Spring naar bijdragen

Ton

Members
 • Aantal bijdragen

  62
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Ton

 • Rang
  CrediGup

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.anewcreationinchrist.nl/

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Utrecht
 • Interesse
  Alles wat het evangelie aangaat. In het bijzonder het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God. In zowel Goddelijke vruchten als Goddelijke gaven. Er niet alleen over lezen, maar het ook zelf uitleven door de werking van Gods Geest.
 • Beroep
  Algemeen manager zorginstelling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ton

  His Presence - Power and Love

  Net terug van de 4-daagse conferentie His Presence gehouden te Nijkerk. We krijgen het eindelijk door. Het Evangelie: het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God. Hoe ziet dat er uit? Als Jezus. Hij is immers het exacte beeld van de onzichtbare God. Hoe kan dat? Door Zijn bloedoffer en uitstorting van Zijn Heilige Geest. Een proces van groeien in alle dingen in Hem. Honderden wonderen vonden plaats. In Nijkerk. In Nederland. Glorie voor God. Dit maakte ik zelf mee: Ik liep naast een Roemeense broer die, als hij mee aankeek zijn hele bovenlijf draaide. Ik zei: What's going on with your neck? Hij had 12 jaar geleden z'n nek gebroken gehad op niveau C1 door een verkeerde duik in een zwembad. Ik zei: laat me eens bidden voor je. Jezus, dank u voor uw komst en liefde voor ons, dank U voor Uw koninkrijk in ons, Uw eigen geest, Uw eigen goddelijke natuur in ons, dus nek wees gezond in Jezus naam. Hij beweegt z'n hoofd en roept uit: You are kidding me!!! Voor het eerst in 12 jaar kon hij weer over zijn schouder kijken. Ik zag laat na de conferentie een vrouw met een diep bedroefd gezicht naar de parkeerplaats lopen. Ik keek haar liefdevol in de ogen en vroeg: Hi hon, whats going on, are you ok? Nee, het was niet ok met haar en ze begon te huilen. Haar levensverhaal kwam op tafel. Verscheurd, kapot door alle ervaringen meegemaakt in de gevallen natuur, wat mensen (in hun gevallen natuur) en de wereld haar hadden aangedaan. Ik leg haar het evangelie uit. Dat Jezus ons redt van de val en compleet nieuw leven geeft, ons zijn Goddelijk natuur schenkt zodat we veranderd worden naar zoals het bedoeld was in Genesis als Hem (2 Kor3:18). De Heilige Geest zei tegen mijn vrouw: Ze heeft een onreine geest. Ik bad met haar. Direct begon het ding te manifesteren. Luid krijsend kwam hij er uit. Hahahaa. Glorie voor God. Jezus! etc, etc, We zijn niet gemaakt om voor ons zelf te leven (te prutsen in onze gevallen natuur) maar voor Zijn Beeld en Gelijkenis. Hoe dat er uit ziet? Als Jezus. Nogmaals 2 Kor 3:17-18. Dat is niet een 1-malige gebeurtenis. Elke keer als we Hem vragen/bezoeken/ etc, wordt de sluier verder weggenomen, totdat je gaat zien: Jezus houdt van ons. Daarom kwam Hij, om te laten zien wie God werkelijk is: Goed. Daarom ging Hij aan het kruis. Daarom stortte Hij Zijn Geest uit, zodat wij weer zouden kunnen leven naar onze originele waarde: in/met/als Hem. Dit najaar hebben ze de conferentie Power and Love in Nijkerk. Be there!
 2. Ton

  Iedereen genas

  Net terug van de 4-daagse conferentie His Presence gehouden te Nijkerk. Ze krijgen het eindelijk door. Het Evangelie: het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God. Hoe ziet dat er uit? Als Jezus. Hij is immers het exacte beeld van de onzichtbare God. Hoe kan dat? Door Zijn bloedoffer en uitstorting van Zijn Heilige Geest. Een proces van groeien in alle dingen in Hem. Honderden wonderen vonden plaats. In Nijkerk. In Nederland. Glorie voor God. Dit maakte ik zelf mee: Ik liep naast een Roemeense broer die, als hij mee aankeek zijn hele bovenlijf draaide. Ik zei: What's going on with your neck? Hij had 12 jaar geleden z'n nek gebroken gehad op niveau C1 door een verkeerde duik in een zwembad. Ik zei: laat me eens bidden voor je. Jezus, dank u voor uw komst en liefde voor ons, dank U voor Uw koninkrijk in ons, Uw eigen geest, Uw eigen goddelijke natuur in ons, dus nek wees gezond in Jezus naam. Hij beweegt z'n hoofd en roept uit: You are kidding me!!! Voor het eerst in 12 jaar kon hij weer over zijn schouder kijken. Ik zag laat na de conferentie een vrouw met een diep bedroefd gezicht naar de parkeerplaats lopen. Ik keek haar liefdevol in de ogen en vroeg: Hi hon, whats going on, are you ok? Nee, het was niet ok met haar en ze begon te huilen. Haar levensverhaal kwam op tafel. Verscheurd, kapot door alle ervaringen meegemaakt in de gevallen natuur, wat mensen (in hun gevallen natuur) en de wereld haar hadden aangedaan. Ik leg haar het evangelie uit. Dat Jezus ons redt van de val en compleet nieuw leven geeft, ons zijn Goddelijk natuur schenkt zodat we veranderd worden naar zoals het bedoeld was in Genesis als Hem (2 Kor3:18). De Heilige Geest zei tegen mijn vrouw: Ze heeft een onreine geest. Ik bad met haar. Direct begon het ding te manifesteren. Luid krijsend kwam hij er uit. Hahahaa. Glorie voor God. Jezus! etc, etc, We zijn niet gemaakt om voor ons zelf te leven (te prutsen in onze gevallen natuur) maar voor Zijn Beeld en Gelijkenis. Hoe dat er uit ziet? Als Jezus. Nogmaals 2 Kor 3:17-18. Dat is niet een 1-malige gebeurtenis. Elke keer als we Hem vragen/bezoeken/ etc, wordt de sluier verder weggenomen, totdat je gaat zien: Jezus houdt van ons. Daarom kwam Hij, om te laten zien wie God werkelijk is: Goed. Daarom ging Hij aan het kruis. Daarom stortte Hij Zijn Geest uit, zodat wij weer zouden kunnen leven naar onze originele waarde: in/met/als Hem. Dit najaar hebben ze de conferentie Power and Love in Nijkerk. Be there!
 3. Ton

  Iedereen genas

  Ja mooi he, dat die jongen weer kan zien. Glorie voor God. Wij zullen meer en meer door de Geest van Jezus naar de luister van dat beeld veranderen (2 Kor 3:18)
 4. Ton

  Iedereen genas

  Ik kon niet meer inloggen, dus moest me opnieuw registreren.
 5. Ton

  Iedereen genas

  God is goed omdat Hij in zijn soevereiniteit bepaald heeft ons Zijn Koninkrijk (zijn Geest) te schenken. Om het woord soevereiniteit maar eens in de juiste context te plaatsen. Er zijn weer prachtige dingen gebeurd de laatste maanden. Veel weggeweest, dus weinig tijd voor updates. De mooiste er even uitgepikt. In een kerk wordt gebeden voor een blinde jongen. Een beetje op de 'gebruikelijke' manier. "Als het Uw wil is Here, wilt U dan....". Heilige Geest zei tegen me. "Bidt maar mee". Ik loop naar hem toe, leg mn hand op z'n achterhoofd en zeg: "Ogen zie! In Jezus naam". De jongen reageert meteen. "Hee, ik zie licht in mijn ogen en kan vormen onderscheiden ik zie een gitaar, een lamp.....". Ik trek me terug. Een dag later tref ik hem weer. Hij herkent me aan m'n stem. "Jij was het he, die met mij bad. Toen je zei "Ogen zie! In Jezus naam" voelde ik kracht uit jouw hand door mijn hoofd heen gaan en nu kan ik zien". Jezus zei: "heb ik niet gezegd; Gij zijt goden". Wij schrikken hiervan en noemen dat hoogmoed en Godslastering (net als de Joden bij Jezus). Toch klopt dit 100%. Rom 5:17 For if, by the trespass of the one man (Adam), death reigned through that one man (Adam), how much more will those who receive the abundance of grace and of the gift of righteousness reign as kings in Zoe (=divine) life through the one man, Jesus Christ! As kings! Niet als een heb-/heerszuchtige aardse koning, maar verandert door de Geest van Jezus in naar Zijn beeld en gelijkenis: liefde en Zijn kracht. Geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis in Genesis, gevallen in Adam (vervreemd/vijandig tegen God), de volheid die we in Genesis hadden en in Jezus zien teruggeschonken door het bloed en de Geest van Jezus. Precies zoals we zien in zijn eerste 84 vrienden. Zij deden exact dezelfde dingen als Jezus. Jezus was o.a. de eerstgeborene van die nieuwe schepping. "Ik schenk jullie Mijn Koninkrijk. Genees de zieken, wek de doden op, drijf boze geesten uit. Gratis (door Zijn bloed/Geest/waarheid) schenk Ik het, deel het gratis uit!". Eindelijk terug in de oorspronkelijke Goddelijke natuur. Onze originele blauwdruk. Eindelijk kan de Geest des levens zich weer vol openbaren in/aan/door ons heen. Christus in ons. De hoop op glorie voor de gevallen wereld om ons heen. Het Evangelie: Het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God. M.a.w.: Als Jezus, want Jezus is het exacte beeld van de onzichtbare God. Je bent voorbestemd om veranderd te worden naar het beeld van God (Rom 8:29). We worden vernieuwd in ons denken naar het beeld van Hem die ons geschapen heeft (Kol 3:10). Wij zullen meer en meer door de Geest van Jezus naar de luister van dat beeld veranderen (2 Kor 3:18 ). We worden vernieuwd door de Geest in ons denken naar het beeld van God (Ef 4:23-24 Grondtekst).
 6. Ton

  Iedereen genas

  2 Corinthians 3:16-18 The Message (MSG) Whenever, though, a man turns to face God, God removes the veil and there he is—face-to-face with his Maker! One suddenly realizes that God is a living, personal presence............. Nothing between us and God! Our faces shining with the brightness of His face. And so we are transfigured into the likeness of the Messiah, our lives gradually becoming brighter and more beautiful as God enters our lives and we become like Him. Kijk naar Jezus, kijk naar z'n eerste 82 vrienden, kijk naar Paulus, kijk naar wat er staat en kom tot de conclusie: "Ja. Het evangelie is het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van Jezus. Jezus, het exacte beeld van de onzichtbare God. Het beeld dat kapot ging door de val... Vader God, herstel mij naar Uw beeld en gelijkenis. Ik stap uit die gevallen natuur en stap in uw goddelijke natuur. Dat kan ik niet zelf. Kom Heilige Geest en doe Uw machtige werk". 2 Peter 1:3–4 , “His divine power has granted to us all things that pertain to divine life and godliness, through the knowledge of him who called us to his own glory and excellence, by which he has granted to us his precious and very great promises, so that through them you may become partakers of the divine nature having escaped the fall of mankind ... 1 risico. Omdat je inzichten dan veranderen (verandert in je denken naar het beeld van Hem die ons geschapen heeft (Kol 3:10)) en er dan wonderen gaan gebeuren in je leven, zoals beschreven in 1 Kor 12, ben je in de meeste kerken niet meer welkom en wordt er druk geredetwist. Anyway. Bless you guys!
 7. Ton

  Iedereen genas

  Ach lieve mensen, net verhuist naar onze hoofdlocatie te Utrecht. Gisterenavond kennisgemaakt met het voorgangersechtpaar van onze nieuwe gemeente. Was erg gezellig. Ik zag dat zijn vrouw niet lekker in haar vel zat en vroeg of ze wat mankeerde. Sinds 6-7 maanden had ze vreemde pijnen in spieren en gewrichten. Er was al meerdere keren voor gebeden. Ze maakte zich zorgen want het werd steeds erger. Gebed was welkom. Aldus: Vader dank u wel voor de heerlijkheid die u ons gegeven heeft. Uw Koninkrijk, uw eigen levend makende Geest in ons. Dank u wel dat we overgeplaatst zijn naar Uw Koninkrijk, buiten de macht van de tegenstander en dat ziekte geen enkele grond heeft om op te staan. Dat deze kwalen verdwijnen in Uw machtige naam. Dank u Jezus. Vandaag kwam ze opgetogen langs. In de nacht was alles verdwenen. Glorie voor God. Dat is geen messiaswaanzin, dat is wandelen in die nieuwe schepping die Jezus voor ons heeft gekocht en betaald. "Gratis geef ik jullie Mijn Koninkrijk, genees de zieken. Wek de doden op, drijf boze geesten uit". "Jij en ik zijn 1". "De heerlijkheid die ik bij de Vader heb, schenk ik jullie". Het beeld en gelijkenis van God in een mens, dat kapot ging door de val (waar alle misleiding vandaan komt), wordt hersteld door de waarheid die Jezus bracht en de werking van Zijn Geest in ieder die zich laat transformeren door Hem. Dat nieuwe leven zien we in Zijn eerste 82 vrienden en nu in ons (?)!. De weg er naar toe is eigenlijk heel gemakkelijk. Zien dat je niet gemaakt bent om voor je zelf te leven, in misleiding, in je gevallen natuur, maar voor het beeld en gelijkenis van God / Jezus. Ik kan daar uit mezelf niet komen. Dus:...."Heilige Geest verander me naar het beeld van Jezus". Jezus zei: Vader, dat de glorie die U mij gegeven heeft, dat U die ook aan hun (ons) geeft die in Mij geloven (Joh 17:22). Heb Ik niet gezegd, jullie zijn goden! (Joh 10:34). De Vader, de Geest des Levens, geniet er van jullie het Koninkrijk te schenken (Luc 12:32). Dus geen messiaswaanzin, maar overgave aan de werking van Zijn Geest. It is sown a natural body (ons leven in de gevallen natuur), it is raised a spiritual body (ons nieuwe leven in Hem). If there is a natural body, there is also a spiritual body. So it is written: “The first Adam became a living being”; the last Adam (Jesus), became a (divine)life giving spirit. The spiritual did not come first, but the natural, and after that the spiritual. The first man (Adam) was of the dust of the earth; the second man (Jesus) is of heaven. As was the earthly man (Adam), so are those who are of the earth (ons leven in de gevallen natuur); and as is the heavenly man (Jesus), so also are those who are of heaven (uit god geboren, jij en ik!). And just as we have borne the image of the earthly man (het leven in de gevallen natuur), so shall we bear the image of the heavenly man (het goddelijke leven als Jezus) (1 kor 15:44-49). Of weet u niet dat wij allen die in Christus Jezus gedoopt zijn, in Zijn dood gedoopt zijn? Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood (dus vrij van de gevallen natuur), opdat evenals Christus uit de doden is opgewekt tot de heerlijkheid van de Vader, zodat ook wij in een nieuw (Zoë) leven (als Jezus) zouden wandelen (Rom 6:3-4). We zijn "A new creation in Christ". Gratis. Door Zijn eens en voor altijd perfecte offer. Laten we alsjeblieft niet zijn zoals Jannes en Jambres: 7 They are always learning and listening to anybody who will teach them, but never able to come to the knowledge of the truth. 8 Just as Jannes and Jambres [the court magicians of Egypt] opposed Moses, so these men also oppose the truth, men of depraved mind, unqualified and worthless [as teachers] in regard to the faith. 9 But they will not get very far, for their meaningless nonsense and ignorance will become obvious to everyone, as was that of Jannes and Jambres. 10 Now you have diligently followed [my example, that is] my teaching, conduct, purpose, faith, patience, love, steadfastness, 11 persecutions, and sufferings—such as happened to me at Antioch, at Iconium, and at Lystra; what persecutions I endured, but the Lord rescued me from them all! 12 Indeed, all who delight in pursuing righteousness and are determined to live godly lives in Christ Jesus will be hunted and persecuted [because of their faith]. 13 But evil men and impostors will go on from bad to worse, deceiving and being deceived. 14 But as for you, continue in the things that you have learned and of which you are convinced [holding tightly to the truths], knowing from whom you learned them, 15 and how from childhood you have known the sacred writings (Hebrew Scriptures) which are able to give you the wisdom that leads to salvation through faith which is in Christ Jesus [surrendering your entire self to Him and having absolute confidence in His wisdom, power and goodness]. 16 All Scripture is God-breathed [given by divine inspiration] and is profitable for instruction, for conviction [of sin], for correction [of error and restoration to obedience], for training in righteousness [learning to live in conformity to God’s will, both publicly and privately—behaving honorably with personal integrity and moral courage]; 17 so that a (wo-)man of God may be complete and proficient, outfitted and thoroughly equipped for every good work. Bless you!
 8. Ton

  Iedereen genas

  Kaasjeskruid toch. Ik vraag de Vader om te komen. Die jongen geneest. Vader was het er kennelijk mee eens. En zij brachten het Evangelie en God werkte mee met wonderen en tekenen. De jongen is gedoopt in de Heilige Geest, spreekt in tongen, profeteert, ontvangt woorden van kennis, brengt anderen tot geloof. Kaasjeskruid. Je opdracht is mislukt. Je bent ontmaskerd. Je bent ontslagen van je rol. Je mag nu die nieuwe schepping worden waar iedereen al zolang op wacht. Echt prachtig hoe je je zelf hier bloot geeft. Jezus deed wonderen. De farizeeërs verweten Hem dat door satan te doen. Jezus antwoordde: satan vecht niet tegen zichzelf, dan zou zijn koninkrijk geen stand houden, maar als Ik door de vinger Gods wonderen doe, dan is het Koninkrijk na bij gekomen. Ik wens je Gods zegen toe. Je hoeft geen moeite meer te doen om te reageren. Prachtige die negeer functie. Bij deze.
 9. Ton

  Iedereen genas

  Wat versta je onder meesmuilen? Als mijn antwoorden je niet bevallen: vraag de Heilige Geest maar om betere. Hij is je leidsman. Kijk ondertussen nog even naar de vruchten: 2 jaar geleden werd ik om 03.00 uur gebeld door een 22-jarige student uit Amsterdam. Ik had hem ontmoet tijdens de verhuizing van een kennis. Hij zat aan de grond. In 3 jaar tijd was hij in Amsterdam afgegleden naar een wereld van drugs, drank, sex, party's etc. Zijn lijf had het opgegeven. Doodmoe, kon niet meer slapen, had constant honger, kon zich niet meer concentreren, vreemde kwalen in z'n lijf, ziekenhuis, huisarts, huisarts, ziekenhuis, niemand kon iets doen. Hij was suïcidaal geworden. Ik had hem het evangelie destijds uitgelegd en eenzelfde reactie gekregen als van sommigen hierboven. Hij belde me toch. Hij zei: "Ik kan zo niet meer leven". Ik zei: "Ik ken maar een weg, die heb ik je uitgelegd, ik ga voor je bidden." Aan de telefoon nieuw leven uitgesproken, genezing over z'n lijf, Gods Geest gevraagd in hem te komen en aan te nemen als Zijn zoon"..... en Hij kwam. Die machtige Heilige Geest van God daalde in Hem neer. De jongen voelde tijdens het gebed hoe het rotgevoel uit zijn lijf trok en sliep verder de hele nacht. Hij voelde zich als herboren. Niet vreemd eigenlijk. Ik wees hem op mijn (oude) site. Hij nam de volle waarheid aan, vond het geweldig. Nieuw leven. Hier had hij z'n hele leven naar gezocht! Eindelijk duidelijkheid. Na een week kwam het demonische rotgevoel weer over hem heen. Zijn reactie: "Dit hoort niet meer bij mij! "Verdwijn uit mijn lijf in Jezus naam!". Het rotgevoel verdween direct. In een paar weken stond zijn leven weer op de rail en pakte hij z'n studie weer op. Hij vond tevens een kerk in Amsterdam. In de maanden daarna had ik hem diverse keren aan de lijn. Hij zei elke keer: "In de kerk zeggen ze ......, in de bijbel lees ik ........ wat is nou waar?". Heel typerend, kerken kennen de waarheid niet meer. De waarheid die werkelijk vrijmaakt. Steeds benadrukte ik de volle waarheid. Je bent een nieuwe schepping door Zijn werk, het oude is voorbij gegaan, je bent rein, heilig smetteloos, je hebt Zijn volheid verkregen, je wandelt niet middels je zintuigen, maar middels wat Hij heeft bewerkt en Hij heeft gezegd in liefde. Vraag steeds Zijn Geest. Hij is je Leidsman. Gods Geest leidde hem in alle dingen. Na 5 maanden later zag hij in de kerk een jongeman van rond de 22 nogal moeilijk lopen. Deze man had op hoog niveau gevoetbald en z'n knieën verwoest. Linkerknie 3x geopereerd, rechterknie 4x. Best haalbare resultaat in het ziekenhuis? Altijd pijn. Hij kon z'n knieën niet meer strekken, buigen. Mijn jonge broer in het geloof sprak hem aan. Uit bewogenheid, liefde. Het kwam tot een gebed. "Vader, dank u wel voor uw heerlijkheid in ons. Uw koninkrijk. Glorie voor uw naam. Knieën wees gezond in Jezus naam". Tijdens het gebed voelt (!) de jongen met de kapotte knieën hoe de Heilige Geest in zijn knieën alles weer op de juiste plek legt. Hij kon daarna alles weer. De kerk in rep en roer / verheerlijkte God. De jongen kwam tot geloof en mijn jonge broer werd bevestigd in zijn geloof. Nu 2 jaar verder bidt hij met drugsverslaafden, zieken, ontvangt worden van kennis, etc, etc, en leidt ze als jeugdleider op de weg van het volle leven. Zag ik hier boven nou iets voorbij komen over pijnappels? See to it that no one takes you captive through hollow and deceptive philosophy, which depend on human tradition and the elemental unclean spiritual forces of this world rather than on Christ. 9For in Christ all the fullness of the Deity dwells in bodily form. 10And you have been made complete in Christ, who is the head over every ruler and authority.…in Christ is all the wisdom en knowledge. Dolce. We leven in een gevallen schepping, vandaar alle krankzinnige andere filosofieen. Jezus kwam met: de weg, de waarheid het volle leven. Zijn bloed: wij Zijn goddelijke natuur deelachtig. Zijn Geest: onze verandering naar Zijn beeld. 1 Kor 6:17 Maar die zich aan de Here hecht, is één geest met Hem.
 10. Ton

  Iedereen genas

  Volmaakt als in Hebreeën 10:14 "door Zijn offer heeft Hij voor altijd volmaakt, hen die geheiligd worden". Hetzelfde als in Kolossenzen 1:22 "door Zijn dood heeft Hij ons rein, heilig en smetteloos voor de Vader gepresenteerd". Hij heeft zich volledig met ons geïdentificeerd in Zijn leven, dood, opstanding en verrijzenis. Daarom Ef 2: we zijn mee-gekruisigd, mee-opgestaan, mee-gezeten in Hem. Reeds nu. Daarom zijn we ook nieuwe scheppingen, gratis uit God geboren. We zijn niet rein, heilig op basis van onze menselijke inspanning. Maar door Zijn volmaakte werk. Opdat niemand kan opscheppen over wat hij/zij door vasten, zelfkastijding, goede werkjes bijgedragen heeft aan zijn eigen behoudenis. Dat is het geloof dat Abraham tot rechtvaardigheid gerekend werd. Wederom Rom 5:19. zij die deze gratis gave, deze gift van gerechtigheid ontvangen, zullen heersen als Koningen in dit leven c.q. wandelen als Hem. Voordat er weer smadelijk hoongelach opstijgt over machtige waarheden uit het woord van God: Heersen als koning moeten we niet lezen als heersen als een aardse koning maar als Hem in liefde, dezelfde dingen doend die Hij deed. Eindelijk vrij, om rond te gaan als Hem. Net als Petrus, Paulus, Stephanus,.......... Het evangelie, God is niet veranderd. Het onderwijs/inzicht helaas vandaag de dag wel. Ik hou het verder op getuigenissen hier. Daar is deze rubriek voor bedoeld. Veel antwoorden staan onder Q&A om mijn site.
 11. Ton

  Iedereen genas

  En in dat woord staat: dat wij Zijn volheid verkregen hebben, een nieuwe schepping zijn, compleet in Hem zijn, overgeplaatst zijn naar Zijn Koninkrijk, 1 met Hem zijn, uit God geboren zijn, volmaakt zijn, rein heilig smetteloos zijn, meegezeten zijn in Hem boven elke macht en autoriteit, etc, etc, allemaal door het werk van Christus. Het woord beschrijft het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God . Jezus is God. Dus je wordt veranderd naar Zijn beeld. Vandaar de 9 vruchten (liefde) en gaven (bovennatuurlijk) die zichtbaar worden. Gratis, door het bloed van Jezus, openbaring en werking van Zijn Geest. Je bent voorbestemd om veranderd te worden naar het beeld van God (Rom 8:29). We worden vernieuwd in ons denken naar het beeld van Hem die ons geschapen heeft (Kol 3:10). Wij zullen meer en meer door de Geest van Jezus naar de luister van dat beeld veranderen (2 Kor 3:18 ). We worden vernieuwd door de Geest in ons denken naar het beeld van God (Ef 4:23-24 Grondtekst). De volheid van God (de Geest des Levens met al zijn kracht, wijsheid, liefde, genade, goddelijkheid, etc, etc) woont in Jezus lichamelijk, wij zijn NU reeds gezeten IN Hem (Kol 2:9, Ef 2: 5-6, Joh 13:20, 14:20). Je hebt dezelfde volheid verkregen in Hem die alle macht heeft (kol 2:10). Je lichaam is een tempel van de Heilige Geest (1 kor 6:19). De Vader (de Geest des levens) heeft je bevrijd en naar zich toegetrokken, buiten de controle en macht van het rijk der duisternis en heeft je overgeplaatst naar het Koninkrijk van de zoon van zijn Liefde (Kol 1:13) en die Zoon zei na zijn opstanding: “Mij is gegeven alle macht in Hemel en op aarde”. Je bent (dus) meer dan overwinnaar (rom 8:37). Het effect daarvan zie je in de eerste 82 vrienden. Uit God geboren genazen ze iedereen (staat 2x in handelingen). Paulus jaren later: dito. Wij jaren later: dito. Tenzij het woord, God is veranderd. Je zegt dat je Zijn woord gelooft, dan mag je deze dingen ook geloven (en er iets mee doen). Jezus zegt: volg mij.
 12. Ton

  Iedereen genas

  Dus toch wedergeboren. Gelukkig.
 13. Ton

  Iedereen genas

  Gelijk heb je Dolce. Iedereen heeft vrije keuze. Luisteren naar waarheid dat leidt naar wandelen in de kracht en liefde van de heilige geest, zoals de eerste 82 vrienden van Jezus deden, of luisteren naar iemand die taoisme, of boedisme, of astraal reizen, of homeopathie, of humanisme, of atheisme, etc, of mix daarvan als leidraad hanteert. The eye (you look through) is the lamp of the body. So if your eye is clear, your whole body will be full of light.
 14. Ton

  Iedereen genas

  Ja mooi he. Allemaal tot eer van Jezus. Wat? Jij nog niet wedergeboren? Dat is ernstig. Zonder wedergeboorte kun je het Koninkrijk van God niet zien. Nou dat dat maar eens gaat gebeuren dan! Heilige Geest kom in Kaasjeskruid. Open zijn ogen voor de onuitputtelijke (geestelijke) rijkdom die hij in U ontvangen heeft. Maak hem die nieuwe schepping die u al voor de grondlegging van de wereld op het oog had. Hij houdt zoveel van je. Daarom ging Hij aan het kruis voor je, om je Zijn Koninkrijk te geven. Zodat je zult gaan wandelen als Hem, je schepper. Bless you.
 15. Ton

  Iedereen genas

  Mijn bijdragen in materiële zin om hongersnood, schoonwatervoorziening, opvang van weeskinderen te realiseren in oa Mozambique, ga ik hier niet etaleren, want dan wordt het hier gezien als opschepperij. Mijn Vader weet het, dat is genoeg. Maar, Mat 10:7 As you go, preach this message: ‘The kingdom of heaven is near.’ 8Heal the sick, raise the dead, cleanse the lepers, drive out demons. Freely you have received; freely give.: Het is en-en. Hou de rode draad goed in de gaten Kaasjeskruid. Geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis in Genesis, de val, herstel naar Zijn Beeld en Gelijkenis door het bloed en Geest van Jezus Kijk hier heb je h'm! Nu begrijp ik de wisseling in je avatar. Wedergeboorte laat je met een verbaasde blik van je stoel vallen
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid