Spring naar bijdragen

Mullog

Members
 • Aantal bijdragen

  3452
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Mullog

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mullog

  2de coronagolf op komst

  En nu? Wim Voermans is blijkbaar tegen. Is nu onze democratie naar de knoppen, onze vrijheid voorbij?
 2. Mullog

  Donald Trump versus The New World Order

  Zou ik graag zien dat je dat aantoont. Zo zou ik graag mijn mening over Trump bijstellen. Maar ik heb nog geen lijstje met wat hij nu goed gedaan heeft gezien.
 3. Mullog

  Onze vrijheid

  Hoeveel vroeger? En maak je geen illusies https://www.nu.nl/economie/3657958/uitbuiting-arbeiders-a2-tunnel-houdt-aan.html https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/08/dwangarbeid-bij-nederlands-bedrijf-a2754385 https://nos.nl/artikel/2340600-tienduizenden-uitgebuit-als-moderne-slaven-in-textielfabrieken-leicester.html https://www.somo.nl/nl/arbeidsomstandigheden-polen-in-nederland-nog-steeds-slecht/ https://www.tubantia.nl/binnenland/uitbuiting-buitenlandse-arbeiders-aangepakt~a9a37ef7/?referrer=https://www.bing.com/ https://joop.bnnvara.nl/nieuws/arbeidsinspectie-doet-inval-wegens-uitbuiting-oosteuropese-arbeiders https://nos.nl/artikel/2114013-veel-polen-worden-nog-steeds-uitgebuit-in-nederland.html https://globalinfo.nl/Achtergrond/is-de-aanpak-van-uitbuiting-in-de-tuinbouw-effectief Dit lijstje met als zoekopdracht "uitbuiting arbeiders" waarbij ik alleen binnen Europa en dan vooral Nederland gekeken heb. Buiten Europa is het helemaal een drama. En wat gaat dat oplossen? Dat iedereen alleen nog maar zichzelf de schuld kan geven van zijn eigen misère? En hoe ga je die dan inzetten. Hier in Nederland is weleens een poging gedaan mensen enthousiast te maken voor werk dat vooral door Oost-Europeanen gedaan wordt. Daar komt dus geen mens op af. Ze kijken wel uit. Nog even los van hoe duur alles gaat worden. Ik vind het prima, maar ik zie de voedselrellen al voor mij. Het klinkt goed "Zodat we terug op eigen mensen inzetten...". Maar ik denk dat veel van die mensen zich niet willen laten terug inzetten op het werk wat naar bijvoorbeeld China is uitgezet. Onze landen zijn nog nooit zo welvarend geweest als nu. Daar heeft iedereen van meegeprofiteerd, ook de armste onder ons. Je kunt het niet eens zijn met hoe het helemaal verdeeld is maar je kunt niet zeggen dat wij er niet rijk van zijn geworden?
 4. Mullog

  Wat is waarheid?

  Je verschuift het probleem. Ten eerste, wat is realiteit? En ten tweede wat is de juiste weerspiegeling? Ten derde, wat is het menselijk bewustzijn? Dat zijn begrippen die net zo lastig te bepalen zijn als wat waarheid is.
 5. Mullog

  Onze vrijheid

  Tsja, dat was vroeger...
 6. Mullog

  Onze vrijheid

  Onder welke steen kom jij vandaan? Je hebt werkelijk geen enkel historisch besef van de strijd die de arbeidersbeweging heeft moeten leveren om de rechten te krijgen die door de verwende nesten van nu te grabbel worden gegooid omdat de arbeidsmarkt een tijdje meezit. Je moet eens kijken hoe hard het straks gaat me de komende recessie als bedrijven failliet gaan of inkrimpen. Tijdens het toppunt van de vorige crisis waren 400 sollicitaties op een of andere flutfunctie normaal. In Nederland meer dan 600.000 werkelozen toen. In Amerika mogelijk een kwart van de beroepsbevolking zonder werk. En jij denkt dat de verhoudingen dan nog normaal zijn? Wanneer heb je voor het laatst gesolliciteerd?
 7. Mullog

  2de coronagolf op komst

  Vreemd dat we die dame niet gehoord hebben toen Trump voorstelde met z'n allen desinfecterende middelen te gaan slikken of UV lampen in de longen in te gaan brengen. Verder vertelt ze niet veel nieuws, namelijk dat de procedures versneld worden, wat algemeen bekend is. Nuance? Wat is het verschil dan? Zeker niet in het resultaat. En dat is toch precies wat hij doet. Voor ons werken voor onze centen. Dat hij daarbij maatregelen neemt waar JIJ het niet mee eens bent is bijzonder jammer voor je. Maar het lijkt mij dat democratie zo werkt. Voorlopig hebben de beleidsmakers op dit moment nog ruimschoots de instemming van het merendeel van het volk. Probeer Noord Korea eens, zou ik zo zeggen.
 8. Mullog

  Geen seks en geen huwelijk na 10 jaar

  @GodLovesHer God mag dan misschien van je houden maar een beetje eigenliefde kan ook geen kwaad. Persoonlijk had ik zo'n relatie al 11 jaar geleden verbroken. Dumpen die handel, zeker omdat het jouw huis is.
 9. Mullog

  Weest voorbijgangers

  Je kunt ook gewoon stoppen met posten. Als je die discipline niet hebt verander je wachtwoord door blindelings een nieuw wachtwoord in te tikken, heb je een drempeltje extra.
 10. Mullog

  2de coronagolf op komst

  En dat over de man die opriep Macron te vermoorden, die Sigrid Kaag persoonlijk aanvalt, die de paus een duivelsaanbidder noemt?
 11. Mullog

  Onze vrijheid

  De overheid hoort bang te zijn voor haar volk? Kun je dat uitleggen want dat is echt helemaal nieuw voor mij. Een overheid hoort dienstbaar te zijn aan het volk, dat ken ik. Ik denk nadrukkelijk anders over zaken als jij. Ik denk bijvoorbeeld niet dat de overheid handig gebruik maakt van het feit dat er verschillend gedacht wordt over zaken. Ik denk dat de overheid probeert verstandige maatregelen te nemen die draagvlak hebben. Ik heb de indruk dat wat jij democratie noemt betekent dat zaken geregeld moeten worden zoals jij wilt dat ze geregeld worden. Nee, er was een minderheid die tegen was. Het volk was zeker niet tegen. Wat je hier verwart is dat in jouw bubble het volk van alles wilt. Maar doorgaans zijn die bubbles niet meer dan 25% tot 30% van de bevolking. Dat is zeker niet het volk. Ik durf zelfs te beweren dat het volk gewoon niet bestaat, zoals Maxima ooit opmerkte dat de Nederlander niet bestaat, waar ze hardstikke gelijk in had.
 12. Mullog

  2de coronagolf op komst

  Zou dat misschien aan je rammelende onzinnige en onsamenhangende one-liners kunnen liggen? Misschien communiceer je niet zo duidelijk. Het is een beetje flauw om je eigen onvermogen om iets duidelijk te formuleren als onbegrip van de lezer te benoemen.
 13. Mullog

  Onze vrijheid

  Als jij in je eentje op de Dam wilt staan met een bord "Ik ben tegen" zal niemand om een vergunning vragen. Als je met een paar honderd trekkers over de snelweg Den Haag in rijdt dan is dat van een andere orde en dat vereist toch wat coördinatie, lijkt mij. Daar zit van alles tussenin. Het lijkt mij niet zo vreemd dat er toestemming gevraagd moet worden.
 14. Mullog

  2de coronagolf op komst

  Daar hebben we het al over gehad. De blog van Pepijn van Erp en de link die jij gaf met commentaar op zowel de blog van Pepijn van Erp als op Willem Engel. Dat ga ik niet meer herhalen. Waarom schrijf je dan dat critici de minister tot transparantie dwingen, gelijk achter de naam van Jeroen Pols? Dat loopt namelijk altijd via de kamer.
 15. Mullog

  2de coronagolf op komst

  @Willempie ben jij echt zo naïef dat je gelooft dat een wrakingsverzoek in een rechtzaak ertoe leidt dat een minister met antwoorden komt? Zou het niet gewoon zo zijn als wat er ook staat, namelijk dat de minister dat doet naar aanleiding van kamervragen waarop hij wettelijk verplicht is antwoord te moeten geven? Nou, nou, daar was ook wel wat op af te dingen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid