Spring naar bijdragen

Breuk

Members
  • Aantal bijdragen

    1.287
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Breuk

  • Rang
    CrediBakvis

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Religie
    “Ze willen de historie weten, ja en dan gaat het mis.”

Recente profielbezoeken

2.135 profielweergaven
  1. Breuk

    Jezus, één van God's Zonen.

    Blijkbaar is Hopper de reformatie maar ook de verandering in de RK kerk ontgaan. Dat dit soort teksten zonder commentaar worden getolereerd, toont m.i. het falende moderatiebeleid aan. Ik vind Sjako een mooi mens, maar hij kan zijn eigen religie niet scheiden van goed modereren op dit van oorsprong christelijk forum. Ik neem tot de Pasen een afkoelbreak. Ik doe nog even de groeten aan @Petra., hopelijk met mij nog steeds vriend en vriendin van die man uit Nazareth (die ons allemaal bezig blijft houden). Rond Pasen werd deze bijzondere mens door de Romeinen gekruisigd.
  2. God is aanwezig in het bekertje water dat een klein maar dapper meisje geeft aan de ander die dorst heeft. Geïnspireerd op: Mattheüs 25:35 Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald.
  3. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    Jahu citeert mij hier volkomen verkeerd. Dit is geen tekst van mij. Ik vind het niet fijn als mensen in deze verhitte discussie niet zorgvuldig zijn.
  4. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    Sjako mag ik je wel herinneren dat dit een christelijk forum is. Dat jouw JG visie getolereerd wordt, komt omdat christenen ‘ketters’ tegenwoordig niet wegsturen, maar daarmee in gesprek willen gaan. Alle niet-christenen op dit forum dienen de doelstellingen op dit forum wel te respecteren. “Credible heeft als basis het christelijk geloof, zoals dat kernachtig wordt beschreven in de Apostolische Geloofsbelijdenis” Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en van de aarde. En in Jezus Christus, Zijn eniggeboren Zoon, onze Heer, die ontvangen is van
  5. Breuk

    Jezus, één van God's Zonen.

    En wie is er gekruisigd, dat is Jezus. Jij verkondigt prietpraat. Zinnen uit zijn verband rukken en dan beweren dat je Paulus snapt. Jij bent nogal doorzichtig de teksten aan het verkrachten. Je bent ook volkomen geïndoctrineerd. Je denkt vermoedelijk echt dat je het snapt. Je kunt je zo aansluiten bij een sektarisch genootschap (ik weet er nog wel 1). Galaten 2:15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen, 16. weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus J
  6. Breuk

    Vraag aan Sjako

    Sjako weet wie het is. Petra heeft hem al een keer deze gegevens gegeven. Via LinkedIn is hij bereikbaar. Wil Sjako wel iets ondernemen om de moderatie te verbeteren? Het is al een oude discussie. Mensen een beetje vertrouwen.
  7. Breuk

    Jezus, één van God's Zonen.

    Christus slaat altijd op Jezus, toon toch eens aan in welke tekst dat dit niet zo is. (Zo ongeveer de 5 de keer dat ik dit vraag). Je verzint een eigen religieuze denkwijze (eigenlijk ben je een van de velen die dit zegt, niet uniek dus). En dat mag hoor, maar het is niet het bijbels getuigenis. Het is gestoeld op 3 a4 tjes met teksten die je kunt gebruiken, de rest laat je liggen. Onschuldig maar uiterst doorzichtig.
  8. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    In het scheppingsverhaal zie je dat licht en duisternis gescheiden worden. Dat geldt ook voor water en land. Het is niet volmaakt, het is goed (tov) wordt er gezegd.
  9. Breuk

    Jezus, één van God's Zonen.

    Daar gaat het m.i. continue fout. Jezus gelijkmaken aan God. Het verhaal is juist dat God in Jezus naar de mens komt. De evangelisten proberen aan dit geheim woorden te geven, wij slaan het echter plat. Jammer te weinig fantasie. De belijdenis van de eeuwenoude kerk is ook dat het niet dezelfde personen zijn, maar wel een eenheid. Men snapt het dogma niet.
  10. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    Ik geloof ook in het verhaal van Adam en Eva. Nog preciezer, dit verhaal was mijn toegang tot het christendom. Het is niet zo dat als het niet historisch of letterlijk te nemen is, dat het dan onzin is. Integendeel. Of Jezus en zijn tijdsgenoten dit letterlijk en historisch lazen is een interessante vraag. Het kan best dat men dat inderdaad deed. Vanuit de wetenschap weten wij dat het niet historisch kan zijn. Die kennis had Jezus gewoonweg niet. (Of je moet denken dat hij een godenzoon was met uitzonderlijke kennis op dit gebied, maar ik hoor Jezus daar niet over.)
  11. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    Adam is geen historisch persoon, dus jouw verhaal stort als een kaartenhuis in elkaar. Het verhaal van Adam en Eva gaat over Israël en is in een notendop de hele TeNaCh.
  12. Breuk

    Jezus, één van God's Zonen.

    Er is geen enkele tekst te vinden met Christus die niet op Jezus slaat. Hopper die daar geen antwoord op heeft, maakt zijn eigen evangelie (maar niets nieuws onder de zon). Dat Jezus niet hetzelfde is als de Godsnaam is de evangelisten wel duidelijk. Het gaat om de eenheid tussen God en Jezus. Overigens is God dan niet een algemene (universele) God, die Hopper hier weer verkondigt, maar een hele specifieke: de God van Abraham, Izaak en Jakob, de God van Israël. Jezus is de Zoon (waar zoon toekomst betekent (zie o.a. Genesis)) van deze God en in hem is dat ook onze toekomst. D
  13. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    De religieuze mens is te herkennen aan het onderscheid maken en dan is men altijd zelf al verder op de weg…. Hopper gebruikt het meest vage begrip God (niet de zich onderscheidende God van Abraham, Izaak en Jakob, de God van Israël en van Messias Jezus) en is de beste profeet van een verhaal met veel woorden maar geen daden. En die ontbrekende daden (vruchten) ontmaskeren de religieuze mens, die net doet alles van God te weten.
  14. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    Ik hoor liever het verhaal van Bastiaan Ragas dan dit religieus geneuzel. https://debijbel.nl/berichten/bastiaan-ragas-vertelt-het-verhaal-van-de-bijbel
  15. Breuk

    JEZUS is CHRISTUS

    Kijk dit is dan weer niets zeggend…
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid