Spring naar bijdragen

Meisje93

Members
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Meisje93

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

217 profielweergaven
 1. Meisje93

  Op basis waarvan geloven moslims?

  Ja, ze geloven inderdaad dat de Evangelien zijn vervalst. Alleen, het grote probleem met de Islam, in de Koran wordt er heel vaak gerefereerd naar de Evangelien en naar de Thora. En in de Koran staat dat dit goede boeken zijn, geïnspireerd door Allah. Ten tijde van het schrijven van de Koran hadden ze dezelfde Evangeliën als wij nu hebben. Het probleem is natuurlijk dat de rest van de Koran de Evangeliën helemaal tegenspreekt. Dus de Koran is heel tegenstrijdig. En daarom hebben moslims gezegd dat het is vervalst. Maar, als het zou zijn vervalst, waarom heeft Mohammed het er dan wel over in de Koran? Want ten tijde van het opschrijven van de Koran waren de Evangelien hetzelfde als nu. Dan zou Mohammed dus refereren naar vervalste Evangelien? En sowieso, in de Koran wordt niks gezegd over vervalsing. Als het echt vervalst zou zijn, zou er wel wat over worden gezegd, toch? Plus dat er 0.0 bewijs is dat de Evangeliën zijn vervalst, maar ze moeten iets verzinnen natuurlijk. Ik ben wel oprecht benieuwd wat een Moslim hiervan vindt. Verdere verschillen Koran en Bijbel: Bijbel is véél dikker, de Koran is ongeveer 15 procent de lengte van de Bijbel. De Bijbel heeft het NT en het OT uiteraard, veel profetieën uit het OT komen uit in het NT. De Bijbel is op een veel betrouwbaardere manier tot stand gekomen. Om een voorbeeld te geven: Er zijn in verschillende landen manuscripten gevonden van de Evangeliën en de brieven in het NT. Al deze manuscripten zijn zeer identiek. Dat houdt in dat er niet veel is aangepast want anders waren er grotere verschillen, en met al die vele manuscripten is het makkelijk om te herleiden wat er origineel heeft gestaan. Alle variaties staan ook netjes in de Bijbel vermeld. Ze doen er -itt de Islam- niet geheimzinnig over dat er af en toe een kleine variatie is. Ik kan nog wel honderden voorbeelden noemen. Ohja, en als reactie op de stelling dat ik in de Bijbel geloof omdat ik hier ben geboren... Dat klopt wel een beetje natuurlijk, maar dat is aan de andere kant niet een reden om het christelijke geloof meteen weg te schuiven. Het kan natuurlijk gewoon heel goed dat het Christendom het ware geloof is. En kijkende naar de enorme verschillen tussen de Koran en de Bijbel, en de fouten en onlogische dingen in de Koran, heb ik wel een hele bewuste keuze voor het Christendom gemaakt. Natuurlijk nog gebaseerd op 100 andere dingen ook. Ohja, en de Evangeliën zijn juist heel betrouwbaar, juist omdat ze zo ontzettend vaak zijn overgeschreven en verspreid over meerdere gebieden.
 2. De laatste tijd vind ik het heel erg lastig om de schakeling van hoofd naar hart te maken. Theoretisch gezien geloof ik wel dat God bestaat, en dat Jezus voor mij is gestorven, maar op de één of andere manier kan ik er niet heel erg dankbaar of blij voor zijn, ofzo. Het voelt een beetje alsof ik zelf helemaal geen keuze heb gehad of ik wel of niet een zondige aard heb. Ik bedoel, ik kan er toch niks aan doen dat mijn aard zondig is?? Ik ben maar gewoon geboren.... En het voelt nu een beetje alsof het geloof iets is wat je moet accepteren maar ik vind helemaal niet dat ik een eeuwige dood verdien, dus ik vind het heel erg lastig om dat dan heel blij te accepteren. Jezus is voor mij gestorven, maar het voelt niet alsof hij echt mijn straf heeft gedragen want wat heb ik gedaan dat het rechtvaardigt om mij lichamelijk helemaal af te beulen? snap je? Het geloof is er en we moeten het maar accepteren, maar ergens lukt me dat niet zo goed... En ik zit heel erg met de vrije wil van christenen en hoe vrij deze wil eigenlijk is.... Ik wil eigenlijk leren om mij nederig op te stellen en ik wil graag echt helemaal beseffen dat ik zondig ben, straf verdien en dat Jezus mij heeft gered. Tips?
 3. Meisje93

  Boeken/films/docu's over bewijs bestaan van God.

  Zo, het is een tijd geleden dat ik hier heb gepost, maar ik zou nog even laten weten hoe het me nu vergaat. Het gaat goed! In de tussentijd God wel weer een aantal keer kwijtgeraakt, maar de laatste tijd een énorm verlangen God beter te leren kennen. Wat ik ook heb gemerkt is dat bewijzen goed en fijn zijn, maar het uiteindelijke geloof niet daar vandaan komt. Mijn geloof is nu meer gebaseerd op een soort vertrouwen, een vertrouwen wat ik heb mogen ontvangen nadat ik hiervoor heb gebeden. Ik heb God gewoon heel eerlijk gezegd dat ik Hem niet los kan laten, de Bijbel niet los kan laten maar met vreselijk veel vragen zit. Ik heb hiervoor meerdere keren gebeden en ik merkte dat langzaamaan mijn twijfels minder werden. Ik kreeg ineens een rotsvast vertrouwen in de betrouwbaarheid van de 4 evangeliën en ik had en heb geen twijfels meer, wat super fijn is. Ook is er een klein wondertje gebeurt. Wel ben ik ook nog steeds enorm geïnteresseerd in het ontstaan van de bijbel, archeologie, onderzoeken van de originele manuscripten, etc. Maar dat is meer vanuit een oprechte interesse en niet om mijn geloof persé kracht bij te zetten. Tenminste, het is een combinatie van die dingen. Bewijzen zijn prachtig en mooi, maar bewijzen zullen nooit mijn geloof echt kunnen maken. Toch zijn ze wel door God gegeven en mogen wij hiervan profiteren. Ik heb wel het boek van Lee Strobel gekocht, en ik kijk veel op de website www.creation.com Ook is dit gegroeid doordat ik me heb verdiept in de Islam. Beetje raar misschien, maar ik dacht; waarom zou het christendom waar zijn en de Islam niet? Het is dat ik in een westerse cultuur ben geboren, maar mocht ik in het Midden-Oosten zijn geboren was ik waarschijnlijk moslim. Door het lezen van de koran en het verdiepen in de Islam ben ik meer en meer het christendom gaan waarderen en zie in in hoe speciaal het christelijke geloof is, en hoe haaks het tegenover andere geloven staat. Verder heb ik mijn niet-christelijke 'vriend' laten gaan, ik kan niet met iemand samenleven die niet gelooft. Alleen al niet omdat ik nooit zou kunnen leven met het feit dat de man waarvan ik hou, niet naar de hemel gaat later. Verder heb ik nu contact gezocht met wat kerken en hoop ik hier in mijn stad een fijne kerk te vinden.
 4. Ik ben bezig met het lezen van de Koran, gewoon uit interesse, ben overtuigd christen. Ik snap alleen gewoon niet wat nou maakt dat zo ontzettend veel mensen hierin zijn gaan geloven. Het leest ontzettend stroef, niet persoonlijk en wat is nou eigenlijk de essentie van de Koran? Als ik het vergelijk met de Bijbel...mensen zeggen dat het heel erg op elkaar lijkt maar ik vind het echt voor geen meter op elkaar lijken. De Bijbel is veel verhalender, vertelt uitgebreider, en is ook qua geschiedenis en archeologie tenminste nog waar te maken. Natuurlijk moet je altijd geloof hebben, maar goed. De Koran is door één iemand geschreven en die persoon kreeg een visioen. Verder heeft onze God een persoonlijkheid van rechtvaardigheid en liefde, wat ik altijd merk als ik de Bijbel lees. Als ik de Bijbel lees heb ik ook altijd echt het gevoel alsof een heel wijs en uitgebalanceerd persoon het heeft geschreven. Verder komen er natuurlijk in het nieuwe testament een hoop profetiëen uit. Dat is zó anders dan de Koran, niet te geloven vind ik het. Wáár baseren zij hun informatie op? Verder staat er in de Koran dat de Thora en de Evangeliën door Allah zijn geschreven. Echter, dat zou gek zijn wat de bijbel en koran spreken elkaar tegen, ze kunnen niet allebei waar zijn. Maar dit is het stukje: Dus hebben ze maar verzonnen dat de Bijbelse schriften allemaal zijn vervalst. Maar daar is geen enkel bewijs voor en is een laatste wanhoopspoging. Overigens is het wel apart dat moslims altijd zo hun best doe om de aankondiging van de profeet Mohammed aan te proberen te tonen. Bekijk anders dit filmpje even:
 5. Meisje93

  Boeken/films/docu's over bewijs bestaan van God.

  Thanks allemaal voor de reacties, heel chill. En ook voor de bemoedigende woorden! Ik ga alles rustig eens bekijken en doorlezen dit weekend, kijken of er iets tussen zit. Ik ben ook van plan om te beginnen met een Alpha cursus bij een kerk hier bij me in de stad. Wel erg spannend, maar ik ga het gewoon stapje voor stapje doen.
 6. Ik ben ontzettend aan het struggelen met mijn leven en hoe ik dit moet gaan indelen. Ben christelijk opgevoed en heb het geloof in mijn studentenleven losgelaten en alles gedaan wat god verboden heeft. Altijd wel in gedachten dat ik me later wel weer zou bekeren, maar ik wilde een beetje lol maken in m'n leven. Wat hieruit is voortgevloeid is een leven vol (in christelijke ogen) zonden en niet-christelijke vriendschappen. Omdat ik onlangs de man van mijn dromen (niet-christen) heb ontmoet, begon het ineens bij mij te dagen: wil ik wel een leven met een man die niet christelijk is? Als ik kies voor hem, dan kies ik ook meteen voor een leven wat God niet zou willen en voor een leven wat ik als christen niet wil. Alsof het dan definitief is. Maar, ben ik wel christelijk, geloof ik wel in God? Ik sta nu voor mijn gevoel echt enorm op een kruispunt. Kiezen voor God, alles achterlaten en een nieuw leven beginnen, of gewoon doorgaan zoals het nu gaat? Als ik kies voor God wil ik dit doen met 100% overtuiging, alleen op dit moment kan ik dit niet. Ik zoek hier nu bewijzen voor. Bewijzen dat God bestaat. Mijn hoofd zit zo vol met vragen en ik vind het allemaal zo verschrikkelijk moeilijk om echt te kunnen geloven in Hem. Het geloof voelt zo ontzettend onrechtvaardig, maar loslaten lukt me niet. Wat nou als God wél bestaat en ik straks voor Zijn troon sta, en ik mezelf moet verantwoorden? Ik vind het zo vreselijk allemaal. Goed, ik zoek dus docu's, boeken, etc. voor bewijzen dat God bestaat. Ik heb al het boekje 'Who moved the Stone' gekocht en ik heb onlangs de Netflix docu 'Patterns of Evidence (Exodus)' bekeken. Zulk soort dingen zoek ik. Of, als mensen mij een hart onder de riem kunnen steken dat God daadwerkelijk bestaat, dan vind ik dat ook prima. Joe!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid