Spring naar bijdragen

mark36

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over mark36

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. mark36

  Openbare schuldbelijdenis voor openbare zonde.

  Hier zijn wij nog niet over uit en zijn hierin zoekende. Ik ben lid van een baptisten gemeenschap en zowel zij als ik moeten wennen aan elkaars culturen.
 2. mark36

  Openbare schuldbelijdenis voor openbare zonde.

  Daar kan ik ook niet bij. Gelukkig zijn er ook gemeenten die wel compassie tonen en waarbij er geen sprake is van openbare schuldbelijdenissen aan de gehele gemeente als eis. Verder blijf ik vragen naar bijbelse teksten die dit wel als zodanig benoemen daar waar ik de eerder benoemde bijbelse citaten voor mij persoonlijk onvoldoende vind.
 3. mark36

  Openbare schuldbelijdenis voor openbare zonde.

  @KelderwormPrecies dat! Ik lees in de Bijbel dat je jouw broeders vanuit liefde zou moeten vermanen. Ook lees ik dat het goed is je zonde aan broeders te belijden (niet openbaar aan de gehele Gemeente want vergeving komt van Jezus in mijn optiek). Maar wat als jij een zichtbare (vreselijk om nu zelf zichtbare en niet zichtbare zonde te onderscheiden in mijn vraagstelling) zonde hebt beleden aan Jezus en niet meer zondigt, dit zichtbaar is voor de Gemeente, ben je dan nog steeds verplicht deze zonde aan gehele Gemeente openbaar te belijden? Ook na het lezen van citaten uit de bijbel uit eerdere berichten ben ik niet overtuigd van de plicht zo'n openbare zonde te belijden aan de gehele Gemeente. Verder besprak ik de kwestie met haar gemeenteraad en toen ik vroeg naar het onderscheid van zichtbare en niet-zichtbare zonde en de manier van belijden werd mij direct gezegd dat ik niet over mijn persoonlijke niet-zichtbare zonde met hen moest spreken. Dit was ik dan ook niet van plan! Wel opmerkelijk vond ik deze uitspraak. Want wat nu als ik mijn niet-zichtbare zonde aan een broeder zou willen belijden om mijn hart te delen, zou dit dan niet mogen? Ik blijf het een lastige kwestie vinden. Haar familie is ook lid van deze gemeente en haar hart ligt hier ook. Zij is vanaf haar 14e al lid van deze gemeente en vind het moeilijk om te breken als dit noodzakelijk zou zijn. Ik ben haar vriend en een kerkelijk huwelijk is binnen haar gemeente zonder deze openbare schuldbelijdenis niet mogelijk.
 4. mark36

  Openbare schuldbelijdenis voor openbare zonde.

  Mijn vriendin is gedurende haar huwelijk geestelijk en lichamelijk mishandeld. Zij heeft meerdere malen geprobeerd haar huwelijk te redden maar ging stuk in haar relatie. Toch was er voor haar echtscheiding in haar gemeente weinig begrip, dit maakte haar destijds erg verdietig en zij is toen ook een aantal jaren niet meer naar de kerk gegaan. Sinds een jaar gaat zij weer naar haar oude gemeente waar zij nu dooplid is. Zij mag als dooplid niet deelnemen aan het Avondmaal. Dit is iets wat zij graag zou willen maar hiervoor moet zij belijdend lid worden waarbij zij haar zonde van de echtscheiding alsnog openbaar moet belijden. Zij geeft aan dat zij de zonde al aan Jezus heeft beleden en daarin verzoend is. Het voelt bij haar als het openhalen van een oude wond. Dit zorgt bij haar voor een geestelijke strijd.
 5. Mijn vriendin zit bij de gereformeerde gemeente en daar wordt geleerd dat je bij openbare (zichtbare) zonden openbaar schuldbelijdenis moet doen t.a.v. de gemeente. Zij moet dit binnenkort doen omdat zij 6 jaar terug is gescheiden van haar man en zij anders geen volwaardig lid is van de kerk en ook niet mag deelnemen aan het avondmaal. Is het openbaar zonde belijden voor openbare zonde bijbels? Persoonlijk geloof ik dat zonde belijden dit iets is tussen jou en God en ik kan over het openbaar zonde belijden t.a.v. de Gemeente als gebod niks terugvinden in de Bijbel.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid