Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  4742
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

2742 profielweergaven
 1. Ze kenden de hele procedure niet, dus is het een menselijke beslissing om het wel toe te laten, terwijl ze weten dat bloed heilig is. Ze hebben enkel geen idee waarom dat zo is lijkt wel. Of moet ik zeggen blijkt wel. Je weet nooit of dat kind niet was overleden als het wel een transfusie had gehad. Na ernstig trauma met ernstig bloedverlies is dat maar de vraag. Het zuurstoftransporterend vermogen van geconserveerd bloed is bij lange na niet zo goed als natuurlijk bloed.
 2. sjako

  Is Jezus een pacifist?

  Nee, maar je moet het ook niet naar het extreme trekken. Je mag je best verdedigen, maar doden kan natuurlijk niet.
 3. sjako

  Is Jezus een pacifist?

  Blijf je nu toch volhouden? Ongelofelijk!
 4. Denk niet dat Joden in Jezus tijd het zouden doen.
 5. Op het aanvaarden van plasma, bloedplaatjes en rode bloedcellen is altijd een verbod geweest en nog. Het gaat juist om die kleinere fracties. En juist omdat de techniek voortgaat moet dat worden bijgesteld.
 6. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Dat laatste zal je niet gebeuren gelukkig.
 7. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Ik hoop het nooit mee te maken om hier achter te komen.
 8. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Zoiets moet je altijd aan Jehovah overlaten. Je weet niet de omstandigheden. Begrijpt hij/zij de achterliggende redenen waarom we geen bloed wel goed etc. Het lijkt me geen automatisme dat wanneer je wel bloed neemt dat je dan automatisch Gods Koninkrijk misloopt. Als hij/zij standvastig is in het niet nemen van bloed dat wacht vanzelfsprekend zijn/haar beloning in het Koninkrijk.
 9. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Dat komt echt zelden voor. Het belangrijkste is dat het volume wordt aangevuld met bijv fysiologisch zout. Aanvullend met EPO injecties zal je meestal geen gevolgen ervan hebben. En ja, je zult jezelf een tijd belabberd voelen.
 10. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Dat komt omdat de technologie nu eenmaal veranderd. Uit één bloedcel kunnen ze tegenwoordig meerdere cellen klonen die bijv bepaalde antistoffen maken. Vroeger had je ook geen celsafers etc. Het is aan ieder persoonlijk hoe ze daar mee omgaan.
 11. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Dat er altijd vergeving mogelijk is. De uitgeslotene krijgt, als hij/zij dat wilt, bezoek van een ouderling. Als duidelijk wordt dat de persoon spijt heeft dan is hij weer van harte welkom. Maar even voor de duidelijkheid, het gaat om een moeilijke regel, maar wel een die gewoon in de Bijbel staat. Vroeger werd zo'n boosdoener zelfs gestenigd, dan vind ik de huidige Christelijke regeling toch een stuk milder.
 12. Dit komt ook bijna niet voor. Meestal worden de ouders in dat geval uit de ouderlijke macht gezet. Het Judaisme heeft dan ook niet meer veel met het vroegere geloof te maken.
 13. sjako

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Het gaat over duidelijke misstappen zoals immoraliteit etc. Iemand die met bijv een andere vrouw dan zijn eigen vrouw de koffer induikt is wat mij betreft een boosdoener. Maar wel schriftuurlijk, en dat zal ook wel niet voor niets zijn. Maar het is altijd pijnlijk, niet alleen voor de familie, maar ook voor de hele gemeente.
 14. Het gaat me erom dat er fatsoenlijk discussie gevoerd wordt. Bijv ook over wel of niet vaccineren. Termen als dood laten vallen etc kan gewoon niet.
 15. Geef dan eens schriftuurlijk aan dat je wel bloed zou mogen nemen. Die uitleg die ik van jou gezien heb klopt van geen meter.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid