Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  6994
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

3623 profielweergaven
 1. sjako

  Het begrip 'credible' ...

  Het zal even rustig worden, maar straks alleen van huis tot huis. Handelingen 20:20 terwijl ik mij er niet van heb weerhouden U al wat nuttig was te vertellen en U in het openbaar en van huis tot huis te onderwijzen
 2. sjako

  Het begrip 'credible' ...

  Absoluut niet.
 3. sjako

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  @Wesley Ja, ik ben Jehovah Getuige. Maar ik ga er niet meer verder op in. Ik heb besloten hier te stoppen.
 4. sjako

  Het begrip 'credible' ...

  Jazeker klopt dat. Het had niks met het onderwerp te maken, totaal off-topic. Dan wil ik je nog wat laten weten. Ik heb Trajecto laten weten dat ik moderator af ben en dat ik ook uitgeschreven wil worden. Het is klaar hier.
 5. sjako

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Jezus ontleend Zijn status als gezalfde helemaal vanuit het ‘OT’. Daar wordt honderden keren over Hem geprofeteerd. Door het OT te ontkrachten ontkracht je ook de status van Christus. Jezus verheerlijkte Zijn Vader talloze keren en dat is toch echt JHWH uit het OT. Nee, maar dat is wat er staat en wat gezalfden gaan doen. Ik ben geen gezalfde en hoef ook niet zo nodig te regeren. Dat is voor mij zeker niet het ultieme geluk. Dat is pure godslastering.
 6. sjako

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Het is nooit de bedoeling geweest dat een christen op zich zelf zou blijven. Een christen zit in een gemeente die voor elkaar zorgt en elkaar aanmoedigt. Hebreeën 10:24 En laten we op elkaar letten om elkaar aan te sporen liefde te tonen en het goede te doen. 25 Sla onze bijeenkomsten niet over, zoals de gewoonte van sommigen is, maar moedig elkaar aan, en dat des te meer naarmate je de dag dichterbij ziet komen. Natuurlijk ben je voor jezelf verantwoordelijk, maar dat wilt niet zeggen dat je niet binnen een organisatie moet zijn. Dat is vanaf de eerste eeuw al zo en dat zal zo zijn tot het einde.
 7. sjako

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Zolang jij de Vader van Jezus nog godslasterlijk als een kwaadaardige god van het Oude Testament bestempeld neem ik jou op geen enkele manier serieus. Je bent heel kwaadaardig bezig en eigenlijk hoor je helemaal niet op dit forum.
 8. sjako

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Daarom vallen zo veel gelovigen van hun geloof. Het is niet dat ze niet geloven, maar dat ze denken dat ze geen bevestiging krijgen. Alleen de uitverkoren krijgen een bevestiging. Waar je wel zeker van kan zijn is, dat wanneer je geloof hebt in Christus en er ook naar leeft, dat je gered zal worden. Dat ging niet over de rijke jongeling maar over het zwartmaken van het WTG. En hier wordt geen enkele denominatie zwart gemaakt van nu af aan. Je kan met theologisch argumenten komen, maar flauwekul over welke denominatie dan ook wordt niet meer getolereerd.
 9. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Mod sjako Tot nader order is dit topic gesloten omdat het allang niet meer gaat over contradicties in de Bijbel. Weer wordt dit forum misbruikt om het WTG zwart te maken. Ik zal met Trajecto overleggen wat voor gevolgen dit gaat hebben.
 10. sjako

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Het ‘zeker weten’ geldt alleen voor de uitverkorenen, de 144.000 uit Openbaring. Vandaar dat mensen het ‘niet zeker weten’. Als je ook maar 1% twijfelt ga er dan maar vanuit dat je niet tot de uitverkorenen behoort, maar bij ‘de andere schapen’. De uitverkorenen hebben het vooruitzicht om met Christus te gaan regeren, maar het overgrote gedeelte van de Christenen krijgt een opstanding tijdens het Messiaanse Koninkrijk op aarde. En daar hoef je niet over te twijfelen. Door verkeerd onderwijs vallen mensen van hun geloof af.
 11. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Het moet niet gekker worden.
 12. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Het WTG zal ook wel eens kijken in de bibliotheek van het Vaticaan. Maar daar verbind ik geen enkele negatief gevolg aan. Om de vinger aan de pols te houden zal dat noodzakelijk zijn geweest. Het is geen lidmaatschap zoals een land lid is. Ze hebben geen enkele politieke actie ondernomen.
 13. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Het ging om een bibliotheek abonnement. Dat wordt natuurlijk opgeblazen omdat we onder een vergrootglas liggen en dus vonden de broeders het beter om het op te zeggen. Zo simpel is het.
 14. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Welnee, ik heb het eens opgezocht. Het ging over toegang tot de bibliotheek van de VN. Ze hebben niks ingebracht. Het artikel zegt het volgende Wij denken dat er niet meer gewicht aan het lidmaatschap moet worden toegekend dan toegang tot de bibliotheek. Wij denken dat alle insinuaties die worden gedaan - zoals dat de positiever benadering van de Verenigde Naties in de lectuur (zoals in Ontwaakt! van 22 november 1998 blz. 3-5) deel zouden uitmaken van een "deal" om lid te mogen zijn - elke grondslag missen. Of dat slim was is vers 2. Denk dat dat zelf ook niet vonden. https://nl.religie.narkive.com/Fkf6YhZs/jehovah-s-getuigen-verdedigd-was-het-wachttorengenootschap-10-jaar-lid-van-de-vn-als-ngo
 15. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Wil je dit soort verdachtmakingen eventjes laten. Het is samen besloten. Wij willen niet dat de VN de wereld gaat regeren. Waar haal je die onzin vandaan? Dat leugenachtige filmpje? Wat laat jij jezelf kennen zeg. Je eerste reactie na je ‘pauze‘ is het aanvallen van de Jehovah’s Getuigen met leugens. Dat laatste klopt wel, maar zo is het geprofeteerd. Daar heeft niemand invloed op. God zal ze als instrument gebruiken. De VN is meer een surrogaat wereldregering, terwijl dat eigenlijk Gods Koninkrijk is. Die is er nooit geweest. Nee, natuurlijk niet.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid