Spring naar bijdragen

Noel

Members
 • Aantal bijdragen

  569
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Noel

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Noel

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Bedankt, goed om te zien. Nog gecondoleerd met jouw moeder (ik las berichten daarover).
 2. Noel

  Zandweg, hobbelweg, gat in de weg

  Hallo Gaitema, leuke variant. Ik neem aan dat de ruk naar links of rechts geen politieke lading heeft?
 3. Noel

  Religieus horizontalisme

  Ik geloof niet dat mijn denken erg helpend uitwerkt. Sorry, en tot ziens weer.
 4. Noel

  Religieus horizontalisme

  Het aspect van afhankelijkheid van een ander kan rechtvaardigen dat je de Ander met hoofdletter schrijft. Dat doe je dan niet alleen vanwege de dreiging, maar ook vanuit acceptatie. De Ander kan drugsdealer zijn, of kindermisbruiker, maar in jezelf ontdek je dan pas ware gevoelens als je in dat gelaat kijkt. Los van vooroordelen.
 5. Noel

  Geestelijke wapenuitrusting

  Nm.
 6. Noel

  De inquisitie van de zuiveren (katharen)

  Conflicten volgen niet direct uit bij een andere groepering behoren. Communistisch denken is een voorbeeld voor niet-religieus waar hetzelfde bij geldt. Het heeft, denk ik, ook wel een beetje te maken met hoe nieuwe generaties tegen de oude generaties aankijken. Je zou kunnen zeggen "hoe minder respectvol er tegen de oude cultuur aangekeken wordt, hoe groter de kans op vervolgingen. Respectvolheid laat zich niet afdwingen. Over het algemeen is het "beter denken te weten" en goed teken van respectloosheid.
 7. Noel

  De inquisitie van de zuiveren (katharen)

  Als je ergens zeker van kunt zijn is dat als een groep mensen die zich voegen naar een bepaalde leerstelling of leerstellingen ze zich al gauw afsplitsen in splintergroeperingen. Dat is wel een fijne zekerheid, want zo had een sterk fascisme zich al gauw in allerlei fracties opgedeeld.
 8. Noel

  Overgave aan Jezus

  Er zijn in deze geen schapen en wolven, maar mensen, die nooit helemaal het een of het ander gelijken.
 9. Noel

  Overgave aan Jezus

  Ik weet niet wat het specifiek is. Mogelijk wil iemand perse niet wat een ander heeft, of juist perse wel, en "helpt" men dus elkaar niet altijd zoals zou kunnen.
 10. Noel

  Overgave aan Jezus

  Ik denk dat sommigen het vermogen niet in zich hebben om de liefde uit genade goed te begrijpen of er naar te leven. Daar zou mededogen meer op zijn plaats voor zijn, dan verwerping.
 11. Noel

  Anticonceptie

  @May Ik geloof wel dat jullie zoektocht naar mogelijkheden tot expressie van liefde oprecht is. Daar vind ik eigenlijk niet dat de kerk of gemeente iets over te zeggen heeft. Voor zover ik God begrijp wil Hij de mens vrij laten, maar wel aangeven waar de foute keuzes liggen. Die liggen dus voornamelijk in situaties die de onschuldigen (kinderen) te belastend zijn. Al kan de opvoeding door een oma, of tante ook heilig zijn. Een al te expressieve en vrije wijze van liefde bij de ouders kan een kind belasten, maar geen enkele vorm van genegenheid tussen de ouders net zo. Dus denk goed na wat je opbouwt. Het gaat vooral om opbouwend bezig zijn.
 12. Noel

  Anticonceptie

  Het kwam er wat agressief uit bij mij, en ik heb nog een aanvulling gedaan. Baas in eigen buik snap ik soms ook wel.
 13. Noel

  Anticonceptie

  De pil staat mijns inziens alleen maar ten dienste aan de vrouwelijke selectiezucht, waardoor sommige mannetjes volkomen uitgesloten gaan worden, waar die toch ook hun belang hebben. Ik denk dat je veilig voelen bij het vrijen (omdat de kans op zwanger worden minimaal is) misschien wel heel prettig is, maar ook zeer oneerlijk. de selectie van de partner kan dan om andere redenen zijn dan dat je er echt wel een kind mee wilt.
 14. Noel

  Anticonceptie

  De fixatie op seks waar een condoom bij nodig is, is absurd. Je hebt ook massage, samen badderen, ik hoef niet alle mogelijkheden te noemen toch?
 15. Noel

  Anticonceptie

  Wat ook nog wel een punt is tegen de pil is dat "spelen" met de hormoonhuishouding ernstige ontregelende effecten kan hebben. Het enige wat tegen condooms spreekt is dat de seks minder aangenaam kan zijn.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid