Spring naar bijdragen

Kelderworm

Members
  • Aantal bijdragen

    355
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Fundamenteel in Nashville-verklaring   
    De enige actie die ik heb ten aanzien het christelijke geloof over homoseksualiteit praktisseren (eens met Sjako) is dat ik conform de Schrift homoseksuele handelingen als zonde bestempel. That's it, no more. Daarbij stel ik dat we het als christelijke mens niet als zonde mogen ontkennen, maar erkennen. Maar ook dat deze zonde in Christus gelukkig vergeven wordt net als alle andere (herhaalde) zonden.
    De impact op de maatschappij is dus niet meer dan dat.
    In het leven heb ik gewoon contact met homoseksuelen en behandel ze normaal. Het contact is goed ook al kennen zij mijn mening over homoseksualiteit (de handelingen).
    @ Sjako, ik jen enorm veel respect voor homoseksuelen die het niet in praktijk brengen. Lijkt mij een onmogelijke opgave waarvan ik durf te stellen het niet zou kunnen wanneer hotroseksualiteit bedrijven zondig zou zijn.
    De zonde hoererij dekt al de lading mbt losbandigheid. Daar hadden dus de homoseksuele handelingen niet bij hoeven te worden genoemd wanneer niet specifiek deze handelingen op zich (ook met dezelfde partner) geen zonde zouden zijn. Daarbij zijn alle homoseksuele handelingen zondig, ook twee zoenende mannen en wat al niet meer niet alleen seks via de uitgang.
  2. Like
    Kelderworm ontving een reactie van WdG in Duiveluitdrijving in de 21e eeuw   
    Iemand met een sterk geloof (dat is de enige voorwaarde leert de Schift ook) slaat een arm om de persoon en gaat samen met het slachtoffer in gebed voor genezing in de Naam van Yeshua. Eventueel ondersteund met wat proclematies van citaten uit G'd Zijn Woord. ZOals Heer in Uw Woord zegt U ...... en op basis van die Belofte van u aan Uw kinderen vragen wij ......
    Geen vreemde uitingen, geen kruizen, geen spreuken, geen schreeuwen, geen gekronkel van het slachtoffer en dikwijls geen onmiddelijk zichtbaar resultaat. Dat komt veelal later, wanneer de klachten plots over zijn.
  3. Like
    Kelderworm ontving een reactie van WdG in Duiveluitdrijving in de 21e eeuw   
    Duiveluitdrijving is niet meer dan een gebed tot G'd in Yeshua Zijn Naam om de demonen uit iemand te laten verdwijnen.
    Hoeft een mens geen priester of welke "ambt" dan ook voor te vervullen.
    Hoeft een mens geen rituelen noch spreuken, noch kruizen voor in te zetten.
    Sla je arm om de persoon heen en ga samen in gebed voor bevrijding.
    Dat het niet altijd verhoord wordt is omdat de persoon zelf ook moet willen.
    Anders leert de Schrift, komen de demonen na een nieuwe uitnodiging (wens, gedachten, fantasie) van het slachtoffer met 7 zovelen terug.

     
  4. Like
    Kelderworm ontving een reactie van WdG in Een Christendom zonder Drie-eenheid is geen Christendom   
    De christelijke kerk moet de JG-leer absoluut buitensluiten, want de leer is niet Schriftuurlijk. Niet voor niets past de JG hun eigen boek aan, aan hun JG leerstellingen.
    Die inmenging zou je als christelijke kerk niet moeten willen, sterker nog bestrijden (met woorden).
    Wel kan het mij verdrietig maken wanneer ik de grote ijver zie van veel JGér om G'd te dienen met de wetenschap dat het hen uiteindelijk niets brengen zal.
    Zelfde geldt voor Boeddhisten ook, veel christenen (mijzelf voorop) kunnen niet bij deze mensen in de schaduw staan in relatie met hun vredelievende daden.
     
  5. Like
    Kelderworm reageerde op Raymond B in Een VERGELIJKING   
    ישוע = Hebreeuws vertaald Yeshua Dat is Zijn naam en daarom gebruik ik dat!
    Over Zijn naam is veel meer te zeggen net als YHWH maar dat is een ander topic
     
  6. Like
    Kelderworm reageerde op Kaasjeskruid in Nashville-verklaring   
    Wat een flauwekul redenatie. De Nederlandse wet kent het begrip zondigen helemaal niet en werkt er ook niet mee. Je kan niet zondigen tegen de Nederlandse wet. Zondigen doe je tegen God en aangezien deze volgens jou niet bestaat kun je beter maar geen rechtszaak beginnen, want ze sturen je gelijk door naar een psychiater.
  7. Like
    Kelderworm reageerde op sjako in Nashville-verklaring   
    Met je eens. De taak van de kerk is het woord van God zo zuiver mogelijk door te geven. Wat men vervolgens met die informatie doet moet men zelf weten. Geeft men politiek correcte informatie die niet strookt met de Bijbel dan kleeft er in weze bloed aan hun handen, want ze geven moedwillig verkeerde informatie. Want stel je voor dat de mensen de kerk zou verlaten. Aan de andere kant is iedereen welkom. We doen voor een homoseksueel persoon net zo ons best en zijn net zo gastvrij als voor een heteroseksueel persoon. Ik heb daar meerdere voorbeelden van gezien in onze gemeente. 
  8. Like
    Kelderworm reageerde op Kaasjeskruid in Nashville-verklaring   
    Prima, dan kom ik jou huis binnen en leg mijn modderpoten op je tafel terwijl ik languit onderuitgezakt op de bank hang. Ik ben polygaam en heb geen problemen met partnerruil, dus jou vrouw duik ik mee het bed in, iig zal ik avances maken. Bier vindt ik lekker, dus die pak ik uit je koelkast. Vervolgens moet ik poepen op jou wc en remsporen opruimen doen kerels niet aan, vrouwenwerk immers. Handen wassen nadien? Welnee, dat is voor mietjes. Nadat ik je krat bier achterover heb geslagen vindt ik het tijd voor wat lekkers en begeef me richting gasfornuis... Uiteindelijk steek ik jou een paar veren in je reet omdat je zo een toffe gozer bent die een ander zo lekker in zijn waarde laat, schud jou de (ongewassen) hand en geef aan dat ik me zodanig welkom en op mijn gemak voel dat ik zeker terug kom.
  9. Like
    Kelderworm reageerde op WdG in Een Christendom zonder Drie-eenheid is geen Christendom   
    Wat versta je onder Bijbelisme?
    Overigens geloof ik zeker dat een Christen buiten-Bijbelse zaken kan prakiseren. Of het goed is, blijft de vraag. Echter, een Christen is geen Christen omdat hij of zij "goed" leeft, volgens de Bijbel leeft en geen fouten maakt, maar m.i. is iemand een Christen omdat hij of zij Jezus als God en Verlosser aanvaardt. Ieder mens praktiseert daarnaast buiten-Bijbelse zaken. En, juist daarom hebben we Jezus zo hard als God en Verlosser nodig!
  10. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Appie B in Nashville-verklaring   
    Deze vraag (nie t aan mij) raakt precies DAAR waar het mis gaat.
    De christelijke kerk zou zich NIET moeten bemoeien met het burgelijk huwelijk.
    Zoals de staat zich niet zou moeten bemoeien met het kerkelijk huwelijk.
    Staat en kerk gescheiden.
    Wat de ongelovige doet en wil is zijn/haar keuze, daar zou de christelijke kerk met haar neus gewoon uit moeten blijven.
  11. Like
    Kelderworm reageerde op Trajecto in Het Levende WOORD van het BEGIN   
    Voor de vraag of Yeshua JHVH is kunnen we -- aanvaardende de Drie-eenheid*) -- het bovenstaande schema gebruiken.
    Bij Der Vater links bovenaan kunnen we ook JHVH invullen en rechts waar Der Sohn staat Yeshua.
    Via de balken naar het midden zien we dat beiden God zijn.
    Is de Vader nu ook de Zoon? Nee, ze zijn beiden God, maar de Vader is niet de Zoon (zie bovenste balk).
    _____
    *) Het dogma luidt dat God bestaat uit God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest en dat deze drie Personen (personae) weliswaar zijn te onderscheiden maar niet zijn te scheiden, oftewel God is Één.
     
  12. Like
    Kelderworm reageerde op WdG in Een VERGELIJKING   
    Nee, dat zeg ik niet. Voorbeeld: de Bijbel leert ons dat God de wereld in zes dagen geschapen heeft. Nu zijn er mensen die beweren dat God middels evolutie geschapen heeft, of dat er een wereld voor Adam geweest is. Die mensen maken de zaken dermate ingewikkeld, met als gevolg dwalingen. Zo zijn er ook mensen die niet begrijpen en/of willen aannemen dat Jezus God is, dat God Zelf naar aarde gekomen is om ons te redden. Ze maken hun eigen verhalen, gaan dwalen, en maken de zaken dermate ingewikkeld dat ze zelf niet meer zien dat er iets niet klopt.
    Staat dat er?
  13. Like
    Kelderworm reageerde op WdG in Een VERGELIJKING   
    Het is een eigenschap van veel mensen, dus niet van iedereen. Er zijn gelukkig voorbeelden genoeg, TTC!
    Als u zich niet verandert en wordt als de kinderen, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan.
  14. Like
    Kelderworm ontving een reactie van WdG in Nashville-verklaring   
    En over dat vuur staat weer geschreven in 1 Korinthe 3
    11 Want niemand kan een ander fundament leggen dan  wat gelegd is, dat is Jezus Christus.
    12 Of nu iemand op dit fundament bouwt met goud, zilver, edelstenen, hout, hooi of stro,
    13 ieders werk zal openbaar worden.  De dag zal het namelijk duidelijk maken, omdat die in vuur verschijnt. En hoe ieders werk is, zal het vuur beproeven.
    14 Als iemands werk dat hij op het fundament gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen.
    15 Als iemands werk verbrandt, zal hij schade lijden. Hijzelf echter zal behouden worden, maar wel zo: als door vuur heen.
  15. Like
    Kelderworm reageerde op WdG in Barmhartigheid wil Ik en geen offers   
    God HEEFT jullie geholpen, Gaitema. Heeft HIJ jullie ooit in de steek gelaten? Kijk naar het verleden, dan zie je dat alle problemen opgelost zijn. Zie het zo: God weet al dat het goed komt, HIJ heeft al voorzien. Jullie zien het nog niet, maar, omdat jullie ZIJN kinderen zijn, laat HIJ jullie niet in de steek. Geld is geen vloek. Geld kan een zegen zijn. Geldgierigheid is een wortel van het kwaad, geld niet. Maak je alsjeblieft geen zorgen, vertrouw op HEM. Mijn advies: richt je uitsluitend op onze God, Jezus Christus. Kijk naar HEM en niet naar jullie omstandigheden. Vertrouw op HEM. Leg het in Gods Handen, je mag dat gewoon doen. Het is dan niet jullie probleem. En, wees realistisch: wanneer God water in wijn kan veranderen, wanneer God mensen geneest, wanneer God over het water loopt, wanneer God duizenden mensen voedt met een paar broden en vissen, dan kan HIJ zeker jullie voeden, voorzien en bijstaan in alles. Kijk naar de BELOFTE, Gaitema, niet naar de schijnbare omstandigheden. God geeft jullie een huis. HIJ geeft jullie ook de middelen!
    Ik bid voor jullie. In Naam van onze Koning, God en Verlosser Jezus Christus zullen jullie een geweldige plek krijgen en verlost worden van iedere financiele tegenvaller of zorg! Prijs HEM in alles!
  16. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Mullog in Nashville-verklaring   
    De CU wil niet tekenen, zij kiezen onder druk toch voor de wereld en niet voor G'd.
    Tsja, dan misleiden ze de boel door te stellen bij ons is iedereen welkom, maar dat is ook iedereen bij de SGP.
    Daar eindigt het immers mee, alleen niet ontkennen dat het een zonde is.
    Jaren geleden mochten christelijke ambtenaren geen homo huwelijken weigeren.
    Want was de stelling, dat IS een maatschappelijke handeling.
    OK..............
    Dit handelt over kerkelijke zaken, daar zou de maatschappij met haar neus buiten moeten blijven.
    Een kerk zou NOOIT een homo huwelijk moeten verbinden, omdat het tegen G'd Zijn Wil is.
    Dat een huwelijk WEL in de burgermaatschappij tussen gelijke seksen moet worden gesloten, is aan de maatschappij.
    Dat een huwelijk NIET in de christelijke kerk tussen gelijke seksen moet worden gesloten, is aan de christelijke kerk.
    Kerk en staat gescheiden houden dus.
    Dat is een uitvlucht natuurlijk, om het verbod erop goed te praten.
    Maar bekijk het anders niet vanuit G'd.
    Maar vanuit de gelovige, DIE kan zich gekwetst voelen door Godsbeledigingen.
    Zoals een homoselsueel zich gekwetst kan voelen door te lezen/horen dat wat hij/zij doet zondig is in G'd Zijn Ogen.
    Waarom het onderscheid?
    Waarom wordt het gekwetst voelen van de in God gelovende mens genegeerd en de homoseksueel gekwetse mens gehoord?
     
  17. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Gaitema in Eenzaamheid, concrete tips?   
    Waak ervoor dergelijke persoonlijke zaken online te zetten. Zeker Kaasjeskruid met foto en al (aangenomen dat je het echt bent).
    Zeker iets benadrukken wat door alle reacties heen open en bloot herkenbaar is, draagt weinig bij, lijkt mij.
     
  18. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Gaitema in Wie kan de wonderen uit de Bijbel geloven?   
    Aangaande je reminder: Derhalve wijs ik niemand aan en laat een ieder zelf oordelen over zichzelf OF het van toessing is of niet.
    Mijn spelfouten zijn opzettelijk om Gaitema hierin te steunen.
    Ik zag eerder flauwe opmerkingen erover, terwijl ik vind dat zolang de boodschap maar over komt, het is geen school hier immers.

    Dus ik heb mij voorgenomen daarin ook slordig te gaan zijn.
    Mocht het op educatie aankomen dan heb ik in tegenstelling tot Gaitema wel iets om mee "terug te slaan" namelijk.

    Maar wellichd een idee om de bewuste spelfauten die ik maak ga benadruken? Ik zal erover denken of ik de tijt erin wil steken.
  19. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Levi in PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie   
    Nee Gaitema, niet slechts een groepje dat yeshua aanvaarden zal. HEEL Israel leert de Schrift
    26 En zo zal heel Israël zalig worden,  zoals geschreven staat: De Verlosser zal uit Sion komen en zal de goddeloosheden afwenden van Jakob.
    27 En dit is het verbond van Mij met hen, wanneer Ik hun zonden zal wegnemen.
    28 Zij zijn weliswaar wat het Evangelie betreft vijanden vanwege u, maar wat de verkiezing betreft geliefden vanwege de vaderen.
    29 Want de genadegaven en de roeping van God zijn onberouwelijk.
    Romeinen 11
    HEEL Israel (26) niet een deel dat Yeshua aanemen zal, dat staat er jiet.
    G'd zal Zelf de zonden wegnemen van Israel, geen voorwaarden. (27)
    Omdat G'd de Eed heeft gezworen daarover aan Isaac en Jacob (28)
     
     
  20. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Levi in PKN: kerk kan prima zonder Israëltheologie   
    Nog een incorrect begrepen stuk tekst:
     
    De muur was de scheiding tussen Jood en Griek die maakte dat heidenen ZONDER G'd waren en Joden al MET G'd waren
    Die muur is in Christus weg gehaald, waardoor wij uit de heidenen nu OOK bij G'd kunenn horen NET als de Joden dat al deden en doen.

     1     Ook  u heeft Hij met Hem levend gemaakt, u die dood was door de overtredingen en de zonden,
    OOK u levend gemaakt, net als Israel.
     
     8     Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u,  het is de gave van God;
    9     niet uit werken,  opdat niemand zou roemen.
    Geen mens kan zelf voor Yeshua kiezen, G'd legt geloof in onze harten (of niet).
    Wij als christenen kunnen niet roemen op geloof in Christus,
    10     Want wij zijn Zijn maaksel,  geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.        Jood en heiden één in Christus
    Let op! In Christus Jood en Griek zijn 1, zonder onderschied.
    Welk onderscheid? Die van voor de muur werd weggebroken waar heidenen zonder G'd waren en Joden MET G'd.
    Hieronder komt het:
    12     dat u in die tijd zonder Christus was, vervreemd van het burgerschap van Israël en vreemdelingen  wat betreft de verbonden van de belofte. U had geen hoop en was zonder God in de wereld.
    De heiden was vervreemd van de relatie die G'd had met israel, we waren als vreemdelingen voor G'd en hadden geen verbond of beloften van G'd, die Israel al wel had. heidenen waren zoonder hoop en zonder G'd.
    Hier komt dan de muur:
    13     Maar nu, in Christus Jezus, bent u, die voorheen veraf was, door het bloed van Christus dichtbij gekomen.
     4      Want Hij is onze vrede, Die beiden één gemaakt heeft. En door de tussenmuur, die scheiding maakte, af te breken,
    Doordat de muur is weggebroken tussen heidenen ZONDER G'd en Israel MET G'd, horen wij uit de heidenen in Christus nu OOK bij G'd, net als Israel ! Wat een genade van G'd dat Hij nu OOK ons uit de heidenen als Zijn kinderen ziet. Nu zijn we in Christus OOK dichtbij G'd gekomen, waar we eerst verweg waren. DAT IS DE MUUR.
    We horen er OOK bij net als ISrael, we heben de plek van Israel niet ingenomen.
    G'd heeft niet ons uit de heidneen vervangen voor Israel.
    Nu hebben wij uit de heidenen in Christus OOK toegang tot de Vader zoals Israel altijd al had vanaf het formeren door G'd van Israel.
    En zijn wij uit de heidenene niet langer vreemdelingen voor G'd maar MEDEBURGERS.
     18      Want door Hem hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader.
     19     Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en  huisgenoten van God,
    Efeze 2
    De genen waarop G'd wraak zal nemen in de wereld, zijnals onkruid voor Hem.
    Met de wraak zuivert G'd zodat het Koren overblijft om te oogsten; leert Yeshua ons in de Schrift.
  21. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Levi in Israël 2018   
    Niet zo gevoelig zijn is mijn advies.
    Ik zie alleen dat je veel woorden gebruikt waarvan veel hetzelfde en weinig inhoudelijke reactie op feedback richting jou.
    Ik het bedrijfsleven word ik ook altijd terecht zenuwachtig wanneer er resultaten worden gepresenteerd aan mij met buitengewoon veel over-informatie.
    Doorgaans een middel dat bewust wordt ingezet.
    Heilig gedrag betekent niet dat pittige discussies niet kunnen onderling.
    Pittige discussies bewijst dat het ergens over gaat dat van belang is.
    Wanneer zaken minder van belang zijn is het makkelijker om water bij de wijn te doen dan bij zaken die van groot belang zijn.
    In heilig gedrag is geen plaats voor schelden, haten, antisemitisme, Schrift verdraaiing etc.
    Overigens zie ik soms voorbeeldig gedrag bij goddelozen.
  22. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Levi in Moet een vrouw een hoofddeksel op tijdens de ere dienst?   
    Precies, op een andere wijze breng je hier het punt wat ik ook trachtte te doen.
    Er wordt met veel woorden en niet lopende zinsopbouwen een wazige stoffige omgeving opgezet, en antwoorden zijn daarin zelden terug te vinden.
  23. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Gaitema in Vrouwen in het ambt   
    Hoewel je gelijk hebt aangaande het feit dat men beter niet zo openlijk persoojnlijke zaken kunt delen op het internet en dus ook dit forum, is het wel een teken van de tijd.
    Want dit is ook geen echt christelijk forum, maar op zijn best een geloofsforum.
    Dat is dan weer een voordeel van een bijbelstudie of kerkgenootschap/huisgemeente, daar kan je kaders opstellen waarbinnen met MOET blijven. Doet men dat niet, door ander inzicht, dan kan dat, maar wel buiten de bijbelstudie of kerkgenootschap/huisgemeente. Zo hou je zaken zuiver.
    Op een forum is dat moeilijk.  Het forum zou een middel kunnen zijn om velen te bereiken en DAT weet G'd Zijn grootste vijand ook, die vervolgens zijn wolven perfect weet in te zetten om alles te frustreren.
     
  24. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Gaitema in Vrouwen in het ambt   
    Ik vind het rot voor je dat je deze ervaring mist.
    In de Schrift zijn duidelijke aanwijzingen te vinden van G'd over de voorwaarden het verhoren van gebed en het mogen ervaren van wonderen.
    Wanneer je deze ervaringen mist kan ik je advies geven je hierin te verdiepen, zodat je zaken kunt gaan wijzigen.
    Dan kan je het mogelijk ook ervaren ipv G'd ZIjn wonderen door Yeshua heden ten dage, te ontkennen.
  25. Like
    Kelderworm ontving een reactie van Gaitema in Vrouwen in het ambt   
    Amen Gaitema !
    Hetlaas is het zo dat je in veel christelijke kerkgenootschappen juist anders leert en daar het in vertrouwen wandelen met de Heer onmogelijk wordt gemaakt.
    Als vogels zitten kerkgenoten te wachten tot iemand zich durft te uiten om het zaad tot geloofsopbouw dat gezaaid is weg te pikken.
    Ander zaad tot geloofsopbouw valt in de stenen van de thologie waarin verklaringen zijn bedacht over waarom er geen wonderen meer zouden worden gedaan.
    G'd is duidelijk in de Schrift over wonderen en wie ze wanneer zullen ervaren, Genade in Christus door geloof in Hem is niet voldoende. Genade is niet hetzelfde als ZIjn Zegen ontvangen. Zelfs gebedverhoring is niet voor een ieder die Genade in Yeshua geloofd, ook daarvoor zijn duidelijke voorwaarden in de Schrift.
    Wie ze niet ervaren mag zou zichzelf moeten onderzoeken en de Schriften naar et waarom, in plaats van een theorie bedenken dat G'd dus nooi wondreen meer zou verrichten om zo zelfonderzoek te ontkennen.
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid