Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  986
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Fundamenteel

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Fundamenteel

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Ligt het nu aan mij dat ik zulk censuur ervaar? Moet iedere post op dit forum synchroon lopen met de christelijke leer? Ik weet dat het shokerend kan overkomen, maar ik ben maar een reactie op wat speelt en leeft op deze wereld. Ik observeer en vorm mijn mening. Is het mijn schuld dat er situaties zijn waar men met scherp moet schieten? Don't hate the messenger...
 2. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Ach Misschien een interessant artikel. Bedrijven die wel en geen hoofddoek toestaan en waarom. https://radio1.be/hoofddoek-op-het-werk-niet-hoe-zit-het-onder-meer-bij-ing-colruyt-uz-leuven-hm Ik weet dat ik extremistisch uit de hoek kan komen. Maar deze tijden zijn wat ze zijn. Ik kan u zo youtube beelden tonen waar schieten met scherp de enige optie blijkt te zijn. Onlangs hebben agenten hier een waarschuwingsschot moeten lossen om zichzelf te verdedigen tegen veertigtal vluchtelingen. Denkt u eerlijk dat de zaak erop zal verbeteren of verslechteren? Ik zeg gewoon hardop wat al tevelen stil denken. Ik heb de kunst niet in mij mijn mening te verbloemen. Maar ze het zwijgen opleggen gaat niet voorkomen wat ik hier voorspel. Er zal geschoten worden. Moslims schieten wel met mortiergranaten in Franse voorsteden. Maar terugschieten zou niet mogen? En er wordt al geschoten. Vannacht heeft de Vlaamse spoorwegpolitie van Gent een "psychisch verwarde" Afghaan neergeschoten. Man verkeerde in levensgevaar maar na een operatie buiten levensgevaar. En wat daar nu mee doen? De factuur verhalen op onze kinderen die er niet om gevraagd hebben in onveiligheid te leven?
 3. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  I got carried away in the moment.
 4. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Het is geen kwestie van overtuigen maar hen onder de wet drukken die met een pen ondertekend wordt. Zo werkt een democratie. Zo kuisen we Molenbeek op door de kraan toe te draaien bijvoorbeeld. Ouders van amokmakers de rekening presenteren en niet langer op de democratie verhalen. Harde repressie en desnoods met scherp schieten waar moet. Spartanen op straat sturen en de wet op hen uitoefenen vanuit een Amerikaans model. Do not question my authority!!! We blussen de verkeerde vuurtjes en missen de brandhaard.
 5. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Waar het concreet op neerkomt is dat er geen gesubsideerde erediensten meer plaatsnemen. Noch dat imams en pastoors loon/pensioen krijgen maar dat vanuit hun eigen instelling moet komen. Meeste christelijke gemeenschappen worden gewoon gediscrimineerd omdat enkel kerken beschermde ambten hebben. Ook zullen scholen religie vervangen met zedenleer. Het is misschien een mission impossible. Maar inzien dat de islam niet conform is met de godsdienstvrijheid vereist alleen maar logisch verstand dat niet politiek correct gedomesticeerd is. Zodus moet niet alles veranderen. Gewoon zien en benoemen wat is. De islam is een bloedcultus en sekte. Hoeft geen erkenning maar grondige observatie en als kwaad aanzien worden.
 6. Fundamenteel

  Waarom christenen Trump supporten

  Het is altijd de schuld van Trump. Ik vind ook dat onze media zich te bevooroordeeld opstelt. Journalistiek zou neutraal beide verhalen moeten verwoorden en de burger op basis van die informatie zijn mening laten vormen. Maar ze kauwen hun mening voor en begraven alle fouten die onze zogenaamde leiders maken. Onze unie is perfect en al wie anders durft beweren doet zichzelf een stigma aan. Onafhankelijke media is meer dan ooit van doen. Gelukkig bestaan er zaken als Rebel Media.
 7. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Staat en religie scheiden. Islam erkennen als een sekte en bloedcultus en schrappen uit de godsdienstvrijheid. Of de godsdienstvrijheid schrappen en kerken adopteren als cultureel erfgoed. Ik zeg u, ik zou een goed dictator zijn. Vooral mijn nabestaanden doen er toe. De moslimgemeenschap heeft een overvloed om uit te kiezen. Maar Europa is niet van hen en zal het nooit worden. Niet via een juridische jihad, noch een demografische. Wij zullen ons met man/vrouw en macht blijven verzetten en winnen zoals geschiedenis ons tig malen leerde. Alles voor vrede, alles voor Kristus.
 8. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Ik denk dat die Vlaamse met Marokkaanse origine vanuit Delhaize vooral onze vrijheden, normen en waarden respecteert. Die vanuit Lidl spreekt met een Nederlands accent en komt mij heel westers over. Tot ik ze buiten de werkuren aantrof. Helemaal zwart gekleed en alles bedekt behalve het aangezicht. Men doet maar, maar men moet begrijpen dat ik zo niet bedien wens te worden op westerse bodem. Ik blijf het echter confronterend vinden wanneer mijn oudste meermaals vraagt of we nog wel in België zijn wanneer wij iets openbaar opzoeken. We kunnen er niet meer naast kijken en het is wat het is. Dus ieder initiatief dat tegen de islamisatie van ons continent ingaat, heeft mijn volledige steun. Less is more.
 9. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Hier alleszins niet. En dit is een buurt dat voor meer als de helft uit moslims bestaat. Zowel in Lidl als Delhaize geen hoofddoek gespot, doch werken er mensen van Marokkaanse origine.
 10. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  In Vlaamse Lidls en Delhaizen heb ik nog geen hoofddoek gezien. Ik heb een vrouw van de lokale Lidl in haar prive gezien en toen droeg ze salafistische kledij. Op het werk verschijnt ze zonder hoofddoek.
 11. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Farkunda is dood. Ik heb de beelden van haar dood op mijn netvlies gebrand staan. En weet je wat de EU doet? Haar moordenaars integreren en de weerloze vrouwen aan hun lot overlaten. De EU importeert hiermee dezelfde problemen als daar. Eremoorden zijn Europa niet meer vreemd en dagelijks neemt er een tahharush plaats. Ja zelfs hufaad nam plaats... op meisjes. Ik kijk de slachtoffers in de ogen en kom voor hen op. Ik hou mijn hart vast als mijn dochters ooit in een grootstad zouden uitgaan. Het is een hele andere tijd nu TTC.
 12. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Zeg dat tegen Farkunda die door een moordlustige massa doodgefolterd en gestenigd is. Of zeg dat tegen meer dan de helft van de Europese moslima meisjes die hun opleiding niet afmaken omdat Allah andere plannen met hen heeft. Kijk naar landen waar islam geen invloed uitoefent. Kijk naar landen waar de islam 10% invloed uitoefent, kijk naar landen waar de meerderheid het islamitisch geloof uitoefent en zie hoe vrouwen behandeld worden. Denk eens aan Cologne of de verkrachtingsgolf in Zweden wat geen hoofddoek dragen kan betekenen als vrouw waar de islam nog geen 10% uitoefent. Less is more. Hoe minder islam hoe meer vrijheid. Denk eens aan de meerderheid van vrouwen die lijden en duw er aub geen minderheid meer voor.
 13. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Ik ken twijfel maar ik heb mijn ervaringen. Ik ben ermee naar school geweest, mee gewerkt en met samen geleefd. Ik weet ook wel dat er een grijze zone is. Maar het is een waarheid dat de hoofddoek een nederige positie symboliseert. Ook heeft de islam andere voorschriften hoe vrouwen zich moeten opstellen en kleden. Een moslim mag meerdere vrouwen plus slavinnen hebben. Maar een vrouw mag niets behalve aan haar man gehoorzamen. Dit heeft niets met intelligentie te maken. Maar opkomen voor mensenrechten op Europese bodem waar mijn voorouders en ik hard voor gearbeid hebben. De hoofddoek kan, maar liever niet in openbare functies. Is dat dan niet de kerk in het midden houden?
 14. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Niet bij de islam. Het symboliseert des te harder dat een vrouw zich onderdanig moet opstellen. Vrouwen worden als mannelijk bezit behandeld en voorgeschreven wat ze al dan niet mogen dragen. Vanuit die doctrine ontaardt haat tegenover vrouwen die geen hoofddoek dragen of zich onzedig kleden. Het is een dagelijkse realiteit in Europa. Op markten van multiculwijken domineert de hoofddoek het straatbeeld. De hoofddoek schakelt de neutraliteit uit en creëert apartheid. Ook verdwijnt het individualisme volledig bij meisjes die plots een hoofddoek dragen. Zij handelen ten allen tijden vanuit hun geloof. Erken aub dat het islamitische geloof veelal moslimas in het westen beperkt. Ergo onderdrukt. Het is aan overheden hierop toe te kijken en te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Maar wanneer men zichzelf onderscheidt via de religie en man/vrouw als ongelijke behandeld, is het tijd religie te privatiseren. Staat en kerk scheiden was niet voldoende. Het dient zich allemaal te privatiseren.
 15. Fundamenteel

  Hoofddoeken verbod

  Neen. Enkel religieuze symbolen in scholen, bij openbare functies,... Ik boycot winkels die de hoofddoek toelaten. Daarom koop ik niets meer bij H&M, Panos, Albert Heyn,... Ik koop ook niets meer bij Starbucks omdat ze samenwerken met vluchtelingen. Het westers fatsoen zal zegevieren. Ik neem een enorme aanstoot aan de hoofddoek en wat het symboliseert. Na vier generaties gefaalde integratie mag het wel eens overschakelen naar een assimilatie. Wat meer gedwongen dus.
×