Spring naar bijdragen

Fritsie

Members
  • Aantal bijdragen

    484
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Fritsie ontving een reactie van Modestus in Het Koninkrijk van God   
    1. Daar waar God tegenwoordig is en Zijn wetten en Zijn gerechtigheid worden onderhouden.
    2. Bij de Vader, en Zijn Zoon Jezus, en in alle mensen die vervuld zijn van de Heilige Geest.
    3. Van eeuwigheid bij God de Vader, door Jezus Christus op aarde gebracht, in genade ontvangen door hen die Jezus als Verlosser en Zaligmaker aannemen.
    4. Jezus Christus is de Koning der koningen.
  2. Like
    Fritsie ontving een reactie van Gaitema in Het sterven van de Heer Jezus   
    Dit heb ik mij afgevraagd:
    Waarom zou na het sterven van de Heer Jezus Zijn gang naar het Paradijs niet éérst zijn geweest, waarom moet hij per se éérst naar het dodenrijk zijn gegaan? Als Hij na zijn sterven in het Paradijs Gods is gekomen, geeft Hij Zijn engelen opdracht om ook de (ex)moordenaar aan het kruis, die ook die dag sterft, bij Hem te brengen. 'Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn.' (Lc.23:43)  Want de Heer Jezus was geen slachtoffer, geen zondaar die als een baksteen in het dodenrijk zakte! Hij is een rechtvaardige en gaat naar God. Vervolgens is het Zijn Eigen vrije keuze om daarna met Zijn leger heilige engelen naar de Hades te gaan, ergens tussen vrijdag avond en zondag ochtend, bv de zaterdag(+nacht) ertussen. Wie kan mij een Bijbeltekst noemen die deze gedachte uitsluit? Graag! Ik wil jullie alvast bedanken dat je mij hiermee wilt helpen.
  3. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Ik vraag jou helemaal niet je te verantwoorden. Ik ga me ook niet verantwoorden DAT ik in de Drie Ene God geloof. Zo hoef jij je ook niet te verantwoorden OF je in de Drie Ene God gelooft. Overigens is dit hier ook niet de discussie. Iedereen mag geloven wat hij of zij wil. Hier gaat het over de dood. De vraag kwam aan de orde waarom Jezus de straf van de hele mensheid kon dragen. Het antwoord is simpel: omdat HIJ God is! Geen enkel mens zou de straf voor de gehele mensheid kunnen dragen, alleen God Zelf kan dit. Of je dit wel of niet gelooft doet eigenlijk niet ter zake. Het is de waarheid: God droeg de straf die voor de mens bedoeld is. Een ieder die Hem (Jezus) als God en Verlosser aanneemt, is wedergeboren.
    Overigens laat je dermate veel liggen, dat ik me inderdaad afvraag of we wel hetzelfde evangelie geloven.
  4. Like
    Fritsie reageerde op WdG in Gaven van de Heilige Geest   
    "Uw geloof...." - Je blijft spotten, komt voor je eigen rekening. Ik heb meegemaakt dat iemand uit een rolstoel opstond, wonderbaarlijk genezen na gebed. De dominee wilde niet dat de betreffende vrouw in de gemeente ging getuigen, omdat de gemeente niet geloofde in genezingen en wonderen. De arts van de vrouw heeft het verhaal bevestigd. Nog geloofden sommigen het niet, ondanks het feit dat de genezing zichtbaar was, bewezen was, met verklaring van een arts. Tja, wat wil je nog meer?
    Gods Woord is medicijn voor ons vlees! DAT leert de Bijbel ons. Door ZIJN striemen zijn we genezen! DAT leert de Bijbel ons. Je hoeft het niet te geloven. Je kunt er ook je voordeel mee doen.
  5. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    sjako spreekt ook over "het" evangelie. Hij verkondigt een ander evangelie, nl. een evangelie dat Jezus als God afwijst. Jezus kon de straf voor iedereen op zich nemen, omdat HIJ God is. Geen enkel ander "mens" zou dit kunnen. Galaten is duidelijk over een ander evangelie, zoals dat van moslims, Jehovah's getuigen, boeddhisten:
    Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wat wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.
    Paulus waarschuwt ons. Er zullen tijden komen waarin de Godheid van Jezus wordt ontkend, zoals door Jehovah's getuigen en moslims, die mensen in verwarring brengen en het Evangelie van Christus willen verdraaien. Om de een of andere reden hebben ze dus de wil om het Evangelie van Christus te verdraaien. Waarom? Omdat de geest die dit verkondigt de geest van de antichrist is. Oppassen daarvoor! Paulus gaat verder, beste Kaasjeskruid! Je draait om zaken heen, misschien omdat je mensen wilt behagen? Misschien omdat je geen duidelijke stelling durft te nemen? Ik weet het niet, maar, ik hoop van harte dat jij een dienstknecht van onze Verlosser en God - Jezus Christus wilt zijn of probeer jij mensen te behagen? Paulus waarschuwt: Als ik immers nog mensen behaagde, zou ik geen dienstknecht van Christus zijn. Daarom durf ik te verkondigen dat het evangelie van de Jehovah's getuigen een vals evangelie is. Ze verkondigen een andere Jezus, dus een andere "god". Immers, Jezus is God. Ik kan niet anders beweren, ik kan wel net doen alsof, maar, dan wordt het weer mensen behagen. Wil jij dat, Kaasjeskruid?
    Heb jij het evangelie ontvangen door openbaring van Christus? Zo ja, dan is het niet van mensen. Moslims en Jehovah's getuigen hebben een ander evangelie ontvangen, niet door openbaring van Christus, maar door openbaring van de antichrist. Daarom hebben ze verlossing nodig. De verlossing begint bij het aanvaarden van Jezus Christus als God en Verlosser! Een andere weg is er niet!
  6. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Welk evangelie? Moslims en Jehovah's getuigen bieden eveneens hulp. Hun "evangelie" is toch anders dan het evangelie dat leert dat Jezus onze God en Verlosser is. Galaten leert ons wat een verkondiging van een ander evangelie inhoudt. Je bent wederom erg vaag, beste Kaasjeskruid. Dat "andere" evangelie mag men wat mij betreft in de prullenbak smijten.
  7. Like
    Fritsie ontving een reactie van Gaitema in Het sterven van de Heer Jezus   
    Bij het sterven verlaten wij onze aardse woning ons lichaam en nemen naar onze geestelijke mens, de 'mens des harten', onze intrek bij de Heer Jezus. Zo heeft Paulus het ook aangegeven:  'Maar wij hebben goeden moed, en hebben meer behagen om uit het lichaam uit te wonen, en bij den Heere in te wonen.' (2Co.5:8) Wij christenen belanden dus nimmer in het dodenrijk maar onze plaats straks is 'boven' in de stad Gods, het hemelse Jeruzalem.
  8. Like
    Fritsie reageerde op Gaitema in Israël 2018   
    Ik geloof niet in een God die de ene volk voortrekt op de andere. We zijn allemaal voor Hem gelijk. De ogenschijnlijke voorrang is slechts een rolpatroon. Uiteindelijk is er alleen genade in het geloof in Jezus. 
  9. Like
    Fritsie reageerde op WdG in Gaven van de Heilige Geest   
    Jouw persoonlijke mening doet niet ter zake, net zoals mijn persoonlijke mening niet ter zake doet. Je blijft hameren op charismata, terwijl je nog niet eens hebt uitgelegd wat een charisma is. Weet je wel wat een charisma is? En in hoeverre voer jij jouw taken uit in het Lichaam? Of liggen jouw taken ergens goed verstopt te verroesten?
    Dat dacht men ook in de oude tijd, beste Hermanos. De waarschuwing is niet van toepassing op de gaven. De waarschuwing is bijvoorbeeld van toepassing op Jehovah's getuigen, boeddhisten en moslims die hun mooie on-Bijbelse praatjes fraai verpakken, terwijl ze Jezus afwijzen als God en de gaven van de Geest afwijzen in "deze" tijd.
    Inderdaad. U hebt het als een van de weinigen goed in de gaten! Wat nu de geestelijke gaven betreft, broeders, wil ik niet dat u onwetend bent, schrijft onze broeder!
  10. Like
    Fritsie ontving een reactie van WdG in Gaven van de Heilige Geest   
    Dan is het niet beter vertaald, 1Cor.12:1 begint met 'de geestelijke gaven'. Bovendien zou door "gaven van genade" de nadruk anders liggen.
  11. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Dan zitten jij en Kaasjeskruid meer op een lijn. Dat kan en mag, maar, ik noem die lijn on-Bijbels. Puntsgewijs:
    1. Alleen God kan de mensheid redden. Dezelfde God die ons geschapen heeft, is voor ons gekruisigd!
    2. Daarom moest Jezus sterven. Als je blijft ontkennen dat Jezus God is, zal je dat niet begrijpen.
    3. Wij zullen niet sterven. Daarin zit dus het enorme visieverschil tussen "jullie" en mij. De mens leeft eeuwig. Enige verschil is de bestemming.
    4. Als we dus over de dood spreken, spreken we nog slechts over de fysieke dood. De geestelijke mens is niet dood. De niet-geestelijke mens kan tot leven komen door de wedergeboorte.
    Jij en Kaasjeskruid geloven iets anders. Ik denk een ander evangelie. De Bijbel is duidelijk over een ander evangelie!
  12. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Ik ben de gerechtheid Gods in Christus! God herinnert mijn zonden niet meer.
  13. Like
    Fritsie reageerde op Mullog in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Dat is uitermate vreemd, er staat toch echt
    Ook in de moderne vertalingen wordt het woord "eten" gebezigd. En dat zou dan niet hoeven? 
    Je uitleg is inhoudelijk zwak en rammelt aan alle kanten. 
  14. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    God eist helemaal niks. Je bedoelt je vraag anders: de nieuwe mens is een nieuwe schepping. Dan begint het vernieuwen van ons denken. Bij de wedergeboorte komt de dode geest tot leven. De mens is dus geestelijk dood, tot de wedergeboorte.
  15. Like
    Fritsie ontving een reactie van WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    De demonen bevinden zich niet enkel in de macht van de dood, ze zijn actief op de hele aarde, omringen alle mensen en dringen bij hen binnen, tenzij een mens is gedoopt met de Heilige Geest en God Zelf dus in die persoon aanwezig is. Dit geeft ook het enorme belang aan van de doop door de Heer Jezus met de Heilige Geest.
  16. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Mooi gezegd, en volkomen waar! Gelovigen moeten simpel hun taken uitvoeren. Juist omdat dit zo weinig gebeurt, zien we ook te weinig tekenen. Wel moeten we goed beseffen dat we een juist evangelie verkondigen! Immers, al zouden wij of een engel uit de hemel een ander evangelie verkondigen, bijvoorbeeld de islam, of de leer van de Jehovah's getuigen, die zij vervloekt. Daarom is het van groot belang in te zien dat Jezus Christus onze Verlosser en onze God is. Voor de duidelijkheid de Bijbeltekst waarop ik mij beroep. Er zijn dus mensen die (willens en wetens?!) het evangelie van Christus (= de genade van Christus) verdraaien:
    Ik verwonder mij erover dat u zich zo snel afwendt van Hem Die u in de genade van Christus geroepen heeft, naar een ander evangelie, terwijl er geen ander is; al zijn er ook sommigen  die u in verwarring brengen en het Evangelie van Christus willen verdraaien. Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wat wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt. Zoals wij al eerder gezegd hebben, zo zeg ik ook nu weer: Als iemand u een evangelie verkondigt anders dan wat u ontvangen hebt, die zij vervloekt.
    Het gaat niet om "mijn" standpunt. Het bloed van Christus verlost ons. Het bloed van dieren was een schaduw van Diegene Die zou komen!
    De rest laat je trouwens liggen. Weet je nu wat een charisma is of niet? En, doe je er ook iets mee, of hoort dat deel niet bij het (jouw?) evangelie?
  17. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Het is het onderwerp. Demonen en dood. Zullen die iets met elkaar te maken kunnen hebben? Of geloof je dat ze mens zal sterven, en niet eeuwig zal leven? Dood is iets ongewoons. Dat mensen het gewoon noemen, interesseert me niet. Weet je wat een charisma is? Besef je ook dat de gaven van de Heilige Geest (= God) weggemoffeld worden in de kerk, of zelfs ontkend worden?
  18. Like
    Fritsie reageerde op Thinkfree in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Ze vullen elkaar aan, hier is ook heel ons rechtsysteem op gebaseerd.
    OT God spreekt tot het volk, autoritair (rechtsysteem) oog om oog tand om tand.
    NT God spreekt als mens tot mens, dus op individueel niveau
    Als het individuele niet lukt gaan wij naar een autoritair niveau.
  19. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    We zijn altijd afhankelijk van God. Dat sommigen dit niet beseffen is een ander verhaal. Ben je het met me eens dat God (ook) IN ons woont (Heilige Geest)? Ben je het met me eens dat het aanroepen van God (Jezus) gevolgen heeft?
    Omdat Jezus God is! De rest van je verhaal is grotendeels on-Bijbels.
  20. Like
    Fritsie reageerde op WdG in De dood, eis van God of van de duivel?   
    Ondanks jouw goede bedoelingen, vraagt God iets heel anders! Niet begeleiden, maar ACTIE: Werp duivelen uit en genees de zieken. Dezelfde Geest die Jezus uit de dood heeft opgewekt (Heilige Geest = God) leeft in jou. Leef en handel uit die Geest. Werp duivelen uit en genees de zieken. Je had dus beter deze vreselijke alcohol-demon kunnen uitdrijven i.p.v. te begeleiden. In feite sluit je een verbondje met de tegenstander, onbedoeld, maar, je doet het wel! Vergeet niet wie Jezus is! Dezelfde God die hemel en aarde geschapen heeft!
  21. Like
    Fritsie reageerde op Robert Frans in Aanwezigheidaspect, niet morgen maar nu   
    We spreken hier over God, ofwel Jahwe, ofwel Jehovah, ofwel Elohim, ofwel de Heer. Niet over Jadabaoth. Als je over de gnostiek wil discussieren (wat overigens iets anders is dan enkel Wikipedia-pagina's spammen, dank u), dan doe je dat in Levensbeschouwing. Niet hier.
  22. Like
    Fritsie reageerde op Kaasjeskruid in Het vereren van de Heilige Maagd Maria   
    Om te zondigen zul je eerst bewust moeten zijn van goed en kwaad. Dat is een baby niet, dus in die zin zondigt deze niet i.m.o.
  23. Like
    Fritsie reageerde op TTC in Het vereren van de Heilige Maagd Maria   
    Hoeveel duivels ken je zo? Het lijkt alsof je zegt dat elk mens een soort van duivel is, in ieder geval hierdoor bezoedeld.
  24. Like
    Fritsie ontving een reactie van Gaitema in De hel   
    Klopt wie niet bij Noach in de ark werden gebracht stierven, maar die in de ark waren stierven ook! Weet u nog, het tijdelijke leven en het eeuwige leven. In de Hades had de Heer Jezus alle mensen wel willen redden (geheel in overeenstemming met het oordeel Gods), maar velen hadden ook daar de duisternis liever dan het Licht (vandaar Gods terechte oordeel) en bleven (verbonden aan hun demonen) in die duisternis. Maar niet allen. Wie 'geschreeuwd en geklopt hadden' bij de ark van Noach kon niet meer opengedaan worden, maar wel toen de Heer Jezus tot hen was afgedaald en ook daar predikte: 'Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.' (Mt.11:28) Wie in zijn leven spijt betuigt kan gered worden, zelfs al is hij gestorven.
    Helemaal juist @Gaitema
  25. Like
    Fritsie reageerde op Kaasjeskruid in De hel   
    Dat kan sterker uitgedrukt:
    Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere. (SV)
    Werken als soldaat voor je dood of leven van een gift om niets door Christus verdiend. Want de dood veroordeeld de besten, maar bij Jezus vinden de slechtsten genade.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid