Spring naar bijdragen

Ton

Members
  • Aantal bijdragen

    121
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Ton ontving een reactie van Modestus in Iedereen genas   
    Ik begrijp je opmerking wel. Manager in een zorginstelling en dan deze dingen meemaken. "Waarom genees je dan niet ff iedereen!".
    Doen we ook hoor. We bidden regelmatig met cliënten die hier niets van weten en maken geregeld genezingen mee. Niet om de wonderen, maar om ze te markeren met de waarheid van het evangelie en de liefde van God.
     
    Klopt. Dat is mijn site. Ik zag het kopje "Getuigensissen" hier en dacht: dat past hier wel.
  2. Like
    Ton ontving een reactie van Modestus in Iedereen genas   
    In Genesis werd de mens geschapen naar Zijn beeld (Zijn beeld?: Als Jezus: onzelfzuchtige liefde en vol  goddelijke kracht).

    Door Adam's gruwelijke schuiver is de mens gevallen en worden allemaal geboren in een gevallen natuur, buiten God, met gevallen-natuur-denken/ervaringen als leidraad. Vandaar alle opinies, gekte, ziektes, dood, ellende in de wereld.

    Jezus herstelt in de evangelien de mens, die oren heeft om te horen, overal naar Zijn beeld: gezond en vol waarheid. Zodat zij weer in Zijn goddelijke natuur, in onzelfzuchtige liefde met goddelijke waarheid en kracht, als Hem gaan wandelen. Hij brengt ons terug in onze oorspronkelijke goddelijke natuur. Hij is immers de Messias.

    Dat zie je bij zn eerste 12+70 vrienden en is onveranderlijk ook voor ons. Er is geen "shifting or turning of shades" bij God.

    Iedereen die hier achter kom en dit gratis cadeau ontvangt (Rom 5:17) gaat uiteindelijk wandelen als Jezus (Kol 3:10). Net al z'n eerste 82 vrienden.

    Dit wetende en dankbaar deze transformatie naar Zijn beeld te zijn ondergaan (nog steeds) bracht we met een gelegenheidsteam afgelopen zomer het evangelie in een dorpje in Mozambique.
    In Rapale en Pemba superfijne broers en zussen ontmoet. Samen, onder de broers en zussen gebeurden al prachtige dingen. Een broertje van 18 die tegen een giftige struik was gelopen genas acuut door gebed ("Pijn verdwijn en wees gezond in Jezus naam!"). Migraine verdween als sneeuw voor de zon. Een broer die zijn voeten door distels had geperforeerd met 100-derden bloederige gaatjes in z'n voetzolen en het uitgilde van de pijn werd in een seconde genezen, etc, etc. God woont weer in ons. Geweldig. In Pemba hebben we een weekje vertoefd bij IRIS ministries. Ze organiseren outreach naar de bushbush. Je gaat dan met een busje en terreinwagen op bezoek in een dorpje (5-600 inwoners) waar het evangelie nog niet is gebracht. Na toestemming van het dorpshoofd mochten we het evangelie brengen: Het herstel van het beeld en gelijkenis van God in een mens, een uitwissen van de gevallen natuur in een mens en herscheppen van de oorspronkelijke goddelijke natuur door het bloed en heilige geest van Jezus. Op de vraag wie die nieuwe schepping wilde worden, ging driekwart van het dorp staan. Daarna bidden voor de zieken. De vrouw van een aanwezige pastor genas acuut van migraine, daarna de vrouw van het dorpshoofd, de vrouw van een ander dorpshoofd werd genezen van hevige pijn in haar been, een bedlegerige man die door het ziekenhuis naar huis was gestuurd om thuis te sterven werd genezen en zat s'middags al weer tussen z'n dorpsgenoten, zwerende ledematen genazen, een man die jaren verdwaasd had lopen schreeuwen in de bergen en daarna 20 jaar niet gelopen/gesproken had (met totale contractuur) werd vrijgezet en begon weer te brabbelen en stapjes te zetten, een vrouw met hevige buikpijn werd terstond genezen, een gezin werd vrijgezet van demonische beïnvloeding, enz, enz. Na de 9e genezing op rij realiseerden we ons: dit lijkt de eerste gemeente wel, iedereen genas. We zijn een nieuwe schepping uit God geboren, voorbestemd om Zijn werken te doen. Na een week kwamen we op de terugreis weer door het dorpje. Even checken hoe het ging. De zoon van het dorpshoofd vertelde dat 27 mensen genezen waren en in de afgelopen week diverse mensen de stem van de heilige geest ervaren hadden. Jesus you are amazing.
    Een paar genezingen licht ik er uit.
    Een vrouw met hevige buikpijn. Na de eerste keer handen opleggen en de buikpijn bevelen te verdwijnen, gebeurde er niets. 1 van de aanwezigen zei: "I think it's a 4th generational curse!". Ja en nu? Is het evangelie opeens veranderd? Aldus baden we nog een keer exact hetzelfde gebed. "Thank you Jesus for Your incredible Kingdom, Your very own Spirit in us. Stomach-ache be gone in Jesus name!". De vrouw voelde "iets" uit haar buik gaan en was acuut gezond. Er zijn boeken dikker dan de bijbel over vloeken, bevrijding, etc, etc. De naam (en wat die inhoud) van Jezus is groter dan alles.
    Ook de genezing van de vrouw van het dorpshoofd was bijzonder. Ze zat op een laag bed. Haar linker been was opgezwollen, rood van kleur en voelde warm aan. We hoorden pas na haar genezing, dat ze de vrouw van het dorpshoofd was. Misschien maar beter ook. Wij bidden. "Vader dank u wel voor uw liefde voor deze vrouw, dank u wel voor uw Geest, Uw Koninkrijk in ons. Been wees gezond in Jezus naam. Dat de zwelling, de pijn en verkleuring verdwijnt". Ik keek even een andere kant op en keek daarna weer naar haar been en denk: huh, dat been was net toch dik en verkleurd? Hoe Hij dat doet? Amazing. Ze geeft aan dat de pijn weg is en dat ze tegen zichzelf had gezegd: Als deze Jezus mij geneest, neem ik Hem aan. Aldus. Hoe strategisch van God. Niemand gaat tegen het getuigenis van de vrouw van een dorpshoofd in. Iedereen wist dat ze een zeer been had en bijna niet kon lopen.
     
    Onschuld
    IRIS organiseert ook outreaches naar de carbagedump. Een dorp bovenop de vuilnisbelt van Pemba. Er wonen duizenden mensen (mensen!). Wij er heen. Overal smeulende resten, overal glas, overal kinderen die tussen het afval naar iets van waarde zoeken. Rond de afvalberg een compleet verkoopdorp. Metalen, velgen, balken, planken, kleding, speelgoed alles wat er nog enigszins uitziet wordt verkocht. Bovenop de berg, het dorp. Zo'n 100 kinderen volgen ons. We leren ze liedjes, we voeren het evangelie op in een toneelstukje, delen drinken en eten uit aan de kinderen. Ook daar heeft de gevallen natuur toegeslagen. Grote kinderen die kleine kinderen verdringen, grote mond, 2-3 bekers drinken opeisen terwijl de kleintjes nog niks gehad hebben. Ikke, mij, ikke. Ik zie overigens geen verschil met de keurig geklede zakenman in Europa die door manipulatie boven is komen drijven. Je kunt de rat-race winnen, maar je bent nog steeds een ... gevallen schepsel. Immers, Gods Geest, de veranderende kracht naar Gods beeld, is niet in je.
    In deze chaos zei ik: Heer, waar bent U, ik zie U hier niet. Plots valt m'n oog op een meisje van 4 dat haar broertje van anderhalf op haar rug draagt. Ze had al een half uur in de zon staan wachten op drinken en een broodje, maar was steeds naar achteren gedrongen door de oudere jeugd. Een prachtig meisje. Ze kijkt me aan met een open, geduldige blik. Niet eens boos of geïrriteerd of verdrietig. Onschuld. Ik meng me in het tumult van schreeuwende jongeren, bemachtig een beker drinken en geef het haar. Ze neemt de beker aan. Tot m'n grote verbazing zet ze haar broertje op de grond en...... geeft als eerste hem te drinken..... Op. Beker leeg. Ze kijkt in de beker en geeft me de beker terug. Zonder te eisen of dwingende blik. Ik breek. Huilend bid ik met haar. Voor bescherming, voor Gods Geest in haar, dat ze zal Leven en Zijn daden zal doen. Opnieuw de chaos in. Een 2e beker en een broodje bemachtigen. Opnieuw biedt ze het eerst haar broertje aan. Ik gil in m'n binnenste: drink zelf kind! Haar broertje hoeft niet. Eindelijk drinkt ze zelf. Sommigen zijn van zichzelf besneden.
     
    Genezen van malaria
    In Mozambique werd ik overweldigd door malaria. In 15 minuten werd ik doodziek. Overgeven, hoofdpijn, gedesoriënteerd, spierpijn, steenkoud, verstijfde vingers, kippenvel en klappertanden. Trillend hef ik mijn handen omhoog naar de levende God en zeg. Jezus, U bent mijn God. U woont in mij. Mijn lijf is Uw tempel. Dank u wel voor uw koninkrijk, uw geest in mij, uw goddelijke natuur. Plots krijg ik een beeld van een vurige rode bal (de malaria) die overweldigd wordt door een vurige hand en verdwijnt. Op het zelfde moment realiseer ik mij dat alle lichamelijke klachten verdwenen zijn. Ik ben je heelmeester.
    Zo mag iedereen dus wandelen, want iedereen die Hem heeft aangenomen heeft hij de macht/het recht gegeven een zoon/dochter te worden als Hem.
    Kom mensen. Strek je uit naar de volheid Gods! God zelf aan het kruis is het perfecte offer voor onze afdwaling. Zijn woord en Geest openbaren dat en veranderen ons naar Zijn beeld, zoals het bedoeld was in Genesis.
    A new creation in Christ
    Bless!
     
  3. Like
    Ton ontving een reactie van Fundamenteel in De bijbel is onfeilbaar, onze vertalingen niet...   
    Na 22 jaar stevig grasduinen in de bijbel en Gods Geest vragen om geleid te worden in de waarheid vielen me steeds meer tegenstrijdigheden op in het nieuwe testament.
    Dus.... de grondtekst er maar eens bijgepakt.
     
    Woorden kunnen meerdere betekenissen hebben. Tevens kan de betekenis van een woord door de jaren heen, veranderen. Bijvoorbeeld: "wicked" kan "slecht" maar ook "gaaf" betekenen. Totaal het tegenovergestelde. De rode draad/intentie van de oorspronkelijke auteur kennen is dus zeer belangrijk. Een bevooroordeelde/negatieve mindset zal kiezen voor "slecht" ipv "gaaf". Door de vertaalslag van de grondtekst naar onze huidige vertalingen en de mindset van vertalers (bv Het boek, NBG, HSV, AMP, King James, The Message, Basisbijbel) komen sommige grandioze volle waarheden helemaal niet goed uit de verf. Een paar voorbeelden.
     
    "Eeuwig leven" of: Goddelijk leven?
    Op praktisch alle plaatsen wordt het woordje "Zoe" vertaald met "eeuwig leven". De enige juiste vertaling is echter het volle leven van God dat we in Jezus zien, goddelijk leven, de goddelijke natuur deelachtig. Jezus kwam immers om ons Zijn Koninkrijk te geven. Wat is dat Koninkrijk? Zijn Geest! Zijn goddelijk leven, de goddelijke natuur deelachtig. Dat dit zo is, zien we terug in het leven van zijn eerste 84 vrienden. Ook zij genazen iedereen, dreven boze geesten uit en wekten doden op en dat geldt nog steeds. Jezus zei immers tegen hen: "Alles wat ik jullie heb onderwezen, onderwijs dat ook aan degene die je tegenkomt", "heb Ik niet gezegd: Gij zijt goden!". Het woord/het evangelie, God/Zijn Geest verandert niet. Het is onveranderlijk ook voor ons! Overal waar je "eeuwig leven" leest mag je dus "goddelijk leven" lezen. Dat leest heel anders.
     
    "Behouden" of: compleet gemaakt?
    Op praktisch alle plaatsen wordt het woordje "Sozo/soteria" vertaald met "behouden". Velen denken daardoor dat het niet meer is dan gered zijn, het "ooit naar de Hemel" gaan betekent. De juiste vertaling is echter, gered, bevrijd, genezen, voorzien, compleet gemaakt. Wederom het volle goddelijke leven dat we zien in Jezus en in zijn eerste 84 vrienden die Hij onderwees in de wedergeboorte, de nieuwe schepping, de heilige geest die zou komen. De Hemel is in ons gekomen!
     
    "Toorn van God" of: intense passie?
    Zo ook het woordje "toorn" in Johannes 3:36, vertaald vanuit het griekse "orge". Een uitdrukking die gebruikt wordt bij extreme emotie. Zowel positief of negatief. Van woede tot.... hartstochtelijke passie! 
    Joh 3:36 laat zich dan heel anders lezen.
    NBV vertaling: "Wie in de Zoon gelooft heeft eeuwig leven, wie de Zoon niet wil gehoorzamen zal dat leven niet kennen; integendeel, Gods toorn blijft op hem rusten".
    Correcte vertaling:  "Wie in de Zoon gelooft heeft goddelijk leven, wie de Zoon niet kent zal dat leven niet kennen; echter, Gods hartstocht blijft op hem rusten".
    Dat laatste is precies zoals het is. God houdt van ons ("Alzo lief....", "de Vader zelf heeft u lief", etc) en wil niet dat iemand Zijn Heerlijkheid mist. Hij blijft dus aan ons trekken met zijn genade en goedheid totdat we de volle waarheid gaan zien. God is goed, ging aan het kruis om in ons nieuw/Zijn leven te bewerken.
    Vergelijk dit maar eens met de gelijkenis van de verloren zoon. De Vader staat elke dag op de uitkijk met gebroken hart (dat is hartstocht!) en als de zoon terugkeert, rent hij hem tegemoet en geeft hem: een ring (oneindigheid, niet beschikbaar voor een ander, autoriteit, onoverwinnelijkheid), een mantel en schoenen (nieuwe identiteit, nieuwe wandel, waardigheid), een barbeque: Feest!
    Dus, Jezus aan het kruis: hartstochtelijke passie van God naar de mens.
     
    "weggekapt worden" of: opgetild worden?
    Johannes 15:2. Daar staat dat we weggekapt worden als we geen vrucht dragen.... lekker. Echter in de grondtekst staat daar "airo" hetgeen ook "to raise, lift up" kan betekenen. Met andere woorden, meer licht en lucht geven zodat groei weer mogelijk wordt ofwel, de walmende vlaspit niet gedoofd wordt ofwel, de aarde nog eens bemest wordt. "Uit Zijn volheid hebben wij ontvangen, genade op genade". 
     
    Wel of niet in Christus?
    Kol 3:1 NBG vertaling: "Als je in Christus bent....". Dat roept meteen vragen op. "Ben ik wel in Christus? Doe ik wel goed genoeg mijn best om in Christus te zijn?". Echter, gerechtvaardigd door Zijn bloed, jou ja-zeggen tegen Hem, ben je al in Christus! Het Griekse woordje "ei" heeft ook de betekenis van "sinds".
    Kol 3:1 wordt dan dus: "Sinds je in Christus bent zoek de dingen die boven zijn waar je meegezeten bent in Christus....". Je bent immers gekocht, betaald, overgeplaatst en groeiend in alle dingen in Hem.
     
    Moet Jezus nou nog komen of is Hij er al (in ons)?
    Dan 1 Tess 1:9-10. Onze vertalingen laten lezen:
    "en hoe u zich van de afgoden tot God bekeerd hebt om de levende en waarachtige God te dienen, en Zijn Zoon uit de hemelen te verwachten, Die Hij uit de doden heeft opgewekt, namelijk Jezus, Die ons verlost van de komende toorn (van God)".
    5 kapitale missers in 1 zin:
    1. "te dienen"; vertaald uit "douleuo" kan ook vertaald worden met "gebonden zijn aan, toegewijd, enslaved; niet meer anders kunnen dan". God ziet potentiële zonen en dochters in ons. Geen dienstknechten. Immers "jij en Ik zijn 1","al het Mijne is het uwe...".
    2. "De Zoon uit de Hemelen verwachten"; in de grondtekst staat hier eigenlijk: "en de lang verwachte zoon uit de Hemel". De gemeente uit Thessaloniki heeft zich dus gebonden aan God en/c.q. Zijn Zoon!
    Het huwelijk tussen de bruidegom (God) en bruid (de mens)? Reeds hier op aarde! Eenwording in/met/als Hem. 2 geesten worden 1. Dat is uiterst intiem.
    3. die ons "verlost"; "rhoumai" kan ook betekenen "toe snellen, er op af stormen".
    4. "toorn" van "Orge" kan ook betekenen "hartstochtelijke passie".
    5. "van God"; in sommige vertalingen staat dus zelfs "toorn van God". In de grondtekst staat "van God" niet vermeld!).
    Als je naar de grondtekst kijkt en de rode lijn volgt in de bijbel: God redt ons in Jezus van de val en herschept ons naar Zijn beeld en gelijkenis uit liefde, is de volgende vertaling correct:
    "en hoe u zich van de afgoden tot God gekeerd hebt om gebonden te zijn aan de levende en waarachtige God en aan Zijn lang verwachte Zoon uit de hemel, Die Hij uit de doden heeft opgewekt, namelijk Jezus, Die naar ons toe is gesneld in/uit/met onstuimige liefde".
     
    Zijn we gevallen en houdt God van ons, of is God boos?
    "Door naar onze eigen natuur te leven, waren wij van nature onderworpen aan Gods toorn".
    Efeziërs 2:3 HTB, AMP.
    Grondtekst:
    "Ook wij waren van nature boosaardig, net als iedereen".
    Niks toorn van God. Dat staat niet in de grondtekst. Het is en blijft: Door de val zijn wij de weg kwijt. Jezus brengt waarheid en herintroduceert ons gratis in onze goddelijke natuur.
     
    Nog eentje dan. Rom 5:8-9
    "While we were yet sinners Christ died, not to condemn the world but to save.
    "Since we have now been justified by his blood, how much more shall we be saved from God's wrath through him!"
    Leest eigenlijk:
    "While we were yet sinners (lost, twisted in our minds, corrupted, without form) Christ died, not to condemn the world but to save (save, heal, restore back to original created value). Since we have now been justified by his blood, how much more shall we be made whole by His intense passion! (grondtekst Rom 5:8-9) ".
     
     
    Door dit soort vertaalfouten, zitten miljoenen mensen angstig voor een toornig God (die er niet is!) op een bus te wachten die ze naar de Hemel brengt, in plaats van op schoot bij de Vader te springen en zich te laten veranderen naar Zijn beeld en gelijkenis en te wandelen in hun verloste staat. 2 kor 3:18!
     
    Probleem is tevens, dat eenmaal gekozen voor de vertaling van een woord, dezelfde fout zich blijft herhalen. Vertalers kijken naar andere bijbelvertalingen en blijven daar uit voorzorg toch een beetje bij in de buurt. Zonder volle openbaring door Gods Geest is een mens biased vanuit zijn opvoeding, denominatie, mindset door de val. De rode draad (God houdt van ons, komt in Jezus naar beneden om zich te openbaren, ons Zijn Geest te geven en zo te veranderen naar Zijn beeld en gelijkenis) wordt hierdoor regelmatig losgelaten. Dus de heilige Geest vragen om openbaring is essentieel. Hij is de schrijver en kent de rode draad. Zonder Hem dwalen we binnen een seconde af.
     
    Ik kwam hier op vanwege de verwarring die de bijbel soms geeft. Volle liefde, genade en duidelijkheid naast veroordelende, wettische, tegenstrijdige en vage teksten. Ik begreep dat niet, tot ik naar de grondtekst ging kijken en zag dat in praktisch al deze gevallen was gekozen voor de meest negatieve/zwakke vorm van de vertaling. Ernstig. Want, wie zal "ten strijde" trekken bij een onduidelijk signaal? Het leidt tot onnodige verwarring en omwegen naar de volheid Gods. Dat is nooit Gods bedoeling geweest. Het geheimenis is juist volledig geopenbaard. Door het offer van Jezus is Hij/Zijn Geest/God/Zijn Koninkrijk weer in ons gekomen en worden wij als Hem. 2 kor 2:18
    www.anewcreationinchrist.nl
     
     
     
  4. Like
    Ton ontving een reactie van WdG in Iedereen genas   
    Net terug van de 4-daagse conferentie His Presence gehouden te Nijkerk.

    Ze krijgen het eindelijk door.

    Het Evangelie: het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God.

    Hoe ziet dat er uit? Als Jezus. Hij is immers het exacte beeld van de onzichtbare God.

    Hoe kan dat? Door Zijn bloedoffer en uitstorting van Zijn Heilige Geest. Een proces van groeien in alle dingen in Hem.

    Honderden wonderen vonden plaats. In Nijkerk. In Nederland. Glorie voor God.

    Dit maakte ik zelf mee:

    Ik liep naast een Roemeense broer die, als hij mee aankeek zijn hele bovenlijf draaide. Ik zei: What's going on with your neck? Hij had 12 jaar geleden z'n nek gebroken gehad op niveau C1 door een verkeerde duik in een zwembad. Ik zei: laat me eens bidden voor je. Jezus, dank u voor uw komst en liefde voor ons, dank U voor Uw koninkrijk in ons, Uw eigen geest, Uw eigen goddelijke natuur in ons, dus nek wees gezond in Jezus naam. Hij beweegt z'n hoofd en roept uit: You are kidding me!!! Voor het eerst in 12 jaar kon hij weer over zijn schouder kijken.

    Ik zag laat na de conferentie een vrouw met een diep bedroefd gezicht naar de parkeerplaats lopen. Ik keek haar liefdevol in de ogen en vroeg: Hi hon, whats going on, are you ok? Nee, het was niet ok met haar en ze begon te huilen. Haar levensverhaal kwam op tafel. Verscheurd, kapot door alle ervaringen meegemaakt in de gevallen natuur, wat mensen (in hun gevallen natuur) en de wereld haar hadden aangedaan. Ik leg haar het evangelie uit. Dat Jezus ons redt van de val en compleet nieuw leven geeft, ons zijn Goddelijk natuur schenkt zodat we veranderd worden naar zoals het bedoeld was in Genesis als Hem (2 Kor3:18). De Heilige Geest zei tegen mijn vrouw: Ze heeft een onreine geest. Ik bad met haar. Direct begon het ding te manifesteren. Luid krijsend kwam hij er uit. Hahahaa. Glorie voor God. Jezus!

    etc, etc,

    We zijn niet gemaakt om voor ons zelf te leven (te prutsen in onze gevallen natuur) maar voor Zijn Beeld en Gelijkenis. Hoe dat er uit ziet? Als Jezus. Nogmaals 2 Kor 3:17-18. Dat is niet een 1-malige gebeurtenis. Elke keer als we Hem vragen/bezoeken/ etc, wordt de sluier verder weggenomen, totdat je gaat zien: Jezus houdt van ons. Daarom kwam Hij, om te laten zien wie God werkelijk is: Goed. Daarom ging Hij aan het kruis. Daarom stortte Hij Zijn Geest uit, zodat wij weer zouden kunnen leven naar onze originele waarde: in/met/als Hem.

    Dit najaar hebben ze de conferentie Power and Love in Nijkerk. Be there!
  5. Like
    Ton ontving een reactie van Gaitema in Iedereen genas   
    Ja mooi he, dat die jongen weer kan zien. Glorie voor God.
     
    Wij zullen meer en meer door de Geest van Jezus naar de luister van dat beeld veranderen (2 Kor 3:18)
  6. Like
    Ton ontving een reactie van Gaitema in Iedereen genas   
    Net terug van de 4-daagse conferentie His Presence gehouden te Nijkerk.

    Ze krijgen het eindelijk door.

    Het Evangelie: het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God.

    Hoe ziet dat er uit? Als Jezus. Hij is immers het exacte beeld van de onzichtbare God.

    Hoe kan dat? Door Zijn bloedoffer en uitstorting van Zijn Heilige Geest. Een proces van groeien in alle dingen in Hem.

    Honderden wonderen vonden plaats. In Nijkerk. In Nederland. Glorie voor God.

    Dit maakte ik zelf mee:

    Ik liep naast een Roemeense broer die, als hij mee aankeek zijn hele bovenlijf draaide. Ik zei: What's going on with your neck? Hij had 12 jaar geleden z'n nek gebroken gehad op niveau C1 door een verkeerde duik in een zwembad. Ik zei: laat me eens bidden voor je. Jezus, dank u voor uw komst en liefde voor ons, dank U voor Uw koninkrijk in ons, Uw eigen geest, Uw eigen goddelijke natuur in ons, dus nek wees gezond in Jezus naam. Hij beweegt z'n hoofd en roept uit: You are kidding me!!! Voor het eerst in 12 jaar kon hij weer over zijn schouder kijken.

    Ik zag laat na de conferentie een vrouw met een diep bedroefd gezicht naar de parkeerplaats lopen. Ik keek haar liefdevol in de ogen en vroeg: Hi hon, whats going on, are you ok? Nee, het was niet ok met haar en ze begon te huilen. Haar levensverhaal kwam op tafel. Verscheurd, kapot door alle ervaringen meegemaakt in de gevallen natuur, wat mensen (in hun gevallen natuur) en de wereld haar hadden aangedaan. Ik leg haar het evangelie uit. Dat Jezus ons redt van de val en compleet nieuw leven geeft, ons zijn Goddelijk natuur schenkt zodat we veranderd worden naar zoals het bedoeld was in Genesis als Hem (2 Kor3:18). De Heilige Geest zei tegen mijn vrouw: Ze heeft een onreine geest. Ik bad met haar. Direct begon het ding te manifesteren. Luid krijsend kwam hij er uit. Hahahaa. Glorie voor God. Jezus!

    etc, etc,

    We zijn niet gemaakt om voor ons zelf te leven (te prutsen in onze gevallen natuur) maar voor Zijn Beeld en Gelijkenis. Hoe dat er uit ziet? Als Jezus. Nogmaals 2 Kor 3:17-18. Dat is niet een 1-malige gebeurtenis. Elke keer als we Hem vragen/bezoeken/ etc, wordt de sluier verder weggenomen, totdat je gaat zien: Jezus houdt van ons. Daarom kwam Hij, om te laten zien wie God werkelijk is: Goed. Daarom ging Hij aan het kruis. Daarom stortte Hij Zijn Geest uit, zodat wij weer zouden kunnen leven naar onze originele waarde: in/met/als Hem.

    Dit najaar hebben ze de conferentie Power and Love in Nijkerk. Be there!
  7. Upvote
    Ton ontving een reactie van Gaitema in Iedereen genas   
    Zag jij van jongs af aan 'het volle' licht, wandel jij elke seconde van de dag perfect als Jezus? Het is een groei in Hem in alle dingen.
  8. Upvote
    Ton ontving een reactie van Gaitema in Iedereen genas   
    Uiteindelijk van alles wat de val ons bracht. Zelfzucht, God niet kennen, geldzucht, hardheid, eigengerechtigheid, totale zwakte, liegen, bedriegen, seksuele gekte, machtswellust, manipulatie, etc, etc.
    Dat kwaad zit door de val in ons. De wet, eigen goede werken, eigen inspanning maken ons daar niet los van. Als dat wel had gekund, was het de Joden na duizenden jaren van de wet houden vast wel gelukt. Daarom kwam Jezus, om de zonde weg te nemen. We zaten vast aan de verkeerde boom van zonde en dood. Hij ent ons op weer op zich zelf, de Boom des levens. In dat opzicht zijn we inderdaad slachtoffers, schapen die de weg kwijt zijn, die zich laten redden en compleet nieuw leven ontvangen.
    Het is maar net waar je de nadruk op legt: "Jij bent zondig, bekeer je!" Of: "al die ellende die je ziet en meemaakt komt door de val. Er is een compleet nieuw leven mogelijk door Gods Geest. Hij verandert je naar Zijn Beeld en gelijkenis, wil je dat?". 
    Alles wat iemand vervolgens in zijn/haar eigen leven constateert dat afwijkt van het leven van Jezus breng hij/zij, of bij Hem, of wordt door de Heilige Geest aan diegene geopenbaard. Dat is het: "zij die door de Geest de werking van het vlees doden zullen Zoe-leven", alsmede het "genade door geloof werkende". Ik kom in geloof bij de Vader: "Vader, ik ben niet gemaakt om voor mezelf te leven, met eigen rechten, oude sentimenten, gevallen natuur verlangens, maar voor Uw beeld en gelijkenis en Uw glorie. Als Uw Zoon, de eerstgeborene van deze nieuwe schepping. Vader kom met Uw Geest en verander mij". Genade en de werking van Gods Geest brengt je daar.
    Jezus zegt niet tegen z'n eerste vrienden: Jullie zijn zondig! Bekeer je! Nee. Hij zegt: kom, ik maak jullie vissers van mensen. M.a.w.: ik geef jullie gratis Mijn Koninkrijk, Ik ben het die de zonden van de wereld wegneemt, genees de zieken, wek de doden op, jullie en ik zijn 1 en daar gingen ze. Ze werden rein door het woord/onderwijs wat Jezus hun gaf. 
    Persoonlijk denk ik daarom nooit meer aan de zonde. Ik denk, zoals Paulus aanbeveelt, aan Zijn Koninkrijk, waar ik in gezeten ben samen met Hem. Rein, heilig, smetteloos door Zijn bloed, overgeplaatst naar Zijn Koninkrijk, compleet in Hem (Kol 1:13, 1:22, 2:8-9). Een nieuwe schepping, uit God geboren, gratis Zijn Goddelijke natuur deelachtig. Zondebesef brengt mij daar niet. Het houdt mijn gezicht bedekt en houdt mij juist van intimiteit van Mijn redder en schepper weg. Het veroordeelt mij, terwijl er geen veroordeling meer is. Ik ben niet meer schuldig dankzij Zijn bloed. Hij nam mijn zonde weg. Ik ben vrij. Ik vertrouw op Hem die mij gerechtvaardigd heeft door Zijn bloed. De rechtvaardige zal door geloof leven. Hij is mijn redder en heeft mij zijn koninkrijk geschonken en ALS ik zondig, (niet WANNEER ik zondig,) dan is Hij getrouw om mijn zonden te vergeven en de tegenstander heeft GEEN vat op mij. 
    We worden door genade gered en horen te veranderen door wat Hij openbaart in Zijn Woord (we zijn Zonen/Dochters van God, erfgenamen van God, Zijn goddelijke natuur deelachtig) en Zijn Geest naar Zijn beeld. 
    Rom 5:17 For if by the trespass of the one (Adam), death reigned through the one (Adam), much more surely will those who receive the abundance of grace and the free gift of righteousness reign as Kings in Zoe life through the One, Jesus Christ.
    Kol 3:10  Jullie zijn nieuwe mensen geworden. En jullie zullen steeds verder volmaakt worden, totdat jullie helemaal op jullie Maker lijken. 
  9. Upvote
    Ton reageerde op Robert Frans in Iedereen genas   
    Probleem is alleen dat je zo werken en geloof tegen elkaar uitspeelt, terwijl ze beiden een geheel vormen. Door je deugdzaamheid vermeerder je je geloof en door je geloof vermeerder je je deugdzaamheid. Je haalt nu zodanig Schriftgedeelten aan, dat het lijkt alsof ze spreken over een passieve vorm van geloof. Maar in de Schrift wordt heel veelvuldig aangegeven dat christenen niet moeten zondigen, dat zij hun roeping moeten waarmaken, dat God liefhebben het onderhouden van zijn geboden behelst, dat geloof zonder werken dood is en dat je niet het Rijk binnenkomt als je Gods wil niet doet. Ernstige waarschuwingen die al aangeven dat geloven niet vanzelf gaat.
    Het is dus niet of-of, maar en-en. Juist omdat Hij onze Geliefde is, mogen we met Hem intiem samenwerken om heilig te worden en steeds meer op Hem te lijken. Mogen we groeien in de navolging van Christus door gebed, sacramenten en naastenliefde. En ook in het werkelijk verafschuwen van je zonden, zodat je wel degelijk berouw hebt als je je vrouw slaat en er alles aan wilt doen om het goed te maken. Uit onszelf kunnen we wellicht niets, maar met Christus naast en in ons kunnen we bergen verzetten. En met zijn gaven en talenten schenkt Hij ons ook de verantwoordelijkheid er goed en vroom mee om te gaan.
    Als je gezondigt hebt, is het daarom niet voldoende om enkel te roepen dat je rechtvaardig zou zijn. Want je bent door Hem wedergeboren, verlost en bekwaam gemaakt tot het waarmaken van je roeping. Hij geeft je alle schatten en genaden die je nodig hebt om heilig te worden, naar de roeping die je hebt. Je hebt dus geen excuus om te zondigen en zal deze daarom berouwvol aan God moeten belijden. Dan zal God je ook barmhartig vergeven en de liefde tussen jou en Hem herstellen. Hij zal je dan weer oprichten en verder helpen. Maar zonder berouw is er geen echte liefde mogelijk en doe je het Offer tekort.
    Het valt me dan ook op dat jij en verschillende anderen hier uitsluitend vanuit het ideaalbeeld schrijven: als je gelooft, dan wil je graag goede werken doen en is de weg naar heiligheid eenvoudig en heerlijk. Dat ideaalbeeld is terecht, maar zij is echter het doel, niet het middel en dus niet altijd de realiteit. Alle geloofshelden hadden juist te maken met beproevingen, moeilijkheden, lijden, zondige neigingen en perioden van dorheid en leegte. Maar ze bleven toch gehoorzamen, ook al was hun geloof soms zo klein als een mosterdzaadje en hielden ze enkel trouw door "dwaze," soms bijna koppige en niet te rationaliseren trouw aan Gods geboden.
    Uiteindelijk zal elke gelovige inderdaad heilig en volmaakt verenigd met Christus worden en nu alreeds kunnen we daarin groeien en een voorsmaak ontvangen in de heilige sacramenten en in de liefde voor God en elkaar. Maar de poort is nauw en het pad is smal, vol beproevingen, woestijnperioden en valpartijen. Vele mensen van wie je misschien het idee hebt dat ze wat lauw en koel zouden zijn in het geloof, onderhouden misschien juist een heel diep en intens geloof, terwijl ze dat zelf in alle oprechte nederigheid misschien totaal niet zo zien. Zij zijn dan inderdaad voorzien in alles wat zij verlangen en alles wat zij nodig hebben, namelijk Christus zelf.
  10. Upvote
    Ton reageerde op WdG in Iedereen genas   
    Ieder mens kan zoveel van Christus ontvangen als hij of zij wenst! Het gaat niet om wat wij "doen", het gaat om wat HIJ gedaan heeft en nog steeds doet! Jezus is niet "slechts" onze Verlosser, Hij is onze Beste Vriend, Genezer, Hij voorziet in alles. Enige dat wij "moeten" doen is toestaan dat Hij in ons werkt! Als wij "werken", rust Hij. Als wij (in Hem) rusten, werkt Hij!
    Wie zijn we in Christus? Geloven we dat we een nieuwe schepping zijn? Een wedergeborene IS rechtvaardig in Christus. God ziet een wedergeborene door Christus. De ruil is compleet. Dat betekent: rechtvaardiging, vergeving, genezing, vrijheid, voorspoed, geluk, ....
    Gerechtigheid is niet "juist doen", maar "juist zijn"! 

    De Bijbel leert ons dat na het offer van Jezus aan het kruis, God diegenen rechtvaardigt die in Jezus Christus geloven, maar niet diegenen die ernaar streven de wet te gehoorzamen (Galaten 2): 
    weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet. Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
    In 2 Korinthe 5 lezen we: 
    Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem. 
    Met andere woorden: op het moment dat wij in Christus geloven, ziet God ons als rechtvaardig, onafhankelijk van onze werken of gehoorzaamheid! Romeinen 4 bevestigt dit: 
    Bij hem echter die niet werkt, maar gelooft in Hem Die de goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot gerechtigheid. Zoals ook David de mens zalig spreekt aan wie God gerechtigheid toerekent, zonder werken: Welzalig zijn zij van wie de ongerechtigheden vergeven, en van wie de zonden bedekt zijn, welzalig is de man aan wie de Heere de zonde niet toerekent.
    Dit is de kern van het nieuwe verbond! Gerechtigheid uit geloof en niet uit (goede) werken! Je bent dus niet rechtvaardig, omdat je moreel oprecht bent. Je bent ook niet rechtvaardig omdat je jezelf goed kunt beheersen. Je bent ook niet rechtvaardig omdat je dagelijks tien hoofdstukken uit de Bijbel leest. Je bent ook niet rechtvaardig omdat jij je rechtvaardig voelt. Je bent slechts de werkelijke gerechtigheid van God in Christus, omdat het offer van Jezus jou dat maakte! Als je dat gelooft, wordt je geloof gerekend tot rechtvaardigheid! 
    En dit is waar God wil dat jij je geloof gebruikt. Als je rechtvaardig bent door je daden, heb je geen geloof nodig. Je hebt ook geen geloof nodig om te weten dat je zondig bent. Maar je hebt geloof nodig om te geloven en te verklaren dat je de gerechtigheid van God in Christus bent, ook tijdens jouw worsteling met verleiding en zonde! 
    Als je bijvoorbeeld tegen je man of vrouw gescholden hebt, wil God juist dat jij je geloof toont door jezelf nog steeds als rechtvaardig te zien, ondanks jouw falen! Door deze levende openbaring dat je nog steeds rechtvaardig bent, zal je de kracht krijgen om van je man of vrouw te houden en je met hem of haar te verzoenen!
    De duivel herinnert je misschien aan je slechte karakter en betwijfelt je integriteit, vaak via andere mensen. De duivel klaagt je aan: "Hoe durf jij jezelf rechtvaardig te noemen, terwijl je net iets verschrikkelijks deed??" Negeer gewoon zijn leugens en belijdt vrijmoedig: "Ik ben niet rechtvaardig vanwege wat ik heb gedaan of niet gedaan. Ik ben slechts rechtvaardig vanwege het bloed en het volbrachte, perfecte werk van Jezus Christus aan het kruis!"
  11. Upvote
    Ton reageerde op Kaasjeskruid in Iedereen genas   
    Zo is het. En dat niet alleen ter behoud van degene die halsstarrig blijft in zonde, maar ook ter bescherming van de overige gemeenteleden.
  12. Upvote
    Ton reageerde op Dolce Vita in Iedereen genas   
    Via What is up in de hartstochtelijke liefde van Christus voor de gehele mensheid. De minnende kracht die behoort tot de menselijke natuur van Christus, en die zich uit in de bereidheid om te lijden in het belang van de ander. 

     
    https://www.kro.nl/katholiek/abc/heilig-hart-van-jezus?npo_cc=126&
    Het Hart weet wat het verstand niet kan be-grijpen.
    Ef.3: 18 Moogt gij in staat zijn met alle heiligen te vatten, wat de breedte en lengte en diepte is, 19 en te kennen de liefde van Christus, die alle kennis te boven gaat. 
  13. Upvote
    Ton ontving een reactie van MysticNetherlands in Iedereen genas   
    @ Noel
    Ik heb het volgens mij niet over materiële dingen gehad. Maar ik heb niets met het welvaartsevangelie. Welvaart maakt je alleen maar vet in je omstandigheden ;-).
    Ik denk niet dat Jezus zich aan een kruis liet nagelen om ons een superdikke bankrekening te geven. De meesten van ons zouden er alleen maar domme dingen van kopen zoals meer/grotere auto's, meer huizen, etc, troep dus. God kan verder best rijkdom geven. Salomo bad om wijsheid om het volk van God te leiden waarop God zei: "omdat je wijsheid hebt gevraagd ipv rijkdom, zal ik je rijker maken dan alle koningen ooit zullen worden". Gezien het einde van Salomo is een goede start en veel geld geen garantie voor een goed einde.
    Jezus kwam boven alles om Zijn leven in je te stoppen, Zijn Geest, zodat je kunt gaan wandelen als Hem. Hij is de eerstgeborene van de nieuwe schepping met vele broertjes en zusjes (wij). We zijn voorbestemd om te veranderen naar het beeld van God (Rom 8:29). Hij is het 'zaadje' dat in de grond gestopt werd en veel vrucht voortbracht: het lichaam van Christus /  de Gemeente, wij, zijn broers en zussen. Dat is de reden waarom Hij gekomen is.
    Ja, die goede werken in het 'natuurlijke' horen er ook allemaal bij. Geweldig dat deze man dat doet. God is liefde, wij worden naar dat beeld, wat we in Jezus, zien getransformeerd door Zijn Geest. 1 Korinthe spreekt over de vruchten en (bovennatuurlijke) gaven van de Geest. Het is en en. Met de nadruk op de liefde.
  14. Upvote
    Ton ontving een reactie van Peter79 in Iedereen genas   
    Uiteindelijk van alles wat de val ons bracht. Zelfzucht, God niet kennen, geldzucht, hardheid, eigengerechtigheid, totale zwakte, liegen, bedriegen, seksuele gekte, machtswellust, manipulatie, etc, etc.
    Dat kwaad zit door de val in ons. De wet, eigen goede werken, eigen inspanning maken ons daar niet los van. Als dat wel had gekund, was het de Joden na duizenden jaren van de wet houden vast wel gelukt. Daarom kwam Jezus, om de zonde weg te nemen. We zaten vast aan de verkeerde boom van zonde en dood. Hij ent ons op weer op zich zelf, de Boom des levens. In dat opzicht zijn we inderdaad slachtoffers, schapen die de weg kwijt zijn, die zich laten redden en compleet nieuw leven ontvangen.
    Het is maar net waar je de nadruk op legt: "Jij bent zondig, bekeer je!" Of: "al die ellende die je ziet en meemaakt komt door de val. Er is een compleet nieuw leven mogelijk door Gods Geest. Hij verandert je naar Zijn Beeld en gelijkenis, wil je dat?". 
    Alles wat iemand vervolgens in zijn/haar eigen leven constateert dat afwijkt van het leven van Jezus breng hij/zij, of bij Hem, of wordt door de Heilige Geest aan diegene geopenbaard. Dat is het: "zij die door de Geest de werking van het vlees doden zullen Zoe-leven", alsmede het "genade door geloof werkende". Ik kom in geloof bij de Vader: "Vader, ik ben niet gemaakt om voor mezelf te leven, met eigen rechten, oude sentimenten, gevallen natuur verlangens, maar voor Uw beeld en gelijkenis en Uw glorie. Als Uw Zoon, de eerstgeborene van deze nieuwe schepping. Vader kom met Uw Geest en verander mij". Genade en de werking van Gods Geest brengt je daar.
    Jezus zegt niet tegen z'n eerste vrienden: Jullie zijn zondig! Bekeer je! Nee. Hij zegt: kom, ik maak jullie vissers van mensen. M.a.w.: ik geef jullie gratis Mijn Koninkrijk, Ik ben het die de zonden van de wereld wegneemt, genees de zieken, wek de doden op, jullie en ik zijn 1 en daar gingen ze. Ze werden rein door het woord/onderwijs wat Jezus hun gaf. 
    Persoonlijk denk ik daarom nooit meer aan de zonde. Ik denk, zoals Paulus aanbeveelt, aan Zijn Koninkrijk, waar ik in gezeten ben samen met Hem. Rein, heilig, smetteloos door Zijn bloed, overgeplaatst naar Zijn Koninkrijk, compleet in Hem (Kol 1:13, 1:22, 2:8-9). Een nieuwe schepping, uit God geboren, gratis Zijn Goddelijke natuur deelachtig. Zondebesef brengt mij daar niet. Het houdt mijn gezicht bedekt en houdt mij juist van intimiteit van Mijn redder en schepper weg. Het veroordeelt mij, terwijl er geen veroordeling meer is. Ik ben niet meer schuldig dankzij Zijn bloed. Hij nam mijn zonde weg. Ik ben vrij. Ik vertrouw op Hem die mij gerechtvaardigd heeft door Zijn bloed. De rechtvaardige zal door geloof leven. Hij is mijn redder en heeft mij zijn koninkrijk geschonken en ALS ik zondig, (niet WANNEER ik zondig,) dan is Hij getrouw om mijn zonden te vergeven en de tegenstander heeft GEEN vat op mij. 
    We worden door genade gered en horen te veranderen door wat Hij openbaart in Zijn Woord (we zijn Zonen/Dochters van God, erfgenamen van God, Zijn goddelijke natuur deelachtig) en Zijn Geest naar Zijn beeld. 
    Rom 5:17 For if by the trespass of the one (Adam), death reigned through the one (Adam), much more surely will those who receive the abundance of grace and the free gift of righteousness reign as Kings in Zoe life through the One, Jesus Christ.
    Kol 3:10  Jullie zijn nieuwe mensen geworden. En jullie zullen steeds verder volmaakt worden, totdat jullie helemaal op jullie Maker lijken. 
  15. Upvote
    Ton ontving een reactie van Peter79 in Iedereen genas   
    Jezus ging van plaats tot plaats en streek tot streek en genas uit ontferming / bewogenheid iedereen die Hij tegenkwam. Regelmatig staat er dat de menigte (4-5000 mannen, vrouwen en kinderen uitgezonderd, dus 10-15.000 mensen liepen elke dag achter hem aan).
    Regelmatig staat er dat de menigte buiten zinnen raakte door de wonderen die ze zagen gebeuren en zij verheerlijkten God luid! Hoezo stilte?
    Dat gebeurde 3 jaar lang. Jezus genas vele tienduizenden, misschien wel honderduizenden mensen en Hij zegt: Dit is mijn Koninkrijk, gratis geef ik het jullie deel het gratis uit, genees de zieken, wek de doden op. Vervolgens gaan z'n vrienden rond als Hem. Na Zijn opstanding zegt Hij: onderwijs alles wat ik jullie onderwezen heb aan hen die je tegenkomt. Daar is het mis gegaan....
    Tevens staat er: "wat je hoort in het verborgene (stilte) roep dat van de daken!". Internet is een aardig alternatief dak.
    Het is gewoon ook voor ons bedoeld. Er staat 2x dat in de eerste gemeente allen genazen. Dito over de levens van Petrus (in zijn schaduw/zweetdoeken) en Paulus (op Malta), Stephanus, etc.
    Als je het nog nooit zelf hebt meegemaakt, gezien hebt, wil dat nog niet zeggen dat een ander er niet in kan wandelen.
     
     
  16. Upvote
    Ton ontving een reactie van Willempie in Iedereen genas   
    In Genesis werd de mens geschapen naar Zijn beeld (Zijn beeld?: Als Jezus: onzelfzuchtige liefde en vol  goddelijke kracht).

    Door Adam's gruwelijke schuiver is de mens gevallen en worden allemaal geboren in een gevallen natuur, buiten God, met gevallen-natuur-denken/ervaringen als leidraad. Vandaar alle opinies, gekte, ziektes, dood, ellende in de wereld.

    Jezus herstelt in de evangelien de mens, die oren heeft om te horen, overal naar Zijn beeld: gezond en vol waarheid. Zodat zij weer in Zijn goddelijke natuur, in onzelfzuchtige liefde met goddelijke waarheid en kracht, als Hem gaan wandelen. Hij brengt ons terug in onze oorspronkelijke goddelijke natuur. Hij is immers de Messias.

    Dat zie je bij zn eerste 12+70 vrienden en is onveranderlijk ook voor ons. Er is geen "shifting or turning of shades" bij God.

    Iedereen die hier achter kom en dit gratis cadeau ontvangt (Rom 5:17) gaat uiteindelijk wandelen als Jezus (Kol 3:10). Net al z'n eerste 82 vrienden.

    Dit wetende en dankbaar deze transformatie naar Zijn beeld te zijn ondergaan (nog steeds) bracht we met een gelegenheidsteam afgelopen zomer het evangelie in een dorpje in Mozambique.
    In Rapale en Pemba superfijne broers en zussen ontmoet. Samen, onder de broers en zussen gebeurden al prachtige dingen. Een broertje van 18 die tegen een giftige struik was gelopen genas acuut door gebed ("Pijn verdwijn en wees gezond in Jezus naam!"). Migraine verdween als sneeuw voor de zon. Een broer die zijn voeten door distels had geperforeerd met 100-derden bloederige gaatjes in z'n voetzolen en het uitgilde van de pijn werd in een seconde genezen, etc, etc. God woont weer in ons. Geweldig. In Pemba hebben we een weekje vertoefd bij IRIS ministries. Ze organiseren outreach naar de bushbush. Je gaat dan met een busje en terreinwagen op bezoek in een dorpje (5-600 inwoners) waar het evangelie nog niet is gebracht. Na toestemming van het dorpshoofd mochten we het evangelie brengen: Het herstel van het beeld en gelijkenis van God in een mens, een uitwissen van de gevallen natuur in een mens en herscheppen van de oorspronkelijke goddelijke natuur door het bloed en heilige geest van Jezus. Op de vraag wie die nieuwe schepping wilde worden, ging driekwart van het dorp staan. Daarna bidden voor de zieken. De vrouw van een aanwezige pastor genas acuut van migraine, daarna de vrouw van het dorpshoofd, de vrouw van een ander dorpshoofd werd genezen van hevige pijn in haar been, een bedlegerige man die door het ziekenhuis naar huis was gestuurd om thuis te sterven werd genezen en zat s'middags al weer tussen z'n dorpsgenoten, zwerende ledematen genazen, een man die jaren verdwaasd had lopen schreeuwen in de bergen en daarna 20 jaar niet gelopen/gesproken had (met totale contractuur) werd vrijgezet en begon weer te brabbelen en stapjes te zetten, een vrouw met hevige buikpijn werd terstond genezen, een gezin werd vrijgezet van demonische beïnvloeding, enz, enz. Na de 9e genezing op rij realiseerden we ons: dit lijkt de eerste gemeente wel, iedereen genas. We zijn een nieuwe schepping uit God geboren, voorbestemd om Zijn werken te doen. Na een week kwamen we op de terugreis weer door het dorpje. Even checken hoe het ging. De zoon van het dorpshoofd vertelde dat 27 mensen genezen waren en in de afgelopen week diverse mensen de stem van de heilige geest ervaren hadden. Jesus you are amazing.
    Een paar genezingen licht ik er uit.
    Een vrouw met hevige buikpijn. Na de eerste keer handen opleggen en de buikpijn bevelen te verdwijnen, gebeurde er niets. 1 van de aanwezigen zei: "I think it's a 4th generational curse!". Ja en nu? Is het evangelie opeens veranderd? Aldus baden we nog een keer exact hetzelfde gebed. "Thank you Jesus for Your incredible Kingdom, Your very own Spirit in us. Stomach-ache be gone in Jesus name!". De vrouw voelde "iets" uit haar buik gaan en was acuut gezond. Er zijn boeken dikker dan de bijbel over vloeken, bevrijding, etc, etc. De naam (en wat die inhoud) van Jezus is groter dan alles.
    Ook de genezing van de vrouw van het dorpshoofd was bijzonder. Ze zat op een laag bed. Haar linker been was opgezwollen, rood van kleur en voelde warm aan. We hoorden pas na haar genezing, dat ze de vrouw van het dorpshoofd was. Misschien maar beter ook. Wij bidden. "Vader dank u wel voor uw liefde voor deze vrouw, dank u wel voor uw Geest, Uw Koninkrijk in ons. Been wees gezond in Jezus naam. Dat de zwelling, de pijn en verkleuring verdwijnt". Ik keek even een andere kant op en keek daarna weer naar haar been en denk: huh, dat been was net toch dik en verkleurd? Hoe Hij dat doet? Amazing. Ze geeft aan dat de pijn weg is en dat ze tegen zichzelf had gezegd: Als deze Jezus mij geneest, neem ik Hem aan. Aldus. Hoe strategisch van God. Niemand gaat tegen het getuigenis van de vrouw van een dorpshoofd in. Iedereen wist dat ze een zeer been had en bijna niet kon lopen.
     
    Onschuld
    IRIS organiseert ook outreaches naar de carbagedump. Een dorp bovenop de vuilnisbelt van Pemba. Er wonen duizenden mensen (mensen!). Wij er heen. Overal smeulende resten, overal glas, overal kinderen die tussen het afval naar iets van waarde zoeken. Rond de afvalberg een compleet verkoopdorp. Metalen, velgen, balken, planken, kleding, speelgoed alles wat er nog enigszins uitziet wordt verkocht. Bovenop de berg, het dorp. Zo'n 100 kinderen volgen ons. We leren ze liedjes, we voeren het evangelie op in een toneelstukje, delen drinken en eten uit aan de kinderen. Ook daar heeft de gevallen natuur toegeslagen. Grote kinderen die kleine kinderen verdringen, grote mond, 2-3 bekers drinken opeisen terwijl de kleintjes nog niks gehad hebben. Ikke, mij, ikke. Ik zie overigens geen verschil met de keurig geklede zakenman in Europa die door manipulatie boven is komen drijven. Je kunt de rat-race winnen, maar je bent nog steeds een ... gevallen schepsel. Immers, Gods Geest, de veranderende kracht naar Gods beeld, is niet in je.
    In deze chaos zei ik: Heer, waar bent U, ik zie U hier niet. Plots valt m'n oog op een meisje van 4 dat haar broertje van anderhalf op haar rug draagt. Ze had al een half uur in de zon staan wachten op drinken en een broodje, maar was steeds naar achteren gedrongen door de oudere jeugd. Een prachtig meisje. Ze kijkt me aan met een open, geduldige blik. Niet eens boos of geïrriteerd of verdrietig. Onschuld. Ik meng me in het tumult van schreeuwende jongeren, bemachtig een beker drinken en geef het haar. Ze neemt de beker aan. Tot m'n grote verbazing zet ze haar broertje op de grond en...... geeft als eerste hem te drinken..... Op. Beker leeg. Ze kijkt in de beker en geeft me de beker terug. Zonder te eisen of dwingende blik. Ik breek. Huilend bid ik met haar. Voor bescherming, voor Gods Geest in haar, dat ze zal Leven en Zijn daden zal doen. Opnieuw de chaos in. Een 2e beker en een broodje bemachtigen. Opnieuw biedt ze het eerst haar broertje aan. Ik gil in m'n binnenste: drink zelf kind! Haar broertje hoeft niet. Eindelijk drinkt ze zelf. Sommigen zijn van zichzelf besneden.
     
    Genezen van malaria
    In Mozambique werd ik overweldigd door malaria. In 15 minuten werd ik doodziek. Overgeven, hoofdpijn, gedesoriënteerd, spierpijn, steenkoud, verstijfde vingers, kippenvel en klappertanden. Trillend hef ik mijn handen omhoog naar de levende God en zeg. Jezus, U bent mijn God. U woont in mij. Mijn lijf is Uw tempel. Dank u wel voor uw koninkrijk, uw geest in mij, uw goddelijke natuur. Plots krijg ik een beeld van een vurige rode bal (de malaria) die overweldigd wordt door een vurige hand en verdwijnt. Op het zelfde moment realiseer ik mij dat alle lichamelijke klachten verdwenen zijn. Ik ben je heelmeester.
    Zo mag iedereen dus wandelen, want iedereen die Hem heeft aangenomen heeft hij de macht/het recht gegeven een zoon/dochter te worden als Hem.
    Kom mensen. Strek je uit naar de volheid Gods! God zelf aan het kruis is het perfecte offer voor onze afdwaling. Zijn woord en Geest openbaren dat en veranderen ons naar Zijn beeld, zoals het bedoeld was in Genesis.
    A new creation in Christ
    Bless!
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid