Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
  • Aantal bijdragen

    17.350
  • Geregistreerd

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Fundamenteel reageerde op Chaim in Aanval van Hamas op Israel   
    Iran vuurde honderden kruisraketten, ballistische raketten en drones af op Israel die Israel allemaal uit de lucht haalde, op eentje na die een luchtmachtbasis licht beschadigde. Dus vuurde een raket afgevuurd op een Iraanse luchtmachtbasis die doel heeft getroffen en de basis licht beschadigde. Dat het een raket betrtof en geen drones, blijkt ook uit de onderdelen van de eerste twee trappen van de raket die in Irak zijn gevonden.
    Is het niet geweldig dat Israel telkens maar 1 raket nodig heeft die dan ook doel treft, terwijl Iran met honderden raketten een drones nog niets zinvols weet te raken? Ik vermoed dat, nadat Hamas en Hezbollah zijn uitgeschakeld, Iran op aanzienlijk grotere schaal zal worden aangevallen.
  2. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Zoals natuurmensen en geestelijke mensen?
  3. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Hoe kunt u zulke meningen vormen zonder een identiteit te hebben om anderen op af te meten en veroordelen?
  4. Like
    Fundamenteel reageerde op Robert Frans in Aanval van Hamas op Israel   
    Kernwapens zijn nooit een goed idee. Period.
  5. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Dat beloof ik in Citaat van de dag   
    Ja amai hij ziet er nogal  blond uit op die foto.
  6. Like
    Fundamenteel reageerde op Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat jij met dit soort getroll hier nog steeds kunt schrijven is mij een raadsel. Walgelijk.
    Ik ga over dit onderwerp verder op Bazuinen. Daar hebben we (nog) geen last van het ziekelijke getroll.
  7. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Begrijp je dan niet dat ongeacht die man zijn mening, een ander niet tot geweld of doodslag mag overgaan?
    En dat kerken bij de vleet worden aangevallen wegens de “foute” mening/geloofsovertuiging? Mede door lgbtq sympathisanten. 
  8. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Hopper in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Exact mijn punt. De naastenliefde wordt afgemeten aan de mening van de ander. Laat net die groep de “love bombers” zijn, tot je een ‘foute’ mening verkondigt; dan komen ze als slangen boven. Ze schuwen in dat proces geen leugens en valse getuigenissen.
  9. Like
    Fundamenteel reageerde op Thinkfree in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Er staat niet dat Adam gesplitst wordt, dat komt uit je eigen duim.
    Vraag maar eens aan mensen in isolatie, enkele uitzonderingen daargelaten zoals monniken maar zelfs die zijn niet alleen want bouwen op God en zien hem metgezel.
    Mensen die niet trouwen of geen vrouw hebben, zijn nog steeds omringt door vrienden familie collega's enz..
    Een mens zonder sociale interactie wordt op ten duur krankzinnig, in de hel is geen sociale interactie btw.
  10. Like
  11. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Modestus in Donald Trump versus The New World Order   
    Dat staat zo in de Bijbel, maar uw god is blijkbaar een andere; dat onderstreep je hier over het hele forum meermaals.
    Genesis 19:1-11 - Verhaal van Sodom en Gomorra, waarin mannen van Sodom proberen seksuele betrekkingen te hebben met de engelen die Lot gastvrijheid bood.
    Leviticus 18:22 - "U mag niet bij een man liggen zoals bij een vrouw; dat is een gruwel."
    Leviticus 20:13 - "Wanneer ook een man bij een man ligt, zoals men bij een vrouw ligt, hebben zij beiden een gruwel gedaan. Zij moeten zeker ter dood gebracht worden; hun bloed rust op hen."
    Romeinen 1:26-27 - "Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke hartstochten, want ook hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke. En evenzo hebben ook de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkaar ontbrand: mannen doen schandelijkheid met mannen en ontvangen het gepaste loon voor hun dwaling in zichzelf."
    1 Korinthiërs 6:9-10 - "Of weet u niet dat onrechtvaardigen het Koninkrijk van God niet zullen beërven? Dwaal niet! Ontuchtplegers, afgodendienaars, overspelers, schandknapen, mannen die met mannen slapen, dieven, hebzuchtigen, dronkaards, lasteraars en rovers zullen het Koninkrijk van God niet beërven."
    1 Timotheüs 1:10 - "Ontuchtplegers, mannen die met mannen slapen, mensenhandelaars, leugenaars, meineedplegers, en als er iets anders tegen de gezonde leer is..."
  12. Like
    Fundamenteel reageerde op Robert Frans in Donald Trump versus The New World Order   
    De Bijbel is inderdaad niet uit de hemel komen vallen. Maar het christendom is ook niet pas in deze tijd uitgevonden. Zij gaat al zo'n tweeduizend jaar mee en de Bijbel is onder meer daarin gegrond. De behoorlijk grote draai die vooral westerse, meer progressieve christenen de afgelopen decennia maken omtrent huwelijk en seksualiteit is zacht gezegd nogal opvallend te noemen. Want in de afgelopen tweeduizend jaar en in heel veel christendom wereldwijd werd en wordt nog altijd de traditionele visie op huwelijk en seksualiteit aangehouden. Dus kuisheid buiten het huwelijk en het huwelijk als een strikt monogaam (onverbrekelijk) verbond tussen uitsluitend man en vrouw, gericht op eenwording, trouw en vaak ook procreatie.
    Het is goed om meer kennis op te doen over de verschillende vormen van seksualiteit. We mogen de wetenschap daarin niet zonder meer negeren en we mogen sowieso niemand buitensluiten, minachten of veroordelen. Allen zijn wij zondaars en afhankelijk van Gods barmhartigheid, of we nu grote of kleine offers moeten brengen. En het Evangelie moet in elke tijd weer opnieuw verstaan worden. Maar je kunt hetgeen onze voorouders eeuwenlang onderwezen hebben op theologisch en moreel gebied daarom nog niet zomaar opzij schuiven omwille van de tijdsgeest. Juist omdát de Bijbel niet uit de hemel is gevallen, maar ontstaan en geworteld binnen een uitgebreide, rijke geloofstraditie die verschillende kerken en kerkgemeenschappen omspant. Ook die mag je niet zonder meer negeren en buitensluiten.
  13. Like
  14. Like
    Fundamenteel reageerde op Robert Frans in Robert Frans... hoe was je vastentijd?   
    Het is niet mijn bedoeling er een prestatie van te maken en zo voelt het ook niet echt. Genoeg gelovigen die veel strenger vasten en ongetwijfeld er nog veel meer mooie vruchten van plukken, maar daar kun je je beter niet teveel door laten leiden. Niet strengheid is het doel, maar het versterken van je relatie met God en je naasten. En voor de kerk is het voldoende als je op Aswoensdag en Goede Vrijdag vast en daartussen op vrijdag geen vlees eet. Maar dat laatste doe ik sowieso al niet. Ik heb daarbij niet veel anders gedaan dan vorig jaar, hier en daar zelfs wat minder streng. Het is gewoon een bijzondere tijd van bezinning, versobering en het maken van mooie voornemens (meer nog dan tijdens de toch al zo drukke decembermaand). Om zo Pasen toch iets meer als een nieuw begin te kunnen vieren. Kan het eigenlijk iedereen wel aanraden, ook andersgelovigen.
  15. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Chaim in Aanval van Hamas op Israel   
    The magik of television 
  16. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Maar daarover gaat het toch helemaal niet?
  17. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Hopper in Hoi, ik ben Bila   
    De memoires van Monachos.

     
  18. Like
    Fundamenteel reageerde op Flawless victory in Hoi, ik ben Bila   
    Fundamenteel doet het uitstekend, blijkt over onvermoede kwaliteiten te beschikken. Het is een heel fijn forum en Willem kan daar gelukkig wel posten, zodat wij daar wel met hem in gesprek kunnen blijven. Hier is hij verbannen. En het is spamvrij. 
  19. Like
    Fundamenteel reageerde op Thinkfree in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Met alle respect, zij is niet gebroken voor God maar alleen gebroken voor haar eigen gewin/lust.
    Ze verteld dat Jezus doodsbenauwd was, en riep, Vader niet mijn wil maar u wil geschiede.
    En wil de vergelijking op zichzelf toepassen, echter klopt dit van geen kant.
    Zij is ook doodsbenauwd en roept Vader niet u wil maar mijn wil geschiede.
    Ze pleegt sodomie, hoe zielig en bang ze daar ook staat(en heb met haar te doen) het is niet goed wat ze doet, en kan niet goed worden gepraat.
    Ik weet trouwens niet of het een orginele kerkdienst is, maar vrouwen horen in de gemeente Gods niet te onderwijzen.
     
     
     
  20. Like
    Fundamenteel reageerde op Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Ik denk dat je gelijk hebt. Heb het jarenlang ook zo gezien.  Toch vind ik dit een uiterst delicaat onderwerp.   Ik vind het moedig dat ze er op het podium voor uitkomt dat ze homoseksueel cq lesbisch is, terwijl ze weet dat ze daar heel veel haatmail over gaat krijgen.  In die zin zie ik haar zeker Jezus volgen, want ze is tenminste eerlijk en die haatberichten……ik zou niet graag in haar schoenen staan.  Is God met haar bezig? Ik denk van wel. 
    Wat ik wel vreemd vind is dat zij zegt te willen laten zien wie ze is.  Maar daar gaat het geloof niet over, het geloof gaat erover wie Christus is en wie we zijn in Christus. En dat is inderdaad wel totaal iets anders dan wat zij ervan maakte.
  21. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Zoals men zou verwachten, waren transgenderactivisten woedend over de beslissing van de NHS, waarbij belangenorganisatie Stonewall verklaarde: "Alle transgender jongeren verdienen toegang tot hoogwaardige, tijdige gezondheidszorg."
    De groep beweerde vervolgens valselijk dat puberteitsremmers omkeerbaar zijn, met de verklaring: "Voor sommigen komt een belangrijk onderdeel van deze zorg in de vorm van puberteitsremmers, een omkeerbare behandeling die het begin van de puberteit vertraagt, voorgeschreven door deskundige endocrinologen, waardoor de jonge persoon extra tijd krijgt om hun volgende stappen te evalueren. We maken ons zorgen dat NHS England nieuwe voorschriften zal opschorten totdat een onderzoeksprotocol is opgesteld en operationeel is aan het einde van 2024."

    Puberteitsremmers blokkeren testosteron en oestrogeen om de normale lichamelijke veranderingen van de puberteit zoals borstontwikkeling, gezichtshaar, menstruatie en stemverdieping te stoppen. De beslissing heeft invloed op iedereen onder de 18 jaar die behandeld wordt door door de staat gefinancierde NHS. De medicijnen zullen nu alleen beschikbaar zijn voor kinderen als onderdeel van klinische onderzoeksstudies.
    NHS heeft een onafhankelijke evaluatie uitgevoerd van diensten voor kinderen onder de 18 jaar naar aanleiding van de explosieve toename van verwijzingen naar de Gender Identity Development Service (GIDS) in Engeland in de afgelopen tien jaar.
    In 2011/2012 waren er minder dan 250 verwijzingen naar GIDS vergeleken met meer dan 5.000 in 2021/2022.
    GIDS zal gedwongen worden te sluiten aan het einde van maart en zal worden vervangen door twee nieuwe NHS-diensten die begin april in Londen en Liverpool zullen worden geopend.
    NHS zei dat kinderen die deze klinieken bezoeken zullen worden gezien door experts op het gebied van neurodiversiteit, kindergeneeskunde en geestelijke gezondheidszorg, "wat zal resulteren in een holistische benadering van de zorg."
    Ongeveer 5.000 kinderen en jongeren staan momenteel op de wachtlijst voor verwijzing naar de nieuwe klinieken, waarbij verwacht wordt dat 250 patiënten naar hen zullen worden overgeplaatst wanneer ze open zijn.
    Momenteel zijn er minder dan 100 kinderen op puberteitsremmers, die hun behandeling zullen voortzetten bij Leeds en University College London Hospital.
    Puberteitsremmers kunnen worden gebruikt om de ontwikkeling van fysieke kenmerken die iemand er mannelijk of vrouwelijk uit laten zien, te vertragen, waardoor transgender jongeren hun genderidentiteit kunnen verkennen en de medische transitie kunnen overwegen.
    Het vroeg innemen ervan tijdens de puberteit kan betekenen dat er in de toekomst minder behandeling of operaties nodig zijn. Echter, critici hebben bezorgdheid geuit over kwesties zoals toestemming, risico's voor de geestelijke gezondheid en de ontwikkeling van de botdichtheid.
    https://www.zerohedge.com/medical/england-bans-use-puberty-blockers-nations-gender-identity-clinics
    Puberteitblokkers worden verboden in Engeland voor mensen onder de 18 jaar.
    andere bron voor de zeurkousen : https://www.bmj.com/content/384/bmj.q660
    https://edition.cnn.com/2024/03/13/uk/england-nhs-puberty-blockers-trans-children-intl-gbr/index.html
  22. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Het zijn degene die beweren dat je van geslacht kan veranderen en dat er meer dan 2 zijn; die het equivalent van flat earthers zijn hè.
  23. Like
    Fundamenteel reageerde op bila in Hoi, ik ben Bila   
    Hallo, 
     
    Ik ben Bila, ik heb me 15 jaar geleden eens geregistreerd, maar nooit gereageerd  Maar mijn profiel bestaat kennelijk nog   
    Ik ben een vrouw en ben christelijk opgevoed. Met mijn ouders naar de kerk geweest, ( Baptistengemeente), zondagsschool, ,christelijke scholen. Er werd thuis gebeden voor het eten, gedankt na het eten enzovoort. 
    Toen ik op mezelf ging wonen ben ik eigenlijk niet meer regelmatig naar de kerk gegaan en op een gegeven moment niet meer. Wel af en toe met bepaalde diensten.
    Afgelopen 1 januari ben ik begonnen met het lezen van de Bijbel. Ik wil graag de Bijbel in 3 jaar lezen.  Ik ken de meeste verhalen natuurlijk wel via mijn jeugd, de kerk en school. Maar nu ben ik er aan toe om via een schema de Bijbel te lezen. 
     
    Ik hoop dat ik hier mag meeschrijven. 
     
     
  24. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Thinkfree in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Het zijn degene die beweren dat je van geslacht kan veranderen en dat er meer dan 2 zijn; die het equivalent van flat earthers zijn hè.
  25. Like
    Fundamenteel ontving een reactie van Thinkfree in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Ik schaam mij niet voor de Bijbel. Waarom zou ik? 
    bepaalt de kerk/christen wat God bepaalde of doet de Bijbel dat?
    Degene die aan genitale mutilatie deden op kinderen onder het mom van genderideologie zouden zich kapot moeten schamen ja.
    ook ik onderteken dat er maar 2 geslachten zijn en dat bepaald is bij conceptie. Je kan dat niet veranderen. Hoogstens imiteren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid