Spring naar bijdragen

Mullog

Members
 • Aantal bijdragen

  2233
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Mullog

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dit topic is door @Kaasjeskruid gestart met een filmpje (wat ik verder niet gekeken heb) over de Jehova's. In dit topic wordt kritiek geleverd op de sociale structuur van de JG's. @sjako reageert hierop. Nauwelijks gestart wordt de TS al tot twee keer toe op zijn vingers getikt @Kaasjeskruid schopt inderdaad tegen de JG's maar voor zijn doen op een bijzonder redelijke manier. Verder is er naar mijn mening geen enkele reden om nu al in te grijpen. Zeker niet omdat @sjako in dit stadium van de discussie ook nog alleszins normaal reageert. Dat bloedtransfusie niet tot het onderwerp behoort is naar mijn mening niet des moderators om te bepalen. Ik weet nog een topic dat volgens de titel over vaccinatie gaat maar voor 80% over bloedtransfusies gaat waar ook niet is ingegrepen.
 2. Mullog

  Vaccineren of niet?

  maar weer eens een on-topic bericht tussen de bedrijven door 😎 (bron) Laten we vooral niet vaccineren. Als ze dat op de Filipijnen wel gedaan hadden waren de 136 kinderen toch mooi niet al lijdend in de hemel gekomen.
 3. Mullog

  Actieve donorregistratie.

  Een grap geeft vaak inzicht in de werkelijkheid. En ik ben daarom nieuwsgierig wat het antwoord is als de Schepper vraagt Ik kan je wel vertellen wat ik tegen God zou zeggen als hij bij mij zou aankomen met b.v. Dat zou dan iets in de richting zijn van of hij zich wel lekker voelt om een jong leven te laten verkwisten door wat een onwetende malloot een paar duizend jaar geleden geschreven heeft? Maar ook hier hoor ik een afleidingsmanoeuvre en wordt er bewust voor gekozen een vraag, die goed begrepen wordt, niet te beantwoorden.
 4. Mullog

  Vaccineren of niet?

  In de gezondheid is het altijd maar de vraag of een behandeling aanslaat, of er genezing mogelijk is en of de kwaliteit van leven voor en na de behandeling nog gelijk is en wat die dan is. Wat je noemt is allemaal waar. Maar je lult er omheen en maakt er een afleidingsmanoeuvre van. Je zei letterlijk: Als je dat dan durft moet je ook maar aannemelijk maken dat het zo is, en dat heb je tot op heden op geen enkele wijze gedaan. En anders moet je gewoon toegeven dat je het uit de lucht gegrepen hebt. Dan is het ook klaar.
 5. Mullog

  Actieve donorregistratie.

  En wat dan nog? Je staat ergens voor of je staat er niet voor. De vraag is wat je tegen God zegt op het moment dat hij je ter verantwoording roept. Ik herhaal de grap van @Dat beloof ik
 6. Mullog

  Vaccineren of niet?

  https://www.nu.nl/algemeen/195257/meer-doden-door-bloedtransfusies-in-groot-brittannie.html https://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/258427/aantal-mensen-dat-overlijdt-aan-de-leverziekten-chronische-hepatitis-b-en-c-neemt http://www.bloodjournal.org/content/113/15/3406?sso-checked=true Wat je hier aantoont is dat er een risico is bij bloedtransfusies. Je toont niet aan dat het risico van complicaties of overlijden bij een bloedtransfusie lager is dan bij geen bloedtransfusie (en dat is wat je beweerde). Wat je feitelijk zegt is dat bij 20% van de auto-ongelukken drank in het spel is en dat het daarom veiliger is om dronken achter het stuur te gaan zitten in plaats van nuchter.
 7. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Je hoort veel dingen en ziet veel dingen die je doen twijfelen aan de zin van het leven en het bestaan van God. Dat is niet meer dan menselijk. Ik wens je daar sterkte en wijsheid bij. Ik heb ook de nodige ellende om mij heen gezien. Wat ik daarvan heb overgehouden is dat als de medische wetenschap niet wordt ingezet het leven korter en kwalitatief veel slechter is. Dat wil niet zeggen dat de medische wetenschap altijd kan helpen. Soms verwachten (of hopen) we gewoon teveel. Maar los van dat alles denk ik toch dat je uit je nek kletst als je tientallen bloedtransfusies zegt te hebben gezien.
 8. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Mooi levensverhaal, en een degelijke onderbouwing voor tientallen bloedtransfusies Jammer dat je niet ingaat op mijn opmerking over de beeldvorming. Dat gebeurt als je dogmatisch vasthoudt aan (interpretaties van) teksten die geschreven zijn door mensen die op dat gebied in vergelijking met nu praktisch geen enkele kennis hadden.
 9. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Mooi! Dus als ik het goed begrijp heb je iemand gered die verkeerd bloed dreigde te krijgen. Gelukkig was de transfusie nog niet gestart. Ik neem aan dat dit incident ook gemeld is en dat er passende acties zijn genomen om toekomstige ellende te voorkomen. Complimenten voor je oplettendheid. Ik heb aangegeven dat ik niet kan bewijzen dat het verhaal uit een grote duim komt maar dat het onwaarschijnlijk is. Je latere toevoegingen maken het verhaal geloofwaardiger, maar nog steeds niet heel waarschijnlijk. Want jij hebt geconstateerd dat er een verkeerde zak bloed hing maar misschien werd er nog een controle uitgevoerd voordat het kraantje open werd gedraaid, en was het dan ook naar voren gekomen. Het gaat uiteindelijk om de boodschap die je brengt. Je verklaart dat er meer bloedtransfusies fout gaan dan goed en geeft een half voorbeeld waarin jij een levensreddende rol speelt. Als alle feiten op tafel komen blijkt het allemaal net iets anders te liggen. Het totaalbeeld van je communicatie is er een van negatieve propaganda over de gezondheidszorg (zie ook het onderstreepte in het citaat) waarbij je je een beeld schetst dat er maar wat aangerommeld. Naar mijn mening kan er veel beter in de gezondheidszorg maar wordt er zeker niet zomaar wat aan gerommeld. Je doet de mensen die er werken te kort en (wat je zelf ook wel weet als je er rondgelopen hebt) en je doe de medische wetenschap te kort die realiseert wat jij zo graag wilt, je dood zolang mogelijk uitstellen.
 10. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Als aanvulling op mijn reactie waarin ik het verhaal onwaarschijnlijk noemde, en die mijn antwoord kruiste. Zat je dan niet gewoon in het proces waarbij gecontroleerd wordt of er wel de juiste zak bloed hing?
 11. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Het is duidelijk dat je als JG geen bloed tot je mag nemen. Je eigen keus (of opgelegd door de club waar je lid van bent, om het even) Maar als je schrijft dan diskwalificeer je daarmee onze gezondheidzorg tot een stelletje klunzen die maar wat aan rommelen. Dat doe je of uit onwetendheid of vanuit je dogma als een soort van ziekelijke vorm van propaganda. Ook als je schrijft dan weet ik niet wat ik daarmee aan moet. De procedures kennende die gehanteerd worden bij het toedienen van medicijnen en (bloed)transfusies sluiten bijna uit, maar uiteindelijk niet helemaal, het blijft mensenwerk, dat het mis gaat. Maar het protocollenboek bloedtransfusies kent tegen de 600 pagina's, dus je mag ervan uitgaan dat er over is nagedacht. Verder heeft die mijnheer of mevrouw wel heel veel geluk gehad want een transfusie reactie treedt binnen enkele minuten op dus die zak kan er nooit lang gehangen hebben. Ik vraag mij dan ook af of de behandelende medici niet nog gewoon aanwezig waren. Ik heb sterk het vermoeden dat dit hele verhaal uit een hele groot duim komt. Maar ik heb alleen de onwaarschijnlijkheid van het verhaal, bewijzen kan ik het niet. Zo schrijft Antoon ook Ik heb ooit een halfjaar als conciërge in een ziekenhuis gewerkt en kwam daarbij op alle afdelingen (m.u.v. de IC). Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een bloedtransfusie heb gezien. Als iemand dan claimt 10 tallen bloedtransfusies te hebben gezien dan is hij of zij dus werkzaam geweest in een ziekenhuis (wat ik bij Antoon betwijfel) of het is weer zeer onwaarschijnlijk. Dat laatste te meer omdat Antoon om de haverklap beweert met veel gerenommeerde wetenschappers de corresponderen die hem allemaal in zijn onderzoekingen bevestigen, zonder dat we daar ooit een naam bij gehoord hebben Ik vermoed hier ook heel veel, als dan niet bewuste, JG propaganda.
 12. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Als ik het goed begrijp dan hebben we een levensreddende procedure, namelijk het geven van bloed, die meer slachtoffers maakt door hem uit te voeren dan door hem niet uit te voeren? Als je zegt dat je in een ziekenhuis gewerkt hebt dan wil ik dat geloven maar als je dit soort uitspraken doet vermoed ik dat je wegens verregaande incompetentie ontslagen bent 😎
 13. Mullog

  “Moet” een christen deelnemen aan de samenleving?

  Twijfel je aan De Schrift?
 14. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Je beseft dat je "yes" op natuurlijke selectie impliceert dat er evolutie is wat dan weer impliceert dat er een oude aarde moet zijn?
 15. Mullog

  Vaccineren of niet?

  Laten ze daar tegenwoordig dan publiek bij?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid