Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  6371
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

3197 profielweergaven
 1. sjako

  Prediker 3:22

  Dat doe ik dan ook niet.
 2. sjako

  Prediker 3:22

  Je moet jezelf afvragen of je een satanist als baas wilt hebben natuurlijk. Maar Christenen maken vervolging mee en dat heeft natuurlijk een oorzaak. Een Christen waait niet met alle winden mee, maar leeft zoals God dat vraagt en zoals Jezus een model heeft nagelaten.
 3. sjako

  Geest

  Als iemand in een gewelddadige omgeving leeft kan ik me voorstellen dat die persoon zijn hersens anders gebruikt, en zodoende minder goed gebruikt. Als je juiste informatie krijgt dan is het makkelijker verbanden te leggen waardoor het functioneren van je hersenen inderdaad wel eens beter kan zijn.
 4. sjako

  Geest

  Dit is het enigste gedeelte waar ik het mee eens ben. De rest is echt onzin hoor.
 5. sjako

  Geest

  Ja ook, maar dat is het lastige met het woord ‘geest’. Het heeft verschillende betekenissen.
 6. sjako

  Prediker 3:22

  Je moet geen deel zijn van de satanische kant van de wereld. We zijn wel in de wereld maar niet van deze wereld. We moeten Jehovah meer gehoorzamen dan mensen. Dus als er dingen aan je gevraagd worden die niet stroken met Gods wil dan weiger ik die. Bijv ik zou nooit het leger ingaan om te leren doden.
 7. sjako

  Prediker 3:22

  Zou niet zo moeten zijn. Belangrijkste is dat je geen deel bent van (politieke) organisaties. Alle twee. Maar de Bijbel zegt het zo. Het loon dat de zonde betaald is de dood.
 8. sjako

  Geest

  Ik geef meer om het standpunt van de Bijbel
 9. sjako

  Prediker 3:22

  Nee, dat is hetzelfde scenario. Job doet er uitspraken over, weliswaar vager, maar toch. Job 14:13 O, verberg mij in het Graf,verstop mij tot uw woede voorbij is. Stel een tijdslimiet voor mij vast en denk dan weer aan mij! 14 Als een mens sterft, kan hij dan weer leven?Ik zal wachten, al de dagen van mijn dwangarbeidtot mijn verlossing komt. 15 U zult roepen en ik zal u antwoorden.Naar het werk van uw handen zult u verlangen.O, verberg mij in het Graf,verstop mij tot uw woede voorbij is. Stel een tijdslimiet voor mij vast en denk dan weer aan mij! 14 Als een mens sterft, kan hij dan weer leven?Ik zal wachten, al de dagen van mijn dwangarbeidtot mijn verlossing komt. 15 U zult roepen en ik zal u antwoorden.Naar het werk van uw handen zult u verlangen. Wat was de straf van de zonde? De dood! Geen eeuwig durende foltering. Mensen zijn eigenlijk zo ver afgestopt dat ze de dood niet meer als een straf zien, maar volgens Genesis was dit het gevolg van de zonde.
 10. sjako

  Prediker 3:22

  De Bijbel leert dat deze maatschappij, de bovenste laag zeg maar, in de macht van de goddeloze licht. Vandaar ook al die corruptie, oorlog, oneerlijkheid etc. Een Christen is geen deel van deze wereld. Jezus zal satan binden voor 1000 jaar. Het is gewoon wat de Bijbel leert. Jeremia 51:39 39‘Wanneer ze opgewonden zijn, zal ik een feestmaal voor ze klaarmaken en ze dronken voeren, zodat ze vrolijk worden. Dan zullen ze voorgoed slapen, ze worden nooit meer wakker’, verklaart Jehovah. Het gaat hier over vijanden van Jehovah die voor eeuwig veroordeeld zijn doordat ze eeuwig de doodslaap zullen slapen. Ze worden dus nooit meer wakker (ze zijn dus niet in een hel of zoiets). Eeuwige dood is hun straf. Bewijs het tegendeel maar eens. Zelfs Daniël zegt het. En neem nu eens Psalm 115:17 Niet de doden loven Jah,niet degenen die afdalen in de stilte van de dood. Alle doden kunnen Jah dus niet loven. In de dood is stilte. En neem maar eens Daniël 12 In die tijd zal Michaël opstaan, de grote vorst die staat ten behoeve van jouw volk. Er zal een moeilijke tijd aanbreken zoals er niet is geweest sinds er een volk is ontstaan tot die tijd. In die tijd zal jouw volk ontkomen, iedereen die geschreven blijkt te staan in het boek. 2 Velen van hen die in het stof van de aarde slapen, zullen ontwaken, sommigen tot eeuwig leven en anderen tot schande en eeuwige verachting. 3 Degenen die inzicht hebben, zullen zo helder stralen als het uitspansel van de hemel, en degenen die de velen tot rechtvaardigheid brengen als de sterren, voor altijd en eeuwig. 4 Houd de woorden geheim, Daniël, en verzegel het boek tot de tijd van het einde. Velen zullen het grondig onderzoeken, en de ware kennis zal overvloedig worden.’
 11. sjako

  Prediker 3:22

  Jesaja 26:19-21 Je doden zullen leven.De dode lichamen van mijn volk zullen opstaan.Word wakker en juich van vreugde,jullie die in het stof wonen! Want je dauw is als de dauw in de morgenen de aarde zal degenen die machteloos zijn in de dood tot leven brengen. Hier laat Jesaja idd zien dat het niet hopeloos is. Er zal een opstanding komen van zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardige. Toen Jesaja dit schreef woonden de doden ‘in het stof’. De doden zijn machteloos, maar ze worden weer tot leven gebracht. En daar was Jezus voor nodig. Je ziet hier ook duidelijk dat voor de meerderheid een opstanding op aarde de belofte is, niet in de hemel. Enkel een kleine groep gaan naar de hemel. Het was iets nieuws. In het OT zal je het niet vinden. Wat negeer ik, kom eens met concrete voorbeelden.
 12. sjako

  Vaccineren of niet?

  De groep zal het wel overleven, maar tegenwoordig kunnen we ook individuen beschermen. Gezien de heiligheid van het leven moeten we dat doen dus.
 13. sjako

  Vaccineren of niet?

  Het is dom om je kinderen niet te vaccineren. Je ziet het gewoon in de praktijk. Gebieden waar de vaccinatiegraad lager ligt komen ziektes als mazelen, polio veel meer voor. Kinderen die nog niet gevaccineerd kunnen worden omdat ze nog te jong zijn, lopen hierdoor ook gevaar. Dus je kinderen niet vaccineren is ook nog eens liefdeloos naar andere mensen. Waar ik wel aan twijfel is bijv de griep vaccinatie. Vaak zit niet het juiste griepvirus in het vaccin waardoor het niet helpt en ik heb twijfel over wat dit vaccin doet met je algehele weerstand.
 14. sjako

  Prediker 3:22

  In eerste instantie is dat inderdaad zo. Maar je vergeet dat er opstanding zal zijn van de doden en die is voor een crimineel anders dan voor een getrouw persoon. Maar direct na de dood, zeker in de tijd voor Christus was er geen onderscheid. prediker 3:18 Ik zei ook bij mezelf dat de ware God de mensen zal testen en ze zal laten zien dat ze net als dieren zijn. 19 Want er is een afloop voor mensen en een afloop voor dieren — ze hebben allemaal dezelfde afloop. Zoals de één sterft, zo sterft de ander, en ze hebben allemaal maar één geest (ruach=levensadem) De mens heeft dus niets voor op de dieren, want alles is zinloos. 20 Ze gaan allemaal naar dezelfde plaats. Ze zijn allemaal uit stof ontstaan en ze keren alle maal tot stof terug. 21 Wie weet eigenlijk of de geest van mensen opstijgt naar boven en of de geest van dieren afdaalt naar de aarde? 22 En ik zag dat er niets beters is dan dat een mens geniet van zijn werk — dat is zijn beloning. Want wie kan hem in staat stellen te zien wat er zal gebeuren als hij er niet meer is? Het lijkt me dus duidelijk. De afloop van mensen is hetzelfde als van dieren, ze keren terug naar het stof. Het gevolg van de zondeval. Dankzij Jezus wordt deze vloek weggenomen. Hij heeft satan een volmaakt weerwoord gegeven, namelijk dat iemand wel onbaatzuchtig God kan dienen en daar zelfs lijden voor over heeft. Door geloof te stellen in Jezus en Zijn loskoopoffer kunnen we dus ook vrijgekocht worden van deze dood.
 15. sjako

  Prediker 3:22

  En ik zag dat er niets beters is dan dat een mens geniet van zijn werk — dat is zijn beloning. Want wie kan hem in staat stellen te zien wat er zal gebeuren als hij er niet meer is? Het is heel eenvoudig. Als je het vergelijkt met 9:5 en 10 Want de levenden weten dat ze zullen sterven, maar de doden weten helemaal niets en ze hebben ook geen beloning meer, omdat elke herinnering aan hen verloren gaat. 6 Ook hun liefde, hun haat en hun jaloezie zijn al vergaan. Ze hebben geen deel meer aan wat er onder de zon wordt gedaan. vers10 Doe wat je hand te doen vindt met heel je kracht, want er is geen werk, geen plan, geen kennis en geen wijsheid in het Graf, waar je naartoe gaat. prediker zegt dus wanneer je dood je geen bewustzijn meer hebt en dus geen herinneringen, geen kennis en geen wijsheid. Jezus is gekomen om ons te bevrijden van die dood. Bij Zijn tegenwoordigheid zullen mensen opstaan. Allereerst de eerstelingen in de hemel, later getrouwe volgelingen in het Duizend jarig Rijk en dan de rest van de mensheid. Het gelijk naar de hemel gaan of naar een hel is een valse leer.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid