Spring naar bijdragen

Noel2

Members
  • Aantal bijdragen

    2.176
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Noel2

  • Rang
    CrediBakvis

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

4.290 profielweergaven
  1. Noel2

    Verslaafde partner

    Je kunt het goed onder woorden brengen. Ik zou het allemaal vastleggen voor een huisarts, en eventueel anderen. Mogelijk kan je ook jouw dilemmas beter verwoorden op schrift dan mondeling en dit dan je man, als die nuchter is, laten lezen. Op schrift doet misschien meer dan mondeling, dan is hij jou blijkbaar de baas.
  2. Dat maakt het nog niet letterlijk. Wetenschappers weten niet concreet wat bewustzijn is. Jij denk dan misschien aan een hersenfunctie. Een of meerdere signalen of chemische processen in het brein. Nou die hebben honden wel.
  3. letterlijke betekenis van geest? Doe eens een poging? Een rookwolk?
  4. Feitelijk doelde ik niet op een letterlijke geest ( wat dat al zou moeten zijn ). In meer overdrachtelijke zin heb je een figuurlijke geest bij bepaald gedrag.
  5. Discussie of de hond een geest heeft is zinloos, we zijn beide geen hond. Het begrip van de eventueel verknipte geest van een hond zit in afwijkend gedrag, ik neem aan dat dat wel aangetoond kan worden. Maar of dit altijd oplosbaar is, is nog maar de vraag. Vaak neemt men de moeite niet en geeft men de hond een spuitje. Ook dat is niet echt het punt. Heersen over dieren vind ik persoonlijk alleen positief als hierin dierenwelzijn is meegenomen.
  6. Ik heb moeite met de redenering, maar geen zin er tegen in te gaan. Ik pretendeer verder niet verstand van honden te hebben, dus of ze geen geest hebben laat ik dan maar in het midden.
  7. Noel2

    Verslaafde partner

    Prima houden we het daarbij.
  8. Noel2

    Verslaafde partner

    Begrijp je wel het punt dat ik maak?
  9. Noel2

    Verslaafde partner

    Dat ik gemanipuleerd zou worden is nog daaraan toe, maar dat ik alles zou moeten gaan opvatten als een spelletje gaat me tever.
  10. Noel2

    Verslaafde partner

    Nee geen beschuldiging. Ik ga er niet vanuit in dit geval. Maar wel dat er totaal geen rekening gehouden wordt met dit soort mogelijkheden. Dat zie je aan de volkomen zelfovertuigde reacties op “een verhaal”. Daar heb je een punt. Maar neem ik persoonlijk geen genoegen mee. Ik word niet zo graag gemanipuleerd.
  11. Ik hou het hier maar bij, of je begrijpt het punt, of je begrijpt het niet, na wat ik gezegd heb.
  12. Noel2

    Verslaafde partner

    Forums trekken eerder mensen die zich verkneukelen of de spasmen die dergelijke kwesties opleveren, dan oprechte vragenstellers. Oprechte vragenstellers zou ik naar hulpinstanties willen verwijzen, in plaats van naar forums.
  13. Bestraf je natuurlijk gedrag, en beloon je tegennatuurlijk gedrag dan krijg je geestelijk verknipte dieren. Zo vinden we het leuk als koeien een dansje doen als ze weer naar buiten mogen, maar feitelijk hebben we ze gekweld met opsluiting waardoor ze zo extreem reageren. Of krijg je extreem valse honden die inbrekers op afstand houden, maar een toevallig kind ook aanvallen.
  14. Noel2

    Verslaafde partner

    Ik betwijfel of velen het zo zien. De mogelijkheid dat dit bericht er een is die verzonnen is om reacties uit te lokken, is niet denkbeeldig, maar velen zijn niet wantrouwig genoeg hiervoor. Sterker nog een dergelijk wantrouwen wordt al gauw toegeschreven aan een aandoening. Toch zit het bericht niet ver van berichten als “Mijn vriend wil anaal, mag dat van de Bijbel?
  15. Heersen over de dieren. Met welk doel? Dierenwelzijn? Of totaal verknipte dieren is okay?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid