Spring naar bijdragen

MarieCurie

Members
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over MarieCurie

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. God oordeelt, ik niet. Ik geef alleen door wat ik te weten ben gekomen. Ratio heeft liefde voor God in ons vervangen.
  2. Juist. Rationeel kan een ernstig scheldwoord zijn in de ogen van God. Alles wordt gerationaliseerd. Kijk in de wereld wat dit oplevert. Ik oordeel overigens niet, ik bid voor jullie geluk. Geluk waar alleen de ratio nog bij in de weg staat.
  3. Stel je open voor liefde? Ik stel me open voor God. Dat is veel meer dan liefde. Stel je ervoor open dat je ervaring jouw ervaring is: Nee, mijn ervaring is een door God ingegeven ervaring! Het goddelijke? Er is maar 1 God en dat is God. Troost je, ook jij komt het te weten. God is geduldig en zal het je uitleggen als je je er voor open stelt. Voor Gods liefde, bedoel ik dan. Mocht je God ooit ervaren zoals ik God ervaar, word je een gelukkig mens.
  4. Van dit soort rationele gedachten word ik verdrietig. Alsof alles met de ratio te bepalen is. Niets is aan de mens zelf. Alles is aan God. Ook de ratio (die doorgaans verkeerd wordt gebruikt). Een intern goddelijk gevoel staat hier ver boven. En arrogant of niet, ik kan het weten. Geloof in God is de toekomt, niet de rede. We weten immers niet hoe we ons verstand optimaal moeten benutten.
  5. Sektarisch gedoe? De enige sekte waar ik lid van ben is mijn eigen persoonlijke sekte. De sekte van mij in mijn relatie tot God. Als de mens nou eens zou aanvangen met houden van God, dan kan ik van alle mensen gaan houden en worden we 1. Ik sla niet om de oren, ik wil graag dat mensen luisteren. En beter nog: Ik wil dat mensen gaan zien en voelen. Als dat geen liefde is. Mensen zijn verward en misleid. Ze zijn het zien en voelen verleerd.
  6. Geef me een betere weg HJW. Ik zal er voor open staan. Laat zien waar ik met mijn gevoel fout zit.
  7. Als jij een betere optie hebt, houd ik me van harte aanbevolen. Ik ken God. En dat heeft juist niets met een sekte te maken. iedereen kent, als de tijd daar is, God.
  8. Ook ten prooi gevallen aan een dwaalleer? God is door de mensen tot mens gemaakt. In mijn (en Gods ogen) blasfemie. God is geen 2-3 of meer-eenheid. God is God. Ik kan geen bergen verzetten, dat kan alleen God. Ik kan alleen maar vertrouwen op Gods wijsheid en goedheid. En ik zie dit ook in mezelf, niet in bijbelteksten. Dit kan een hulpmiddel zijn om iets aan leken uit te leggen. Zij die reeds gezien en gevoeld hebben, begrijpen mij. je moet je geest er voor open stellen. Ontvankelijk zijn. Luisteren. Zien en voelen. Meer is er niet. Mensen zoeken wanhopig, maar ze zoeken verkeerd.
  9. Is het je nog niet opgevallen dat ik "Hij", "Hem" en "Here" of "Vader" niet gebruik. Het doet God verdriet dat we aan de grootsheid God een (doorgaans) mannelijk begrip toekennen. En mij geloof is meer dan geloof. Ik voel met heel mijn hart, ziel en zaligheid. Dat is geen geloven meer en heeft daarom niets met een mosterdzaadje te maken. Ik hoop dat ik jullie middels gebed ook weet te bereiken. Misschien merk je het deze week.
  10. @HJWIk zou je van harte een blikje in mijn ziel gunnen. Dan zou ook jij weten. Denk je echt dat hindoes God gevonden hebben? De hindoe bewandelt het verkeerde pad (beter: paden). God is enkelvoud. Er kan er maar 1 zijn. Datgene dat IS, niet ...zijn. We zijn geschapen naar het beeld van God, niet van goden.
  11. Dieren zijn geschapen voor de mens, dus ja, God heeft ons medicijnen geschonken via de dieren. In wetenschap geloof ik niet.
  12. Ik denk dat de anderen dwalen. Ze zoeken misschien, maar worden afgeleid. Ik druk me dan ook heel voorzichtig uit als ik zeg dat ik denk dat ik de juiste weg heb gevonden. Ik voel, dus ik weet. Zoals ik eerder opmerkte, nog nooit heeft iemand mij een betere meer betrouwbare weg voorgeschoteld. Mijn gevoel komt van God en God bedriegt mij niet. Misschien komt dit arrogant of betweterig over, maar ik zou jullie dan ook graag een blik in mijn brein willen geven. Misschien is het te vergelijken met praten over een nicotineverslaving als je zelf nooit gerookt hebt. Ik begrijp rokers niet, maar ik
  13. Omdat ik geen betere weg ken dan de relatie die ik in al die jaren heb opgebouwd. Het maakt mij mijn hele leven al gelukkig en dat zegt toch iets?
  14. Ik kan het niet beter uitleggen. Ik leef mijn leven voor en door God en ik denk dat jullie dit ook doen. Alleen, niet iedereen heeft dit door. God zit in ons allemaal. De kunst is om het te leren kennen. Het is de enige manier om dit te doen. Zoek God van binnen en je vind God. Een andere weg is er niet. Uiteindelijk zeker! Ooit zullen we allen weten.
  15. De mens is nooit in staat geweest Gods gedachten juist weer te geven. Introspectie is de weg, bijbelcitaten kunnen behulpzaam zijn, maar zijn dit meestal niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid