Spring naar bijdragen

Anne15

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Anne15

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Anne15

  Hemel, hel of Reïncarnatie

  Los van wat er "geschreven staat" denk hier eens over na: Als alleen hen die Jezus ( van Nazareth ) volgden in de Hemel kunnen komen, hoe zit het dan met O.A. David ? Samuel ? Abram ? David was het "Kind van God" Abram was een van de eersten die God volgde. Zijn zij dan allemaal gedoemd om naar de Hel te gaan ? Waarschijnlijk niet. Om hier een goed antwoord op te geven moet je de Bibliotheek goed lezen. Als je het volledig leest en begrijpt, kun je een end komen. Thevens zul je dan snappen dat het antwoord eigenlijk niet te geven is. Velen zullen het proberen, maar het zal ze niet lukken. De Kern is te doen wat God van je vraagt, en je te houden aan het Grote Gebod. Als je dat doet, kom je in de Hemel. Daarnaast is het denk ik belangrijk om je daar niet te druk over te maken, en dit vooral te laten aan de Almachtige Schepper van Hemel en Aarde. N.B. Reincarnatie komt niet voor in de Boeken
 2. Anne15

  Eindtijd

  Los van of dit ook is wat iedereen bedoeld ( Iedereen heeft Openbaringen gelezen, een schrift gesciteerd, een boek bestudeerd, een preek aangehoord. Kijk alleen maar naar dit topic; de vraag was wat jij denkt wat de eindtijd is, en we zitten nu al op pagina 207) klopt wat jij zecht. Specifieker, het einde van het Romeinse Rijk. En, nee, dat is geen geintje. Dit werd destijds ( en allicht door sommigen nog wel ) zo sirieus genomen, dat er angstvallig aan vast werd gehouden. Men ging ervan uit, dat als het Romeinse Rijk zou vallen, de eindtijd zou beginnen. Dit werd zo angstvallig gedaan dat er beweerd werd "vanuit Rome" te handellen, ook al lag de stad al lang niet meer in wat op dat moment als "Romeins Rijk" werd beschouwd.
 3. Anne15

  Eindtijd

  Er is geen "eindtijd". De wereld zal vergaan, dat is waar. Er zal een oordeel plaathebben, waarbij zij die in het "Boek des Levends" staan naar de Hemel(en) gaan, en de rest naar de "Hel". Er zal geoordeeld worden over de levenden en de Doden. De Satan zal in de Poel des Doods gegooid worden. Er zullen "Tekenen" zijn, zoals oorlogen, aardbevingen en over stromingen. Veel van deze dingen zullen gebeuren, zoald reeds in Openbaringen genoemd is. Echter, na al deze dingen zal er een nieuwe Hemel en een Nieuwe Aarde gemaakt worden, waar het lam naast de leeuw zal liggen. Dat is denk ik de kern van het geheel. Ja, er zal een oordeel plaatshebben, maar daarna gaat alles verder. Net zo als de dood geen einde betekend, zal ook de "eindtijd" geen einde betekenen.
 4. Anne15

  Satan is Lucifer

  Voor zover ik weet wordt met Lucifer/Satan/Beelzebub/het beest dezelfde figuur bedoeld en aangeduid.
 5. Anne15

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Zelf heb ik de neiging om de vraag anders te stellen. Op bazis waarvan zou moeten blijken dat Joden NIET naar de Hemel(en) gaan ? Jesus, die uit Nazareth, die de "Verlosser" genoemd wordt, was bijvoorbeeld zelf een Jood. Bovendien zijn er "Messias Beleidende" Joden. Zelf denk ik dat de vraag nogal stellig is. Zijn er Joden die naar de Hel gaan ? Vast en zeker. Zijn er Joden die naar de Hemel gaan ? Waarom niet ? Is dat niet uiteindelijk aan Ikbendieikben om the oordelen ?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid