Spring naar bijdragen

Plume

Members
 • Aantal bijdragen

  1646
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Plume

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekendmaken
 • Locatie
  Gone-fishin
 • Religie
  vrijzinnig humanist

Recente profielbezoeken

1340 profielweergaven
 1. Plume

  Boer Jan

  Wat heeft een organisatie die zelf lid is (was) van de VN en een NGO heeft en liegt over de reden daarvan, en die haar bloedeigen leden verbiedt te stemmen, politiek actief te zijn of een NGO te hebben op straffe van uitsluiting, te maken met godsdienst en spiritualiteit?Anders gezegd: is uit angst voor straf je handen niet vuil durven maken christelijk? Of verlammend? Dat. Hij kwam tot de zijnen en die verboden elkaar Hem in te nemen? Bananen zijn minder krom?
 2. Plume

  De toekomst van de religies op onze planeet.

  Bedankt voor je antwoord Willem. Even ter verduidelijking: geloof jij dat je dezelfde twee naturen hebt / in je draagt als Jezus? Net als alle mensen? Gelovig en ongelovig?
 3. Plume

  Het nieuwe groeten, maar hoe?

  Bijzonder droevig , vind ik, hoe het de elite met wetteloze regels (zie het door Thom aangehaalde artikel over de niet rechtsgeldige gijzeling van mensen in de coronatopic) is gelukt de uiting van warme relaties tussen mensen te verhinderen/vernietigen. Het artikel dat je aanhaalt geeft trouwens geen getrouwe weergave van de Franse groetcultuur. Het is niet zo dat op het werk iedereen uitgebreid begroet wordt. Het opbreken van menselijke relaties creëert een ideale voedingsbodem om mensen tegen elkaar op te zetten. En je kunt het met eigen ogen zien gebeuren. Als een olievlek. In de eerste maanden van het Covid19 verhaal stonden er regelmatig mensen op straat tegen elkaar te schreeuwen. Die kwam te dicht bij, die moest zijn hond dichter bij zich houden, en maar schreeuwen. Je zult zien dat er strakjes veel mensen ziek gaan worden. Niet door Covid maar door social distancing en de voortdurende ontsmetting van handen. Het menselijk immuunsysteem heeft contact met bacteriën en virussen nodig om in tact te blijven, zoals een leger training nodig heeft om sterk te zijn. Daarom is spelen in de zandbak en op grasvelden, pleinen, straat, voor kinderen ook zo gezond. Of in de ballenbak. Daar krijgen ze een sterke fysieke afweer van.
 4. Plume

  De toekomst van de religies op onze planeet.

  Jezus heeft gezegd dat jij ook God bent. Geloof je dat wel, of ook niet? Je staat elke dag oog in oog met Hem. Heb je dat nog niet opgemerkt?
 5. Plume

  Protestantse of orthodoxe oecumene?

  We do our own homework. This is a theology forum and you are offering a fraud. So please take your merchandise elsewhere.
 6. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Ja, dankjewel. Ontzettend bedankt voor al jouw ondersteunende infographics. En positieve waardering voor de beelddenkende mens. Jouw talent is zeldzaam.
 7. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Dan is de Infographic Bijbel zeker ook niks voor jou? Ik vind het schematische en de kleuren juist erg prettig. Zoveel mogelijk informatie in zo min mogelijk tekst. Maar goed, ik ben in vrij extreme mate een beelddenker. Dat heeft voordelen en nadelen. Ik kan onder de juiste omstandigheden in zeer korte tijd diepgaande informatie doorgronden. Nadeel is dat ik niet goed , zeg maar slecht, overweg kan met uitgebreide tekst, en dus boeken. Hierbij heb ik het geluk, door mij ervaren als de Aanwezigheid van de Geest (onder andere werkend via betekenisvol toeval en synchroniciteit), dat ik vrijwel altijd het juiste boek op de juiste pagina’s opsla. Niet zelden valt een boek me bijna letterlijk in de schoot. Ik houd dus enorm van boeken, maar lees die zelden tot nooit uit. Hooguit fragmentarisch. Uitzonderingen daargelaten, zoals het Thomasevangelie. Hoe uitgebreider een tekst of boek, hoe meer ik daarop afknap. Door al die woordenbrij raakt de Essentie voor mij overwoekerd. Ik ben zeer visueel ingesteld. Jij bent duidelijk een taaldeńker dan. Beelddenker is anders maar niet beter of slechter. Jouw berichten met een stukje tekstuitleg vind ik ook vaak erg prettig en behulpzaam. Hier een stukje uitleg: http://beeldenbrein.nl/wp-content/upload_folders/beeldenbrein.nl/E-book-BEELDDENKEN.pdf Doe mij die zogenaamde kleurplaat maar. Op 1 pagina de Essentie van onder andere duizenden bijbelpagina’s. 😊 Ik ben TTC erg dankbaar voor zijn schema’s of “kleurplaten” zoals jij dat noemt. Maar jou ben ik vaak ook dankbaar voor sommige van je berichtjes met toegespitste tekstuitleg. Dat scheelt mij veel moeite want jij hebt het dan al gefilterd. Gelukkig zijn we allemaal anders. En vullen elkaar aan. Mits we die verschillen niet gebruiken om andermans energie leeg te zuigen en te trollen, enkel maar omdat de ander op een andere manier informatie verwerkt.
 8. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Waow wat goed. Bedankt TTC. Ik dacht dat het waas aan mijn computer lag. 🤣
 9. Plume

  Het Venusproject en de nieuwe tijden?

  Ja. Ik ook. God houdt van de wereld en alle mensen en Hij gaat de schepping herstellen. Als je van Zijn Liefde bewust bent en die beantwoordt, dan kun je dus niet anders dan ook (net als Hij) houden van de mensen, en houden van en mee willen werken aan Zijn Herstelplan. En ik denk dat God bijzonder houdt van ieder mens die Zijn Liefde voor Zijn Schepping en alle leven daarin deelt. Niet voor niets de Gulden Regel.
 10. Plume

  2de coronagolf op komst

  Bedankt voor de video Willempie. Engel legt het inderdaad heel helder uit. 👍
 11. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Bedankt weer TTC. Je schema’s helpen mij altijd zeer goed. Ik houd erg van schema’s. Heb er zelf ook altijd mee gewerkt. Top. Ze zijn voor mij vaak meer waard en helderder dan duizend pagina’s in een boek. Gelukkig zijn we allemaal verschillend en staan ons vele hulpmiddelen ter beschikking. En zijn we volledig vrij om er wel of niet gebruik van te maken. P.S. in dit geval is het wel letterlijk wazig omdat er iets met het beeld aan de hand is op mijn computer. Maar door het te vergroten werd het toch leesbaar. Interessant en chapeau. Vooral die laatste kolom.
 12. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Gelukkig zijn we allemaal verschillend.
 13. Plume

  Het begrip 'credible' ...

 14. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Waarom vraag je dat? Heb jij je bijbel altijd in je binnenzak?
 15. Plume

  Het begrip 'credible' ...

  Nee, het opgroeiproces in Christus oftewel bewust wording. Staat gewoon in je bijbel hoor Bastiaan. Aanbidding in geest en waarheid. Daar zou het naartoe gaan.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid