Spring naar bijdragen

Dolce Vita

Members
 • Aantal bijdragen

  1694
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dolce Vita

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 17 april

Profile Information

 • Religie
  Christenuniversalist

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dolce Vita

  Eindtijd

  Blijven hangen op politieke vibes, terwijl de wereld zoals we die kennen, ten einde loopt, is niet boze werken bekend maken, maar zich nog vastgrijpen aan een lijk. "Wie de wereld heeft gevonden, heeft een lijk gevonden" (Thomas)
 2. Dolce Vita

  Eindtijd

  Er is maar 1 God en Hij heeft álles in de hand. Er is niets op aarde dat gebeurt zonder Zijn toestemming. U zult moeten kiezen of u blijft strijden voor enkel het behoud van uw vege lijf, of dat u nu eindelijk uzelf geestelijk overgeeft aan Jezus Christus en je kruis opneemt en Hem volgt.
 3. Dolce Vita

  Eindtijd

  Lekker belangrijk allemaal. 🙄 U bent gewoon zelf nog niet helemaal wakker.
 4. Dolce Vita

  Eindtijd

  Bullshit.
 5. Dolce Vita

  Eindtijd

  Begrijpt u nou eigenlijk wel hoe laat het is? Het gaat God niet om uw vlees maar om uw ziel. Het is Gods Bedoeling niet dat de mens en deze wereld blijft zoals die is. De bedoeling is dat u een geestelijke keuze maakt voor Christus en zich aan Hem overgeeft, niet aan angsten, zorgen, en politieke vibes, die zijn allemaal alleen maar gericht op het vlees. Alles is in Gods Hand. "
 6. Dolce Vita

  Seks voor huwelijk stoppen

  Ja. En daar hebben ze dan speciale tuigjes voor gemaakt en die kun je toevallig bij hen kopen ook nog😂 https://liefdeskruiden.nl/product/holle-voorbind-dildo/ (zie topic "Is masturberen een zonde",en dan pagina 9)
 7. Dolce Vita

  Eindtijd

  You are só right. Hartelijke dank voor de samenvatting.
 8. Dolce Vita

  Eindtijd

  Dat is een geheimenis Thom,. Het is wel en het is niet in één mens. Je komt je Wederhelft tegen als je daaraan toe bent. De Perfecte Spiegel en de Perfecte Aanvulling. Met alle verwarring, moeilijkheid, beproeving en onbeschrijflijke onverbrekelijke Liefde en Schoonheid erbij. Dat is wel en het is niet in ëén mens. Je vormt samen één Mens, maar op een geestelijk, een (kwantum)niveau, waardoor de twee één zijn. En dan hebben we het niet over seks, niet over het stoffelijke niveau. Maar voordat dat gebeurt, die ontmoeting, moet wat in jouw citaat staat wel eerst in jezelf hebben plaatsgevonden. Eerder kun je de beproevingen die ermee gepaard gaan niet doorstaan. Matteüs 6,33 Maar zoek eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden. Maak u dan niet bezorgd.
 9. Dolce Vita

  Eindtijd

  Waar slaat dit precies op? Waarom begin jij over Belgenmoppen? En dat die waar zouden zijn? Lijkt me typisch een opmerking voor een wel heel erg domme Hollander. Persoonlijk geloof ik niet dat het er 144.000 zouden zijn. Dat getal staat in een heel andere context. Maar dat iedere Adam met zijn oorspronkelijke Eva wordt verenigd, dat weet ik wel zeker. En sommigen hebben hun tweelingziel inderdaad ontmoet. Dat zijn dingen die we verder beter voor ons kunnen houden, want het is niet iedereen gegeven dit bij leven te ontdekken. Dat betekent niet dat men de Wederhelft moet kennen om behouden te zijn. Het heeft niets met 144.000 te maken. 144000 zijn in mijn optiek gelovigen uit de joden die dankzij de twee getuigen tot geloof in Jezus zijn gekomen en alsnog het evangelie gaan brengen aan de rest van de wereld, zodat wie dan gelooft in elk geval alsnog het duizendjarige rijk binnen kunnen gaan.
 10. Dolce Vita

  Eindtijd

  Oh, je bent dus ook maar gewoon een kind van God geworden. Het klinkt verdacht veel op de weg van de individuatie, van de realisatie van het zoonschap in Christus. Nu alleen nog een beetje werken aan je talenkennis.
 11. Dolce Vita

  Eindtijd

  @ Kaasjeskruid, Naar welke kerk ga jij inmiddels eigenlijk zelf? Misschien kan Funda jouw kerk eens met jou bezoeken? Of ging je al jaren niet meer naar de kerk? Hoe zat dat ook alweer?
 12. Dolce Vita

  Eindtijd

  Juist. En als een vonk die door de inwoning van de Vader en de Zoon verlost kan worden van de dienstbaarheid aan de sterfelijkheid. Dat jouw vader psychotherapeut zou zijn, maakt op mij geen indruk. Ik heb zelf lesgehad van onder andere docenten van het Jungiaans Instituut. Jouw vader kan er ook niets aan doen dat jij nog steeds gelooft in (af)goden. Het bevestigt slechts wat ik schreef aan Funda.
 13. Dolce Vita

  Eindtijd

  Jawel hoor. Ook in een in christelijke zin onbekeerde mens is God aanwezig. Die mens is zich daar alleen niet of minder van bewust. Natuurlijk is God in alle mensen aanwezig, Hij heeft alleen nog niet in alle mensen woning gemaakt voor Christus. Nog niet alle mensen zijn verlost, maar God is wel degelijk in iedereen aanwezig. Hoe zou een mens leven kunnen zonder leven te hebben? Hij is het leven zelf. Joh.1 1. In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. 2. Dit was in den beginne bij God. 3. Alle dingen zijn door het Woord geworden en zonder dit is geen ding geworden, dat geworden is. 4. In het Woord was leven en het leven was het licht der mensen; 5. en het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gegrepen.
 14. Dolce Vita

  Eindtijd

  Het ik moet ook niet dood. Het oude zelf moet sterven, en dat is niet je ik. Wat jij nu schrijft, dat is pas New Age gedachtegoed. Zij denken dat de kruik kapotgeslagen moet, in plaats van dat het water in de kruik in wijn veranderd wordt. Jij bent, ondanks al die misverstanden, iemand in wie ik Christus vrij makkelijk herkennen kan (ruwe bolster, maar blanke pit). Maar je denkt vaak dat je verstand hebt van zaken waar je niet of amper langdurige en diepgaande studie aan hebt besteed. Dat is niet erg, maar je velt oordelen over dingen waar je gewoon weinig kaas van hebt gegeten, Kaasjeskruid. Mooie avatar heb je trouwens. Ik ben bang van herdershonden (en sommige andere soorten waar jij van houdt) , maar die foto vind ik leuk.
 15. Dolce Vita

  Eindtijd

  Christus heeft alles met zelfverwerkelijking te maken en ten diepste inderdaad niets met religie, zoals Christus ook niets met religie te maken heeft, want die bestaat uit dode werken, meneer de Jutter. Van Jung heb je niets begrepen noch van de gnostiek. Je vele angstige vooroordelen zijn een erfenis uit de tijd van je religie, en precies een bewijs van de juistheid van wat ik aan Funda schreef. Je bent geroepen om te worden wie je werkelijk bent en dat is geen zondaar. Maarja, zoals het spreekwoord zegt, velen zijn geroepen, in weinigen wordt het volbracht. (uitverkoren vind ik niet het juiste woord, want het hangt ook van je eigen houding en andere factoren af). Massa's en groepen zullen je altijd terug naar beneden naar hun eigen niveau van verstaan willen trekken en voorgangers zoeken kuddes die allemaal met de neuzen naar dezelfde kant moeten staan. Die kuddes moeten opk geweid worden, daar niet van. Niet iedereen heeft dezelfde rol en mogelijkheden. @ Fundamenteel, Uiteindelijk blijven kerken en religieuze instellingen sociologische instituten. Een soort gezelligheidsverenigingen. Je kunt net zo goed met je beste vriend een terrasje pakken. Je vriend een biertje en jij je watertje met citroen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid