Spring naar bijdragen

Kaasjeskruid

Members
 • Aantal bijdragen

  6677
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kaasjeskruid

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Locatie
  In deze wereld
 • Religie
  Bestaat uit dode werken.
 • Beroep
  Jutter

Recente profielbezoeken

2381 profielweergaven
 1. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Handen voor het gezicht doen. Ontwijken. Wegrennen. Onderhandelen met de agressor.
 2. Kaasjeskruid

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Juist door de overmaat aan voorspoed vindt men God steeds moeilijker i.m.o. Kwestie van perspectief. De middeleeuwen waren heel wat barbaarser. Niet te moeilijk doen, gewoon bamboe gebruiken!
 3. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Best, maar opzet geeft blijk van willen, dus moord met een korte aanloop. Het is maar niet zo dat men per ongeluk iemand doodmaakt. Doet men dat wel dan is er sprake van dood door schuld en dat hoeft niet per se een strafbaar feit te zijn. Vast een alternatief voor aftrekken. Voor jullie moeten ze eigenlijk een "niet mij verdedigen penning" maken en die moet je dan in grote letters op je kleding laten drukken. En dan alvast oefenen in je moestuin met het ontwikkelen van verdedig mij nietjes; mooie bloemetjes die zomaar het loodje leggen.
 4. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Persoonlijk vind ik opzettelijke doodslag als het niet wordt gedaan ter bescherming van eigen of andermans leven ook moord.
 5. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Het grondwoord "ratsach" betekent moorden. Evenzo in Mat.19:8 waar het grondwoord "phoneuo" ook moorden betekent.
 6. Kaasjeskruid

  Overbevolkte aarde?

  De stem van God kan gehoord of gelezen worden met fysieke zintuigen. De stem van God uit Marcus 1:11 kon dus gehoord worden met de oren en kan door ons gelezen worden met de ogen. Ik heb geen innerlijke stem, hooguit zijn dat onuitgesproken gedachten van mezelf. Wel heb ik een geweten, maar dat is niet God die spreekt. Wel God die erop inwerkt, maar het is mijn geweten en niet Gods stem.
 7. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Dus jij vind de agent die de persoon die jou naar het leven staat doodschiet maar een crimineel? Jezus legt het zwaard in handen van de overheid: Alle ziel zij den machten, over haar gesteld, onderworpen; want er is geen macht dan van God, en de machten, die er zijn, die zijn van God geordineerd. Alzo dat die zich tegen de macht stelt, de ordinantie van God wederstaat; en die ze wederstaan, zullen over zichzelven een oordeel halen. Want de oversten zijn niet tot een vreze den goeden werken, maar den kwaden. Wilt gij nu de macht niet vrezen, doe het goede, en gij zult lof van haar hebben; Want zij is Gods dienares, u ten goede. Maar indien gij kwaad doet, zo vrees; want zij draagt het zwaard niet te vergeefs; want zij is Gods dienares, een wreekster tot straf dengene, die kwaad doet. (Rom.13:1-4, SV) En de overheid heeft bepaald in ons land dat dood door zelfverdediging gerechtvaardigd is, mits proportioneel tov het geweld waar men tegenstand aan heeft te bieden.
 8. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Dat gebod luidt helemaal niet zo. Er staat gij zult niet moorden. Niet alle doodslag is moord.
 9. Kaasjeskruid

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Liever zonder stroom, dan zonder God zeg ik maar. Overigens ben je welkom om verse vleesproducten te ruilen bij mij.
 10. Kaasjeskruid

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Hmmm, zodra het zo ver komt, red ik mij prima met een vishengel, geweer, desnoods pijl en boog, vallen etc... Twee goede honden mee en jagen maar. Water genoeg in Nederland, dus daar maak ik mij ook niet zoveel zorgen om.
 11. Kaasjeskruid

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Volgens mij is dit in vergelijking met de apocalyps gewoon lastig.
 12. Kaasjeskruid

  Overbevolkte aarde?

  Klinkt heel chic en mystiek. Maar new age gebeuzel geloof ik niet in. De Bijbel is een Boek dat men gewoon kan lezen en Adam en Eva hadden geen last van stemmetjes in hun binnenste. Het was God die hun de opdracht om te gehoorzamen duidelijk via de oren heeft laten weten.
 13. Kaasjeskruid

  Overbevolkte aarde?

  Door God te geloven en te gehoorzamen. Als Hij zegt dat iets niet mag, dan kun je het beste Hem vertrouwen en het ook niet doen. Ongeacht wat een ander ervan vind.
 14. Kaasjeskruid

  Overbevolkte aarde?

  Heel fijn om te vernemen dat je de Bijbel serieus neemt. Waarom ik denk dat het een soort hagedis was, komt door wat er in Openbaring staat geschreven: En de grote draak is geworpen, namelijk de oude slang, welke genaamd wordt duivel en satanas, die de gehele wereld verleidt, hij is, zeg ik, geworpen op de aarde; en zijn engelen zijn met hem geworpen. (Op.3:9, SV) Volgens mij was die soort hagedis een draak. Tevens geeft dit schrijven aan dat met de slang de duivel wordt bedoeld.
 15. Kaasjeskruid

  Overbevolkte aarde?

  Maar dan kom je weer in de knoei met hagedissen die nog wel hun poten hebben. Wellicht was het een bepaalde soort hagedis. Overigens is het de vraag of listig wel het juiste woord is om te gebruiken. In de KJV wordt het vertaald met "subtil"; subtiel/fijngevoelig. En in de Berean Study Bible met "crafty"; slim/pienter. Betere keuzes wat mij betreft.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid