Spring naar bijdragen

Noel2

Members
 • Aantal bijdragen

  187
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Noel2

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Beroep
  Programmeur

Recente profielbezoeken

107 profielweergaven
 1. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  Achteraf, na de kruisiging, bij de wederopgestane Christus, was er dan bij Hem boosheid of denk je van niet? Vergeldingsdrang moet toch bijna automatisch komen? Ik lees daar niets over. Weet je een passage?
 2. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  Ja, het zou kunnen...
 3. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  Ten aanzien van dat eerste, dat is mijn schrijfgebrek. Ik zeg algemene zaken, of zaken die ik algemeen bedoel vaak ik jij-vorm. Excuses daarvoor. als ik worstel met een existentiele vraag concentreer ik me op de vraag, sla de Bijbel willekeurig open. Dan lees ik gericht en heeft de tekst betekenis en zeggingskracht voor precies dat vraagstuk. Dat dit zo doeltreffend werkt geeft mij zeer veel ontzag voor de Bijbel Naar aanleiding van wat Nicky O schreef, over dat het om ‘trollen’ zou gaan.
 4. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  Niet gelijk op jezelf betrekken alsjeblieft. Ik schets een beeld van trollen, niet van jou. Je kunt zelf vergelijken waar je meer naar neigt; pogingen tot fatsoen, of pogingen tot sensatie. En dan kan dit ook een vals dilemma zijn. ik geloof dat ik verder inhoudelijk al wel een tekst had geschreven over de Bijbel.
 5. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  Dat is toch gewoon goed fatsoen om tenen te vermijden om op te gaan staan? als je in jezelf de neiging ontdekt om lekker vurige passievolle discussies te hebben, waar je lekker kunt scoren, en de kick kunt krijgen de ander boos te krijgen, ben je misschien sensualist, en leef je voor de sensaties. Dat is, denk ik, waar het Christelijk geloof een keuze is voor wat anders.
 6. Noel2

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Bijvoorbeeld niet even kunnen wachten met eten totdat mijn vrouw aan tafel zit en heeft opgeschept. Of het beoordelen van vrouwelijk schoon als iets waar je wel of niet iets mee zou willen.
 7. Noel2

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Kunnen vergeven maakt verlossing overbodig. Verlossing kan niet overbodig zijn, niet voor mensen/duivels. Voorwaarden stellen voor vergeving is aangeven dat je nog niet verlost bent. Mensen/duivels die nog niet verlost zijn moet je niet naar luisteren.
 8. Noel2

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  De opleiding "vergeven" bestaat niet bij de universiteiten of hogescholen. Zelf de theologie-opleiding zal een ander doel beogen denk ik.
 9. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  Ik denk dat je voorspelbare reacties uitlokt, en dat dit trollerig genoemd kan worden. Ik vertrouw er op dat iemand dat kinderachtige gedrag vanzelf afleert, als er sprake van is, want het kan ook glashard ontkend worden. Als ik je inschat wil je graag een beetje sjeu, en zet je jouw slimheid in voor wat reuring op het forum. Dat je tegen tere zieltjes kan trappen kom niet bij je op, of vind je niet interessant. Wat dat betreft lijkt het op de olifant die zegt dat het dan de kast dan maar geen porseleinkast had moeten worden.
 10. Noel2

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Interessant is misschien dat "schuldig" zijn een kwestie is van onwetendheid.
 11. Noel2

  Jezus: advocaat of rechter? Of beide?

  De Bijbel lees ik geinspireerd, wat wil zeggen dat wat ik lees voor dat moment de waarheid is, Jezus als rechter bijvoorbeeld. Op een ander moment in mijn leven, als ik mij wendt tot de Bijbel kan de waarheid zijn dat Jezus een advocaat is en geen rechter. It makes perfect sense, in the moment. Als je de Bijbel slechts leest als verzameling teksten die geen zeggingskracht hebben over jouw persoonlijke leven, geen boodschap hebbende, maar slechts als feiten geldend, heb je geen idee hoe de Bijbel werkt, dan ga je voorbij aan de heiligheid en beschouwt het als ieder willekeurig profaan boek. Sorry, maar dan ben je buitengesloten van de waarheid die de Bijbel kan zijn. Je zal jezelf beroepen op jouw gezond verstand, maar ik denk dat je iets belangrijks moet missen.
 12. Noel2

  Donkere nacht van de ziel (woestijnervaring)

  Verachting voor mijn eigen behoeftige lichaam is ook iets dat ik gaandeweg leer. Sensualisten lijken echter toch het grote gelijk te hebben. Zeer bedankt voor het delen van jouw ervaringen tot nu toe.
 13. Noel2

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Zoals ik het zie wordt de mens geboren uit de machine. Dat gaat niet zonder pijn. En de machine brengt naar de toekomst toe absolute destructie die maximaal mogelijke contructie/orde garandeert. De machine brengt naar het verleden een herstel van de natuur. Zulk soort "profetie" is mijn persoonlijke subjectieve beeld, dus ik hoop dat verder anderen een ander lot vallen.
 14. Noel2

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Het gaat er om dat spaarzaam gedrag niet beloond wordt door deflatie. En dat is niet rechtvaardig. Wat nu precies rechtvaardig is en wat niet durf ik verder geen uitspraak over te doen. Ik heb Trajecto gevraagd me weer te blokkeren, maar dat gaat via JoostG en kan even duren.
 15. Noel2

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  (c) Pieter Geenen, beterschap Pieter.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid