Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
  • Aantal bijdragen

    17.350
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door Fundamenteel

  1. 16 minuten geleden zei Chaim:

    Iran vuurde honderden kruisraketten, ballistische raketten en drones af op Israel die Israel allemaal uit de lucht haalde, op eentje na die een luchtmachtbasis licht beschadigde. Dus vuurde een raket afgevuurd op een Iraanse luchtmachtbasis die doel heeft getroffen en de basis licht beschadigde. Dat het een raket betrtof en geen drones, blijkt ook uit de onderdelen van de eerste twee trappen van de raket die in Irak zijn gevonden.

    Is het niet geweldig dat Israel telkens maar 1 raket nodig heeft die dan ook doel treft, terwijl Iran met honderden raketten een drones nog niets zinvols weet te raken? Ik vermoed dat, nadat Hamas en Hezbollah zijn uitgeschakeld, Iran op aanzienlijk grotere schaal zal worden aangevallen.

    Maar is het niet handiger ineens Iran uit te schakelen en daarbij die proxies van hun sponsor te ontnemen, ergo vanzelf laten "oplossen"?

  2. Ik begrijp trouwens niet waarom Iran zich op de borst slaagt? Israël is duidelijk diep in hun terrein binnengedrongen. Iran hield de drone pas neer als die al even in hun luchtruim was en de nucleaire faciliteit wist te bereiken?

    Als Israël dus echt had gewillen, was daar significante schade gepleegd. Maar het zal voor na de Pesach zijn, nu doen ze nog maar verkenningen, of ze stuurde een signaal. Het is nog vaag, all warfare is based on deception.

  3. 40 minuten geleden zei Thinkfree:

    Dat zou zomaar kunnen, maar dan denk je al snel aan een kleine atoombom wil je dat voor elkaar krijgen.

    Het zou om drones gaan die misschien aan surveillance deden, Ze zullen sowieso eerst de luchtafweer van Iran moeten uitschakelen. Waar ze in Syrië al werk van maakte.

    In het zuiden van Syrië is vanochtend een radarinstallatie van het Syrische leger aangevallen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, een organisatie die vanuit het Verenigd Koninkrijk het conflict in Syrië monitort. De organisatie schrijft de aanval toe aan het Israëlische leger.

    Ook de lokale nieuwssite Suwayda 24 maakt melding van de aanval, zonder een verantwoordelijke aan te duiden. Het incident vond plaats ongeveer tegelijkertijd met de explosies in de Iraanse stad Isfahan, die volgens Amerikaanse media het gevolg zijn van een Israëlische aanval.

    Het Syrisch Observatorium verduidelijkt dat de ontploffingen aan de Syrische radarinstallatie plaatsvonden toen Israëlische legervliegtuigen over het gebied vlogen. "Israëlische aanvallen waren gericht op een radarpositie van het Syrische leger tussen de provincies As-Suwayda en Deraa", zegt Rami Abdel Rahman, de directeur van de organisatie. Hij kan niet bevestigen dat het over luchtaanvallen gaat. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/04/19/liveblog-israel-iran-vrijdag-19-april-2024/

     

    Via Syrië langs Irak richting Iran? De tijd zal het ons leren.

  4. 6 minuten geleden zei Thinkfree:

    Ik denk van wel.

    Als ik me niet vergis, was dat aan een nucleaire faciliteit die net het moeilijkste te bereiken zou zijn. Het kan goed zijn dat die berg daarbovenop met de grond gelijk gemaakt wordt en alles daar rond "verglaasd". Als je snapt wat ik bedoel.

  5. 5 uur geleden zei Chaim:

    Ik hoor dat Israel Iran heeft aangevallen. Weet niet of dat strategisch het  beste idee is, maar het is u gaande. Misschien dat Israel nu maar het beste kernwapens kan gebruiken, maar ik vermoed dat Israel het nog even in reserve houdt. Naar mijn mening geen goed idee. Een derde wereld oorlog is nu heeeeeeeeeeeeeel dichtbij.

    Deze is onvermijdelijk hè. 

    Israël is gaan aftasten hoe effectief Iran haar luchtafweer is?

  6. Zojuist zei Hopper:

    Mensen voortkomend uit de natuur identificeren zich aan een tegenstelling.   En daarmee onderscheiden zij zich van elkaar.  Geestelijke mensen hebben een identificatie niet meer nodig, voor hen is het 'ik ben' (het zijn zelf) voldoende.  Het 'ik ben' is universeel.

    You can't fix stupîd :)

  7. 7 minuten geleden zei Hopper:

    Identiteit komt (onder andere) uit het denkvermogen voort, maar zonder identiteit lukt het denken ook prima.  Maar dat wordt door velen niet geweten, die weten niet dat de existerende denker zichzelf op het moment van denken integreert in zijn bestaan.  Doch, het 'ik ben' behoeft geen identiteit.   Je kunt je dan op existentieel niveau alleen niet meer onderscheiden van 'de ander'.    Om mij te onderscheiden van 'de ander' gebruikt het denkvermogen de tegenstelling.  In dit topic: Joden en Palestijnen denken elkaar als tegenstelling.    Joden denken zichzelf als niet-Palestijn en vice versa.   Daarmee is iedere identificatie feitelijk een negatieve identificatie.   Je hebt iets tegengestelds nodig om te kunnen identificeren.

    Zoals natuurmensen en geestelijke mensen? ;)

  8. 7 minuten geleden zei Hopper:

    Ik beschik over denkvermogen.   Denkvermogen heeft geen identiteit, en dat is gelijk het probleem: de meeste mensen denken  zichzelf als een identiteit.  Ze zijn dus wat het eigen denken opbrengt.

    Waarom hebben alle mensen dan niet dezelfde mening in hun denkvermogen? Bloedgroep of identiteit? Het laatste vaneigenst. Volgens mij klinken uw scheten interessanter dan uw argumenten op Credible.

  9. 1 uur geleden zei Hopper:

    Zoals ik Jezus interpreteer is degene die 'in het stof' is per definitie verloren.  Er dient een geheel nieuwe mens op te staan, uit Geest geboren.  (De geestelijke mens).   Maar komaf maken met de oude , natuurlijke mens, is een kwestie van de lange adem.   En als verschijnend in deze wereld kom je tot je dood niet van jezelf af.

    Zolang jij nog kritiek hebt op jezelf ben je er 'zelf' ook nog steeds.

    P.S.    Petra of Monachos zijn voor mij niet onuitstaanbaar, ik zie in welke geesteshouding ze zich bevinden.  Petra vindt vrouwen superieur aan mannen, dat is ook een identificatie.    En Monachos is verdwaald in 'de letteren' , daarom weet hij alles altijd beter.  De letter doodt, de Geest maakt levend.   D.w.z. dat het denken 'de letteren' voortbrengt, maar wat de Geest voortbrengt kan nooit van jezelf uitgaan.   Tegenover God dienen we zeer terughoudend en bescheiden te zijn.

    Hoe kunt u zulke meningen vormen zonder een identiteit te hebben om anderen op af te meten en veroordelen? ;)

  10. 1 uur geleden zei Hopper:

    Spreek voor jezelf, Fundamenteel.  Paulus identificeerde zich niet langer en daarom is de éne geestelijke mens niet te onderscheiden van een ander.   Of wil je beweren dat Paulus alles maar een beetje verzonnen heeft?   Dat jij je identificeert is me al lang al duidelijk.  En om die reden denk je dat anderen dat ook zijn.  Et voilà , de natuurlijke mens.

    Paulus identificeerde zich als christen. Was het niet zo, hadden wij een veel korter testament gehad; niet waar? Zijn oude identiteit stierf, maar hij vernieuwde zich in Christus.

    25 minuten geleden zei Thinkfree:

    En ik ben vanaf nu de sterkste man van de wereld en wil dat iedereen mijn zo noemt.

    Ik kan het ook niet helpen dat ik in het verkeerde lichaam ben geboren.

    een geestesziekte noem ik dat. Xd

    Inderdaad, als we een leugen lang genoeg herhalen, gaan mensen erin meelopen. Als deze leugen vervolgens verbaal agressief wordt opgelegd of strafrechtelijk en degenen die niet meedoen de schuld krijgen van zelfmoorden edm, wordt de situatie nog erger.

  11. 2 uur geleden zei Noel2:

    Even een rekensommetje. Een patriotraket kost per stuk ongeveer 3 miljoen dollar, een kruisraket ongeveer 13 miljoen dollar, een atoombom ongeveer 63 miljoen dollar. Hoeveel geld hebben die landen dan? Iran die 300 kruisraketten afvuurt, die nauwelijks schade doen, reken maar uit. Maar anti-raketwapens is ook niet gratis.

    Dan hoor ik dat de Nederlandse bibliotheken er 10 miljoen bij krijgen. Mooi denk je dan. Maar dat is nog niet eens 1 kruisraket wat we de bevolking gunnen.

    De oorlog in de Oekraine kost Rusland zo’n 400 miljoen per dag. Nu zullen ze best een buffertje hebben, maar dat zijn toch krankzinnige uitgaven voor een stukje mogelijk grondgebied, nog afgezien van de doden.

    De oorlogseconomie is totaal belachelijk. Ik reken de plannen van het kabinet om in aantallen kruisraketten.  

    Het kost bijna meer voor de wapens dan de schade die ze kunnen aanrichten.

     

    De rationaliteit is ver te zoeken. Van de 430 miljard aan uitgaven in Nederland per jaar zou 2 procent naar defensie gaan. Als dat volledig in kruisraketten wordt omgezet is dat zo’n 660 raketten, dat vuur je dus in twee dagen af bij een beetje conflict.

    Met ook weer grote kans dat ze uit de lucht gehaald worden zonder schade aan te richten.

    amai gij rekent groot. Een tomahawk (kruisraket) kost circa 2 miljoen dollar.

    2 uur geleden zei Flawless victory:

    Niet alleen voor Israël inderdaad. Saudi Arabië verwacht dat wanneer Iran een atoombom heeft, deze het eerst op S-A wordt gegooid.  Daarom heeft S-A geholpen met het uit de lucht halen van Iraanse raketten en drones.

    Ja, er zal wellicht ook wel een coalitie gevormd worden tegen Iran. Maar wanneer.... En wat de prijs daarvan is... We mogen niet vergeten dat ze hier ook aanslagen zullen plegen.

    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/21/staatsveiligheid-iran-heeft-aanslag-proberen-plegen-op-massabij/

    De link is oud ja, maar dient als referentie om aan te tonen dat ze hier ook volk hebben.

    2 uur geleden zei Hopper:

    Omdat ze dom zijn.  Alleen domme mensen houden vast aan de identiteit, het bedekte gelaat.  Zowel Joden als Palestijnen stammen af van het volk van Israel, dus ze kunnen naar hartelust vermengen, de oer-Joden bestaan immers helemaal niet meer.  Maar ze hangen in een zelfbedacht verhaaltje.    

    Ik moet het anders zeggen: identiteit maakt dom.

    Allez, al die genderidentiteiten dan maar afschaffen. Mijn support heb je!

  12. 40 minuten geleden zei Chaim:

    Israel zal - vermoed ik - alleen kernwapens inzetten indien het existentieel wordt bedreigd. Wat ik denk, is dat ze óf eerst Hezbollah gaan decimeren, daarna de paar brigades die Hamas nog heeft in Rafah en daarna met Iran afrekenen, óf meteen de 15 locaties gaan vernietigen waar Iran kernwapens aan het ontwikkelen is.

    Er is in Iran toch een nucleaire faciliteit zeer moeilijk te bereiken en die bestand is tegen bunkerbusters? Dat op zich is bedreigend genoeg imho. Niet enkel voor Israël.

  13. 1 minuut geleden zei Dat beloof ik:

    Ik weet dat voor jou de wereld eenvoudiger is te verwerken in zwart-wit, als eenvoudig overal 2 mogelijkheden in waren.
    Dat is hier niet zo. Als je dat niet begrijpt is dat vervelend voor je, maar in het kader van deze discussie is het irrelevant om daar op verder te gaan. Deze discussie gaat namelijk niet over jou.

    Neen het gaat over een predikant die is neergestoken om luidop ons geloof te belijden en omdat ie kritiek op de islam had. Niet op transgenders zoals je dacht, en alsof het dan “begrijpelijk” is? Je bent echt gestoord dan en anti westerse normen en waarden.

  14. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Het is niet heilig, zo wordt het bijvoorbeeld begrensd door verplichtingen die je hebt geen opzichte van anderen ((je mag bijvoorbeeld niet beledigen of bedreigen). En als je anderen dan toch bedreigt, tsja van kunnen die zomaar eens boos worden. 

    Waar is de vrijheid van meningsuiting beperkt dan? De holocaust ontkennen mss ja, that’s it. Gij moogt Hamas vervloeken, homoseksualiteit als zonde benoemen en in een normale samenleving wekt dat geen agressie op. Wie dat normaal vindt is gestoord ja.

    Of gaan we straks voornaamwoorden afdwingen zoals in Schotland? En de realiteit strafbaar maken met gedachtenpolitie? 

  15. 3 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Deze priester zegt zelf dat ie bepaalde mensen de kop van de romp zal trekken als hij die tegenkomt. Wie kaatst kan de bal verwachten.

    Natuurlijk praat ik de aanslag niet goed. Maar hij lokt de agressie zelf wel uit. 

    Vrijheid van meningsuiting is heilig in het westen. 
    Geen enkele mening lokt agressie bij normale mensen uit.

  16. Zojuist zei Hopper:

    Geheel eens, waarde heer Fundamenteel. Ik schort mijn mening over Mar Mari Emmanuel dan ook op totdat ik meer weet.  Ge weet dat we van Jezus niet zomaar mogen oordelen, dus ik kijk wel beter uit.

    Begrijp je dan niet dat ongeacht die man zijn mening, een ander niet tot geweld of doodslag mag overgaan?

    En dat kerken bij de vleet worden aangevallen wegens de “foute” mening/geloofsovertuiging? Mede door lgbtq sympathisanten. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid