Spring naar bijdragen

Sjofar

Members
 • Aantal bijdragen

  167
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Sjofar

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  België

Recente profielbezoeken

143 profielweergaven
 1. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Oké, nu snap ik je. En ik ben het met je eens.
 2. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Ik ook. Zijn we het toch ergens over eens... Oei, is Kent Hovind de enige overlapping tussen onze visies?
 3. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Hier zit Kent Hovind ook in! Al denk ik dat je van andere video's waar Kent Hovind in voorkomt meer zult opsteken. Waar komt overlevering vandaan? Hoe lang hebben Adam en Eva geleefd? Wat hebben ze hun zeer uitgebreide nageslacht aan informatie achtergelaten? Als het idee (wat jij noemde over Adam die de tuin moest 'bewaken') even oud is als de overlevering is dat zeker goed. Dat zou betekenen dat dat idee vanaf Adam al is overgedragen, wat duidt op grote betrouwbaarheid. Als het idee er echter later is bijgekomen, komt het dus niet van Adam, en dat zou het idee minder betrouwbaar maken. Wel op te merken is dat Adam een dikke negenhonderd jaar leefde. Dus dan overbrugt hij met zijn getuigenverslag bijna een millennium. Ook de generaties daarna werden zeer oud. Daardoor heeft de overlevering weinig mensen nodig gehad om ver te geraken in tijd, wat de betrouwbaarheid goed doet. Je kan de joodse overlevering dus zeker niet aan de kant schuiven als onbetrouwbaar. Dat zeg ik niet. Ik zal hem niet verdedigen, omdat ik natuurlijk niet weet of het waar is of niet. Hij is in elk geval een best gehate man in de wereld, dus het kan best zijn dat mensen hem de mond wilden snoeren.
 4. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Kent Hovind heeft inderdaad een sterke mening over overbevolking. Niet dat ik al zijn video's over dit onderwerp heb beluisterd, maar ik heb toch zeker over het algemeen dezelfde mening over overbevolking. Ik vroeg me eigenlijk af waar de joodse overlevering het idee vandaan heeft gehaald.
 5. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Dat is inderdaad ook een uitleg, waar waarschijnlijk verschillende meningen over zijn. Maar wel interessant. Mij lijkt het wel een mogelijkheid, al weet ik niet waarop het idee gebaseerd is.
 6. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  De Bijbel legt zichzelf uit. Die uitleg moet je echter niet zien als een uitleg van op school (al geeft Jezus wel les op een wijze in die richting). Met 'uitleg' bedoel ik (en @sjako misschien ook?) dat teksten doorheen de gehele Bijbel meer over elkaar zeggen, o.a. door vervullingen van profetieën. In hoe je koppelt en hoe je een koppeling moet interpreteren en hoe je een tekst op zich uitlegt (niet alle teksten komen overeen met een ander Bijbelgedeelte) kunnen verschillende meningen ontstaan, en dus ook verschillende stromingen binnen het christendom.
 7. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Wat bedoel je? Dat het niet in Genesis staat? Ja, dat is zo. Alleen willen velen de Bijbel niet als een groot geheel zien. Alsof ieder Bijbelboek apart gelezen moet worden. Ook een voorbeeld is dat Jezus in het NT op dezelfde manier werd verleid als de mens, welke verleiding duidelijk door de duivel was. Veel mensen zien de verleiding van de mens en de verleiding van Jezus als losstaande gebeurtenissen. Vandaar mijn antwoord van een paar berichten geleden.
 8. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Ja, maar ik Genesis staat het er niet bij. Sommigen geloven het verband dan niet. Maar mij lijkt het logisch dat de slang de duivel was, wat ook nog door de verzen die jij noemde wordt bevestigd. Bedankt voor de verzen.
 9. Sjofar

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  De Heilige Geest zou je niet door het stof laten rollen; dit is demonisch. Waar zouden ze dit dan op baseren? De Bijbel in ieder geval niet...
 10. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  De zondeval is in de Bijbel maar een klein stukje tekst. Vanuit menselijke visie is het de slang die verleidt, en er staat inderdaad niet bij dat het de duivel was. Maar je kan dat wel opmaken uit de rest van de Bijbel: slangen worden nergens anders voorgesteld als listige dieren, en al helemaal niet als dieren die iemand zouden kunnen verleiden. In de mythologie is dat wel het geval. Dan heb je bepaalde wezens die een specifiek kenmerk vertonen en dat regelmatig laten terugkomen. Bovendien wordt Jezus vrij aan het begin van het Nieuwe Testament op dezelfde manier verleid als de mens in het Oude Testament. Jezus laat ons dus eigenlijk zien hoe je met die verleiding hoort om te gaan. En bij Jezus was het de duivel - dan staat het er heel specifiek - dus is het wel logisch dat ook de mens door de duivel verleid was. Anders zou de vervulling niet kloppen.
 11. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Er staat dat de slang listig was, dat kan best zijn aard geweest zijn. Maar dat betekent niet dat God een slang maakt die Adam en Eva kan verleiden. Dat deed de slang door de duivel. Dat de slang het listigste was onder alle dieren van het veld, die God gemaakt had, zegt niets over 'een foutje in de schepping'. Interessante vraag. Het lijkt erop dat God alle slangen in het algemeen straft, al is zoiets niet met zekerheid te zeggen. Maar het kan heel goed zijn dat God gewoon de slang strafte die Adam en Eva verleid had. Die mag gestraft worden, omdat de slang nog altijd handelde, gestuurd door de duivel die erin was gevaren. In de Bijbel staat hierover jammer genoeg weinig informatie. Variatie binnen de soort is nog geen evolutie waarvan de evolutietheorie getuigt.
 12. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Dat is waar, maar ik zeg niet dat deze persoon in zijn leven altijd de juiste keuzes heeft gemaakt. Deze persoon is zeer waarschijnlijk wel in aanraking gekomen met het geloof (en anders is God ook te zien in de natuur). Als hij dan toch niet voor God kiest, is dat een foute keuze, omdat hij voor het foute kiest. Goede werken zijn inderdaad niet zaligmakend.
 13. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  Ik snap je redenatie. Al kiest ieder mens regelmatig in zijn leven, waaruit je aan het einde van zijn leven kan concluderen of hij of zij goed of slecht heeft gekozen. Maar dat is misschien wat te ver doorgedacht... Als je naar de door de mens overbevolkte aarde kijkt zou je dat niet zeggen. Er zijn heel veel mensen die niet veel meer doen dan dat: overleven en voortplanten. De mens is als soort ambivalent; tot zowel goed als kwaad in staat. Deze babychimpansee is door stropers wees geworden en getraumatiseerd. Maar deze goede mensen vangen hem op en proberen er voor te zorgen dat hij een betere toekomst heeft dan z'n door stropers uitgemoorde familie. Medelijden of compassie is wellicht één van de betere eigenschappen van de mens. Toch vindt een mens echt wel veel meer belangrijk, en heeft hij of zij ook veel meer in zich voor andere dingen buiten overleving en voortplanting. In de arme plekken op aarde zie je inderdaad dat mensen voornamelijk proberen in leven te blijven, maar dat is voornamelijk omdat ze zich niet meer kunnen veroorloven. Geen enkel ander wezen op aarde kan zo veel dingen graag doen, dingen die niet voor overleving of voortplanting dienen. Als vogels dansen, dan is dat om een partner te lokken, terwijl mensen ook voor hun plezier dansen. Bij dieren is dat puur instinctief, terwijl mensen ook over gedachtegangen daarnaast beschikken. Moord kan niet door de beugel, omdat wij over ethiek beschikken. De dieren hebben dat slechts minimaal. Bij dieren kan moord, aangezien dat goed is om jezelf te beschermen (dus voor overleving), en die dieren worden natuurlijk niet door elkaar bestraft om ethische redenen. Als een dier 'gestraft' wordt, komt dat voort uit 'gevoelens' van zich bedreigd voelen. Als dieren elkaar beschermen is dat puur omdat sommige dieren instinctief in een groep moeten horen, en daarom moet de groep bij elkaar blijven, wat dus niet uit gevoelens van liefde is, maar om de groep één te houden. Er bestaan ook zoveel religies, omdat mensen betekenis willen voor hun leven. Door evolutionisme onderdrukt een mens zijn menselijkheid. De duivel heeft de mens verleid, niet de slang uit zichzelf. God zegt daarom ook dat Hij de slang goed heeft geschapen (omdat God na iedere scheppingsdag zei dat het goed was). Mijn redenatie raakt kant én wal. Toch kent een mens wel waarden, wat wel wat zegt over wat een mens met de evolutietheorie te maken heeft.
 14. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  God heeft ook de slang goed geschapen. God heeft na elke scheppingsdag gezegd dat het goed was. De echte verleiding kwam van de duivel. Later heeft de duivel Jezus verleid op dezelfde manier. Als de slang niet was geschapen zou de verleiding op een andere manier zijn gebeurd. En dieren. Volgens de evolutietheorie is een mens echt niet meer waard dan een aap of een pissebed. De mens zou dan gewoon meer geëvolueerd zijn - op een niet zo effectieve manier. Maar de mens is echt geen wezen dat enkel dient voor overleving en voortplanting, een mens beschikt over meer. Ja, maar uiteindelijk moet ieder mens kiezen tussen goed of kwaad.
 15. Sjofar

  Overbevolkte aarde?

  God heeft geen mechanische wereld geschapen waarin niks fout kan gaan. Er is niks zondigs aan het hebben van een keuzemogelijkheid. Maar door verkeerd te kiezen is het gevolg zonde. En daar is niet God verantwoordelijk voor, maar de mens die voor de zonde kiest. God heeft een perfecte wereld geschapen. En die keuzevrijheid verandert daar inderdaad niets aan. En als we voor zonde kiezen is God daar zeker niet schuldig in.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid