Spring naar bijdragen

Kelderworm

Members
 • Aantal bijdragen

  215
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kelderworm

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Kelderworm

  PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie

  Eerst was er Israel en nu horen wij uit de heidenen daar OOK bij. Dus dat maakt ons 2e keuze, want Israel was al gekozen. Derhalve kunnen wij uit de heidenen nu OOK naar de schaapskooi komen, waar Israel al was en is (Mattheus 10:16)
 2. Kelderworm

  PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie

  OOK bij G'd Zijn Volk (als 2e keuze en derhalve past ons bescheidenheid) Want ergens OOK bijhoren is iets anders dan ervoor in de plaats komen. Het genadeoffer is voor Israel gebracht, omdat ZIjn Volk worstelde met de Wet van G'd, die wij heidneen nooit hadden en nog niet hebben. En die Genade is OOK aan ons uit de heidenen verleend.
 3. Kelderworm

  PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie

  De letter doodt en de geest maakt leven, een veel misbruikt of op zijn best verkeerd gebruikte citaat. Het slaat namelijk op de Joodse Wet waarmee mensen uit de heidenen zich onmogelijk ene plekje in de hemel kunnen zekerstellen, maar het is de Geest van G'd Die de Wet in ons legt (als het goed is). Waardoor we uit dank voor de Genade in Christus G'd Zijn Wet (willen) doen. De citaat hefet NIETS van doen met dat de de Schrift kunnen negeren of anders uitleggen omdat we misleid zijn door de vijand die zich voordoet als het licht. De Geest (niet geest) maakt levens, G'd maakt levend wanneer Hij het vertrouwen in Christus Zijn Kruisoffer voor Genade in de mens legt. Proberen we dat met onze eigen geest (verstand) dan wordt het niets en blijft twijfel bestaan. Amen ! De vers toont aan dat de schapen (Joden/Israel) al wel in de schaapskooi zijn en dat Yeshua de andere schapen (uit de heidenen) nog niet in de schaapskooi zijn en DAT Hij daarvoor Zijn Kruisoffer zal brengen. Immers Yeshua zegt: 16 Ik heb nog andere schapen, die niet van deze schaapskooi zijn; ook die moet Ik binnenbrengen, en zij zullen Mijn stem horen en het zal worden één kudde en één Herder. 17 Daarom heeft de Vader Mij lief, omdat Ik Mijn leven geef om het opnieuw te nemen. 18 Niemand neemt het Mij af, maar Ik geef het uit Mijzelf; Ik heb macht het te geven, en heb macht het opnieuw te nemen. Dit gebod heb Ik van Mijn Vader ontvangen.
 4. Kelderworm

  PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie

  Precies Dat Beloof ik, zo is het. Je kunt niet zelf kinderen misbruiken en anderen erop veroordelen. Je kunt wel zeggen ik zondig tegen G'd door kinderen te misbruiken en een ider die dat ook doet zondigt eveneens.
 5. Kelderworm

  Eenzaamheid, concrete tips?

  Tegenwoordig krijgen heel veel mensen dit stempel opgedrukt, het is een hokje waar veel mensen in passen en dus in worden geduwd. Maak een lijst(je) van dingen die je leuk vindt, of dingen die je goed kunt, of waarin je veel belangstelling hebt. Contacten krijgen en hoduen gaat doorgaas gemakkelijker met mensen die dezelfde belangstelling hebben als jij, dat schept onmiddelijk een band. Zoek of er verenigingen of kerken zijn of andere vormen waarin je deze mensen zou kunnen ontmoeten. En natuurlijk gebed, goed om te elzen dat G'd je grote steun en toeverlaat is, dus bidt Hem voor hulp om een juiste (christelijke) persoon op je pad te brengen. Ik verwijs vriendelijk doch dringend naar de spiegel, die ik al eerder noemde.
 6. Kelderworm

  Eenzaamheid, concrete tips?

  Dat interesseert mij geen donder wat jij van mijn reactie vind. Ik ben zelf ook autist. Waak ervoor dergelijke persoonlijke zaken online te zetten. Zeker Kaasjeskruid met foto en al (aangenomen dat je het echt bent). Zeker iets benadrukken wat door alle reacties heen open en bloot herkenbaar is, draagt weinig bij, lijkt mij.
 7. Kelderworm

  Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?

  De boom herkent men aan zijn vruchten, dank je wel voor deze bevestiging die je mij hier geeft. In mijn commentaar heb ik het niet gehad over bijstand, dat haal jij erbij. Het doel was om te tonen dat niet iedereen zoveel tijd heeft om in alle rust en vanuit verveling om de dag door te komen, alles grondig kan checken. Luiheid is eveneens een zonde en OF het luiheid betreft is iets tussen jou en Yeshua, daar sta ik verder buiten. Je herhaaldelijke arrogantie die je velen verwijt hier op het forum straalt van je eigen persoonlijkheid af. Een hond (niet Dingo dus) heeft en baas. Maar een werkgever heeft jou niet nodig, jij kennelijk wel een werkgever. Echter je houding zal werkgevers en leidinggevenden afschrikken. modbreak Trajecto: op ontoelaatbare wijze een medeforummen toespreken (inmiddels heb je een ban tot eind november).
 8. Kelderworm

  Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?

  De Heilige Geest zal de Schrift NOOIT tegenspreken, derhalve dient de Schrift als check om boodschappen te toetsen OF deze van de Heilige Geest afkomstig zijn. Indien hetgeen ingegeven wordt de Schrift tegenspreekt is het NIET van de Heilige Geest maar van een dwaalgeest afkomstig welke zich voordoet als .... Kerk de vele christelijke dwaalkerken maar eens na, kijk de vele sekten erop na, er wordt geclaimd dat de aanwijzingen van de Heilige Geest, Yeshua of G'd afkomstig zijn. Maar ze vallen allemaal door de mand wanneer het aan de woordelijk Schrift wordt getoetst. Hierin schuilt ook het gevaar van vrijzinnige omgang met G'd Zijn feilloze Woord in de Schrift. modbreak Trajecto: Je valt door de mand en toont keer op keer niet geïnteresseerd te zijn in gesprek met verschillende opvattingen in het christelijk veld. Je trekt je niets aan van regels en van modbreaks. Dan maar 2 waarschuwingspunten en een ban tot het eind van de maand.
 9. Kelderworm

  Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?

  Je ziet inderdaad dat bij sterk verschil van inzicht men op spelfouten gaat wijzen. Uiteindelijk is het ook maar door mensen bedacht hoe bepaalde woroden zouden moeten worden geschreven. Uiteindelijk is sgip en schip beiden herkenbaar, ook sgool en school.
 10. Kelderworm

  Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?

  Inderdaad kan de Schrift op vele manieren worden uitgelegd en gebeurd dat ook helaas. Want de Schrift imoet je niet uitleggen, je moet lezen wat er woordelijks staat zonder daar een theorie of theologie bij te halen om hetgeen er staat anders uit te leggen dan er woordelijk staat. Daarmee verander je feitelijk G'd Zijn Woord en dat zal zwaar gestraft worden door G'd.
 11. Kelderworm

  PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie

  Dat zeg ik juist! Nee gaitema, je wijst alleen maar, op zoek naar dingen waarmee je Israel kunt aanvallen. Israel is NOG niet het 1000 jarig vredesrijk, dat zal pas komen nadat Yeshua wederkeert naar Israel, Jeruzalem om Israel te redden van de volken die optrekken TEGEN Israel, onder leiding van de antichrist, misleid door de hoer van babylon (Oecumene gemeenten).
 12. Kelderworm

  PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie

  Abortussen zijn geen splinters Zie het zo, je wijst naar Israel vanwege de abortus terwijl er in jou Nederland abortus in praktijk wordt gebracht en vanuit Nederland zelfs in landen waar dat terecht verboden is. Je kan niet wijzen naar iets terwijl ke zelf gelijkerwijs doet.
 13. Kelderworm

  Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?

  Toch maak ik eens in de zoveel tijd mee dat mensen er wat van zeggen. Maar ik zit daar ook niet mee. Precies en op een belerende manier en minachtend. Toevallig heb ik medewerkers in de ICT die nauwelijks kunnen schrijven en lezen als Nederlander, maar toppers zijn in ontwerpen van software en er fouten uithalen en corrigeren. Onbetaalbare mensen voor mijn bedrijf dus. Van de 1000 mensen zijn er 999 die de taal machtig zijn, maar van de 100.000 is er maar 1 die kan wat deze mensen kunnen. Veel waardevoller dus voor een ICT bedrijf. En uiteraard als jurist zouden ze falen. Maar een taal goed beheren is maar zo een klein deel van alle skills die een mens kan hebben en al helemaal het nietige Nederlands.
 14. Kelderworm

  Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?

  Het is zoeken naare xcuses Thom wat je hier doet. De hele Schrift is van kaft tot kaft. (G'd Die hemel en aarde geschapen heeft in 6 daagjes met Zijn Woord, kan ook Zijn Woord aan ons doorgeven zoals Hij bedoeld heeft) Het Woord van G'd is in de Schrift dat feilloos is en in profetie zolang dat de Schrift niet tegenspreekt. Een Christen heeft door G'd het vertrouwen in Christus Zijn Kruisoffer tbv Genade ontvangen in het hart. Geloof is een Nederland woord dat schromelijk tekort schiet, geloof in vertrouwen, vertrouwen in geloof, zeker weten. Dat is dan een keus om niet serieus te zijn of over te komen. Sta er dan ook niet van te kijken dat men je niet serieus neemt. Ook ik vind dat een boodschap die ik schrijf, goed over moet komen en daarom gebruik ik het Nederlands zoals mij dat op school is aangeleerd. Als iedereen maar doet zoals hij zelf wil, zou het een zooitje worden; of denkt men daar binnen jouw kerk anders over ? Het is in jou reacties richting Gaitema duidelijk herkenbaar dat je hem ook niet serieus neemd, terweil hij inhaudelijk we degelijk meer te vertellen heeft dan menig ander hier op dit forum. De jeugd tegenwoordig is gelukkig ook efficienter dan de generaties ervoor, ze korten zaken af waar mogelijk, gebruiken afkortingen of cijfers ipv letters als CU voor See you, etc. De tijd dat pure kennis waardevol was stefd uit gelukkig, het gaat er steeds meer om wat men met die kennis kan? Immers kennis is op internet in deze tijd in overschot te vinden. Solang de bootschap maar overcomt doet spelling er geheel niet toe. Zeker niet op iets als een vorum. Ook maakt het typen op een ipad onderweg dat letters net in verkeerde volgorde komen te staan. Want wie alle tijd van de wereld heeft en leeft op de staat kan in alle rust alle communicatie eerst met spellingcheckers hecken alvorens te plaatsen. Zelfs foutloos schrijven heeft niets meer met kennis van doen, mocht je dat nog denken. Echter niet iedereen is deze zeeen van tijd gegund. Daarbij worden Schriftgetrouwe christenen toch zelden serieus genomen modbreak Trajecto: voor werkwoordfouten (d-t-dt) zal in ieder geval een simpele checker niet volstaan, maar jij gaat nu expres fouten in je spelling introduceren en dat is niet echt de bedoeling. Uit de richtlijnen: "... Gebruik normaal, algemeen Nederlands en probeer op leestekens en enters/ witregels te letten zodat je post overzichtelijk is. Ook willen we je verzoeken om bij het aanhalen van andermans posts de quote-knop te gebruiken. Als laatste raden we je aan om je post een keer door te lezen om eventuele typ- en spelfouten te verbeteren." Zonder die opzettelijke fouten maak jij behoorlijk wat typfouten. Bijvoorbeeld de spatie tussen woorden te vroeg intypen -- "op dez emanier". Het expres onwaarschijnlijke fouten maken is nu wel genoeg geweest. Houd ermee op.
 15. Kelderworm

  Openbare schuldbelijdenis voor openbare zonde.

  Wat een boel arrogante forumdeelnemers zijn hier volgens jou, ppffff TIP, ga eens spiegelen mbt arrogantie. Ten tijde van Abraham en Jacob was de Joodse Wet van Mozes nog niet gegeven door G'd. Ook staat nergens in de Schrift dat G'd hiermee problemen had. Volgens mij maakt Yeshua ook geen probleem van meerdere vrouwen trouwen, maar wel van andersmans vrouw begeren. Zover mij bekend staat nergens dat een man maar 1 vrouw hebben mag, maar ik hou een slag om de arm. Want andermans vrouw begeren is inderdaad al wel overspel.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid