele begrip natie bestond toen nog niet. Maar ik kom er toch niet uit. Wat heeft het voor zin dat Daniel een eindtijd beschrijft die 2.500 jaar na de profetie uit gaat komen? Er is geen enkele van zijn toehoorders dan nog in leven. Als mij voorspeld wordt dat in het jaar 2150 de wereld vergaat, wat heb ik daar dan aan? Ik ga dat niet halen. Op de keper beschouwd heeft een voorspelling alleen nut als degene die hem hoort er wat mee kan. Voorspellingen ver in de toekomst, je hebt er niks aan... Hogere, onbegrijpelijke uitlegkunde (het tijdelijke is eeuwig😵). Zelfs de voorspelling dat van de tempel geen steen op de andere zal blijven (Mattheus 24:2) klopt niet. De klaagmuur staat er nog steeds.
 9. Mullog

  Abortus

  Ik heb geprobeerd het onderzoek van "Abortion and Women’s Health" van Gregory Pike te vinden, maar het is onvindbaar. Dus als je mij kunt helpen, dan hou ik mij aanbevolen. Ik wil er op wijzen dat de site waar dit vandaan komt en die een link geeft naar het originele artikel (dat er niet meer is) beiden anti-abortus sites zijn. Dat is niet erg maar het kleurt de berichtgeving. Verder kwam ik op mijn zoektocht ook nog wat andere wetenswaardigheden tegen, die het vermelden waar lijken in relatie tot het onderwerp van dit topic: Schatting: 125.000 vrouwen overlijden aan een illegale abortus. Dan kun je wel eenvoudig zeggen dat ze dan maar geen abortus hadden moeten ondergaan, maar ik durf wel te stellen dat die vrouwen die voor abortus blijven kiezen omdat ze zullen blijven vinden dat ze door de omstandigheden daartoe gedwongen worden. Ongeacht wat de christenen hier in hun makkelijke stoel ervan zullen vinden. Daarnaast gaf onderstaande studie het tegenovergestelde beeld van het onderzoek van Gregory Pike, Study: Women's health worsened over 5 years after being denied an abortion en er zijn wel meer onderzoeken die geen of een ander verband aangeven dan dat van Pike. Daarom zou ik zijn onderzoek ook graag willen zien.
 10. Mullog

  Profeten extremisten?

  Het siert je dat je dit toegeeft. Ik ben verder niet geïnteresseerd in deze voorspelling. Waar ik naar op zoek ben is een profetie die mensen die naast de profeet stonden op het moment dat deze de profetie uitsprak ook daadwerkelijk begrepen wat er zou gaan gebeuren en wanneer dat dan zou zijn. Bijvoorbeeld, de komeet van Halley is in 2061 weer te zien. Dat is een voorspelling die iedereen hier op het forum begrijpt en waar niet iemand in 2062 een of andere draai aan hoeft te geven. Ik denk dat je met oorlogen doden bedoelt (schrijffoutje). Tijdens de honderdjarige oorlog is de bevolking van West-Europa gedecimeerd door deze oorlog en de pestepidemieën die rondwaarden. Ik denk dat die tijd veel angstwekkender was dan de huidige tijd en dat "groot zwaard, grote oorlogen" veel meer van toepassing was. Het duurde tot 1600 voor dat het bevolkingspeil in Europa weer op hetzelfde niveau was als rond 1300. Wereldwijd zijn er naar schatting 75 tot 100 miljoen dodelijke slachtoffers gevallen door de pest. Een ongeëvenaard aantal (bron). Ik vind het altijd iets lachwekkends hebben als mensen nu overal tekenen in zien zonder het historische besef te hebben van dat het allemaal ooit veel erger is geweest. En wat zou zijn belangt daar in kunnen zijn, zowel van God als van Satan? Wat voor pret heeft Satan als hij een kleinzielige grap uit haalt door Russell een foute voorspelling te laten doen? Wat voor lol heeft God erin om dat allemaal te laten gebeuren? Is dat het niveau van het grote strijdtoneel? Het degradeert Satan en God tot karakters als Statler and Waldorf in de Muppetshow. Je kunt dat toch niet serieus nemen.
 11. Mullog

  Profeten extremisten?

  Beperkt God zich dan alleen tot dit universum (als er meer zouden zijn)?
 12. Mullog

  Profeten extremisten?

  Als het christelijk is om in die specifieke profetie te geloven dan is het natuurlijk ook christelijk om in een multiversum te geloven waar dit alles wel heeft plaatsgevonden.
 13. Mullog

  Profeten extremisten?

  Dit is geen antwoord op mijn vraag. Ik vraag niet wat iemand in 1988 dacht dat het had moeten zijn maar hoe iemand in 1864 kon weten wat het zou worden. Gezien de discussie die wij eerder gevoerd hebben, is er hier in de berekening toch een gat van 20 waar wij van mening over verschillen. Als ik het goed heb (en dat heb ik ) dan haalt dat de hele profetie onderuit. Voor de geïnteresseerde meelezers, het gaat over onderstaande eerdere discussie Mogelijk. Maar wat gezoek op het internet leverde deze site (1914 : Failed JW Prophecy) op die dieper op het onderwerp in gaat. Wat in dit toch doorwrocht artikel duidelijk wordt is dat het WTG hier aan geschiedvervalsing doet. Naast het ontkennen of negeren van fouten in de voorspelling wordt dat ook nog eens op een hele subtiele manier gedaan (waarvoor chapeau, want ik vind dat oprecht briljant! 👍) Men verandert de betekenis! (uit 1914 : Failed JW Prophecy) Waar het einde van de tijden der heidenen voor 1914 betekende dat de regeringen omver werden geworpen betekent het na 1914 dat Jezus begon is aan zijn regeerperiode in de hemel. En dat betekent ook gelijk het einde van onze discussie, tenzij je natuurlijk een ander en wel goed voorbeeld hebt. Mijn vraag was of iemand in 1864 de profetie letterlijk zou kunnen begrijpen en zou weten wat er in 1914 zou gaan gebeuren. Dat is onmogelijk. De WTG hebben, noodgedwongen, de inhoud van de profetie aangepast en daarmee impliciet toegegeven dat deze in de tijd dat hij gedaan was onbegrijpelijk was. Daarmee voldoet deze niet aan mijn criterium. Bedankt voor de tijd die je er in hebt gestoken.
 14. Mullog

  The Family

  Ik denk dat je hier een inschattingsfout maakt. Trump is druk bezig de wereld te destabiliseren. Door het opzeggen van de overeenkomst met Iran, de handelsoorlogen die hij start is, de wapenverkopen aan Saoedi Arabië, het ter discussie stellen van de NAVO, het terugtrekken van de USA uit allerlei politiek instabiele gebieden die daardoor nog instabieler worden en de legitimatie die hij bijvoorbeeld aan het regime in Noord Korea geeft en nog veel meer. Misschien is Trump zelf te dom om op een knop te drukken maar hij geeft de rest van de wereld (en ook zijn eigen haviken, zoals Bolton) meer dan genoeg mogelijkheden om excuses te verzinnen voor het drukken op knoppen waar beter niet op gedrukt wordt.
 15. Mullog

  Profeten extremisten?

  Door wie was dat op basis van welke argumenten toen voorzien. Hoe specifiek is dat opgeschreven in 1864? Is het jaartal toen genoemd, misschien zelfs de maand en de dag? Ik ben oprecht nieuwsgierig.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid