Spring naar bijdragen

thom

Members
 • Aantal bijdragen

  3613
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over thom

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. thom

  Geloven zonder Geloof

  Wellicht is dit een interessant artikel; Of misschien nog wat tuh..
 2. thom

  Geloven zonder Geloof

  Herboren worden kan in een moment, een inslag van bewustwording.. Neem Neo in the Matrix. Maar werd daar het 'ik' herboren? Of de andere natuur opgewekt. Pas dan begint het; 2 naturen in één lichaam.
 3. thom

  Geloven zonder Geloof

  Ik denk dat door dit sterven, de functie van het oude zelf vervallen is en Hij het is Die doorleeft. De Zoon gekend door de Vader, de doop in de Jordaan.
 4. thom

  Geloven zonder Geloof

  Joh.1 6 Er was een mens van God gezonden, wiens naam was Johannes. 7 Deze kwam tot een getuigenis, om van het Licht te getuigen, opdat zij allen door hem geloven zouden. 8 Hij was het Licht niet, maar was gezonden, opdat hij van het Licht getuigen zou. 9 Dit was het waarachtige Licht, Hetwelk verlicht een iegelijk mens, komende in de wereld. 10 Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem gemaakt; en de wereld heeft Hem niet gekend. 11 Hij is gekomen tot het Zijne, en de Zijnen hebben Hem niet aangenomen. 12 Maar zovelen Hem aangenomen hebben, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; 13 Welke niet uit den bloede, noch uit den wil des vleses, noch uit den wil des mans, maar uit God geboren zijn. Zelfs de grootste onder de mensen, was het Licht niet.
 5. thom

  Geloven zonder Geloof

  Het Woord (Jezus) was het leven. Het leven (Jezus) was het licht van de mensen. Waar is het licht? In Jezus, niet in de mens. Wanneer komt het licht in de mens? Door geloof in Jezus Christus. De Heilige Geest die in je komt wonen. Zat het licht er al vanaf onze geboorte in ons? Nee. Wanneer dan wel? Direct na onze WEDERgeboorte. WEDERgeboorte. Van wat dan? Van Datgene wat uit God is. Het Licht en Leven wat eens in ons was. ''Onze geboorte'', is een geboorte uit vele ''onze geboortes'', vanaf dat Adam een levende ziel werd. Totdat Adam een Leven-makende Geest wordt. Wat (Jezus) is, is Geest. Want God is Geest. Wie de Geest heeft, heeft zowel de Vader als de Zoon. Zo is die tekst toch? De Zoon, Die terugkeert tot de Vader is een diepgaande vertelling, en gaat over de mens, die Mens wordt. Door Geest.
 6. thom

  Hongerige magen

  40 En de Koning zal antwoorden en tot hen zeggen: Voorwaar zeg Ik u: Voor zoveel gij dit een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan. Daarom ben ik zo blij met de hoofdletters in de SV; het gaat om Hem; het Licht en Leven wat terug tot Hem komt.
 7. thom

  Geloven zonder Geloof

  Kijk, daar is het. En Jezus toonde datgene wat in ons is; Ik in hen, en Gij in Mij. Maar.. wij moeten Hem bewust worden in ons. Dat heet; tot geloof komen.
 8. thom

  Hongerige magen

  Waar het om gaat, in die verzen, is niet wat wij de armen geven qua voedsel wat hun mond ingaat, maar de armen kunnen geven qua voedsel wat het hunkerende hart voedt, wat hunkert naar Hem. Het hart wat door de mond deze wereld vertegenwoordigd, of het hart wat het geloof heeft en Hem vertegenwoordigt. Math. 25, daarin weet geen van beide partijen wanneer zij de armen gediend hebben, en toch worden ze gescheiden. Wat de mond uitgaat, bepaalt de toestand van het hart. Niet het humanisme is waar het om gaat, wat uiteraard wel mensen helpt te over-leven, maar voeding/hulp kunnen geven betreft het Leven wat Hem aangaat.
 9. thom

  Hongerige magen

  Ja, het is wel ingewikkeld geworden. Maar; 11 Hetgeen ten monde ingaat, ontreinigt den mens niet; maar hetgeen ten monde uitgaat, dat ontreinigt den mens. 17 Verstaat gij nog niet, dat al wat ten monde ingaat, in den buik komt, en in de heimelijkheid wordt uitgeworpen? 18 Maar die dingen, die ten monde uitgaan, komen voort uit het hart, en dezelve ontreinigen den mens. 19 Want uit het hart komen voort boze bedenkingen, doodslagen, overspelen, hoererijen, dieverijen, valse getuigenissen, lasteringen. 20 Deze dingen zijn het, die den mens ontreinigen; maar het eten met ongewassen handen ontreinigt den mens niet. Wat nou corona.😊
 10. thom

  Hongerige magen

  Tja.. de horizontale balk. Oorzaak en gevolg; karma, goed én kwaad. Heilig is heel. 56 Jezus zei: Wie de wereld heeft leren kennen, heeft een lijk gevonden en wie een lijk heeft gevonden, hem is de wereld niet waardig. Thomas Evangelie.
 11. thom

  Hongerige magen

  In principe is toe-schouwen de enige oplossing, het is de focus hebben op, zoals het verhaal van Joh. de Doper, op die Ander in de mens, wat is het doel waarom ik ben. Of; de ándere begeerte; 180 graden om. De focus op het voorbereiden van, of de verwachting van het werkelijke Leven moet in wezen die wereldse omwending geen angst aanjagen, maar de acceptatie in wat voor tijd we leven, en hoe. Zoals Joh. de Doper erbij liep, maalde hij niet om deze wereld, maar maakte de weg recht voor het aankomende Leven. En het kostte hem uiteindelijk het leven, in en uit deze wereld. Dat is het verhaal van de gelovige, die zich richt op het Licht en Leven in hem, en weet dat deze wereld dat hem niet kan bieden, dan alleen deze wereld te doorzien.
 12. thom

  Hongerige magen

  Maar dat is het gevolg van de begeerte of hebzucht, zoals Johan ook al aangaf. En loopt de (eind)tijd op schema.🙄
 13. thom

  Hongerige magen

  Geen vleesproduktie , geen problemen. Sorry Hahaha..leuk.
 14. thom

  Hongerige magen

  Daar ging het niet om. Hóe ga je om met de leefomgeving is weer wat anders.
 15. thom

  Hongerige magen

  Haha dank je Johan, het kostte even wat moeite.. op laatst 1 zin van 118 woorden.☺️
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid