Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  5770
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

2914 profielweergaven
 1. sjako

  Nibiru

  Volgens mij kan je het ook vertalen met kloot der aarde, wat ook op 'rond' duidt. Dat Hij de hemelen (luchten, ruimte) uitspant als een dun doek komt wel overeen met de wetenschap. Zwaartekracht bijv ontstaat door vervorming van bepaalde krachten die te vergelijken zijn met een dun doek. http://www.faqt.nl/vraag-en-antwoord/hoe-werkt-de-zwaartekracht/ God zit dus niet letterlijk in die hemelen, want met hemelen wordt dus hier de ruimte bedoelt.
 2. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  Je kan het ook als kwalitatief zien. Je zou ook kunnen vertalen "was goddelijk' of van goddelijke oorsprong. Koningen, rechters en ik dacht ook hogepriesters werden ook goden genoemd. Psalm 82:6 bijv "Ikzelf heb gezegd: "Gij zijt goden". Hier wordt dit over rechters gezegd (vers 2 en 3). Jezus zelf haalt dit argument ook aan in Johannes 10:34 Jezus antwoordde hun: "Staat er niet in uw Wet geschreven : 'Ik heb gezegd: "Gij zijt goden". In 1Kor 8:5 worden onder 'goden' ook bovengenoemde bedoeld. Het begrip 'god' is dus ruimer dan jij denkt. De eerste daad van Jehovah is het scheppen of het voortbrengen van Jezus, het Woord. Door het Woord is alles geschapen. Doordat Jezus door Jehovah is voortgebracht kan je wel zeggen dat alles door Jehovah is ontstaan. Jehovah heeft als het begin van de schepping Jezus voortgebracht. Jezus was als een Meesterwerker naast Jehovah zegt de Bijbel. In Openbaring 3 wordt Jezus dan ook wel 'het Begin van de schepping door God' genoemd.
 3. sjako

  Nibiru

  Wellicht, misschien, het is allemaal speculatie. Ik heb geen reden om te geloven dat de Big BANG niet door God is ontstaan. Hoezo, de Bijbel heeft het toch over 'het rond der aarde'
 4. sjako

  Nibiru

  De Bijbel zat niet fout, want de Bijbel zegt al dat de aarde rond is. Als je je een beetje verdiept in de Bijbel dan sta je soms verrast hoe accuraat die wetenschappelijk is. Waarom 'toeval'? De kans dat het niet goed zou gaan was veel groter. De kracht was precies goed. Was die maar een beetje anders geweest dan was alles weer terug gevallen door de zwaartekracht en was er geen heelal geweest.
 5. sjako

  Nibiru

  Nou, daar ben ik het niet mee eens. Het had maar een heel klein beetje anders moeten zijn en het heelal was niet ontstaan. Ik zie hier wel de hand van God in.
 6. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  Ik ken het schema, maar het klopt gewoon niet. Je hebt trouwens diverse visies van de drieëenheid . Denk dat ik ondertussen meer begrijp over het dogma dan de gemiddelde kerkganger. De Geest is sowieso geen Persoon. Daar ga je al. Enkel de Vader wordt God genoemd door Paulus. Er is één lichaam en één geest, zoals jullie werden geroepen tot de ene hoop van jullie roeping, 5 één Heer, één geloof, één doop, 6 één God en Vader van allen, die boven allen en door allen en in allen is. 1Kor 8:6 Want ook al zijn er zogenaamde goden in de hemel of op aarde — en er zijn veel ‘goden’ en veel ‘heren’ — 6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn ontstaan en voor wie wij bestaan. En er is één Heer, Jezus Christus, via wie alle dingen zijn ontstaan en via wie wij bestaan Hier wordt enkel de Vader God genoemd, Jezus wordt hier één Heer genoemd, een koninklijke titel. Jezus vertegenwoordigde God op aarde. God in het vlees is een verkeerde vertaling en komt in moderne vertalingen niet meer voor.
 7. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  En dat is met het Katholicisme anders? Ze hebben de meeste dogma’s uitgevonden. Inderdaad, anders kon Hij geen zoenoffer betalen. Hij was drie dagen en nachten in Hades wordt er gezegd. God kan niet sterven, anders had Hij gedaan alsof.
 8. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  Engelen kunnen wel degelijk sterven. Satan bijv komt aan zijn eind in het meer van vuur net als alle gevallen engelen. Met dat verschil dat het voor ons duidelijk is.
 9. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  Nee, er is geen middenweg. Maar dat zou juist pleiten voor mijn standpunt, want er zijn diverse verzen dat Jezus een begin heeft gekend, dus niet van eeuwigheid kan zijn.
 10. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  1. Eens 2. Eens 3. Zou kunnen, engelen kunnen zeker de gedaante van een mens aannemen. Kijk maar naar het verhaal van Lot.
 11. sjako

  Drie-eenheid en het debat

  Dan gebruik je de NBV van het Nederlandse Bijbelgenootschap. Gebruikt dezelfde codex bij mijn weten. De Statenvertaling is niet betrouwbaar, maar daar hebben we het al vaker over gehad. 1 Nee 2. Nee, dat is geen goede vertaling en alle andere vertalingen buiten de Statenvertaling en King James vertaalt het anders zo ver ik weet. 3. Het staat nergens. Wel dat Jezus een begin kende. Openbaring 3:14 bijv Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodice̱a: Dit zegt de Amen, de trouwe en ware getuige, het begin van de schepping door God: Vergelijk dat met bijv Spreuken 8:22 en Kolossenzen 1:15 Jehovah bracht mij voort als het begin van zijn weg, het eerste van zijn werken van lang geleden. 23 In het verre verleden* ben ik aangesteld, vanaf het begin, vanaf tijden eerder dan de aarde. 24 Ik werd voortgebracht* toen er nog geen diepe wateren waren,
 12. sjako

  Nibiru

  Ze hebben er anders een foto van..... Maar ja, jij bent niet zo snel over te halen.... En ik vertrouw de wetenschap toch echt meer dan kaasjeskruid....
 13. sjako

  De gave van het geloof.

  Je begrijpt het zelf niet eens.... Precies, dat is precies wat er staat. Die Geest gaat uit van de Vader en via Jezus Christus en wordt verdeeld over Jezus volgelingen, maar niet allemaal met dezelfde werking, maar wel dezelfde Geest. God sloot wel degelijk een verbond met Abraham. Dat kan je lezen in Ge 12:4-7. Het Zaad van de oerprofetie zou komen via het zaad van Abraham. Zie ook Ge 13:14-17;15;18; 17:2-8,19 en 22:15-18. In Ga 3:16 zegt Paulus dat het ware 'zaad' bestaat uit Christus en degene die eendrachtig zijn met Christus.
 14. sjako

  Nibiru

  Denk dat het heelal lege ruimte is met sterren, nevels, planeten, zwarte gaten etc. Dus die sterren vullen steeds meer lege ruimte op. The Big Bang vind ik nog steeds niet verwonderlijk. Ik geloof dat God het heelal heeft geschapen. En waarschijnlijk vanuit één punt. Het punt waar het heelal begon was bij God.
 15. sjako

  Nibiru

  De mens is altijd nieuwsgierig geweest. Persoonlijk vind ik het fascinerend om die nieuwe ontdekkingen te bekijken en te onderzoeken. Bijv de eerste foto van een zwart gat vond ik erg bijzonder. Het laat de grootsheid van Gods schepping zien. God is een enorme macht en kracht. En de Heilige Geest is dat ook want het is in feite diezelfde kracht die ook het heelal gevormd heeft.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid