Spring naar bijdragen

Aranja

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Aranja

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Kortrijk
 • Religie
  Christen
 • Interesse
  Bijbel, wetenschap en techniek.
 • Beroep
  Technieker

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Aranja

  Eeuwig leven of sterven?

  Bedankt voor de uitleg, ik ken geen Hebreeuws maar had al zo een vermoeden dat ‘eeuwig’ meerdere betekenissen heeft. Want hoe zou men onder andere het volgende kunnen uitleggen: De Bijbel toont een aantal vernietigings-scenario’s. Zacharia 13:8-9 zegt dat twee derden van het volk Israël vernietigd zal worden. Openbaringen 8:6-13 zegt dat een derde van de mensheid vernietigd zal worden. Volgens 2Petrus 3:10-13 zal de aarde volledig vernietigd worden. Dan hebben we nog Jesaja 34:1-4 en Openbaring 6:12-14 en ook de brief aan de Hebreeën leert het ons in Hebreeën 1:10-14 dat er een volledige vernietiging van de aarde komt en daarna zal God een nieuwe aarde en nieuwe hemelen scheppen. Maar ondermeer Prediker zegt: De aarde blijft eeuwig bestaan? Prediker 1:4 - De ene generatie gaat en de andere generatie komt, maar de aarde blijft voor eeuwig staan. Ik las ooit de uitleg dat ‘eeuwig’ hier betekent ‘tot het einde der tijden’. Dus totdat God alles zal vernietigen. Dát zou al veel verduidelijken wat sommige Bijbelverzen met ‘eeuwig’ bedoelen. Maar dan bedenk ik meteen de volgende vraag, zal de hel dan ook vernietigd worden?
 2. Aranja

  Eeuwig leven of sterven?

  Ja, het is een onbeantwoord fenomeen. Meestal kunnen we Bijbelvers met Bijbelvers beantwoorden maar hier niet. Het is om van je stoel te vallen wanneer we zien hoe vlug de bevolkingsgroei stijgt. Een momentopname in oktober toont hoeveel mensen er momenteel dagelijks bijkomen. Nu, zo belangrijk is deze vaststelling niet bij Bijbelonderzoek maar het is iets voor degene die graag dieper over dingen nadenkt.
 3. Aranja

  Eeuwig leven of sterven?

  Volgens Genesis 3:22 wil God niet dat de mens een eeuwig lichamelijk leven heeft. Dat zou trouwens een onmenselijke toestand zijn en volslagen zinloos. Iemand die nu 90 of 100 jaar wordt zegt soms “het is genoeg geweest”. Wat heeft die mens allemaal meegemaakt in zijn leven, laat staan dat we duizend jaar leven of oneindig lang. Het mag nog in perfecte omstandigheden zijn, het zou uiteindelijk vervelend en deprimerend worden. Een paar eeuwen leven in perfecte gezondheid, zonder ziekte of pijn zou natuurlijk fantastisch zijn maar eindeloos lang leven...
 4. Aranja

  Eeuwig leven of sterven?

  Zoals ik al zei is dit geen kritiek op de Bijbel of afbreuk aan wat God in Zijn Woord heeft laten opschrijven. Ik sta volledig achter Gods Woord en Zijn heilsplan met Israël en de mensheid. Een onderzoekende en leergierige geest heeft mij al heel veel bijgeleerd. Door al die jaren heen heb ik echter nooit begrepen waarom de mens NIET zou sterven. En toch is het volgens Genesis en Openbaring Gods bedoeling dat de mens blijft leven (lichamelijk niet sterft). Eeuwig leven is (naar mijn mening) iets anders, tijdloos in aanwezigheid van God zijn, ná onze dood (een geestelijk lichaam krijgen die niet sterft). Als engelen gelijk zijn. Volgens mij zal de geschiedenis op de nieuwe aarde zich gewoonweg herhalen omdat het lichamelijk sterven eigenlijk écht nodig is. Op aarde is de ruimte te beperkt, de geestelijke wereld daarentegen bevat geen grenzen.
 5. Aranja

  Eeuwig leven of sterven?

  Eeuwig leven of sterven? Een bedenking. Genesis 2:16-17 En de HEERE God gebood de mens: Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven. Genesis 1:28 En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht en over al de dieren die over de aarde kruipen! Wat zou er met de wereld en de mensheid gebeurt zijn wanneer er geen zondeval geweest zou zijn? Geen dood meer en geen dierlijke offers om de mens te kleden of te voeden. Even een berekening gemaakt. Na nog geen 2100 jaar zou de aarde meer dan overbevolkt zijn door mens en dier. Dan zouden er meer dan 31 miljard mensen op aarde zijn (als bv. elk koppel 6 kinderen krijgt, wat heel weinig is wanneer men niet sterft en altijd een vitaal en gezond leven heeft). Het gevolg. Enorme hongersnood door voedselschaarste, geen landbouwgrond meer, geen plaats meer om wijngaarden te planten, geen groen en planten meer, opgevreten door die enorme massa dieren. Geen bomen meer om huizen te bouwen. Geen plaats meer om te spelen of te bewegen. Dat zou voor mens en dier ‘geen leven’ zijn. Ook God weet dat uiteraard en misschien was de zondeval wel gepland om dit te voorkomen. Dit is van mijnentwege absoluut geen Bijbelkritiek of twijfel aan de almacht van God. Ik loop al lang met die vraag rond en wou eens weten wat medegelovigen hiervan denken.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid