Spring naar bijdragen

Alo

Members
 • Aantal bijdragen

  51
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Alo

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Alo

  Daniël en eindtijd

  Oh? Hoe heb jij vastgesteld dat dit komt door "eindtijd geneuzel" en niet door een psychische aandoening (en indoctrinatie voor de kids….)? Tevens zal 99,9% van de gelovige mensen (ook de "eindtijd-gekkies") dit gedrag afkeuren en nooit zelf in praktijk brengen. Wat mij betreft bijzonder kort door de bocht om te stellen dat "eindtijd geneuzel" tot dit gedrag leidt.
 2. Alo

  Daniël en eindtijd

  "Dankzij Zijn enorme energie en ontzagwekkende kracht ontbreekt er niet één." Niet één wat?
 3. Alo

  Daniël en eindtijd

  Dus god kan niet alles. Wat m’n punt was.
 4. Alo

  Daniël en eindtijd

  Maar er zitten nogal wat aannames in jouw stelling. Tevens stel je dat god (almachtig) té machtig is om fysiek op de aarde te verschijnen; nogal een uitspraak want in feite zeg je; god is niet in staat om te verschijnen op aarde zonder gevolgen voor de aarde. Weet je zeker dat dit is wat je bedoelt? Of bedoelde je iets anders?
 5. Alo

  Daniël en eindtijd

  Je begint met je post met een bewering, namelijk: "God woont in de hemel" Je sluit je post af met "denk ik...." Kun je aangeven welke punten je met zekerheid weet en welke punten je DENKT te weten? Het is nu niet echt duidelijk wat feit is en wat jouw mening is.
 6. Alo

  Joods-christelijke dispuut over het Nieuwe Testament

  Wat je nu kon controleren omdat ik uiteenzet wat ik geloof én het onderbouw met argumenten, terug te vinden in genoemde bronnen. Misschien ook eens proberen
 7. Alo

  schepping vs evolutie deel 4633

  Tip: wees volgende keer even duidelijk. Jij zei enkel "Nu pas"? Daarmee zeg je twee dingen, namelijk: 1. Inderdaad. Dat is hoe ik ook over Fundamenteel denk. 2. "Nu pas?" Wat je daarmee zegt is: kom jij (ik dus) er NU pas achter? Als in....heeft wel lang geduurd hae? En alle andere implicaties die mensen daarbij zullen bedenken. Als je persoon A een steek wilt uitdelen; zorg dan dat je persoon A aanspreekt en niet persoon A én B.
 8. Alo

  Joods-christelijke dispuut over het Nieuwe Testament

  Ehm.....ja, dat zei ik, namelijk: "Dus als een Jood, geen jood meer wil zijn, dient hij/zij het judaïsme los te laten." Wat is precies je punt? Of had je niet gelezen wat ik had geschreven?
 9. Alo

  Het hiernamaals

  Nog even ter verduidelijking; ik wees hier niet met het vingertje (vandaar de "repsectvol" aan het begin v/d zin). Tevens stel ik een vraag en doe ik geen uitspraak, noch beschuldig ik jou ergens van.
 10. Alo

  Het hiernamaals

  Citeer mij eens waar ik beweer dat de bijbel NIET afkomstig is van god. Ook wacht ik nog op het citaat waar ik zeg dat jezus niet het vleesgeworden woord van god is. Voor de duidelijkheid: ik val over de redenatie die Mohawk gebruikte om tot zijn punt te komen en stel dat deze redenatie, op 2 punten, m.i. onjuist is en/of aannames doet. Tot nu toe heb ik, persoonlijk, geen positie ingenomen m.b.t. dit onderwerp. Respectvol: dit is de 2de post op rij, aan mij gericht, waarin je reageert op zaken die ik niet eens gezegd heb. Ben ik zó onduidelijk geweest of heb je eigenlijk niet helemaal gelezen wat ik precies geschreven heb?
 11. Alo

  Het hiernamaals

  MOhawk zegt dat Jezus het vleesgeworden woord van god is. Citeer mij a.u.b. waar ik zei dat dat niet zo is (dat zei ik namelijk niet). Mohawk stelt dat de bijbel niet het woord van god is en baseert dit op........een citaat uit exact dát boek wat niet het woord van god is volgens Mohawk. Vind ik een pittige redenatie waar ik nogal wat vraagtekens bij plaats. Het citaat dat wordt gebruikt is: En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond, vol van genade en waarheid. Joh 1:14 Wat zegt dit citaat ons? In het kort: het woord is vlees geworden. Wijs mij eens aan waar staat dat het woord ENKEL vlees geworden is. Je mag ook aanwijzen waar staat dat de bijbel NIET het woord van god is. Mijn punt was dus: het citaat dat wordt gebruikt als argument dat de bijbel niet het woord van god is, zegt helemaal NIETS over dat de bijbel iets wel/niet is. Het zegt alleen iets over het vleesgeworden woord, doch sluit niks uit. De redenatie van Mohawk klopt m.i. niet.
 12. Alo

  Joods-christelijke dispuut over het Nieuwe Testament

  Hoofdletter = Niet-religieus aanduiding voor het volk, etnische en/of culturele groep Kleine letter = religieuze aanduiding. Dus als een Jood, geen jood meer wil zijn, dient hij/zij het judaïsme los te laten. Bron 1: https://onzetaal.nl/taaladvies/jood-jood/ Bron 2: https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1606/ Bron 3: https://nl.wikipedia.org/wiki/Joden_(spelling)
 13. Alo

  Het hiernamaals

  De bijbel is niet het woord van god! Hoe weet je dat? Dat staat in de bijbel! Als de bijbel niet het woord van god is; hoe bepaal jij dan dat jouw citaat uit Joh 1:14 waarheid is? Kan "het woord van god" niet zowel "vlees geworden zijn" én in de bijbel staan? Het citaat stelt enkel dat het woord "vlees geworden" is maar het sluit niks uit. Toch gebruik jij dit citaat aan om uit te sluiten dat de bijbel het woord van god is.
 14. Alo

  Joods-christelijke dispuut over het Nieuwe Testament

  Klopt. Als je er in het vervolg ook een bron aan toevoegt hoeven we niet zelf te zoeken (aangezien jij die moeite toch al had genomen) én zijn je woorden een stuk geloofwaardiger (van een leraar Nederlands zou ik bereid zijn om dergelijke informatie aan te nemen maar niet van willekeurige internetmensen; dan is een bronvermelding een uitkomst).
 15. Alo

  Joods-christelijke dispuut over het Nieuwe Testament

  Voor degenen die het écht correct (conform Nederlandse spelling) willen schrijven: De woorden Jood, Jodin, Joods en Jodendom krijgen een hoofdletter als het om het volk, de etnische of de culturele groep gaat. Een Jood behoort tot het Joodse volk, het Jodendom (in etnisch-culturele zin), de Joodse gemeenschap, enz. Als het om een religieuze aanduiding gaat, zijn jood, jodin, joods en jodendom juist, met een kleine letter, net als christen, christendom, hindoe, hindoeïstisch, moslim en moslima. Bron 1: https://onzetaal.nl/taaladvies/jood-jood/ Bron 2: https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1606/ Bron 3: https://nl.wikipedia.org/wiki/Joden_(spelling) Niet erg apart vanuit zowel theologisch als praktisch oogpunt. Vanuit praktisch oogpunt is het echter niet meer dan logisch: baby komt letterlijk uit de vrouw, maar waar het zaad vandaan gekomen is, is een stuk minder zeker. Bloedlijn van de moeder hanteren bood simpelweg meer zekerheid. Theologisch oogpunt: de Tora impliceert dat kinderen van een "Joodse moeder" ook Joods zijn. Nergens staat echter een expliciete regel omtrent dit onderwerp.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid