Spring naar bijdragen

red

Members
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    red ontving een reactie van Wesley in Hoi allemaal   
    Mijn naam ik Red, 57 jaar en ik noem mijzelf een beginneling als het gaat over de vraag welke religie ik aanhang.
    Ik ben niet gelovig opgevoed maar in mijn jeugd ben ik vaak naar de Gereformerde Kerk Vrijgemaakt gegaan omdat mijn beste vriend toendertijd en zijn familie die overtuiging hadden. Zij "adopteerde" mij als het ware en van hen kreeg ik ook mijn eerste Bijbel.
    Nu, jaren later, en ik denk ook vanwege de ingrijpende Coronacrisis, merk ik dat ik weer open sta voor God; ik kan Hem makkelijker toelaten. Ik weet niet of jullie begrijpen wat ik bedoel, maar ik ben weer begonnen met het lezen van de Bijbel en met bidden.
    Vele verschillende Bijbeluitgaven heb ik geprobeerd, maar merk dat de Bijbel in Gewone Taal bij mij het meeste binnenkomt.
    Hier op Credible hoop ik vele zielsverwanten te ontmoeten waarmee ik God beter kan leren kennen en verstaan.
    Zo dat was het wel voor nu denk ik.
    Ik groet iedereen!
    Red.
  2. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in Rellen Amerika   
    Tsja als politici als Halsema gaan toestaan dat dit soort rellenschoppers meer rechten krijgen dan andere (blanke?) Nederlanders en niet ingrijpen bij demonstraties al op de Dam, dan kun je genoeg mensen op de been brengen. Maar de meeste Nederlanders hebben wel enig verstand. Wat in Amerika ook mee speelt is dat men al behoorlijk over de kook is vanwege het gebrek aan grip op corona. 
  3. Like
    red ontving een reactie van Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    Sorry, maar alles wat ik van jou lees in dit topic is op een dusdanige manier geschreven dat je alleen jouw vermoedelijke gelijk de waarheid wil laten zijn en je niet open staat voor andere, lees nuchterder denkende mensen, jammer.
  4. Like
    red ontving een reactie van Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    common sense!
  5. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    Klik ik, site begint met "Een crises".
    Einde. Een amateur die niet eens weet hoe je crisis schrijft maar toch serieus wil worden genomen. Had ie nou maar eerst zijn lagere school afgemaakt, zodat hij Nederlands kon schrijven.
    Tsja, wat wil je van mensen die graancirkels benaderen alsof ze gemaakt zijn door aliens. Daar kan niet veel zinnigs uit komen.
  6. Like
    red reageerde op Bastiaan73 in 2de coronagolf op komst   
    Ik bedenk me ineens dat deze websites waarschijnlijk onder MSM vallen. Zal wel onzin zijn dan.
  7. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    Uit de site:
    Er is geen enkel grondrecht afgenomen. Ivm de gezondheid zijn de mogelijkheden om bij elkaar te komen beperkt, maar niets is onmogelijk gemaakt. Godsdienst kreeg een voorkeurspositie, want men mocht wel met een groep van max 30 bij elkaar komen.
    Dit is een onjuiste weergave van de situatie. Geen enkele agent mag zomaar je huis binnen, juist vanwege die persoonlijke levenssfeer. De Algemene Wet op Binnentreden is gewoon van toepassing.
    De dagvaaarding is niet geldig, want bevat geen dagtekening.   
  8. Like
    red reageerde op Bastiaan73 in Wat is momenteel de 'beste' Nederlandstalige Bijbelvertaling en waarom?   
    nikie90 heet tegenwoordig @leren_schoen. Ik tag hem effe zodat hij op de hoogte is van je reactie.
  9. Like
    red reageerde op Van Ewijk in Wat is momenteel de 'beste' Nederlandstalige Bijbelvertaling en waarom?   
    Hallo, Ik zal mezelf maar gelijk even voorstellen aangezien dit mijn eerste post is op dit forum.
    Mijn naam is Johannes van Ewijk, een protestants (PKN) uit Tiel.
    ik was als nieuw lid dit forum aan het doornemen en ik kwam hier op dit topic terecht, ondanks dat het al een half jaar geleden is dat hier voor het laatst is gepost besloot ik toch maar eens om ook eens wat neer te zetten omdat er her en der over bijbelvertalingen nog steeds veel wat te doen valt...
    Ik weet niet of deze link inmiddels al ergens op dit forum is geplaatst, voor zover ik weet niet maar ik vind het zelf nog al handig...
    https://kieswijzer.debijbel.nl/
  10. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?   
    Dat is nu zo'n algemene zin waarmee het probleem wordt ontweken.  De stelling klinkt leuk, maar los van de vraag of het klopt kun je er werkelijk alle kanten mee op. Het zegt dus in feite niets.
    Het eerste voorbeeld dat mij hier te binnen schiet, omdat het deze week al eerder ter sprake kwam,  is de kruisiging.

    -In Johannes staat nadrukkelijk dat Jezus zelf zijn kruis droeg, terwijl Matteus, Marcus en Lucas vermelden dat Simon van Cyrene dat deed.
    -In Matteus en Marcus staat dat de twee moordenaars die naast hem werden opgehangen, hem allebei beschimpten, terwijl in Lucas staat dat één van hen het voor Jezus opnam en Johannes het helemaal niet vermeldt.
     
    Een ander bekend voorbeeld is de kwestie van David en Goliath.
    Deze tegenstelling was zó opvallend, dat in oudere vertalingen de tekst in 2 Samuel werd aangepast om het te laten kloppen met 1 Samuel.
    Op de vraag wie Goliath doodde zal 99% van de mensen antwoorden : "David!".
    En dat is ook zo volgens 1 Samuel 17:49, 50: "En David stak zijn hand in de tas, en hij nam een steen daaruit, en hij slingerde, en trof den Filistijn in zijn voorhoofd; zodat de steen zonk in zijn voorhoofd, en hij viel op zijn aangezicht ter aarde. Alzo overweldigde David den Filistijn met een slinger en met een steen; en hij versloeg den Filistijn, en doodde hem"
    Echter, 2 Samuel geeft als dader Elchanan: 
    2 Samuel 21:19 "Tijdens een andere veldslag tegen de Filistijnen, opnieuw bij Gob, werd Goliat uit Gat gedood door Elchanan, de zoon van Jari, uit Betlehem."

     
     
     
  11. Like
    red reageerde op Bastiaan73 in "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?   
    Ik geloof in elk geval in de kaften van mijn Bijbels. Die houden namelijk e.e.a. bij elkaar.
    Uiteraard dienen we de kaft van het koren te scheiden.
  12. Like
    red reageerde op Vrijheid in Muziek topic   
  13. Like
    red reageerde op Hermanos2 in Complete Jewish Bible (CJB)   
    In het begin van dit jaar kwam de Literal Standard Version uit. Die kun je gratis als pdf downloaden. Het is niet echt een leesbijbel, maar wel een fijn naslagwerk. Het boek herstelt de juiste tijden van de werkwoorden en lijkt daardoor enigszins op de Naardense bijbel. Ook wordt het Tetragrammaton in ere hersteld.
    John MacArthur heeft aangekondigd de NASB te gaan herzien, uit onvrede met de huidige vertaling en de vele updates die volgens hem zijn gedaan om het publiek tegemoet te komen. Hij wil terug naar de bron, gaat o.a. gebruik maken van de naam Yahweh. 
  14. Like
    red reageerde op Hermanos2 in Complete Jewish Bible (CJB)   
    Ik ken dit boek alleen maar van reviews op het interweb. Ik heb een jaar geleden gekozen voor The Jewish Study Bible van Berlin/Brettler. 
  15. Like
    red reageerde op Quest in 2de coronagolf op komst   
    Het was inderdaad niet verstandig van je om er op in te gaan.
    Het is basisschool kennis dat gezonde voeding goed is voor je en de kans op lichamelijk ongemakken verkleind. Dat er überhaupt nog naar gekeken word tijdens een artsen opleiding is al verbazingwekkend.
    Je gaat namelijk naar een arts omdat je een ongemak hebt, de beste man/vrouw heeft een opleiding gehad om dat ongemak zo goed mogelijk te benoemen. Is het iets ernstigs dan zal hij doorverwijzen naar de desbetreffende deskundige voor het probleem. Die deskundige zal vervolgens gaan behandelen en eventuele onderliggende oorzaken constateren mochten deze genezing in de weg staan. Mocht er een voedings probleem zijn dan volgt er naast de behandeling nog een advies of een consult met een diëtist of een voedingsdeskundige. 
    Het is dan vervolgens de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt om dit advies aan te nemen.
    Maar voor de mensen met 1 hersencel is dat natuurlijk veel te moeilijk. Die gaan op internet zoeken naar allerlei oorzaken voor de door zichzelf gecreëerde ellende. Het is veel makkelijker om de schuld bij iemand anders neer te leggen. Big Pharma, die artsen expres geen opleiding laten krijgen in gezonde voeding en lichamelijke gesteldheid etc... en nog een stuk of tien complotten om zelf maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Het is voor die eencelligen altijd de schuld van een ander. Naar zichzelf kijken ho maar.
  16. Like
    red reageerde op Quest in 2de coronagolf op komst   
    Beide, de boodschap en de boodschapper komen niet verder dan wat onnozel gebral in de ruimte. Ik moest lachen.
    Ik moest nog harder lachen om je reactie, ik had opgeschreven wat die zou zijn en het kwam bijna 100% overeen. Zo voorspelbaar.
    Is het nou werkelijk zo dat je er nu pas achter komt dat gezond eten belangrijk is en goed voor je lichamelijke gesteldheid, en daarmee de kans op allerlei gezondheidsproblemen verkleind?
    Omg, de domheid straalt er van af. Het moet heerlijk zijn om zonder 1 hersencel de hele dag internet af te struinen om gelijkgestemde te vinden met niet meer dan 1 hersencel. Heerlijk om overal complotten in te zien en jezelf daarbij verschrikkelijk belangrijk te vinden.
    En ja dat is lachwekkend en treurig tegelijk. Treurig, omdat het zo verschrikkelijk makkelijk is voor de mensen met iets meer hersencellen om de complot denkers te manipuleren. Dat het bijna moreel te verantwoorden is om er geld aan te verdienen of ze te misbruiken. Het is te makkelijk.
     
  17. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    Tsja in dat geval  werkt hydrochloortiazide ook tegen Corona want ik slik het dagelijks en heb het ook nog niet gekregen. Op doktersvoorschrift.
  18. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    Dramaqueen. En jij durft om nuancering te vragen ? Ga toch fietsen man.
    Het moet natuurlijk onderzocht worden. Maar wel op een professioneel verantwoorde manier. En dan blijkt, zoals ik hiervoor al aangaf, dat het niet werkt.
    En als je het toedient bij Covid patienten, er meer mensen doodgaan dan wanneer je het niet toedient.
    Bron:
    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200522_00161369/malariamedicijn-juist-gevaarlijk-bij-coronavirus : het is gevaarlijk 
    https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1801475/vrouw-slikt-al-bijna-20-jaar-hydroxychloroquine-ze-kreeg-toch-corona.html vrouw slikt het al 20 jaar en krijgt toch corona
    https://www.euronews.com/2020/05/23/large-global-study-suggests-hydroxychloroquine-ineffective-in-covid-19-patients wereldwijde studie zegt: werkt niet.
     
    Zo is dat niet gegaan. Trump zegt er zelf om te hebben gevraagd. Dezelfde Trump die suggereerde dat je desinfectiemiddel zou kunnen inspuiten. Ja, die heeft er verstand van hoor.... 
     
  19. Like
    red reageerde op Dat beloof ik in 2de coronagolf op komst   
    Je schrijft maar wat en weet niet waar je het over hebt. 
    Maar over alles is info te vinden anno 2020, ook over dit middel. 
    Hieronder de gevaren bij overdosering:
    Dus ik zou zeggen: geef Trump een grote voorraad en zeg dat ie lekker veel moet innemen voor de zekerheid.
  20. Like
    red ontving een reactie van Willempie in Hoi allemaal   
    Hoi Willempie,
    Nee joh, zal zo'n vaart niet lopen hoor. Dank voor de wijze raad!
    Hoi Dat beloof ik,
    Ik bedoel daarmee dat ik door het lijden en overlijden van zoveel mensen in mijn eigen omgeving, extra met mijn neus op existentiële geloofsvragen teruggeworpen ben. Daar moet en wil ik iets mee...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid