Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  3359
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

2267 profielweergaven
 1. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Ik heb ze niet gezien, tenminste niet dat ik weet, wel de uitwerking van engelen. Ja, dat denk ik ook voor in de nieuwe wereld, maar mensen die absoluut niet willen en bijv satan wacht de eeuwige dood. Ik zie dat je twee dingen door elkaar haalt. Je hebt het eerst over de ziel en dan over de geest. Is dat hetzelfde volgens jou?
 2. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Griekse invloed. Bij de griekse overheersing zijn veel Griekse ideeen in het geloof geslopen die niet van God afkomen. onsterfelijke ziel is er een van. De bijbel zegt dat enkel God onsterfelijk is. De mens kan het ontvangen, maar dat is wat anders.
 3. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Nee, gevallen mensheid. De mens was de kroon op de schepping.
 4. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Waarom zegt Jezus dat we geen deel van deze wereld moeten zijn? Je ziet dat deze wereld hopeloos verdeeld is. De een vind dit de andere dat. Door je afzijdig te houden van politiek en militarisme maak je eenheid. De neuzen wijzen allemaal dezelfde kant uit, naar Gods Koninkrijk. Die technische middelen werken niet kunnen we na 6000 jaar wel concluderen. Mensen vechten elkaar nog de pan uit. Protestanten tegen protestanten, Katholieken tegen Katholieken. Het is ondenkbaar dat JG tegen JG vechten. Je kan je ook dienstbaar maken op andere manieren. Door voor je naasten te zorgen bijvoorbeeld. Waren Adam en Eva engelen dan? In ieder geval onschadelijk gemaakt. En dat is maar goed ook. Het is wat de Bijbel leert hoor. In Openbaring 20:3 staat aan het eind van het vers dat hij voor een korte tijd wordt vrijgelaten. In vers 7 wordt dit herhaald. Satan gaat dan volken op aarde nog een keer misleiden. Dus een laatste zuivering. In vers 10 wordt de duivel in het meer van vuur en zwavel gegooid. Begrijp niet wat ik daar verkeerd aan zie.
 5. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Ja, maar het heeft niks met eeuwig bewustzijn te maken, maar eerder met eeuwige roem. Hun beloning krijgen ze in de opstanding tijdens het laatste oordeel, dus in de toekomst.
 6. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Oppassen met deze boeken hoor. Ze hebben Grieks Hellenistische trekken. Ze zijn niet voor niks deuterocanoniek.
 7. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  @TTC Hou nu eens op dat ik of wij de duivel zouden gaan vangen. Dat doen wij niet, dat gaat Christus en Zijn engelen leger doen en daarbij wordt de duivel voor 1000 jaar gebonden. Daarna wordt de duivel nog 1x losgelaten en dan is pas het eeuwige oordeel. Met dat duivel vangen trek je de Bijbel in het belachelijke en dat is niet de bedoeling hier. Misschien moest je eens een Bijbel cursus volgen. Zou je weten dat het in Openbaring staat. Openbaring 20:1 Toen zag ik een engel uit de hemel neerdalen met de sleutel van de afgrond en een grote ketting in zijn hand. 2 Hij greep de draak, de oorspronkelijke slang, die de Duivel en Satan is, en bond hem vast voor 1000 jaar. 3 Hij gooide hem in de afgrond, sloot die boven hem en verzegelde die, zodat hij de volken niet meer zou misleiden voordat de 1000 jaar voorbij waren. Daarna moet hij voor een korte tijd worden vrijgelaten. (NWV)
 8. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Nou, dat heb ik dus uitgelegd in het begin van het topic. Vind het tot nu toe de beste verklaring. De beschuldiging van satan aan het adres van God dat Hij eigenlijk niet soeverein is en dat mensen Hem alleen maar aanbidden vanuit zelfbelang moest eerst opgelost worden en daar is tijd voor nodig. Zou het niet opgelost worden dan zou zo een andere engel de rol van satan weer kunnen opnemen met dezelfde beschuldiging. En reken maar erop dat die duivel vernietigd wordt.
 9. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Die reuzen zijn gelukkig weg. Op YouTube zag ik skeletten die van deze Nefelim zouden zijn, maar ik weet niet in hoeverre die betrouwbaar zijn. Demonen zijn wezens waar we voor moeten oppassen. Deze zijn wel degelijk reëel. De verhalen van goden en halfgoden in bijv Griekenland kunnen terug herleid worden hierop. Deze 'goden' waren nogal seks belust. Het waren simpelweg demonen die zich voordeden als goden. Je moet er voor ze op je hoede zijn.
 10. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Kan m'n schepnet niet vinden. De Herziene Statenvertaling vertaald het ongeveer ook zo. Lijkt me gewoon te kloppen. ‘In die dagen, en ook daarna, waren er reuzen op de aarde, toen Gods zonen bij de dochters van de mensen waren gekomen en die kinderen voor hen baarden; dit zijn de geweldenaars van oude tijden af, mannen van naam.’ ‭‭Genesis‬ ‭6:4‬ ‭HSV‬‬
 11. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Heb ik dat gezegd? Mensen kunnen wel degelijk wat doen. Bijv naar de mensen toe gaan om om het evangelie te brengen. Dat moet je niet tegen een JG zeggen. Als er een groep wat doet zijn het de JG wel. Dus waar je deze onzin vandaan haalt. Ik weet niet precies hoeveel miljard uur is gespendeerd aan prediking weet ik niet precies, maar heel veel. Genesis 6:4 Er kwamen steeds meer mensen op aarde en ze kregen dochters. 2 Het begon de zonen van de ware God op te vallen hoe mooi de dochters van de mensen waren, dus namen ze wie ze maar wilden tot vrouw. 3 Toen zei Jehovah: ‘Mijn geest zal de mens niet voor altijd verdragen, want hij is alleen maar vlees. Daarom zal hij nog 120 jaar leven.’ 4 In die tijd en ook daarna waren de Ne̱filim op aarde omdat de zonen van de ware God gemeenschap hadden met de dochters van de mensen en zonen bij hen kregen. Dat waren de sterke mannen uit de oudheid, de beroemde mannen. Hier staat toch echt dat de Nefelim het resultaat waren van 'de dochters van de mensen' en zonen bij hen kregen. Kwestie van goed lezen. Zonen van de ware God waren engelen. modbreak Trajecto: Graag vermelden welke vertaling je gebruikt; in dit geval de NWV. Daar waar 6:4 staat moet staan 6:1. Het geheel moet dus worden NWV Genesis 6:1
 12. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Ik heb het nu al zo'n jaartje of 25 onderzocht, ik ben daar niet verward over hoor.
 13. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Ja, die was er in Jezus tijd. De vuilnisbelt vlakbij Jeruzalem. Hoe kom je daar nu weer bij???? Wis en waarachtig geloof ik in Jezus. Maar niet dat Jezus God is, maar de Zoon van God.
 14. sjako

  Waarom verwoest God de duivel niet?

  Ik was abuis, het staat in 2Petrus 2:4 Want God heeft zelfs de engelen die zondigden niet gespaard maar ze in Tartarus gegooid en ze in ketens van diepe duisternis geslagen in afwachting van het oordeel. Dit zijn die engelen die het met mensendochters deden en waaruit die reuzen ontstonden. Die waren bovennatuurlijk. Bij de vloed gingen die reuzen dood, maar ze waren deels onsterfelijk omdat ze van engelen afstamden. Dit werden de demonen. Die engelen die zondigden zitten vast in Tartarus, dus dat kunnen de demonen niet zijn.
 15. sjako

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  a. We zijn geen sekte. b. Ik heb de link door Googlen gevonden want ik zocht een woord-voor-woord vertaling. Zover ik weet heeft dit niks met JG te maken. Het is een programma voor het uitdiepen van Hebreeuwse en Griekse tekst. c. We mogen alles, alleen doen we niet alles. d. Geen idee wie Andre Piet is en wat die met die link van doen heeft.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid