Spring naar bijdragen

Noel

Members
 • Aantal bijdragen

  573
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Noel

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Noel

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

  @Dat beloof ik Fijn voor je dat je iets gevonden hebt wat je moet.
 2. Noel

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

  @Dat beloof ik De tweede zin is inderdaad voor eigen conto, en een logisch vervolg op onderzoek als je resultaten hebt. Een onderzocht leven waarvan je nooit resultaten hebt is even zinloos als een niet onderzocht leven. Denk je niet? @zendeling Dat men graag praat wil ik best geloven. Dat het verschil maakt geloof ik meestal niet.
 3. Noel

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

  Bedankt voor de antwoorden. Ik neem het in beraad van mijn gevoel.
 4. Gewoon geloven. Niet in debat, niet tegen elkaar op. Volgens Socrates is een niet onderzocht leven het niet waard om geleefd te worden. Maar als je het onderzocht hebt hoef je niet meer moeilijk te doen.
 5. Noel

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Bedankt, goed om te zien. Nog gecondoleerd met jouw moeder (ik las berichten daarover).
 6. Noel

  Zandweg, hobbelweg, gat in de weg

  Hallo Gaitema, leuke variant. Ik neem aan dat de ruk naar links of rechts geen politieke lading heeft?
 7. Noel

  Religieus horizontalisme

  Ik geloof niet dat mijn denken erg helpend uitwerkt. Sorry, en tot ziens weer.
 8. Noel

  Religieus horizontalisme

  Het aspect van afhankelijkheid van een ander kan rechtvaardigen dat je de Ander met hoofdletter schrijft. Dat doe je dan niet alleen vanwege de dreiging, maar ook vanuit acceptatie. De Ander kan drugsdealer zijn, of kindermisbruiker, maar in jezelf ontdek je dan pas ware gevoelens als je in dat gelaat kijkt. Los van vooroordelen.
 9. Noel

  Geestelijke wapenuitrusting

  Nm.
 10. Noel

  De inquisitie van de zuiveren (katharen)

  Conflicten volgen niet direct uit bij een andere groepering behoren. Communistisch denken is een voorbeeld voor niet-religieus waar hetzelfde bij geldt. Het heeft, denk ik, ook wel een beetje te maken met hoe nieuwe generaties tegen de oude generaties aankijken. Je zou kunnen zeggen "hoe minder respectvol er tegen de oude cultuur aangekeken wordt, hoe groter de kans op vervolgingen. Respectvolheid laat zich niet afdwingen. Over het algemeen is het "beter denken te weten" en goed teken van respectloosheid.
 11. Noel

  De inquisitie van de zuiveren (katharen)

  Als je ergens zeker van kunt zijn is dat als een groep mensen die zich voegen naar een bepaalde leerstelling of leerstellingen ze zich al gauw afsplitsen in splintergroeperingen. Dat is wel een fijne zekerheid, want zo had een sterk fascisme zich al gauw in allerlei fracties opgedeeld.
 12. Noel

  Overgave aan Jezus

  Er zijn in deze geen schapen en wolven, maar mensen, die nooit helemaal het een of het ander gelijken.
 13. Noel

  Overgave aan Jezus

  Ik weet niet wat het specifiek is. Mogelijk wil iemand perse niet wat een ander heeft, of juist perse wel, en "helpt" men dus elkaar niet altijd zoals zou kunnen.
 14. Noel

  Overgave aan Jezus

  Ik denk dat sommigen het vermogen niet in zich hebben om de liefde uit genade goed te begrijpen of er naar te leven. Daar zou mededogen meer op zijn plaats voor zijn, dan verwerping.
 15. Noel

  Anticonceptie

  @May Ik geloof wel dat jullie zoektocht naar mogelijkheden tot expressie van liefde oprecht is. Daar vind ik eigenlijk niet dat de kerk of gemeente iets over te zeggen heeft. Voor zover ik God begrijp wil Hij de mens vrij laten, maar wel aangeven waar de foute keuzes liggen. Die liggen dus voornamelijk in situaties die de onschuldigen (kinderen) te belastend zijn. Al kan de opvoeding door een oma, of tante ook heilig zijn. Een al te expressieve en vrije wijze van liefde bij de ouders kan een kind belasten, maar geen enkele vorm van genegenheid tussen de ouders net zo. Dus denk goed na wat je opbouwt. Het gaat vooral om opbouwend bezig zijn.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid