Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  6970
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

3464 profielweergaven
 1. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Welnee, zelfs de Statenvertaling geeft ook aan dat de Naam Jehovah is. Heeft niks met Engels te maken. De Nederlandse vertaling is overigens geheel aangepast.
 2. sjako

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Ben het niet overal met hem eens, maar bepaalde dingen legt hij best helder uit. Idd ook dat van die drie dagen en nachten. Dat de juiste naam Yehovah klopt ook natuurlijk, maar dat weten we al meer dan 100 jaar, maar nu is te wetenschappelijk bevestigd. Wij schrijven Jehovah met een J, maat van oorsprong was het met een Y
 3. Door Joodse Christenen ja. Voor heidenense Christenen geldt het niet meer. Kolos. 2:16 Laat niemand jullie oordelen om wat je eet en drinkt of om de viering van een feestdag of de nieuwemaan of een sabbat. 17 Die dingen zijn een schaduw van toekomstige dingen, maar de werkelijkheid is de Christus. Je mag ze wel vieren, maar het hoeft niet meer.
 4. Niet afgeschaft maar opgenomen in een nieuw verbond, de Wet van de Christus. De Wet van Mozes was exclusief voor de Joden. Het nieuwe Verbond geldt ook voor de ‘heidenen’ en gaat op veel punten verder, maar zijn niet wettisch. Beetje ingewikkeld, maar het gaat erom dat je leert denken in beginselen. Wat wel afgeschaft is zijn de wetten zoals een brandoffer moeten brengen, de jaarlijkse feesten etc, de ceremoniële wetten. Ik ben het wel met je eens dat je de oude wet goed bestuderen omdat er een hoop beginselen uit te halen zijn.
 5. In deze vind ik Hebreeën 7:11 ev ook interessant Als via het Levitische priesterschap (een kenmerk van de wet die aan het volk was gegeven) volmaaktheid bereikt kon worden, waarom zou het dan nodig zijn dat er een andere priester opstaat, namelijk een priester zoals Melchize̱dek en niet zoals Aäron? 12 Omdat het priesterschap wordt veranderd, moet ook de wet worden veranderd. 13 Want degene over wie deze dingen worden gezegd, komt uit een andere stam, waarvan niemand dienst bij het altaar heeft gedaan. Het is duidelijk dat onze Heer van Juda afstamt, maar Mozes heeft nooit gezegd dat er priesters uit die stam zouden komen. 15 En dat wordt nog duidelijker als er een andere priester opstaat die als Melchize̱dek is, 16 die het niet is geworden op basis van de vleselijke afstamming die de wet vereist, maar op basis van de kracht van een onvernietigbaar leven. 17 Want over hem wordt getuigd: ‘Jij bent voor eeuwig een priester zoals Melchize̱dek.’ 18 Het eerdere gebod wordt dus afgeschaft omdat het zwak is en geen nut heeft. 19 Want de wet heeft niets volmaakt gemaakt maar het invoeren van een betere hoop wel, waardoor we dichter bij God komen. Hier wordt uitgelegd dat de Wet van Mozes veranderd is. Jezus wordt hier vergeleken met Melchizedek, een koning en priester tegelijk. De hogepriester kwam exclusief uit de Levitische stam. Maar Jezus kwam uit Juda en toch werd Hij ons Hogepriester, op de manier te vergelijke met Melchizedek, Koning en Priester. Om dat mogelijk te maken moest de Wet veranderd worden. De Wet van Mozes heeft niet geleid tot het dichterbij God komen, integendeel eigenlijk. De Wet van de Christus wel. Je kan het een beetje zien als een herbevestiging van de Wet in Christus, maar niet op steen, maar op harten. De Wet van de Christus is op harten geschreven en zijn eigenlijk allemaal beginselen. Ze gaan verder dan de Mozaische wet, maar zijn niet wettisch. De heilige Geest geeft die Wet in ons binnenste.
 6. Ook met je eens. Daarom doe ik niet aan politiek en ben ik neutraal.
 7. Ook helemaal met je eens. Er werd een belofte gedaan aan Abraham dat via zijn zaad iedereen ter wereld gezegend zou worden. Uiteindelijk was Jezus een nakomeling van Abraham.
 8. Helemaal met je eens. Op de computer heb je hele goede woord voor woord vertalingen. Je kan dan makkelijk zoeken en vergelijken.
 9. Hoe kon de schrijver weten dat de aarde eruit ziet als een meer met zeven eilanden daarin. Ik weet het niet hoe oud dat boek is, maar ze hadden toen nog geen ruimtevaart. Deze is toch wetenschappelijk behoorlijk achterhaald. Er zijn betere vertalingen.
 10. Officieel zien wij dat boek ook als deuterocanoniek. Maar ik heb me er wel een keer in verdiept en ik moet zeggen dat er veel overeenkomsten zijn met het NT. Er wordt over Christus gesproken, over de uitverkorenen en de rechtvaardigen. Precies dezelfde groepen als in het NT. Het gaat dieper in op het verhaal van Noach. Wat ik ook heel frappant vond is dat de schrijver het had over een meer met zeven eilanden (dacht ik, zou het even moeten nakijken kunnen er ook 6 zijn), als beschrijving van de aarde vanuit de ruimte. Ik kan me voorstellen dat je dat zo omschrijft. Maar hoe wist hij dat? Ook worden er enkele aanhalingen In het NT direct gehaald uit Henoch 1. Ik ben er dus voorzichtig mee om het als onzin te bestempelen. Henoch 1:9 En ziet! Hij zal komen met tienduizenden van Zijn heiligen. Om over allen gericht te houden. En alle goddelozen te verdelgen. En om alle vlees te straffen wegens al hun goddeloze daden die zij in hun goddeloosheid bedreven hebben. En voor alle harde woorden die goddeloze zondaren tegen hem gesproken hebben. (zie Judas:14-15)
 11. Zijn er dan verschillende Messiaanse Joden? Op deze website geloven ze niet in een drie-eenheid. http://www.yeshuahatorah.com/wordpress/gelooft-iedereen-in-de-drie-eenheid-anthony-buzzard/
 12. sjako

  Hallo, van Ewijk is de naam...

  Welkom Johannes, fijne tijd hier.
 13. Welkom op het forum. Ik hoop dat je er een goede tijd zal hebben.
 14. Je beweert dingen die al lang bewezen zijn. De Engelse Wikipedia beweert precies hetzelfde In Hebrew and Christian tradition, Nimrod is considered the leader of those who built the Tower of Babel in the land of Shinar,[5] though the Bible never actually states this. Nimrod's kingdom included the cities of Babel, Erech, Akkad, and perhaps Calneh, in Shinar (Gen 10:10).[6] Flavius Josephus believed that it was likely under his direction that the building of Babel and its tower began; in addition to Josephus, this is also the view found in the Talmud (Chullin 89a, Pesahim 94b, Erubin 53a, Avodah Zarah 53b), and later midrash such as Genesis Rabba. Several of these early Judaic sources also assert that the king Amraphel, who wars with Abraham later in Genesis, is none other than Nimrod himself. Nee, dat blijkt uit archeologische vondsten. https://en.wikipedia.org/wiki/Babylonian_religion Shalom Aleichem Patrick, ben erg benieuwd naar jou inzichten. Ik heb me beetje verdiept in het Messiaanse joodse geloof en we hebben wel raakvlakken denk ik. Ik weet niet of er ook verschil is tussen verschillende Joods Messiaanse Christenen qua inzichten.
 15. Misschien moet je eens leren begrijpend te lezen. Het is algemeen bekend dat Babel gesticht is door Nimrod. De eerste steden van zijn koninkrijk waren Babel..... Volgens Wikipedia Nimrod (Hebreeuws: נִמְרוֹדֿ, "de tegenstrever" of "de zich verontwaardigende") was volgens de traditie in de Hebreeuwse Bijbeleen zoon van Kus en een achterkleinzoon van Noach,[1] "de eerste machthebber op aarde"[2] en "een geweldig jager, door niemand overtroffen".[3] "De kern van zijn rijk werd gevormd door Babel, Uruk, Akkad en Kalne, in Sinear. Vanaf dat land trok hij naar Assyrië waar hij Ninive, Rechobot-Ir en Kalach bouwde, en ook de grote stad en Resen, tussen Nineve en Kalach.[4]" Hiermee was hij volgens de traditie de eerste en tot op heden enige persoon die over de gehele mensheid heerste. Nee, want er waren honderden verschillende religies of variaties daarop. Dus toen de mens zich ging verspreiden gingen al die verschillende religies de wereld over. De Bijbel spreekt over de drekgoden van Babylon en dat was niet voor niets.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid