Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  5350
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

2821 profielweergaven
 1. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Je mag gewoon een hogere opleiding doen en dat doen er genoeg. Maar er wordt op gewezen dat het als timmeren op de Titanic is. Je kan beter investeren in de toekomende wereld dan in deze wereld die ten onder gaat. Gelukkig schreef ik dat niet als moderator.
 2. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Je weet dat een grote mond tegen een moderator niet is toegestaan.
 3. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Ja, daar is zeker een overeenkomst. Het voornaamste is werk zoals in de drukkerij, vertaalwerk, videoproducties, congressen organiseren, hulp bij rampen etc. Er wordt voor hun gekookt en gewassen, schoon gemaakt etc. 's Ochtends hebben ze een ochtend aanbidding en voor de rest is het gelijk aan onze bijeenkomsten volgens mij. Voor morgen is er een speciale die wij ook volgen. Kan je op de website vinden. Verder doen ze ook evangelisatie werk etc Er zijn genoeg hoog opgeleiden hoor, het wordt alleen niet aangemoedigd. Maar het mag wel. En we mogen ook carrière maken. Ik weet niet hoe je aan deze onzin komt.
 4. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Iedereen is welkom. Er is zelfs een permanente tentoonstelling. Dat gebouw is helemaal door broeders en zusters gebouwd, dus het geld is zo efficiënt mogelijk gebruikt. Aan het milieu wordt ook veel aandacht gegeven. Alles wordt zo duurzaam mogelijk gedaan. Het is wel een gebouw dat Jehovah eer aandoet. Het is niet overdreven, maar wel netjes. Het is vooral bedoeld voor de wereldwijde aansturing van de gemeenten. De ruimte is gewoon nodig om al het werk in goede banen te leiden. Daarnaast zijn er ook nog neven-Bethel-gebouwen. In Nederland is dat in Emmen. Die zijn een heel stuk kleiner.
 5. sjako

  Tweedeling, on the edge

  Ja, dat is juist het tegenstrijdige. De mens heeft de neiging de kop in het zand te steken. Tevens zijn we nog in de oude wereld. Je kan je dus daar niet helemaal los van maken. We zijn nu eenmaal een onderdeel van een samenleving. Die twee dingen botsen soms. Maar we moeten het geestelijke altijd voorrang geven boven het vleselijke, ook al is dat soms moeilijk.
 6. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Nee, alleen kost en inwoning. Ze zien het als een offer voor Jehovah. Iedere cent wordt zo goed mogelijk gebruikt door alles zelf te doen. Ik sta er steeds versteld van wat de broeders in Warwick hebben gebouwd. Alles zo efficiënt mogelijk.
 7. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Er is een nieuw complex gebouwd met drukkerijen distributie etc en aansturing van het wereldwijde predikingswerk. Goed besteed dus. Vrijwel alles is gebouwd door broeders en zusters zelf dus het geld is zo goed mogelijk gebruikt.
 8. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Allemaal door vrijwillige bijdragen. Er worden geen collectes gehouden en niemand weet wat je in de bus doet. Dus ik snap je niet wat je nu suggereert.
 9. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Je kan ook overdrijven met al dat goud en pracht en praal. Een eenvoudig nette gebedsplaats nodigt ook uit. Kijk, heb ik het toch goed gedaan.....
 10. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Ach, die schenkingen kunnen ze toch aftrekken van de belasting en ze denken dat ze nog een plekje in de hemel krijgen als bonus. Nee! Wat zeg je nou?! Dat had ik niet achter je gezocht ☺️
 11. sjako

  Tweedeling, on the edge

  Dat is helemaal geen gnostiek. Het is filosoferen vanuit een uitspraak van Paulus in Romeinen 7 We weten dat de wet geestelijk is, maar ik ben vleselijk, verkocht aan de zonde. 15 Ik begrijp niet wat ik doe. Want ik doe niet wat ik wil, maar ik doe wat ik haat. 16 Maar als ik doe wat ik niet wil, stem ik ermee in dat de wet goed is. 17 Dan ben ik het niet meer die het doet, maar de zonde die in mij woont. 18 Want ik weet dat er in mij, dat wil zeggen in mijn vlees, niets goeds woont. Ik wil wel doen wat goed is maar ik kan het niet. 19 Ik doe niet het goede dat ik wil, maar ik doe het slechte dat ik niet wil. 20 Als ik dus doe wat ik niet wil, ben ik het niet meer die het doet, maar de zonde die in mij woont.21 Ik ontdek in mijn geval deze wet: als ik het goede wil doen, is het slechte bij mij aanwezig. 22 De mens die ik vanbinnen ben geniet echt van Gods wet, 23 maar in mijn lichaam* zie ik een andere wet strijd voeren tegen de wet van mijn verstand en mij een gevangene maken van de wet van de zonde, die in mijn lichaam* is. 24 Ongelukkig mens die ik ben! Wie zal mij bevrijden van het lichaam dat deze dood ondergaat?
 12. sjako

  Tweedeling, on the edge

  Er is altijd een tweestrijd, of tweedeling, tussen de vleselijke mens en de geestelijke mens. Je wilt leven naar het geestelijke, maar je vleselijke neigingen zijn sterk. Dat heeft te maken met de hang naar een onbezorgd leven denk ik. Je moet soms tegen je natuur ingaan om aan Gods eisen te voldoen en dat is niet makkelijk. Het is een proces van vallen en opstaan. Telkens als je op je gezicht gaat word je steeds iets sterker lijkt wel. Satan zoekt naar situaties die moeilijk voor jou zijn. Hij pakt je op je zwakke punten. Daarom moeten we elke dag om kracht vragen om je geestelijk te richten. Alleen, vanuit de oude mens, kunnen we het niet.
 13. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Het is bedoeld om je even een spiegel voor te houden. Ik heb tijdens een reportage gehoord dat Parijzenaren het hun 9/11 vinden. Vandaar dat ik op deze opmerking kom. Ik kan me namelijk heel goed voorstellen hoe het voelt dat je kerk ten gronde gaat door brand. In Rusland zijn namelijk ook diverse Koninkrijkszalen verbrand, maar niet door een ongeluk maar uit haat. Het is geen misselijke opmerking dus. We moeten oppassen genoegen te hebben in andermans ellende ook al verkondigen ze daar niet jou visie op het geloof. Haat is gereedschap van de duivel. Luister liever naar Gods Geest.
 14. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Toen de Twin towers omvielen gingen sommige moslim sympathisanten ook blij door de straten. Jij doet nu hetzelfde.
 15. sjako

  Opgeruimd staat netjes.

  Je hebt gelijk dat het een gebouw is, maar sommigen zien dat anders en ze hebben daar verdriet over. Ze zijn er getrouwd oid. Beetje respect voor die mensen zou op zijn plek zijn
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid