Spring naar bijdragen

Bastiaan73

Members
 • Aantal bijdragen

  3717
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Bastiaan73

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Den Haag
 • Religie
  Ik geloof in ademhalen.
 • Beroep
  Thuishulp

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bastiaan73

  Hongerige magen

  Waarom is het leven van een mens meer waard dan bijvoorbeeld dat van een olifant dat door 'plezierjagers' voor veel geld mag worden afgeknald?
 2. Bastiaan73

  Hongerige magen

  Ik vind het eigenlijk een prima idee. Heel de wereldbevolking naar Afrika en alle dieren op alle andere continenten. Plezierjachten voortaan dan ook alleen in Afrika (af en toe wat overbodige figuren afknallen moet kunnen) en ik blijf lekker in Den Haag. Lekker rustig.
 3. Bastiaan73

  Over brood

  ik bedoel die in de bijbel staat tenzij die van jou een andere tabernakel beschrijft. Ex. 26:1-14 De tabernakel voor de Israëlieten dus.
 4. Bastiaan73

  Over brood

  Hoezo 'onze'?
 5. Bastiaan73

  De macht van begeerte

  Goedertierenheid: 'chréstotés'. Citaat: chréstotés: goedheid, uitmuntendheid, oprechtheid Oorspronkelijk woord: χρηστότης, τητος, ἡ Deel van toespraak: zelfstandig naamwoord, vrouwelijke transliteratie: chréstotés Fonetische spelling: (khray-stot'-ace) Definitie: goedheid, uitmuntendheid, oprechtheid Gebruik: goedheid, oprechtheid, vriendelijkheid, zachtheid. Bron: https://biblehub.com/greek/5544.htm
 6. Bastiaan73

  De macht van begeerte

  Romeinen 11: 17 Indien nu enkele van de takken weggebroken zijn en gij als wilde loot daartussen geent zijt en aan de saprijke wortel van de olijf deel hebt gekregen, 18 Beroem u dan niet tegen de takken! Indien gij u ertegen beroemt; niet gij draagt de wortel, maar de wortel u. 19 Gij zult dan zeggen: er zijn takken weggebroken, opdat ik als loot geent zou worden. 20 Goed! Zij zijn om hun ongeloof weggebroken en gij staat door het geloof. Wees niet hoogmoedig, maar vrees! 21 Want indien God de natuurlijke takken niet gespaard heeft, Hij zal ook u niet sparen. 22 Let dan op de goedertierenheid Gods en zijn gestrengheid: over de gevallenen gestrengheid, maar over u goedertierenheid Gods, indien gij bij de goedertierenheid blijft; anders zult ook gij weggekapt worden. 23 Maar ook zij zullen, wanneer zij niet bij hun ongeloof blijven, weder geent worden; God is immers bij machte hen opnieuw te enten. 24 Want indien gij uit de wilde olijf, waartoe gij naar uw natuur behoort, weggekapt en tegen uw natuur op de edele olijf geent zijt, hoeveel te meer zullen dezen, naar hun natuur, op hun eigen olijf geent worden.
 7. Bastiaan73

  De ijdelheid van 'presteren' en 'winnen'

  Onzin, want als God ondoorgrondelijk is, kun je ook niet weten of hij liefde is. Is liefde doorgrondelijk?
 8. Bastiaan73

  Hongerige magen

  😥
 9. Bastiaan73

  Hongerige magen

  Wiskunde was nooit mijn sterkste punt. Ik had slechts een zesje op m'n einddiploma 😄 Ik heb er een tool voor moeten gebruiken: 2500 Vierkante meter = 0.0025 Vierkante kilometer. https://convertlive.com/nl/u/converteren/vierkante-meter/naar/vierkante-kilometer#2500 Mopje tussendoor: wat is het toppunt van wiskunde? Aftrekken tot je een breuk krijgt. Zonder gekheid: als je zou doen wat je suggereert (alle mensen in Afrika), is er dan nog ruimte voor de dieren die daar leven? Blijven de regenwouden bestaan of moet dat dan allemaal tegen de vlakte?
 10. Bastiaan73

  De macht van begeerte

  De NCV vertaalt dit vers overigens zo: 32 Want God sluit allen samen op tot in onzeglijkheid, opdat Hij Zich over allen zou ontfermen. Met het volgende commentaar erbij van A.E. Knoch, dit ter overweging: Gods doelstelling omvat alle naties. Wat ook hun huidige houding ten opzicht van Hem mag zijn, het is allemaal onderdeel van Zijn plan en een voorbereiding voor het vertoon van Zijn mededogen. Hier hebben we de echte reden waarom allen, op hun beurt, koppig worden. God Zelf sluit hen er in op, niet opdat Hij hen kan veroordelen, maar opdat Hij een aanleiding mag hebben om Zijn mededogen te laten zien. Bron: http://www.schriftwoord.nl/bijbel/NT/romeinen/romeinen11.htm De NCV komt trouwens heel dicht bij de oorspronkelijke Griekse tekst:
 11. Bastiaan73

  Hongerige magen

  Er zijn ongeveer 7,8 miljard mensen op de aarde. Ik heb geen idee of die allemaal op het continent Afrika passen maar zo ja: dan zou alle natuur (regenwouden, link) en alle andere dieren dan de mensen moeten wijken voor de mensen? En weet je zeker dat je berekening klopt? 2500 meter2 is toch 2,5 vierkante kilometer per mens? Lijkt me nogal veel.
 12. Bastiaan73

  De macht van begeerte

  Als je uitgaat van een gedeelte als Romeinen 11 komt het er op neer dat er maar twee groepen zijn: Israël en 'de rest'; heidenen. 30 Want evenals gij* eertijds aan God ongehoorzaam waart, maar nu ontferming hebt gevonden door hun** ongehoorzaamheid, 31 Zo zijn ook dezen** nu ongehoorzaam geworden, opdat door de u* betoonde ontferming ook zij** thans ontferming zouden vinden. 32 Want God heeft hen allen onder ongehoorzaamheid besloten, om Zich over hen allen te ontfermen. *: heidenen **: Israël Het Griekse grondwoord dat in deze verzen is weergegeven als 'ontferming' is 'eleeó'. Citaat: eleeó: medelijden of genade hebben, barmhartigheid betonen Origineel Woord: ἐλεέω Woordsoort: Werkwoord Transliteratie: eleeó Fonetische spelling: (el-eh-eh'-o) Definitie: medelijden of barmhartigheid hebben, barmhartigheid betonen Gebruik: ik heb medelijden met barmhartigheid. Bron: https://biblehub.com/greek/1653.htm Mijn eigen woorden: Alle mensen hebben rood bloed en bruine poep.
 13. Bastiaan73

  Hongerige magen

  Er zijn veel te veel mensen waardoor de aarde wordt uitgeput. Een sabbatsjaar is een mooi concept maar er is m.i. onderhand een sabbatsmillennium voor de aarde nodig om te herstellen van alle schade die de mensheid haar toebrengt. Ik ben van mening dat de mensheid Genesis 1:28 iets te letterlijk heeft genomen en ook dat God onderhand eens zou moeten zeggen: zo is het wel genoeg. Meer dan genoeg. Da's prima Wouter 👍
 14. Bastiaan73

  De ijdelheid van 'presteren' en 'winnen'

  Hoe denkt God dan?
 15. Bastiaan73

  De ijdelheid van 'presteren' en 'winnen'

  Meer dan eigen gedachten? Wat houdt dat dan in?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid