Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  2571
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Fundamenteel geplaatst

 1. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik stel een nieuwe politieke ontwikkeling voor waar er een sterilisatieplicht wordt voorzien. Er zijn uitzonderingen waarbij gevaren komen kijken voor moeder en kind. Maar een geboorte afbreken omdat je er niet klaar voor,zou zijn, hoe goed is onze sociale zekerheid dan echt? Dat van die baby? Als het al kansloos voor de geboorte is. Anderen laten wel meerdere abortussen in hun leven plaatsvinden waarbij gewoon onveilig gevreeën is. Is het dan inhumaan deze mensen een verplichte sterilisatie op te leggen? Of is er geen ethiek voor menselijk leven dat nog niet in staat is voor zichzelf te spreken in onze westerse samenleving? Heeft iemand als eens gezien hoe een abortus plaatsneemt? Zeer grafisch voor mij en ik heb zowat heel liveleak afgeschuimd.
 2. Fundamenteel

  Tweedeling, on the edge

  Wat is gelukt?
 3. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  En een vrouw die abortus pleegt? Die beslist toch ook over een ander leven? Onze sperma is zo ook bewust he. Ejaculeren is dan een massamoord? Dat mensen het verschil niet zien waar de bevruchting plaatsnam en waar ze afgebroken wordt, I don't get it. Maarja zo ben ik nu eenmaal. Ik weet dat niet. Maar zo kan je planten bewustzijn gaan toedichten. Als een zwangerschap 48h na de daad afgebroken wordt lijkt me dat wel een groot verschil met maanden erna.
 4. Fundamenteel

  Tweedeling, on the edge

  Ik heb mijn gesprekswijze tegen u gewoon aangepast naar uw communicatievorm. Ik dacht dat wij op een beter blaadje stonden dan hoe jij het afgelopen maand schetste. Gewoon omdat ik naar een christelijke kerk ging zeg....
 5. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Er is geen bewustzijn na 48h he man. Dus ethisch gezien is er geen gelijkstelling met een klinische abortus waar heel het proces van de bevruchting reeds voltooid is he? Het lijkt me nogal wiedes dat men een verkracht meisje beter een morning after pill geeft dan ze later voor een zwangerschap van de dader te stellen. Ik vind de verkrachter dan minder (willen) sanctioneren dan het meisje voor die pil echt wel een brug voorbij. Jij zei dat niet, maar fixeerde je wel verder op die meiose toen het gezegd werd en komt dan met “begrip” aandraven? Lol man. Indien een vrouw er op los n&”€@ zonder voorbehoedsmiddelen en tot 3x toe een abortus ondergaat, dan lijkt mij een sterilisatieplicht wel aangewezen. Niet dat we bij iedere omstandigheid naar dit alternatief moeten grijpen, maar waar abortus regelmatig voorkomt lijkt me dat toch ethischer dan regelmatig een abortus uitvoeren.
 6. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Daarom dat men spreekt van een bevruchte eicel en ik daar de profase van de meiose bij betrok. We kunnen zo gaan huiliewuilie doen voor een spermacel in de lavabo. “Sorry had ik maar niet zo lang getrokken. :(“ ? Als er geen lichaam gevormd wordt is er mijn inziens een groot verschil tussen iets aborteren waar al wel een lichaam gevormd is. Echt wel.
 7. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Onthouding In alle eerlijkheid, ik moet dagelijks. Ik heb een wat hoog libido. Van onthouding zou ik alleen maar gefrustreerd geraken. Daar is niemand mee gediend. Ik ga na de vakantie eens langs de dokter informeren naar zo’n “knippeke” gelijk we dat hier noemen. Dat zou alles wat makkelijker maken en gelijk veel zorgen besparen. Tjah afhangen van een school. Ergens moet je soms meelopen maar achter de schermen dat wat meer nuanceren he.
 8. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dan is anti conceptie met het progestatieve hormoon dat ook. Dan zou men al een combinatiepil moeten nemen om een “abortus” volledig uit te sluiten. De combinatiepil verstoort zowat de hele vrouwelijke cyclus om een zwangerschap te voorkomen. Indien de morning after binnen de 48h genomen wordt zal de eicel zich hoogstwaarschijnlijk niet vastnestelen aan de baarmoeder. Net zoals anti conceptie dat doet, behalve dan bij een combinatiepil zoals Kaasjeskruid ze citeerde.
 9. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Jamaar als anti conceptie EN condoom geen waarborg bieden? Bij een man is die ingreep minder complex dan bij een vrouw. Is dit een zonde? Ja, ze worden uiteraard christelijk gevormd. Helaas heb je in Vlaanderen alleen katholieke christelijke scholen. Tenzij ergens elders privé of ik heb niet voldoende gekeken.
 10. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  ik denk dat ik me ga laten steriliseren. 2 prachtige dochters jawel.
 11. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Er zijn zelfs vrouwen die anti conceptie nemen en alsnog zwanger worden. Twee keer zelfs maar vraag me af of ik daar niet belogen ben. Hoe dan ook, abortus is nooit er sprake gekomen. Daar werd nog niet aan gedacht.
 12. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Dat is bij de gewone pil toch ook? Alsof de sperma de eicel dan niet bereikt? Maar bij de pil is de baarmoeder langer en beter beschermd tegen de bevruchting dan bij een morning after. Je moet de morning after ook asap nemen. In praktijk is er weinig verschil met de gewone pil. Men beseft niet dat men nu onrechtstreeks een betoog tegen anti conceptie doet. Want dat is indien raak geschoten dan ook ieder maand een abortus.
 13. Fundamenteel

  Tweedeling, on the edge

  Misschien had ik beter naar je gerefereerd als anti christelijk. En dat allemaal omdat ze ergens geen controle over kunnen verwerven..... tragisch en zielig.
 14. Fundamenteel

  Opgeruimd staat netjes.

  Dat is te zien waarvoor men opgeleid wordt. Hoeveel van onze geschiedenis verliep werkelijk zoals het ons geleerd wordt? Gedenk hoe lang men opkeek naar terroristen als Nelson Mandella. Ik zou ons onderwijs toch flink in vraag durven stellen, zeker nu ik het opnieuw van dichtbij meemaak. Bedenk de klimaathetze.
 15. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik toon deze al heel de tijd. Ik verdedigde de rechten van een verkracht meisje. Dat lijkt me van hoogst belang te zijn in een wereld waar daders met steeds meer wegkomen. Jij oordeelde op vooroordelen, zoals dat ik voorstander ben omdat ik,de,morning after zelf,zou gebruiken. Begrip is een tweerichtingsstraat Mullog. Doe nu niet hypocriet he.
 16. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Ik beargumenteer dat een zwangerschap voorkomen voor de meiose voltooid is niet hetzelfde als een klinische abortus is. Levensbewust =/= levensvatbaar. Met uw logica zou een vrouw dan geen pil meer mogen slikken want dat is dan hetzelfde als een morning after? Dagen voor de seks mag het, 48h na de seks niet? Terwijl de werking quasi identiek is. jij zwalkt, een lichaam waar bewustzijn is (dus van levensvatbaar naar levensbewust) is niemands lichaam. Wie kan daar nu rechter over leven en dood zijn als beide lichamen (moeder/kind) gezond zijn? Waar het ongeboren lichaam nog vrij van schuld is? Ik leg uit waarom wel/niet. Waarom is dat voor u hetzelfde? Concreet zonder ad hominem gedoe, voor eens en altijd. En er is een hartklopping na circa 1 maand. Misschien ben ik niet degene die deze maal faalt in de leerstof? Zoals jij die de ET gelooft maar nog niet wist hoe ze op verwantschappen uitkomen en een pdf van amper 6 pagina’s al teveel was? Neen, er staat hier maar 1 voor paal. Het is vooral u. Het gros alhier begrijpt hoe anti conceptie werkt. Niemand kan uitleggen waarom een morning after hetzelfde is als een klinische abortus zonder diens eigen onkunde te etaleren. Stop uw gedoe maar. Als een mogelijk bevruchtte eicel niet laten nestelen hetzelfde is dan een levende foetus aborteren. Ja dan zal ik er maar niets van begrijpen. Maar degene die niet kunnen uitleggen waarom begrijpen het dan zeker niet. Gedenk ook dat er een verkracht meisje als voorbeeld bij gehaald werd. Zoals gewoonlijk, het westen heeft meer sympathie voor dader dan slachtoffer. Gebrainwashte schapen!
 17. Fundamenteel

  Roderick Vonhögen ...

 18. Fundamenteel

  Tweedeling, on the edge

  Maar neen. Ik wil best aannemen dat je niet perse anti bijbels bent. Wel neem je het uit op de verkeerde mensen dat er niet uit toegepast wordt wat jij zou willen.
 19. Fundamenteel

  God, de eeuwige wiskundige muzikant

  Wat is echt? Wie kan dit bepalen aan de hand van informatie die de waarnemer niet eens in woorden samenvatten kan? Je kan conclusies trekken, maar is die conclusie daarom echt?
 20. Fundamenteel

  Tweedeling, on the edge

  Is het dan wijs broeders en zusters daarmee op te zadelen of de kern van het probleem benoemen en daartegen uw betoog houden? Alsof de christen nog bevoegd is in onze samenleving. Men leest een conservatieve tekst uit de bijbel voor, houdt het opzij in het archief en zend het gepast uit om anders gelovigen hun wandaden onzichtbaar te maken. Duizenden jaren is aldaar wellicht 2 dagen. Dat heb je me zelf eens duidelijk gemaakt (snelheid atomen).
 21. Fundamenteel

  Tweedeling, on the edge

  Waarom zijn anti bijbelse mensen zo gefixeerd op de bijbel maar zo blind voor de koran? Ik durf ervoor te wedden dat Appie B en TTC in dezelfde leeftijdscategorie leven en beide crashen op de gefaalde multicul die ze ons in hun tijd poogden te verkopen.
 22. Fundamenteel

  Muziek topic

  Wie niet deelt, die vermenigvuldigt niet.
 23. Fundamenteel

  Waarde of gevaar van het geloof

  Christendom en de ET gaan maar samen tot aan de diversiteit die na de ark ontstond. Verwantschappen dus. Niet dat wij verwant aan apen zijn. Want dat is op veel minder data gebouwd dan de getuigenissen van onze Heere Christus. Er is geen gemeenschappelijke voorouder gevonden. Wel zijn er teksten over Jezus gevonden. En laat ons voor the sake of argument stellen dat Hij nooit bestond, zelfs dan dient Zijn leer ons beter dan de evolutieleer. Geen tekst ter aarde die dieper kan raken dan de woorden die onze Heer Christus sprak. Niemand doet dit na, niemand.
 24. Fundamenteel

  Opgeruimd staat netjes.

  Lol
 25. Fundamenteel

  Abortusrecht = sterilisatieplicht

  Moet ik u nu ook samenvatten? Jij poogde mijn argument te falsifiëren en stelde dat een bevruchte eicel geen meiose ondergaat. Mijn argument is dat er geen lichaam gevormd wordt bij een morning after pillen, bij klinische abortussen wel. Ook bij gewone anti conceptie kan de eicel bevrucht geraken, de eicel kan zich gewoon niet vast nestelen aan de baarmoeder. Bij een morning after gebeurt hetzelfde. Nogmaals, als de zwangerschap niet gewenst is was eicel en zaadcel hoe dan ook afgedreven, waarom dan van moord spreken als men een ongewenste zwangerschap wil voorkomen? Met die logica is alles weldra zonde en kan je geen sla meer eten indien radicaal fundamentalist.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid