Spring naar bijdragen

Dolce Vita

Members
  • Aantal bijdragen

    2.443
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Dolce Vita ontving een reactie van Divine_will in Agressieve Jezus?   
    Ja hoor. Iedere Sadhu heeft die kennis. En hij heeft net zoals meerdere mensen in de moderne tijd en net zoals Paulus, Jezus Christus ontmoet. Zijn oog en oor werden voor Hem geopend door God.  De profeten hoorden en verstonden God door en via de epifyse, ook wel het innerlijk oog genoemd, of kroon of  kruinchakra.  En met het gedemoniseer zet je alle apostelen weg als duivelsaanbidders. De gnosis is van God. Dat is iets anders dan wat men tegenwoordig gnostiek noemt, en je kunt de twee nog steeds niet van elkaar onderscheiden.  Paulus leerde Jezus kennen door de Gnosis. Hij ontmoette Hem, terwijl de omstanders niets of maar een deel hoorden en zagen van wat Paulus zag. God had zijn oog en oor geopend voor Christus. 
    De hele dagelijkse praxis van het ware christendom, van wérkelijk bekeren (naar binnen keren, Metanoia noemde Jezus dat), dus zonden belijden en van de vasten, bidden, aanbidding in geest en waarheid, en van het celibaat, of het heilig huwelijk, is een geestelijke aangelegenheid en betreft ten diepste het geestelijk lichaam, oftewel het etherisch lichaam, ook genaamd het fijnstoffelijk lichaam, ook wel genoemd het Siderisch lichaan, of zoals Paulus het noemde het Soma Pneumatikon.  En dat zijn universele elementen van Christus, die ook buiten het christendom te vinden zijn.  De beoefening van het geestelijk leven.   Sadhu Sundar Singh kende net als Paulus en een aantal andere figuren in de Bijbel en een aantal heiligen in het christendom ook de uittredingservaring oftewel de BLE (buitenlichamelijke ervaring).
    De Sadhu is altijd sadhu gebleven, hij heeft beslist niet de cultuur van het moderne christendom overgenomen!  En hij kent ook de buitenlichamelijke ervaring en weet wat er gebeurt bij het sterven.
    "Known in his lifetime as India’s most famous convert to Christianity, Sundar Singh would not approve of that characterization. He loved Jesus and devoted his life to knowing and following him, but he never accepted Christianity’s cultural conventions, even as he embraced its stark original teachings."
    https://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0874869986/reluctantmess-20
    De Sadhu weet dat Jezus de  Christus is, net zoals Sri Yoekteswar dat geopenbaard kreeg en net als Paramhamsa Yogananda. http://yogananda.com.au/  Alleen Jezus staat gelijk met Krishna (Christus, en zie dd kruin van Krishna).
    Helaas is het met een deel van de Yogitraditie anno 2018 net zo triest gesteld als met een deel van het huidige christendom. Bepaalde lieden binnen de Self Realisation Fellowship, die door Yogananda zelf is opgericht en die had moeten worden voortgezet door zijn directe discipel Swami Kriyananda, hebben de naam van de SRF gerechteliji weten te claimen, en zij hebben de foto's van Yogananda bewerkt en het kruis doen verdwijnen.  De oorspronkelijke authentieke organisatie heet nu dan ook geen SRF meer maar heet nu Ananda. De SRF wordt voortgezet door haters van het christendom.   Demoniserende christenen die van de geestelijke Weg die Christus Jezus is, geen kaas hebben gegeten en als bezetenen van alles demoniseren, zullen daar misschien ook wel aan hebben bijgedragen.  Maar daar verdiep ik me verder niet in, is hun probleem.
  2. Like
    Dolce Vita ontving een reactie van Divine_will in Agressieve Jezus?   
    Als ik jou was, dan ging ik maar even terug naar Geloofsgesprek en vroeg de ongelovigen die je veroordeeld hebt omdat ze jouw stenen niet aanvaardden, zoals bijvoorbeeld Zolderworm en Callista, om vergeving. Ongeacht hoe zij tegenover het geloof staan of hoe vervelend en irritant ze ook kunnen zijn.  Jij bent "de gerechtigheid Gods" zelve namelijk niet en het is jou mens niet gegeven om andere mensen te veroordelen. 
    Ook zou ik als ik jou was je zonden belijden aan God en Hem om vergeving vragen voor je demoniserende veroordeling van Zijn heilige geometrie in de schepping.  En dan daarna helemaal ophouden met dat gedrag, en ook met de domme veroordelingen van dingen die je niet kent, want belijden zonder daadwerkelijke bekering brengt geen verandering. Voordat je opnieuw bezwijkt aan de verzoekingen die de Heer tot je brengt via andersgelovigen of ongelovigen kun je je beter maar wat meer toeleggen op meditatie en mindfulness. En stoppen met die demoniseringen van deze dingen die van God zijn. 
    Bovenstaande valt geheel binnen het onderwerp van de topic. De enige tempel die je kunt en moet laten reinigen is in jezelf. 
     
     
  3. Like
    Dolce Vita ontving een reactie van Plume in Met welke doel ben je op aarde?   
    Je bent op aarde om te worden wie je al was voordat je werd. Restauratie van de Oorspronkelijke Toestand.
  4. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in Het hiernamaals   
    Het excuus van iedereen die het niet eens is met wat in de Bijbel staat. Er is geen enkele reden dit niet letterlijk te nemen, tenzij je « kerk » het er niet mee eens is.
    Aristarkos
  5. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in Het hiernamaals   
    Welke doden begraven hun doden dan? Jij draait het om. Er was één lijk, de vader, die werd door doden begraven. Voor God zijn alle niet wedergeborene dood, dus dat zijn de doden die het ene lijk, de vader, moesten begraven.
    Aristarkos
  6. Like
    Dolce Vita reageerde op Fundamenteel in Abortus   
    Neen die krijgen dat niet meteen te horen. Maar er worden wel reeds jongeren geëuthanaseerd wegens psychisch lijden. 
    Niet alle wetenschappers zweren samen. Wel overheden met abortusklinieken voor de stamcellen. Ze doen dit inclusief met organen. In buitenland kidnappen overheden wel kinderen om hun organen op de zwarte markt te verkopen. Natuurlijk zijn er samenzweringen, maar het is niet allemaal 1 pot nat. De dood krijgt de voorkeur voor het leven en dat is wel aan de wetenschap te danken. 
    Nog liever een flat earther dan een wetenschapper, en dat meen ik zonder schroom.
  7. Like
    Dolce Vita reageerde op dingo in Het hiernamaals   
    Om het compleet te maken Romeinen 7:7 Moeten we nu vaststellen dat de wet hetzelfde is als de zonde? Absoluut niet. Ik ben me echter pas door de wet bewust geworden van de zonde. Ik zou immers niet weten wat begeerte was als de wet niet zei: ‘Zet uw zinnen niet op wat van een ander is.’8 Maar de zonde heeft van het gebod gebruikgemaakt om begeerten in mij op te wekken, want zonder de wet is de zonde krachteloos.9 Eens leefde ik zonder de wet, maar door de komst van het gebod kwam de zonde tot leven10 en daardoor stierf ik. Het gebod, dat tot leven had moeten leiden, bleek juist tot mijn dood te leiden.11 De zonde heeft gebruikgemaakt van het gebod: ze heeft mij misleid en mij door het gebod gedood.12 Kortom, de wet zelf is heilig en de geboden zijn heilig, rechtvaardig en goed.
  8. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Dat maakt nog niet dat je de Schrift snapt anders zou je de Here niet zo beledigen, je bent zover afgedwaald dat je zelfs dat niet ziet. Het woord bara in de poel participle in combinatie met kwaad moet je altijd vertalen met tot stand brengen, dat doe jij niet, jij beledigt de Here liever, je eigen verantwoording.
    Aristarkos
    Omdat je het helemaal niet hebt aangetoond, dat wil jij niet inzien.
    Aristarkos
  9. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Nee, dat klopt, die vertalingen gebruik ik ook niet. Ik gebruik meestal de Staten Vertaling en voor bepaalde woorden laat ik me leiden door de Schrift. Zo kan nooit in Jesaja staan dat God de schepper is van het kwaad, dat ontstaan van het kwaad zat van het begin in het schepsel. Zo lezen we over de overdekkende Cherub: « Gij waart volkomen in uw wegen, van den dag af, dat gij geschapen zijt, totdat er ongerechtigheid in u gevonden is », Eze. 28:15. Dit was in de eerste aioon of olam. Omdat God vrije wezens heeft geschapen, zat de kans erin dat ze zelf tegen God zouden ingaan, en dat heeft de overdekkende Cherub dan ook gedaan. Ondanks dat God dit wist heeft Hij toch besloten om te beginnen met de Schepping, dat is pas almacht. Gelukkig leven we nu in de bedeling der Genade en mag een ieder geloven wat hij wil, zelfs dat God de bron van het kwaad is, wat Hij zeer zeker niet is, Hij is de bron van de liefde.
    Aristarkos
  10. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in Het hiernamaals   
    Touche! Mijn excuus, het door mij geschreven stuk is misschien voor anderen nieuws...
    Aristarkos
  11. Like
    Dolce Vita ontving een reactie van Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Goed gezien.
  12. Like
    Dolce Vita reageerde op Willempie in Profeten extremisten?   
    Alle schrijvers hebben een keuze moeten maken uit de informatie die ze hadden. Als je ervan uitgaat dat het biddende mensen waren die zich lieten leiden door God's Geest kun je ook ontdekken dat ze verschillende aspecten benadrukten. In Mattheüs is dat het Koningschap, in Marcus het dienaarschap, in Lucas het Menszijn en in Johannes het hemelse. Deze aspecten komen trouwens overeen met de vier dieren rondom God's troon zoals die in de TeNaCH staan beschreven. Het is echt heel bijzonder allemaal en getuigt van een overkoepelende eenheid in de hele Bijbel. En dan heb ik het nog niet eens over de getalswaarden in de Hebreeuwse teksten want als je dat gaat ontdekken raak je nog veel meer onder de indruk.   
  13. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Ik twijfelde vandaar de vraag. Bedankt voor je antwoord. 
    Aristarkos
    Zoals je al meerdere malen hebt geuit maar niet ontkracht.
    Aristarkos
  14. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Lees ik goed dat je denkt dat de Joden (Israël) hebben afgedaan in Gods raad om wat Romeinen zegt? Ben je niet op de hoogte van de verschillende groepen die God toebereid? Israël heeft nog een grootse toekomst volgens heel wat Schriften, zoals b.v. Jes. 14:1 « Want de HEERE zal Zich over Jakob ontfermen, en Hij zal Israël nog verkiezen, en Hij zal hen in hun land zetten; en de vreemdeling zal zich tot hen vervoegen, en zij zullen het huis van Jakob aanhangen ». Dit is nog nooit vervult, Paulus praat in Romeinen over een andere groep die allebei al genoemd worden in Gen. 2:4 « Dit zijn de generaties des hemels en der aarde ... ». Hij (Paulus) verkondigt een andere boodschap, die van zoonschap (huiothesia), vandaar uitspraken als in Gal. 4:5 « Opdat Hij degenen, die onder de wet waren, verlossen zou, en opdat wij zoonschap verkrijgen zouden ». Paulus ging eerst naar de Jood, dan naar de Griek. De bedoeling hiervan was Israël (de Jood) tot jaloersheid te verwekken (Rom. 10:19 en Rom. 11:11), of met andere woorden het enten op de olijfboom. Dat er een « hogere » groep is, word bewezen uit b.v. de wegname van Elia zie 2 Kon. 2:11 waar hij een type is van degenen die veranderen in een punt des tijds, 1 Cor. 15:52. Het is dus belangrijk om de aardse en de hemelse groep te leren onderscheiden. Helaas is voor velen alles hetzelfde, de meeste kerken leren dat er maar één evangelie en dat red je. Alsof onze redding het belang is en niet het verheerlijken van God.
    Aristarkos
    Dat heb ik gedaan, maar daar wil je niet aan. Ik ben niet degene die daar een probleem mee heeft. Bedankt voor je antwoord.
    Aristarkos
  15. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Altijd leuk zo'n vriendelijke beschuldiging over aantoonbaar valse verklaringen, vooral voor iemand die God een kwade macht noemt. Dat besef je toch wel? Door jouw uitspraak en het niet begrijpen van de Schrift is het offer van de Here Jezus waardeloos, hij is het kwaad volgens jou. Terwijl over hem gezegd word dat Hij zonde is gemaakt: 2 Cor. 5:21 « Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem ». Zoals je zult weten is zonde een vertaling van het Hebreeuwse woord חטּאה waarvan de betekenis duidelijk kan worden begrepen uit de volgende tekst: Rec. 20:16 « ... deze allen slingerden met een steen op een haar, dat het hun niet miste ». Zondigen is het missen van het doel, het doel is om geen kwaad te doen of te denken zoals overduidelijk is uit de uitspraak van onze Here Jezus wanneer Hij zegt in Mat. 22:37 — 40 « ... Gij zult liefhebben den Heere, uw God, met geheel uw hart, en met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede aan dit gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven. Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten. ». Dat jij dit allemaal opoffert zul je met God zelf moeten uitzoeken.
    Aristarkos
  16. Like
    Dolce Vita reageerde op Thinkfree in ongelovigen en kwade geesten   
    Logisch, God schiep alles praktiserend zeer goed, het schepsel activeerde het praktiserend kwaad in de wereld. Conclusie: swaab heeft geen zelfkennis en wijst met zijn vinger naar de verkeerde persoon.
    Daar begint de bekering van het hart.
  17. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Het is verbijsterend dat de mens zoveel fouten in de Schrift vind, die Thomas is ook al een leugenaar:
    Joh. 20:28 « En Thomas antwoordde en zeide tot Hem (Christus): Mijn Heere en mijn God! »
    Jes. 45:7 heb ik al beantwoord.
    Aristarkos
  18. Like
    Dolce Vita ontving een reactie van Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    Nog maar eens naar voren gehaald, want zelfs sommige christenen trappen in de verhaaltjes van de tegenstrever die de oogjes van christenen graag weer dicht wil doen. God schept het kwaad niet. Ongehoorzaamheid aan God brengt het tot stand.
    AMEN!
    (Extra accentueringen in het geciteerde door mij aangebracht).
  19. Like
    Dolce Vita reageerde op Aristarkos in ongelovigen en kwade geesten   
    In jouw visie, God komt helemaal nergens makkelijk van af, tenzij je het kruis makkelijk wilt noemen. Juist de almacht en alwetendheid maken God niet de bron van het kwaad, het kwaad is uit het Schepsel, niet uit God.
    Aristarkos
    Waarom moet ik dat voor jou verklaren? Je hebt je beslissing al genomen, God is het kwaad, Hij schept het moedwillig en heeft het dus nodig. Dat is onzin, God heeft niks nodig en zeker niet het kwaad dat uit het schepsel is, dat je anders geloofd is je eigen verantwoording.
    Aristarkos
  20. Like
    Dolce Vita reageerde op TTC in Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.   
    Maar wat als we het nu eens simpel houden, en ons de vraag stellen wat we allemaal niet zouden kunnen met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen? Vooringenomen dat ik ben, ik voeg er graag nog aan toe, van plaats verschuiven. 
  21. Like
    Dolce Vita reageerde op TTC in Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.   
    Tussen waan en mysterie staat een schuldenberg, en al wie nog begiftigd is met gezond verstand kan eenvoudig begrijpen waarom dat zo is. Voor psychologen en psychiaters is het echter een brug te ver om een en ander op waarachtigheid te willen onderzoeken, de slotsom van een gedegen herstelonderzoek waarin we meermaals om hulp gevraagd hebben. Maar ze vragen nu wel aan ervaringswerkers in de GGZ om zich te profileren als circusattracties, alsof enig schaamte- en/of schuldbesef hen totaal vreemd is? Sorry, waar ligt de grens van het elementaire fatsoen, dat vraag ik me af. En straks gaat het weer over liefde en verbondenheid, wellicht om de illusie te wekken dat het allemaal nog wel mee valt.
  22. Like
    Dolce Vita reageerde op TTC in Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.   
    Het alternatief is tijdloos voor hetzelfde probleem, anders zou het geen oplossing zijn.
  23. Like
    Dolce Vita reageerde op Thinkfree in Muziek topic   
    Prachtig dolce
  24. Like
    Dolce Vita reageerde op Thinkfree in ongelovigen en kwade geesten   
    Dolce ik ben het eens met jouw, echter zou het concept goed en kwaad zonder zijn wil niet kunnen bestaan, 
    Beter gezegd God schiep alles zeer goed echter komt de mogelijkheid tegen hem te kiezen ook van God af. Dat noemt men vrije keuze het concept: goed of kwaad komt van God.
  25. Like
    Dolce Vita reageerde op Thinkfree in ongelovigen en kwade geesten   
    De duivel eist het kwaad op inderdaad en wil die praktiseren, God laat het toe... echter staat hij nog steeds boven het kwaad en gebruikt due ten goede.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid