Spring naar bijdragen

Bastiaan73

Members
 • Aantal bijdragen

  2127
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Bastiaan73

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Haag
 • Beroep
  Thuishulp

Recente profielbezoeken

720 profielweergaven
 1. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  🤔
 2. Bastiaan73

  Doodgaan, wat is dat dan?

  'hun ogen wijd geopend zullen worden' ? Naardense Bijbel: De geest van mijn Heer, de Ene, is over mij, want de Heer heeft mij gezalfd om goede boodschap te brengen aan verdrukten, hij heeft mij gezonden om te verbinden verbrokenen van hart, om uit te roepen tot gekerkerden: vrijlating!, tot opgeslotenen: ontgrendeling!- Bron: website Naardense Bijbel Nederlandse Concordante Vertaling: De geest van mijn Heer JAHWEH is op mij omdat JAHWEH mij zalft om nieuws te brengen aan nederigen. Hij zendt mij om de verbrokenen van hart te verbinden, om vrijheid te roepen aan krijgsgevangenen en in vrijheid stelling aan die gebonden zijn, Bron: http://www.schriftwoord.nl/bijbel/OT/Jesaja/Jesaja61.htm Maar: het is off topic. Over Bijbelvertalingen zijn andere topics. Bijvoorbeeld https://www.credible.nl/topic/29144-wat-is-momenteel-de-beste-nederlandstalige-bijbelvertaling-en-waarom/
 3. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  Je dweept met 'je moet je ego loslaten/overgeven' terwijl je uitingen allemaal uit je eigen ego voortkomen... Je hebt de arrogantie om regelmatig de uitdrukking 'stof van de voeten' te gebruiken, alsof je één van de apostelen (=uitgezondenen) bent. Reality check/newsflash: dat ben je niet.
 4. Bastiaan73

  Doodgaan, wat is dat dan?

  Helemaal niet! God heeft jou in Jezus rechtvaardig verklaard. Je staat in het boek des levens. Dat je jezelf niet als rechtvaardig beschouwt doet daar niet aan af. Ik beschouw mezelf als rechtvaardig in Jezus, anders niet. Dit is gewoon wat de bijbel ons vertelt. Ik verzin het niet zelf. Citaat: Aan het begin hoor je een mannelijke stem zeggen: "And I am not frightened of dying. Any time will do; I don't mind. Why should I be frightened of dying? There's no reason for it—you've gotta go sometime". Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Great_Gig_in_the_Sky En meteen een mooie visualisatie van de grote inslaghypothese.
 5. Bastiaan73

  Doodgaan, wat is dat dan?

  Ik had deze vraag al eerder gesteld maar er geen reactie op gekregen. Dit doe je best wel vaak, vragen negeren. Op welke bron(nen) is de Nieuwe Wereld Vertaling gebaseerd? Het zou toch niet zo vreselijk moeilijk moeten zijn hier antwoord op te geven. Ben ik ook benieuwd naar Willempie. Welke codex gebruikt de NWV Sjako?
 6. Bastiaan73

  Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)

  Twee herstelde clowns en één herstellende.
 7. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  Wellicht wil de Heere uit de hemel in Thom nog wel reageren?
 8. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  Waar je precies de koppeling maakt tussen je (door mij cursief gemaakte) vage/onbegrijpelijke tekst en de tekst uit Johannes is me een raadsel. Ik hoop voor jou dat je de 'gnosis' als iets positiefs ervaart, in mijn beleving is het een soort bruine stroop/smurrie terwijl de eenvoudige duidelijke Bijbelse woorden als helder water zijn. Johannes 1 gaat verder met: 5 En het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gegrepen. 6 Er trad een mens op, van God gezonden, wiens naam was Johannes*; 7 Deze kwam als getuige om van het licht te getuigen, opdat allen door hem geloven zouden. 8 Hij was het licht niet, maar was om te getuigen van het licht. 9 Het waarachtige licht, dat ieder mens verlicht, was komende in de wereld. 10 Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem geworden, en de wereld heeft Hem niet gekend. 11 Hij kwam tot het zijne, en de zijnen hebben Hem niet aangenomen. 12 Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die in zijn naam geloven; 13 Die niet uit bloed, noch uit de wil des vlezes, noch uit de wil eens mans, doch uit God geboren zijn. 14 Het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene des Vaders, vol van genade en waarheid**. 15 Johannes heeft van Hem getuigd en heeft geroepen, zeggende: Deze was het, van wie ik zeide: Die na mij komt, is voor mij geweest, want Hij was eer dan ik. * de Doper, niet de apostel. ** dat is dus alleen de Here Jezus. Niet wij, jij of ik, zoals de 'gnosis' beweert.
 9. Bastiaan73

  Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)

  Elaboratie veronderstelt dat er iets te verwerken valt. Dat is bij jouw woorden niet het geval TTC.
 10. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  @thom ik snap wat @Desid bedoelt en heb jouw betreffende woorden ook geciteerd. Zie je zelf niet?
 11. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  Ik vroeg het niet aan jou. Amen.
 12. Bastiaan73

  Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)

  Mijn nuchtere conclusie is dat je totaal geen idee hebt waar we het over hebben, en dat is misschien maar best ook. Mijn nuchtere conclusie is dat je 24/7 op Credible zinloze stukken tekst zit te typen. Heel veel woorden maar het gaat nog steeds nergens over. De essentie van je verhaal blijft net als op pagina 1: .
 13. Bastiaan73

  Gesol met Valentinus

  Wanneer gaat die 'Ik ben' zich dan bij jou openbaren?
 14. Bastiaan73

  Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)

  Hebben maar een paar vragen, of ze iets willen onderzoeken op waarachtigheid om daar vervolgens nuchtere conclusies uit te trekken. Gaat ook over jouw leven overigens, zelfs al weet je daar wellicht niets van. Mijn nuchtere conclusie is dat jij een schop onder je zelfmedelijdende slachtofferrol-hol nodig hebt.
 15. Bastiaan73

  Doodgaan, wat is dat dan?

  1 Johannes 4: 15 Al wie belijdt, dat Jezus de Zoon van God is; God blijft in hem en hij in God. 16 En wij hebben de liefde onderkend en geloofd, die God jegens ons heeft. God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem. 17 Hierin is de liefde bij ons volmaakt geworden, dat wij vrijmoedigheid hebben op de dag des oordeels, want gelijk Hij is, zijn ook wij in deze wereld. 18 Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit; want de vrees houdt verband met straf en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde. 19 Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. 20 Indien iemand zegt: Ik heb God lief, doch zijn broeder haat, dan is hij een leugenaar; want wie zijn broeder, die hij gezien heeft, niet liefheeft, kan [ook] God, die hij niet gezien heeft, niet liefhebben. 21 En dit gebod hebben wij van Hem: Wie God liefheeft, moet ook zijn broeder liefhebben.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid