Spring naar bijdragen

nikie90

Members
 • Aantal bijdragen

  1016
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over nikie90

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 08/05/1990

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

993 profielweergaven
 1. nikie90

  De gezalfde(n)

  Kan het oneens zijn tussen a en b maar iedereen is het met elkaar eens over c.
 2. nikie90

  De gezalfde(n)

  Je bent me voor....
 3. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Ik ben er verder niet zoveel mee bezig. Wat belangrijk is is het geloof en progressie daarin.
 4. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Juist. Maar ik doel er eerder op hoe de mensheid zal zijn in die film dat het tot op detail en realistisch doordacht is. Ik vind die visies van wetenschappers zoals Michio kaku e.d. ook heel realistisch.
 5. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Ik heb een soort van Star Wars toekomst voor ogen, dat was best goed doordacht die film.
 6. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Met blik op de toekomst fun hoop ik simpel gezegd op een toekomst waarin diegene die de schepper waarlijk toebehoren aan de klauw van de wereld ontsnappen. Laat de rest vd wereld hun gang maar gaan.
 7. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  In een democratie mogen mensen zelf kiezen wat ze geloven. Onder een islamitische regering heb je simpelweg geen keus en moet je je gewoon aan de wetgevingen houden of je nou gelooft of niet.
 8. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Islamitische jongeren hier in het westen zitten zelf ook met geloofsstrijd. Als de Koran zegt dat ze niet op straat mogen hangen of niet met criminaliteit mogen bemoeien maar ze doen het toch zijn ze gewoon niet religieus (bezig). Hun gemeenschappen hier proberen ook hun jongeren op het rechte pad te brengen of houden net zoals een christen evangeliseert. Je hebt hier ook met biljoenen mensen te maken met hun eigen theologische en interne strijd e.d. Omdat iemand religieus opgegroeid in deze als moslim betekent niet gelijk dat ze echt gelovig zijn of er iets om geven.
 9. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Ja niemand met wie ik me aansluit denkt dat de EU goed bezig is maar het schommelt, niet alleen christelijke partijen. Islam heeft zijn eigen interne strijd en oorlogen kijk maar naar oa de UAE en SA en dan naar Iran.
 10. nikie90

  Trump heeft omstreden tv-predikant in dienst

  Het krioelt ervan. Maar dat eerste leeft soms ook in de christelijke wereld of staat onder constante druk voor de collectieve mening en zo gaat het dus blauw/rood/blauw/rood.
 11. nikie90

  De dood, wie vreest hem niet?

  Het zijn van die matige onderzoekjes. Niemand die eraan meedoet gaat zich echt serieus inleven en eerlijk afvragen hoe en/wat hoe zij zich gaan voelen op hun sterfbed. Je gaat grotendeels alleen impulsieve antwoorden krijgen in zulke onderzoeken. Korreltje zout nemen. Ik zeg niet dat het nutteloze onderzoeken zijn maar ook weer niet crème de la crème. Ik denk dat Oxford zelf hier ook niet echt veel om geeft of voor dit project wakker heeft gelegen.
 12. nikie90

  Sabbath

  Ik heb dat probleem met sjaakie ook gehad hier en dat weet hij zelf ook, sterker nog een zeker 95% van de christenen doet dat. Misschien toch overwegen of dat wel het schip is waar je mee ten onder wilt gaan. Want eerlijk je zondert je wel van het algemene christendom af wanneer je andere posities inneemt die het Judaïsme enigszins positief in zien of, als je je bezig houdt met intellectuele eerlijkheid trek ik me twijfels of christendom je daar iets in te bieden heeft.
 13. nikie90

  Sabbath

  Juist ja, het blijft een kwestie van aannemen, jij neemt het slechts aan als waarheid. Betekent niet dat het de waarheid is. Waarheid werkt zo, je kan het niet fabriceren, al doe je de hele wereld ergens in geloven, je kan iets niet een waarheid maken als het een leugen is. 'Forcing your will' is geen geloofsprincipe in het Judaisme maar een slechte eigenschap is me ooit duidelijk gemaakt. De lijn tussen waarheid en leugen is veel te dun voor mij dat het NT achteraf net zo goed een leugen kan zijn... Iig geen waarheid in absolute zin, je moet het daarom dan ook 'aannemen'.
 14. nikie90

  Sabbath

  Het is jammer dat je alleen daar op in gaat. Het invullen van Jezus in elke profetie is één, wat nog altijd ter discussie staat. En compleet andere betekenissen geven aan woorden is twee, zoals bijvoorbeeld het in het algemeen vervangen dat Israël nu het christendom of de JG betekent is twee, dat dezelfde logica gebruikt wordt dat Emmanuel eigenlijk Jezus betekent. Ik hoef echt niet een hele discussie daarover want je zei wel al eerder dat je het allemaal niet kan waarmaken zonder het NT, had het alleen interessanter gevonden als je daar dieper op ging en geef daar dan nog iig aandacht aan dmv dit bericht.
 15. nikie90

  Sabbath

  Er zijn ook genoeg gelijkenissen. Maar voor mij maakt het niet uit ik hoef niet eeuwig te leven of maagden krijgen ik wil gewoon kunnen doen wat in mijn aard is om te doen en zo mijn steentje bij te dragen. Jezus of Mohammed kunnen mij daarbij niet helpen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid