Spring naar bijdragen

Dolce Vita

Members
 • Aantal bijdragen

  2181
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dolce Vita

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 17 april

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dolce Vita

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Jij bent anders degene met OPS hoor. Men hoeft je berichten op dit forum maar na te kijken en dan ziet men wat en wie jij allemaal wel niet vermijdt. Yoga, boeddha, ronde tekeningen, meditatie, Johannes van het Kruis, en er volgt nog een hele waslijst van mensen en dingen die jij vermijdt. Al die mensen zijn prutsers volgens jou. En de waarheid vermijd jij ook. Als je gevraagd wordt naar jouw persoonlijke bedoeling met wat je zegt, geef je niet thuis.
 2. Dolce Vita

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Als je niet tot in details de exacte juiste religie van Kaasjeskruid volgt kan je het wel schudden? Het beeld dat Kaasjeskruid van God gemaakt heeft?
 3. Dolce Vita

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Dankjewel. 😘 Zo is dat. Jezelf verlekkeren aan andermans privé ervaringen is lekker makkelijk. Zelf de zielereiniging ondergaan, door Christus niet aan maar in te nemen, is waar het om gaat. Degene die niet weet wat ie “moet geloven” ben jijzelf. Van wie moet jij iets?
 4. Dolce Vita

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Mooie link, wijze ware tekst op die site. Gold ooit ook voor mij. (Ofschoon ik geen beelden had om los te laten, voor mij gold punt 3).
 5. Dolce Vita

  Water en Geest

  Thomas 70: Jezus zegt: Als jullie baren, wat in je zit, zal dat, wat jullie in je hebben, je redden. Als jullie dat niet in je hebben, zal dat, wat jullie niet in je hebben, je doden.
 6. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Hogere dan die in de wereld leven, maar niet hoger dan de Christelijke Normen en Waarden. Voorbeeld: ik ontdekte die arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze zou mijn hele schuld aflossen doordat ik het maandbedrag vergoed kreeg. En het was een zogenaamde spaarlening die vijftien jaar te gaan had. Dus ze zouden vijftien jaar hebben betaald en ik had mijn maandinkomen dus gewoon zelf kunnen besteden. Maar wat ik heb gedaan, terwijl ik eigenlijk geen cent te makke had, is als een straaljager elke cent die ik ook maar uitsparen kon, zelf aflossen en ook de vergoeding van het vaste maandbedrag aan de spaarlening dat ik van de verzekering kreeg om de verloren inkomsten te compenseren in de lening te storten. Zo ging ik dus dubbel aflossen , terwijl ik enorm in inkomsten was gezakt. Mijn omgeving zei "trut, dat moet je niet doen, ga lekker leven, het wordt vanzelf opgelost". Maar mijn innerlijk zei "maar ik heb die schulden gemaakt, niet de verzekeringsmaatschappij, dus ik ga er alles aan doen om het zo snel mogelijk af te lossen". Na twee jaar stond er nog 12000 open en had ik er 18000 afgelost. De verzekering zou nog 13 jaar het gewone vaste maandbedrag betalen want het was een spaarlening (je spaart een vast bedrag, en na vijftien jaar word je lening afgelost met het spaarbedrag, zo'n lening was het, net zoiets als een spaarhypotheek). Als ze mij nog 13 jaar hadden uitbetaald waren ze nog ca. 25000 euro kwijt geweest. Maar ik heb na die twee jaar een afkoopvoorstel gedaan. "Ik heb dit en dat gedaan om het versneld af te lossen, dit deel staat nog vast in het spaardeel, als u bereid bent 12000 in een keer te betalen, is de lening afgelost en dat bespaart mij 13 jaar schuldgevoel en het bespaart u 12000 euro). Een familielid die zelf in de verzekeringswereld werkt zei " dat moet je niet doen, je moet veel hoger inzetten, dus meer geld vragen, want zo werken ze in de verzekeringswereld, je moet hoger inzetten, en dan komen zij met een lager bod en hopelijk komt dat dan overeen met wat je nodig hebt). Maar de Heilige Geest zei: nee, de waarheid en niets dan de waarheid, heb vertrouwen. En ik ben in alle stilte tegen de adviezen en visies van mijn familielid en omgeving ingegaan en heb een brief geschreven met niets dan de waarheid. En de verzekeringsmaatschappij heeft het voorstel aangenomen. Eerlijkheid loont (en daar moet je dus wel wat voor doen, maar door de Heilige Geest wil je dat ook graag, het was spannend maar Heerlijk om te doen). Er is een Hogere Orde (geestelijk) die je helpt als je voor de Weg, de Waarheid en het Leven kiest.
 7. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Klopt. Met de nadruk op "in geestelijke zin". Toen ik relatief veel verdiende had ik niets. Toen ik veel minder inkomsten kreeg bleek ik - door de leiding van de Heilige Geest op te volgen en dus uit te voeren, ook als die indruisde tegen de algemeen gangbare gedachtengang (omdat wat de H.G. zei van een hogere moraal is dan de moraal van de wereld) - in staat om in vrij korte tijd af te lossen.
 8. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Schuldgevoel (inclusief bewustzijnstoestanden uit het vorig leven) schept financieel tekort in de wereld. Zonden (de van God steeds verder afgevallen mensheid) uiten zich in financiële tekorten. De toestand in de wereld weerspiegelt de toestand in de mensheid. Tot in de hemel opgestapelde zonden = zichtbaar in de concrete toestand waarin de wereld verkeert.
 9. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Daar zit zeker ook wat in .
 10. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Het forumbeheer zou er m.i. dan ook goed aan doen een heldere, concrete inleiding en topicvraagstelling te vereisen. Want niet alleen vreet dat vage gedoe energie van anderen, het helpt hem ook niet. Heldere, concrete formulering. Dat is wat er verlangd moet worden. Vind ik. En daar mag hij zich dan in "oefenen". En wij (alle helder concreet formulerenden op het forum) corrigeren hem dan wel.
 11. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Die stelt hij niet want dan wordt meteen duidelijk waar hij werkelijk mee bezig is.
 12. Dolce Vita

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  Ik heb jou beter door dan jij jezelf en maak je niet wijzer dan je al bent, nou ja meent te zijn. Dat is de enige echte wijsheid in de omgang met narcisten (NPS) en een beetje psychiater weet dat (helaas herkennen veel psychiaters de narcist erg laat), dus die laten jou je lijstjes aandragen.
 13. Dolce Vita

  Abortus

  Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Dat is, nederigen en gebrokenen van hart, die hun nietigheid verstaande, een klein gevoelen van zichzelven hebben, steunende alleen op de genade Gods in Christus Jezus, Ps. 51:19. Jes. 57:15 De offeranden Gods zijn een gebroken geest; een gebroken en verslagen hart zult Gij, o God! niet verachten. Psalm 51:19 Want alzo zegt de Hoge en Verhevene, Die in de eeuwigheid woont, en Wiens Naam heilig is: Ik woon in de hoogte en in het heilige, en bij dien, die van een verbrijzelden en nederigen geest is, opdat Ik levend make den geest der nederigen, en opdat Ik levend make het hart der verbrijzelden, Jes. 57:15 http://www.dewoesteweg.nl/wp-content/uploads/2009/05/de-bergrede-van-de-heere-jezus-christus.pdf
 14. Dolce Vita

  Abortus

  De vrouw die door abortus te hebben gepleegd geestelijk een stuk sterft door haar daad en daardoor tot het inzicht komt van het menselijk tekort, en dat zij een grote zonde heeft begaan en dat God bestaat en dat elk leven waardevol is, is dichter bij God gekomen en misschien wel uiteindelijk een kind van God geworden. Zij heeft evenveel recht op die kans als ongeboren vleselijk leven. (Hoe walgelijk abortus ook is) Iemand die God reeds kent zal geen abortus plegen. Zij die het wel doen kunnen God daardoor leren kennen. Bewustwording (en mensen daarbij helpen, zowel vooraf als achteraf,liefst vooraf natuurlijk zodat er een gewilde andere keuze gemaakt kan worden) is beter dan domineren. Als het betekent dat je daardoor tot geloof bent gekomen kun je beter wel dan geen doodzonde hebben begaan. Christus kwam voor de zieken, niet voor gezonden. Alleen een zieke cq iemand die zich bewust is geworden van het tekort komt tot het bewustzijn dat ie de HeelMeester nodig heeft. Een gezonde kan ie niet bereiken. Ik dank God dan ook voor de fouten (in mijn geval geen abortus) die ik in mijn leven mocht maken. Ze hebben ertoe geleid dat ik God vroeg om Zijn Bedoeling met mijn leven en Het Antwoord (Christus) Verscheen Persoonlijk en vierde met mij Eucharistie. En ofschoon ik nog jaren in de geestelijke gevangenis van de gevolgen van mijn zonde heb geleefd, was het goed toeven in die geestelijke gevangenis. Want waar de zonde heeft geheerst bleek zijn Liefde Overvloediger.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid