Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  1887
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Fundamenteel geplaatst

 1. Fundamenteel

  Is Jezus een pacifist?

  Jezus was een pacifist. Ik moet toegeven dat jullie (kaasjeskruid en dat beloof ik) mij hier positief geprikkeld hebben. Waarvoor mijn dank broeders. 1. Jezus brengt het zwaard. Dit is een beeldspraak die 2 richtingen uit kan gaan. Als eerste wil dat zeggen dat christenen bereid moeten zijn te sterven voor hun geloof. Omdat zij door het zwaard vermoord zullen worden vanwege hun geloof. Tegelijk kan je het zwaard als je gewapend geloof zien. Nergens in het evangelie wordt opgeroepen dat zwaard letterlijk op te nemen. Jezus zei: wie naar het zwaard leeft, zal door het zwaard sterven. Dit zei Hij wanneer Petrus de wapens wil opnemen tegen de Romeinen bij Jezus’ arrestatie. 2. Jezus brengt verdeeldheid Waar Jezus zegt verdeeldheid tussen familieleden etc te brengen is dat omdat Hij aangeeft dat ook daar mensen “vervolgd” zullen worden om hun geloof. Gedenk de vele ex moslims die zich tot Christus keren en verstoten tot vermoord worden. 3. Jezus en de soldaten Ik ben nog niet ten volle gevormd, deze laat ik aan een herboren christen over Wellicht heb ik met 1 en 2 de hele lading nog niet gedekt, maar laten we dit stapvoets uitklaren,
 2. Fundamenteel

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  Die jongen geeft aan een gelukkige jeugd gehad te hebben op het drinken en uitgaan na. Kijk wat voor fatsoenlijke jongeman dat geworden is? Ik kan me vergissen, maar lijkt me wel een rechtschapen jongeknaap. Dat er een Armageddon aankomt gelooft toch ieder christen? Wie daar uitverkorene in zal worden is echter niemand gegeven te benoemen mijn inziens. Dat verstoten vind ik ook genadeloos, maar het is nog steeds geen eremoord he Blijft echter tragisch een kind op te geven voor geloof, zou ik zelf nooit doen, al werden ze satanisten. Maar als gelovige dan, hoe vrij kan het zijn he, ergens zijn er wel grenzen nodig. Maar misschien zijn ze bij JG wel een beetje te strikt?
 3. Fundamenteel

  Eindtijd

  Pfffffff je hebt gelijk, eindelijk mijn ogen zijn open.
 4. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Waarom wel/waarom niet? Er is volgens mij ook een verschil tussen man en vrouw, omdat de man meer testosteron aanmaakt. In feite zijn we slachtoffer van onze natuur en indien deze geen uiting krijgt gaan we onnatuurlijk doen. Daarom denk ik dat seks een basisbehoefte is (als we de piramide van Maslow er niet bij rekenen tenminste :))
 5. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Ok vanaf aswoensdag (6 maart) doe ik het gewoon. 40 dagen en 40 nachten niets.
 6. Fundamenteel

  Eindtijd

  Je schuift dus werkelijk je eigen strategiën in mijn nek he? Van a naar b en naar c. Beantwoordt dat van Gog en Magog nu gewoon. Of ben je ook te ijdel “ik weet het niet” te zeggen?
 7. Fundamenteel

  Eindtijd

  Die Magog en Gog is mij altijd onduidelijk geweest, maar daar je mijn antwoord weglacht weet je blijkbaar meer? Concreet zonder trollen 😛
 8. Fundamenteel

  Sabbatsjaar

  Broeders en zusters, na discussie met TTC werd ik bekend met het sabbatsjaar uit Leviticus 25:3-4: "Zes jaren zult gij uwen akker bezaaien, en zes jaren uwen wijngaard besnijden en de inkomst daarvan inzamelen. Doch in het zevende jaar zal voor het land een sabbat der rust zijn, een sabbat den Heere; uwen akker zult gij niet bezaaien en uwen wijngaard niet besnijden." Tegelijk werden schulden kwijtgescholden en zelfs schuldslaven bevrijdt. Waarom dit de christenen kwalijk genomen wordt niet meer te belijden is mij wel een raadsel. Onze wereld maakt zoiets gewoon onmogelijk. Het systeem is zodanig ontworpen dat niet alle mensen zich aan de sabbat kunnen houden, laat staan een sabbatsjaar. Staat en Kerk is bovendien gescheiden, hoe zou zoiets er dan in de praktijk anno 2019 moeten uitzien? 🧐 Er zijn christelijke gemeenschappen die bovendien niet anders doen dan evalueren, maar als het geen aandacht krijgt kunnen ze toch moeilijk dwang gaan uitvoeren? Wat overzie ik?
 9. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  ik kan dit niet aan.
 10. Fundamenteel

  Sabbatsjaar

  Pfff ik heb geen strategie, weerleg enkel wat ik geloof. Ik veroorzaak de grote misleiding niet he, ik ben daar in wakker geworden.
 11. Fundamenteel

  Eindtijd

  Of is het andersom? Weerleg eens duidelijk.
 12. Fundamenteel

  Eindtijd

  Goede vraag, maar men linkt Magog ook aan Rusland. Dan zou Gog Poetin moeten zijn terwijl die zowat het zwaarste geschut tegen de globalisten is. Ze staan nu tegen de grens van Israël met Iran. Spannende tijden, wordt zeker allemaal nog duidelijk.
 13. Fundamenteel

  Is Jezus een pacifist?

  En die gelijkenis is dus niet letterlijk iemand doodslaan he. Desid heeft dat uitgelegd. Jezus was een pacifist, maar of dat ook zo zal zijn bij zijn terugkomst blijft nog de vraag. Uw eigen aangehaalde teksten onderstrepen die vraag des te duidelijk.
 14. Fundamenteel

  Is Jezus een pacifist?

  Maar de gelijkenis van Lukas 19 gaat niet letterlijk over mensen doodslaan die Christus weigeren. Lees het er maar op na vanaf het begin aan de tekst, de aanleiding.
 15. Fundamenteel

  Sabbatsjaar

  Ik volg dat kanaal al jaren en zat er zelden naast. U weze gewaarschuwd.
 16. Fundamenteel

  Sabbatsjaar

  Je zag niet uit dus, wel na zijn termijn komt de 7jarige tribulatie. 2024 - 2031
 17. Fundamenteel

  Sabbatsjaar

  @TTC heb je een uurtje?
 18. Fundamenteel

  Is Jezus een pacifist?

  Onkunde Dat beloof ik. Die teksten zijn gelijkenissen waar een aanleiding aan vooraf gaat. Ik maakte die fout enkele dagen geleden ook nog, maar door bijbelstudie ben ik daar wijzer uit geworden. Die van Lukas 19 kwam hier al aan bod.
 19. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Neen zeker geen seks voor het huwelijk. Allemaal gemakkelijk praten, tot je dochters hebt. Dan is de kuis- en vroomheid geen overbodige luxe om mee te geven. Maar masturbatie als man moet toch kunnen? Ik zou met mezelf geen blijf geweten anders, maar ik ben daar heel vrij in opgevoed. Op mijn 13 zat ik al met meisjes op de kamer met de deur op slot. Mijn dochters hun slaapkamerdeur gaat daartegen er volledig uit.
 20. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Lol Beloof ik, das waar ja
 21. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Moet wel nuanceren dat masturbatie dat kan voorkomen. Geen wonderen verwachten. Maar bekijk het als sport. Een sporter is gezonder dan iemand die nooit beweegt he? https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1716 Prostaatkanker is behoorlijk goed te genezen, maar mijn grootvader is er toch aan overleden.
 22. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Ga ik in beraad nemen terwijl ik oefen in de praktijk. Thanks brothers.
 23. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Tussen de soep en de patatten.
 24. Fundamenteel

  Sabbatsjaar

  Wel je hebt me al even niet gezien. Maar ik oog dus echt nuchter, fris en opgewekt. Daar is God verantwoordelijk voor. Het is echt anders nu.
 25. Fundamenteel

  Is seks een basisbehoefte?

  Maar masturbatie is goed ter voorkoming van prostaatkanker. Dus het heeft toch enig lichamelijk voordeel? En toch zeker geestelijk. Hoe kan de jeugd zich straks nog op school concentreren als seks (met zichzelf) een taboe zou worden? Touché. Dan doe ik het zelf.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid