Spring naar bijdragen

nikie90

Members
  • Aantal bijdragen

    1.239
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    nikie90 reageerde op Willempie in Genesis 2:17   
    Dat had je al lang kunnen weten, indien je oprecht geïnteresseerd was. Maar dat ben je niet. Zoveel is mij al lang duidelijk.
     
    Volslagen onzin. God roept de mens ter verantwoording en geeft die de mogelijkheid om zich te verdedigen of iets toe te geven. Ik verwacht trouwens niet eens dat je dit begrijpt. Ik reageer alleen maar voor meelezers.
     
    Ja hoor. Dat kan juist heel goed. Dat atheïsten zoals jij dat niet kunnen of willen begrijpen is bekend en weer een ander onderwerp.
  2. Like
    nikie90 reageerde op Kaasjeskruid in Genesis 2:17   
    Niet expliciet, maar als Jacob zegt:
    Op uw zaligheid wacht ik, HEERE! (Gen.49:18, SV)
    Dan klinkt hierin wel door dat er een andere bestemming is dan een aardse. Op meerdere plekken in het OT schemert deze uiteindelijke bestemming van mensen die in God geloven door, zoals bv in:
    En dat het stof wederom tot aarde keert, als het geweest is; en de geest weder tot God keert, Die hem gegeven heeft. (Pred.12:7, SV)
    Door de Bijbel in zijn geheel te lezen wordt wel duidelijk waar deze zaligheid zal zijn: bij God die in de hemel is. Met name het NT is kristalhelder over deze kwestie. Het is dan ook onverstandig om enkel in Genesis te vorsen voor een antwoord op de vraag of elke gelovige, dus ook die in het OT, zijn bestemming zal hebben bij God die in de hemel is.
  3. Like
    nikie90 ontving een reactie van Bastiaan73 in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Ik zat hier toevallig eerder vandaag nog aan te denken een topic over te starten, wat zijn schatten in de hemel? 
  4. Like
    nikie90 reageerde op Fundamenteel in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Dat hakt er wel in ja. Maar die schatten zijn zo simpel niet op en wereld van vandaag. Misschien voor anderen, niet voor mij. Zoals velen weten ben ik een vrij prikkelbaar persoon en ik heb vele triggers die de wereld anno 2020 op mij afsmijt. Aan vele volgers op op de social media (niet significant veel maar genoeg wereldwijd verspreid) zie ik me niet alleen staan. 90% dat ik volg is van christelijke afkomst of bekeerd. 
    Het hemelse rijk is ver van het aardse rijk. De aantrekkingskracht van de duisternis is soms sterker dan mezelf, nuja meestal.
    Die voorweeën komen hard aan, maar ik moet inderdaad meer leren vertrouwen. 
    Medemensen
    Ik ken de bijbelcitaat niet maar Hij zei: heb elkaar lief als ik u lief had.
  5. Like
    nikie90 reageerde op Kaasjeskruid in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Het werk van Jezus Christus waardoor een ieder die in Hem geloofd uit genade eeuwig mag leven in de hemel is zo'n onvergankelijke schat, samen met de beloningen die ieder zal krijgen adhv de werken gedaan uit dit geloof maken het meervoud.
    De zorg van God.
  6. Like
    nikie90 reageerde op Willempie in Moeten we bang zijn van het Coronavirus?   
    Het is niet echt helemaal off topic want bevlogen politici zullen alles aangrijpen om hun doelstellingen te verwezenlijken, zelfs een virus. Uiteindelijk komen we allemaal onder de knoet van de overheid. Dat deelt de Bijbel ons al van te voren mee. Tenzij de Kerk wordt opgenomen voordat de ellende pas goed losbreekt. Daar hoop ik op. En anders moeten we maar standhouden, zelfs als dan onze kop eraf gehakt wordt. Deze wereld is ons dan niet langer waardig. 
  7. Like
    nikie90 ontving een reactie van Fundamenteel in Moeten we bang zijn van het Coronavirus?   
    Maar dat je nou paniek aan het zaaien bent is een beetje overdreven alsof je verantwoordelijk ervoor bent dat iedereen nu thuis zit. Of ik lees je berichten wel graag en ik merk het niet op ?
  8. Like
    nikie90 ontving een reactie van sjako in Zijn dit echt demonen in mensen?   
    O.a. wel. Maar zo niet is het los op zichzelf ook een gebod. Maar het betreft ook zeker wel je naaste liefhebben.
    18 Als Ik tot den goddeloze zeg: Gij zult den dood sterven, en gij waarschuwt hem niet, en spreekt niet, om den goddeloze van zijn goddelozen weg te waarschuwen, opdat gij hem in het leven behoudt; die goddeloze zal in zijn ongerechtigheid sterven, maar zijn bloed zal Ik van uw hand eisen.19 Doch als gij den goddeloze waarschuwt, en hij zich van zijn goddeloosheid en van zijn goddelozen weg niet bekeert, hij zal in zijn ongerechtigheid sterven; maar gij hebt uw ziel bevrijd.20 Als ook een rechtvaardige zich van zijn gerechtigheid afkeert, en onrecht doet, en Ik een aanstoot voor zijn aangezicht leg, hij zal sterven; omdat gij hem niet gewaarschuwd hebt, zal hij in zijn zonde sterven, en zijn gerechtigheden, die hij gedaan heeft, zullen niet gedacht worden; maar zijn bloed zal Ik van uw hand eisen.21 Doch als gij den rechtvaardige waarschuwt, opdat de rechtvaardige niet zondige, en hij niet zondigt; hij zal zekerlijk leven, omdat hij gewaarschuwd is; en gij hebt uw ziel bevrijd.
  9. Like
    nikie90 ontving een reactie van sjako in Zijn dit echt demonen in mensen?   
    Het is gewoon logisch waarheid, wat de bijbel zegt hier, los van de video's, wanneer jij in een positie bent iemand te redden en je doet dit niet ben je gewoon schuldig, iaw heb je bloed aan je handen. Met jou redenering en tegen positie wat jij bedoelt waarschijnlijk je ziet iemand hangen aan een klif dan trap je nog even op zijn vingers.
    Ja daar lijkt het wel op.
  10. Like
    nikie90 reageerde op Fundamenteel in Israël   
    Het gaat niet over Trump, u, mij of de ander. Het gaat in dit eigenste moment over verenigde nazi’s. 
    De wetten in Israël zijn de MEEST rechtschapen wetten geëtaleerd in het Oosten. Tijd dat we de echte haters eens exposen en ons brethren bijstaan broeder.
  11. Like
    nikie90 ontving een reactie van Fundamenteel in Israël   
    Als er onder de joden dan zijn die dit hetzelfde zeggen zijn het wel de rabbijnen. Die zeggen juist precies dat heel nadrukkelijk. 
    Ik heb zo een lijst met rabbijnen voor je die hetzelfde zeggen.
    Maar de indruk die jij achterlaat is dat Jezus heel Israël haat 
  12. Like
    nikie90 ontving een reactie van Fundamenteel in 666   
    Ze denken dat satan ze zal redden uit de hel dat geloven ze allemaal. 
    Aan de andere kant als heel de wereld zou weten dat er 100% reuzen waren dan zou iedereen weten dat Genesis waar is. Dan zal iedereen gelovig zijn op basis van de feiten en is er geen reden voor geloof. 
  13. Like
    nikie90 ontving een reactie van Bastiaan73 in Hoe denkt Jezus over... onrecht?   
    En Ezechiël 18 dan?
    Of je had alleen 1 hoofdstuk deuteronomium gelezen en dan gooi je het weg en zegt dat je heel het OT hebt gelezen ? 
  14. Like
    nikie90 reageerde op sjako in ongelovigen en kwade geesten   
    Sterker nog, volgende keer ga ik ingrijpen.
  15. Like
    nikie90 reageerde op sjako in ongelovigen en kwade geesten   
    Dat is geen feit, maar een zeer foute aanname, blasfemie dus. Waarom noemen ze Gods naam dan in Openbaring? Hallelujah betekent niets anders dan Looft Jehovah of Jahweh. Jezus benadrukt keer op keer dat Zijn Vader de Enige ware God is. Hij legt keer op keer alle lof bij Zijn Vader. Echt, neem alsjeblieft eens een goede Bijbelstudie. Je leven hangt er vanaf. 
  16. Like
    nikie90 reageerde op Desid in Wat is momenteel de 'beste' Nederlandstalige Bijbelvertaling en waarom?   
    Dat is één puzzelstukje. Er is nog veel meer bewijs voor Grieks in Jeruzalem en onder diasporajoden, zoals Griekse inscripties, Grieksschrijvende Joden (Philo, de vertalers van de Hebreeuwse Bijbel, enzovoort), de helleniserende partij in Jeruzalem tijdens de opstand tegen Antiochus IV, enzovoort.
  17. Like
    nikie90 reageerde op Desid in Wat is momenteel de 'beste' Nederlandstalige Bijbelvertaling en waarom?   
    En je zit daar dus fout, want Grieks spreken was niet slechts voor een Joodse minderheid. Je zegt tegenwoordig ook niet dat Nederlands in het algemeen geen Engels spreken.
    Maar dit is verder niet relevant, want het ging hier om de benadering van de oorspronkelijke tekst van het Nieuwe Testament. Dat heeft nog niets te maken met de taal die Jezus en zijn leerlingen spraken.
  18. Like
    nikie90 reageerde op Fundamenteel in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
    Daar komt het op neer nikie. Ooit verliest dat interesse, althans de mijne.
    Ik stem extreem rechts vanaf heden. Dat is pas een paradigmashift en herstelplan.  Groen in Vlaanderen is geen groene partij maar heeft leden die sympathiseren met Erdogan en moslimterreur relativeren. Ze zorgden er hier voor dat de grootste partij buiten spel werd gezet om het Marrakeshpact te tekenen. We moeten die klok terugdraaien en traditionele partijen gaan enkel meer van hetzelfde geven. 
    We hebben geen groene partijen nodig elektrisch rijden betaalbaar te maken hoor  Integendeel, de kloof tussen arm en rijk wordt door links gedicht door iedereen even arm te maken. Kapitalisme veroorzaakt meer welvaart. Socialisme veroorzaakt armoede. Ik moet als arbeider tot 60h per week werken wil ik boven de 2500 netto komen, nochtans vertrekt dat brutoloon bij mijn werkgever aan 5500 euro ongeveer. Wir schaffen das?
    Als ze zo bekommerd zijn om de uitstoot; dat ze dan tram, bus en trein gratis maken. We betalen belastingen genoeg. Maar hier rijden bussen niet eens meer op tijd en moeten scholieren en werkmensen met de auto gaan om op tijd te komen. Wie dichterbij school woont kan tevoet of met fiets. Maar de realiteit is dat veel ouders een school buiten de grootstad verkiezen. We weten allemaal waarom...
  19. Like
    nikie90 reageerde op Modestus in ongelovigen en kwade geesten   
    Degene die deze ascese op zich namen leefden met name in de tijd wanneer het christendom algemeen aanvaard werd als staatsreligie (Romeinse en Oost-Romeinse Rijk vanaf 4de eeuw) en iedereen hoorde een christen te zijn. Omdat het evangelie al bekend was, was er in het algemeen geen noodzaak om als apostelen van het ene huis naar het andere te gaan om de Blijde Boodschap te verkondigen. De tijd van de regelmatige vervolgingen was voorbij. Daardoor waren de massa's mensen naar de Kerk toegestroomd om het voorbeeld van hun keizer te volgen en christen te worden. Ijverige christenen zagen dat het christelijke leven in de 'christelijke' wereld (samenleving) steeds decadenter wordt. De intensiteit en de ijver van de christenen neemt af. Daarom gingen ze naar de kloosters of voor een eenzame monastieke leven in de woestijnen, bergen, spelonken, eilanden... om zich daar te kunnen concentreren op het zuiveren van hart, onophoudelijke gebed en het blijven met het aandacht bij God. Het was de nieuwe actuele roeping van die christenen. Dat deden ze in feite niet alleen voor zichzelf, maar ook om voor de wereld te bidden. En hun gebed was voor God welgevallig, veel meer welgevallig dan van de mensen in de wereld die menen vroom te zijn, maar weten niet welke demonen en hartstochten zich schuilhouden in hun hart. Die heilige monniken hebben ook hun kostbare ervaringen doorverteld en opgeschreven. Het boek Filokalia (liefde voor het goede) is dan ook een onmisbare richtsnoer voor degenen die de geestelijke innerlijke strijd aangaan.
    Dus ook al predikten ze niet huis aan huis, desalniettemin is hun positieve invloed op de wereld niet minder groot dan dat van apostelen (naar mijn mening). Nu bevinden we ons in een andere situatie en het missionaire werk is dan ook actueel. De vraag is alleen hoe kunnen we dat het beste doen? Mensen moet je niet alleen Bijbel geven, maar ook ervoor zorgen dat ze die gaan lezen met interesse.
    Ik weet niet of dat ooit een monastieke beloofte was. In het algemeen een monastieke aspirant belooft 3 dingen: kuisheid of het celibaat, onbaatzuchtigheid en gehoorzaamheid (tenminste in de Orthodoxe kerk, maar ik denk ook in de Rooms-Katholieke kerk). Wat betreft zwijgzaamheid en andere buitengewone ascese, het was blijkbaar hun persoonlijke keuze. Niet alle asceten waren getonsuurde monniken. Formeel waren ze dus niet eens monniken, bijvoorbeeld Maria van Egypte.
  20. Like
    nikie90 ontving een reactie van Modestus in ongelovigen en kwade geesten   
    Hij bedoelt een belofte die men maakt om te zwijgen als ascece. Religieuze mensen doen dat vaak bijvoorbeeld wanneer men last heeft van een kwade tong (roddelen, schelden, liegen etc). Spreuken 21:23
  21. Like
    nikie90 ontving een reactie van Plume in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
    Je bedoelt filosoferen?
    Narcisme? In positieve zin hoef je nergens over te oordelen als je het niet begrijpt, dat is dan te impulsief reageren? 
  22. Like
    nikie90 reageerde op Modestus in ongelovigen en kwade geesten   
    @Bastiaan73 De extreme voorbeelden die ik aanhaalde waren karakteristiek voor de solitaire monniken van Egyptische (of Koptische) en Syrische afkomst. De eerste grote christelijke monniken waren met name nakomelingen van de oorspronkelijke Egyptenaren (heiligen Antonius de Grote, Macarius van Egypte, Pachomius...), ook al droegen velen Griekse namen. Het is dan ook mede dankzij hun cultuur dat ze kozen en waren in staat voor zo'n fanatieke levenswijze. Desalniettemin God zegende hun inspanningen. Ze waren namelijk bekend geworden met hun gaven van helderziendheid, toekomstvoorspellingen, konden door hun gebed wonderen verrichten en zelfs doden opwekken. Die gaven probeerden ze vaak te verbergen, maar toch hebben ze een grote invloed uitgeoefend op de ontwikkeling van de christelijke wereld. Het (georganiseerde) monasticisme verspreide zich van Egypte door heel Midden-Oosten en Europa. In Europa en later Rusland werd de ascese niet zo fanatiek beoefend door de monniken. Er werd dan ook nadruk gelegd op gemeenschappelijk en solitair bidden, vasten en arbeid verrichten in de coenobitische kloosters. De meeste mensen, waaronder monniken, zijn niet in staat voor die uitzonderlijke ascetische daden die ik noemde. En het is ook geen verplichting, maar was een daad van liefde en ijver voor God. God vraagt je niet iets te doen wat je niet kan.
  23. Like
    nikie90 reageerde op Bastiaan73 in ongelovigen en kwade geesten   
    @Modestus bedankt voor je toelichting.
  24. Like
    nikie90 reageerde op Modestus in ongelovigen en kwade geesten   
    Inderdaad, en er zijn nog andere voorbeelden in het Oude en Nieuwe Testament. Bijvoorbeeld 40 dagen vasten van Mozes op de berg Sinaï of harde ascetische leven van profeet Elias.
    God zij dank. Zet dan 'like'. ?
  25. Like
    nikie90 ontving een reactie van Modestus in ongelovigen en kwade geesten   
    Hoe zou de wereld eruit zien als we geen zondige natuur meer zouden hebben ? 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid