Spring naar bijdragen

Thinkfree

Members
 • Aantal bijdragen

  911
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thinkfree

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Christen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Kun je de teksten van verschillende vertalingen geven als onderbouwing ?
 2. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Elia werd omhoog gevoerd in de lucht. Hij kreeg een andere toewijzing. Johannes 3:13 is daar duidelijk in 13Bovendien is er nooit iemand naar de hemel opgestegen behalve hij die uit de hemel is neergedaald, de Mensenzoon. Elisa zou anders toch wel rouwen? Een aantal jaar na dat Elia is opgenomen in de storm was hij nog werkzaam bij de koning van Juda. Omdat koning Joram van Juda goddeloos handelt schrijft Elia in een brief dat Jehovah hem veroordeelt in 2Kr 21: Door welke twee personen werdt Jezus verheerlijkt op de berg ? En waar kwamen die vandaan ?
 3. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Precies, door genade uit geloof in Jezus van voor en na Christus. omdat hij God is.
 4. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  1. Personen 2. Zoenoffer 3. Een ruimte met Innerlijk veranderde wezens tot Gods eer.
 5. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Misschien moet je deze vraag even zodanig formuleren dat hij voor anderen ook begrijpelijk is. Hier is geen hout van te maken. Zijn er mensen die zonder de christus in de hemel kunnen komen ? PS: zijn ook geen vragen voor een atheïst
 6. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Oh.. en Elia dan ? Elia ? Denk dat het sleutelwoord geloof is... God benoemd in het o.t genoeg mensen die wandelden naar Gods hart. Het christen zijn zit in het hart, niet in het uiterlijk na-apen van iemand. Zoals jij aangeeft. Dat is iets van alle tijden
 7. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Net zoals dat je mensen hebt van voor christus die de hemel bewonen. Je lijkt het woord christenen en joden nogal te willen scheiden. Christenen is een algemene term van mensen uit alle culturen en volken, (ook joden) Joden zijn een bepaald volk. Het grote verschil zit hem in het accepteren van de Messias. Het feit dat je niet begrijpt dat de naam christen maar een etiket is zal ik het je nog sterker vertellen, Adam en Eva waren de allereerste christenen. Of ga je straks aangekomen in de hemel tegen Adam zeggen, weg jij want jij bent geen christen ? Hoe benoem jij het gehele volk in de hemel in 1 woord straks, ook de mensen van voor christus ? Zijn er mensen die zonder de christen kunnen komen waar hij is ?
 8. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Ben je aan de drank of zo? Ik kan aan het bovenstaande geen touwtje vastknopen. Haha.. nee, waar het mij om gaat is dat men argumenten gebaseerd vanuit de bijbel onderuit wil halen met ja maar de allereerste christenen deden het anders. Terwijl de allereerste christenen het boek geschreven hebben, onder inspiratie van de heilige geest met de verzekering van God dat hij zijn woord bewaard tot in eeuwigheid.
 9. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  @Willempie Onthoud 1 ding De allereerste christenen van voor christus hebben het oude geschreven, en de allereerste christenen na Christus het nieuwe. mocht je weer over de "allereerste christenen " beginnen, kom op.
 10. Thinkfree

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Begrijpt men nou werkelijk niet dat de eerste christenen het n.t hebben geschreven. Kom op zeg Willempie Wat zeg ik de allereerste christenen hebben zelfs het oude geschreven van voor christus.. Christenen zijn vanaf het begin alleen is die benaming pas na Christus op deze mensen geplakt.
 11. Thinkfree

  Q (lite)

  @zendeling Volgens mij at Johannes de doper sprinkhanen en honing
 12. Thinkfree

  Bestaat god?

  Op een paar gelovige atheïsten na😂😁
 13. Thinkfree

  Bestaat god?

  Jaja zet de gelovigen maar weg als de boosdoeners jammer hoor. Wetenschap kan het bestaan van personen niet bewijzen dat weet jij ook, de vraag is dan ook intelligentie of toeval Waaruit een zeer interessante discussie is ontstaan, oprechte interesse van @Waarmaker zal hij dit zeker interessant vinden in zijn zoektocht. Wetenschap heeft dan ook zijn grenzen, je gehele leven daar aan ophangen lijkt mij dan ook niet verstandig.
 14. Thinkfree

  Bestaat god?

  Dat neem jij aan Je borduurd voort op je aaname waar ik niks mee kan. Enig wat ik kan zeggen ja dan duurt het eff voor het licht compleet weg is. Ja dat weet hij, en moedigd ons aan door te gaan tot zijn eer, tenminste voor de mensen die hem erkennen. Niet alleen op dag 3, 5 en 6 moet God het onmogelijk druk hebben gehad. Dat is al op dag één begonnen en heeft de hele schepping geduurd. Merkwaardig toch dat jij met de data verder van God dwaalt, terwijl ik met de data mijn lof en prijs al groter wordt en zekerder dan ooit.
 15. Thinkfree

  Bestaat god?

  Precies daarbij zou God het licht van de desbetreffende sterren die heel ver weg staan, gewoon zo heeft geschapen dat het zijn bestemming alreeds bereikt heeft. Hij schiep eerst de bron en daarna het licht wat dan ook heel logisch is. Net zoals hij alles volwassen schiep. Opdat de mensen anders niet de volle sterrenhemel konden aanschouwen. Kortom er wordt te menselijk gedacht is mijn mening, logisch voor een atheïst maar niet voor een theist.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid