Spring naar bijdragen

Hermanos2

Members
 • Aantal bijdragen

  37
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Hermanos2

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hermanos2

  Voorstellen

  Hoi Sander, probeer wat mensen in je omgeving te vinden die gelijkgezind zijn. Dat heb je nodig om je geloof te versterken en om de ander hierbij te ondersteunen. Alleen tegen de ongelovige wereld is een pittige klus.
 2. Hermanos2

  Relatie verbreken: ja of nee?

  Neem de tijd om elkaar goed te leren kennen. Geen haast werk! Als jullie spijt hebben van seks voor het huwelijk dan vraag je in gebed om vergeving. En zorg ervoor dat je jezelf niet in een situatie brengt waar je opnieuw je zelfbeheersing verliest. God ziet dwars door jou heen en ziet jouw oprechtheid in gebed. Hij is genadig en vergevingsgezind. Dus daar moet je niet van wakker liggen. Kijk naar de toekomst.
 3. Hermanos2

  "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?

  Hoi Wesley, ik zie dat je de NASB leest. Ik lees zelf de NKJV en vergelijk vaak met de NASB. Ik heb de versie uit 1977 en 1995. John MacArthur heeft aangekondigd de NASB te herzien. Die komt volgend jaar uit. Ik ben zeer benieuwd naar zijn vertaalkeuzes.
 4. Paulus heeft een zeer aparte schrijfstijl. De context van Kol 2:16 is 2:8. Paulus wil niets afschaffen. De bijbel klopt. Het oude testament dient goed gelezen te worden dan komt men in het nieuwe testament nooit voor verrassingen te staan. Jezus en Paulus leggen de Wet en de Profeten uit. Petrus geeft ook aan dat Paulus soms moeilijk te begrijpen is.
 5. Hermanos2

  Rellen Amerika

  Trump mag dan een bullebak zijn. Maar niemand kan ontkennen dat Amerika er, mede dankzij zijn protectionisme, zeer goed voorstond. Tot de Coronacrisis. Trump heeft meer voor de zwarte gemeenschap gedaan dan Obama. Trump haalt Amerikaanse soldaten weg uit zinloze buitenlandmissies. Kijk naar Afghanistan. De Taliban neemt alle gebieden weer stilaan terug. Daar zijn soldaten voor gesneuveld. Achteraf voor niets. Hoe erg is dat?! En dan wordt Trump kwalijk genomen dat hij een muur bouwt. Gemakshalve wordt vergeten dat zijn voorgangers Clinton en Obama ook aan die muur gebouwd hebben. En die twee vinden het nu ineens een slecht idee??? Ik hoop dat Trump herkozen wordt.
 6. Hermanos2

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Gezien het feit dat jij je mengt in een gesprek waarvoor je niet uitgenodigd werd, is het overduidelijk wie er hier geobsedeerd is. Lees Johannes 18:28 maar eens. Je doet me een plezier door mijn berichten in de toekomst te negeren.
 7. Hermanos2

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Dan is de Cultural Background Study Bible van John Walton en Craig Keener mogelijk zeer interessant om te lezen. Omdat dit boek zich vrijwel uitsluitend met cultuur en archeologie bezighoudt en niet met bijbelse leer etc. Echt een aanrader.
 8. Hermanos2

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Dankjewel voor de verruiming van het topic. Hoe denk jij over de 3 dagen en 3 nachten? Jezus gaf aan dat dit teken van Jona gegeven zou worden. Er staan veel rekenvoorbeelden op internet die echter vaak niet op 3 dagen en 3 nachten uitkomen.
 9. Hermanos2

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Ik zie 't door de vingers.
 10. Hermanos2

  Over de vijgenboom en andere contradicties

  Dus jij bent, net als ik, van mening dat het laatste avondmaal onmogelijk het paasmaal geweest kan zijn? Anders kom je niet uit op 3 dagen en 3 nachten.
 11. Kolossenzen 2:8 geeft de context aan waarin 2:16 gelezen moet worden. Ik heb deze discussie al vele malen gevoerd. We komen hier niet dichter tot elkaar. Wijlen Ravi Zacharias zei het mooi: Unity does not require uniformity!
 12. In het nieuwe testament is geen afschaffing van de Sabbath zichtbaar. De feesten worden gevierd. Zachariah geeft in zijn toekomstvoorspelling meerdere malen aan 'to keep the Feasts of Booths'. Jesaja 24 zegt: 'they have transgressed the laws, violated the statutes, broken the everlasting covenant'.
 13. De Wet is veranderd omdat de veranderde situatie dit noodzakelijk maakte. Maar er staat nergens dat de Wet afgeschaft werd. Dit zou ook volkomen onlogisch zijn. Wij worden gered door genade en niet door werken der Wet. Daar zijn we het denk ik allemaal over eens. Maar de bijbel schrijft wel voor dat we gehoorzaam moeten zijn. Ik denk aan een bootvluchteling die gered wordt. Vervolgens breng je hem naar een land waar regels gelden, waar wetten zijn waar de geredde vluchteling zich aan dient te houden. Wij doen er goed aan de Mozaische Wet nauwkeurig te bestuderen. Dan zie je inderdaad dat offerwetten veranderd zijn door het loskoopoffer van Christus. Tempelwetten gelden niet omdat er geen tempel is. Wetten die binnen de landsgrenzen van Israël gelden, zijn daarbuiten dus niet van toepassing. Jezus zegt: not an iota, not a dot, will pass from the Law until ALL is accomplished. En er zijn nog veel zaken die niet vervuld zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Mattheus 24, enz, enz, enz...
 14. Helaas worden deze teksten tegenwoordig door velen niet meer begrepen. Zo ook de voedselwetten. Jesaja benadrukt nog eens dat varkensvlees geen voedsel is. Er zit geen enkele logica in dat dit na het offer van Jezus ineens rein is.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid