Spring naar bijdragen

Kaasjeskruid

Members
 • Aantal bijdragen

  2836
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kaasjeskruid

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Locatie
  Bank
 • Religie
  Bestaat uit dode werken.
 • Beroep
  Jutter

Recente profielbezoeken

1415 profielweergaven
 1. Niemand staat neutraal in het leven. Er is maar één optie mogelijk: God. Kies je niet voor Hem, dan blijf je waar je staat: tegen Hem.
 2. Door mijn bril geef ik het onrecht juist uit handen en maak ik mij niet meer druk om straffen. Scheelt overigens ook een heleboel schade en blauwe knokkels.
 3. Wat jammer dat je het NT niet erkent en Jezus niet als Verlosser aanvaart. In het OT was Israël afhankelijk van eerst verplichtingen inlossen, dan pas volgde het ontvangen van de zegen van God. De wet stond voorop m.a.g. wettisch handelen. In contrast met deze gang van zaken staat de genade van het NT, waar eerst zegen wordt gegeven door God en de mens uit dankbaarheid zijn plicht doet. We zijn van doe en leef naar leef en doe gegaan! Dat de overheid het recht heeft om het zwaard te hanteren geeft ons nog niet het recht om dit in eigen handen te nemen. God heeft expliciet dit zwaard aan de overheid alleen toebedeeld.
 4. Wegkijken ben ik het ook niet mee eens, echter wat je nu ventileert is OT denken. We hebben nu als voorbeeld de barmhartige Samaritaan, deze werd niet boos maar ontfermde zich. Oog om oog kan hard uitpakken.
 5. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  De tactiek die Hitler gebruikte wordt de Blitzkrieg genoemd; de bliksemoorlog. Binnen zeer korte tijd wist hij op deze manier grote delen van Europa te veroveren. Die was zeker ook in zijn eentje...
 6. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Ik heb het nu expliciet over de duivel, alsof hij in zijn eentje zou zijn. Maar ik bedoel daarmee incluis zijn trawanten. En natuurlijk klinkt dat verschrikkelijk, ben blij toe dat je hem verschrikkelijk vind. Maar met Jezus hoef je niet bang te zijn voor hem.
 7. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Je zou https://www.npo.nl/louis-theroux-by-reason-of-insanity/21-05-2015/VPWON_1240689 eens kunnen bekijken. Helaas kan ik hem nergens vinden zonder dat je lid moet zijn van het een of ander. Destijds heb ik hem nog gratis kunnen kijken. Echter ben ik er net zo van overtuigt dat het des mens eigen is om de schuld buiten zichzelf te leggen en allerlei misdragingen aan de duivel toe te schrijven. Onderscheidend vermogen is noodzaak in dit soort gevallen ben ik van mening. Want we hebben ook te strijden tegen eigen vlees met al zijn foute begeerten en verkeerde hartstochten en kan het maar zo zijn dat niet de duivel maar ons eigen vlees (al dan niet aangewakkerd door de duivel) de oorzaak is van vermeende duivelse activiteiten.
 8. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Ik weet wel zeker dat mensen bezeten kunnen zijn en dat het geen stoornissen betreft. Dat het gestoord gedrag oplevert staat echter als een paal boven water. Nadat Jezus een man die door de duivel bezeten was heeft genezen komt Hij wel met een heel expliciete mededeling: En wanneer de onreine geest van den mens uitgegaan is, zo gaat hij door dorre plaatsen, zoekende rust, en vindt ze niet. Dan zegt hij: Ik zal wederkeren in mijn huis, van waar ik uitgegaan ben; en komende, vindt hij het ledig, met bezemen gekeerd en versierd. Dan gaat hij heen en neemt met zich zeven andere geesten, bozer dan hij zelf, en ingegaan zijnde, wonen zij aldaar; en het laatste van denzelven mens wordt erger dan het eerste. Alzo zal het ook met dit boos geslacht zijn. (Mat.12:43-45) Dolende duivels, wat moeten ze anders met hun toekomst in het verschiet? Die vinden nooit geen rust meer en proberen iedereen met hun mee te trekken de afgrond in. Zijn het geen mensen dan wel zwijnen...
 9. Thoms overwegingen > Ik ben

  Heb je daar ook een bron van?
 10. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Hen? Het betrof een man bezet door een legioen (uitgaande van het romeinse leger minimaal 6000 stuks, of een grote hoeveelheid) demonen. Of bedoelde Jezus bezet door een legioen persoonlijkheidsstoornissen? Of was het gewoon een dissociatieve identiteitsstoornis en waren alle alterego's depressief?
 11. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Prima, hoe leg jij met de kennis van vandaag de dag die gebeurtenis uit dan?
 12. Thoms overwegingen > Ik ben

  Dat is nu net het hele eiereneten met die gnostische onzin; alles staat in het teken van zelf doen en jezelf verlossen. Onmogelijk dus. Vraag hem daar maar eens naar dan.
 13. Thoms overwegingen > Ik ben

  U komt toch met het evangelie van Thomas aanzetten? Hebt u die überhaupt wel gelezen?
 14. Thoms overwegingen > Ik ben

  Nou breekt mij de klomp, geef eens aan waar ik iemand beledig en wat snap ik niet van de gedachten van deze man?
×