Spring naar bijdragen

Appie B

Members
 • Aantal bijdragen

  1222
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Appie B geplaatst

 1. Appie B

  Abortus

  Ja en ja. En je kunt niet aangeven waar ik onzin verkoop, dus ook dat is onzin. Iemand die een flatearther meer serieus neemt dan wetenschappers, kan ik niet serieus nemen. Het gaat nergens over. Dit is mijn laatste post aan jou. Mzzl.
 2. Appie B

  Abortus

  Iedereen z'n fetisj
 3. Appie B

  Abortus

  Jouw opmerking: Abortus bestaat al eeuwen en stamceltherapie nog maar enkele decennia. Slaat dus nergens op. Erken dat gewoon.
 4. Appie B

  Abortus

  Ten eerste heb jij het een keer over China. We hadden het over abortus in Nederland. Maar dat is eigenlijk minder belangrijk. Jouw stelling was: De ‘ware’ achterliggende gedachte bij abortus is het afbreken van de zwangerschap. (wat in feite geen “achterliggende” gedachte is maar gewoon de gedachte) Jij doet nu net alsof abortus is bedacht voor stamceltherapie en dat is aantoonbaar onjuist zoals ik eerder aangaf. Je lult, zoals wel vaker, uit je nek. Zou je kunnen aangeven waar ik onzin verkoop en kun je aantonen dat dat zo is? Of is dit weer onzin van jouw kant?
 5. Appie B

  Abortus

  Weer zo’n belachelijke uitspraak niet nergens op gestoeld is. Stamceltherapie bestaat nog maar enkele jaren. Pas in de jaren 80 hebben wetenschappers voor het eerst een stamcel (van een muis) kunnen isoleren. Daarvoor was er al lang sprake van abortus. Samen met je uitspraak over Flatearthers en wetenschappers toon je wederom aan geen serieuze gesprekspartner te zijn. Te pas en te onpas worden allerlei onbewezen claims de ether in geslingerd alsof het waarheid zou zijn. Het is één grote farce!
 6. Appie B

  Abortus

  Deze opmerking bevestigd mijn beeld van jou.
 7. Appie B

  Abortus

  Dat is nu niet aan de orde. Het gaat mij om de gigantische winst over andermans lijken en dat jan met de pet zich daarvan bewust wordt. Wat jij aanhaalt is paar jaar geleden al uitentreuren over gediscussieerd hier. Laat iedereen dat maar voor zichzelf uitzoeken. Ten eerste, wat is het probleem om dat uit te leggen? En ten tweede, als het niet aan de orde is, waarom begin je er dan over?
 8. Appie B

  Abortus

  @Dolce Vita Je hebt je al een paar uitgesproken tegen het donorschap. Is het principe van donorschap, dus het weghalen van een orgaan en het gebruiken voor een ander, volgens jou niet juist/immoreel? Of is het de manier waarop jij denkt dat het gebeurt niet juist/immoreel? Ofwel, zou het donorschap legitiem voor jou kunnen zijn als het voldoet aan de jouw gestelde voorwaarden?
 9. Appie B

  Abortus

  Dan moet je dus de aanname maken dat het allemaal leugenaars betreft, of psychiatrische patiënten. Ik kan je verzekeren dat zo'n aanname onjuist is. Je presenteert een valse tegenstelling. Alsof dat de enige twee mogelijkheden zijn. Ik kan je verzekeren dat zo'n aanname onjuist is. Heel veel mensen hebben allerlei ervaringen die ze aan het bovennatuurlijke schrijven met verschillende goden die niet compatibel zijn met elkaar. Er zijn getuigenissen van mensen die wonderen hebben gezien bij hun goeroes. En er zijn getuigenissen van mensen die zeggen te zijn ontvoerd door aliens. Geloof jij dat ze allemaal liegen of ‘rijp zijn’ voor een psychiatrische instelling? Ik geloof best dat die mensen een ervaring hebben gehad en dat heel veel mensen oprecht proberen te verklaren wat ze hebben gezien. Maar dat wil niet zeggen dat ze de juiste verklaring hebben gevonden. Je hebt het over een buitengewone claim en daarvoor heb ik 'buitengewoon' bewijs voor nodig voordat ik overtuigd ben. Getuigenissen vallen daar niet onder.
 10. Appie B

  Abortus

  Dat hangt van de situatie af, van de ontwikkeling van de foetus, de toestand van de vrouw en zwangerschap. Daarbij wil ik wel opmerken dat 81 procent van de abortussen in Nederland gebeurt in de eerste trimester (binnen 12 weken). Een deel van de overgebleven 19 procent zal dit doen om medische redenen. De exacte cijfers heb ik niet kunnen vinden. Ter verduidelijking: ik ben niet vóór abortus. De gedachte om een foetus uit de baarmoeder te halen stemt mij niet vrolijk. Maar ik ben wel voor de keuze voor abortus, rekening houdend met tijd, ontwikkelling, complicaties, welzijn, pijn lijden, bewustzijn etc. je zou eens wat (auto)biografieën moeten gaan lezen. Zelf heb ik ook al zeer bijzondere gebedsverhoringen meegemaakt maar die deel ik niet meer in het openbaar en niet met iedereen. Dat heb ik afgeleerd. Veel dingen zijn tussen mij en mijn Vader, en een beperkt aantal anderen. Je verwijst in feite naar getuigenissen. Die vind ik bijzonder onbetrouwbaar als het gaat om bovennatuurlijke claims zoals gebed.
 11. Appie B

  Abortus

  Ik las het te laat. Heb ik jou van onwil beschuldigd dan? Mijn fout, ik las te snel. Ik las "Onwil" ipv wat er stond "Onze wil". En ik weet uit ervaring, en velen met mij, dat bidden krachtiger werkt dan atoomkracht. Blijkbaar wil de Schepper dat wij met Hem samenwerken, ook op hoger, geestelijk niveau. Maar communicatie met de medemens blijft uiteraard ook zeer belangrijk. Dat is nogal een uitspraak. Waaruit blijkt dat iets is gebeurd vanwege het gebed, wat anders niet gebeurd zou zijn?
 12. Appie B

  Abortus

  Corrigeer me als ik het fout interpreteer maar je lijkt de God van de Bijbel te veroordelen als immoreel. En dat de wil een belangrijke factor speelt in onze denkwijze is trouwens al door wetenschappers aangetoond. We hadden het niet over wil, maar over onwil. Dat kan wel zijn maar ik vind dat ik daarover nu al wel genoeg heb geschreven. In ieder geval niet op grond van mijn eigen onderbuikgevoelens. Fair enough. Op basis van rede en empathie. Voor mij ook geen onderbuik gevoelens. Ik ben van mening dat bidden niks uithaalt. Men kan beter op basis van een dialoog kijken of er 'common ground' is en van daaruit exploreren of er oplossingen/overeenkomsten zijn.
 13. Appie B

  Abortus

  Onze wil is inderdaad een zeer belangrijke factor voor onze denkwijze. Dat geldt voor ons allemaal en ook dus voor jou. Op welke manier en in welke mate is er onwil van mijn kant om te oordelen of iets moreel juist is of niet? Hoe doe jij dat? Ik vroeg eerst 🤡 Ik kan andere mensen niet overtuigen. Dit komt op mij over als onverschilligheid. Er gebeurt iets wat jij (of God) immoreel vindt, maar ja, dat is verder ok. Niks aan te doen.
 14. Appie B

  Abortus

  Je begrijpt zelf ook wel dat er een groot verschil bestaat tussen oordelen en veroordelen, ondanks het feit dat oordelen vaak ook in de betekenis van veroordelen wordt gebruikt. Zo groot is dat verschil mijn inziens niet. Het veroordelen komt na het oordelen en is een conclusie daarvan. Verder is het niet echt een reactie op mijn post. Sterker nog, je wilt het helemaal niet. Dus het oordelen gebeurd niet of is een zinloze exercitie. A priori staat voor jou vast dat God goed is. Wat Hij ook verder ook doet of vindt. En wat doe je dan in geval van morele vraagstukken? Hoe bepaal je of iets goed of fout is? En ga je andere mensen overtuigen dat iets fout is als die niet in die God geloven?
 15. Appie B

  Abortus

  Die voelde ik al aankomen. Ik had beter het woord veroordelen kunnen gebruiken. Die voelde je aankomen, dat betekend dat je mijn punt begrijpt. Waarom zou ik door het bestuderen van de Bijbel niet tot een ander oordeel mogen komen? Je verwijt in feite een ander iets, wat je zelf ook doet. Als je het woord "veroordelen" gebruikt, wat voor zin heeft het dan om te oordelen als de uitkomst alsnog "goed" moet zijn? Het antwoord staat van tevoren dus al vast. Een zinloze exercitie.
 16. Appie B

  Abortus

  Zonder enige twijfel. Die goedheid behelst ook absolute rechtvaardigheid, in de zin van de orde handhavend. God is dus geen oude, vriendelijk man met een lange, witte baard, die alles maar goed vindt en op zijn beloop laat. Hoe ben je tot die conclusie gekomen zonder te oordelen?
 17. Appie B

  Abortus

  Is God goed?
 18. Appie B

  Abortus

  In het hiernamaals. Maar niet in dit leven. Hier is het prima om mensen te vermoorden. Wat maak je je dan druk om abortus? Iedereen wordt toch verlost? En wie ben jij om daarover te oordelen.
 19. Appie B

  Abortus

  Het betreft hier een speciaal volk met een speciale opdracht in een speciale tijd. Indien jij de opdracht van God meent te krijgen om iemand te vermoorden moet je zo snel mogelijk hulp zoeken. En als het nou daadwerkelijk God zou zijn? Verlossing van slavernij voor de Joden ja. De rest is geen probleem hoor.
 20. Appie B

  Abortus

  Dus als ik de opdracht krijg van God om iemand te vermoorden, dan mag dat. Bijzonder geloof. Dus het komt erop neer dat je maar hebt uit te voeren wat God je gebiedt. Eigenlijk ben je dan gewoon een slaaf, zonder persoonlijke vrijheid. Wat op zich niet vreemd is, want slavernij schijnt ook geen probleem te zijn in de Bijbel.
 21. Appie B

  Abortus

  In dat geval komt de opdracht dus van God zelf en gebruikt hij mensen om zijn wil te volbrengen. Dat komt vaker voor. Dat is dus in directe tegenspraak met wat je eerder verkondigde: Slecht voorbeeld doet slecht volgen. Kortom, zoveel verschil is er eigenlijk niet tussen de God uit de Bijbel en de nazi's
 22. Appie B

  Abortus

  Misschien moet je iets beter je Bijbel lezen. In het geval van de Kanaänieten gaf God het bevel aan de mensen (Numeri 21 en Deuteronomium 20). Dus het maakt verder dus niet uit wat God doet. En als blijkt dat jouw God niet bestaat, maar een andere god wél, dan maakt dat verder ook niet uit. Hij doet maar.
 23. Appie B

  Abortus

  Als dit om zo'n manier gebeurt dan vind ik dat een immoreel en zou dat verboden moeten worden. Even een vergelijking: De geallieerden hebben in de oorlog genocide gepleegd in Duitsland en Japan. Ik heb het nu over het bewust maken van burgerslachtoffers, inclusief onschuldige kinderen. Ten eerste was dat geen genocide (niet dat dat het vermoorden van onschuldigen goed praat). Genocide (of volkerenmoord of volkenmoord) is een misdrijf in het internationale recht dat door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 96(1) omschreven werd als 'de ontzegging van het recht van bestaan van een gehele menselijke groep.' https://nl.wikipedia.org/wiki/Genocide Wij sterven allemaal en daarom is het ok om anderen te vermoorden. Wat maakt het uiteindelijk uit! Toch?
 24. Appie B

  Abortus

  Indien God de volkeren in Kanaän, die volgens de Bijbelse verslagen op zo'n beetje alle gebieden God's grenzen hadden overschreden en de maat van de zonde hadden volgemaakt, niet had gestopt, had je God weer kunnen verwijten dat hij het kwaad niet had voorkomen, net zoiets als in het geval van de Shoa. Het zou in jouw ogen dus nooit goed zijn, wat God ook doet. Er was werkelijk geen betere oplossing dan een compleet volk te vermoorden inclusief onschuldige kinderen? Toch bijzonder in dit topic over abortus, waarin jij fel tegenstander bent. Zolang het kind niet geboren is, dan mag men het niet "vermoorden". Maar als ze eenmaal geboren zijn; ach ja, als God het graag wil. En als het ok is om al het kwaad te vermoorden (inclusief onschuldigen), waarom is er dan nog kwaad?
 25. Appie B

  Abortus

   Kennis van goed en kwaad. Dus de nazi’s wisten niet dat de fout waren toen ze genocide pleegden en God wist dat wel toen hij genocide liet plegen op de kanaänieten? Wat is dan erger?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid