Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  2754
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

1874 profielweergaven
 1. Een onnodig beledigende uitspraak en ook eigenlijk niet te tolereren op dit forum.
 2. Dan zou je het boek En de Bijbel heeft toch gelijk van Keller eens moeten lezen. In 99,9999 heeft de Bijbel het namelijk bij het juiste eind.
 3. En dit is nu weer typisch een uitspraak van iemand die het allemaal beter denkt te weten en dus maar gaat schelden en beledigen om z'n gelijk te halen. Ik ga zo niet discussiëren met jou.
 4. Dat is nu juist het punt, dat is het niet.
 5. Ik heb het ook gelezen. En juist met 21ste eeuwse ogen was ik soms verbaast. Bijv. de 7 eilanden in de grote zee (ongeveer in die bewoording). Dat leek me de aarde vanuit de ruimte. En de omschrijving van glas als grote hagelstenen. Laten we het er op houden dat we het niet precies weten. Voor allebei is wat te zeggen. Dat is geloof @HJW
 6. Hij snapt het gewoon niet. @Willempie wat jij doet is van het kruis een talisman maken. Het gaat om een martelwerktuig hé.
 7. Dat is onzin natuurlijk. Het is zoeken naar de waarheid. En als ik gelijk heb dan is het gebruik van een kruis juist godlasterlijk. Zo kan je het ook bekijken.
 8. @Willempie Neem het topic van 'Hoe gaan wij om met anders gelovigen'. Zo discussiëren we hier niet.
 9. Willempie, Willempie, wat een grove taal. Ik geef gewoon een reactie on topic. Ik denk dat er veel groeperingen warm gemaakt moesten worden voor het Christendom. Ze mochten hun eigen dingen meenemen om het aantrekkelijk te houden. Zo werden bijv feesten als de Saturnaliën omgedoopt tot de geboortedag van Jezus. En zo zijn er zoveel gewoonten die gekerstend werden.
 10. Hij is wel terechtgesteld natuurlijk. Alleen de manier waarop verschillen we van mening. Een heleboel wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat Romeinen geen kruisen gebruikten in de tijd van Jezus. Als je dan ook nog eens nagaat wat de symboliek is van een kruis, dan kan je op je vingers natellen dat het geen Christelijk symbool is. Welke verhalen zijn dan volgens jou baarlijke onzin? Met die tegenstrijdigheden valt het ook wel mee. In de meeste gevallen zijn ze te verklaren. Het zijn natuurlijk wel verhalen over Iemand met Goddelijke macht.
 11. sjako

  Opname gemeente

  Het gaat hier veel te veel off-topic. Graag on-topic blijven!
 12. Allereerst is het van belang dát Jezus voor ons is gestorven, dat vooropstellend. Uit studies is gebleken dat het kruisvorm pas later in het Christendom terecht is gekomen. @thom heeft al aangegeven wat voor andere betekenissen 'een kruis' heeft. Als Jezus niet aan een kruis is gestorven dat is het gebruik van een kruis niet Christelijk. Als je dan kijkt wat een kruis wel allemaal betekent, dan is het beter het niet te gebruiken.
 13. Er is nog een aanwijzing in de Bijbel dat het om een rechtopstaande paal ging. In Handelingen 5:30 gebruikte de apostel Petrus het woord xu′lon, wat „boom” betekent, als synoniem voor stauros. Dat duidt er ook op dat het iets was zonder dwarsbalk. Neem daar nog bij dat een kruis ook nog andere religieuze betekenissen heeft.
 14. Je kan ook gewoon zeggen dat je het niet met een mening eens bent en uitleggen waarom niet op een respectvolle wijze. Kwestie van oefenen, maar het zou de sfeer echt ten goede komen.
 15. Op een Christelijk forum is liefde onderling handhaven altijd het belangrijkste. Daarover verschillen we niet van mening.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid