Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  5942
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

Recente profielbezoeken

2995 profielweergaven
 1. sjako

  Profeten extremisten?

  Het beest net als een lam met de twee hoorns geeft 'adem' aan het beeld van het wilde beest. De Volkenbond was na de Eerste Wereldoorlog dood. In New York komt later de zetel van de VN met als Amerika de grootste sponsor. Deze VN is in principe hetzelfde als de Volkenbond. Dus de Volkenbond leeft weer op na zwaar gewond te zijn geweest. (vers 14). Dat waren geen wereldmachten. Amerika is een veel grotere wereldmacht die veel meer invloed heeft op de wereld. Bovendien geeft China geen adem aan het 'wilde beest'. Nee, want Daniël legt zelf uit wat die berg voorstelt. Daniël 2:44 44 In de dagen van die koningen zal de God van de hemel een koninkrijk oprichten dat nooit vernietigd zal worden. En dat koninkrijk zal nooit aan een ander volk worden overgedragen. Het zal al die koninkrijken verbrijzelen en er een eind aan maken. Als enige zal het eeuwig blijven bestaan, 45 precies zoals u zag dat uit de berg een steen werd gehouwen — maar niet door mensenhanden — en dat die het ijzer, het koper, de klei, het zilver en het goud verbrijzelde. De grote God heeft aan de koning bekendgemaakt wat er in de toekomst zal gebeuren. De droom is waar en de uitleg is betrouwbaar.’
 2. sjako

  Profeten extremisten?

  Het gaat er om dat het een wereldmacht is die na Rome zou opstaan. Dat bleek een dualistisch koninkrijk te zijn: Engeland met daaruit voortkomend Amerika. We zitten nu in de 'voeten'. Na deze wereldmacht komt er geen andere meer zoals Antoon al zei. Er komt een berg uit de lucht en die knalt tegen de voet van het beeld aan. Dit beeld valt dan om. Die berg vult dan de hele aarde. Die berg is een beeld van Gods Koninkrijk (Daniël 2).
 3. sjako

  Profeten extremisten?

  Openbaring 13:11-15 Toen zag ik een ander wild beest uit de aarde opkomen. Het had net als een lam twee hoorns, maar het ging spreken als een draak. 12 Het oefent alle autoriteit van het eerste wilde beest voor zijn ogen uit. En het zorgt ervoor dat de aarde en de bewoners ervan het eerste wilde beest aanbidden, dat van zijn dodelijke wond was genezen. 13 Het doet grote tekenen en laat zelfs vuur uit de hemel naar de aarde komen voor de ogen van de mensen.14 Het misleidt de bewoners van de aarde met de tekenen die het mocht doen voor de ogen van het wilde beest, terwijl het tegen de bewoners van de aarde zegt dat ze een beeld moeten maken voor het wilde beest dat door het zwaard gewond was maar weer was opgeleefd. 15 Het werd hem toegestaan adem* te geven aan het beeld van het wilde beest, zodat het beeld van het wilde beest niet alleen zou spreken maar er ook voor zou zorgen dat iedereen gedood wordt die weigert het beeld van het wilde beest te aanbidden. Het eerste wilde beest wat hier wordt genoemd is de Volkenbond en later toen die van zijn dodelijke wond was genezen de VN.
 4. sjako

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Vanaf nu wordt daar scherp op gelet! Ik ben geen voorstander om een discussie zomaar dicht te gooien, maar het moet hier wel een veilige omgeving blijven. Iedereen is hierbij gewaarschuwd. Er is een strafpunt uitgedeeld. Dat is voor nu even voldoende.
 5. sjako

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Mod sjako: Ik heb de discussie weer ontgrendeld. Let een beetje op jullie woorden en laat het niet te hoog oplopen.
 6. sjako

  Water en Geest

  Nee hoor. Het is idd de Geest die spreekt en niet de mens. Zo was het ook niet de mens Petrus die iemand uit de doden kon opwekken, maar was het de Geest die in hem werkzaam was die dat deed. Je kan de schepping en het verband met Vader, Zoon en Geest een beetje vergelijken met een dia-projector. De lamp, de bron, kan je vergelijken met God, de Vader. Het licht kan je vergelijken met de Geest. De dia kan je vergelijken met Jezus. Het beeld kan je vergelijken met de schepping. Het licht schijnt door de dia heen en projecteert het beeld. Zo gaat ook de Geest door Jezus heen zodat Hij (Jezus) als Meesterwerker de schepping kan vormgeven.
 7. sjako

  Water en Geest

  Nee, dat staat er niet. Er staat dat de Geest die Jezus uit de doden heeft opgewekt in jou werkzaam is je weer levend kan maken. En die Geest is de Geest van JHWH. Ja, zo zou je het kunnen zien.
 8. sjako

  Water en Geest

  Dat staat er niet. De Heer is de Vader. Er staat niet dat de Heilige geest gelijk aan Jezus is. Romeinen 10:9 zegt dat God Jezus heeft opgewekt Als je met je mond in het openbaar bekendmaakt dat Jezus Heer is en in je hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zul je gered worden.
 9. sjako

  Water en Geest

  Ok, wie is volgens Johannes de Schepper? Antwoord het Woord. Het Woord is Jezus. Wat zagen we in Genesis? De Geest die over de wateren zweefde en Die schiep. Dus dan zou je de conclusie kunnen trekken dat de Geest de schepper is. De Geest is echter de Heer, Jehovah, de Vader van Jezus volgens 2Kor 3:17. Dit is enkel te verklaren dat de Geest de scheppende kracht vanuit de Vader is. Jezus werkt nauw samen met de Vader. Jezus gebruikt die kracht van de Vader om te scheppen. Het gaat erom wat er letterlijk staat. Je kan niet alles vergeestelijken.
 10. sjako

  Water en Geest

  Ik denk dat het letterlijk de wateren waren. Genesis 1:9 zegt: Toen zei God: ‘Het water onder de hemel moet naar één plaats stromen en de droge grond moet tevoorschijn komen.’ En zo gebeurde het. 10 God noemde de droge grond ‘land’, Dus eerst was er eerst geen ‘land’, maar allemaal water.
 11. sjako

  Water en Geest

  Jezus is toch de schepper en de Meesterwerker? Johannes 1:2 en Spreuken 8:30 Hij was in het begin bij God. 3 Alles is via Hem ontstaan, en zonder Hem is er helemaal niets ontstaan. Alles is via Jezus ontstaan. Gods Geest komt vanuit de Vader want de Vader, Jehovah, is de Geest. 2Kor 3:17 Jehovah is de Geest, en waar de geest van Jehovah is, daar is vrijheid. 18 Met ongesluierde gezichten weerkaatsen wij allemaal als spiegels de glans van Jehovah. We worden veranderd in hetzelfde beeld, met meer en meer glans, precies zoals dat wordt gedaan door Jehovah, de Geest. In Genesis zie je dat de Geest over de wateren zweefde en de schepping tot stand komt. De Geest is niet Jezus. Jezus gebruikt de Geest van Zijn Vader om te scheppen. De bron is dus de Vader, Jezus is de Meesterwerker.
 12. sjako

  Water en Geest

  Ik zie dit verband dat in allebei de verzen Gods Geest een belangrijke rol speelt. In in Genesis creëert Gods Geest aangestuurd door Jezus, de aarde en de rest van de schepping. Gods Geest is hier als het ware Jezus’ gereedschap, de kracht waarmee de schepping tot stand is gekomen. Jezus gebruikt hier Gods Geest om de schepping tot stand te brengen. In Johannes 3 wordt Gods Geest ook weer gebruikt om de schepping, die gecorrumpeerd is door de erfzonde, weer tot God te brengen en dus weer volmaakt te maken zoals dat in Genesis de bedoeling was. Het water wat in Johannes 3 wordt bedoeld is de doop. Na de doop maakt Gods Geest van je tot een nieuwe schepping. Je oude persoon doe je af en de nieuwe persoonlijkheid doe je aan. Dus in Genesis komt de schepping tot stand en in Johannes wordt die weer vervolmaakt met straks als climax dat de hele aarde nieuw gemaakt wordt.
 13. sjako

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Mod sjako. Ik heb deze discussie even op slot gezet omdat het een beetje uit de hand loopt. Ik ga alles bekijken en waar nodig ingrijpen.
 14. sjako

  Profeten extremisten?

  Nee, profeten geven nieuwe boodschappen van God aan Zijn volk. Profeten zoals in het OT zijn er niet meer. Alles wat we moeten weten is al geschreven. Het gaat om de uitleg van bestaande profetieen. En ja, dan kan je uitleg wel eens niet kloppen.
 15. sjako

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Nee, dat kan geen mens. Maar God wel en Hij luistert! Persoonlijk heb ik nog niet zo lang geleden iemand ‘gered’ die net een zelfmoordpoging gedaan had. Ik kreeg zeker weten een sein van de Gods Geest. De instanties waren er net op tijd bij. Zo’n persoon heeft een hoop zorg nodig en liefde, geen veroordeling.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid