Spring naar bijdragen

thom

Members
 • Aantal bijdragen

  1521
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over thom

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. thom

  Waarde of gevaar van het geloof

  Prachtig Bastiaan, zo wordt het geloof, of de Gnosis, iets binnen handbereik.. 🙂
 2. thom

  Waarde of gevaar van het geloof

  De mens is een ambivalent wezen. Tot verschrikkelijke dingen in staat maar ook tot prachtige dingen in staat. Elk mens heeft een duivel en een engel in zich, een Satan en een Christus. Mooi geschreven Bastiaan. Het gaat pas gelden denk ik, als het geloof actief wordt (de mens zich bewust wordt van zijn goddelijkheid, zijn afkomst, of dus van iets wat niet deze natuur is). Dan pas kan men kiezen. Tot die tijd 'leeft men onder de wet' of 'in de wereld'.
 3. thom

  Opgeruimd staat netjes.

  Tijd voor je pilletjes..😎
 4. thom

  Sabbath

  Dat is een mooie, dus waar hebben we het nog over verder.
 5. thom

  Vaccineren of niet?

  lol 😊
 6. thom

  Vaccineren of niet?

  Jij begint het te snappen.
 7. thom

  Vaccineren of niet?

  Ik weet niet wat ik hiervan moet denken Ach, je noemde het een vrolijke site, vandaar. En daarom heeft enige nuancering of praten geen zin met een zwart/wit denker. Het escaleert altijd. Net als de CO2 hype, alsof dat een schadelijk en gevaarlijk gas is, of dat homeopathie niet werken zou, de aarde die op zou warmen door de mens. Ben ik echt klaar mee om daarover in discussie te gaan. Internet staat er vol mee, en ieder zoekt dat maar voor zichzelf uit wat wijsheid is.
 8. thom

  Vaccineren of niet?

  Nee. Jou immuunsysteem reageert zo goed als je het van je vader en moeder hebt meegekregen. Als er betere hygiëne is heb je minder kans op besmetting en hoeft het immuunsysteem minder te doen. Wij zijn meer weerbaar omdat onze leefomstandigheden zijn verbeterd, we zijn sterker, maar ons immuunsysteem functioneert daar niet beter door. Super benzine in de auto geeft je wat meer vermogen, maar het verbetert de motor niet, die verandert niet door wat je in de benzinetank gooit. Zucht..weerbaarder. Ja, net zo mild als de griep. Vrolijk hèh? Evolutie als geleidelijke verandering. En dat kan dus in een aantal generaties inderdaad. Daarom ga ik niet graag in discussie met zwart-wit ingestelde mensen die menen dat een andere mening alleen maar lulkoek is. In het vervolg zal ik bij het plaatsen van links 'ter info' erbij zetten. Of ter overdenking. Ik laat het er hier verder bij.
 9. thom

  Vaccineren of niet?

  In principe dus wel. Tja, door betere voedingsmiddelen verbetert het immuunsysteem. Leuterkoek lijkt mij geen juist voedingsmiddel.. 😄
 10. thom

  Vaccineren of niet?

  Als er betere hygiëne is kan het immuunsysteem beter reageren, net als dit beter voorbereid wordt in het werk, als er betere voedingsstoffen worden genomen. Evolutie van dit proces zou ik het ook niet noemen, maar eerder beter uitgerust. Of beter strijdbaar, grotere weerstand. Maar de essentie van de artikelen is, dat de mainstreammedia de mens anders informeert, dan de werkelijke cijfers tonen. Die cijfers worden aangehaald en besproken in de links. En die essentie, dat de vaccinatie-hetze betreft de mazelen, een andere agenda heeft. En dan nog even over evolutie, is dit het aanpassen aan de omgeving toch? Wat dat betreft klopt het weer wel, omdat het immuunsysteem beter functioneert door de betere omstandigheden waarin het zich bevindt.
 11. thom

  Oorsprong van moraliteit

  Daarom heeft het geloof een nieuw hart; het hart dat het geloof heeft. Rom. 10 9 Namelijk, indien gij met uw mond zult belijden den Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden. 10 Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met den mond belijdt men ter zaligheid. Tuurlijk niet. Het gaat God erom dat we in de juiste dogma's of formules geloven. De gesteldheid van ons hart en onze oprechtheid interesseert Hem niets. God haat de mens (Calvijn). Hoeveel azijn kan een mens aan.. 😑😁
 12. thom

  Oorsprong van moraliteit

  Niets hoor, ik schreef het aan Nicky en het gaat over de reactie die ik vreemd vind.. 😁
 13. thom

  Oorsprong van moraliteit

  Ik lees de reactie via Funda nu ook even, en vind hem vreemd. In de zin van ´Bij Christus´ en ´met Hem´. Het is mijns inziens in Christus, in Hem. Het idee dat er iets van ons, de rups, overblijft als de Vlinder, de Vrije leeft, dan wordt het popproces niet begrepen.
 14. thom

  Vaccineren of niet?

  https://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13933:mazelen-martial-law-nu-werkelijkheid&catid=17:gezondheid&Itemid=30 https://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13940:telegraaf-roept-op-nederlander-verplicht-te-laten-vaccineren&catid=17:gezondheid&Itemid=30
 15. thom

  Waarde of gevaar van het geloof

  Mensen zeggen dat al eeuwen, wat gaat er dan telkens mis? Er is dat moment van bewustwording wat de mens de mogelijkheid geeft te kunnen kiezen. Wat zich uit de keus voordoet, is hoe de mens daarmee omgaat. Wat dan mis kan gaan, is dat de mens zichzelf belangrijk gaat vinden, en groot maakt, en gaat heersen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid