Spring naar bijdragen

Mullog

Members
 • Aantal bijdragen

  2439
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Mullog

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Wat jij wilt. Volgens mij heb ik in mijn gesprek met @Kaasjeskruid vrij duidelijk gemaakt hoe ik er in zit. En verder zoeken jullie het maar uit.
 2. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik ook, goed weekeinde en fijne Pasen.
 3. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat weet ik niet. Als er communicatie is dan is het kind in staat aan te geven wat het wil. Als er geen communicatie is dan is het kind niet in staat aan te geven wat het wil. De kern van deze hele absurde communicatie is dat jij ervan uitgaat dat het ongeboren kind een bewuste wil heeft, weet wat het wil, en een bewuste notie heeft van wat er gebeurt. Jij vult dat in met jou morele waarden en vandaar uit met een gewenst gedrag van de moeder (en als dat gedrag anders is dan jou verwachting dan ben je het er op zijn minst niet mee eens en in het uiterste geval veroordeel je haar daarom). Ik ga ervan uit dat het kind een onderdeel is van het lichaam van de moeder, geen bewuste wil tot iets heeft, niet weet wat het wil, en en geen bewuste notie heeft van wat er gebeurt. De moeder beseft dat ze een kind in zich draagt, dat dit kind onderdeel is van haar lichaam, en dat zij verantwoordelijk is voor dat kind. En vanuit die positie zal zij besluiten nemen, wat dat ook voor besluiten zijn. En als zij tot een abortus besluit, dan is dat zo. Daar heb jij noch ik iets over te zeggen.
 4. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik heb geen idee hoe dat gaat, ik heb alleen het volste vertrouwen dat het allemaal goed overdacht wordt. Ik zie dat jij daar een eigen invulling aan geeft. Dat is iedere keer het probleem. Buitenstaanders vinden van alles over iets zonder te weten wat er allemaal speelt en waar ze verder ook niks mee te maken hebben.
 5. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat heeft iets met het bewustzijn waar @Fundamenteel het iedere keer over heeft te maken. Er is nooit in het leven een innigere band tussen twee mensen dan tussen het kind dat in de moeder groeit en de moeder. Ik heb het volste vertrouwen dat ze er wel uitkomen en dat daar niemand tussen hoeft te komen.
 6. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Het ongeboren kind heeft het volste recht om dat te doen. Al die anderen niet.
 7. Mullog

  Opgeruimd staat netjes.

  Dan is er nog hoop voor de moderator's hier 😊 maar niet voor de JG's 😂😂
 8. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Blijft mijn vraag waar je het recht vandaan haalt om je met iemand anders zijn leven te bemoeien.
 9. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Klopt, alleen periodieke onthouding lijkt mij geoorloofd vanuit de christelijke visie. Daar kun je over discussiëren. Feitelijk is een kloppend hart geen enkele indicatie voor bewustzijn. Hersenen ontstaan in de buurt van de derde week, dat zou een betere indicatie zijn. Pas bij een jaar ofzo ontstaat bewustzijn van zichzelf. Feitelijk is is het allemaal arbitrair. En dat is precies het punt. Wat jij vindt is net zo goed als wat iemand anders vindt. Zo vind ik dat een vrouw zelf mag beslissen en dat jij niet iemand mag laten steriliseren omdat die een abortus heeft laten plegen. Want je hebt gewoon het recht niet om je daar mee te bemoeien. Dat recht eigen je jezelf toe of je denkt dat je dat recht hebt. Nou, je hebt het niet. Daar gaat het om, niet om meioses, mitoses, voorbehoedsmiddelen wel of niet of ander niet ter zake doent technisch geleuter. Volgens mij zei je dat ze maar gelijk een morning-after pil moest slikken. Dat vind ik geen verdedigen. Want wat als ze dat niet doet? Wat als ze door een bekende genomen wordt en daarmee niet naar buiten treedt en later zwanger blijkt te zijn (wat volgens mij verreweg in de meeste gevallen het probleem is). Dan heeft ze te lang gewacht en moet de baby maar geadopteerd worden (wat anderen hier als de oplossing zien).
 10. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Eens
 11. Mullog

  Opgeruimd staat netjes.

  Hier zakt mijn broek van af. Als je zoiets schrijft dan heb je toch echt wat meer opleiding nodig. Oeps, heb ik hetzelfde als @Kaasjeskruid gedaan 😂
 12. Mullog

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Eindelijk begin je tekenen van begrip te tonen. Mag ik er overigens op wijzen dat het onderstreepte een eigenaardige overeenkomst met je nickname heeft 😉
 13. Mullog

  Opgeruimd staat netjes.

  Maar dat doet toch ieder kerkgenootschap?!? 😏
 14. Mullog

  Opgeruimd staat netjes.

  En Vaticaanstad is een onafhankelijke staat met een staatshoofd e.d. Dat is een kantoorgebouw van de JG natuurlijk niet en het besturend lichaam is natuurlijk ook geen staatshoofd van een staat.
 15. Mullog

  Opgeruimd staat netjes.

  Dit kan echt niet! Dat roepen ze toch echt over zichzelf af.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid