Spring naar bijdragen

Bastiaan73

Members
 • Aantal bijdragen

  259
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Bastiaan73

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Den Haag
 • Religie
  komt van het Latijnse 'religare'; 're-' (wederom) en 'ligare' (binden).

Recente profielbezoeken

103 profielweergaven
 1. Bastiaan73

  Is Jezus een pacifist?

  Wel in het Leger des Heils 😉
 2. Bastiaan73

  Is Jezus een pacifist?

  En die gelijkenis is dus niet letterlijk iemand doodslaan he. @Desid heeft dat uitgelegd. Jezus was een pacifist, maar of dat ook zo zal zijn bij zijn terugkomst blijft nog de vraag. Uw eigen aangehaalde teksten onderstrepen die vraag des te duidelijk. Volgens sommige commentaren op Lukas 19:12 heeft dit te maken met ene Herodes Archelaüs.
 3. Bastiaan73

  Is Jezus een pacifist?

  Persoonlijk denk ik dat er dan iets 'primitievers' binnenin de mens wakker wordt en het overneemt van de ratio en/of het geloof in 'de andere wang toekeren'. Een zelfverdedigingsmechanisme. En misschien nog wel sterker als de dreiging niet naar jou maar naar een dierbare is gericht.
 4. Bastiaan73

  Eindtijd

 5. Bastiaan73

  Vaccineren of niet?

  Bron: https://petersteffens.nl/artikel/verbiedt-de-bijbel-bloedtransfusie/
 6. Bastiaan73

  Vaccineren of niet?

  Het topic ging eigenlijk over vaccinaties, niet over bloedtransfusies. Maar goed, beide geschieden via een naald en roepen bij bepaalde groepen dezelfde emoties op. Bron: Het eten van bloed, digibron.nl artikel uit 1920 Weigeren Jehovah's getuigen ook dierlijk vet te eten?
 7. Bastiaan73

  Vaccineren of niet?

  Je kunt wel weer met dezelfde en/of vergelijkbare teksten komen maar dan zeg ik ook weer dat deze bevestigen dat het om het eten/drinken van bloed gaat. Het staat er nota bene zo. Keppet maar effe vet gemaakt. Dus een bloedtransfusie is 'misbruik' van bloed? Die zak bloed die je verwisselde en daarmee iemand's leven redde was een zak met vloeibaar misbruik?
 8. Bastiaan73

  Sabbatsjaar

  'Gewoon' moet laten vermoorden... 😄 'Doodzonde' is een term uit de katholieke traditie, geen Bijbelse. Mozes sloeg een Egyptenaar dood omdat deze een mede-Israëliet mishandelde. Niet dat dat een vrijbrief is om maar aan het moorden te slaan uiteraard. Ik denk dat iedereen in staat is te doden. Het hangt van de situatie af.
 9. Bastiaan73

  Vaccineren of niet?

  Dat valt reuze mee. Ik durf zelfs te beweren dat naar verhouding meer mensen sterven aan het wel nemen van een transfusie dan niet. Maar duidelijk volgens de Bijbel verboden. Dan verschillen we van mening en interpretatie.
 10. Bastiaan73

  Sabbatsjaar

  Niet in de opstanding?
 11. Bastiaan73

  Sabbatsjaar

  De definitie die ik er aan geef is: iemand die geloofd in het werk van Christus. Deze Christus kom ik niet tegen in de NWV. Romeinen 3:21-26 in de NWV: Dit is toch -met alle respect- het werk van Christus in een notendop? Iemand die anderen ook een gelukkig leven wenst, en daar dan ook overeenkomstig naar handelt. Dat is toch meer de definitie van de (prijzenswaardige en voorbeeldige) gulden regel?
 12. Bastiaan73

  Sabbatsjaar

  Welke andere christenen? Bedoel jij de mensen die ook jullie pseudobijbel geloven? Ik voel geen enkele verwantschap met jullie als Christen namelijk. Wat is de definitie van een Christen?
 13. Bastiaan73

  Vaccineren of niet?

  Het gaat om tot je nemen. Transfusies bestonden toen niet. Als de dokter zegt dat je geen alcohol mag hebben, mag je het dan wel via je aderen tot je nemen. Het gaat om het idee erachter. Bloed is heilig. Leveticus 17:11 Want het leven van het vlees is in het bloed, en ikzelf heb het jullie gegeven zodat jullie verzoening voor jezelf kunnen doen op het altaar, want het is het bloed dat verzoening doet door middel van het leven dat erin is. 12 Daarom heb ik tegen de Israëlieten gezegd: ‘Niemand van jullie mag bloed eten, en ook de vreemdelingen die bij jullie wonen, mogen geen bloed eten.’ Met dit citaat uit Leviticus bevestig je dus dat het om niet mogen nuttigen/consumeren = eten (of drinken) gaat. Wat zou 'tot je nemen' anders kunnen betekenen? Het leven van het vlees is inderdaad in het bloed, daarom kunnen bloedtransfusies levens redden.
 14. Bastiaan73

  Vaccineren of niet?

  Eigenaardige vergelijking. Alcohol is feitelijk een gif voor het lichaam, bloed niet (mits de juiste bloedgroep en de juiste resusfactor). Ik weet niet of je kinderen hebt maar stel dat je er één hebt en deze krijgt een zwaar ongeluk. Er blijkt een bloedtransfusie nodig, anders gaat hij of zij dood. Ga je dan weigeren vanuit de JG doctrine?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid