Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  10469
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Fundamenteel

 • Rang
  CrediOrca

Recente profielbezoeken

2155 profielweergaven
 1. Fundamenteel

  Op God gericht

  Belangrijk wel dat we citaten in juiste context behouden of we gaan aan cherry picking doen. Ik deed dit ook, enkele weken geleden zelfs nog. Nu neem ik het geloof wat serieuzer. Jezus sprak in gelijkenissen, zoals inderdaad daar met het mosterdzaadje. Maar dat God het water scheidde was misschien een zeer letterlijk tafereel? Als we alles gaan afdoen als gelijkenissen, waar komen we dan uit? God schiep de aarde in 6 dagen bv, hoe lang duurde die dagen? Welke gelijkenis kunnen we daaruit halen? En voor je het weet belanden we bij een leugen zoals de big bang. De situatie in Europa op een handjevol kerken na. Er is hier maar 1 kerk die nog preekt vanuit het Woord. Dat is zeer betreuringswaardig in een regio waar meer kerktorens dan kledingwinkels zijn.
 2. Fundamenteel

  Op God gericht

  Is er dan een verborgen symboliek aan het scheiden van het water? Ik denk het niet. De situatie leek uitzichtloos, ze dachten vermoord te worden maar God komt daar in Zijn tijd door en redt de Joden. Prachtig toch? Het is geloven in de wonderlijke wegen van onze HEERE. Niets is onmogelijk bij God.
 3. Fundamenteel

  God is boos

  Weten dat die gevoelens niet van God komen en de duivel aan zijn toekomst herinneren. Op de knietjes met gevouwen handen; uw wil geschiede!
 4. Fundamenteel

  Geloven zonder Geloof

  Volgens mij waren dat ook geen nuchtere neurotypicals die mensen.... Er is toch ook zo’n vrouw geweest, Baba Vanga. Die voorspelde aantal zaken zeer accuraat. Baba Vanga werd getroffen door een storm en werd blind, later deed ze voorspellingen over 911 enzo. Ze leefde begin jaren 1900. Allen wisten de bron en waar hun manna te halen Is het niet door een vrucht is het wel door een “slag van een hamer” geweest hehe.
 5. Fundamenteel

  Genesis 1 en Genesis 2

  Zijn de mensen (man en vrouw in Gods gelijkenis) uit Genesis 1 dezelfde mensen als in Genesis 2?
 6. Fundamenteel

  Als je niet snapt wat antisemitisme is

  Waarom ga jij altijd van het slechtste in de mens hier uit maar van het beste in daadwerkelijke misdadigers?
 7. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Insane!!!! Vaccins gekocht die nog geen accurate testen doorliepen.... Lees deze draad door, ge moet echt al een lobtomie ondergaan dat in uw kroost of uzelf te spuiten. En dan zeggen ze dat twitter geen bron kan zijn? Tussen de rommel heen vinden we parels dit. Lees alle comments onder eerste post. Insane.... "Nouja, gelukkig heeft hij niets met China te maken, in het kader van corona en COVID-19". Wacht, wat...? Hij is "Member CEO Council Chinese Association for Friendship with Foreign Countries", een lobbyorganisatie van de Chinese Communistische partij. Dit. Kan. Niet. Waar. Zijn.
 8. Fundamenteel

  schepping vs evolutie deel 4633

  @Mullog Genesis 1 en 2 spreken elkaar niet tegen. Net zoals dag 1 en dag 4 elkaar niet tegenspreken. In genesis wordt alles voltooid gegeven. Er groeide dus nog niets omdat het reeds volgroeid was. Daarom schiep God Adam, zodat hij gewassen zou groeien. Je zou je dus kunnen afvragen of Adam wel dezelfde is als in Genesis 1. Want in genesis 1 schept God man EN vrouw in Zijn gelijkenis. Deze mensen krijgen de hele creatie en mogen alle vruchten eten. maar in Genesis 2 schept God enkel Adam als zorgverlener van de aarde. Later een vrouw en krijgen ze het gebod 1 vrucht niet te eten. Terwijl de mensen van Genesis 1 alles mogen eten. De mensen uit Genesis 1 moeten de hele aarde bevolken maar Adam en Eva vertoefen in Eden. Zijn beide verhalen dan dezelfde weergave waar ze elkaar tegenspreken? Ik denk dat niet. Ik lees sterk af dat beide gescheiden zaken zijn in de letterlijke interpretatie.
 9. Fundamenteel

  Over brood

  Dat is een misverstand. Rituele kindermoorden zijn van alle tijden en door de bijbel leren we net dat God geen offerande maar barmhartigheid verlangt. De kindermoorden staan vandaag op naam van de politiek en wetenschap. Ze spuiten zelfs foetale cellen in mensen verplicht in. Neen dank u zeg ik tegen die pharmakia.
 10. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Vele dokters spraken reeds. Dat mensen stierven aan een andere aandoening dan covid19 ze toch corona moesten noteren. Enfin dan zeggen ze "met" corona en niet "aan". Er is een serieuze psy op gaande. We mogen niet plooien en vooral; degene die het virus eerst minimaliseerde moeten nu geen maatregelen afdwingen. Het is de roof en genocide van deze eeuw.
 11. Fundamenteel

  schepping vs evolutie deel 4633

  Zeg Mullog, kus uw beide handen eens wanneer je een creationist vindt die eigen overtuiging opzij kan schuiven om te volgen in de theorie. Ik bedoel dat je me verweet dat ik nooit 1 argument bracht. Ik gaf ze mijn inziens heel helder weer waar mijn problemen met de theorie huizen. Waar zijn dan de argumenten van uw zijde die je overtuigde van Darwin zijn visie? Het ontstaan van soorten strookt niet met de wetenschap. Hij gebruikte wel wetenschap van een ander (natuurlijke selectie) om zijn ontstaan van soorten bij elkar te rijmen. Basicly is wat creationisten zeggen: er is geen verschil tussen geloven in "in den beginnen schiep God de hemel en de aarde" dan te geloven dat alle leven terug te herleiden is naar enkelcellige organismes. Als ik naar blauwalg in een aquarium kijk wilt de ET me wijsmaken dat ik naar een voorouder van quasi alle bio diversiteit vandaag kijk. We nemen waar dat soorten uitsterven. We nemen verwantschappen waar. We nemen geen ontstaan van soorten waar.
 12. Fundamenteel

  schepping vs evolutie deel 4633

  Waarom heeft argumenteren dan geen zin meer? Het is toch niet omdat een ander geen creationist/evolutionist wordt er plots geen contra argumenten zijn? Of is uw bekeringsdrang groter dan de mijne? Je verweet me dat ik nooit mijn problemen met de ET nuanceerde. Ik plaatste ze samengevat, uw antwoord daarop blijft tot heden uit. Sterker, je doet nu alsof je neus bloedt.
 13. Fundamenteel

  CrediGup, CrediBakvis, CrediShark enz.

  Alsof mensen op dat labeltje hun oordeel gaan vormen? Stel u voor...
 14. Fundamenteel

  De macht van begeerte

  Banannenrepubliek
 15. Fundamenteel

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Amen!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid