Spring naar bijdragen

Thinkfree

Members
 • Aantal bijdragen

  1818
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thinkfree

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Urk
 • Religie
  Christen

Recente profielbezoeken

1559 profielweergaven
 1. Thinkfree

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Wet van christus is de wet van liefde, God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf. Bij grondig onderzoek verwijst dat weer heen naar de 10 geboden. Eens, behalve de sabbat heeft andere invulling gekregen. Daarom zijn die regels ook verwerkt in de Wet van de Christus. Het is niet mogelijk 1 titel uit het grote gebod te veranderen, het is nog lichter dat hemel en aarde vergaan. Eens, wat overblijft is de wet der liefde (10 geboden) Dat is de geestelijke rust in christus, doet niets af van het liefdes gebod. Zou ook krom zijn verwachting van de grote sabbat, deze niet te houden in verwachting tot.
 2. Thinkfree

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Het is de rustdag van de schepping op die dag schiep God niets. 1-6 zijn dagen van de schepping de zevende dag valt daar niet onder. lijkt alles behalve een rust periodde Alles nadert zijn eind, maar de sabbatdag wordt tot in eeuwigheid geleefd.
 3. Thinkfree

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  Dat betekend volkomen ernaar geleefd. Wij staan onder de genade in christus bij onze terkortkomingen. De kern is het grote gebod, die blijft eeuwig geldig, Dat zijn de doordeweekse sabbatten dus niet de sabbatdag. De zondag is zo'n doordeweekse sabbatdag, Het grote gebod en het offer is aan iedereen gegeven, want vertel mij is Jezus gestorven om onze natuur te veranderen, of die van God? Je claimt een herboren nieuw mens te zijn maar veranderd Gods wil, dat is het tegenovergestelde waarvoor het offer geofferd is.
 4. Thinkfree

  Sabbath

  Maar laat Jezus of Christus nou nergens iets opgeschreven hebben..😎 Het woord(Christus) is God, de schrift enz,.. is ingegeven door God (Heilige geest) ik geloof in een enig God. Dus ja Christus heeft geschreven.
 5. Thinkfree

  Sabbath

  1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. 2 Dit was in den beginne bij God. 3 Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is. 14 En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond
 6. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Het tegenovergestelde is waar, want je zoekt je lust onder de wet niet daar boven.
 7. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Vervullen voor ons exact, de nieuwe natuur is het grote gebod geplant in het hart. Gods karakter wordt ons karakter, alreeds vervult voor ons in Christus als jij denkt dat dit een vrijbrief is om maar te doen wat je wil. Mag jij jezelf afvragen of je wel wedergeboren bent Want een wedergeboren mens wil dit doen Als jij je verzet en eigenlijk niet wil is Christus tevergeefs gestorven.
 8. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Waarom zou je door Jezus tot de Vader willen komen als je zijn karakter uitgedrukt in het grote gebod niet wil?
 9. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Weg met de vader, alleen de zoon? Weet je dan niet dat de zoon in de vader is en de vader in de zoon?
 10. Thinkfree

  Wetteloosheid

  De kern blijft hetzelfde, Jezus is God in het vlees God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf is Gods karakter. De satan had geen schijn van kans.🙂
 11. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Het is een verwijzing naar het grote gebod inderdaad. God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf (10 geboden)
 12. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Zonder zondekennis, geen nood voor christus. Een goede preekt heeft als inhoud, de geboden Gods en de inzettingen van Jezus Christus. 1 Johannes 2:3 En hieraan kennen wij, dat wij Hem gekend hebben, zo wij Zijn geboden bewaren. 1 Johannes 2:4 Die daar zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet bewaart, die is een leugenaar, en in dien is de waarheid niet; 1 Johannes 3:22 En zo wat wij bidden, ontvangen wij van Hem, dewijl wij Zijn geboden bewaren, en doen, hetgeen behagelijk is voor Hem. 1 Johannes 3:24 En die Zijn geboden bewaart, blijft in Hem, en Hij in denzelven. En hieraan kennen wij, dat Hij in ons blijft, namelijk uit den Geest, Dien Hij ons gegeven heeft. 1 Johannes 5:2 Hieraan kennen wij, dat wij de kinderen Gods liefhebben, wanneer wij God liefhebben, en Zijn geboden bewaren. 1 Johannes 5:3 Want dit is de liefde Gods, dat wij Zijn geboden bewaren; en Zijn geboden zijn niet zwaar. 2 Johannes 1:6 En dit is de liefde, dat wij wandelen naar Zijn geboden. Dit is het gebod, gelijk gijlieden van den beginne gehoord hebt, dat gij in hetzelve zoudt wandelen.(zie 1 joh 5:2) Openbaring 12:17 En de draak vergrimde op de vrouw, en ging heen om krijg te voeren tegen de overigen van haar zaad, die de gebodenGods bewaren, en de getuigenis van Jezus Christus hebben. Openbaring 14:12 Hier is de lijdzaamheid der heiligen; hier zijn zij, die de geboden Gods bewaren en het geloof van Jezus
 13. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Het aanhangsel was een last, en wees heen naar Christus die onze lasten heeft gedragen. Het aanhangsel in de tempel scheurde niet voor niets, het bracht daar waar het grote gebod onder de troon van God ruste in de ark. Goede zaak.
 14. Thinkfree

  Wetteloosheid

  Daarom moet een christen nooit zeggen dat de wet niet meer geldig is, enkel het aanhangsel van de wet is teniet gedaan. Gods geboden staan voor eeuwig en maken met of zonder Christus het verschil in leven en dood.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid