Spring naar bijdragen

Noel

Members
 • Aantal bijdragen

  660
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Noel

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1571 profielweergaven
 1. Een verklaring is dat je met een afwijkende seksuele geaardheid eerder bij de kerk terecht kwam voor een beroep, dan, noem maar wat, bouwvakker. En als dit eenmaal een bepaalde cultuur heeft, dan weet die zich wel te handhaven, denk ik. een afwijkende seksuele geaardheid is daarbij ook geestelijk een verzoeking, en dan zal je eerder het geloof zoeken om te helpen.
 2. Noel

  Vaccineren of niet?

  Het is een belangrijke vondst, die veel lijden heeft voorkomen. Ik denk dat lijden onvervangbaar is echter, dat je lijden niet kunt oplossen, maar alleen kunt transformeren. Maar misschien is het tijd voor nieuwe en andere vormen van lijden. Ik zal verder niet verder reageren. Ik vind dit belastend denken.
 3. Noel

  “Moet” een christen deelnemen aan de samenleving?

  Wat ttc de weerzinwekkende wereld noemt ken je dus al? Ik zou niet aan weerzinwekkendheid willen toevoegen, liever er van af halen. Maar dat maakt mij weerzinwekkend en dan heb ik dus toch toegevoegd. Dan mag ik stilletjes verdwijnen en is het toch wat minder weerzinwekkend. Zo sta ik er in. ik merk eigenlijk dat ik jou niet kan helpen, en daar ging het toch wel om. Ik zal jullie je tijd niet laten verdoen met mij.
 4. Noel

  Gnosis (theologische verklaring door Ds F.J. Pop)

  Ja dat zonder transcendente god is wel wanhoop man...
 5. Noel

  Gnosis (theologische verklaring door Ds F.J. Pop)

  Ik dacht dat angst een existentiele bevrediging gaat bieden en effect verliest. Ja dat klopt. Existentialisten.
 6. Noel

  Gnosis (theologische verklaring door Ds F.J. Pop)

  Ik wil weten hoe het toch komt dat men aan de ene kant zegt dat de geheime God alleen door God’s wil geopenbaard zal worden, maar dat je dan toch een heel traject zou kunnen volgen om dat inzicht af te dwingen??
 7. Noel

  Vaccineren of niet?

  Niemand die disease X serieus neemt?
 8. Noel

  “Moet” een christen deelnemen aan de samenleving?

  Ik wil vermelden dat ik een boek lees: ‘de religie binnen de grenzen van de rede’ van Immanuel Kant, en de voornaamste plicht van de gelovige ziet hij als morele plicht, dus dan aat het om ethisch bewustzijn; handel je zo dat wat je doet voor iedereen een algemene wet kan worden? En handel je zo dat de ander voor jou geen middel is maar doel? Dan ben je God welgevallig volgens Kant.
 9. Noel

  Niet meer te redden?

  Waarom gaat het om een individu dat wel of niet gered zou kunnen worden? Mensen heb je volgens mij in paren, en wat de een te kort heeft, heeft de ander teveel, en die kan dus bijstaan
 10. Noel

  Vaccineren of niet?

  Ik denk dat het ging over als je pro evolutietheorie bent dat je dan logisch gezien ook tegen vaccinatie bent. Dat punt opperde ik. Logisch gezien is dat misschien zo als je ET als ‘beste’ verklaring hanteert voor ontstaan van goed aangepaste soorten en dus net zulke ‘goede’ werkwijze wil voor mensen. Maar ik moet toegeven dat veel mensen ET wel als verklaring juist achten maar het niet noodzakelijk achten de werkwijze die de natuur zou hebben na te volgen. Dus ik had ongelijk door te zeggen dat je moet geloven tegen vaccinatie als je ET aanvaardt. verder houdt God van je of je nu ingeent bent of niet, denk ik. ik wil me niet zo bezig houden met verklaringen, en hun politieke inzet, maar met proberen een ethische gemeenschap te krijgen. daartoe is het belangrijk dat de negativiteit in communicatie eruit gaat, denk ik. (Ik zal daar misschien opmerkingen over maken)
 11. Noel

  Vaccineren of niet?

  Je zoekt een schuldige? Je kan evolutie als slecht zien, maar het was het einde van chaos en die was slechter, nu is ook het einde van de evolutie een mogelijkheid. Zoek begrip in jouw hart.
 12. Noel

  Vaccineren of niet?

  Evolutie is een schepping uit chaos en beter dan chaos, maar niet het einddoel van God. Ik kan dan ook niet de gidszijn voor jou, daarvoor zou ik me tot de Bijbel wenden, of die gesprekspartner die je wel begrijpt. mijn mening over vaccineren is dat je beter een gemeenschap kunt hebben die het lijden door ziekten kan dragen, dan individualisme van iedereen zijn eigen medicijn.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid