Spring naar bijdragen

JR23

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over JR23

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Bedankt voor de begripvolle reactie! Met mijn vriend zit het helemaal goed hoor. Hij leest mee, en is het met me eens, dit is een beslissing van ons samen. Hij heeft ook eenmaal gereageerd onder de naam RJ23. Wij praten ook samen over de reacties op dit topic want wij kunnen samen over alles praten. Het enige is dat wij samen niet echt een oplossing konden vinden. Wat wij zeker mee gaan nemen in de komende tijd voor ons huwelijk dat we God hier meer in gaan betrekken, wij vragen God om kracht om ons te weerhouden van de seks. Dat veel mensen zeggen dat het niet in de Bijbel staat dat je geen seks mag hebben voor het huwelijk, daarover moeten wij ook eerlijk zijn: daar zijn wij ook achter gekomen. Maar de beslissing voor ons dat we dit niet willen blijft hetzelfde, omdat we het een mooie waarden. Wat dit betreft, ik begrijp wat je zegt. Ik doe zelf de PABO, de opleiding tot juf basisonderwijs, en ik ben ontzettend dol op kinderen. Mijn vriend en ik willen dolgraag samen kinderen in de toekomst en zouden hier ontzettend blij mee zijn. Het enige is dat op dit moment wij een kindje geen veilige thuissituatie zouden kunnen bieden, ik woon nog thuis en mijn vriend woont in een éénpersoonsappartementje. Ik wil dus juist vanwege het kind nu nog niet zwanger raken, en ik weet dat hier de middelen voor zijn, maar wat ik al noemde: mijn vriend en ik willen geen seks meer voor ons huwelijk, dit is een beslissing van ons samen.
 2. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  @Dat beloof ik nogmaals, ik vraag niet om meningen of argumenten over seks voor het huwelijk. Zelfs al zou het niet in de Bijbel staan kan je nog steeds respecteren dat wij deze keuze maken en als je daar niet in mee wil denken hoef je niet te reageren, denk ik zo? En natuurlijk is het hebben van seks voor het huwelijk niet net als het plegen van moord, maar volgens ons is beide een zonde tegenover God, en moet je dus beide proberen te voorkomen of achter je te laten als je het niet hebt weten te voorkomen. Dat is de reden dat wij zeggen dat wij niet op deze manier zoals wij nu doen door willen gaan.
 3. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Dit is zeker waar! Ik heb ook besloten dat wij vaker samen ons naar God moeten richten en Hem om hulp moeten vragen. Ik geloof zeker dat wij vergeven zijn/worden, maar God betrekken in het volhouden en waarmaken van ons standpunt is ook zeker belangrijk. Bedankt!
 4. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Dan zou ik jou graag willen vragen hoe je hier mee om bent gegaan, als je dit zou willen delen natuurlijk, ik begrijp het ook als je dat niet wilt. Maar misschien heb je toch iets gedaan of gedacht dat ons zou kunnen helpen. Het voelt voor mij een beetje alsof de meerderheid de mening hebt dat seks voor het huwelijk geen enkel probleem is, en ons dus maar een beetje belachelijk gaat maken. Het zou fijn zijn als onze keuze geaccepteerd wordt en er tegelijkertijd realistisch meegedacht zou worden, dat klinkt misschien egoïstisch, maar als je van mening bent dat seks voor het huwelijk geen enkel probleem is kan je toch ook gewoon niet reageren?
 5. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Dit slaat echt nergens op, het spijt me. Ja, misschien moeten wij maar radicaal stoppen, maar hoe houdt je dit vol? Als wij elkaar niet eens meer kunnen zoenen door het risico wat er aan vast zit barst de bom op een gegeven moment helemaal. Sowieso vinden wij zoenen naast iets seksistisch ook gewoon iets moois en intiems, helaas komt het seksistische aspect er bij ons steeds sneller bij kijken. Daarom willen wij tips hoe we kunnen voorkomen dat we seksistische verlangens met daaropvolgend seks hebben. Maar blijkbaar zijn er vrij weinig mensen die de situatie (h)erkennen.
 6. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Makkelijker gezegd dan gedaan @thom. Als je van elkaar houdt kan je wel een besluit nemen maar verlangens verdwijnen niet.
 7. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  @Mullog punt is gewoon dat wij dit niet willen voor ons officiële huwelijk. Maak hier niet zo'n punt van en accepteer dit. Ik vraag je niet om dit te respecteren of om het hier mee eens te zijn, alleen om het te accepteren en ons niet te overtuigen dat wij gewoon door kunnen gaan op een manier die wij zelf niet eens willen.
 8. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  @Robert Frans bedankt voor deze begripvolle, meelevende en helpende reactie. Ik ben blij dat jij onze keuze respecteert en bereidt bent om hier over mee te denken. Bedankt voor de mooie tips. Wat betreft de reactie van @Levi, als je toch over Paulus begint, lees ik dit in de Bijbel en houd ik persoonlijk mij daar graag aan vast: 1 Korintiërs 7:1-2 (Paulus) "Dan nu de punten waarover u mij geschreven hebt. U zegt dat het goed is dat een man geen gemeenschap met een vrouw heeft. Maar om ontucht te vermijden moet iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man." Dit is onze mening, en ik vind het geen probleem dat anderen daar anders over denken, maar het proberen ons over te halen dat het wel mag, vind ik behoorlijk vreemd. Natuurlijk geloven wij dat dit ons vergeven wordt, en dat we naar de hemel gaan heeft ook niets met ons gedrag op aarde te maken, maar deze keuze maken wij puur uit liefde voor God omdat wij geloven dat Hij dit wel van ons vraagt. Prima als iemand daar anders over denkt, maar dit is wel de achtergrond van ons probleem waarvan ik vind dat wij die duidelijk mogen maken.
 9. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Natuurlijk vinden wij het lekker, wij zijn ook maar mensen. Maar omdat dat 'cold turkey' stoppen wat jij zegt wel erg moeilijk is als je dit inderdaad erg lekker vindt. Wij hebben ook die momenten dat wij niet van elkaar af kunnen blijven en dat accepteren we ook wel. Maar het 'te ver gaan' door seks te hebben willen wij niet, hebben we nooit gewild, maar lust en willen is niet hetzelfde. Met afbouwen bedoelen wij dus gewoon: zorgen dat wij nog een paar jaar door kunnen zonder seks te hebben om vervolgens natuurlijk niet als maagden, maar toch door Gods liefde te beantwoorden het huwelijk ingaan. Dit zeggen wij dus ook helemaal niet, maar er zit heel veel tussen handjes vasthouden en seks. Wij geloven dat je elkaar wel mag ontdekken maar de seks bewaar je voor het huwelijk. Wij erkennen dus ook dat we zelf te ver zijn gegaan en we hebben hier spijt van. Bedankt voor deze reactie Bastiaan73. Dit willen wij ook zeker proberen maar de hoop was op iemand met dezelfde ervaringen en die het misschien wel is gelukt, dit is zeker iets wat wij meenemen.
 10. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Totaal niet. Maar zoals ik al zei in mijn allereerste bericht: ik heb dit topic niet geopend voor de discussie of seks voor het huwelijk mag of niet. Wij zien in de Bijbel en horen van God dat seks is voor twee mensen die getrouwd zijn. En naast dat voel ik dat persoonlijk heel erg nadat ik seks gehad heb, het voelt dan alsof ik God van me af duw. Maar buiten dat zijn er ook genoeg niet-christelijke mensen die de waarde van het seks bewaren tot het huwelijk erg mooi vinden; gewoon omdat het dan echt iets speciaals, kostbaars en intiems is voor 2 personen. Nu kunnen wij wel zeggen dat we toch wel bij elkaar blijven maar dat kan iedereen zeggen. Wij willen dus geen seks voor het huwelijk, juist omdat we weten dat we mogen leven uit genade en God de leefregels geeft omdat Hij van ons houdt, niet omdat hij wil dat wij 'continue in een depressie zitten'. Gods liefde is ons evenveel waard als de liefde van elkaar, daarom willen wij graag stoppen met seks totdat we getrouwd zijn. Ik hoop dat dit enige opheldering geeft.
 11. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Waar dit op slaat weet ik eerlijk gezegd niet. Wij houden ontzettend van elkaar maar wij houden ook van God, en daarom willen wij tenminste proberen hiermee te stoppen. Dit heeft niets met onvolwassenheid te maken, wij kijken op een volwassen manier naar elkaar en naar de fout die wij hebben gemaakt, en we zeggen zeker niet dat er niets gebeurd is. Wij weten dat wij zondig zijn maar ook dan kan je proberen je te weerhouden van de zonden die je doet. Als je iemand een keer vermoord geeft je dat geen vrijbrief om te blijven moorden, ''want ik heb het gebod nu toch al overtreden''. Wij erkennen onze fout maar willen hier niet in verder leven, en hebben hier graag wat hulp bij. Wat betreft dit, als ik zwanger wordt zullen mijn vriend en ik met hart en ziel houden van dit kind dat wij van God mochten krijgen. Maar ik krijg liever een kind in een veilige ''huisje, boompje, beestje''-situatie. Ik ben niet van mening dat je als je seks hebt voor God getrouwd bent, ik zie het andersom: eerst trouwen, dan seks. Wel is het zo dat seks twee personen 1 maakt, en dit vinden wij iets erg moois maar God wil graag dat je dit bewaart voor het huwelijk en wij vinden dit een mooie christelijke waarde. Deze reacties zijn wel de redenen waardoor ik twijfelde of ik online naar hulp moest zoeken. Ik stel me erg kwetsbaar op en vervolgens krijg je harde reacties van mensen die misschien het gevoel niet eens kennen van de verlangens. Ik zou graag serieuze, helpende reacties ontvangen.
 12. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Helaas ben ik nog maar 19 en net begonnen met mijn studie, een huis kunnen wij dus niet financieren en familie zal het jammer genoeg dan ook niet begrijpen. Trouwen is ons grootste verlangen, maar nu nog niet realistisch...
 13. JR23

  Seks voor huwelijk stoppen

  Hallo allemaal, Ik heb even wat mensen nodig om mee te praten. Ik maak dit topic nu niet aan voor de discussie of seks voor het huwelijk wel of niet toegestaan is, dat wil ik vooropstellen. Ik hoop dan ook dat deze discussie gelaten kan worden voor wat het is. Mijn vriend en ik hebben besloten dat we het erg mooi vinden om te wachten met seks tot we getrouwd zijn. Inmiddels zijn wij al 5 jaar samen en je kan niet ontkennen dat lusten steeds meer worden, omdat je van elkaar houdt. Wij hebben heel erg rustig aan gedaan, omdat wij wisten dat we het heel lang samen vol zouden moeten houden voor we konden trouwen, wegens het erg jong een relatie krijgen. Maar toch bouw je steeds meer op en ga je langzaamaan steeds een stap verder. Nu is het zo ver gekomen dat wij toch seks hebben gehad, terwijl we dit eigenlijk niet wilden, maar we lieten ons meeslepen in het moment. Als je eenmaal een keer seks hebt gehad is het erg moeilijk om daarmee te stoppen, dit hebben wij gemerkt. Dit leidt telkens tot groot verdriet en schaamte achteraf. Gelukkig kunnen mijn vriend en ik erg goed met elkaar praten, maar wij weten niet hoe we dit kunnen oplossen. Mijn vraag is dus om tips: tips om het af te bouwen, geen seks meer met elkaar te hebben. Want naast het verlangen om het te bewaren uit liefde voor God is er ook nog de angst om zwanger te worden. Kom dus alsjeblieft niet met dat het nou eenmaal een verloren zaak is en we net zo goed door kunnen gaan of iets dergelijks en ook het idee om er gewoon ''maar mee te stoppen'' is niet te doen voor ons, wij kunnen dat helaas niet meer in de hand houden. Ik hoop ook dat hier serieus en met respect op gereageerd kan worden; het doet mij namelijk al erg veel pijn om te erkennen dat ik ontmaagd ben. Ik denk dat er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt, en ik hoop dat er mensen zijn die begrijpen dat deze hulp gewoon erg welkom zou zijn, zonder waarde-oordelen over het seks voor het huwelijk. Liefs, JR23 / Jor
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid