Spring naar bijdragen

Fritsie

Members
 • Aantal bijdragen

  484
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Fritsie

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Super! Ik zal mijn visie formuleren waardoor alle aspecten over dit onderwerp onderbouwd worden op grond van Gods Woord. Ach,...ik lees net in een ander topic dat ik van Trajecto mijn visie niet meer als 'waarheid' mag verkondigen. Dus het zal helaas niet meer gaan...
 2. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  1. De Heer Jezus zelf benoemde het wel met 'drie dagen en drie nachten', vandaar dat ook ik dit wilde aanhouden. (Mt.12:40) 2. De Joodse traditie? Die kan mij al heel lang gestolen worden! 3. Voor de definitie van 'dag', houd ik het Bijbelse gegeven uit Genesis aan: 'Toen was het avond geweest, en het was morgen geweest, de eerste dag.' Kunt u zich hier niet in vinden? Helemaal goed.
 3. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Nee hoor echt niet, ik vind het alleen een beetje mager indien u een link geeft. Die mag ik dan lezen en vervolgens mijn eigen conclusies trekken. Maar het gaat mij nu juist om uw eigen conclusies, niet die van een overleden vergadering man.
 4. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Dat kan ik mij heel goed voorstellen, er zit een bijzondere openbaring in. (Maar u mocht eerst weet u nog?)
 5. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Daar wil ik best op ingaan. Het is voor de duidelijkheid echter veel beter indien u uw persoonlijke conclusies zelf meedeelt, dat u dan wat meer "type-werk" heeft mag geen belemmering zijn. Naar mijn smaak staat u vooralsnog teveel verstopt achter de mening van iemand anders, zonder dat u zich de stof eigen maakt. Daar moet ook deze discussie dan aan bijdragen, daarom wil ik die met u (en alle anderen) voeren.
 6. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Een heel lang verhaal met tal van opties, Bijbelplaatsen, 'als', 'indien', 'dan'. De werkelijkheid is veel eenvoudiger, veel kostelijker en van veel meer betekenis voor de vernieuwing van ons denken. (Ik ga nog even voor mijn zaak op pad, tot laters!)
 7. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Westerse rekening, of oosterse rekening of Bijbelse rekening?
 8. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Volgens u is er dan ook helemaal niets in Hades, zelfs geen herinnering. Maar daarmee laat u het onderwijs van de Bijbel los, en stelt u zich daarmee feitelijk buiten deze discussie.
 9. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Sorry dat ik door uw tekst heen schreef, dat is normaal niet mijn gewoonte.
 10. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Waarom? Wie heeft die berekening aangegeven? Vrijdag namiddag gaf de Heer Jezus de geest.
 11. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Als de Heer Jezus drie dagen en drie nachten in de dood is geweest, komen we vanaf vrijdag tot zondag dan niet één dag tekort?
 12. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  De anti-christ neemt wel zijn intrek, maar niet daar. Deze vijand van God neemt plaats in hen die van het Lichaam van Christus Jezus afvallen, die hebben dus hun geloof in God losgelaten en verworpen!
 13. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  De gelovige in Jezus Christus komt vast en zeker in het Nieuwe Jeruzalem. Het is echter niet vanzelfsprekend dat hij ook tot de Tempel Gods behoort, die op het hoogste gelegen deel van de Sion staat.
 14. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Niet uw tanden er op stuk bijten, maar heeft u in dit verband nog nagedacht over wat de Heer zei, 'drie dagen en drie nachten'? Het Nieuwe Jeruzalem is zeer concreet en bevindt zich als vaste realiteit in het Koninkrijk van God, in de hemelse gewesten dus, van waaruit zij zich zal manifesteren op aarde.
 15. Fritsie

  Het sterven van de Heer Jezus

  Voor het kind van God bestaat de dood niet meer. Het Paradijs is juist zijn bestemming, bij de Heer Jezus.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid