Spring naar bijdragen

IlonkavanVliet

Members
  • Aantal bijdragen

    51
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    IlonkavanVliet ontving een reactie van Thinkfree in Sabbath   
    Het vierde gebod; Gedenk de sabbatdag, dat gij die heiligt, zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen; maar de zevende dag is de sabbat van de Here, uw God; dan zult gij geen werk doen, gij noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienstknecht, noch uw dienstmaagd, noch uw vee, noch de vreemdeling die in uw steden woont. Want in zes dagen heeft de Here de hemel en de aarde gemaakt, de zee en al wat daarin is, en Hij rustte op de zevende dag; daarom zegende de Here de sabbatdag en heiligde die. Exodus 20:8
    En dit geldt voor iedere levende ziel.
    Ook hier is een heel groot misverstand ontstaan; de meeste mensen eren /heiligen de zondag terwijl de Zaterdag DE Heilige dag van God is.
    Logisch dat we misleid zijn, want dat is namelijk het grote doel van de antichrist!: ons misleiden zodat we de verkeerde dag eren!
    (Als we zijn geboden niet volgen kunnen wij niet Zijn Koninkrijk ingaan. Dit wordt heel vaak vermeld in de bijbel.)
    Wat zegt de Rooms-Katholieke kerk hierover? Onderstaande citaten hebben betrekking op de verandering van de Sabbat in de zondag.
    Citaat van RK kerk;
    "De zondag is de eerste dag der week. De Heilige Kerk heeft in de nieuwe wet deze dag aan God zonderling toegewijd, in plaats van de Sabbatdag die, volgens Gods gebod, onder de Oude Wet gevierd werd. Hoewel de tien geboden als natuurwetten onveranderlijk zijn, kon de Heilige Kerk nochtans die verandering doen.” 
    (Mechelschen Catechismus; Mgr. Lambrecht, blz. 194)
    Vraag: Waarom vieren wij zondag in plaats van de Sabbatdag? 
    Antwoord: We vieren zondag in plaats van de Sabbatdag, omdat de Katholieke Kerk op het Concilie van Laodicea (in het jaar 364) de plechtigheid van de zaterdag op de zondag heeft overgebracht”
    (Uit een Roomse catechismus, die de apostolische zegen van paus Pius X meekreeg, Rev. Peter Geiermann; The Convert’s Catechismus of Catholic Doctrine; blz. 659 uit A. de Linge, Daniël een profeet voor onze tijd, blz. 122)
    Staat er niet geschreven in de bijbel In het boek openbaringen 22: 18 en 19?: “Ik betuig aan een ieder die de woorden van de profetie van dit boek hoort: Als iemand aan deze dingen toevoegt, zal God hem de plagen toevoegen die in dit boek beschreven zijn; als iemand van de woorden van het boek van deze profetie afneemt, zal God zijn deel afnemen van de boom van het leven en uit de heilige stad van de dingen die in dit boek beschreven zijn.”
    Hoe moeten we deze heilige dag eren en heiligen?
    Precies zoals het in het gebod staat geschreven, en dat betekent in onze tijd;
    niet werken, niet die dingen doen die je door de weeks vaak/altijd doet.(ook niet je familieleden en (huis)dieren)
    Niet iets doen waar je geld voor moet gebruiken, bijv met het openbaar vervoer, naar de film of naar een museum gaan,enz.
    Geen vuur ontsteken; exodus 35:3 dwz geen kaarsen branden, of een echt vuurtje stoken.
    Niet leuk? Nee? maar is één dag offeren dan al te veel? Kijk eens wat Hij voor ons gedaan heeft! Is dat niet veel méér dan dat ene dagje offeren voor Hem? Het is het echt waard, en ik kan het weten....
    Wat mag je dan wel??
    Heel veel, zoals naar een kerkdienst gaan, rusten, genieten van de natuur, familie  bezoeken, film of tv kijken, boeken lezen, spelletjes doen en God gedenken, overdenken van de bijbel..... en hoe ik dat weet? God zelf heeft het mij allemaal geopenbaard.
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid