Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  9542
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Fundamenteel geplaatst

 1. Fundamenteel

  Rellen Amerika

  Trump heeft iedere gouverneur opgeroepen de nationale garde te installeren en de straten terug te domineren. Als het dan nog niet lukt zal Trump het leger inzetten en de acties van de relschoppers snel en effecient beeindigen. Als dat maar niet overwaait naar Europa, never waste a good crisis.
 2. Fundamenteel

  Boer Jan

  Veel nagedacht, geobserveerd en tot conclusies gekomen. Maar vooral een beetje geinvesteerd op eigen gezondheid en paar zaken gepland om af te ronden dit jaar. Beetje geschreven, maar alles gewist omdat ik nog niet volledig goed in mijn vel zit. Dat komt nog. We gaan paar honderd km wandelen. Als dat lukt misschien de wereld rond en adieu. Trouwens, ik hield je toch op de hoogte van het “pan”theon. Dat is allemaal echt he. Of tenminste, ik beleef dat als echt.
 3. Fundamenteel

  Boer Jan

  Ja alsof gij ooit zult stoppen he
 4. Fundamenteel

  Muziek topic

  Verloren culturen. Staan we als Europeanen niet iets te los van ons waar verleden? Soms vraag ik me af of het christendom ons domesticeerde van krijgers tot schapen.
 5. Fundamenteel

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Ik wil dat geloven en geloof het meeste ook. We zien dat na de ziektes de hongersnood zal komen. Ik geloof mijn bijbel meer van kaft tot kaft dan een politieke partij haar programma of openbaar agenda tijdens de regeerperiode. De bijbel is de beste leidraad in mijn leven en zonder Hem was ik al lang verloren. Doch ontwaak ik iedere dag opnieuw met een overwonnen gevoel in Zijn kracht. Ik prijs God niet 1x per dag. Dat is hier ontwaken, badkamer in met een spirituele preek, koffie, mijn correspondenties met op de achtergrond een preek. Ik poog alles centraal rond Hem te stellen en faal daarin minstens 10x per dag haha,, maar het is altijd fantastisch te weten dat het beter kan door de bijbel als voorbeeld te nemen. Wat ik leerde, op eigen kracht gaat het niet. En hoe het daarboven allemaal geregeld is, ik weet het niet. Wel was de bijbel daarvoor de perfecte sleutel om de deur tot daarboven te openen.
 6. Fundamenteel

  Boer Jan

  Ieder het zijne, ik het mijne.
 7. Fundamenteel

  Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?

  Neen Hoorn, ik verafschuw draden die volkomen te staan met youtube films. Hoeveel staan er hier op pagina 5 alleen al niet? Je kan wel youtubes delen, in aanleiding van het onderwerp. Maar als gaande weg ieder puntje met een ander youtubefilm beantwoord wordt, is dat een te gezouten soep. Op een forum schrijven we.
 8. Fundamenteel

  Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?

  God is de grote verdeler. Scheider der machten. Om te creëren moest Hij verdelen. De dag en de nacht, het water en het land, man en vrouw, ... De kracht zit net in onze unieke elementen die samenkomen. Echter worden we nu gevormd naar de gelijkenis van een duivel. We moeten allemaal hetzelfde denken, lopen en hetzelfde systeem dienen. Wie niet meeloopt komt om van ontbering.
 9. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Gisteren is er iemand helemaal van Amsterdam tot hier gereden. Verklaar me dat? Invloeden van verspreiding virussen https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3604842/ Het immuunsysteem speelt een gigantische factor na nader onderzoek. Maar bewijs het maar eens. Zet in superkleine lettertjes wat de neveneffecten van een vaccin zijn en ze zijn non existent voor de meelopende massa.
 10. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Zoals dat vaccin tegen de Spaanse Griep? Waar is uw bron nu eigenlijk?
 11. Fundamenteel

  Boer Jan

  Wanneer begint ge daar dan eens mee? Of is het enkel andermans denken dat zich moet aanpassen? Als dat al decennia de dada is, ligt het misschien aan u?
 12. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Ja we wouden eerst de GR5 doen, dat is ook via Nederland en dan naar Frankrijk Nice. Maar Frankrijk is ons land niet haha. Mooi land wel hoor, maar die mensen en de wet is alles behalve. Ik verplaats me graag in landen waar de politie haar burgers niet pest voor iets ludiek terwijl de bejaarden beroofd en vermoord worden. Mogen ze van Nederland zeggen wat ze willen, ik heb daar nooit last met politie. En als die mij tegenhouden zijn die de vriendelijkheid zelve ;D In eigen land zijn dat cowboys die denken beter te zijn dan iedereen anders.
 13. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Heel misschien tot aan Alkmaar er rond en via Amsterdam terug richting la Belziek. Kwestie van in de natuur te blijven lol
 14. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Daarom ist beter te blijven staan in de gehele wapenuitrusting en zwaard. Wat er ook gaande is, het is niet datgene we getoond krijgen. Het wordt uitgespeeld en verdeeld ons allen. Corona is hier quasi non existent. We plannen zelfs een grote wandeltocht (van maanden), gewoon weg van alles. Met tent en 2 paar wandelschoenen en ook deels blootvoets. Bedevaart ofzo,
 15. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Romans 12:2 (KJV) And be not conformed to this world: but be ye transformed by the renewing of your mind, that ye may prove what is that good, and acceptable, and perfect, will of God. Dat is net wat de bovenste rij wilt, dat we verdeeld tegenover elkaar komen te staan. Er komt wat op ons af. De insanity die ik zag vanuit Amerika op live feeds. Niet te doen!!!! Eigenaars van winkels werden ter plaatse doodgeklopt. Mensen die looters poogden tegen te houden waren er aan voor de moeite. Daar bepaalt corona de toon niet meer...
 16. Fundamenteel

  Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?

  Vegan zal het worden. Er zal geen dood meer zijn.
 17. Fundamenteel

  Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?

  De toren van Babel laat mij zien hoe de mens zich boven God stelde. Dat er 1 taal was, 1 doel, 1 gang van zaken. God (de grote scheider) verdeelde de mensheid daar in taal omdat we onze kennis misbruikte onszelf te behagen. Onszelf te verheerlijken via bouwwerken. Enfin, er was altijd wel een centraal figuur die de pluimen nam. En dat zie ik opnieuw vandaag gebeuren. Het is typerend hoe grote verloren beschavingen gebouwen maakte die naar de hemel reikten en de cultuur enigszins symboliseerde/definiëerde. De wolkenkrabbers etc laten ons dan dit kapitalistisch tijdperk zien van een rotbedorven samenleving. De grijze wolken er rond, het afval, ook wat onzichtbaar via leidingen wegstroomt... Of we nu wereldburger of niet zijn.... dat zijn machten boven ons hoofd. Als mensen hebben we de piek van onze kennis misbruikt. Er waren waarschuwingen maar mensen volgden de politiek, wat afgodderij is. Nu zal synchronisch op ons allen afkomen wat de Heere Jezus 2020j geleden openbaarde. Het was en is hoe dan ook onvermijdelijk. Machten boven ons hoofd. Dit tijdperk is going bye bye.
 18. Fundamenteel

  Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?

  We zien wat er vandaag gebeurt. Pronken met de hoogste torens wat nu hele bouwwerken geworden zijn. De mens stelt zich boven God en God geeft dan een corrigerende tik.
 19. Fundamenteel

  2de coronagolf op komst

  Gewoon blijven. De hongersnood moet nog komen. De voedselindustrie wereldwijd stort in, zoek het er maar op na. Als er dan tijden zijn, zou ik je puzzelstukjes in dat proces wel missen. Dus blijf gewoon.
 20. Fundamenteel

  Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.

  Want op God roepen is te moeilijk?
 21. Fundamenteel

  Grijs...

  Concreet: kan een gelovige wel grijs raadplegen?
 22. Fundamenteel

  Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.

  De duivel heeft mij niet alleen... Maar als ge het alleen bij anderen behalve jezelf ziet, begrijp je dan wel zelf wat je poogt te brengen? Of is het nablaten van verzamelde lectuur? Johari bv...? Uw perspectief uhakbar....
 23. Fundamenteel

  Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.

  Misschien niet laten vangen, maar eens zelf researchen buiten eigen bubbel? Er is nu eenmaal een complot van jewelste en die dat nu zeggen zijn niet de zotten van de toekomst, wel van vandaag. Ik ga standvast staan en het beest bij naam blijven noemen.
 24. Fundamenteel

  Donald Trump versus The New World Order

  Papegaaien , media prijst andere roofdieren de hemel in; plebs blaat in koor na. Plebs kent X niet, tot media X blijft portreteren en plebs blaat weer in koor na. Tien jaar van nu; wir haben das nicht gewusst. Wat de linkerzijde nu al doet. Negationisme bij de wandaden van de EU in het oosten en wat ook de Amerikaanse democraten waren. Allemaal ondersneeuwt met haat voor X omdat de media het alzo dicteerde.
 25. Fundamenteel

  Vaccineren of niet?

  Mogen wij ons lichaam nog onafhankelijk laten nakijken om eerst na te gaan of een vaccin wel nodig is? Als er een coronavirus vaccin komt, dan heeft toch niet iedereen dat nodig? De meeste genezen natuurlijk.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid