Spring naar bijdragen

Mullog

Members
 • Aantal bijdragen

  2046
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Mullog

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mullog

  Bijna Dood Ervaringen

  Gesprekjes als deze blijven mij verbazen. Iemand doet een uitspraak en er wordt een tegenwerping gemaakt, b.v. Waarom ze dan wel in allerlei andere onbenullige details interesse hebben is daar wel mee in tegenspraak. en dan komt er een ontboezeming dat God geholpen heeft. Ik begrijp dat dit belangrijk voor je is en koester dat moment, maar wat het met het onderwerp te maken heeft...? En wetenschap weet heel veel niet en geeft dat ook toe. Wetenschap is altijd op zoek naar betere en diepere kennis. Geloof interesseert zich daar niet voor 😎
 2. Mullog

  Bijna Dood Ervaringen

  Waarom ze dan wel in allerlei andere onbenullige details interesse hebben is daar wel mee in tegenspraak.
 3. Mullog

  Is de Statenvertaling nog van deze tijd?

  Mijn conclusie is dat je de vraag van @Desid niet kunt beantwoorden. Al het andere is ontwijkende kletskoek.
 4. Mullog

  Bijna Dood Ervaringen

  Nee, je verwart zaken. Je mag van alles beweren dat het bestaat, kabouters, elfjes, gorgels, maar zolang niet is aangetoond dat ze bestaan of, daar wil ik nog wel in meegaan, dat het aannemelijk of waarschijnlijk is dat ze bestaan, bestaan ze niet. Leven na de dood is nooit aangetoond. het is een geloof en troost voor mensen die bang zijn voor de dood. Daarmee bestaat het nog niet. Misschien heb je het verkeerd gelezen, maar uittredingen zijn kunstmatig op te wekken. Ik zou niet weten waarom niet.
 5. Mullog

  Bijna Dood Ervaringen

  Naar mijn mening moet eerst aangetoond worden dat uittredingen bestaan voordat je kunt verklaren dat het een vooroordeel is dat uittredingen niet bestaan. Dat uittredingen niet bestaan is waarschijnlijk door bijvoorbeeld de onderstaande argumenten: Het is mogelijk een uitredingservaring kunstmatig op te wekken (bron) In operatiekamers zijn al sinds jaar en dag tekens aangebracht die je alleen kunt zien als je boven de kamer z\weeft. Er zijn veel meldingen van uittredingen tijdens operaties maar er is nog nooit gemeld dat iemand die tekens kon beschrijven.
 6. Mullog

  Is de Statenvertaling nog van deze tijd?

  Dat klopt. Ik ben nieuwsgierig naar jouw antwoord op de vraag van @Desid niet naar een verhandeling over een claim die Jezus doet. Misschien begrijp je mijn vraag niet maar veel eenvoudiger kan ik hem niet maken.
 7. Mullog

  Mag een christen zich laten steriliseren

  Niet alleen in de steentijd. Missionarissen hebben in de (recente) geschiedenis, tijdens de kolonisatie van Afrika, dit soort gewoontes zorgvuldig de kop ingedrukt. Dat ze daarmee een sociaalvangnet om zeep hielpen waarmee de zorg voor weduwe en wezen geregeld werd is lang als bijzaak beschouwd.
 8. Mullog

  De Bijbel onder een vergrootglas

  Weet je, jou paradijs is een projectie van je huidige leven met uitsluiting van dood en ziekte. Als je daar gelukkig in bent gun ik het je van ganser harte. Ik heb werkelijk geen idee hoe mijn paradijs eruit zou moeten zien maar zeker niet meer van wat ik nu heb en nog eens voor altijd ook. Ik begrijp dan ook niet waarom je als JG jezelf allerlei beperkingen op zou leggen (geen verjaardagsfeestjes en dergelijke) om in de toekomst te krijgen wat je nu hebt. Zolang jij niet ziek wordt leef je al in je paradijs, waarom dan ook niet de lol ervan beleven? Hetzelfde als Homo Erectus, Homo Habilis, de Peking mens en als die andere. Lekker voor zijn grot in het zonnetje zitten, achter de vrouwtjes aan rennen, en een portje kaarten. Wat verwacht je anders?
 9. Mullog

  Is de Statenvertaling nog van deze tijd?

  @Tomega wat is volgens jou het antwoord op de vragen van @Desid ❓Ik ben nieuwsgierig
 10. Mullog

  De Bijbel onder een vergrootglas

  Begrijp ik dan goed dat je een"echte" boom hebt, met die appel waar je vanaf moest blijven en een symbolische boom, die nota bene door twee cherubijnen bewaakt moet worden? Het simplisme zit aan jou kant. Lekker luierend terwijl het eten in je hand valt als je hem uitsteekt nodigt niet uit tot avonturen in de ruimte. Je moet je realiseren dat onze technologische ontwikkeling is begonnen met werktuigen die ons hielpen bij de jacht en en daarna de landbouw. Dat hoeft niet in een paradijs waar alles voor je geregeld is. En waar is de lol als God ons al het ruimtetuig geeft? Je hebt een bijzonders paradoxaal beeld van hoe een en ander eruit zou moeten zien. Het enige consistente erin is dat het iedere keer neer komt op het ontbreken van ziekten en dood.
 11. Mullog

  De Bijbel onder een vergrootglas

  Ziek, wie weet...? Dood, zeker Ik heb je daar al eerder op gewezen. Je zou daar over nadenken. Heb je dat nog gedaan? God natuurlijk, zonder die keuze had er geen spanning in de schepping gezeten, hadden we nu met z'n allen al 6.000 jaar in Adams kostuum tussen vegetarische leeuwen op een weiland in het zonnetje gezeten. Daar is toch geen lol aan, noch voor ons, noch voor God.
 12. Mullog

  Abortus? ~ Deel 3

  Voor ieder extreem hypothetisch voorbeeld is er een tegengesteld extreem hypothetisch voorbeeld te bedenken. Dat is helemaal correct en zoals ik al eerder aangaf is naar mijn mening in de discussie hier in Nederland alleszins redelijke wetgeving gemaakt waarin verschillende belangen evenwichtig worden afgewogen. Je eerste zin geldt niet alleen voor voorstanders van abortus maar ook voor de tegenstanders. Pardon, ik dring mijn eigen visie op? De kern van mijn betoog is dat, binnen wat wij als maatschappij zijn overeengekomen, uiteindelijk het aan de vrouw is om het besluit te nemen. Volgens mij heb ik net een eindje terug geschreven dat als men beslist dat abortus beslist niet mag/kan men het dan zeker ook niet moet doen. Naar mijn mening willen christenen juist hun visie opdringen aan iedereen die er anders over denkt. Natuurlijk. Maar als ze er samen niet uitkomen moet er toch iemand een besluit nemen. Ik heb hier door omstandigheden lang en diep over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen waar je waarschijnlijk naar verwijst. Wat mij betreft hoeft niemand zich hier bij neer te leggen. Laten we het er vooral over hebben. Maar als ik dit en andere teksten in deze discussie lees dan krijg ik toch het gevoel dat mijn eerste bijdrage misschien wel mijn beste is Als dat het geval is kan dit topic nu dicht. Zijn we met z'n allen tegen iedere vorm van abortus. Klaar is Kees.
 13. Mullog

  Abortus? ~ Deel 3

  Als jij geen abortus toestaat binnen je gezin of binnen de (geloofs)gemeenschap waar je deel vanuit maakt, is dat prima. Maar dat wil niet zeggen dat anderen zich daar dan ook aan moeten houden. En let wel, we hebben het hier niet over zaken die even lichtvoetig besloten worden, zo van morgen even naar de kliniek en daarna hup weer de volgende one-night-stand. Ik denk ook dat het een misvatting is dat er een recht op leven bestaat. Hooguit de plicht om zoveel als mogelijk van je leven te maken als je het eenmaal gekregen hebt. Verder, misschien wat terzijde, wil ik je erop wijzen dat hazenlippen vooral niet verdwijnen vanwege abortussen maar in het westen juist meer voorkomen omdat plastische chirurgie daar uitstekende oplossingen voor heeft. In Afrika daarentegen zijn er nauwelijks hazenlippen omdat mensen die met een hazenlip geboren worden bijna automatisch aan de onderkant van de samenleving belanden en zelden of nooit een partner vinden waar ze kinderen mee krijgen. Juist de relatief goede voorzieningen hier in het westen zijn er verantwoordelijk voor dat mensen met beperkingen een veel betere kans maken om te overleven waar ze anders al veel eerder overleden zouden zijn. Wat is hier walgelijk? Dat je je bij een besluit van de vrouw moet neerleggen?
 14. Mullog

  Abortus? ~ Deel 3

  Als ik mijn eigen redenatie volg, wat ik natuurlijk doe, dan heb je als man je daarbij neer te leggen.
 15. Mullog

  Waarom vieren Christenen niet de feesten uit het OT?

  Ben jij een christen die niet weet dat de datum van Pasen aan een aantal rekenregels gebonden is? Ook dat daar weinig over gepreekt wordt is logisch. Jezus is, was en blijft een Jood. Misschien een Jood aan de basis van het christendom, maar toch nog steeds een Jood. Daar hebben we het liever niet over.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid