Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  6145
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

3106 profielweergaven
 1. sjako

  Het geloof van of in Jezus Christus? Rom. 3:22

  Hangt er maar van af welk ‘origineel’. Het verschil zal hem zitten in het gebruik van de Codex die gebruikt is.
 2. sjako

  Daniël en eindtijd

  Ik denk eerder dat die migranten en vluchtelingen het gevolg zijn van de eindtijd perikelen. Ik heb een paar van de vluchtelingen mogen ontmoeten en ze geven me niet de indruk dat ze straks hier een ‘leger’ willen vormen. Ze hebben hun buik vol van oorlog van bijv uit Syrië. Waar nodig moeten we deze mensen opvangen. Dat is onze Christenplicht.
 3. sjako

  Daniël en eindtijd

  @Fundamenteel Komt aardig in de buurt al geloof ik dat we nu al in de ‘tenen’ zitten. Blijf het wonderlijk vinden hoe alles klopt.
 4. sjako

  Daniël en eindtijd

  Klopt! Christenen gaan er juist op uit om anderen te waarschuwen.
 5. sjako

  Vergeving in de opvoeding

  We moeten kinderen leren wat God ons leert, dus ook vergeving. Dus ik denk dat het helemaal niet verkeerd is 'sorry' te zeggen tegen onze kinderen als we iets verkeerds hebben gedaan.
 6. sjako

  Daniël en eindtijd

  Dat de hemel als een doek spant is helemaal niet onwetenschappelijk. Misschien heb je wel eens van de snaartheorie gehoord? Sinds het begin van de 20e eeuw vormden deze twee theorieën de pijlers van de theoretische natuurkunde. De algemene relativiteitstheorie, het meesterwerk van Albert Einstein, beschrijft in groot detail hoe de zwaartekracht werkt. Het basisidee achter de theorie is dat zwaartekracht niets anders is dan de meetkunde van gekromde figuren. In de klassieke voorstelling van de zwaartekracht bewegen objecten onder invloed van die kracht langs gekromde banen door de “platte” ruimte. In de algemene relativiteitstheorie wordt het perspectief volledig omgedraaid. Einstein liet zien dat diezelfde banen nog preciezer beschreven kunnen worden door aan te nemen dat voorwerpen zich eigenlijk bewegen langs rechte lijnen in een door de zwaartekracht gekromde ruimte. Bron: https://www.quantumuniverse.nl/snaartheorie-meer-dan-een-theorie-van-snaren Dat de hemel als een doek spant is dus helemaal niet zo'n gekke beschrijving van de werkelijkheid.
 7. sjako

  Daniël en eindtijd

  God zou het wel kunnen, maar wij kunnen het niet verdragen. Jesaja 40:26 zegt "Dankzij Zijn enorme energie en ontzagwekkende kracht ontbreekt er niet één."
 8. sjako

  Daniël en eindtijd

  Over de aarde wordt ook nog eens gezegd dat die 'ophangt aan het niets'. In die dagen konden ze dat nog niet weten en de omringende volken dachten dat de aarde gedragen werd door een schildpad oid, maar de Bijbel zegt dat de aarde aan niets ophangt oftewel zweeft. Allemaal bewijzen dat de geest die de schrijver inspireerde meer wist dan de schrijver zelf.
 9. sjako

  Daniël en eindtijd

  Je vergeet de Statenvertaling en nog veel meer vertalingen die het met kloot of ronde aarde vertalen.
 10. sjako

  Daniël en eindtijd

  Ik zie het al NBV. Dat is dus niet goed vertaald. Een codex is een afschrift van de Bijbelboeken in de originele taal. Het gaat dus niet om een vertaling in principe. Helaas is er met diverse ‘originele’ codexen gerommeld. Hoe jonger die afschriften des te meer kans dat er fouten in staan. Je moet dus uitgaan van de ‘oudste’ codexen omdat die dichter bij het origineel staan. Een goede codex gebruiken wil niet automatisch zeggen dat het een goede vertaling is. Je hebt computerprogramma’s met de originele tekst met daarbij veel mogelijke vertalingen. Bij cruciale verzen is het goed om zoveel mogelijk mogelijke vertalingen met elkaar te vergelijken en te letten op de context. Als het ene vers a zegt en het andere vers schijnbaar ‘b’ dan zal je dat vers anders moeten bezien in zijn context.
 11. sjako

  Daniël en eindtijd

  In de codex staat het wel goed maar de vertalers hebben natuurlijk een keuze welk woord ze gebruiken. Trouwens welke vertaling vertaald ‘schijf’?
 12. sjako

  Bijbellezen

  Zeker doen, maar besef dat de Bijbel een moeilijk boek is. Zonder goede uitleg zal je lang niet alles, kunnen, begrijpen. Neem een goede Bijbel, bijv de Nieuwe Bijbel Vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap, of vraag een gratis Nieuwe Wereldvertaling aan. Heb je vragen dan kan je die hier stellen. Bid ook om wijsheid en kracht tijdens het lezen.
 13. sjako

  Daniël en eindtijd

  De Statenvertaling is niet zozeer corrupt, maar verouderd en niet gebaseerd op de beste Codex. Dat wil dus niet zeggen dat alles slecht vertaald is, integendeel. Veel teksten zijn heel goed vertaald en daar is dit vers er één van. Je kan niet alles zwart wit zien. Je moet je niet baseren op één vertaling.
 14. sjako

  Het hiernamaals

  Doe maar niet. Het ga je goed.
 15. sjako

  Daniël en eindtijd

  Dat staat er niet. Er staat het rond der aarde of zoals de Statenvertaling zegt 'de kloot der aarde'. Het duidt dus op een bol. Dat is precies wat ik bedoel. Daarom stuurt Hij engelen en boodschappers of vertegenwoordigers. Denk eens na. God heeft alles gemaakt in het heelal. Hoeveel energie bevat het heelal wel niet?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid